Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 10:06   #2041
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

IZAIZULA - gratuluje parki

Gmyrelka - ja o dziwo w miare przespalam noc tylko mnie biodra teraz bola jakby sie jeszcze naciagaly - wymiotow nie mam niestety biegunka dalej meczy -
Skurcze od rana 3 tylko.....w nocy zero
hmmmmm a przyplyw energii czuje nadal....tylko pogoda w IRL nie ta.....
ale chyba sie wezme troche za ogrodek mimo wszystko
Stary 2010-03-23, 10:19   #2042
anakazar
Zakorzenienie

pop cudnie leżą Twoi synowie

A mi wczoraj jak było już tak ciemno nawiał kot z domu i poleciała cwaniara daleko do sadu i na nic nasze wolanie,latanie z micha pełną żarcia,lataliśmy,żeby ją złapac-ja z tym brzuchem z jednej strony,mąż z drugiej,a kotka zwiała do sąsiadów-a tam pies,ale sama się głupia wystraszyła i poleciała do domu-wleciała z ubłoconymi łapami prosto na nowe krzesła;/uh myślałam,że ubiję kota;/

Miałam pytanie do rozpakowanych mamuś,ale kurcze nie pamiętam???

Na mnie słońce działa"sprzątająco"więc lece pomyc podłogi,bo mam wszedzie kocie łapki poodbijane...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:29   #2043
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bo ja mam taki glupi zwyczaj ze nikoomu nie dam swojego auta, a poza tym wszedzie jezdze autkiem jakie ryzyko? jakbym mieszkala nie wiem w jakiej matropolii to moze ryzyko ale na tym zadupiu poza tym chyba do srody sie u nas samoistny porod nie zapowiada wiec jeszcze sama we srode pod szpital pojade
Faktycznie, draconik ma rację, że to mało ekonomiczne jest :/ To Twój tż w ogóle nie jeździ autkiem?? Może rowerkiem niech bryka??

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

I pokarzę wam jeszcze jak moi "synkowie" się polubili.
Słodkości no proszę, dużo czasu nie potrzebowali

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Na mnie słońce działa"sprzątająco"więc lece pomyc podłogi,bo mam wszedzie kocie łapki poodbijane...
Zazdroszczę też mam ochotę na wielkie sprzątanie a nie mogę... zostało mi tylko leżenie i patrzenie jak bałagan się pogłębia. Szczególnie w szafkach w kuchni mój tż wkłada wszystko nie po mojej myśli. Ale cóż, będę musiała znaleźć czas na to jak juz mała sie urodzi- między jednym karmieniem a drugim

Ja dzis wyspana. Do wc wstawałam tylko raz Za to obudziliśmy się o 6.30 i już nie było mowy o spaniu.

Co do wczorajszej wizyty:
W sumie bez zmian. Niunia nadal za mała o ok 2 tygodnie ale najważniejsze, że w ogóle przybiera na wadze a nie stoi w miejscu. Po prostu będzie malutka i chudziutka. W tej chwili ma dopiero 2400. Moze dobije do 2600?? Choc mam nadzieje, ze jednak wiecej. Łożysko bez zmian, nie zestarzało się bardziej. Wód więcej niz ostatnio- w normie. także tylko leżeć i czekać... Lezenie ze względu na to twardnienie macicy i leżąc są lepsze przepływy i dziecko moze więcej przybrać na wadze... wiec leżę wytrwale

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:34   #2044
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Faktycznie, draconik ma rację, że to mało ekonomiczne jest :/ To Twój tż w ogóle nie jeździ autkiem?? Może rowerkiem niech bryka??

Zazdroszczę też mam ochotę na wielkie sprzątanie a nie mogę... zostało mi tylko leżenie i patrzenie jak bałagan się pogłębia. Szczególnie w szafkach w kuchni mój tż wkłada wszystko nie po mojej myśli. Ale cóż, będę musiała znaleźć czas na to jak juz mała sie urodzi- między jednym karmieniem a drugim

Ja dzis wyspana. Do wc wstawałam tylko raz Za to obudziliśmy się o 6.30 i już nie było mowy o spaniu.

W sumie bez zmian. Niunia nadal za mała o ok 2 tygodnie ale najważniejsze, że w ogóle przybiera na wadze a nie stoi w miejscu. Po prostu będzie malutka i chudziutka. W tej chwili ma dopiero 2400. Moze dobije do 2600?? Choc mam nadzieje, ze jednak wiecej. Łożysko bez zmian, nie zestarzało się bardziej. Wód więcej niz ostatnio- w normie. także tylko leżeć i czekać... Lezenie ze względu na to twardnienie macicy i leżąc są lepsze przepływy i dziecko moze więcej przybrać na wadze... wiec leżę wytrwale
2400 to wcale nie jest malutko-pamiętaj,że od wagi 2500 to już dziecie jest donoszone,po prostu malutka będzie z tych drobniejszych bobasków.Grunt,że cały czas rośnie,a to najważniejsze.

My miałyśmy pamiętam w 30tyg podobne wagi i sama ciekawa jestem jak wygląda waga mojej niuni-cóż za tydzień się wszystkiego dowiem.Myśle,że moja córcią też będzie z tych drobniejszych dzieciaczków,ale nic a nic mnie to nie martwino zobaczymy za tydzień.

A i jeszcze jedno-ciesz się,że możesz leżec w domu,a nie jak aneczka w szpitalu;/w domku to zawsze w domku,tż na miejscu no i w ogóle wiesz sama

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-03-23 o 10:36
Stary 2010-03-23, 10:50   #2045
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
2400 to wcale nie jest malutko-pamiętaj,że od wagi 2500 to już dziecie jest donoszone,po prostu malutka będzie z tych drobniejszych bobasków.Grunt,że cały czas rośnie,a to najważniejsze.

My miałyśmy pamiętam w 30tyg podobne wagi i sama ciekawa jestem jak wygląda waga mojej niuni-cóż za tydzień się wszystkiego dowiem.Myśle,że moja córcią też będzie z tych drobniejszych dzieciaczków,ale nic a nic mnie to nie martwino zobaczymy za tydzień.

A i jeszcze jedno-ciesz się,że możesz leżec w domu,a nie jak aneczka w szpitalu;/w domku to zawsze w domku,tż na miejscu no i w ogóle wiesz sama
No tak, to prawda, lepiej w domku. W szpitalu leżałam wiec wiem jak jest. Ale jak trzeba to trzeba. Lepiej być pod fachowa opieką. Czego się nie robi dla dobra maleństwa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:54   #2046
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Asiulek, Anakazar -Moja Oleńka też nie będzie duża. Chiałabym bardzo, żeby urosła chociaż do 3 kg, ale jak będzie ciut mniejsza, to przecież nic się nie stanie. Nadrobi później, na cycu, oby

Gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych mamuś

Czy Wy też tak macie, że nie możecie się wygodnie do snu ułożyć? Już sama nie wiem jak mam się kłaść, ciągle mi niewygodnie albo duszno. Całe noce się wiercę, chodzę po mieszkaniu, ja już chcę mieć Olę w łóżeczku Do tego od rana boli mnie brzuch, ale jakoś dziwnie, tylko z jednej strony, od pachwiny do połowy brzucha. I czy leżę, czy siedzę nie przechodzi.

Od kilku dni rodzina i znajomi ciągle do mnie dzwonią i pytają, czy już. Zaczęłam więc mówić, że urodzę w terminie albo po (10 kwietnia), żeby do tego czasu dali mi spokój. Oczywiście wolałabym wcześniej, ale co ja mam im mówić??? A co Oni sobie myślą, że można tak sobie zaplanować, powiedzieć dzidzi - mała wyłaź, a Ona pokornie wyskoczy

Dobra wiadomość dzisiejszego dnia jest taka- mój TŻ dostał pracę
Zaczyna od 1 kwietnia (ale to nie żart). Żadna rewelacja, praca w magazynie fotograficznym, ale nie będę Wam opisywać jak wyglądało jego Ego przez te tygodnie, kiedy szukaliśmy mu pracy.

Drcron - masz złote rączki. Śliczne te Twoje cudeńka.
I ja się pochwalę swoim rękodziełem. Dla dzieciaków, swoich i znajomych, wyszywam metryczki. Takie obrazki z danymi dzieciaczków - imię, data porodu, waga. W załączniku moja robótka sprzed 12 lat - metryczka syna, a w drugim jeszcze nie oprawiona (oprawię jak dohaftuję datę narodzin i wagę) metryczka Oli.
Mam jeszcze kilkadziesiąt innych prac haftowanych, ale nie będę Wam tu zaśmiecać. Lata temu miałam atest z Cepelii, dla której robiłam bieżniki i serwety haftem richelieu. Odkąd urodził się synuś hatuję tylko kolorowe krzyżykowe obrazki.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:04   #2047
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

O rany dziewczyny,jak przejrzałam te linki z robótkami to aż żal serce ściska,że nie potrafię nic zrobić na szydełku
Kiedyś haft krzyżykowy trenowałam,trochę na drutach,ale dla mnie to za spokojne zajęcia choć wyszywane obrazki bardzo mi się podobają.
Mojej mamie nie udało się we mnie zaszczepić miłości do haftowania,a sama wyszywa obrazy (pokaźnych rozmiarów),obrusy i inne drobniejsze rzeczy.

dusiaka fajne te Twoje obrazki,ciekawy pomysł
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:32   #2048
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:

chyba by mu sie nie chcialo 20km w jedna strone, poza tym mamy jedno autko i w razie czego zawsze lepiej zebym je miala pod reka jemu w pracy i tak sie nie przyda

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
chyba by mu sie nie chcialo 20km w jedna strone, poza tym mamy jedno autko i w razie czego zawsze lepiej zebym je miala pod reka jemu w pracy i tak sie nie przyda
dusiaka- zdolniacha!!!

GRATULUJE IZAIZULA!!!!Czekamy na zdjecia.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ja w nocu usnac nie moglam ale tz dotrzymal mi towarzystwa i do 5 film ogladalismy

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

moj tz dzisiaj szalu dostaje, przestawia szafki , lozeczko, widac ze cyba chce stres jutrzejszy odreagowac.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:49   #2049
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek ... Jak tam wasze kilogramy i ogólnie wygląd? Bo strasznie się boję że jak urodzę to waga nie spadnie, dalej będę wielka i spuchnięta i za chiny nie będę się mogła pozbyć tłuszczyku i luźnej skóry na brzuchu ... :/ ... Jak tam z wami?
kochana, ja wychodząc ze szpitala zostawiłam w nim 10 kg ogólnie jeszcze bym z 10 chciała zrzucić ale nogi mi juz schudły i ramiona, najgorzej z brzuchem, bo jest taki jak miałam w 4 miesiącu i taka właśnie luźna skóra, ale zamawiam sobie pas ściągający-zobaczymy czy coś pomoże...no ale najgorsze jest to, że przez całą ciążę ani jednego rozstępu nie miałam, tak tera nad spojeniem łonowym a około 3 cm pod pępkiem - różowe pręgi pocieszam się tylko, że jak ich nie zakamufluję to ewentualnie w bikini się ukryją pod częścią majtkową (na plaży). Ogólnie gdyby nie moja rwa kulszowa (ból w tyłku, lubmbago) mogłabym powiedzieć, że porodu nie pamiętam...a nie, przepraszam, zapomniałam o zszytym kroczu...a właściwie o krwiaku w miekscu szycie na pośladku - napiernicza chwilami tak, że gwiazdy widzę
A tak wogóle, to chyba zaraz się wybiorę na 5 minutowe wyjście na dwór, przed dom z małym....co myślicie??jest słonko i termometr pokazuje 15 stopni...Mrowak, Ty też z maleńką wyszłaś po kilku dniach, nie czekałaś 2 tygodni, prawda??
A czy wasze noworodki tez kichają???Bo obawiałam się kataru, ale to chyba po prostu nosek sobie tym kichaniem oczyszcza co??
A tak wogóle, to Madziwnia i Gmyrelka sio na porodówke Jakos mam wrażenie, że nie powinno was tu teraz być

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:18   #2050
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Mnie też zastanawiają moje kg po porodzie...mam stracha,że będę wielka teraz to już w ogóle jestem spuchnięta(dłonie,stopy,t warz) i mam wrażenie,że tak już zostanie
Mam nadzieję,że choć trochę zmniejszę swoje rozmiary.Ciekawe kiedy wrócę do wyglądu sprzed ciąży?
Stary 2010-03-23, 12:19   #2051
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki ja tylko na chwilke z informacja ze juz sie rozpakowalismy 17 marca BASIA 2750 godz. 22.43 a ANTOŚ 2260 godz. 22.45. Jestem po CC, cała jeszcze obolała. Jednak zdecydowanie popieram poród naturalny. Jak znajde chwilke to cnapisze cos wiecej. Trzymajce sie cipelutko
GRATUALCJE!!!!
BASIEŃKA ANTOŚ witamy na świecie!!!

Baobabkutez bym wolała napisac do was z porodówki...

dusiaka wiesz mnie od piatku juz męcza ludzie smsami telefonami , na naszej kalsie pełno wiadomości... gdy tylko robie sie dostepna na NK, na gg unikam dostepnosci bo szał....

A ja dołączam do grona wyspanyhc mamuś!
Od 0.20 jakos do 7 rano spałąm jak dziecie bez wstawania kręcenia itd.
o 7 Wc i dalej spałam do 11 bo mnie sms obudził i juz nie próbowałam zasypiac bo przegięcie ale dalej bym zasneła pewnie

Dziewczyny więc podpowiadam drugi sposób na sen!
duża porcja SMIECHU taka do łez.... IZUMI dzieki szogunie Ty...
no pierwsza to seksik to wiecie...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:40   #2052
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Od kilku dni rodzina i znajomi ciągle do mnie dzwonią i pytają, czy już. Zaczęłam więc mówić, że urodzę w terminie albo po (10 kwietnia), żeby do tego czasu dali mi spokój. Oczywiście wolałabym wcześniej, ale co ja mam im mówić??? A co Oni sobie myślą, że można tak sobie zaplanować, powiedzieć dzidzi - mała wyłaź, a Ona pokornie wyskoczy
Witam w klubie Mnie to już tak wkur*** że szok Ludzie dzwonią do mnie albo do mojej mamy i pytają czy już bawimy A najbardziej w****... jest to że to są ludzie z bliskiej rodziny, więc jak tylko urodzę to na pewno zostaną poinformowani ... i wszyscy zachowują się tak jakbym już z miesiąc po terminie była A u mnie to 38+3 Moja babcia też ostatnio (zadzwoniłam do niej z domowego) pyta czy już bawimy, a ja na to "tak babciu. urodziłam tydzień temu, już w domu jestem ale zapomnieliśmy Ci powiedzieć" Albo moja kuzynka przyjechała z zagranicy i wyjeżdża z Polski 30 marca, więc mówi do mnie bym się sprężyła coby Ona dziecie me zdążyła zobaczyć przed wyjazdem
No wkurza mnie to przeokrutnie

Baobabku jam też chętna na porodówkę ale co zrobić Madziwni bliżej do tego niż mi

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:44   #2053
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

hallo w ten piekny dzionek,wkoncu wiosna

Izaiazula gratulacje dwójeczkowe!!!!!Całkiem spore masz malenstwa-świetnie

Cytat:
Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek ... Jak tam wasze kilogramy i ogólnie wygląd? Bo strasznie się boję że jak urodzę to waga nie spadnie, dalej będę wielka i spuchnięta i za chiny nie będę się mogła pozbyć tłuszczyku i luźnej skóry na brzuchu ... :/ ... Jak tam z wami?
Izumi ja dzisiaj sie wazylam,bo robie tak,ze najpierw ja sie waze a później z Danielkiem,zeby waga nie oszukala wiec ja mam 54kg(mniej o jeden niz przed ciążą a Daniel 4200 juz ma
ogolnie chudnie sie szybko,szczegolnie jak karmi sie piersia,bo raz ze dziecko sciaga a dwa ze inaczej sie je,ale mimo tego skora na brzuchu jest taka luźna,galaretowata troche jakby wogole mięsni nie bylo.I rozstępy mnie troche bolą jak ich dotykam-dziwne nie?

Cytat:
Faktycznie, draconik ma rację, że to mało ekonomiczne jest :/
Czyli ogólnie bardzo dobre wiadomości,no głowa do góry

Drcron jestem pod wrazeniem,raz,ze te rzeczy które wklejasz zdjecia sa przeprzecudne a dwa,ze umiesz to zrobic-szacuneczek-i jak szybko Ci to idzie!nigdy nie probowalam nic na szydełku czy drutach zrobic,nikt w otoczeniu nie robil wiec skad mialam sie nauczyc szkoda bo bym teraz takie cudenka moze tez umiala

Co do jedzonka to moj synus tez co raz wiecej je,az boje sie ze go przekarmie,dzisiaj np wypil 90ml glukozy za 20min chcial juz cyca-opróżnil-przebralam,nie minelo 20 min a on za drugiego sie bierze i tez sporo ściągnął szok ale juz 4200 mamay na wadze.teraz sobie smacznie śpi,a mama na wizazu oczywiscie zamiast cos zrobic
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:46   #2054
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulek, Anakazar -Moja Oleńka też nie będzie duża. Chiałabym bardzo, żeby urosła chociaż do 3 kg, ale jak będzie ciut mniejsza, to przecież nic się nie stanie. Nadrobi później, na cycu, oby

Gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych mamuś

Czy Wy też tak macie, że nie możecie się wygodnie do snu ułożyć? Już sama nie wiem jak mam się kłaść, ciągle mi niewygodnie albo duszno. Całe noce się wiercę, chodzę po mieszkaniu, ja już chcę mieć Olę w łóżeczku Do tego od rana boli mnie brzuch, ale jakoś dziwnie, tylko z jednej strony, od pachwiny do połowy brzucha. I czy leżę, czy siedzę nie przechodzi.

Zaczyna od 1 kwietnia (ale to nie żart). Żadna rewelacja, praca w magazynie fotograficznym, ale nie będę Wam opisywać jak wyglądało jego Ego przez te tygodnie, kiedy szukaliśmy mu pracy.

Drcron - masz złote rączki. Śliczne te Twoje cudeńka.
I ja się pochwalę swoim rękodziełem. Dla dzieciaków, swoich i znajomych, wyszywam metryczki. Takie obrazki z danymi dzieciaczków - imię, data porodu, waga. W załączniku moja robótka sprzed 12 lat - metryczka syna, a w drugim jeszcze nie oprawiona (oprawię jak dohaftuję datę narodzin i wagę) metryczka Oli.
Mam jeszcze kilkadziesiąt innych prac haftowanych, ale nie będę Wam tu zaśmiecać. Lata temu miałam atest z Cepelii, dla której robiłam bieżniki i serwety haftem richelieu. Odkąd urodził się synuś hatuję tylko kolorowe krzyżykowe obrazki.
dusiaka cuda wyszywaszi super ,że Twój tż dostał prace.

Ej dziewczyny to co kurka,że niby po porodzie też te rozstępy wychodząja nie mam ani jednego nigdzie i miałam cichą nadzieję,że uda mi się do końca bez nich,a tu czytam,ze wyszły po porodzie....niech je

Ja się położyłam spac i dupa,nie mogę zasnąc-to wzięłam się za gotowanie-chciałam zrobic kluski półfrancuskie pierwszy raz i nie wyszły mii co ja mam teraz na obiad zrobic?

