|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Cześć dziewczyny
![]() Ja właśnie zaczęłam pierwszą turę turbo i pomyślałam, że w końcu w kupie raźniej, a jak będę dietować sama to pewnie szybko się poddam i do końca życia zostanę grubasem. Startuję z wagą 65 i chciałabym schudnąć jakieś 10 kilo - wprawdzie turbo gwarantuję 5kg/tydzień, ale po pierwsze w to nie wierzę ![]() ![]() Za mną już pierwszy dzień, bez żadnych grzeszków ![]() Jak tak czytam ten wątek, to widzę, że większość z was jest na ONZ. Mam nadzieję, że któraś jednak stosuję turbo ![]()
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
kasienka1985 - racja :P ale niestety w niedzielę rano i po imprezie to na cały dzień miałam w lodówce tylko: parówkę, surówkę, pieczarki, trochę papryki i pół serka wiejskiego, no i jajka na jutro rano, za dużego wyboru nie było
![]() do serka można dodawać jeszcze np plasterki szynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
Carmelle fajnie, że znalazł się ktoś, kto próbuje z Turbo.
![]() ![]()
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja stosuje Turbo - od jutra III tura i mam nadzieję, że uda mi się ją przetrwać bez większych grzeszków!! Do tego mam zamiar zapisać się na aerobik lub siłownie ![]() ![]() 10 dni diety to wcale nie tak dużo, więc nawet jeśli kilogramy przybędą to zawsze można rundkę powtórzyć. Trzymam za Ciebie kciuki - już jutro dołączam do Was ![]()
![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Ja z ćwiczeń od jutra zaczynam bieganie, a właściwie marszobiegi - jestem fizycznym antytalentem i mam masakryczną kondycję, więc zaczynam sześciotygodniowy program na bieganie.pl (generalnie polecam, fajna strona).
Fajnie, że jednak znalazł się ktoś na turbo ![]() ![]()
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tura - 4,5 kg mniej z czego w tydzień na Szwedzkim stole przybyło mi 3kg II tura - 1,5 kg mniej z tym, że nie stosowałam się ściśle wg planu No i po zakonczeniu II tury spadło mi jeszcze 0,5kg ![]() Sumując mój wynik to jest 3,5 kg mniej Zaczynałam z wagą 67,8 kg a w tej chwili mam 64,3kg Zważę się jeszcze tylko jutro rano aby mieć wagę wyjściową dla III tury A Ty z jaką wagą startujesz?? Ile masz wzrostu i ile chcesz osiągnąć?
![]() |
![]() |
#697 |
Rozeznanie
|
Ja zaczynałam z 72,8 kg. Na I turze zeszło mi 3,7 kg. Potem jadłam 3 dni różne rzeczy (starając się unikać słodkiego), podejrzewam, że II turę zaczęłam gdzieś z wagą 69,5 kg.
No i po II turze (czyli teraz) aż szkoda gadać, bo jem cały czas różne słodkości (dziś już trzeci dzień). Jutro i pojutrze robię sobie jakby dietę owocową, a od środy III tura Turbo (zważę się w środę rano). Carmelle czy Ty przypadkiem nie zaczynasz biegać według tego planu, gdzie pierwsze 10 dni to tylko chodzenie? Później są już łączenia. Ma to służyć polepszeniu sprawności fizycznej i niby przygotowuje przed jakimś maratonem. Jeżeli zaczynasz to o czym mówię to ja zaczynam od jutra razem z Tobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Aha, zapomniałam napisać, że po II fazie Turbo zeszło mi 1,5 kg czyli na wadze było 68 kg. [Dodam jednak, że 3 ostatnie dni Turbo były grzeszne: ciasto, naleśnik, batonik i jeszcze parę innych rzeczy by się znalazło. ] Jak się zaważyłam kolejnego dnia (jedząc po prostu to na co mam ochotę, ale nie było tego dużo) było już 68,6. Wystraszyłam się na tyle, że się już więcej nie ważyłam, a to właśnie po tym ostatnim ważeniu miałam te parę dni złego żywienia. Dlatego zważyć się mam zamiar za 2 dni (po dwóch owocowych dniach), choć wątpię, aby to dużo dało.
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie.
Przed świętami odchudzałam się razem z Wami, troszkę spadło, ale ponieważ tylko troszkę, a dieta nie należy do najtańszych to zrezygnowałam. Ostatnio włożyłam moje jeansy, które po diecie były ok/luźnawe i ... ledwo się dopięłam! To przekonało mnie, że trzeba wrócić do diety, bo sztruksy zimowe (takie ze streczem ![]() Moim problemem w tej diecie jest typ pracy. Nie siedzę sobie w biurze tylko jestem w terenie, jak w trakcie "głodu" jadę samochodem to nie problem bo coś zjem, ale jak jestem w jakiejś firmie to moje mieszanki jedzeniowe wzbudzają zainteresowanie. Kanapka była tradycyjna i nie wzbudzała sensacji. Mam do Was pytanko, jak macie posiłek owoc+owoc, a to na długo nie nasyci, to co robicie żeby się bardziej i na dłużej zapchać? Myślałam o otrębach pszennych, ale nie wiem czy to dobry pomysł.
![]() |
#699 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() tez po pierwszym dniu bez grzeszkow, takze jestem z siebie dumna ![]() ja zamiast biegow lacze turbo z 3minutowym odchudzaniem. mam nadzieje ze napiszesz o wunikach, ja na pewno w niedziele troche matrtwie sie o swieta, bo z rodzinka to wiadomo "bedziesz sie odchudzac po swietach"itp no jeszcze zobaczymy A pytanie do turbowiczek : uzywacie przypraw czy w olgole nie??? Carmelle, trzymam kciuki, pamietaj jestesmy z toba Czy ktoras z was ma problem z nadwrazliwoscia zebow po duzej ilosci owocow Edytowane przez NaTkA_1990 Czas edycji: 2010-03-22 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Witam!
ja generalnie wiem, że to jest ten czas by zacząć ![]() ![]() ![]() ![]() przy poprzednich cyklach odchudzania na zawołanie, jadłam posiłki bez wielkich restrykcji i chudłam około 4 kilo za każdym razem.jak fasolka szparagowa to z masłem i odrobiną bułki, jak sałatka to oliwa, albo łyżką śmietany.... nie robię już diet tak mega restrykcyjnie, bo bardzo dużo czytam na temat zdrowego odżywiania, przyswajalności pewnych składników i wiem, że połową sukcesu jest w ogóle zarys jakiejkolwiek diety ![]() ja generalnie jestem już dietowym weteranem, ale świeżakiem na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe koleżanki
![]() wczoraj byłam trochę nieogarnięta przez to niewyspanie. :P Ale dzisiaj już jest lepiej i teraz zabieram się do nauki ![]() ![]() ![]() Dzisiaj dietki dzień 4 ![]() Mam zapał ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
![]() Ja w piatek zakończyłam ONZ. Jedynym grzeszkiem były 2 małe piwka bezalkoholowe ósmego dnia ![]() Schudłam w sumie 3 kilo, chociaż już widzę stając na wadze, że zaczęło mi powracać, dlatego od środy startuję z drugą turą. Mam jeszcze do zrzucenia około 2 kilo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
miłego dnia pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy użyć wyszukiwarki internetowej.
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Widzę , że naszego grono się rozrasta
![]() Z tego co pisza twórcy tych diet Turbo jest ulepszona i powinny byc wieksze efekty a z czego tu czytam Kobiety które sa na ONZ maja lepsze efekty od Turbo . Ja do srody na Turbo potem dzien przerwy i ONZ , ze wzgledu na ilosc posiłków oraz mozliwosc codziennego jedzenia owoców ![]() Boje się swiat ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Witajcie nowe kobietki
![]() wikk27 ja zamierzam(choć to jeszcze nie jest pewne) zacząć ONZ od środy. Po dwóch turach turbo jestem zadowolona, ale chcę spróbować ONZ, bo ciągłe jedzenie orzechów to dla mnie troszkę nudne. Rozumiem Twój strach co do Świąt. Moje Święta bożonarodzeniowe w tym roku były absolutnie bezgrzeszne. Byłam z rodzinką w górach i tylko patrzyłam jak oni się zajadali w różnych restauracjach. Potem wróciłam do żarcia i wszystko mi wróciło (a to była zwykła dieta- moja). Dlatego już teraz mogę powiedzieć, że jakiegoś domowego ciasta sobie na święta nie odmówię, szczególnie mojej ciotki, która tworzy pyszne wypieki ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Za chwilkę przestudiuję plan ONZ ![]()
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Ilonusek - mam 170cm wzrostu i ważę jakieś 65.5 kg. Marzy mi się 54
![]() red_chameleon - U mnie przez pierwszy tydzień robisz 6 cyklów 30s biegu 4:30 marszu, więc biegasz od początku. ![]() ![]() NaTKA - dzięki, ja też za Ciebie kciukam ![]() Ja mam do was pytanie - jak mam posiłek "dwa produkty z grupy pierwszej" czyli owocowy, to myślicie, że mogę zjeść na jednej przerwie w szkole np. jabłko a po 45 minutach wypić sok z pomarańczy (nie taki kupny, tylko przeze mnie wyciskany, żeby nie było ![]()
Edytowane przez Carmelle Czas edycji: 2010-03-22 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
Carmelle czyli chyba myślimy o tym samym tyle, że w tym moim bieganiu jest jeszcze kilkudniowe przygotowanie czyli sam marsz.
![]() ![]() Myślę, że lepiej by było gdybyś zjadła ten owoc i wypiła sok razem 9w tym samym czasie), bo to w końcu ma być jeden posiłek. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Dziewczyny gdzie wy kupujecie ten chlebek z otrębami lub owsiany? Myślicie, że dostanę go w sklepie ze zdrową żywnością? ![]()
![]() |
#709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A myślę, że w sklepach typu Green Way powinnaś dostać taki chlebek. Oni mają różne, ciekawe i zdrowe rzeczy ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
Carmelle- dzięki za odpowiedź, moim zdaniem też lepiej razem, bo to jeden posiłek
ja zamierzam zważyć się dopiero w niedziele tzn po tygodniu, mam nadzieję ,że wytrzymam. dam znać 2 dzień 1 tury turbo za mną, bez grzeszków ![]() 69,2>........................ .......>56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
Słodziutka dzięki.
![]() Ja właśnie jak przejdę na ONZ mam zamiar jeść chlebek codziennie, kocham chleb, a na Turbo go nie ma. Pieczenie samemu to na pewno dobra rzecz, kiedyś spróbuję. Jestem jednak wygodna i jak się da wolę kupować, bo jak słyszę "upiec chleb" to mi się kojarzy z nie lada wyczynem ![]() *** Podjęłam decyzję. Przejrzałam dokładnie plan ONZ i postanowiłam zacząć jutro ![]() ![]() Przed chwilką zjadłam na kolację activie. Teraz myślę już tylko o jutrzejszym dniu, żeby zacząć ![]() ![]()
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
Kurcze, jakoś ostatnio mało mam czasu żeby tu wchodzić. Dziś dzień przyjemnie, przyjemnie, nawet za. Wyszłam z koleżanką na miasto, bo miałam poznać jej chłopaka, no i po jakimś czasie oni zgłodnieli i mówią idziemy do mcdonalds. no i padło na mcflurry, ehh, ale jak źle się z tym czułam. Ale co zrobić, uznałam to za jeden z posiłków i jedziemy dalej ;D! jeszcze 2 dni i ważenie, boję się oj boję ..
bardzo się cieszę, że wam wszystkim dobrze idzie ![]() ![]() Co do chlebka, masz gdzieś u siebie biopiekarnię? tam powinni mieć chyba ![]()
![]() |
![]() |
#713 | |||
Zakorzenienie
|
witam moje drogie
![]() Cytat:
![]() takie se! ale zjadliwe ![]() 2- ja jeszcze nie dorobiłam się wagi, ale ważyłam się popołudniu u koleżanki przed rozpoczęciem diety ![]() i zważę sie dopiero po 9 dniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ja również życze sukcesów ![]() Cytat:
![]() *** dziołszki ja dziś jestem z siebie dumna ![]() od dziś jestem na kursie na którym mam serwowane kartony ciastek, kawke, herbatke i pyszne obiady ![]() nie uwierzycie, ale nie zgrzeszyłam ani połówką ciasteczka ![]() ![]() a właśnie... powiedzcie mi czy wątróbkę zdarza Wam się jesc? drobiową? ![]() czy ona się zalicza do czesci kurczaka?? ![]() ![]() ![]() Wiecie co??? super humorek dziś mam- mimo iż jestem przed @... cieszę się , że w końcu się zmobilizowałam ![]() życzę Wam tego samego kochane!!!!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
No co Ty, Włochy??:P To nieźle, bo ja z kumpelą też
![]() ![]() Jednak będę musiała poszukać chlebusia. A co jak nie znajdę? Czy jecie może jakiś inny chleb czy tylko ten dozwolony? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- karmeelek dzięki ![]() ![]() ![]() kasienka dzięki. Mi tez średnio smakuje serek w. z orzechami, ale to dlatego, że ja nie lubię serka wiejskiego. Świetnie, że tak sobie poradziłaś z tymi pokusami. Oby tak dalej ![]()
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, chyba faktycznie będę tak robić
![]() Generalnie dziś dobrze, świetnie się czuję, w dodatku byłam u fryzjera co zawsze mnie pozytywnie nastawia - różne maseczki na włosy i rozmowa z moją ukochana panią fryzjerką ![]() Pocieszam się tym, że dziś sporo spacerowałam a jutro rano biegam ![]() A i kupiłam sobie Aquaslim - generalnie czytałam o nim same pozytywne opinie, a mam taką faze na słodkie, że boję się, że to się skończy napadem.
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
kasienka
gratuluje silnej woli! mi tez by sie przydala ![]() red_chameleon ale jakis oboz moze, wycieczka z biura, czy tak same same? ;d btw. ja jeszcze jem chrupkie pieczywo jak innego lepszego nei mam ![]()
![]() |
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
ehhh jaki mam dziś kiepski dzień
![]() rano zjadłam jajecznicę, później na uczelni jakoś tak wyszło, że wszamałam bułkę z sałatą, ogórkiem i szynką i do tego pączka ![]() Kasieńka podziel się dobrym humorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Carmelle tylko uważaj z tymi nadprogramowymi rzeczami. Chociaż to może tylko ja tak mam, że jak coś zacznę to chcę więcej:/ A więc biegam razem z Tobą
![]() ![]() Fionka jakiś obóz. A wy? idgi zaczął się nowy dzień. Dziś już będzie dobrze. Każdy ma wpadki, a moich nie przebijesz! ![]() *** Ważyłam się przez chwilą. I przytyłam 1,2 kg. Zaledwie! Ale się cieszę ![]() ![]() Skoro ja mam dobry humor po tych ostatnich wybrykach, wy też musicie, chociażby dlatego, że w większości cały czas trzymacie dietkę ![]() ![]()
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
haha, a ja tak siedzę i rozkminiam i coś mi nie pasuje,czegoś nie mogę załapać ;d myślałam, że jakiś dzień po drodze ominęłam, czy coś, a to już dziś ostatni ;oo ale to poszło!
red_chameleon też, też ;D jakie biuro? ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- idgi Ty masz już niedługo 5 z przodu, nie ma się co przejmować ! dziś ostatni dzień, a potem zaczynamy od początku, ostatnie podejście przed wielkanocą ;*
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.