Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 09:44   #2851
ewurka
Wtajemniczenie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobietki
NO normalnie. W necie pisać to zupełnie co innego niż rozmawiać na żywo. Zawsze byłam nieśmiała, a do tego stronię od ludzi. Nawet nie lubię chodzić na herbatę do koleżanki przez ścianę, może to kwestia tego, że nie czuję się z nią swobodnie, ale w ogóle najlepiej czuję się w towarzystwie rodziny. I nie lubię jak mnie ktoś za często chce gdzieś wyciągnąć.

My też za Tobą będziemy tęsknić Mp3 dobra na wszystko, też mnie poratowała w szpitalu Wracaj do nas z dobrymi wynikami
kretencja w sumie ja się na cukrzycy nie znam, ale w ciąży chyba zwykle rośnie cukier, a nie wiem czy maleje, w każdym razie nie słyszałam. Czytałaś coś na ten temat?
A moja szwagierka, miała cukrzycę ciążową, ale jak popatrzyłam, że ona i mąż ciągle wciągają czekoladki i inne łakocie, to się nie zdziwiłam, że cukrzycę miała, musiała mieć już wcześniej...
virginia ależ Ty zabiegana jesteś. Kawy za dużo nie pij, bo nie zdrowo
Ollliwko ja to w ogóle się nie przyłożyłam do mojej cery chyba, w sumie nie pamiętam. Może trochę sama się maseczkowałam, ale nic poza tym.
ewurko nie mam pojęcia ...
Piszecie o mówieniu mężowi o wątpliwościach, ja bym powiedziała mu o nich chociażby z tego względu, że on tak samo jest rodzicem jak żona i od pierwszej chwili ma prawo przeżywać to razem z żoną, nie widzę powodu bym miała to trzymać w tajemnicy, nawet jeśli miałoby się nie udać. Ale każdy robi jak woli
U nas piękna pogoda. Wzięli się w końcu za budowę dachu na działce Dzisiaj muszę pooglądać łazienki, bo już trzeba podejścia pod wodę i kanalizację robić. Potem na zakupy z mężem i zleci jakoś
Miłego dnia
Tity budujecie domek??? My zaczynamy w sierpniu....ehhh największe wyzwanie w naszym życiu, budowa domu na odległość

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:51   #2852
Tity
Zakorzenienie

ewurka no to nieźle, a macie kogoś kto Wam będzie doglądał? My zaczęliśmy budowę latem jakoś, ale ekipa robi nam ten dom z doskoku i do tej pory już mógłby być zrobiony. Ale myślę, że na początku przyszłego roku już będziemy mogli się wprowadzić
A Wy jaki domek budujecie? Piętrowy czy parterowy?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:55   #2853
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka no to nieźle, a macie kogoś kto Wam będzie doglądał? My zaczęliśmy budowę latem jakoś, ale ekipa robi nam ten dom z doskoku i do tej pory już mógłby być zrobiony. Ale myślę, że na początku przyszłego roku już będziemy mogli się wprowadzić
A Wy jaki domek budujecie? Piętrowy czy parterowy?
Na szczęście działke mamy nie daleko od rodziców TŻ, i teść będzie najprawdopodobniej doglądał. W tym roku fundamenty i "szambo" a góra w przyszłym. Domek parterowy, robimy jedno pomieszczeniowe podpiwniczenie na kotłownie i chcemy ze strychu zrobić sypialnie w sumie ma 112m. Ale Wam fajnie a jak duży domek macie? ja już nie mogę się doczekać aż nasz domek będzie się pojawiał.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-23, 10:03   #2854
Tity
Zakorzenienie

Nasz też jest parterowy. Ma ok 170 m użytkowej. Tyle, że trochę przegapiliśmy, bo nie zrobiliśmy podpiwniczenia pod garażem. A poddasze będzie tylko na graty, bo nie bardzo da się tam jakieś pomieszczenie wygospodarować. Trochę mnie martwi, że kotłownia będzie razem z pralnią, ale może jakoś damy radę A tak to podwójny garaż, 4 pokoje, ze czego 2 przeznaczyć chcemy (oby)na dziecięce, jeden mały na roboczy no i nasza sypialnia, salon jest jakby centrum domu, jest otwarty razem z jadalnią i kuchnią. A z resztą jakbyś chciała zobaczyć to nasz się nazywa "dom przy parkowej". Wydał mi się bardzo funkcjonalny i bez zbędnych korytarzy

L
J
Stary 2010-03-23, 10:17   #2855
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nasz też jest parterowy. Ma ok 170 m użytkowej. Tyle, że trochę przegapiliśmy, bo nie zrobiliśmy podpiwniczenia pod garażem. A poddasze będzie tylko na graty, bo nie bardzo da się tam jakieś pomieszczenie wygospodarować. Trochę mnie martwi, że kotłownia będzie razem z pralnią, ale może jakoś damy radę A tak to podwójny garaż, 4 pokoje, ze czego 2 przeznaczyć chcemy (oby)na dziecięce, jeden mały na roboczy no i nasza sypialnia, salon jest jakby centrum domu, jest otwarty razem z jadalnią i kuchnią. A z resztą jakbyś chciała zobaczyć to nasz się nazywa "dom przy parkowej". Wydał mi się bardzo funkcjonalny i bez zbędnych korytarzy
ładny duży domek, nasz przy Waszym to klitka malutka ale w sumie nie chcemy brać kredytów i będziemy dłubać przy nim sami może nam się uda...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-23, 10:27   #2856
Tity
Zakorzenienie

E tam 112 m to nie jest mało wcale.
Dacie sobie radę My też nic byśmy nie wybudowali, gdyby nie rodzice.

L
J
Stary 2010-03-23, 10:32   #2857
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
E tam 112 m to nie jest mało wcale.
Dacie sobie radę My też nic byśmy nie wybudowali, gdyby nie rodzice.
wiem, wiem nam taki wystarczy a czy damy rade to czas pokaże mamy zapał i to jest najważniejsze

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-23, 10:39   #2858
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka wg mnie owulka może być zarówno przy krótkich , jak i długaśnych cyklach ( ja mam takie ok 40 lub ponad dni ) i jak robiłam testy ze dwa razy to wyszły pozytywne , ale wszystkie cykle nie są owulacyjne i to chyba u każdej kobiety

Dziewczyny, u mnie to nie przejdzie bez wizyty u kosmetyczki przed ślubem.. mam buzię bardzo zanieczyszczoną, zła dieta , za dużo kawy , mało wody , brak sportu , stresy i nerwy w dodatku zero dbania o cerę. Będę musiała trochę powalczyć i wybrać się do kosmetyczki jakoś po świętach
A dzisiaj mam 34dc i @ nie ma , ten castagnus to mi chyba nie pomaga znowu będę miała cykl długi
Stary 2010-03-23, 10:42   #2859
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
ewurka wg mnie owulka może być zarówno przy krótkich , jak i długaśnych cyklach ( ja mam takie ok 40 lub ponad dni ) i jak robiłam testy ze dwa razy to wyszły pozytywne , ale wszystkie cykle nie są owulacyjne i to chyba u każdej kobiety

Dziewczyny, u mnie to nie przejdzie bez wizyty u kosmetyczki przed ślubem.. mam buzię bardzo zanieczyszczoną, zła dieta , za dużo kawy , mało wody , brak sportu , stresy i nerwy w dodatku zero dbania o cerę. Będę musiała trochę powalczyć i wybrać się do kosmetyczki jakoś po świętach
A dzisiaj mam 34dc i @ nie ma , ten castagnus to mi chyba nie pomaga znowu będę miała cykl długi
A od kiedy bierzesz castagnusa? Bo podobno z pierwszym cyklu nie działa. Co do cery, ja po kupnie oleju z wiesiołka mam lepszą cere, biore go przez pierwsze 2 tygodnie i na prawde, mam mało niespodzianek na twarzy i polepszył mi się jej kolor

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-23, 10:43   #2860
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy Wy przed ślubem też tak poważnie do tematu podeszłyście odnośnie pielęgnacji cery... maseczki,peelingi,zero słodyczy,dużo wody,zabiegi kosmetyczne kobitka , która ma mnie wstępnie malować na gg mi napisała ,że warto się przygotować
Ale to było (w moim przypadku) prawie 6 lat temu, wtedy kosmetyczki, spa itd itd nie były jeszcze takie popularne.
Myślę, że zadbać o siebie nie zaszkodzi. Ale wszystko z głową - nie to jest przecież najważniejsze!
Myślę, że np. zero słodyczy i zabiegi kosmetyczne to już przesada. Tzn. jeśli chcesz to proszę bardzo ale jeśli nie to niby czemu miałabyś tak robić?

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Virginia, kobieto, zwolnij, bo ci jajniki nawalą w tym tempie! Kochana, dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Virginia zwolnij laseczka, ja wiem, że jest wiosna i każdy ma więcej energii do wszystkiego, ale nie przesadz! I dbaj o siebie
Dzięki dziewczyny za troskę!!
Właśnie zwalniam (na wizażu ). Ale nawet na klawiaturze piszę szybko, eh...
A tak na poważnie - żebyście Wy mnie znały jakieś 2,3 lata temu (i jeszcze wcześniej) wtedy to ja dopiero aktywna byłam, aż się sama łapię teraz za głowę .
A dziś to chyba nie mam wyjścia, po 5 godzinach snu, rozruch wyjątkowo ciężki... .

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie, czy krótkie cykle powodują brak owulki? Ja mam cykle tak 24-26 dniowe czy to za krótkie na owulke? obserwowałam się w ostatnim cyklu i nie widziałam jej siostra wysłała mi testy owu i sprawdze może...
Eeee, nie jestem specjalistką, ale nie wydaje mi się... Pamiętaj, że są jeszcze cykle BEZowulacyjne.
A Ty badanka robiłaś? Monitorowałaś jakoś cykl (sama, z ginem)?

Cytat:
virginia ależ Ty zabiegana jesteś. Kawy za dużo nie pij, bo nie zdrowo
Ok!

Tity i Ewurko - ależ Wam własnych domków zazdroszczę! My byliśmy zmuszeni pozostawić swoje marzenia o własnym domku (w którym już mieszkaliśmy...) i zamienić go na niecałe 60m w bloku, i niby nie jest źle, mało sprzątania (w porównaniu do tego, co było wcześniej), zero palenia, odśnieżania, koszenia trawy itd. ale mimo wszystko...czegoś brak...i ciężko nam się pomieścić...
I tak sobie czasem nieśmiało marzę o rozpoczęciu jakiejś budowy ale to chyba w dalekiej przyszłości. Nie z tym kredytem na pewno...
I nie narzekacie proszę na swoje 100 i więcej metrów!

Kurczaczki muszę pranie rozwiesić, pozmywać i posprzątać a tak mi się nie chce... A już tylko ponad godzina do korków... Brat chce ze mną jechać jutro na basen i kurczę nie mam jak się z nim zabrać, chyba, że znów wstanę o 6 (a ja lubię siedzieć długo w nocy...)
I miałam bloga uaktualnić (jakieś 3 wpisy co najmniej...). I na kijki iść. Kiedy, kiedy?.... Eh, sprzedajcie mi kilka godzin .

Ps. Sama po sobie mogę napisać, że na mnie castagnus podziałał po 2 cyklach. Ale mój gin twierdzi, że on jest na 'lekkie zawirowania'.
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2010-03-23 o 10:50
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:53   #2861
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ale to było (w moim przypadku) prawie 6 lat temu, wtedy kosmetyczki, spa itd itd nie były jeszcze takie popularne.
Myślę, że zadbać o siebie nie zaszkodzi. Ale wszystko z głową - nie to jest przecież najważniejsze!
Myślę, że np. zero słodyczy i zabiegi kosmetyczne to już przesada. Tzn. jeśli chcesz to proszę bardzo ale jeśli nie to niby czemu miałabyś tak robić?

Dzięki dziewczyny za troskę!!
Właśnie zwalniam (na wizażu ). Ale nawet na klawiaturze piszę szybko, eh...
A tak na poważnie - żebyście Wy mnie znały jakieś 2,3 lata temu (i jeszcze wcześniej) wtedy to ja dopiero aktywna byłam, aż się sama łapię teraz za głowę .
A dziś to chyba nie mam wyjścia, po 5 godzinach snu, rozruch wyjątkowo ciężki... .

Eeee, nie jestem specjalistką, ale nie wydaje mi się... Pamiętaj, że są jeszcze cykle BEZowulacyjne.
A Ty badanka robiłaś? Monitorowałaś jakoś cykl (sama, z ginem)?

Ok!

Tity i Ewurko - ależ Wam własnych domków zazdroszczę! My byliśmy zmuszeni pozostawić swoje marzenia o własnym domku (w którym już mieszkaliśmy...) i zamienić go na niecałe 60m w bloku, i niby nie jest źle, mało sprzątania (w porównaniu do tego, co było wcześniej), zero palenia, odśnieżania, koszenia trawy itd. ale mimo wszystko...czegoś brak...i ciężko nam się pomieścić...
I tak sobie czasem nieśmiało marzę o rozpoczęciu jakiejś budowy ale to chyba w dalekiej przyszłości. Nie z tym kredytem na pewno...

Kurczaczki muszę pranie rozwiesić, pozmywać i posprzątać a tak mi się nie chce... A już tylko ponad godzina do korków... Brat chce ze mną jechać jutro na basen i kurczę nie mam jak się z nim zabrać, chyba, że znów wstanę o 6 (a ja lubię siedzieć długo w nocy...)
I miałam bloga uaktualnić (jakieś 3 wpisy co najmniej...). I na kijki iść. Kiedy, kiedy?.... Eh, sprzedajcie mi kilka godzin .

Ps. Sama po sobie mogę napisać, że na mnie castagnus podziałał po 2 cyklach. Ale mój gin twierdzi, że on jest na 'lekkie zawirowania'.
Misia nie robiłam żadnych monitorowań, bo w anglii brak jest ginekologów w Polsce robiłam badania na tarczyce, różyczke, cytologie i usg dopochwowe i wszystko ok. Jednak robiłam kalendarzy przed ślubem i nie miałam skoku temperatury i pani powiedziała, że to właśnie oznacza brak owulki. No zobaczymy, zaczynamy nowy cykl
Oj mieliście domek???? ja wiem, że mieszkanie w mieście to wygoda z jednej strony, ja sobie nie wyobrażam mieszkać w bloku w Krakowie nie wiem, wole dojeżdzać do pracy i mieć swoją przestrzeń przed domem nie będę wścibska i nie będę pytać co się stało z waszym domkiem, chociaż 60m mieszkanko to też ładne i duże
Nie narzekam na wielkość naszego domku

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-23, 11:02   #2862
Ollliwka
Zakorzenienie

virginia chcę tak robić żeby nie wyglądać brzydko na własnym ślubie... w tym momencie każdy zwraca uwagę na pannę młodą.. nie wiem może ogólnie panna młoda ma w sobie tyle uroku ,że ludzie nie zwracają uwagi na stan cery itd. ja mam problemy z cerą od dawna , tyle ,że teraz spore szczególnie przez mega niezdrową dietę i stres poza tym lepiej będę się czuła jak zacznę się więcej ruszać i nie jeść byle czego to ważne dla każdego prawda?

ewurko łoooo to ja castagnusa biorę miesiąc dopiero
Stary 2010-03-23, 11:14   #2863
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
virginia chcę tak robić żeby nie wyglądać brzydko na własnym ślubie... w tym momencie każdy zwraca uwagę na pannę młodą.. nie wiem może ogólnie panna młoda ma w sobie tyle uroku ,że ludzie nie zwracają uwagi na stan cery itd. ja mam problemy z cerą od dawna , tyle ,że teraz spore szczególnie przez mega niezdrową dietę i stres poza tym lepiej będę się czuła jak zacznę się więcej ruszać i nie jeść byle czego to ważne dla każdego prawda?

ewurko łoooo to ja castagnusa biorę miesiąc dopiero
to może zacznij pić więcej wody mineralnej, ogranicz kawe i słodycze. To czasami wystarcza a castagnusowi daj jeszcze szanse w najbliższym cyklu

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-23, 11:21   #2864
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
to może zacznij pić więcej wody mineralnej, ogranicz kawe i słodycze. To czasami wystarcza a castagnusowi daj jeszcze szanse w najbliższym cyklu
właśnie tak zamierzam zrobić , ale nie wiem od kiedy zacznę
chciałabym mieć już kolejny cykl
Stary 2010-03-23, 11:40   #2865
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczynki moje kochane, a ja się żegnam na 4 dni, muszę się położyć do szpitala. Endykronolog tak zarządził, będziemy robić diagnosykę. Trzymajcie kciuki i pomyślcie o mnie czasem ciepło
Scio czasem to lepiej jak za jednym razem zrobią serię badań i od razu będziesz wszystko wiedziała. Szybką miną te 4 dni

Cytat:
Dziewczyny czy Wy przed ślubem też tak poważnie do tematu podeszłyście odnośnie pielęgnacji cery... maseczki,peelingi,zero słodyczy,dużo wody,zabiegi kosmetyczne kobitka , która ma mnie wstępnie malować na gg mi napisała ,że warto się przygotować
O cerę zawsze warto dbać, ale ja o moją specjalnie nie dbam, przed ślubemteż nic z nią nie robiłam, ale picie wody to podobno podstawa, bo wiele osób to powtarza. Na pewno przed ślubem nie poddawałabym sie jakims zabiegom, oczyszczaniu i podobnym, bo bałabym sie, ze może to jeszcze pogorszyć skórę (nigdy nie wiadomo jak sie zareaguje na kosmetyki)

U mnie tez dzis zaczyna robić sie ciepło, słoneczko nieśmiało sie pojawia, ale mam nadzieję, ze zostanie na dłużej.
Wczoraj byłam na rekolekcjach, fajny ksiądz w tym roku do nas przyjechał, z przyjemnościa go słucham, dzis i jutro też ide, cos w końcu dla mojego życia duchowego mogę zrobić

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:22   #2866
Ollliwka
Zakorzenienie

a ja mam ochotę iść do lasu na spacer , ale mam strasznie niskie ciśnienie i zamiast tego niestety idę się położyć na trochę chociaż w ogóle mam strasznie niski puls poniżej 60 , chyba za niski
Stary 2010-03-23, 12:50   #2867
BordAna
Zadomowienie

cześć Dziewczynki !! )
troszkę mnie nie było... a tu tyle się zmieniło.. tyle do czytania

dzisiaj to ja tylko na chwilkę
może wieczorkiem zawitam na dłużej
muszę jeszcze trochę ogarnąć mieszkanko przed przybyciem gości a potem z TŻ pędzimy kupić dla mnie laptopa...
moj obecny komputer jednym słowem się sypie
i nie da się już na nim pracować, a jak już muszę coś zrobić to strasznie długo to trwa :P
a na czymś muszę prace inż pisać

Kretencja, jasiulek - dziękuję
kochane jesteście
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:00   #2868
abz
Zakorzenienie

BordAna co tam u ciebie sie działo jak cię tu nie było? Pracujesz, może zmieniłaś pracę? Powodzenia w pisaniu pracy No pisz co u ciebie, pisz dużo.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:06   #2869
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ten castagnus pomaga chyba tym co prawie nie mają problemów No, ale trzeba go brać chyba pół roku i wtedy oceniać efekty.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Nie chciałam, żeby to tak zabrzmiało jak z ust rozkapryszonej księżniczki Po prostu nie ma domów i mieszkań idealnych.
Przykro mi, że straciliście domek
Ale swojego czasu, tzn. na studiach nie wyobrażałam sobie mieszkania innego jak w bloku. Podobało mi się to, że jest "mało" roboty, czyli wszystko to co napisałaś. Ale to było duże miasto, więc wyrwać się z domu to nie był problem, a za ogródek robił nam park, do którego chodziliśmy z kocykiem na trawkę i też wypoczywaliśmy. Teraz jak mieszkamy w małym miasteczku nie ma takich możliwości, a i koszt budowy domu jest porównywalny z kupnem średniego, albo i niedużego mieszkania w bloku...a park u nas jest taki, że pożal się Boże...
Także wszystko ma swoje plusy i minusy. Mieszkając w dużym mieście pewnie i tak bym nie miała czasu cieszyć się ogrodem bo dojazdy, dziwne godziny pracy, a jeszcze na zakupy daleko.
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki !! )
troszkę mnie nie było... a tu tyle się zmieniło.. tyle do czytania

dzisiaj to ja tylko na chwilkę
może wieczorkiem zawitam na dłużej
muszę jeszcze trochę ogarnąć mieszkanko przed przybyciem gości a potem z TŻ pędzimy kupić dla mnie laptopa...
moj obecny komputer jednym słowem się sypie
i nie da się już na nim pracować, a jak już muszę coś zrobić to strasznie długo to trwa :P
a na czymś muszę prace inż pisać

Kretencja, jasiulek - dziękuję
kochane jesteście
Cześć Bordanko. Pisz nam gdzie byłaś jak Cię nie było I co słychać? Zawitaj na dłużej koniecznie

A mnie zaczął boleć brzuch na @ Jeszcze mnie głowa boli. Wczoraj się śmiałam, że mam fazę indyka, bo jakby mnie ktoś posłuchał jak rozmawiam z mężem, to indyk wykapany Nie lubię PMSu....

L
J
Stary 2010-03-23, 15:16   #2870
Ollliwka
Zakorzenienie

Bordana ode mnie również najlepsze życzenia

tity no ziołowy lek więc nie ma co się dziwić ,że na większe problemy nie pomoże , ale ginka mi akurat go "przepisała" więc

Pospałam z pół h i byłam z psem na spacerku... ale jest pięknie.. a najwięcej mam optymizmu jak na mamy z wózkami patrzę jak spacerują choć doła też mam trochę wtedy... oj chciałabym tak spacerować sobie z maluszkiem , do lasu bym poszła i korzystała z tamtego powietrza

tity a który masz dc? ja mam PMS jakoś wcześniej zawsze i ciągnie się długo bo cykle długie ;/

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-03-23 o 15:18
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:18   #2871
Tity
Zakorzenienie

Ja po roku mam już tylko doła, jak patrzę na mamy z wózkami
A mam 24 dc. W tym cyklu jakoś późno mnie brzuch boli, pewnie po tej lutce. W tamtym cyklu od 23 dnia miałam plamienie, teraz na szczęście nie, ale już czuję, że przyjdzie zaraza i brzuch mnie bolał juz od połowy cyklu wtedy. No nic w razie czego w maju mam iść do gina i da mi coś na stymulację owulacji.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-03-23 o 15:22
Stary 2010-03-23, 15:30   #2872
Ollliwka
Zakorzenienie

tity a ja czasami mam mniejszego , czasami większego doła jak widzę mamy z wózkami..to różnie zależy od mojego nastroju , jak mam kiepski to wtedy wiadomo ,że taki "obrazek" mi nie służy

lenka wczoraj pisałaś a ja zapomniałam odpisać , jak się czujesz? jak pisanie pracy? masz bardzo ładne fotki z Tunezji

Ja to nigdy nie doczekam się @ w 28 czy 30 dc , najkrótszy miałam 31 dni i dodam ,że ze dwa razy przez 9 lat.
Stary 2010-03-23, 15:31   #2873
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie mieć doła, na pewno będziecie też spacerować z wózkami! Tylko wasze cuda każą wam na siebie dłużej poczekać. One też za wami tęsknią, ale wiedzą, że to oczekiwanie do czegoś prowadzi. Kochane, będziecie mamami i to wspaniałymi

Zauważyłyście, że Kretencji dziś nie ma? Ja to myślę, że ona w końcu test porządny dziś zrobiła bo ma 23dc i powiedziała mężowi

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:04   #2874
Ollliwka
Zakorzenienie

pomidorko kretencja to w pracy dzisiaj była tak obstawiam
a Ty jaką fotkę masz fajną na nk

oj ja jutro muszę wyciągnąć TŻ na spacer po lesie bo ma wolne , ja mam praktyki do 13 więc akurat.. tylko mamy jeszcze jechać zaproszenia rozwozić i mi się nie chce..

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-03-23 o 16:06
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:00   #2875
kretencja
Zakorzenienie

Tak, dziewczyny, byłam w pracy. A potem Mama do mnie wpadła na obiad i dopiero poszła.

A z mówieniem mężowi.. Wykręciłam numer, będziecie się śmiać Dziś rano na teście znów druga kreska, niezbyt mocna, ale jednak. Więc chodzę i chodzę jak na szpilach, próbuję mężowi powiedzieć, ale jakoś nie ma "kontekstu". W końcu wyszliśmy razem, ja do pracy, on miał na rowerze moją próbkę wiadomej substancji zawieźć do laboratorium. Idziemy (tzn. on jedzie koło mnie), już mamy się rozstawać, każde w swoją stronę, a ja mówię, że chyba do pracy nie dojdę, bo mi tak serce wali i głowa mi zaraz eksploduje. I dosłownie tuż przed tym, jak mieliśmy się rozejść w swoje strony, wypaliłam "myślę, że jestem w ciąży". Zatrzymaliśmy się, on mnie przytula i mówi "no, zobaczymy" (jak to on - maximum spokoju). A ja na to "no ale ja już od kilku dni robię testy i ciągle kreski wychodzą" Dokładnie tak powiedziałam A on "kreski to znaczy, że pozytywne te testy?". Ja mu na to "no tak". "no to co nic nie mówisz, paskudo? A odgrażałaś się, że jak tylko pierwszy wyjdzie pozytywny, to wylecisz z krzykiem z łazienki..." Przytulił mnie jeszcze, zwierzyłam mu się z moich obaw i wątpliwości, też doradził, żeby do gina zadzwonić (mam zadzwonić po 18-tej). Odprowadził mnie jeszcze do pracy. A jak wróciłam, to zastałam na stole w dużym pokoju żółte tulipany w wazonie
A ja nadal się boję ucieszyć, jest tak wcześnie. Dobrze, że za tydzień mam wizytę u gina, to będzie dobry moment, żeby coś już zobaczyć (oczywiście nie zarodek, ale jeśli jestem w ciąży, to chyba gin pozna po przekrwieniu macicy itp...)
Tak strasznie się boję

Olliwka, masz boski awatar

Pomidorka, zajrzałam do Ciebie na nk, pięknie wyglądasz!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-03-23 o 17:06
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:10   #2876
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kretencjo, test mi wyszedł w 24dc (nie z porannego moczu, bo wcześniej w ogóle nie sprawdzałam, tak sobie siknęłam, bo to Wigilia była ). Tylko ja miałam cykle 28-29 dniowe, więc wszystko by się zgadzało Nie dziwię się, że nie chcesz powiedzieć mężowi, mój też w nieświadomości żył do 28dc A ja się męczyłam. Zadzwoń do gina, niech określi jeszcze raz, co z tą lutką. I bzdura z tą słabą ciążą! Ja jestem ze słabej ciąży na 7miesięcznym podtrzymaniu, kazali mnie usunąć mojej mamie i co? Leżała, krwawiła 7mc jak zarzynane prosię, a ja jestem i dodatkowo sama noszę malucha pod sercem! Trzeba walczyć o ciążę, nie każda da radę się sama utrzymać!
Ja też jestem tego zdania. I tu nie chodzi o taką sytuację, że ciąża "słaba", bo jakieś wady genetyczne itd. tylko o to że ciąża może być zdrowa, tylko organizm matki może zwyczajnie mieć za mało progesteronu, żeby ją utrzymać. Ja sobie nie wyobrażam nie walczyć do końca

Cytat:
lenka wczoraj pisałaś a ja zapomniałam odpisać , jak się czujesz? jak pisanie pracy? masz bardzo ładne fotki z Tunezji
Dziękuję Olliwko Męczą mnie mdłości, poza tym czuję się naprawdę dobrze, głównie dlatego że nie muszę pracować A praca... idzie mi jak po grudzie. Po każdym seminarium zaczynam od nowa, bo się okazuje że ma być jednak inaczej i na dobrą sprawę nie mam jeszcze ani strony. A tak bym chciała obronić się w czerwcu:/

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Tak, dziewczyny, byłam w pracy. A potem Mama do mnie wpadła na obiad i dopiero poszła.

A z mówieniem mężowi.. Wykręciłam numer, będziecie się śmiać Dziś rano na teście znów druga kreska, niezbyt mocna, ale jednak. Więc chodzę i chodzę jak na szpilach, próbuję mężowi powiedzieć, ale jakoś nie ma "kontekstu". W końcu wyszliśmy razem, ja do pracy, on miał na rowerze moją próbkę wiadomej substancji zawieźć do laboratorium. Idziemy (tzn. on jedzie koło mnie), już mamy się rozstawać, każde w swoją stronę, a ja mówię, że chyba do pracy nie dojdę, bo mi tak serce wali i głowa mi zaraz eksploduje. I dosłownie tuż przed tym, jak mieliśmy się rozejść w swoje strony, wypaliłam "myślę, że jestem w ciąży". Zatrzymaliśmy się, on mnie przytula i mówi "no, zobaczymy" (jak to on - maximum spokoju). A ja na to "no ale ja już od kilku dni robię testy i ciągle kreski wychodzą" Dokładnie tak powiedziałam A on "kreski to znaczy, że pozytywne te testy?". Ja mu na to "no tak". "no to co nic nie mówisz, paskudo? A odgrażałaś się, że jak tylko pierwszy wyjdzie pozytywny, to wylecisz z krzykiem z łazienki..." Przytulił mnie jeszcze, zwierzyłam mu się z moich obaw i wątpliwości, też doradził, żeby do gina zadzwonić (mam zadzwonić po 18-tej). Odprowadził mnie jeszcze do pracy. A jak wróciłam, to zastałam na stole w dużym pokoju żółte tulipany w wazonie
A ja nadal się boję ucieszyć, jest tak wcześnie. Dobrze, że za tydzień mam wizytę u gina, to będzie dobry moment, żeby coś już zobaczyć (oczywiście nie zarodek, ale jeśli jestem w ciąży, to chyba gin pozna po przekrwieniu macicy itp...)
Tak strasznie się boję
Kretencja, fajnie Twój mąż zareagował Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak mieć nadzieję, że się uda i będzie dobrze
Stary 2010-03-23, 17:22   #2877
kretencja
Zakorzenienie

Lenka Dziękuję bardzo.
Póki co nie wierzę w to wszystko i wciąż mam w głowie mętlik.
Jeśli bym miała teraz stanąć przed lustrem i powiedzieć do siebie "Jesteś w ciąży"... to bym nie uwierzyła

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-23, 17:54   #2878
Tity
Zakorzenienie

No to chyba już możesz zacząć wierzyć. A co do lutki to powinno się ją brać od momentu jak się człowiek dowie, że jest w ciąży, a Ty już raczej jesteś, więc nie widzę powodu by lekarz zabronił Ci brać Ale zadzwoń, albo pędź szybko do lekarza, to będziesz spokojniesza

L
J
Stary 2010-03-23, 17:59   #2879
Pomidora
Zakorzenienie

Kretencjo, czy ja już mogę oficjalnie kochana gratulować? Wklejaj to zdjęcie nam tutaj, coby wszystkie mogły ci gratulować i się cieszyć, bo jak my się nie będziemy cieszyć, to ty też ze strachu nie zaczniesz No i będziesz na równoległym wątku Mamuśko
A dziękuję za komplement, zdjęcia mam w galerii jeszcze prywatnej na profilu wizażowym, więc też można zobaczyć. Ale tylko jedno więcej jest
Ale się cieszę

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:00   #2880
kretencja
Zakorzenienie

Tity, no, popędzić to nie popędzę, nie tak łatwo się do niego dostać. Na szczęście już dwa tygodnie temu się umówiłam na 30.03. A dzisiaj zadzwonię za niedługo, poradzę się...
Pomidorko, nie gratuluj jeszcze. Żeby nie zapeszać. A zdjęcia naprawdę nie mam jak dodać. Wątpliwości nie mam, że druga kreska jest, ale jak robię zdjęcie telefonem, to ledwie ją widać, a na dodatek nie umiem podłączyć telefonu do kompa

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-03-23 o 18:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości