Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 21:18   #1741
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny . Czytalam Was caly weekend ale jakos nie mialam ochoty nic pisac...

Od dzisiaj jestem na ONZ no i mam kilka pytan czy moge cos pic oprocz wody? Tzn. herbate bez cukru lub kawe?

Svi, Unholy swietne historie z kupami ach ta Dziecieca ciekawosc .
Svi trzymam kciuki za Tate
Cass, Kasiu gratuluje spadku wagi
Tuli ale pysznosci przyrzadzalas pewnie holendrzy byli zachwyceni
O ile dobrze pamiętam to można pić wszystko co nie ma więcej niż 25kcal/250ml. Ja byłam na tej diecie i piłam zwykłą herbatę bez cukru, herbatę zieloną, wodę i kawę z mlekiem i cukrem bo inaczej nie potrafiłam. W ciągu 9 dni spadło mi 2,5kg więc tak bardzo mi ta kawa nie zaszkodziła
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:20   #1742
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Serio, caly pulk Zrobilam:
- salatke z tunczykiem i makaronem
- salatke z fasolka szparagowa, grzybami i pomidorami
- sledzie po slasku
- krewetki z sosem
- grzanki z pomidorami
- bulion z tostami
- salatke jajeczna z boczkiem
- melona z prosciutto
- zapiekane jablka z lodami

Juz jest wiosna. Czujecie?
W zalaczniku moja coreczka z wczorajszego spaceru.
Ale pyszności Musiałaś się nieźle napracować

Ania śliczności

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
W sobotę i niedz. czekają mnie dwudniowe urodziny Bartka, takze już czas pomyśleć nad menu. No i teraz nie wiem, czy obiad dwudaniowy + 2/3 sałatki, czy tylko zimne przekąski, sałatki, jajka itp.
No nie wiem, co radzicie?
Ja bym raczej stawiała na jakieś przekąski sałatki.Może dzieci chetniej zjedzą tak myślę

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Bartek ostatnio przesypia całą noc, ale budzi się o 5 i już nie chce spać.Ale dzisiaj był dla mamy nieco łaskawszy i obudził się o 7.15.Także się wyspałam.
I chciałam się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz moje słoneczko powiedziało MAMA! dwa razy Matko, ale to było słodkie
Ja już po śniadaniu, ale zajadam sobie jeszcze sernik na zimno z truskawkami i malinami, ktoś chętny?
za najpiękniejsze słowo świata.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No więc ja miałam taki trochę rozrywkowo-lajtowy weekend Zostawiliśmy Zosię z babcią i pojechaliśmy w sobotę do Gdańska. Najpierw zakupy, potem do znajomych. Winko, dobra kolacja... ach jak było fajnie Wróciliśmy wczoraj. Zosia była grzeczna, nie dała babci popalić. I strasznie za nią tęskniłam

Kupiłam płaszczyk(), tamten oddałam jak mówiłam, no i niestety zniżka w Sephorze podziałała zachęcająco... Kupiłam podład, korektor i krem pod oczy
Super,że wyjazd udany
Gratuluję zakupów i co płaszczyk teraz się podoba?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
u nas nocka do bani dzisiaj buuuu mala obudzila sie z placzem o 2.00 i potem jak zasnela to caly czas rzucala sie w lozeczku i pojekiwala to wzielam ja do nas to zaczela gadac zrobilam jej mleko bo pomyslalam ze glodne dziecko pewnie skoro tyle czasu nie spi i wytrabila cala butle , zasnela dopiero o 4.00, a o 7.00 juz pobudka
SiostroU nas nocka taka sama,Bartosz jak się obudził po 2 w nocy,to zasnał dopiero przed 4

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a moj zjada ledwo pol obiadku, pol deserku, kasze to mu wrecz wciskam - a mleko tez zostawia po polowie butli

i tak od kilku dni, nie wiem czemu
U nas z jedzeniem od wczoraj jest podobnie:cycuś tylko do ciumkania,kaszki tylko trochę,zupki też mniej niż zazwyczaj,ale wykłuwa się ząbek.Więc może coś w tym jest

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-22 o 21:22
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:27   #1743
katarzynka00
Zakorzenienie

zajrzalam jeszcze do was, bo artykul czytalam, co mi na @ przyslali
duzo sie u nas zgadza, tylko zeba brak

Ząbkowanie u dzieci może przebiegać bardzo różnie. Pierwsze ząbki pojawiają się najczęściej około 6 -7 miesiąca życia, ale u niektórych maluchów może to nastąpić już w 3-4 miesiącu, u innych zaś dopiero około 12 miesiąca (co mieści się w fizjologicznej normie). Pojawienie się pierwszych oraz kolejnych ząbków to proces, który nie dzieje się z dnia na dzień. Często już na kilka tygodni przed pierwszym ząbkiem dziecko zaczyna odczuwać dyskomfort, ból i swędzenie dziąsełek. Wyrzynanie się zębów może powodować wzrost temperatury, marudzenie, kłopoty ze snem, brak apetytu, a nawet biegunki. Często towarzyszy mu wzmożone ślinienie i chęć ukojenia swędzenia poprzez wkładanie do buzi rączek oraz różnych przedmiotów.

Dziąsełka malca są zaczerwienione i rozpulchnione oraz bardzo wrażliwe na dotyk – warto więc w tym okresie przygotowywać pokarmy bardziej rozdrobnione, nie wymagające żucia. Ulgę przyniesie smarowanie dziasełek specjalnymi żelami oraz podanie gryzaczka, który dzięki zastosowaniu powierzchni fakturownych oraz elementów chłodzących złagodzi ból ząbkowania.

Biegunki...hmmm dzisiaj to z 3
srutttt i odrobina w pampersie

Ciepla mi sie wydaje, ale temp nie ma

No i juz od ok 19 byly 3 pobudki, do rana moze do 10dojdziemy heh
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:36   #1744
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wszystkie sobie poszly to ja tez ide

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

SiostroU nas nocka taka sama,Bartosz jak się obudził po 2 w nocy,to zasnał dopiero przed 4
ciekawe jakie dzisiaj beda nocki
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Biegunki...hmmm dzisiaj to z 3
srutttt i odrobina w pampersie

Ciepla mi sie wydaje, ale temp nie ma

a u nas od 2 dni tylko bobki ale po sliweczkach ruszylo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:38   #1745
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam to można pić wszystko co nie ma więcej niż 25kcal/250ml. Ja byłam na tej diecie i piłam zwykłą herbatę bez cukru, herbatę zieloną, wodę i kawę z mlekiem i cukrem bo inaczej nie potrafiłam. W ciągu 9 dni spadło mi 2,5kg więc tak bardzo mi ta kawa nie zaszkodziła
dziekuje

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:40   #1746
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

chcialam napisac odnosnie lozeczka Wercia tylko w lozeczku spi, nie bawi sie w nim wiec dlatego nie obnizylam jeszcze ,ale dzieki za uwagi
juz powiedzialam malzowi zeby jutro obnizyl

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-22, 21:55   #1747
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no tak wiosna przyszla i watek ucichl

u mnie sezon rozpoczety - pojechalam z Marcim po Eryka i z nimi na plac zabaw kolo mamy i pare godzinek z kolezankami z dziecmi zeszlo potem do mamy i dopiero wieczorem wrocilismy do domu

ale cos zle sie czuje, caly dzien mi slabo i niedobrze - moze jakies przesilenie wiosnenne

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ojej, trzymam kciuki, żeby się wszystko udało
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
kurcze, to nie ciekawie aby obyło się bez komplikacji
.
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Svi trzymam za tate.
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Svi - za tatę
Cytat:
Svi za tatę
Cytat:
wspolczuje.......trzymam kciuki za tate
Cytat:
.
Svi trzymam kciuki za Tate
dzieki dziewczyny
a wiec z ta reka jest nieciekawie.......narazie nie ma operacji, po konsultacji z ordynatorem zagipsowali ojca i wsadzili mu pod gips ciezary i 31 ma sie stawic na kontrole i sprawdza czy to dziala i zaczyna sie zrastac, jezeli tak, to prawdopodobnie miesiac w gipsie conajmniej pod stala kontrola, jezeli nie zacznie sie nic zrastac to od razu w ten dzien zostaje w szpitalu na operacje, lekarz powiedzial, ze raczej na to ma sie przygotowac, tylko kwestia jest taka, ze te sruby, ktore musi miec sa niedostepne w polsce i trzeba je sprowadzac z zagranicy ehhh a boli ojca okrutnie - wtedy 3 miesiace w gipsie

te ciezarki to dlatego, zeby ta dolna czesc kosci poszla w dol, bo zlamanie jest takie brzydkie (widzialam zdjecie szok), ze jest tuz pod ramieniem i gorna czesc kosci wygiela sie w bok a dolna czesc weszla pod nia - po to ten ciezar zeby obnizyc ta dolna i zeby gorna mogla wskoczyc tam gdzie trzeba - mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi

i pol taty jest tak sine, ze jest wrecz nie fioletowy a czarny - ja nie wiem jak on wytrzymal cala noc
Cytat:
W piątek sprzedajemy nasza szafe.Mam dylemat w co teraz popakowac ciuchy i gdzie je ulokowac do czasu montazu nowej, na ktory tez troche poczekamy.Worki?Kartony?
lepiej w kartony, w workach bedziesz miec mlyn i nic nie znajdziesz

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

ide juz spac bo naprawde sie kiepsko czuje
dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:01   #1748
truheart
Zakorzenienie

Ło matko, dopiero położyłam łobuza spać! dziś mu się wszystko poprzestawiało, każda drzemka w innej niż zwykle porze, okupiona łzami i krzykami...nigdy tak nie było! ponieważ z popołudniowej obudził się królewicz o 19 to musiałam się z nim wybawić do teraz

Texasik przybij piątkę, ja też na diecie (od dzisiaj). Nazywa się weekendowa

Svinecko, mam nadzieję, że jednak operacja nie będzie tacie potrzebna! ale i tak swoje się nacierpi trzymam kciuki żeby był dzielny
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:28   #1749
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas z apetytem tez tendencja spadkowa
mleko wciaz zostawia, kaszki robie mniej i tak zostawi
deserki je wlasciwie cale, i obiady ale nie kazde

Mala ciepla jakas, tuląca się.
Pojechalam kupic jej termometr do ucha-brauna
Teraz wstala po drzemce, dalam jej bułke i sobie trze dziąselka o nia, zaraz jej zmierze, bo wloski ma az upocone

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

nie ma temp

i jeszcze jedno
u mnie 1 kg mniej, tak więc Cass po dlugim zastoju prosze o zmiene u mnie na liscie
Też dzisiaj mierzyłam temperaturę,bo też ciepły mi się wydawałU nas też temperatury niet.

1kg na dobry początek

Cytat:
łącze sie w bolu, u mnie dzis podobnie
I wzajemnie

Cytat:
Własnie wrócilam ze sklepu, matko, jakie to wszystko drogie teraz jest. Mówię o spożywce, za każdym razem nie moge sie nadziwic, jak taka mała siatka zakupów mogła tyle kosztować.... ale cóż, jeść trzeba.
Też nad tym dumam

Cytat:
A moja corcia wlasnie przed chwila po raz pierwszy sama usiadla
dla Lenki,ale radość sprawiła mamusi.

Cytat:
dalam pare fotek do albumu w tym fotke z 8 mca-wiec zapraszam

Weroniczka cud,miód

Cytat:
A Laura zaczeła sie wstydzic.Oczy zamyka i buzie chowa za łapkami albo brode na dół zwiesza

co chwila coś nowego.

Cytat:

Ząbkowanie u dzieci może przebiegać bardzo różnie. Pierwsze ząbki pojawiają się najczęściej około 6 -7 miesiąca życia, ale u niektórych maluchów może to nastąpić już w 3-4 miesiącu, u innych zaś dopiero około 12 miesiąca (co mieści się w fizjologicznej normie). Pojawienie się pierwszych oraz kolejnych ząbków to proces, który nie dzieje się z dnia na dzień. Często już na kilka tygodni przed pierwszym ząbkiem dziecko zaczyna odczuwać dyskomfort, ból i swędzenie dziąsełek. Wyrzynanie się zębów może powodować wzrost temperatury, marudzenie, kłopoty ze snem, brak apetytu, a nawet biegunki. Często towarzyszy mu wzmożone ślinienie i chęć ukojenia swędzenia poprzez wkładanie do buzi rączek oraz różnych przedmiotów.

Dziąsełka malca są zaczerwienione i rozpulchnione oraz bardzo wrażliwe na dotyk – warto więc w tym okresie przygotowywać pokarmy bardziej rozdrobnione, nie wymagające żucia. Ulgę przyniesie smarowanie dziasełek specjalnymi żelami oraz podanie gryzaczka, który dzięki zastosowaniu powierzchni fakturownych oraz elementów chłodzących złagodzi ból ząbkowania.

za info dot.ząbkowania.
U nas wszystko się zgadza oprócz biegunki
za spokojną noc.

Cytat:

Oby spokojne i wyspane

Dobry wieczór!!!
U nas cały dzień marudny,mało co dzisiaj zrobiłam.Każda próba posadzenia Bartosza,czy to leżaczek,czy to dywan,czy to łóżeczko,kończyła sie płaczem i wyciąganiem rączek.I to jeszcze na rączkach nie zawsze było dobrze,a co jęczenia dzisiaj Nawet na spacerze było źle.Moje biedactwo Lewa górna dwójka prawie całkiem się przebiła,ale widzę,że prawa górna dwójka też się przekłuwa.Damian tak jakoś łagodniej przechodził ząbkowanie,no i zaczął od jedynek.Teraz wszystko jest inaczej.

No i dostałam dzisiaj pierwszą @

Mam nadzieję,że nocka będzie spokojna.Boję się myśleć

Wam też życzę spokojnej nocki

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
chcialam napisac odnosnie lozeczka Wercia tylko w lozeczku spi, nie bawi sie w nim wiec dlatego nie obnizylam jeszcze ,ale dzieki za uwagi
juz powiedzialam malzowi zeby jutro obnizyl
Lepiej obniżyć,a jakby Wercia w nocy wstała i się wychyliła?Lepiej nie kusić losu

Cytat:

dzieki dziewczyny
a wiec z ta reka jest nieciekawie.......narazie nie ma operacji, po konsultacji z ordynatorem zagipsowali ojca i wsadzili mu pod gips ciezary i 31 ma sie stawic na kontrole i sprawdza czy to dziala i zaczyna sie zrastac, jezeli tak, to prawdopodobnie miesiac w gipsie conajmniej pod stala kontrola, jezeli nie zacznie sie nic zrastac to od razu w ten dzien zostaje w szpitalu na operacje, lekarz powiedzial, ze raczej na to ma sie przygotowac, tylko kwestia jest taka, ze te sruby, ktore musi miec sa niedostepne w polsce i trzeba je sprowadzac z zagranicy ehhh a boli ojca okrutnie - wtedy 3 miesiace w gipsie

te ciezarki to dlatego, zeby ta dolna czesc kosci poszla w dol, bo zlamanie jest takie brzydkie (widzialam zdjecie szok), ze jest tuz pod ramieniem i gorna czesc kosci wygiela sie w bok a dolna czesc weszla pod nia - po to ten ciezar zeby obnizyc ta dolna i zeby gorna mogla wskoczyc tam gdzie trzeba - mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi

i pol taty jest tak sine, ze jest wrecz nie fioletowy a czarny - ja nie wiem jak on wytrzymal cala noc

lepiej w kartony, w workach bedziesz miec mlyn i nic nie znajdziesz

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

ide juz spac bo naprawde sie kiepsko czuje
dobranoc
Kurczę,współczuję Twojemu tacie i zaciskam aby operacja nie była konieczna i wszystko pięknie się zrosło

abyś jutro wstała w dobrej formie.

Ja też już zmykam,bo nie wiem jaka będzie nocka

Dobranoc

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-22 o 22:29
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 00:01   #1750
Ania0104
Zakorzenienie

ja jak zwykle na nocnej zmiane

no wiec dobry wieczór

Moje dziecie zaczęło raczkować przedwczoraj zrobił 4 kroczki, ale nogi mu sie rozjechały na żabkę

Od kilku dni marudzi, w nocy płacze, apetyt ma marny - to napewno ząbki W sobot bylismy na tej imprezie, Bartka odwiozłam do domu o 20, połozyłam spac a o 23 była taka histeria, ze ani moja mama, ani siostra nie mogły go uspokoić
Jechalismy do domu na sygnale ... i dopeiro jak go wzzięłam na ręce, dałam cycusia to się uspokoił

Cytat:
No wiec tak,lekarka powiedziała,że skoro ręka boli bardziej po zabiegach,to żebym dalszą rehabilitacje odpusciła,bo nie przynosi to rezultatu.Kazała tydzień poczekać,żeby ręka odpoczęła po zabiegach i jeżeli nadal nic się nie zmieni,da skierowanie do specjalisty być może,że bedzie potrzebny i neurolog i ortopeda
mam nadzieję, ze niedługo będzie ok!
Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Wstawiam kilka zdjęć z Gabrysią. Tak moje dziecko zasypia w ciągu dnia
świetny jest
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
100 lat, 100lat dla Laurki i Majeczki!
spóźnialska ciotka też życzy panienkom wszystkiego naj naj
Cytat:
Kilka slow o dniu dzisiejszym
Plan byl taki
Ja wstaje do malej o 6 daje jej mleko i po 7 idzie spac
Z planow nici
Mala wstala o 6 i do 9 wałkoniła sie w łóżeczku, az cala spocona byla
Wygibasy, stawanie na glowie, raz w nogach raz w glowie łózka, stawanie na kolanach, hustanie sie na kuckach, turlanie
Wrzucilam jej zabawki i szybko wzielam prysznic,zlecialam z psem (małż spal obok w łóżku) i zaczelam sie malowac, ale cierpliwosc jej sie konczyla.Mi z reszta tez.Az nadeszla pora IIsniadania.Myslalam ze jak zle to zasnie ale i tu sie ludzilam, wiec zapakowalam ja we wozek i pieszo poszlysmy do marketu po upominki.Spacer przespala.Przelozylam ja z wozka do auta, gdzie po drodze nie spala-40km, a u kuzyna to juz w ogole popis dala.Zakonczylo sie na zelu na dziaselka i na panadolu.
Wczesniej zwiedziala pokoj, walnela glowa o podloge, byl placz...eh
W domu mieli okrutnie goraco, rozebralam mala jak do rosolu, a oni nie chcieli uchylic nawet okna.Ze mnie sie lało, choc bluzke mialam bez rekawow i z rozcietymi plecami od szyji po tyłek.
Mala w koncu padla u meza na rekach, ubieralam ją lejącą.
U drugiej rodzinki byla juz soba.
Dala pelen popis swoich umiejetnosci, tylko ze tam znow gorąco...bagatela 29stopni w domu.Matko swięta
Ich syn 3letni chyba przyzwyczajony do tropikow w domu, a ja znow myslalam ze ducha wyzionę
mala pół naga u nich wygimnastykowala sie do oporu i znow droge do domu przespala.
Wjechalam jeszcze do mamy.U nich temp odpowiednia.Puscilam mala do dzieciakow.Synek bawil sie sam a dziewczyny weszly do takiego domku co siora ma w pokoju- generalnie zabawki w nim trzyma i czestowaly sie kremem bambino
Natala maczala paluszek i raz lizala ona, raz dawala mojej he he he
Krem byl we wlosach, ciuchach, a spuszczona zostala zaledwie na czas naszego rozebrania ,umycia rąk i poproszenia o obiad.

Spala dzis jak chciala wiec czekalam az sen ją zmoży i tak zrobila sie 20.
Coraz czesciej staje na nogach-sama.Na kolanka i jak tylko ma sie o co podeprzec to juz na girkach i podskakuje.

Nie wiem czy to forma jakiejs zabawy, ale jak lezy w lozku i nie moze zasnac i do niej wchodze przelozyc ja na plecy to ucieka w lozeczku i sie rechoce jak mala zabka.

Jak sama sie z nia bawie i maz wchodzi do pokoju, albo na odwrot to tez probuje uciec i smieje sie do rozpuku.

Ale sie rozpisalam, no to koncze bo zglodnialam.Ide cos zjesc, choc pozno, ale ciiii
ale atrakcje ...

mój Bartek też sie tak bawi ... jak leży na naszym łóżku a ja sie do niego śmieje i mówie "łapać go" to tak sie śmieje i tak szybko pełza, ze czasem głowa przywali w ściane ...
Cytat:
Dobry wieczór!!!
U nas cały dzień marudny,mało co dzisiaj zrobiłam.Każda próba posadzenia Bartosza,czy to leżaczek,czy to dywan,czy to łóżeczko,kończyła sie płaczem i wyciąganiem rączek.I to jeszcze na rączkach nie zawsze było dobrze,a co jęczenia dzisiaj Nawet na spacerze było źle.Moje biedactwo Lewa górna dwójka prawie całkiem się przebiła,ale widzę,że prawa górna dwójka też się przekłuwa.Damian tak jakoś łagodniej przechodził ząbkowanie,no i zaczął od jedynek.Teraz wszystko jest inaczej.

Mam nadzieję,że nocka będzie spokojna.Boję się myśleć

Wam też życzę spokojnej nocki
biedny Bartuś ... mój teżz od kilku dni taki marudny

współczuję @ - oby nie była bolesna

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 00:28   #1751
morska
Zadomowienie

Hej

Cytat:
A tak nie mogłaś się doczekać

~~~~~~
Aha, Czekoladko - Twoja Wercia w kucyku wygląda obłędnie

~~~~~~
Poczytałam, popisałam i czas spać Miłego wtorku

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-03-23 o 00:30
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 07:17   #1752
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie rewelka
jak juz sie sama polozylam, to tylko 1 musialam wstac, ok4 i spalysmy do 7 jak nigdy.

Cytat:
1kg na dobry początek
co?

przeciez od nowego roku walczę z kg
najpierw na scicslej diecie, teraz na zdecydowanie lużnoejszej, ale wciaz sie pilnuje,odmawiam sobie itp

Ale sie wyspalam jaaaaaa

Pogoda tez super, wiec pewnie wypalimy na dół dnia w teren.
A tak czasem mysle czy Laura tez bedzie wywijac jak Werka Czeko na spacerze
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 07:24   #1753
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
i jeszcze jedno
u mnie 1 kg mniej, tak więc Cass po dlugim zastoju prosze o zmiene u mnie na liscie
Brawo Kasiu

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tuli tak mi sie przypomniało - nie wiem czy juz to pisałaś ale czy Twoj TŻ umie cos powiedziec po polsku? Tak sobie pomyslałam, ze jak piszesz z nami na Wizazu to pewnie nawet nie wie o czym
Z mowieniem jeszcze ma problemy- tzn. zna wiele slowek, ale mowi jak Kali Natomiast rozumie ze sluchu coraz wiecej, gdy jestem z mama na telefonie- wie o czym rozmawiamy. Czytac po polsku jeszcze nie potrafi, wiec moge pisac co chce Wydaje mi sie, ze dla Niego polski jest trudniejszy niz dla mnie holenderski- te nasze konstrukcje, odmiany, przypadki

Cytat:
Hurra!

Cytat:
Małż znów w delegacji, więc pewnie wieczorem zasiadę zeby Was nadrobic
Kiedy wraca maz?

Cytat:

Oby zabki szybko wyszly

No widzisz, doczekalas sie

Svi oby sie tacie reka szybko goila

Dzien dobry!
A co tu takie pustkowie? Gdzie Was wszystkie wywialo?
My wczoraj wreszcie podpisalismy dokumenty o kupnie domu. Wiec juz jest nasz, nasz, nasz Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi
Dzisiaj albo jutro przejde sie na grob do dziadka meza, bo ostatnio bylismy tam i zero kwiatka zero zniczy, az mi samej bylo wstyd.
A w czwartek ide na "Alicje". Byla ktoras z Was?

No to wywoluje: Frida, Skierka, Chryzolit, Mariola, Marica, Syla, Sweet, Angy pokaz plaszczyk, Miramej, Marysia, Kasiuulka wiecej nie pamietam, bo jest wczesnie rano

Martynko, Amelko, Zosiu, Maju i Jasminko, moc calusow przesyla ciocia z Holandii

Edytowane przez Tulipfever
Czas edycji: 2010-03-23 o 07:27
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:23   #1754
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Super,że wyjazd udany
Gratuluję zakupów i co płaszczyk teraz się podoba?

Podoba się podoba Już w nim śmigam

Cytat:
u mnie rewelka
jak juz sie sama polozylam, to tylko 1 musialam wstac, ok4 i spalysmy do 7 jak nigdy.
Bardzo się cieszę

Cytat:

Dzien dobry!
A co tu takie pustkowie? Gdzie Was wszystkie wywialo?
My wczoraj wreszcie podpisalismy dokumenty o kupnie domu. Wiec juz jest nasz, nasz, nasz Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi
Dzisiaj albo jutro przejde sie na grob do dziadka meza, bo ostatnio bylismy tam i zero kwiatka zero zniczy, az mi samej bylo wstyd.

No to wywoluje: Frida, Skierka, Chryzolit, Mariola, Marica, Syla, Sweet, Angy pokaz plaszczyk, Miramej, Marysia, Kasiuulka wiecej nie pamietam, bo jest wczesnie rano

Martynko, Amelko, Zosiu, Maju i Jasminko, moc calusow przesyla ciocia z Holandii
Tuli ciesze się razem z Wami z nowego domku!!

Płaszczyk pokażę, tylko wczoraj nie miałam czasu cyknąć fotki.

Dziękujemy za życzenia i przyłączamy się do pozostałych

Dzień dobry
Nocka minęła tak sobie, bo Zosia się coś wierci ostatnio. Ale przebiła się druga dwójka na dole Boże nasze dzieci tak szybko się rozwijają, Syla zapomniałam dla Lenki za siedzenie, codziennie coś nowego. Zosia juz wyciąga rączki na całego, sama juz też posiedzi chwilkę, chociaz trzeba ją asekurować. Wczoraj przeczytałam w jakiejś gazecie dla mam, żeby dzieciom nie podkładać poduszek itd. bo jeżeli jeszcze tego potrzebują, tzn., że nie sa jeszcze gotowe na samodzielne siedzenie i żeby tego nie wymuszać.
Ostatnio cos Zośka fisiuje przy wieczornym jedzeniu i wczoraj dawaliśmy jej na śpiocha jak juz zasnęła. Nie wiem, o co chodzi

A no i przyszedł gryzak Nuby, ale... po dwóch użyciach z bananem wyrzuciłam siateczkę Nie dało się jej wypłukać, wyglądała obleśnie! Jak to myjecie?

Więcej nie pamiętam

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Czeko Weronisia jest śliczna i ten kucyk

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:32   #1755
truheart
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja się witam i zaraz wybywam z małym do koleżanki i mojego chrześniaka.
Pokłóciłam się z głupim mężem więc nie będę siedzieć w domu!

Tuli ja strasznie chciałam na Alicje, ale nie wiem kiedy dam rade
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:35   #1756
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczyny
nie wyspalam sie ja juz nie mam sily naprawde, mam dosc - kuzwa ile jeszcze bede wstawac co chwile w nocy, wkurza mnie tez TZ, ze bierze malego w nocy do nas do lozka i maly sie uczy spac z nami - ale inaczej z drugiej strony tez sie nie da bo jak obudzi sie w nocy to nie chce sam zasnac, trzeba stac nad nim i go glaskac a zadne z nas nie ma sily
ehh

aha Marci zaczyna raczkowac - zrobil dwa kroki wczoraj

Cytat:
Svinecko, mam nadzieję, że jednak operacja nie będzie tacie potrzebna! ale i tak swoje się nacierpi trzymam kciuki żeby był dzielny
Cytat:
Kurczę,współczuję Twojemu tacie i zaciskam aby operacja nie była konieczna i wszystko pięknie się zrosło
Cytat:
Svi oby sie tacie reka szybko goila
dzieki dziewczyny

Ania brawa za pierwsze kroczki na czworaka

ide zobaczyc Wercie jak tak chwalicie bo wczoraj to ja na nic nie mialam mocy
Stary 2010-03-23, 08:42   #1757
Wojtusia
Zakorzenienie

ja sie witam tylko
nie mam humoru cos z rana, moze pozniej sie poprawi cos.

powiedzcie mi, czy jak jest sie żyrantem/poreczycielem, to czy obniza sie swoja zdolność kredytową tym?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:42   #1758
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc
mam dzisiaj troche roboty bo firanki musze powiesic, ogolnie popsrzatac,potem jedziemy do mojej babci na urodziny
a wieczorem przychodzi brat malza z zona (srednio ich lubie)

Wercia dziekuje za mile komentarze

Cytat:

Weroniczka cud,miód

Dobry wieczór!!!

Lepiej obniżyć,a jakby Wercia w nocy wstała i się wychyliła?Lepiej nie kusić losu

skad ja to znam - wisielec non stop

masz racje

Cytat:
ja jak zwykle na nocnej zmiane

no wiec dobry wieczór

Moje dziecie zaczęło raczkować przedwczoraj zrobił 4 kroczki, ale nogi mu sie rozjechały na żabkę
dla żabki
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

~~~~~~
Aha, Czekoladko - Twoja Wercia w kucyku wygląda obłędnie

Cytat:
u mnie rewelka

u nas tez dzisiaj bez pobudki

Cytat:

-

Czeko Weronisia jest śliczna i ten kucyk

Cytat:

dla Marcelka tez

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-23, 08:43   #1759
magi77
Wtajemniczenie

Cześć

Dziękuję za słowa wsparcia

Niestety nie mam teraz czasu do Was zaglądać, bo Maciejka znowu złapał jakieś cholerstwo. Niestety prawie cała wczorajszą noc wymiotował, a od wczoraj rana ma biegunkę i to jaką

Pozdrawiamy cieplutko

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:44   #1760
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czeko gdzie jest Zenek?

nie no zarcik....Wercia przeurocza z tym kucykiem

dzieki za brawa
Stary 2010-03-23, 08:50   #1761
Texasik
Rozeznanie

Dzien Dobry!

U nas nocka ok Daniel obudzil sie o szostej , ale cos sie nie wyspalam , bo bylam strasznie glodna w nocy .

Stary 2010-03-23, 08:56   #1762
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
nie wyspalam sie ja juz nie mam sily naprawde, mam dosc - kuzwa ile jeszcze bede wstawac co chwile w nocy, wkurza mnie tez TZ, ze bierze malego w nocy do nas do lozka i maly sie uczy spac z nami - ale inaczej z drugiej strony tez sie nie da bo jak obudzi sie w nocy to nie chce sam zasnac, trzeba stac nad nim i go glaskac a zadne z nas nie ma sily
ehh

dzieki dziewczyny

Ania brawa za pierwsze kroczki na czworaka

ide zobaczyc Wercie jak tak chwalicie bo wczoraj to ja na nic nie mialam mocy
może Cię pocieszę - mój Tomuś ładnie spał w łóżeczku i pilnowałam, żeby nie brać go do nas do łóżka, bo się zwyczajnie przy nim nie wysypiałam nawet jak spałam
a od kilkunastu dni budzi się w nocy i nie chce zasnąć w łóżeczku, a u nas od razu zasypia, najgorsze jest to, ze mój małż boi się z nim spać i idzie na sofe w salonie, która jest nierozkładana i śpi tak zwykle pół nocy już od jakiegos czasu
mam nadzieję, ze to jakies chwilowe, ze nasze dzieci potrzebują chwilowo więcej uwagi

ja to łączę z odstawieniem od piersi

gratuluję kroczków... mój nadal w miejscu

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-03-23 o 08:59
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:58   #1763
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć

Niestety nie mam teraz czasu do Was zaglądać, bo Maciejka znowu złapał jakieś cholerstwo. Niestety prawie cała wczorajszą noc wymiotował, a od wczoraj rana ma biegunkę i to jaką

Pozdrawiamy cieplutko
o boze znowu biegunka
Magus
Cytat:
czeko gdzie jest Zenek?

nie no zarcik....Wercia przeurocza z tym kucykiem

dzieki za brawa
hehe dziekujemy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-23, 09:12   #1764
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

magi
Stary 2010-03-23, 09:15   #1765
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Pozdrawiamy cieplutko
Biedny Macius , ucaluj Go od nas

Stary 2010-03-23, 09:15   #1766
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewuchy
Wstawac, nie spać piekny dzien sie zapowiada.
U nas słoneczko swieci od rana i narazie 6 stopni.
Nocka przespana, standardowo do 6.

Cytat:
ze co?
to zart?
Jaki żart?
Tez sporo schudłaś i gonisz mnie z kilogrmami.

Cytat:
dla Lenki.

Cytat:
Chryzolit chyba już się przeprowadziła? Ciekawe kiedy zajrzy do nas?
No właśnie gdzie sie podziewa Chryzolit, juz wieki jej nie było

Cytat:
dalam pare fotek do albumu w tym fotke z 8 mca-wiec zapraszam
Czeko, Wercia jest przecudna.
A w tej fryzurce wygląda jak samuraj a raczaj samurajka Fajny pomysł z tym kucykiem

Cytat:
Od dzisiaj jestem na ONZ no i mam kilka pytan czy moge cos pic oprocz wody? Tzn. herbate bez cukru lub kawe?

Cass, Kasiu gratuluje spadku wagi
Texasik ja byłam chyba IV tury na ONZ. Piłam sporo wody, zielona herbate, czerwona i inne na odchudzanie. Zwykłej nie piłam, kawe tez starałam sie ograniczac a jesli juz piłam to rozpuszczalna z mlekiem i łyzeczka cukru (albo bez cukru).

dzieki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:16   #1767
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Od kilku dni marudzi, w nocy płacze, apetyt ma marny - to napewno ząbki W sobot bylismy na tej imprezie, Bartka odwiozłam do domu o 20, połozyłam spac a o 23 była taka histeria, ze ani moja mama, ani siostra nie mogły go uspokoić
Jechalismy do domu na sygnale ... i dopeiro jak go wzzięłam na ręce, dałam cycusia to się uspokoił

Biedulek malutki

Cytat:

Tuli jeszcze raz gratuluję nowego domku

Ja nie byłam.

Przyłączam się do życzeń

Cytat:

Dzień dobry
Nocka minęła tak sobie, bo Zosia się coś wierci ostatnio. Ale przebiła się druga dwójka na dole Boże nasze dzieci tak szybko się rozwijają, Syla zapomniałam dla Lenki za siedzenie, codziennie coś nowego. Zosia juz wyciąga rączki na całego, sama juz też posiedzi chwilkę, chociaz trzeba ją asekurować. Wczoraj przeczytałam w jakiejś gazecie dla mam, żeby dzieciom nie podkładać poduszek itd. bo jeżeli jeszcze tego potrzebują, tzn., że nie sa jeszcze gotowe na samodzielne siedzenie i żeby tego nie wymuszać.
Ostatnio cos Zośka fisiuje przy wieczornym jedzeniu i wczoraj dawaliśmy jej na śpiocha jak juz zasnęła. Nie wiem, o co chodzi

A no i przyszedł gryzak Nuby, ale... po dwóch użyciach z bananem wyrzuciłam siateczkę Nie dało się jej wypłukać, wyglądała obleśnie! Jak to myjecie?
Gratulujemy ząbka

Ja myłam szczoteczką tę siateczkę i wymyła się

Cytat:
Hej dziewczyny ja się witam i zaraz wybywam z małym do koleżanki i mojego chrześniaka.
Pokłóciłam się z głupim mężem więc nie będę siedzieć w domu!

Cytat:
Współczuję nocek
dla Marcelka

Cytat:
powiedzcie mi, czy jak jest sie żyrantem/poreczycielem, to czy obniza sie swoja zdolność kredytową tym?
Obniża
To tak jakby kredyt był na Ciebie. Bo w razie jeśli kredytobiorca nie spłaca to Ty musisz.

Cytat:
Cześć

Pozdrawiamy cieplutko
Magi przytulam mocno

Dzień dobry i zmykam się szykować
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:19   #1768
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Pozdrawiamy cieplutko

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:20   #1769
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Czeko, Wercia jest przecudna.
A w tej fryzurce wygląda jak samuraj a raczaj samurajka Fajny pomysł z tym kucykiem
robie jej kucyk bo wloski jej do oczu leca chetnie bym ja sciela ale przesad ze do roczku sie nie obcina wiec potem jej zetne bo ma takie nierowne

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-23, 09:22   #1770
Cassandra 23
Zakorzenienie

Ale mamy dzisiaj solenizatnek

Duzo zdrowka, usmiechu i radosci dla
Martynki
Amelki
Majki
Jaśminki
Zosi
i specjalnie dla mojej kochanej synowej duzo buziaków Kuba przyłącza sie do zyczeń i przesyła nieśmiałego całuska

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości