|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
ja mam podobny temat, mianowicie konflikt ojca i syna. przypowieść o synu marnotrawnym, chłopi, przedwiośnie, nad niemnem, doktor piotr. wpisz temat w wyszukiwarkę wyskoczą Ci utwory. google nie gryzą
|
|
#992 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Hejo żbiczki, smutna atmosfera tu dziś panuje...
a ja wpadłam tylko na chwilę, zaraz sobie idę, zajmę się konstruktywnymi sprawami. od wczoraj wieczór bolała mnie głowa, nawet przez noc mi nie przeszło, tylko trochę się osłabiło, a potem w szkole było znowu coraz gorzej. to chyba przez szyję... aż w domu usnęłam nie wiem kiedy, z tego wszystkiego. Cytat:
Cytat:
myślisz, że one są takie ważne? może poszukaj na jakimś portalu kogoś, kto studiuje prawo i z nim porozmawiaj Cytat:
zawsze w takich chwilach wyobrażam sobie, co przeżywają bliskie jej osoby, Ci którzy ją znali. chyba nie powinnam sobie tego wyobrażać. trzymaj się... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hm, coś mi świta z tyłu głowy... Ale na chwilę obecną nic mi nie wpada ![]() może jakieś panie bibliotekarki by pomogły? może jakaś książka, gdzie jest problem relacji między pokoleniem rodziców, a dzieci - to by mogło być łatwe do wykorzystania, bo nie lektura i by mogło Cię zaciekawić ale wiem, że przerabialiśmy jakieś wiersze... o problemie porozumienia pokoleń, ale jakie, nie pamiętam Martyna, zawsze jak z nami rozmawiałaś, to mówiłaś, że jesteś jedynaczką, czyli nie do końca tak było? jestem z siebie dumna, miałam 68% z próbnego polskiego, pisałam wypracowanie lejąc wodę i nie mając pojęcia o czym piszę
|
||||||
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my również jesteśmy z Ciebie dumne ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- zrobiłam bibliografię, plan ramowy wypowiedzi, jutro muszę oddać do sprawdzenia, bo podobno do 4.04. trzeba oddać już do do dyrektora ![]() u Was też tak jest?
|
|
#994 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobra, weszłam. Musiałam włączyć komputer i nie da się tu nie wejść jeśli już się go włączy.
![]() Cały dzień zmarnowałam, bo byłam na zakupach. Kupiłam buciki w CCC. Bardzo wygodne są, w ogóle nie czuć, że nie są płaskie. I fajny krem do rąk. Na razie mogę powiedzieć, że ładnie pachnie. Na KWC przeczytałam, że dobry jest, więc się szarpnęłam, bo mam tak wysuszone dłonie, aż mi skóra popękała na kostkach. ![]() I uwaga, mam wiadomość, hit od 2,5 roku! Po raz pierwszy sorka od biologii dała nam do zrozumienia, że może nie jesteśmy do niczego z biologii. Szok po prostu. ![]() Teraz cały czas arkusze robimy. Dziś jakiś tam sprawdzaliśmy i powiedziała, że to jeden z trudniejszych arkuszy [dla zainteresowanych 2007], że najwięcej osób oblało na tym arkuszu. My powiedzieliśmy, że nie jest taki trudny, średni taki, a ona, że się cieszy. Wiem, że głupie, ale to jedyne miłe słowo od niej związane z biologią i z nami. ![]() Cieszę się jak głupi do sera. Cytat:
![]() Dam Ci radę - przeczytaj w całości forum biologiczne. Mi mnóstwo dało, nauczyłam się dzięki niemu biologicznego myślenia. Zresztą mówiłam Ci na gg. I wiesz, jakby co to na gg wal do mnie. [znaczy w tych niedługich chwilach kiedy będę, ale jakby co to napisz sms-a albo zadzwoń. ]Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo!
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Widzę że smutno dzisiaj na wątku ![]() W tamtym roku moi znajomi mieli wypadek na motocyklu. Młodszy brat który kierował był w bardzo złym stanie , ale przeżył, starszy zmarł na miejscu... Niby ich wina ale jednak nawet nie chce wiedziec co przeżywali rodzice, zresztą było widac na pogrzebie... ![]() Jednak jutro jadę do tego Lublina Koleżanka z klasy zgodziła się ze mną jechac ![]() ( wypozyczyłam książki na prezentacje )Nie bardzo miałam co cytowac... Hmmm chyba narazie tyle ![]() Mimo wszystko miłego wieczoru
|
|
#996 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymaj się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja się pochwalę. dzisiaj dostałam 89% z wypracowania na rozszerzony.
|
|||
|
|
|
#997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno Nad Niemnem - pierwsze, co przyszło mi do głowy. A zresztą już Ci dziewczyny napisały. Cytat:
Ale przecież Ty ją masz! Cytat:
Pogrubione - to się nazywa zapał do nauki. Normalna kobieta - wykorzystałam dzień, byłam na zakupach. ![]() Maturzystka - zmarnowałam cały dzień, byłam na zakupach ![]() Fajnie, że Was pochwaliła, mnie osobiście pochwały mobilizują jak nic innego i uważam, że to najlepszy sposób nauczania. Edit: nigdy w życiu nie ogarnę tych ustrojów.. w du.pie już mam te Izby Kongresów i inne.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-22 o 20:25 |
|||||
|
|
|
#998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mojego umysłu to jest coś niewyobrażalnego. ![]() Brawo! ![]() Cytat:
A tak na poważnie to nawet gdybym nie była maturzystką to powiedziałabym, że zmarnowałam popołudnie. Nie lubię zakupów. Chyba że herbaty kupuję. Zaraz Wam policzę ile mam herbat. Chciałam Wam buty pokazać, ale strona ccc nie działa. ![]() Edit: 15.
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wrócę to się odezwę ![]() Nie jesteś nienormalna:P Ja nie znoszę zakupów :d Jak już coś kupuje to przeważnie przez allegro żeby nie łazic po sklepach :P A herbat tez mam dużo ale ostatnio w Biedronce nie dostałam mojej ukochanej pomaranczowo-cynamonowej
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miałam na myśli brata ciotecznego, myslałam, że to jasne, skoro nie mam rodzeństwa rodzonego (masło maślane). miał 22 lata, całe życie przed sobą. zginęło ich trzech jeden z nich miał brać ślub tydzień później. na pogrzebie jego narzeczona mało za nim do grobu nie wskoczyła. jej krzyk to chyba na drugim końcu miasta słyszeli. chyba z pięć osób ją trzymało, tak się wyrywała do tego grobu, kiedy zasypywali trumnę. tragiczny widok. lecę dalej ogarniać geo i angol ( w środę mam próbną R z ang nie wiem jaki tego sens miesiąc przed maturą, chyba tylko taki żeby mnie zdołować, pewnie jakiś znowu durny operon.)
|
|
#1001 | |
|
Konto usunięte
|
cześć dziewczyny! właśnie wróciłam z Częstochowy, wpadłam an chwile, wysłać koledze bibliografię, bo nie mam drukarki.
Muszę jeszcze ograć mojego głupola w Cuba na fejsbuku, bo mi to spac nie da A jak w Częstochowie? Większośc dnia spędziłam w autobusie, Stypendystka, jej "przyjaciółka" i chłopaki z innej klasy trochę spieprzyli mi humor. Stypendystka i ta druga, bo rzucały głośne aluzje (do mnie) że jeśli ktoś nie zdąży na autobus (20:00) to "ma peszka i przejdzie się na nóżkach" a chłopaki z innej klasy, bo była umowa, że wyjeżdżamy o 15:30, żebyśmy zdążyli na ten biedny autobus (następny byśmy mieli o 22). ale królewiczom oczywiście 5 h to było za mało i spóźnili się 15 minut, a dla nas każda minuta się liczyła. Dobrze, że wychowawczyni zadzwoniła do PKSu, z prośbą, żeby poczekali na nas. Normalnie myślałam, że im oczy wydrapię, królewicze j***i Gardło mnie boli i płuca, bo prawie całą drogę śpiewaliśmy ![]() No i oczywiście pan kierowca dostał mandat za przekroczenie prędkości, może o nas usłyszycie w TVN Turbo ![]() Cytat:
![]() Pamiętam jak zmarła siostra mojej koleżanki... Wiesz dziewczyna jedna z wybitniejszych w mojej miejscowości, miała spore szanse, by jako jedna z nielicznych wybić się z wioski i być KIMŚ. Zaszła w ciążę, ale bardzo cieszyła się z dziecka, jej chłopak też, stwierdzili, ze sobie poradzą. Gdy była w 8 miesiącu ciąży, coś się zaczęło dziać ona straciła przytomność, chlopak zadzwonił po pogotowie, mieli naprawdę niedaleko (podobno szpital było widać od nich z okna), karetka przyjechała po 1,5 godziny. Ona zmarła w drodze do szpitala, dziecko w szpitalu. Gdyby karetka przyjechała choć trochę wcześniej, dziecko miałoby ogromne szanse na przeżycie... Najgorsze było to, że media obróciły całą tą sytuację na niekorzyść chłopaka. Od tamtej pory podchodzę sceptycznie do programów typu "interwencja" czy "uwaga." Bo każdy kij ma dwa końce i prawda medialna nie musi być prawdą realną. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-03-22 o 21:45 |
|
|
|
|
#1002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki ;* Cytat:
Cytat:
dzięki ;** A jeszcze mam takie pytanie... Jesli jest temat "blebleble na podstawie wybranych utworów literackich" to znaczy że mogą być zarówno książki typu Nad Niemnem jak i wiersze typu Romantyczność? Bo jestem wciągnieta w spór własnie o tym czy utwory literackie to tylko książki czy też wiersze pieśni itp..i powiem Wam że moja pewność trwała rok co do tego a teraz nie wiem ![]()
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Żbiki ;*
Wpadłam się przywitać, żeby nie było, że olałam ![]() Do jutra ;**
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja to bardziej matematyczka jestem, więc pewna nie jestem![]() Jestem z siebie dumna Dziś po czytaniu waszych postów, zawziełam się i zrobiłam prawie 3 arkusze maturalne z matmy rozszerzonej Zajęło trochę czasu, ale mam nadzieję, że zaprocentuje w najbliższej przyszłości xD
|
|
|
|
|
#1005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem,czy wszystkie zacytowało...Ja dosłownie się czuję jak wrak, to wolę nie myśleć, jak rodzina czy przyjaciele. Ta P. miała trzy siostry, najmłodsza 2 czy 3 latka, pewnie nawet nie będzie jej pamiętać ![]() A najlepsze, co dzisiaj mama usłyszała u fryzjera: rok temu, też 21 marca też był duży wypadek. Trzech chłopaków z Zespołu Szkół zginęło, dwóch było ciężko rannych. I akurat się złożyło, że ta sama data ![]() Tak dzisiaj siedzieliśmy z Tżtem i oglądaliśmy jej zdjęcia ![]() Ogólnie cały czas mi wszystko z rąk leci, nie mogę się skupić. W nocy nie mogłam spać, to cały dzień chodzę przymulona. Ale muszę się wziąć w garść, tyle miałam rzeczy zrobić z te rekolekcje ![]() I tez nienawidzę zakupów chociaż są przyjemniejsze odkąd schudłam, jak biorę M i jest za duże dlatego nie lubię spodni kupować ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A do tego wszystko mi się drukarka popsuła. Wczoraj coś mi zaczęło w pokoju śmierdzieć, a dzisiaj się okazało, że to ona. Rozebrać tego nie idzie, bo wszystko plastik klejony. Gwarancja oczywiście była do... 5.01 "---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
I jakie dokładnie ronisz arkusze. Bo ja się wściekłam, jak zobaczyłam, że te 2005-2007 to zawierają pochodne, granice i inne cuda, których ja na tym poziomie nie znam jest tylko kilka tych z matur oficjalnych, te przerobiłam. Jeszcze ze 3 próbne, tyle znalazłam na arkuszematuralne.pl, a skąd wziąć więcej, to nie wiem
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-03-22 o 23:03 |
|||||
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm
No więc ciągle czekam na pewne info co do mojego pytania ![]() Dobranoc
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
dogoniłam was , teraz mam ciężki czas i dużo "nałuki" dlatego mnie nie ma często
![]() Cytat:
![]() widzę że dzisiaj na wątku niewesoło ![]() idę spać. branoc. przeczytalam wszystkie posty , nie mam sił cytować was .
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejj w ogóle, napisałaś mi dzisiaj komentarza. I tak sobie myślę kto to z Warszawy, Marta... (oczywiście wiedziałam, że blue_apple) Tylko wiesz do kogo ja Ciebie przypisywałam z wyglądu ?! do Kamili (reg) święcie przekonana o tym byłam, że Marta z Wa-wy wygląda jak Kamila . ![]() dobra, ogarnęłam historię, angielski i matmę. wymiękam. jeszcze ta głupia praca maturalna mnie wkur.....! lecę spać -.-
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
a i dramat nawet też.
cześć wam ;* wymięta jestem, nie mam na nic ochoty. miłego dnia;*
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wiecie, poszłam spać koło 1, a wstałam o 5:30 i nie czuję się zmęczona. Dzisiaj Pani spr. mi pracę i konspekt ''trzymajta kciuki'' [drukarka szalała, myślałam, że oszaleję] miłego dnia żbiki (wiecie jakie ładne to zwierzaki, zawsze lookam na żbika na biologii, plakat wisi z gatunkami pod ochroną albo zagrożony, nie pamiętam) ;*
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
dobry
słuchajcie, brzuch mnie boli i zamiast iść do szkoły zostałam w domu, nie wiem jak u Was, ale ja się milion razy lepiej uczę w domu niż siedząc i nic nie robiąc w szkole(irytuje mnie to już) ![]() a teraz spadam do testów ze strony od Parodii PS czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego Żbiki? :P |
|
|
|
#1014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja byłam u nauczycielki, jak napiszę mam przed nią to powiedzieć Troche to stresujące, ale przynajmniej już sie troszkę przyzwyczaję ![]() Cytat:
hehe ![]() Mi od razu na myśl przyszła "Cudzoziemka" i "Chłopi" A tak to musze jeszcze się zastanowić.. Ja wpadłam na momencik, wszystko przeczytałam, a teraz idę do wosu i historii Uni Europejskiej itp. itd.
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję; * nawet nie wiesz jak mi ulżyło
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Beata (?) je kiedyś podała ![]() Martynie coś tam kiedyś na myśl przyszło, chyba z jakiegoś filmu. Ja mam "przykłady z literatury", mam jeden wiersz i jedną powieść. Byłam w szkole, ale ni ch... nie mogę nigdzie znaleźć tych obrazów ![]() Ale od razy mi lepiej, jak tak wstałam o 7, o 11 już byłam w domu, co normalnie o tej porze dopiero bym skończyła jeść śniadanie
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz mogę ze spokojem tworzyć prezentacje
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale jest pięknie.
Wspaniała pogoda, aż energia do życia wraca. Do tego jeszcze na biologii znowu sorka dała nam do zrozumienia, że nie jesteśmy źli i że mamy szanse dobrze ją zdać. Nie wiem co ta wiosna robi z ludźm. A może chodzi o to żeby nas już nie dołować miesiąc przed maturą? ![]() Do tego z chemii 95% miałam. Najwyższy wynik w klasie [i szkole, razem z 2 koleżankami, razem byłyśmy na konkursie na UMCS-ie] I jeszcze zrobiłam zadanie na chemii, którego sorka nie mogła zrobić. Jestem z siebie dumna. Cytat:
![]() Ja Ci herbate mogę kupić i wysłać. Cytat:
![]() Tak. ------------ Idę teraz się przejść na dworek, bo taka fajniutka pogodunia. Zaopatrzę się w skarpeteczki, majteczki i staniczki. Ale mi się mordeczka cieszy. ![]() Miłego dnia.
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
poczucie winy chyba zależy od szkoły, bo u mnie dosłownie nic a nic nie robimy
![]() po prostu siadamy i gadamy, czasami jest nauczycielka, czasami nie i tak cały dzień... ;/ po powrocie czuję się taka zmęczona, że od razu zasypiam i nawet nie mam siły się uczyć jeszcze wczoraj moja koleżanka miała fatalny humor i to mnie rozbiło na resztę dnia najlepiej jak pytam kogoś zawsze czy działo się coś w szkole to zawsze słyszę 'nie było mnie' lub 'yyy..nie pamiętam, nie myślałam o szkole w ogóle' lub 'jak zwykle nic' i zawsze tak.. i nawet ja nie wiem co było wczoraj czy kiedyś w szkole, bo nic nie było, nic się nie działo, robiliśmy to co zawsze. nikt nie próbował nas niczego nauczyć..ale dzisiaj wstałam, pojechałam na pocztę, wysłałam paczkę, wróciłam po max 15 minutach i w drzwiach miałam awizo, więc po 18 znowu jadę... ![]() więc czytam, uczę się, piję whisky z colą i obijam się z satysfakcją, że to jednak coś..
Edytowane przez UnbelievableGirl Czas edycji: 2010-03-23 o 14:12 |
|
|
|
#1020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednej lekcji od około miesiąca nie mamy. Facet (przedmiot 4 razy w tygodniu) siada na biurku i opowiada o czasach swojej młodości. Nawet największa kosa w mojej szkole, moja polonistka, skończyła z nami materiał i wychodzi w połowie lekcji coś sobie załatwiać. Dzisiaj zebrała i sprawdziła nam bibliografie i gdzieś wyszła ![]() śmiać mi się chciało z jednej dziewczyny z mojej szkoły, która opowiadała koleżance, że nauczyciele przez caly rok cisną i teraz jest rzeźnia. Pomyślałam sobie "dziewczyno, uczą nas ci sami nauczyciele, co wy musicie robić, skoro jest tak jak Ty mówisz" Pijaku Kiedyś napiłam się samej whisky... Okropne!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

]

"
I jakie dokładnie ronisz arkusze. Bo ja się wściekłam, jak zobaczyłam, że te 2005-2007 to zawierają pochodne, granice i inne cuda, których ja na tym poziomie nie znam
''trzymajta kciuki''