Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 19:05   #991
rehab4181
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta i chłopców jak są

Słuchajcie mam takie pytanie na które nie znajdę odpowiedzi na stronach cke itp

Mianowicie:

Macie jakieś pomysły co do książek mających coś wspólnego z tematem "problem relacji między pokoleniami" ?

Myśle że siedzą tu mądre osoby i ktoś mnie chociaż trochę nakieruje...
Witam
ja mam podobny temat, mianowicie konflikt ojca i syna.
przypowieść o synu marnotrawnym, chłopi, przedwiośnie, nad niemnem, doktor piotr.
wpisz temat w wyszukiwarkę wyskoczą Ci utwory.
google nie gryzą

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:19   #992
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Hejo żbiczki, smutna atmosfera tu dziś panuje...
a ja wpadłam tylko na chwilę, zaraz sobie idę, zajmę się konstruktywnymi sprawami.
od wczoraj wieczór bolała mnie głowa, nawet przez noc mi nie przeszło, tylko trochę się osłabiło, a potem w szkole było znowu coraz gorzej.
to chyba przez szyję... aż w domu usnęłam nie wiem kiedy, z tego wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość

A na mnie krzyczałaś, że mam nie przesadzać. Ale sama pisałaś, że z biologią tak jest, nie wystarczy umieć, ale przy okazji trzeba rozumieć tok rozumowania egzaminatorów. Ale w maju może być tylko lepiej.
Ale Ty nawet jak będziesz miała 70% to się dostaniesz, a ja nie... Ja po prostu muszę mieć więcej i to już nawet nie chodzi o moją ambicję...

Cytat:
Napisane przez UnbelievableGirl Pokaż wiadomość
co do prawa to ja historii nie znoszę, pamięci do dat nie mam i dlatego chyba nic z tego.
a szkoda, bo argumentować potrafię jak nikt inny i jak chcę to każdego przegadam
a może to jest ważniejsze, że marzy Ci się to, że potrafisz argumentować, że czujesz się w tym dobrze, niż fakt, że nie masz głowy do dat?
myślisz, że one są takie ważne?
może poszukaj na jakimś portalu kogoś, kto studiuje prawo i z nim porozmawiaj albo z nawet więcej, niż 1 osobą.

Cytat:
Niestety z późno... Umarła o 4.15. Już jej nie przewozili do Łodzi, bo i tak nie przeżyłaby transportu.
aż mi się gorąco zrobiło, jak to przeczytałam...
zawsze w takich chwilach wyobrażam sobie, co przeżywają bliskie jej osoby, Ci którzy ją znali.
chyba nie powinnam sobie tego wyobrażać.

trzymaj się...

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, każda z nas teraz ma załamkę odnośnie swojej wiedzy i umiejętności, ale kto jak kto, Ty nie powinnaś mieć wątpliwości, że Ci się powiedzie. jesteś zdolna, pracowita i masz zapał - czego chcieć więcej? Będę pałować jak jeszcze ponarzekasz!
nie wiem czego więcej... umiejętności myślenia?

Cytat:
Napisane przez mirinda3 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Jako tegoroczna maturzystka dołączam do was;D Może czytając was, patrząc na wasze przygotowania, sama pokonam lenia i wezmę sie za naukę
Hej

Cytat:

Mianowicie:

Macie jakieś pomysły co do książek mających coś wspólnego z tematem "problem relacji między pokoleniami" ?

nie ma chlopców

Hm, coś mi świta z tyłu głowy... Ale na chwilę obecną nic mi nie wpada
może jakieś panie bibliotekarki by pomogły? może jakaś książka, gdzie jest problem relacji między pokoleniem rodziców, a dzieci - to by mogło być łatwe do wykorzystania, bo nie lektura i by mogło Cię zaciekawić ale wiem, że przerabialiśmy jakieś wiersze... o problemie porozumienia pokoleń, ale jakie, nie pamiętam

Martyna, zawsze jak z nami rozmawiałaś, to mówiłaś, że jesteś jedynaczką, czyli nie do końca tak było?

jestem z siebie dumna, miałam 68% z próbnego polskiego, pisałam wypracowanie lejąc wodę i nie mając pojęcia o czym piszę
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:03   #993
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
a ja wpadłam tylko na chwilę, zaraz sobie idę, zajmę się konstruktywnymi sprawami.
od wczoraj wieczór bolała mnie głowa, nawet przez noc mi nie przeszło, tylko trochę się osłabiło, a potem w szkole było znowu coraz gorzej.

jestem z siebie dumna, miałam 68% z próbnego polskiego, pisałam wypracowanie lejąc wodę i nie mając pojęcia o czym piszę
a co Ci się stało w szyję ?

my również jesteśmy z Ciebie dumne

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

zrobiłam bibliografię, plan ramowy wypowiedzi, jutro muszę oddać do sprawdzenia, bo podobno do 4.04. trzeba oddać już do do dyrektora
u Was też tak jest?

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:03   #994
BeaS
Zakorzenienie

Dobra, weszłam. Musiałam włączyć komputer i nie da się tu nie wejść jeśli już się go włączy.

Cały dzień zmarnowałam, bo byłam na zakupach. Kupiłam buciki w CCC.
Bardzo wygodne są, w ogóle nie czuć, że nie są płaskie.
I fajny krem do rąk. Na razie mogę powiedzieć, że ładnie pachnie. Na KWC przeczytałam, że dobry jest, więc się szarpnęłam, bo mam tak wysuszone dłonie, aż mi skóra popękała na kostkach.

I uwaga, mam wiadomość, hit od 2,5 roku!
Po raz pierwszy sorka od biologii dała nam do zrozumienia, że może nie jesteśmy do niczego z biologii. Szok po prostu.
Teraz cały czas arkusze robimy. Dziś jakiś tam sprawdzaliśmy i powiedziała, że to jeden z trudniejszych arkuszy [dla zainteresowanych 2007], że najwięcej osób oblało na tym arkuszu. My powiedzieliśmy, że nie jest taki trudny, średni taki, a ona, że się cieszy. Wiem, że głupie, ale to jedyne miłe słowo od niej związane z biologią i z nami.
Cieszę się jak głupi do sera.

Cytat:
zrobiłam arkusz z biologii i jestem niezadowolona.
czemu ja zawsze stawiam sobie takie wysokie progi i czemu ZAWSZE uważam, że mogłoby być lepiej? Pewnie nawet jakbym miała 90% to bym tak mówiła.
wr.
a może po prostu się nie nadaję do tej matury.
przecież ja mam wiedzę, nie rozumiem czasem tylko o co im chodzi w tych pytaniach...
mam ochotę powiedzieć brzydkie słowo, o.
Ej, a co to jest?
Dam Ci radę - przeczytaj w całości forum biologiczne. Mi mnóstwo dało, nauczyłam się dzięki niemu biologicznego myślenia. Zresztą mówiłam Ci na gg.
I wiesz, jakby co to na gg wal do mnie. [znaczy w tych niedługich chwilach kiedy będę, ale jakby co to napisz sms-a albo zadzwoń. ]

Cytat:
Niestety z późno... Umarła o 4.15. Już jej nie przewozili do Łodzi, bo i tak nie przeżyłaby transportu.
Przykro mi.

Cytat:
co do prawa to ja historii nie znoszę, pamięci do dat nie mam i dlatego chyba nic z tego.
a szkoda, bo argumentować potrafię jak nikt inny i jak chcę to każdego przegadam
Na prawie podobno nie ma takiej suchej historii.

Cytat:
Witam wszystkich Jako tegoroczna maturzystka dołączam do was;D Może czytając was, patrząc na wasze przygotowania, sama pokonam lenia i wezmę sie za naukę
Witam.

Cytat:
Ale Ty nawet jak będziesz miała 70% to się dostaniesz, a ja nie... Ja po prostu muszę mieć więcej i to już nawet nie chodzi o moją ambicję...

Czyli na co Ty chcesz pójść, bo ja już się pogubiłam...

Brawo!

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:13   #995
martus9191
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Widzę że smutno dzisiaj na wątku
W tamtym roku moi znajomi mieli wypadek na motocyklu. Młodszy brat który kierował był w bardzo złym stanie , ale przeżył, starszy zmarł na miejscu... Niby ich wina ale jednak nawet nie chce wiedziec co przeżywali rodzice, zresztą było widac na pogrzebie...

Jednak jutro jadę do tego Lublina Koleżanka z klasy zgodziła się ze mną jechac Jak się nie pogubimy to będzie pół sukcesu

( wypozyczyłam książki na prezentacje , teraz tylko raz dwa trzeba je przejrzec i wybrac te które mi sie podobaja, no bo do czwartku musimy oddac bibliografię )

Nie bardzo miałam co cytowac... Hmmm chyba narazie tyle
Mimo wszystko miłego wieczoru

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:16   #996
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

Cytat:
przykro mi. bardzo. chwila i już może kogoś zabraknąć.
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
od śmierci mojego brata też zaraz miną już trzy lata..

Cytat:
i tak motam motam, żeby napisać wszystko co mogłoby być w kluczu, żeby trafić i w ten sposób zamiast odpowiedzieć jednym zdaniem to ja epopeje piszę
ooo tak

Cytat:
a może to jest ważniejsze, że marzy Ci się to, że potrafisz argumentować, że czujesz się w tym dobrze, niż fakt, że nie masz głowy do dat?
myślisz, że one są takie ważne?
może poszukaj na jakimś portalu kogoś, kto studiuje prawo i z nim porozmawiaj albo z nawet więcej, niż 1 osobą.
właśnie czytałam i gadałam ze studentką, większość mówi, że dużo pamięciówki, historia bardzo rozległa do nauczenia, przepisy...ehhh ;/

ja się pochwalę.
dzisiaj dostałam 89% z wypracowania na rozszerzony.
UnbelievableGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:22   #997
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
Martyna ja pamiętam dzisiaj wyszłam po 15 ze szkoły, ale jutro lub najpóźniej w środę kupię i wyślę Ci tą kartkę
Czekam z niecierpliwością w takim razie.

Cytat:

Widzę, ze nie tylko ja tak mam masakra, niby po polsku to powinnam rozumieć, a jednak xD
i tak motam motam, żeby napisać wszystko co mogłoby być w kluczu, żeby trafić i w ten sposób zamiast odpowiedzieć jednym zdaniem to ja epopeje piszę
Hej.

Cytat:

Mianowicie:

Witaj.

Na pewno Nad Niemnem - pierwsze, co przyszło mi do głowy. A zresztą już Ci dziewczyny napisały.

Cytat:

nie wiem czego więcej... umiejętności myślenia?
Biednaś.

Ale przecież Ty ją masz!

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Dobra, weszłam. Musiałam włączyć komputer i nie da się tu nie wejść jeśli już się go włączy.

Cały dzień zmarnowałam, bo byłam na zakupach. Kupiłam buciki w CCC.
Bardzo wygodne są, w ogóle nie czuć, że nie są płaskie.
I fajny krem do rąk. Na razie mogę powiedzieć, że ładnie pachnie. Na KWC przeczytałam, że dobry jest, więc się szarpnęłam, bo mam tak wysuszone dłonie, aż mi skóra popękała na kostkach.

I uwaga, mam wiadomość, hit od 2,5 roku!
Po raz pierwszy sorka od biologii dała nam do zrozumienia, że może nie jesteśmy do niczego z biologii. Szok po prostu.
Teraz cały czas arkusze robimy. Dziś jakiś tam sprawdzaliśmy i powiedziała, że to jeden z trudniejszych arkuszy [dla zainteresowanych 2007], że najwięcej osób oblało na tym arkuszu. My powiedzieliśmy, że nie jest taki trudny, średni taki, a ona, że się cieszy. Wiem, że głupie, ale to jedyne miłe słowo od niej związane z biologią i z nami.
Cieszę się jak głupi do sera.

Pogrubione - to się nazywa zapał do nauki. mam w związku z tym żart, co by trochę weselej było:

Normalna kobieta - wykorzystałam dzień, byłam na zakupach.

Maturzystka - zmarnowałam cały dzień, byłam na zakupach

Fajnie, że Was pochwaliła, mnie osobiście pochwały mobilizują jak nic innego i uważam, że to najlepszy sposób nauczania.

Edit: nigdy w życiu nie ogarnę tych ustrojów.. w du.pie już mam te Izby Kongresów i inne. Nie dam rady.. poddaję się. Próbowałam już wszystko, na skojarzenia, na pamięciówkę, wykresy rozrysowałam - nie mogę, no!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-03-22 o 20:25
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:28   #998
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Jednak jutro jadę do tego Lublina Koleżanka z klasy zgodziła się ze mną jechac Jak się nie pogubimy to będzie pół sukcesu
Napisz mi jutro na gg co i jak, błagam.

Cytat:
ja się pochwalę.
dzisiaj dostałam 89% z wypracowania na rozszerzony.

Dla mojego umysłu to jest coś niewyobrażalnego.
Brawo!

Cytat:
Pogrubione - to się nazywa zapał do nauki. mam w związku z tym żart, co by trochę weselej było:

Normalna kobieta - wykorzystałam dzień, byłam na zakupach.

Maturzystka - zmarnowałam cały dzień, byłam na zakupach
Czyli jestem nienormalna.
A tak na poważnie to nawet gdybym nie była maturzystką to powiedziałabym, że zmarnowałam popołudnie. Nie lubię zakupów. Chyba że herbaty kupuję. Zaraz Wam policzę ile mam herbat.

Chciałam Wam buty pokazać, ale strona ccc nie działa.

Edit: 15.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-03-22, 20:32   #999
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz mi jutro na gg co i jak, błagam.

Czyli jestem nienormalna.
A tak na poważnie to nawet gdybym nie była maturzystką to powiedziałabym, że zmarnowałam popołudnie. Nie lubię zakupów. Chyba że herbaty kupuję. Zaraz Wam policzę ile mam herbat.

Chciałam Wam buty pokazać, ale strona ccc nie działa.

Edit: 15.
Jak się będzie dało to mogę Ci i informatory pozbierac i wyslac Jak wrócę to się odezwę

Nie jesteś nienormalna:P Ja nie znoszę zakupów :d Jak już coś kupuje to przeważnie przez allegro żeby nie łazic po sklepach :P A herbat tez mam dużo ale ostatnio w Biedronce nie dostałam mojej ukochanej pomaranczowo-cynamonowej

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:45   #1000
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę, ze nie tylko ja tak mam masakra, niby po polsku to powinnam rozumieć, a jednak xD
hej,hej

Cytat:

Martyna, zawsze jak z nami rozmawiałaś, to mówiłaś, że jesteś jedynaczką, czyli nie do końca tak było?

zawsze tak było.
miałam na myśli brata ciotecznego, myslałam, że to jasne, skoro nie mam rodzeństwa rodzonego (masło maślane).

miał 22 lata, całe życie przed sobą.
zginęło ich trzech
jeden z nich miał brać ślub tydzień później.
na pogrzebie jego narzeczona mało za nim do grobu nie wskoczyła.
jej krzyk to chyba na drugim końcu miasta słyszeli.

chyba z pięć osób ją trzymało, tak się wyrywała do tego grobu, kiedy zasypywali trumnę.
tragiczny widok.

lecę dalej ogarniać geo i angol ( w środę mam próbną R z ang nie wiem jaki tego sens miesiąc przed maturą, chyba tylko taki żeby mnie zdołować, pewnie jakiś znowu durny operon.)

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:27   #1001
201604200942
Konto usunięte

cześć dziewczyny! właśnie wróciłam z Częstochowy, wpadłam an chwile, wysłać koledze bibliografię, bo nie mam drukarki.
Muszę jeszcze ograć mojego głupola w Cuba na fejsbuku, bo mi to spac nie da

A jak w Częstochowie? Większośc dnia spędziłam w autobusie, Stypendystka, jej "przyjaciółka" i chłopaki z innej klasy trochę spieprzyli mi humor. Stypendystka i ta druga, bo rzucały głośne aluzje (do mnie) że jeśli ktoś nie zdąży na autobus (20:00) to "ma peszka i przejdzie się na nóżkach"
a chłopaki z innej klasy, bo była umowa, że wyjeżdżamy o 15:30, żebyśmy zdążyli na ten biedny autobus (następny byśmy mieli o 22). ale królewiczom oczywiście 5 h to było za mało i spóźnili się 15 minut, a dla nas każda minuta się liczyła. Dobrze, że wychowawczyni zadzwoniła do PKSu, z prośbą, żeby poczekali na nas.
Normalnie myślałam, że im oczy wydrapię, królewicze j***i

Gardło mnie boli i płuca, bo prawie całą drogę śpiewaliśmy

No i oczywiście pan kierowca dostał mandat za przekroczenie prędkości, może o nas usłyszycie w TVN Turbo

Cytat:
hej,hej

zawsze tak było.
miałam na myśli brata ciotecznego, myslałam, że to jasne, skoro nie mam rodzeństwa rodzonego (masło maślane).

zginęło ich trzech

chyba z pięć osób ją trzymało, tak się wyrywała do tego grobu, kiedy zasypywali trumnę.
tragiczny widok.

ech...
Pamiętam jak zmarła siostra mojej koleżanki... Wiesz dziewczyna jedna z wybitniejszych w mojej miejscowości, miała spore szanse, by jako jedna z nielicznych wybić się z wioski i być KIMŚ. Zaszła w ciążę, ale bardzo cieszyła się z dziecka, jej chłopak też, stwierdzili, ze sobie poradzą. Gdy była w 8 miesiącu ciąży, coś się zaczęło dziać ona straciła przytomność, chlopak zadzwonił po pogotowie, mieli naprawdę niedaleko (podobno szpital było widać od nich z okna), karetka przyjechała po 1,5 godziny. Ona zmarła w drodze do szpitala, dziecko w szpitalu. Gdyby karetka przyjechała choć trochę wcześniej, dziecko miałoby ogromne szanse na przeżycie... Najgorsze było to, że media obróciły całą tą sytuację na niekorzyść chłopaka.
Od tamtej pory podchodzę sceptycznie do programów typu "interwencja" czy "uwaga." Bo każdy kij ma dwa końce i prawda medialna nie musi być prawdą realną.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2010-03-22 o 21:45
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:31   #1002
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Witam
ja mam podobny temat, mianowicie konflikt ojca i syna.
przypowieść o synu marnotrawnym, chłopi, przedwiośnie, nad niemnem, doktor piotr.
wpisz temat w wyszukiwarkę wyskoczą Ci utwory.
google nie gryzą
ahh tyle już sprawdzalam że się w tym gubie, nie wiem co dobre a co nie :P kieruje sie wlasciwie motywem konfliktu to prawie to samo co problem relacji
dzięki ;*

Cytat:

Hej

nie ma chlopców

może jakieś panie bibliotekarki by pomogły? może jakaś książka, gdzie jest problem relacji między pokoleniem rodziców, a dzieci - to by mogło być łatwe do wykorzystania, bo nie lektura i by mogło Cię zaciekawić ale wiem, że przerabialiśmy jakieś wiersze... o problemie porozumienia pokoleń, ale jakie, nie pamiętam
Cytat:

Witaj.

Na pewno Nad Niemnem - pierwsze, co przyszło mi do głowy. A zresztą już Ci dziewczyny napisały.

dzięki ;**

A jeszcze mam takie pytanie... Jesli jest temat "blebleble na podstawie wybranych utworów literackich" to znaczy że mogą być zarówno książki typu Nad Niemnem jak i wiersze typu Romantyczność?

Bo jestem wciągnieta w spór własnie o tym czy utwory literackie to tylko książki czy też wiersze pieśni itp..i powiem Wam że moja pewność trwała rok co do tego a teraz nie wiem

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:39   #1003
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej Żbiki ;*
Wpadłam się przywitać, żeby nie było, że olałam
Do jutra ;**

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:24   #1004
mirinda3
Raczkowanie

Cytat:
A jeszcze mam takie pytanie... Jesli jest temat "blebleble na podstawie wybranych utworów literackich" to znaczy że mogą być zarówno książki typu Nad Niemnem jak i wiersze typu Romantyczność?
Wydaje mi się, że wiersze to też utwory literackie ale ja to bardziej matematyczka jestem, więc pewna nie jestem

Jestem z siebie dumna Dziś po czytaniu waszych postów, zawziełam się i zrobiłam prawie 3 arkusze maturalne z matmy rozszerzonej Zajęło trochę czasu, ale mam nadzieję, że zaprocentuje w najbliższej przyszłości xD
mirinda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 23:01   #1005
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość
strasznie mi przykro
trzymaj się...
Cytat:
Justyna - przykra sytuacja... trzymaj się Mała. ;***
Cytat:
jak w jedną krótką chwilę można stracić życie..
przykre, Justyna, trzymajcie się wszyscy (nawet sobie nie wyobrażam co teraz przeżywa M., jako jej bliższa koleżanka.. i co przeżywa rodzina Dziewczyny)..

od śmierci mojego brata też zaraz miną już trzy lata..
Cytat:
tragedia
Cytat:
Napisane przez tynas Pokaż wiadomość
parodia - trzymaj się
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość

kuźwa no! Boże z całego serca współczuję jej rodzinie i ogólnie najbliższemu otoczeniu.
Cytat:
aż mi się gorąco zrobiło, jak to przeczytałam...
zawsze w takich chwilach wyobrażam sobie, co przeżywają bliskie jej osoby, Ci którzy ją znali.
chyba nie powinnam sobie tego wyobrażać.

trzymaj się...
Cytat:
Przykro mi.
Cytat:
przykro mi. bardzo. chwila i już może kogoś zabraknąć.
trzymaj się
Dzięki nie wiem,czy wszystkie zacytowało...
Ja dosłownie się czuję jak wrak, to wolę nie myśleć, jak rodzina czy przyjaciele. Ta P. miała trzy siostry, najmłodsza 2 czy 3 latka, pewnie nawet nie będzie jej pamiętać
A najlepsze, co dzisiaj mama usłyszała u fryzjera: rok temu, też 21 marca też był duży wypadek. Trzech chłopaków z Zespołu Szkół zginęło, dwóch było ciężko rannych. I akurat się złożyło, że ta sama data

Tak dzisiaj siedzieliśmy z Tżtem i oglądaliśmy jej zdjęcia

Ogólnie cały czas mi wszystko z rąk leci, nie mogę się skupić. W nocy nie mogłam spać, to cały dzień chodzę przymulona. Ale muszę się wziąć w garść, tyle miałam rzeczy zrobić z te rekolekcje

I tez nienawidzę zakupów chociaż są przyjemniejsze odkąd schudłam, jak biorę M i jest za duże dlatego nie lubię spodni kupować

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A do tego wszystko mi się drukarka popsuła. Wczoraj coś mi zaczęło w pokoju śmierdzieć, a dzisiaj się okazało, że to ona. Rozebrać tego nie idzie, bo wszystko plastik klejony. Gwarancja oczywiście była do... 5.01 już zamówiłam kolejną, bo jak mówiłam rodzicom "sorry, ale bez drukarki to ja matury jednak nie zdam "

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że wiersze to też utwory literackie ale ja to bardziej matematyczka jestem, więc pewna nie jestem

Jestem z siebie dumna Dziś po czytaniu waszych postów, zawziełam się i zrobiłam prawie 3 arkusze maturalne z matmy rozszerzonej Zajęło trochę czasu, ale mam nadzieję, że zaprocentuje w najbliższej przyszłości xD
Co jeszcze zdajesz oprócz matmy R? I jakie dokładnie ronisz arkusze. Bo ja się wściekłam, jak zobaczyłam, że te 2005-2007 to zawierają pochodne, granice i inne cuda, których ja na tym poziomie nie znam jest tylko kilka tych z matur oficjalnych, te przerobiłam. Jeszcze ze 3 próbne, tyle znalazłam na arkuszematuralne.pl, a skąd wziąć więcej, to nie wiem

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-03-22 o 23:03
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 23:21   #1006
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Hmm

No więc ciągle czekam na pewne info co do mojego pytania

Dobranoc

Stary 2010-03-22, 23:24   #1007
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm

No więc ciągle czekam na pewne info co do mojego pytania

Dobranoc
Tak, na 100% utwory literackie to zarówno epika, jak i liryka

Stary 2010-03-22, 23:37   #1008
Aneczka91
Zakorzenienie

dogoniłam was , teraz mam ciężki czas i dużo "nałuki" dlatego mnie nie ma często
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Ło mateeer.. toś mnie teraz przeraziła, nie powiem że nie
No ale w sumie nie Ty pierwsza mówisz/piszesz, że filologia to ciężki kierunek.. eh wiadomo że jest. Może to jeszcze zależy od atmosfery? Moja koleżanka jest na fil., ale gdzie indziej i mówiła, że ludzie są super. Bo ja niestety nie byłam nigdy na dłużej w anglii/ ameryce czy innym kraju anglojęzycznym
No ale zdaje sobie sprawe z tego, że tam niestety trzeba cały czas coś robić. W każdym razie dzięki za taką obszeerną odpowiedź
Ale ja dzisiaj miałam najwięcej w szkole punktów z konkursu z ang. musiałam się pochwalić

No ja też jestem właśnie przestraszona ... A gdzie się wybierasz na te studia? Do krakowa czy rzeszowa?

Heeeloo
Ide sobie zjeść obiad, bo zaraz mi się wszystko przypali i będzie niemiło
jeszcze nie wiem , zależy jak zdam maturę

widzę że dzisiaj na wątku niewesoło
idę spać.
branoc.
przeczytalam wszystkie posty , nie mam sił cytować was .
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 00:33   #1009
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

my też jesteśmy ;* ja miałam 67% i też wielka radość dla mnie, bo praca dokładnie jak Twoja, woooda. Nie lubię pisać.

ejj w ogóle, napisałaś mi dzisiaj komentarza. I tak sobie myślę kto to z Warszawy, Marta... (oczywiście wiedziałam, że blue_apple) Tylko wiesz do kogo ja Ciebie przypisywałam z wyglądu ?! do Kamili (reg) święcie przekonana o tym byłam, że Marta z Wa-wy wygląda jak Kamila . sama sobie to ubzdurałam i nawet nie czytałam danych już. Ale już wszychoo wiem.

dobra, ogarnęłam historię, angielski i matmę. wymiękam.
jeszcze ta głupia praca maturalna mnie wkur.....!

lecę spać -.-

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 05:37   #1010
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
a i dramat nawet też.

cześć wam ;*
wymięta jestem, nie mam na nic ochoty.
miłego dnia;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 06:16   #1011
expectation
Zadomowienie

Cytat:
Może Tango? tam występuje odwrócony konflikt pokoleń;D

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 06:57   #1012
effciaa16
Zakorzenienie

dzień dobry
wiecie, poszłam spać koło 1, a wstałam o 5:30 i nie czuję się zmęczona. Dzisiaj Pani spr. mi pracę i konspekt ''trzymajta kciuki'' [drukarka szalała, myślałam, że oszaleję]

miłego dnia żbiki (wiecie jakie ładne to zwierzaki, zawsze lookam na żbika na biologii, plakat wisi z gatunkami pod ochroną albo zagrożony, nie pamiętam) ;*

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:40   #1013
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

dobry

słuchajcie, brzuch mnie boli i zamiast iść do szkoły zostałam w domu, nie wiem jak u Was, ale ja się milion razy lepiej uczę w domu niż siedząc i nic nie robiąc w szkole(irytuje mnie to już)

a teraz spadam do testów ze strony od Parodii

PS czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego Żbiki? :P
Stary 2010-03-23, 10:37   #1014
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

no to pięknie

ja dziś spotkałam się z tą panią i zaczęłyśmy sobie rozmawiać o tej prezentacji i mam notatki już jakieś, sklecę z tego wstęp i kawałek jednego podpunktu z konspektu no i za tydzień kolejne
coś się chociaż ruszyło...
dziekuję dziekuję

ja byłam u nauczycielki, jak napiszę mam przed nią to powiedzieć Troche to stresujące, ale przynajmniej już sie troszkę przyzwyczaję

Cytat:

Siedzą siedzą hehe

Mi od razu na myśl przyszła "Cudzoziemka" i "Chłopi"
A tak to musze jeszcze się zastanowić..

Ja wpadłam na momencik, wszystko przeczytałam, a teraz idę do wosu i historii Uni Europejskiej itp. itd.
Stary 2010-03-23, 11:23   #1015
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:

dziękuję; *
nawet nie wiesz jak mi ulżyło

Stary 2010-03-23, 11:35   #1016
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
słuchajcie, brzuch mnie boli i zamiast iść do szkoły zostałam w domu, nie wiem jak u Was, ale ja się milion razy lepiej uczę w domu niż siedząc i nic nie robiąc w szkole(irytuje mnie to już)

a teraz spadam do testów ze strony od Parodii

PS czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego Żbiki? :P
Ja choćbym nie wiem, ile zrobiła w domu, zawsze żałuję, że nie poszłam do szkoły, Myślę, co tam jest ciekawego. Ale ja już tak mam, że siedzenie w domu mnie przytłacza, jak nie mam codziennego kontaktu z ludźmi

To Beata (?) je kiedyś podała

Martynie coś tam kiedyś na myśl przyszło, chyba z jakiegoś filmu.
Cytat:
dziękuję; *
nawet nie wiesz jak mi ulżyło
Ja mam "przykłady z literatury", mam jeden wiersz i jedną powieść.

Byłam w szkole, ale ni ch... nie mogę nigdzie znaleźć tych obrazów najwyżej podam, że z neta i druknę
Ale od razy mi lepiej, jak tak wstałam o 7, o 11 już byłam w domu, co normalnie o tej porze dopiero bym skończyła jeść śniadanie

Stary 2010-03-23, 11:42   #1017
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

teraz mogę ze spokojem tworzyć prezentacje

Stary 2010-03-23, 13:02   #1018
BeaS
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale jest pięknie.
Wspaniała pogoda, aż energia do życia wraca. Do tego jeszcze na biologii znowu sorka dała nam do zrozumienia, że nie jesteśmy źli i że mamy szanse dobrze ją zdać. Nie wiem co ta wiosna robi z ludźm. A może chodzi o to żeby nas już nie dołować miesiąc przed maturą?

Do tego z chemii 95% miałam. Najwyższy wynik w klasie [i szkole, razem z 2 koleżankami, razem byłyśmy na konkursie na UMCS-ie]
I jeszcze zrobiłam zadanie na chemii, którego sorka nie mogła zrobić. Jestem z siebie dumna.

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Jak się będzie dało to mogę Ci i informatory pozbierac i wyslac Jak wrócę to się odezwę

Nie jesteś nienormalna:P Ja nie znoszę zakupów :d Jak już coś kupuje to przeważnie przez allegro żeby nie łazic po sklepach :P A herbat tez mam dużo ale ostatnio w Biedronce nie dostałam mojej ukochanej pomaranczowo-cynamonowej
O, wspaniale by było. Mam nadzieję, że weźmiesz, bo teraz już moja wypowiedź nic nie da.

Ja Ci herbate mogę kupić i wysłać.

Cytat:

zginęło ich trzech

tragiczny widok.
Smutne.

Cytat:
To Beata (?) je kiedyś podała
Tak.

------------

Idę teraz się przejść na dworek, bo taka fajniutka pogodunia.
Zaopatrzę się w skarpeteczki, majteczki i staniczki.
Ale mi się mordeczka cieszy.

Miłego dnia.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-03-23, 14:10   #1019
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

poczucie winy chyba zależy od szkoły, bo u mnie dosłownie nic a nic nie robimy

po prostu siadamy i gadamy, czasami jest nauczycielka, czasami nie i tak cały dzień... ;/

po powrocie czuję się taka zmęczona, że od razu zasypiam i nawet nie mam siły się uczyć

jeszcze wczoraj moja koleżanka miała fatalny humor i to mnie rozbiło na resztę dnia

najlepiej jak pytam kogoś zawsze czy działo się coś w szkole to zawsze słyszę 'nie było mnie' lub 'yyy..nie pamiętam, nie myślałam o szkole w ogóle' lub 'jak zwykle nic' i zawsze tak.. i nawet ja nie wiem co było wczoraj czy kiedyś w szkole, bo nic nie było, nic się nie działo, robiliśmy to co zawsze. nikt nie próbował nas niczego nauczyć..

ale dzisiaj wstałam, pojechałam na pocztę, wysłałam paczkę, wróciłam po max 15 minutach i w drzwiach miałam awizo, więc po 18 znowu jadę...
więc czytam, uczę się, piję whisky z colą i obijam się z satysfakcją, że to jednak coś..

Edytowane przez UnbelievableGirl
Czas edycji: 2010-03-23 o 14:12
Stary 2010-03-23, 14:42   #1020
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
poczucie winy chyba zależy od szkoły, bo u mnie dosłownie nic a nic nie robimy

po prostu siadamy i gadamy, czasami jest nauczycielka, czasami nie i tak cały dzień... ;/

po powrocie czuję się taka zmęczona, że od razu zasypiam i nawet nie mam siły się uczyć

więc czytam, uczę się, piję whisky z colą i obijam się z satysfakcją, że to jednak coś..
U mnie w szkole jest podobnie. Najbardziej cisną nas z przedmiotów, z których nikt albo niewiele osób z klasy zdaje maturę.
Jednej lekcji od około miesiąca nie mamy. Facet (przedmiot 4 razy w tygodniu) siada na biurku i opowiada o czasach swojej młodości.
Nawet największa kosa w mojej szkole, moja polonistka, skończyła z nami materiał i wychodzi w połowie lekcji coś sobie załatwiać. Dzisiaj zebrała i sprawdziła nam bibliografie i gdzieś wyszła
śmiać mi się chciało z jednej dziewczyny z mojej szkoły, która opowiadała koleżance, że nauczyciele przez caly rok cisną i teraz jest rzeźnia. Pomyślałam sobie "dziewczyno, uczą nas ci sami nauczyciele, co wy musicie robić, skoro jest tak jak Ty mówisz"

Pijaku
Kiedyś napiłam się samej whisky... Okropne!!!
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości