Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 09:23   #1771
angy
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

gorgulek dzięki za odp. Szczoteczką tez nie dałam rady

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:23   #1772
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

ja pewnie dzis znow wybede na caly dzien ahh jak fajnie, ze w koncu jest cieplo

czeko jak Wercia skonczy roczek to zostaw jej dlugie wloski i zetnij jej tylko grzywke na rowno - bedzie fajnie wygladac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:30   #1773
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Obniża
To tak jakby kredyt był na Ciebie. Bo w razie jeśli kredytobiorca nie spłaca to Ty musisz.

a nie wiesz, czy jak jest sie poreczycielem dotacji z urzedu pracy, to tez to jest traktowane jako normalny poreczyciel?
a czy poreczycieli wpisuje sie do BIK?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:40   #1774
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
u mnie sezon rozpoczety - pojechalam z Marcim po Eryka i z nimi na plac zabaw kolo mamy i pare godzinek z kolezankami z dziecmi zeszlo potem do mamy i dopiero wieczorem wrocilismy do domu

dzieki dziewczyny
a wiec z ta reka jest nieciekawie.......narazie nie ma operacji, po konsultacji z ordynatorem zagipsowali ojca i wsadzili mu pod gips ciezary i 31 ma sie stawic na kontrole i sprawdza czy to dziala i zaczyna sie zrastac, jezeli tak, to prawdopodobnie miesiac w gipsie conajmniej pod stala kontrola, jezeli nie zacznie sie nic zrastac to od razu w ten dzien zostaje w szpitalu na operacje, lekarz powiedzial, ze raczej na to ma sie przygotowac, tylko kwestia jest taka, ze te sruby, ktore musi miec sa niedostepne w polsce i trzeba je sprowadzac z zagranicy ehhh a boli ojca okrutnie - wtedy 3 miesiace w gipsie

te ciezarki to dlatego, zeby ta dolna czesc kosci poszla w dol, bo zlamanie jest takie brzydkie (widzialam zdjecie szok), ze jest tuz pod ramieniem i gorna czesc kosci wygiela sie w bok a dolna czesc weszla pod nia - po to ten ciezar zeby obnizyc ta dolna i zeby gorna mogla wskoczyc tam gdzie trzeba - mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi

i pol taty jest tak sine, ze jest wrecz nie fioletowy a czarny - ja nie wiem jak on wytrzymal cala noc
Svi, zazdroszcze Ci, ze masz tak blisko plac zabaw. Ja mieszkam na obrzeżach miasta i do najbliższych placu mam ok 4 km.
Dlatego bedziemy musieli w ogrodzie zrobic małemy piaskowinice, jakaś zjezdzalnie kupic i hustawke.

Biedny Twoj tata Ale musiał przezyc, napewno bol niesamowity.
Taki w sumie niepozorny wypadek a tyle szkody narobił.
Życze mu szybkiego powrotu do formy.

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Texasik przybij piątkę, ja też na diecie (od dzisiaj). Nazywa się weekendowa
Co to za dieta?

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Każda próba posadzenia Bartosza,czy to leżaczek,czy to dywan,czy to łóżeczko,kończyła sie płaczem i wyciąganiem rączek.I to jeszcze na rączkach nie zawsze było dobrze,a co jęczenia dzisiaj Nawet na spacerze było źle.Moje biedactwo Lewa górna dwójka prawie całkiem się przebiła,ale widzę,że prawa górna dwójka też się przekłuwa.Damian tak jakoś łagodniej przechodził ząbkowanie,no i zaczął od jedynek.Teraz wszystko jest inaczej.

No i dostałam dzisiaj pierwszą @
Biedny Bartus Tak bardzo mi szkoda tych naszch dzieciaczków

I jak sie czujesz z @ po tak długim jej braku?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja jak zwykle na nocnej zmiane

no wiec dobry wieczór

Moje dziecie zaczęło raczkować przedwczoraj zrobił 4 kroczki, ale nogi mu sie rozjechały na żabkę

Od kilku dni marudzi, w nocy płacze, apetyt ma marny - to napewno ząbki W sobot bylismy na tej imprezie, Bartka odwiozłam do domu o 20, połozyłam spac a o 23 była taka histeria, ze ani moja mama, ani siostra nie mogły go uspokoić
Jechalismy do domu na sygnale ... i dopeiro jak go wzzięłam na ręce, dałam cycusia to się uspokoił
Dla Bartusia za piersze raczki

Kolejny dzieciaczek bez apetytu
Bartus chyba bardzo tesknił za Tobą stad ten histeryczny płacz.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
A co tu takie pustkowie? Gdzie Was wszystkie wywialo?
My wczoraj wreszcie podpisalismy dokumenty o kupnie domu. Wiec juz jest nasz, nasz, nasz Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi
Dzisiaj albo jutro przejde sie na grob do dziadka meza, bo ostatnio bylismy tam i zero kwiatka zero zniczy, az mi samej bylo wstyd.
A w czwartek ide na "Alicje". Byla ktoras z Was?
Cześć Tuli
super, ze domek jest juz wasz. Zazdroszcze
Teraz tylko małe malowanko i mozna sie wprowadzac

Nie byłam na Alicji i sie nie wybieram Nie przepadam za takimi bajkami, moze jak kiedys bedzie juz dostępny w sieci to obejrze.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Nocka minęła tak sobie, bo Zosia się coś wierci ostatnio. Ale przebiła się druga dwójka na dole Boże nasze dzieci tak szybko się rozwijają, Syla zapomniałam dla Lenki za siedzenie, codziennie coś nowego. Zosia juz wyciąga rączki na całego, sama juz też posiedzi chwilkę, chociaz trzeba ją asekurować. Wczoraj przeczytałam w jakiejś gazecie dla mam, żeby dzieciom nie podkładać poduszek itd. bo jeżeli jeszcze tego potrzebują, tzn., że nie sa jeszcze gotowe na samodzielne siedzenie i żeby tego nie wymuszać.
Ostatnio cos Zośka fisiuje przy wieczornym jedzeniu i wczoraj dawaliśmy jej na śpiocha jak juz zasnęła. Nie wiem, o co chodzi

Cytat:
Hej dziewczyny ja się witam i zaraz wybywam z małym do koleżanki i mojego chrześniaka.
Pokłóciłam się z głupim mężem więc nie będę siedzieć w domu!

Cytat:
aha Marci zaczyna raczkowac - zrobil dwa kroki wczoraj

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziękuję za słowa wsparcia

Niestety nie mam teraz czasu do Was zaglądać, bo Maciejka znowu złapał jakieś cholerstwo. Niestety prawie cała wczorajszą noc wymiotował, a od wczoraj rana ma biegunkę i to jaką

Pozdrawiamy cieplutko
Magi, tak mi przykro. Nie wiem jak Cie posieszyć. Biedny ten Wasz Maciulek, taki chorowitek z niego.
Duzo zdrowka mu zycze

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:48   #1775
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a nie wiesz, czy jak jest sie poreczycielem dotacji z urzedu pracy, to tez to jest traktowane jako normalny poreczyciel?

Tego nie wiem akurat. Musiałabyś zapytać w Urzędzie Pracy. Zależy co tam podpisywałaś.

Jeśli poręczyciel wyraża zgodę na BIK to jest tam. Zazwyczaj o to nie pytają i od razu wpisuje się, że klient się zgadza i klient to podpisuje.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:51   #1776
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tego nie wiem akurat. Musiałabyś zapytać w Urzędzie Pracy. Zależy co tam podpisywałaś.

Jeśli poręczyciel wyraża zgodę na BIK to jest tam. Zazwyczaj o to nie pytają i od razu wpisuje się, że klient się zgadza i klient to podpisuje.
no wlasnie jeszcze nic nie podpisywalam, bo zostalismy poproszeni o poreczenie takie dotacji. troche sie wkurzyłam, bo TZ zgodził sie nie pytajac mnie o zdanie, tylko oznajmił, ze jedziemy podpisać
ale powoli wybijam mu to z glowy
Stary 2010-03-23, 09:59   #1777
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Niektóre banki nie wpisują nawet głównych kredytobiorców, więc i z poręczycielami tak jest - zależy jaki bank.
Co do dotacji, myślę, ze nie ma jej w Biku, a co za tym idzie nie ma po niej śladu. Jeżeli została "ujawniona", to powinna być troszkę inaczej traktowana niż poręczenie kredytu, ale na 100% nie jestem pewna, poza tym każdy bank ma inne podejście.

Tuli, gratuluję domku
Ania śliczniutka

Magi, przytulam
Abyście szybko przegonili to cholerstwo

Sylko
, współczuję @.
A ja jeszcze nie mam
Tamte wie plamki, to nie wiem co to było...

Aniu, Svi
brawa dla synalków za raczki

Angy, ja też czyściłam szczoteczką

Svi, mam nadzieję, że Tata dobrze to zniesie, a operacja nie będzie potrzebna

Kasiu, teraz Tobie gratuluję spadku wagi
(Cass już wcześniej biłam brawa)

Przyłączam się do Mam marudzących dzieciaczków...
Antek dwa dni jest tak marudzący, że szok, płacze, nie chce się sam bawić. Nic zrobić nie mogę. Drugi ząbek na dole już się przebił, wieć wiadomo o co chodzi..
Z tego wszystkiego nie pojechałam wczoraj na zakupy. Nie chciałam szukać na łapu capu produktów i przypominać sobie w sklepie składników (wczoraj nie było mozliwości sprawdzić przepisów i napisać listy).
dzisij podejście nr 2. Obiad mam, więc w czasie dobrego nastroju Antka będę wertowała potrawy

Idę na śniadanko

Sto lat dla dzisiejszych pięciu Panienek.
Dużo Zdrówka
Stary 2010-03-23, 10:19   #1778
sylka79
Wtajemniczenie

Dużo zdróweczka,dla naszych małych kobietek:Martynki,Amelki,Zosi,Mai i Jaśminki.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Moje dziecie zaczęło raczkować przedwczoraj zrobił 4 kroczki, ale nogi mu sie rozjechały na żabkę

mam nadzieję, ze niedługo będzie ok!

biedny Bartuś.. mój teżz od kilku dni taki marudny

współczuję @ - oby nie była bolesna
dla Bartoszka

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

A tak nie mogłaś się doczekać
Tęsknić raczej nie tęskniłam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
u mnie rewelka
jak juz sie sama polozylam, to tylko 1 musialam wstac, ok4 i spalysmy do 7 jak nigdy.

co?

przeciez od nowego roku walczę z kg
najpierw na scicslej diecie, teraz na zdecydowanie lużnoejszej, ale wciaz sie pilnuje,odmawiam sobie itp
No i zaczęły spadać,więc teraz już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Oby zabki szybko wyszly

No widzisz, doczekalas sie

Dzien dobry!
A co tu takie pustkowie? Gdzie Was wszystkie wywialo?
My wczoraj wreszcie podpisalismy dokumenty o kupnie domu. Wiec juz jest nasz, nasz, nasz Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi
Dzisiaj albo jutro przejde sie na grob do dziadka meza, bo ostatnio bylismy tam i zero kwiatka zero zniczy, az mi samej bylo wstyd.
A w czwartek ide na "Alicje". Byla ktoras z Was?

ale super,cieszę się razem z Tobą

Cytat:
Hej dziewczyny ja się witam i zaraz wybywam z małym do koleżanki i mojego chrześniaka.
Pokłóciłam się z głupim mężem więc nie będę siedzieć w domu!

nie denerwuj się,a dla męża

Cytat:
hej dziewczyny
nie wyspalam sie ja juz nie mam sily naprawde, mam dosc - kuzwa ile jeszcze bede wstawac co chwile w nocy, wkurza mnie tez TZ, ze bierze malego w nocy do nas do lozka i maly sie uczy spac z nami - ale inaczej z drugiej strony tez sie nie da bo jak obudzi sie w nocy to nie chce sam zasnac, trzeba stac nad nim i go glaskac a zadne z nas nie ma sily
ehh

aha Marci zaczyna raczkowac - zrobil dwa kroki wczoraj

Kiedyś wreszcie przyjdzie pora,że nie będziesz musiała

dla Marcelka.

Cytat:
ja sie witam tylko
nie mam humoru cos z rana, moze pozniej sie poprawi cos.

powiedzcie mi, czy jak jest sie żyrantem/poreczycielem, to czy obniza sie swoja zdolność kredytową tym?
zeby wrócił dobry nastrój.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziękuję za słowa wsparcia

Niestety nie mam teraz czasu do Was zaglądać, bo Maciejka znowu złapał jakieś cholerstwo. Niestety prawie cała wczorajszą noc wymiotował, a od wczoraj rana ma biegunkę i to jaką

Pozdrawiamy cieplutko
Magi przytulam biedny Maciuś stale coś
aby szybko pokonał to choróbsko

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Biedny Bartus Tak bardzo mi szkoda tych naszch dzieciaczków

I jak sie czujesz z @ po tak długim jej braku?

Oczywiście wolałam stan sprzed

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sylko, współczuję @.
A ja jeszcze nie mam
Tamte wie plamki, to nie wiem co to było...

Przyłączam się do Mam marudzących dzieciaczków...
Antek dwa dni jest tak marudzący, że szok, płacze, nie chce się sam bawić. Nic zrobić nie mogę. Drugi ząbek na dole już się przebił, wieć wiadomo o co chodzi..

Ale Ci dobrze

Witaj w klubie

Dzień dobry babeczki!!!
Nocka nawet nie najgorzej nam minęładwa razy cycuś(ale to na śpiocha) i raz herbatka,ale coś strasznie ciepło w pokoju miałam
Teraz Bartosz przysnął,to ja do Was na chwilkę,ale zaraz idę sprzatać w kuchni.Trzeba w szafkach porządki porobić
Pogoda dzisiaj u nas rewelacyjna,od rana piękne słoneczko
Będzie długi spacerek

Miłego dzionka kochane

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:52   #1779
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Svi, zazdroszcze Ci, ze masz tak blisko plac zabaw. Ja mieszkam na obrzeżach miasta i do najbliższych placu mam ok 4 km.
Dlatego bedziemy musieli w ogrodzie zrobic małemy piaskowinice, jakaś zjezdzalnie kupic i hustawke.

Biedny Twoj tata Ale musiał przezyc, napewno bol niesamowity.
Taki w sumie niepozorny wypadek a tyle szkody narobił.
Życze mu szybkiego powrotu do formy.
blisko? pol miasta jade autobusem po Eryka do przedszkola i potem jeszcze z przedszkola dwa przystanki na plac kolo rodzicow
(teraz mamy jedno auto i Tz jest nim w pracy a jak jest ladna pogoda to jade autobusem)
ale tam mam kolezanki i moge siedziec pol dnia z nimi a potem ide do mamy i czekam na TZ

dzieki dziewczyny za mile slowa odnosnie taty
bo ja Wam nie mowilam - moj tata wypadl jednak przez to okno do ogrodu i akurat tam gdzie upadl lezaly cegly i on wlasnie na nie spadl
szczescie w nieszczesciu, ze nie uderzyl glowa tylko reka bo juz nie mialabym ojca
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:57   #1780
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja Wam nie mowilam - moj tata wypadl jednak przez to okno do ogrodu i akurat tam gdzie upadl lezaly cegly i on wlasnie na nie spadl
szczescie w nieszczesciu, ze nie uderzyl glowa tylko reka bo juz nie mialabym ojca

Będzie dobrze!
Stary 2010-03-23, 11:02   #1781
UnholyOne
Ola-Unhola

Matko............
Kobieta podczas libacji alk. urodziła dziecko i wrzuciła je do pieca i spaliła..........Tłumaczy ła, ze urodziła już martwe........
Jezu, nie mogę, Matko boska, co za ........

Stary 2010-03-23, 11:11   #1782
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Matko............
Kobieta podczas libacji alk. urodziła dziecko i wrzuciła je do pieca i spaliła..........Tłumaczy ła, ze urodziła już martwe........

o Boże! skad tacy ludzie biorą się na świecie... zatkało mnie....
no nie mogę....
Stary 2010-03-23, 11:17   #1783
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

wpadam tylko przelotem bo jestem w wirze przedświątecznych porządków, do tego pogoda śliczna i spacerki też długie sobie robimy

Magi, ściskam was mocno, dużo zdrówka dla Maciulka

Mariolu, ciebie też ściskam, żałuję ze nie jesteśmy w stanie wirtualnie Ci pomóc

Miramej, mam nadzieję, że u was już troszku lepiej

Cytat:
Matko............

świat jest obrzydliwy, ludzie są obrzydliwi... oglądałam ostatnio dokument o sierocińcach w Chinach...matko po co to zrobiłam nie wiem...patrze na Martynkę, myślę o naszych bąblach, kiedy zastanawiamy się co dobrego zrobić im na deser, jaki obiadek wymysleć i w jakim kosmetyku wykąpać a tam... Chciałam wam podesłać linka ale zrezygnowałam

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Słysze smoczek uderzający o szczebelki łóżeczka ;-) zmykam

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:24   #1784
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

świat jest obrzydliwy, ludzie są obrzydliwi... oglądałam ostatnio dokument o sierocińcach w Chinach...matko po co to zrobiłam nie wiem...patrze na Martynkę, myślę o naszych bąblach, kiedy zastanawiamy się co dobrego zrobić im na deser, jaki obiadek wymysleć i w jakim kosmetyku wykąpać a tam... Chciałam wam podesłać linka ale zrezygnowałam
Niestety to prawda.... Ja odkąd urodziła się Zosia nie mogę oglądać tego typu programów, patrzeć na zdjęcia biednych, zaniedbanych, wychdzonych dzieci... Od razu chce mi się ryczeć. Ba chce mi sie, ja rycze od razu jak widzę cos takiego. I jak słucham tych wiadomości ostatnio o zabitych dzieciach... Nie mogę. Już rycze

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-23, 11:46   #1785
Wojtusia
Zakorzenienie

gorgulku są nasze węzowe buciki Svi pewnie wysłala ci PW
Stary 2010-03-23, 11:51   #1786
UnholyOne
Ola-Unhola

Zgadzam się, ludzie potrafią być gorsi niż zwierzęta.
Ja nie mogę się pogodzić z tym, że takich zwyrodnialców jest pełno. Dla mnie to nie do ogarnięcia, nie na moje nerwy....
.
.
.
.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Kurcze mam do dostąpienie balerinki szare, ale na małą nóżkę 36, wkł. 23
Nie ma takiego maluszka u nas?
Stary 2010-03-23, 12:44   #1787
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cześć mamusie

Nadrobiłam wszystko
Gratuluję kolejnych pierwszych osiągnieć dzieciaków, pierwszych słów, pierwszych "numerów" jakie dzieciaki Wam zafundowały

Dużo zdrówka dla dzisiejszych solenizantów.

Gratuluję ubytych kg

Sviniecka - faktycznie szczęście w nieszczęściu z Twoim tatą... Życzę mu dużo zdrowia i żeby ułożyło się dobrze z tą ręką.

U nas nic szczególneg się nie wydarzyło...
Jak tylko mam wolne to spacerujemy, spacerujemy i spacerujemy

Czy menu mojego Przemka moze być takie??

8 - kaszka "pyszne śniadanie" lub mleko z kleikiem
11 - obiadek
14 - mleko
17 - deserek
19 - kaszka "smaczny sen"
no i w nocy lub nad ranem mleko...

Cytat:
Matko............
no nie mogę... dosłownie jak sobie pomyślę co czuło to biedne dzieciatko to mi słabo... Takie wieści to już nie na moje nerwy i wrażliwość w sprawach dzieci bo tak jak Wy odkąd mam Przemka to jestem masakrycznie wyczulona na takie rzeczy...

Niech ją cholera weźmie!!!!!!!!!

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-03-23 o 14:11
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:02   #1788
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście z tego co piszesz mogło się źle skończyć
Będzie dobrze

Cytat:
Matko............
Brak słów,człowiek się stara,nie może zajsc w ciażę,huha na siebie i dmucha,żeby było dobrze.A taka urodzi i po co jej dziecko,udusiłabym gołymi rękami takąNaprawdę nie mogębiedne maleństwo,musiało trafić na taką francę.

Kuchnia ogarnieta,obiad zrobiony i znikamy na spacerek
A tu pustki.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:09   #1789
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

O jo joj... Ale cisza...
W sumie się nie dziwię... Grzechem by było siedzieć przed komputerem w taka pogodę ...
Ja niestety jestem na to skazana
Stary 2010-03-23, 14:16   #1790
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
O jo joj... Ale cisza...
W sumie się nie dziwię... Grzechem by było siedzieć przed komputerem w taka pogodę ...
Ja niestety jestem na to skazana

A u nas wcale nie ma takiej super pogody. Jest pochmurno, zawiewa, i chyba wcale nie jest tak ciepło
Ale i tak wolałabym z Zosią iść na spacer niż siedzieć w robocie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-23, 14:26   #1791
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja wróciłam i spisałam teraz menu i listę zakupową

1. zupa mandarynkowa by Cass (jaki ma smak?)
2. pierś na wykałaczkach (moje) lub kurczak pod pierzynką by Sweet
3. roladki z łososia z awokado
4. jajka faszer. z pieczarkami.
4. sałatka z zupek chińskich
5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
7. jabłka z lodami by Tuli
8. tort

za dwa tyg na ur. męża zrobię przepis by Angy, już obiecałam małżowi, bo się napalił

Może być taki zestaw?

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-03-23 o 14:27
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:56   #1792
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
8. tort

za dwa tyg na ur. męża zrobię przepis by Angy, już obiecałam małżowi, bo się napalił

Może być taki zestaw?
jeszcze pytasz?
u mnie w piekarniku karkówka wg Angy - tzn. nie dokładnie, ale podobnie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:11   #1793
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gorgulku są nasze węzowe buciki Svi pewnie wysłala ci PW
Wiem wiem

Cytat:
Matko............
O matko
Nie mogę tego pojąć...

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Czy menu mojego Przemka moze być takie??

8 - kaszka "pyszne śniadanie" lub mleko z kleikiem
11 - obiadek
14 - mleko
17 - deserek
19 - kaszka "smaczny sen"
no i w nocy lub nad ranem mleko...
Myślę, że ok

Cytat:

5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
8. tort

Może być taki zestaw?
Jasne
Zaproś mnie
Stary 2010-03-23, 16:01   #1794
truheart
Zakorzenienie

Wróciłam do domu boli mnie głowa, pewnie z nerwów, a mały już chyba dziś spać nie będzie więc do kąpieli się bawimy
Cass--> dieta weekendowa
i tutaj troszkę : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145572

Adaikaka-ja bym dała o 8 mleczko, o 11 kaszkę, a o 14 obiadek, ale jeśli Przemkowi tak pasuje to chyba ok

Przepraszam, ale mam dziś straszną zwiechę i nie będę Wam smęcić.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:04   #1795
syla39
Wtajemniczenie

Dzien dobry.

My caly dzien poza domem.
Unholy, co to za baleriny??? Ja mam 23 cm A i ile za nie?

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:18   #1796
UnholyOne
Ola-Unhola

szare z eko skórki
kupiłam rozm. 37, ale sa na mnie za małe od pięty do czubka mają 23 cm.

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=264
Stary 2010-03-23, 16:23   #1797
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Unholy, co to za baleriny??? Ja mam 23 cm A i ile za nie?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=264

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Hehehe Ubholy czujna jest
Stary 2010-03-23, 16:26   #1798
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
jeszcze pytasz?
u mnie w piekarniku karkówka wg Angy - tzn. nie dokładnie, ale podobnie
mmm, dzisiaj kupię kawał karkówy, bo też mam ochotę

Cytat:
Wiem wiem

O matko
Nie mogę tego pojąć...

Myślę, że ok

Jasne
Zaproś mnie
jasne, to o której

Cytat:
Wróciłam do domu boli mnie głowa, pewnie z nerwów, a mały już chyba dziś spać nie będzie więc do kąpieli się bawimy
Cass--> dieta weekendowa
i tutaj troszkę : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145572

Adaikaka-ja bym dała o 8 mleczko, o 11 kaszkę, a o 14 obiadek, ale jeśli Przemkowi tak pasuje to chyba ok

Uuu, nie stresuj się

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=264

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Hehehe Ubholy czujna jest

A tak sobie dochodzę do kompa co jakiś czas. Dzieci shreka oglądają, tzn Antek mniej, raczej bym powiedziała, że prace "remontowe" prowadzi. Odkleja uszczelniacze z okien - On też już poczuł wiosnę
Stary 2010-03-23, 16:26   #1799
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
8. tort

Może być taki zestaw?
Pyyycha

Cytat:
Bidulko

Jakie tu puuuchy, gdzie Wy kobity?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:30   #1800
Sweet_21
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

wpadam na moment, bo jakiś kiepski mam humor

Svi, kurcze współczuje tacie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Unholy, mnie się menu podoba, pyszne, ale się chyba narobisz trochę, co?

Miramejku co u Ciebie?

miłego popołudnia

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości