|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Ale już o 15ej spokojnie możemy się ugadać. A jak możecie tylko później to daj znak, co bym nie uciekła do domu.
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
hej Słonka
gratuluję udanych wizyt, trzymamy kciuki z Brunem za kolejne u nas powoli i do przodu, to ostatni tydzień cateringowy, w przyszłym już nam tylko jakieś ochłapki zostały więc będę miała więcej czasu... uprzejmie donoszę, ze moja koleżanka w bliźniakowej ciąży i tp równym mojemu dziś rano urodziła dwóch zdrowych chłopców przez cc: Dominika 52 co i wagą 2050 g oraz Wiktora 49 cm i wagą 2180 g chłopcy sami oddychają i leżą w inkubatorkach żeby im cieplutko było...
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4354 |
|
Konto usunięte
|
Daf, gratuluję i koleżance, i Tobie
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
15 brzmi całkiem ok jak dla mnie. mogę tam dzwonić od 14.30 i w razie czego o 15 przed wejściem się spotykamy. trzeba mieć ze sobą 11 zł od łebka na te ochraniacze wszystkie.
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18064305]Daf, gratuluję i koleżance, i Tobie
[/QUOTE]dziękuję w imieniu Asi ![]() jak dla mnie najbardziej budujące jest, że wszystko z nimi ok... są silni i zdrowi... a Asia bardzo dzielna była... od jakiś 3-4 tygodni leżała w szpitalu pod kroplówką bo miała skurcze, udało się przeciągnąć te 3-4 tygodnie do bezpiecznego dla dzieci okresu, do kompletu wrażeń miała cukrzycę ciążową i jeszcze wykryli u niej cholestazę... umęczyła się biedaczka, ale już ma przy sobie zdrowe maluszki
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również gratuluję Asi - imienniczce. Dzielna dziewczyna ![]() Ciekawe, czy wszystkie Aśki są takie dzielne ![]() Margo, ta stronka z muffinkami jest świetna
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055010]O właśnie, od kilku dni zapominam o czymś napisać.
Wiem, że darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy. No ale chyba wszystko ma swoje granice... Kilka dni temu dostałam wielką reklamówę ciuszków dla dzieci, tak pi razy oko do roczku. Wiedziałam, że używane, rzeczy od koleżanki koleżanki. BYłam uprzedzona wcześniej, że rzeczy są poprane. Ok, i tak będę prała raz jeszcze, a używane - pomyślałam sobie, że nawet jak sprane dość, to jakieś śpioszki czy coś będą do spania i tyle. Czy do chodzenia po domu. Aczkolwiek zaznaczone było, że rzeczy w SUPER stanie. No i... wiele rzeczy mocno spranych, czyli jak to wcześniej napisałąm - super, młoda będzie miała w czym spać. Ale ogólnie rzeczy absolutnie nie w stanie SUPER, za to - mimo wyprania CAŁE OBLEZIONE WŁOSAMI Zostawiłam sobie część rzeczy bawełnianych (śpioszki, bodziaki, mnóstwo skarpetek - i tu cieszę się ogromnie), sukieneczki 2 i chyba 3 pary spodni cieplejszych. Naprawdę nie jest to kwestia, że we łbie mi się przewróciło Ale nie rozumiem, dlaczego ktoś zaznacza, że rzeczy w SUPER stanie, jeśli w takim wcale nie są? Owszem, część w stanie po prostu dobrym, część w dobrym na domowe potrzeby. No i druga rzecz - sama mam kocura, ale jeśli komuś rzeczy będę wydawała - autentycznie wstyd by mi było dać takie ufeflane włosami. Teraz tylko się cieszę, że darującej nie znam osobiście, bo mogę sobie nieładnie pomyśleć bez wyrzutów sumienia ![]() Ale skarpetek to chyba ze 20 par mam teraz a potem cie jeszcze obgadaja ze niedosyc ze dostałas za darmo to jeszcze narzekasz a nie kazali ich oddac jak mała wyrosnie ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Dafreen-gratki dla koleżanki! sporo przeszła dla swoich maluszków
![]() |
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesioo jak mi nogi zaczeły puchnąc zmierzyłam cisnienie znaczy dziennie mierze i mam normalne wiec to chyba nastepny objaw zblizania sie do konca nawet skarpetka mnie drazni :\ masakra
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-03-22 o 20:10 |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki. Już po wizycie.
Na szczęście drugiej dzidzi nie ma Mała waży 2066g ma bardzo długie nogi, serduszko pięknie puka, jest nadal dziewczynką i wszystko ma na miejscu. Ja mam 6 kg na plusie, wszystko pozamykane. Mała odwróciła się główką w dół (w końcu). Muszę tylko zrobić ekg, ze względu na to szalejące moje serce, czy wszystko w porządku, czy trzeba coś z tym robić.
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogratuluj koleżance
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4364 |
|
Konto usunięte
|
Puma, super
|
|
|
|
#4365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
najpierw odchowam jedno maleństwo![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
#4366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bruno cały czas jeszcze trenuje i robi obroty, czuję bo to wyjątkowo boli, ale najczęściej leży w poprzek... na szczęście mnie nic nie puchnie (odpukać) może czasami delikatnie jak się nałażę i narobię w ciągu dnia, ale raczej nie bardziej niż puchnie mi standardowo, więc to raczej nie wpływ ciąży...
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Dafreen, mnie na szczęście też nic nie puchnie, tylko wieczorami brzuszek robi się twardy i jakieś małe skurczyki łapią, ale podobno wszystko w normie. Ciekawe ja z tym fikaniem wygląda, bo gin mówił, że lepiej żeby juz sie nie odwracała, ale ja tez mam wrażenie, że często leży w poprzek.
Jeszcze kilka tygodni i wszystko będzie jasne... chociaz u Ciebie to bez znaczenia
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidki fikają cały czas, u mnie widać nawet jak się przekręca czasem a boli to strasznie bo jest już duży i jak robi takie obrociki to "trze" mnie po wszystkim w środku... nie powiem, żeby to było miłe ![]() teraz wiem, że Bruno leży w poprzek a główkę ma po lewej stronie bo przed chwilą hikał... znów miał czkawkę, a z prawej cały czas mnie podkopuje
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko, jakie wymagania... a jak mam ten kubraczek i kaputy kupione w aptece, to mogę wziąć czy to u nich trzeba nabyć?
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki że się nie odzywałam, ale nie czułam się za dobrze w poprzednią noc mała dokazywała i bolał mnie brzuch, strasznie się stawiał że się wystraszyłam że to już. Wczoraj cały dzionek leżałam w wyrku, no jedynie rano byłam na badaniu na paciorkowca. Dziś już lepiej- spałam w nocy, ale mała jakoś się tak ułożyła że mi pięknie uciska na pęcherz i szyjkę (kłuje mnie jak chodzę), a w ogóle to mi się wydaje że brzusio mi się lekko obniżył- już mi zgaga nie dokucza, czyli mała nie jest już tak wysoko. Spakowaliśmy wczoraj Torbę do szpitala- tzn. muszę tylko dołożyć kosmetyki które na codzień używam typu krem, tonik i gotowe. Wiem że wcześnie ale poprzedniej nocy mieliśmy nietęgie miny, a tak w razie czego torba przyszykowana.
Zastanawiałam się czy pod pajacyka do szpitala zabrać bodziaka z długim czy krótkim rękawkiem? na razie spakowałam z długim, ale sama nie wiem ![]() Daf ja też na magnezie jadę i nospę jak czuję że brzusio się częściej stawia. Mam przeczucie że to już niedługo- do terminu na pewno nie doczekam w dwupaku. Ale byleby jak najdłużej. Gratulacje dla koleżanki ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- margo ja włąśnie też toczę boje z moim M o imię, jak sobie ukichał za przeproszeniem Marika to sobie nie da przegadać, a było wstępnie ustalone że Kornelia. Mówię mu ok może nie być Kornelia, podobało nam się przecież też Kaja i Ida. A on mi cały czas że dobra jeszcze jest czas pogaday- ja się pytam kiedy? W szpitalu się będziemy o imię kłócić?
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-23 o 09:11 |
|
|
|
#4371 | |||
|
Konto usunięte
|
margo, ja też muffinkową stronę sobie do ulubionych dodałam.
Cytat:
![]() Wiesz, Twój podpis jak żaden inny każdorazowo uświadamia mi o zbliżającym się rozwiązaniu. Cytat:
Oby już się maleńka nie odwracała, pozycja do wyjścia jest już oki. Mój maluszek chyba też już się obrócił główką w dół, bo brzuchol ostatnio kształt zmienił- tak jakby opadł w dół. ![]() Cytat:
(a teraz ja sama nie wiem czy na pewno chcę Julka Kornelia- A ciuszki do szpitala spakuj różne, bo nie wiadomo jaka pogoda sie trafi. Ja dla dzidka na wyjście ze szpitala szykuję osobną torbę, którą TŻ weźmie jak będziemy wychodzić do domciu- i żeby on nie musiał tych ciuszków kompletować to przygotuję: body długi rękaw, body krótki rękaw, pajacyk, skarpetki, czapeczka cienka, czapeczka z podwójnej warstwy bawełny, sweterek zapinany, rożek. Złapał mnie katar i gardło.
|
|||
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój to taki zakręcony chodzi ciągle, że gdybym nie pilnowała wszystkich terminów i spraw, nie zapisywała, nie przypominała, to nie wiem, co by było... a wszelkie dzidkowe ustalenia, to już w ogóle masakra... co tu gadać - czasem jest tak, że cos mu komunikuję, a za 5 czy 10 minut on mnie pyta o to, co przed chwilą już mu dokładnie i wyczerpująco zakomunikowałam. Wasi też tacy, czy tylko mój? ![]() wróciłam z glukozy. okazało się, ze u mnie kłują tylko raz - po godzinie od wypicia ![]() pech chciał, że baba dobrze się wkłuła, ale krew nie chciała lecieć. ledwie coś tam ze mnie wydusiła. zachodziła już obawa, ze jeszcze z drugiej ręki będzie mi pobierać, myślałam, że tam padnę. a teraz czuję, że chyba zaczęło lecieć później, jak już miałam wacik i plaster, ale boję się tam zajrzeć :P
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-23 o 09:29 |
||
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Margo mój też tak ma, jeszcze potem zwala winę na mnie, że ja niby chaotycznie mówię.
Bój o imię toczyłam z nim w poprzedniej ciąży, od początku nie chciał by maluszek byl Michałkiem, do ostatniego dnia pomrukiwał, że wymyśli inne imię, ale nic innego nie miał do zaproponowania. Teraz niby godzi się na Szymona, ale tez ostatnio coś marudził bym wymyśliła coś innego. On jest strasznie niezdecydowany, codziennie zmienia zdanie, analizuje, ma to po mamie ![]() Do szpitala zabieram pajacyki, body na długi i na krotki rękaw. Do tego półśpiochy, albo spodenki, skarpetki i niedrapki. W razie czego mąż wie gdzie będą leżały ubranka to mi coś dowiezie. Ja jutro mam krzywą glukozową
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-23 o 09:38 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestes w 33tc i masz tylko 6 na plusie ?? Aaaaa!!! ![]() Kardashi, super fotki z Toba i parasolka. Rewelacja ![]() Silpe, ciuszki cudo Daf, gratulacje dla blizniakowej mamy basiak, ja tez jeszcze w lesie ze wszystkim prawie. Jeden sukces to to, ze w pokoju dziecka troche posprzatalam ale jeszcze musimy poupychac rzeczy, ktore tam sie nazbieraly, zamowic meble, wyprac zaslonki, powiesc karnisz, umyc okna i podloge...i jakos go zorganizowac. W pracy jestem jeszcze dzisiaj i jutro wiec od czwartku mam zamiar prac, prasowac, sprzatac i odwiedzic kilka sklepow. Bylam wczoraj u poloznej i baba jest glupia. Nadal nie wiem ile wazy dziecko. Zapytam lekarza dopiero 7 kwietnia. Okazalo sie sie, ze mam odrobine protein w moczu i nie kazala mi nic specjalnie robic ale jesli chce moge kupic w aptece masc-kuracje 1 dniowa ale nie musze... Wczoraj zaczelam 35 tc z waga + 14kg
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Mój M to jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza, mogę sobie do niego gadać, a on wielkie oczy póniej że pierwsze słyszy. Np wczoraj strasznie mi się pomagał pakować, a co chwila a po co Ci tyle tego? Już mu sto razy tłumaczyłam
![]() W ogóle to ja się tak spakowałam, że np nie brałam całej paczki wkładek laktacyjnych itp, tylko jak coś on mi potem dowiezie- będzie miał przygotowaną siatę na wymiankę ![]() Lea masz rację nie wiadomo jaka pogoda będzie, dopakuje te z krótkiem rękawkiem. Lepiej wziąść o dwie rzeczy więcej- tylko dopakuje już sama bo M to już wczoraj nudził że za dużo rzeczy biorę dla małej- a on myśli że dziecko to jak dorosły jedno ubranie na cały dzień- a jak mi przesika na przykład? Już widzę jak mu każę coś dowieźć czego wcześniej nie przygotuje to będzie po sto razy dzwonił. Generalnie póki co spakowałam dla małej właśnie pajacyki, bodziaki z długim rękawkiem, półśpiochy (ze śpiochów zrezygnowałam),pieluszki, skarpetusie, niedrapki, czapeczki dwie cienkie, a i jeden kaftanik, choć nie wiem czy w ogóle go ubiorę. ona1981 mój teoretycznie wie gdzie co jest , ale w praktyce już to widzę. Jak byłam w szpitalu parę razy to też niby wiedział gdzie co a jak mu kazałam dowieźć coś to dokłądna instrukcja musiała być bo jak nie to dzwonił ciągle Zastanawiałam się czy brać kocyk/ rożek do szpitala. Chyba wezmę tylko rożek. W sumie kocyk po co jak dzidzia będzie w rożku? araczki to ja Cię przebiję 34 tc 16kg na plusie. A naprawdę się pilnuję, najlepsze jest to że mi to chyba w cyce idzie bo znów urosły- a ja już staniki do karmienia kupiłam- lepiej żeby więcej nie rosły. No i w brzusio oczywiście bo w nogach bez zmian, mój M mi tłucze do głowy że nie widać bo jestem wysoka mam 174cm wzrostu, ale mnie przeraża to 16 kg . Oj trzeba się będzie ostro wziąść za siebie jak już będzie można.
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-23 o 09:51 |
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
Daff gratki dla koleżanki super dzielna dziewczyna
![]() witam mamuśki, ja jeszcze w łóżeczku ale zaraz się zbieram..ładna pogoda trzeba jakiś spacerek zrobić dziś zaczynamy 34 tc..czas chyba się spakować z tego co piszecie ![]() wyskocze w takim razie na zakupy też-koszule jeszcz jedną musze mieć, podpaski,podkłady,majtask i jednorazowe..a właśnie jakie?czytałam kiedyś ale już zapomniałam
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
olivka ja biorę rożek. U mnie się sprawdził z pierwszym dzieckiem, kakoś mi było bezpieczniej go nosić w rożku niż bez
W nocy też spał w rożku. Majtasy poporodowe muszę kupić te siatkowe. Może by było wygodniej w zwykłych bawełnianych, ale jakoś mi chyba szkoda, na początku mocno krwawiłam i wszytskie bym miała zaplamione. ja tez w polu z wyprawką. Muszę poprać ciuszki, ale nie chce mi sie do tego zabrać. W sumie to dopiero 28 tydzień, mam czas
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
Araczki, no niestety ciężko mi przychodzi zdobywanie kolejnych kilogramów
Ale w pierwszej ciąży miałam tak samo. Ale naskarżę, że Kardashi ma podobnie ![]() Wróciłam od lekarza, ekg w porządu, dała mi jeszcze skierowanie na morfologię z żelazem i tarczycę. Marta, gratki na 34 tydzień.
Edytowane przez Puma13 Czas edycji: 2010-03-23 o 10:13 |
|
|
|
#4379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwne to bo nie jem za duzo. Mialam kilka razy faze na slodkie ale tak normalnie jak przed ciaz wiec skad sie te kg wziely to nie wiem. Ja mam 177 cm wzrostu i tez ponoc nie widac ale czuje je w stopach i slysze, ze gdy chodze to dudni jak po sloniu ![]() Olivka, zmobilizowalas mnie do spakowania torby ![]() W szpitalu sa ubranka dla dzidzi ale na wyjscie bede czegos chyba potrzebowac. Dla mnie tez w szpitalu bedzie wszsystko, mam na mysli majtki poporodowe, wkladki laktacyjne, podpaski, skarpetki itp ale i tak cos zapakuje do torby. Zreszta 31.3 mam wizyte w szpitalu to powiedza... Cytat:
![]() Super, ze z serduchem dobrze
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, teraz się zastanawiam, czy to nie jest dziwne, że przyszłam do laboratorium, kazali mi wypić, odsiedziałam 1h, po czym pobrali mi krew. czy nie powinni pobrać przed wypiciem, żeby mieć porównanie?
babka stwierdziła, że przy 50mg kłują raz, żeby oszczędzić cierpienia. nie ukrywam, że mnie to ucieszyło, ale w tej chwili dopadły mnie wątpliwości.. Kropuś - rozwiejesz?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Ale nie rozumiem, dlaczego ktoś zaznacza, że rzeczy w SUPER stanie, jeśli w takim wcale nie są? Owszem, część w stanie po prostu dobrym, część w dobrym na domowe potrzeby. No i druga rzecz - sama mam kocura, ale jeśli komuś rzeczy będę wydawała - autentycznie wstyd by mi było dać takie ufeflane włosami. Teraz tylko się cieszę, że darującej nie znam osobiście, bo mogę sobie nieładnie pomyśleć bez wyrzutów sumienia