Stary 2010-03-23, 13:19   #2055
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a nie, przepraszam, zapomniałam o zszytym kroczu...a właściwie o krwiaku w miekscu szycie na pośladku - napiernicza chwilami tak, że gwiazdy widzę
A tak wogóle, to chyba zaraz się wybiorę na 5 minutowe wyjście na dwór, przed dom z małym....co myślicie??jest słonko i termometr pokazuje 15 stopni...Mrowak, Ty też z maleńką wyszłaś po kilku dniach, nie czekałaś 2 tygodni, prawda??
A czy wasze noworodki tez kichają???Bo obawiałam się kataru, ale to chyba po prostu nosek sobie tym kichaniem oczyszcza co??
Baobabku!
1- kup sobie koniecznie w aptece bez recepty krem CICATRIDINA- na te krwiaki jest GENIALNY!!!! Mnie juyż nie boli, ale się bardzo oszczędzam. Kup koniecznie.

2- nie czekałam oczywiście, ona jutro kończy 2 tyg, a dziś chcę iść na jakieś 30 minut

3- kichją kichają i to seriami po 3, po tatusiu
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:22   #2056
mloda1989
Zakorzenienie

gratuluje kolejnej mamusi

Cytat:

a bedzie mial mozliwosc sprzedazy czegos z tego magazynu...czy to raczej nierealne...mysle tu o albumach slubnych??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:50   #2057
MadCat
Raczkowanie

Isis

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
nie chce ktos malych gubikowatych rybek ?? bo nasza gubiczka zas w ciazy jest
Spokojnie, jak gubiczka stwierdzi że małych jest za dużo to je po prostu zje. No chyba, że masz kotnik.

A co do tego, że w ciąży mózg pracuje wolniej to muszę się zgodzić

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinie było kilka dziwnych histori mimo ze mój tata np. jest niewierzacy to sam miał stracha bo podobno dziadek dał znać czy jest życie pozagrobowe
Oooo to ja mam zawsze jeden sen jak ktoś umrze, a jako że mam już wszystkich po tamtej stronie to wydaje mi się że ten sen jest jakąś ich formą pożegnania. Zawsze mi się śni, że dana osoba np. wraca z pracy jak gdyby nigdy nic, ja w ciężkim szoku mówię, że "przecież ty nie żyjesz" i ta osoba się zaczyna ze mnie śmiać (że gadam głupoty) i np zaczyna się przebierać, robić obiad, cokolwiek.
Pierwszy taki sen miałam w wieku 10 lat po śmierci mojej babci a potem to już po każdej osobie.

Widzę, że wczoraj był dzień molestowania Tżów My wszystkie to chyba jakiś zbiorowy rytm mamy: wizyty, farbowanie włosów, molestowanie Tżów

izaizula - Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja z pokolenia jestem kiedy w szkole był przedmiot ZPT no i uczyliśmy się robć na drutach, szydełku, haftowania, wyszywania i naprawy odkurzacza i żelazka .
Mnie prababcia nauczyła. Ale ja jestem mało plastyczna wiec się wolę nie brać za takie robótki bo szkoda moich nerwów

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
I pokarzę wam jeszcze jak moi "synkowie" się polubili.

Śliczni!!

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A ja dołączam do grona wyspanyhc mamuś!
Od 0.20 jakos do 7 rano spałąm jak dziecie bez wstawania kręcenia itd.
o 7 Wc i dalej spałam do 11 bo mnie sms obudził i juz nie próbowałam zasypiac bo przegięcie ale dalej bym zasneła pewnie
Witam w klubie
Też mam dobre spanie, przeważnie tak od 1-2 do 12-13, z przerwami na siku oczywiście ale i tak nie narzekam

Dzisiaj mnie o 12 listonoszka obudziła, koleżanka mi z UK przysłała wyprawkę z Disneya, tak ładnie opakowana jest że aż mi szkoda otwierać

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:54   #2058
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie praktycznie nic nie drgnęło, no brzuch się trochę zmniejszył, ale kilogramy stoją jak zaklęte, od tygodnia ćwiczę więc może coś ruszy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:05   #2059
megi-megi
Zakorzenienie

A ja nie mam wagi
Ale widzę, że nieco spadło - buty znów dopinam i są luźne jak niegdyś. Brzuch... no nieco skóra odstaje, ale... czy ja wiem, myślę, że jeszcze z 2 tygodnie i mało będą widoczne ślady po ciąży.
Tylko te wielkie cycki - dalej nie wiem w co je upchnąć.

A rozstępów jak nie miałam, tak nie mam. Także nie traćcie nadziei
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:32   #2060
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

To ta Twoja Niunia już nie taka mała jak na ten tydzień, jeszcze troszke czasu Ci zostało a dziecko tygodniowo średnio 250 gr przybiera. Więc ma szanse na ponad 3 kg, co na dziewczynkę to super wynik

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:38   #2061
drcron
Zakorzenienie

Pojechałam do US i tam strasznie się zdziwilam hehe obsluzyli mnie bez kolejki w jednym urzędzie i drugim w drugim zlapal mnie skurcz i Pani się pytała czy może ma wezwać pogotowie hehe śmieszna ale podziekowalam potem pojechałam do lekarza bo po drodze zapytać na która mam bo zapomnialam i ja nie mam dzisiaj wizyty tylko jutro hehe moja skleroza i odwiedzilam fryzjera zaś mam ciemny brąz na wloskavh i grzyweczke a dziś poszłam na latwizne i na obiad kupiłam pierogi wbarze u znajomej z kapucha i grzybami a miałam taka ochote ze szok zjadlam dwa i wiecej nie mogę a taka mam na nie ochotę

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:50   #2062
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

hehe, widzę,że nie tylko ja jestem zakręcona jak domek ślimaka
myślałam,że tylko ja sobie sama ustaliłam termin wizyty
Stary 2010-03-23, 14:51   #2063
trolla2405
Rozeznanie

mam pytanko do dziewczyn które już się rozpakowały jakiś czas temu: używałyście pasów poporodowych? a jęśli tak to z jakim skutkiem? czy może szkoda kasy?
Stary 2010-03-23, 14:57   #2064
madziwnia
Zakorzenienie

trolla moje wszystkie znajome uzywały tych pasów.. a nawet uzywaja i naparwde działa.. tez sie w takowy zaopatrzę.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-03-23, 15:06   #2065
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
mam pytanko do dziewczyn które już się rozpakowały jakiś czas temu: używałyście pasów poporodowych? a jęśli tak to z jakim skutkiem? czy może szkoda kasy?
ja dostalam od siostry taki pas poporodowy to bardziej przypomina jakis gorset jest od pod piersi a potem schodzi az na uda d kolan tylko ciezko bedzie w wc z nim bo jest taki gumowany i mocno przylega chyba ze zrobie sobie dziurke na kozystanie z wc siostra uzywa juz od 4 tygodni po porodzie i faktycznie u niej dziala czy bedzie u mnie hmmmm zobaczymy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:28   #2066
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziekuje a te pozostale ?? te zolte i te zielone ??
no własnie tak jak lawenda pisze: za słaba fota zeby stwierdzic.. ja nie wiem co to to zółte, ale stwiedzic moge jedynie ze iglak pierwszy z lewej to najprawdopodobniej jakas odmiana karłowa kosodrzewiny.... jakbys miała to foto wieksze ...

Cytat:
w szpitalu zostawiłam z 10kg.... 2 tyg po porodzie wazyłam juz 66kg (waga przed 60/61, a dobiłam do 80 kg)... i w sumie te 2 tyg po porodzie wchodziłam juz pomału w swoje spodnie sprzed ciązy..znaczzy pupke wbilam... zamek zapiąc zapiełam ale ciasno było... jeszcze deko musi spasc waga...

Cytat:
Z ogrodami to się Isis możecie pytać też, wszak ona mgr. ogrodnictwa
Tylko się skubana nie chwali
aaaa bo wsio w profilu napisane ....to po co sie chwalic

Cytat:
Isis
Hmm.. a tak co do ogrodów, kwiatków itd. Mam jednego "habazia" który mi się zawsze pięknie trzymał i specjalnie wymagający nie był - bambus. Stał w wielu miejscach u mnie w pokoju, ale jak skończyliśmy z tż ostatnie "przemeblowanie" to coś się z nim podziało nagle. I teraz nie ważne gdzie go nie postawię to tak się marszczy (jak palce w wodzie) i robi żółty. I listki też mu żółkną. .. Jest coś co mogłabym dla gada zrobić? Bo kurcze... to jedyny kwiatek co ze mną tyle wytrzymał.. szkoda mi go. Wymieniałam mu wodę, umyłam go... ale nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić, ani co to ew. powoduje???
Od świąt mam też taką małą choineczkę tujopodobną z biedronki. Na spodzie pisze "elwood" - to chyba nazwa tego czegoś? Pytanie mam czy to rośnie w ogóle? Bo nic nie urosło od świąt. A w sumie ładne , tylko większe mogłoby być. Jak przesadzę do większej donicy (o ile sobie z tym poradzę Ja jestem tak lewa, że nawet kaktusy mi pousychały ) to urośnie troszkę?
Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Pytanko było do Isis a tym razem ja się wtrącę. Ten tzw 'bambus' to gatunek draceny i zdecydowanie szczęśliwszy będzie w doniczce z ziemią. A ta świąteczna roślinka to pewnie jakiś cyprysik -taki jasno zielony? Jeżeli ma ciasno w doniczce (można go wyjąć i zobaczyć czy ziemia jest bardzo przerośnięta) to można przesadzić do nieco większej i zasilić jakimś nawozem (np 'Florovit' do podlewania) powinien troszkę pożyć
dobrze mówi.. polac lawendzie.. Izumi odpowiedz juz masz.. co do bambusa to ja swojego tez trzymam w wazonie z woda...i mój ma sie dobrze

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
trolla moje wszystkie znajome uzywały tych pasów.. a nawet uzywaja i naparwde działa.. tez sie w takowy zaopatrzę.
a jakie polecają Twoje znajome?? bo ja własnie jestem na etapie szukania i zakupu takowego pasa....

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:22   #2067
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a bedzie mial mozliwosc sprzedazy czegos z tego magazynu...czy to raczej nierealne...mysle tu o albumach slubnych??
Młoda1989 - tego jeszcze nie wiem. Dam znać, jak tylko będę wiedzieć. Na razie jest umówiony w poniedziałek na podpisanie umowy. Pracę zaczyna 1 kwietnia.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:39   #2068
madziwnia
Zakorzenienie

ISIS moja jedna znajoma uzywa tego pasa
http://www.allegro.pl/item955524339_..._m_gratis.html

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-03-23, 16:41   #2069
mloda1989
Zakorzenienie

spoko..

macie jakis sposob na zafarbowane pranie...oprocz wybielacza...tym potraktuje biale koszulki tezeta...ale jeszcze jego bluza mi sie farbnela i tu trzeba delikatniej....poki co ma te ciuchy w rozowe plamki
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:56   #2070
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mloda na pewnoo sie ucieszy z rozowych plamek

a ja dzis w biegu caly dzien, ale teraz jak usiadlam tak nie mam co robic:P

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

a generalnie wylaczylam dzisiaj telefon bo mnie wszyscy wkurzali, ja sie nie stresuje- rozumiana kolej rzecy jest taka ze decydujac sie na dzidzie-decydujemy sie takze na porod, a mama tza, jego babcia, siostra, ciocia, moja mama, dzwonia i pytaja "jak sie czujesz?", "stresujesz sie bardzo?", "urodzilas?" itd. POGRYZE ICH KIEDYS.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości