Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 11:39   #3211
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

musialam napisac dlugasny wniosek do GDDKiA bo przez dziury rozwalil nam sie samochod a koszt jego naprawy wyniosl nas 1200zl mam nadzieje ze to oddadza bo woalal bym te pieniadze na cos innego przeznaczyc a nie moja wina ze sa takie dziury na drogach
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:41   #3212
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

tak sobie czytam co piszecie na temat nieobecności gości na weselu i to straszne! u nas na 70 zaproszonych osób nie przyszły 3 i to było wiadomo już dużo wcześniej. najbardziej mnie dobiło to że zaprosiliśmy babcię mojego Wojtka a rodzina która mieszka z nią w jednej miejscowości stwierdziła że jej nie zabierze ze sobą bo jest stara i będą ją mieli na głowie na weselu, trzeba się będzie nią zajmować a im się nie chce, okrutne to, nawet nie wyobrażam sobie jak musiało byc jej przykro, a najgorsze jest to że 2 miesiące później zmarła no ale cóż.. niektórych ludzi nie da się zreformować.. ale co do znajomych i przyjaciół nie wyobrażam sobie jak mógłby ktoś nie przyjść, chyba że naprawdę coś by się stało... A jakby ktoś nie dał znać że go nie będzie to bym się juz nigdy do tej osoby nie odezwała- taki mam charakterek, jestem mściwa i pamiętliwa
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:56   #3213
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziękuję
A wymeldować się sama wymeldowujesz.
Ja nawet nie tyle się wymeldowywałam tylko poszłam do urzędu miasta i złożyłam wniosek o zameldowanie na stałe w innym miejscu - automatycznie zostajesz wymeldowana ze starego adresu. Trzeba mieć zgodę właściciela mieszkania i chyba dokumenty uprawniające go do mieszkania... jakoś tak i tyle Dostajesz świstek i idziesz wymieniać dowód.
A jak twoja mama sobie zgłosi w spółdzielni czy administracji to nie będzie za ciebie płaciła (za ścieki i coś tam jeszcze), moja nie zgłosiła i dalej płaci za 3 osoby ;] bo na moje miejsce wskoczyła babcia więc liczba osób się zgadzała.
Tak samo ja nie zgłosiłam w administracji że tu mieszkam bo zameldowane są 3 osoby (ja, tżi teściówka) a mieszkają dwie, w admin. zgłoszone są dwie (teściowa i tż) więc ilość się zgadza i za tyle płacimy.. a że ja to ja a nie teściowa to trudno
Narazie jest mi to na reke bo moglabym dac do zlobka tu gdzie pracuje, bo pracuje w miejscowosci gdzie mieszkaja moi rodzice, a rodzice maja mieszkanie wlasnosciowe, wiec nic nie placa za mnie, tylko widnieje jako zameldowana, mama mowi ze moze kiedys mi sie to przyda.
A tu gdzie mieszkamy z TZ to jest spoldzielcze wszystko jest na TZ jestem zameldowana tymczasowo, a w spoldzielni zglosze dopiero jak dziecko sie urodzi, bo my nie zuzywalismy tego co placilam na 1 osobe
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:57   #3214
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Papeteria, ja żałuję, że tak późno poszłam do okulisty.
Okazało się, że mam wrodzoną wadę i gdybym szybciej przyszła, to można by ją opanować albo cofnąć.
Zresztą potem robiłam prawko i mam w nim wpisane, że MUSZĘ w nich jeździć, bo jak nie, to mandat albo utrata prawa jazdy :/.

Cytat:
Taaaak, wspomniała mi się historyjka pewna.. mieliśmy na studiach w grupie kolegę co miał na imię uwaga.. Wenancjusz xD
I kiedyś jakaś babka z ćwiczeń go pyta skąd takie imię oryginalne.. a on na to "po ojcu", no to babka "też ma na imię Wenancjusz tak?" A Wenek jej odparł... "Nie. Krzysztof" I nastała taka niezręczna cisza

Ja taką plamkę mam! Zastanawiałam się czy iść z tym do lekarza ale pierniczę.. mam ją od liceum chyba jak nie dawniej i nic się nie dzieje.
Jak skupiam wzrok na patrzeniu blisko i nie patrzę na coś konkretnie tylko tak jakby w nicość to widzę taką plamkę szarą. I jak poruszę okiem to i ona się przesuwa xD
Co do imienia- Łukasz ma kolegę- Gniewko. Ale nie wiem od czwgo to skrót. Nawet mi się podoba .

A z tą plamką to uważaj, bo jak Ci się powiększy ilość to dopiero będziesz się wkurzać!

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
znowu nie mogę spać...
Obudziłam się po 1-wszej z bólem brzucha, spacer do kuchni, nospa, łóżko, brak snu, dwie pomarańcze i "lista Schinglera" do 4-tej...
Pewnie zasnę gdy M wstanie i będę spała do 12-tej
Też dziś nie mogłam spać, otworzyłam okno, trochę przysnęłam, potem od nowa. I brzuch bolał. I tylko się wkurzyłam. A jak Ł. poszedł do pracy to spałam do 12 :P

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo ciemne włosy i spore owłosienie a kreseczki nie posiadam. Zauważyłam tez , że bardzo wolno mi rosną włosy na nogach. Golę depilatorem i juz ponad 4 tygodnie mam spokój!!
Mi pociemniały włosy na nogach- nigdy nie było ich widać. I wzdłuż kreski na brzuchu, ale te to są mega czarne .

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
tez mam taka ciemna plamke jakby paproch... ale nie moge sie jej przyjzec bo jest tak jakby z boku lekko a jak chce na nią spojrzeć [poruszę okiem] to i ona się przesuwa
i przed ciaza - mimo ze nosze okulary - nie zauwazylam tej ciemnej plamki... czasem tylko pojawialy się jasne
No moja też się przesuwa. Ale czasem udaje mi się złapać jedną pozycję taką, że mogę się przyjrzeć dokładnie. Wkurza mnie to.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Witam Was cieplutko i życzę wszystkim miłego dnia!!!
Nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie nadrobić zaległości.
Troszkę podczytałam ale jeszcze sporo stron przede mną
Zaraz zabieram się za dalsze nadrabianie Byłam dziś na poczcie wysłać kartki świąteczne, jeszcze kilka musiałam dokupić i wypisać na miejscu, więc rozłożyłam się przy stoliku piszę sobie,znaczki przyklejam a tu przyszła taka starsza babka stanęła przy mnie i mało co nie weszła mi na głowę albo na kolana, pewnie liczyła że zejdę z krzesła i jej ustąpię, w ogóle zaczęła dziwnie wzdychać ...ale ja byłam nieugięta
Prędzej bym jakiejś starszej kobiecie ustąpiła, która by nie zabiegała tak o to niż takiemu babsku.
Ja do takich nie mam żadnych skrupułów. Mówię co myślę i specjalnie wystawiam nogi albo łokcie, żeby się odsunęły, bo mi moje powietrze zabierają .

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tak wczoraj pisalyscie o karmieniu piersia ja bym bardzo chciala karmic ...
Jestem dzieckiem, które nigdy nie zaznało mleka matki. Moja mama nie miała laktacji w ogóle. Piersi jej się wcale w ciąży nie zmieniły.
Nie byłam chorowitym dzieckiem. Czasem, jak to dzieci, ale bez szału.
Natomiast brat mojego Ł. (ma 8 lat) był karmiony 3 lata!!!!!!!
A przyszłej (może) teściowej dzięki temu zniknęły zmiany w piersiach, które wykryto przed ciążą.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A ja musze sie tez na stale zameldowac narazie jestem na tymczasowo, bo mama nie chce mnie wymeldowac
Mama nie może Cię wymeldować. Teraz wg prawa tylko Ty sama możesz. Ale pamiętaj, że potem ewentualnie w poprzednim miejscu zamieszkania nie tak łatwo znów się zameldować. Ja jestem zameldowana u Mamy, mimo, że nie mieszkam tam już 3 lata. I zapytałam jej, czy zgadza się, by dziecko było zameldowane u Niej (tak jak kiedyś mówiłam, jak się wniosku nie złoży, to dziecko meldują przy matce). Nie był to dla niej żaden problem.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja przy pierwszym dziecku chciałam wprowadzić tylko jedną zasadę odnośnie częstego noszenia na rękach , nawet kiedy ktos chciał ją nosić to kręciłam nosem żeby sie tylko nie przyzwyczaiła bo jak wszyscy pójda to sobie nie poradzę i nic nie zrobię w domu a jak się nauczy to ciągle by chciało być noszone i teraz tego BARDZO żałuję dlatego że mała wogóle nie czuje potrzeby przytulania się, fakt jak była malutka to była spokojna i nie trzeba było jej nosić ale teraz w porównaniu z jej rówieśnikami widze różnicę,inne dzieci lubia tulić sie do swoich rodziców, przychodza na kolana, lubią buziaki a moja mała jest taka "chłodna", jak juz "na siłę" skradnę jej buziaka to mówi nie rób, ja nie lubię.Dlatego postanowiliśmy z M że teraz będzie inaczej, będziemy tulić dzidzię do woli, nosić i całować ... może i ta starsza się zmieni i stanie się większym pieściochem
Ojeju, to mnie zaskoczyłaś, bo ja chciałam tak działać, żeby nie nosić i nie dopieszczać malucha...
Zwłaszczam, jak dziecko zasypia a tysiąc rąk będzie je sobie podawać- z ręki do ręki itd. Grrr... Ale może moje będzie pieszczochem po rodzicach

Pszczolko, ja tez bym chciała na basen. Ale tylko basen.
Bo ćwiczenia mnie przerosną .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:03   #3215
anoxa
Zakorzenienie

pszczolka a nie jestes zodiakalnym rakiem? bo taki charakter z rakiem mi sie kojarzy
ale faktycznie z ta babcia to bylo swinstwo bo my na slub mojej siostry wiezlismy nasz 80 letnia babcie i nawet by nam do glowy nie przyszlo zeby jej nie wziasc

na slub mojej siostry ze 100 osob zaproszonych zjawilo sie az cale 70 wiec to bylo dopiero naszczescie u niej nie placili za osobe tylko za sale a kucharki miala swoje ale i tak duzo za duzo zarcia bylo no bo te 30 osob to sporo

ja mam dylemat bo nie wiem co zrobic za bardzo jedno zaproszenie na slub mamy na 26 czerwca do kuzyna a drugie do najlepszej przyjaciolki i zarazem mojej swiadkowej mam na 24 lipca i nie wiem czy dam rade na nich sie zjawic strasznie bym chciala tp mam na 12 lipca ale moze byc 2tyg przed lub 2tyg po mam nadzieje ze chociaz na to drugie uda nam sie na chwilke zawitac z wozkiem do kosciola ale chyba powiem jej zeby na sali nam miejsca nie rezerwowala bo szkoda zeby placila jak nie wiem czy damy rade sie zjawic
Stary 2010-03-23, 12:07   #3216
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Mi pociemniały włosy na nogach- nigdy nie było ich widać. I wzdłuż kreski na brzuchu, ale te to są mega czarne

mi też wyrosły włosy wzdłuż lini na pępku, naszczęscie jaśniutkie więc nie przeszkadzają mi zabardzo... a czemu myslisz że ćwiczenia Cię przerosną? Dla ciężarówek to chyba nie mogą byc zbyt forsujące.. byłaś kiedyś na takich?... ja nigdy nie byłam więc nie wiem zabardzo ale słyszałam że to fajna rzecz dla kobiet w ciąży więc chciałabym spróbować
Stary 2010-03-23, 12:09   #3217
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

PAPETERIA STO LAT!!! dawaj tego torta
Spadam na spacer bo u mnie 18 stopni jest, prawie upał
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 12:13   #3218
anoxa
Zakorzenienie

odnosnie meldunku to ja tez sie nie przemeldowalam do naszego domu tylko zostalam u rodzicow ale to dlatego ze jak bede szla do pracy to wlasnie w tym miescie gdzie jestem zameldowana jest to 30km od naszego domu i dziecko bym chciala tu do przedszkola zapisac tak samo szkoly bo tz mowi ze tamta szkola ma bardzo niski poziom wiec myslimy troszke przyszlosciowo ze jak z synkiem bedziemy mieli meldunek tu gdzie jest przedszkole i szkola to nie bedzie takiego problemu z zapisaniem go do nich

odnosnie tego noszenia dzidzi na rekach to kurcze tak zle i tak nie dobrze nie wiem czy wam pisalam ale w irlandii pracowalam z przedszkolu i zajmowalam sie trujka maluchow w wieku o 4 do 12mc i przyszla do nas dziewczynka ktora miala 5 mc miala duzo starszego rodzenstwa w domu i wszyscy ja nosili no i w przedszkolu byla tragedia pierwsze 2 tyg byl placz non stop bo chciala na rece a nie bylam wstanie jej caly czas nosisc bo mialam jeszcze dwujke innych dzieci... ale po tych 2 tyg stala sie zlotym dzieckiem gdy chialam i moglam brala ja na rece ale nawet gdy nie moglam to lezala na lezaczku i sie cieszyla jej rodzice byli zachwyceni bo w domu tez mieli spokoj wiec samam nie wiem jak to wyjdzie w praniu.... ale cos mi sie zdaje ze je rozpiescimy...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a moj maz to wogole... on nawet w stosunku do psa nie potrafi byc konsekwentny a co dopiero do dziecka mieczak z niego
Stary 2010-03-23, 12:14   #3219
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dylemata.. nie wiem jak to wszystko powinnam rozwiązać.
Wyszłam za mąż, dziś oddaję wniosek o wymianę dowodu.
Potem mam plan powiadomić w pracy, a oni do ZUSu też zgłaszają ponoć. Muszę wymienić prawo jazdy ale to chyba odłożę na później.
Nie wiem co z moją kartą ciąży, dotychczasowymi wynikami badań bo są na panieńskie wystawiane i dyskietką do lekarza i nowymi L4.
Bo lekarz będzie mi mógł wystawić na nowe nazwisko skoro na dyskietce mam panieńskie? Bo jak wystawi na panieńskie to ZUS nie przyjmie jak tam będzie zgłoszone nowe.
No i do tego w skarbówce zgłosić, w banku, w OFE, ubezpieczenie samochodu, zgłosić Netii coby faktury wystawiali na nowe nazwisko bo do rozliczenia podatkowego są potrzebne.. i sama nie wiem gdzie jeszcze.
Jak Wy-mężatki to rozwiązywałyście?
Najbardziej mnie martwi to L4 i to czy do porodu uznają wyniki badań skoro są na inne nazwisko niż te najnowsze.
ja poki co zlozylam wniosek o wymiane dowodu. mam odebrac po swietach. pozniej zabiore sie za reszte, zmiana nazwiska w pracy, nip3, ofe, banki, no i oczywiscie prawko ale ogolnie najlepiej zaczac od dowodu bo w wiekszosci jest on potrzebny

Cytat:
pszczolka a nie jestes zodiakalnym rakiem? bo taki charakter z rakiem mi sie kojarzy
ale faktycznie z ta babcia to bylo swinstwo bo my na slub mojej siostry wiezlismy nasz 80 letnia babcie i nawet by nam do glowy nie przyszlo zeby jej nie wziasc

na slub mojej siostry ze 100 osob zaproszonych zjawilo sie az cale 70 wiec to bylo dopiero naszczescie u niej nie placili za osobe tylko za sale a kucharki miala swoje ale i tak duzo za duzo zarcia bylo no bo te 30 osob to sporo

ja mam dylemat bo nie wiem co zrobic za bardzo jedno zaproszenie na slub mamy na 26 czerwca do kuzyna a drugie do najlepszej przyjaciolki i zarazem mojej swiadkowej mam na 24 lipca i nie wiem czy dam rade na nich sie zjawic strasznie bym chciala tp mam na 12 lipca ale moze byc 2tyg przed lub 2tyg po mam nadzieje ze chociaz na to drugie uda nam sie na chwilke zawitac z wozkiem do kosciola ale chyba powiem jej zeby na sali nam miejsca nie rezerwowala bo szkoda zeby placila jak nie wiem czy damy rade sie zjawic
ja jestem rakiem i nie jestem msciwa jeszcze

a ja dzisiaj tez brykam na polowkowe ale dopiero po 18. kurcze mam nadzieje ze mojej malej nie wyrosl zaden pitol bo sie chyba zalamie

PAPETERIA wszystkiego naj naj najlepszego duzo radosci i zdrowego oraz silnego malenstwa
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-03-23 o 12:15
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:14   #3220
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

hehe- nie, jestem waga Nie znam się zabardzo na tych znakach zodiaku, ale z tego co wiem to mój charakterek do wagi w ogóle nie pasuje a charakter mam po mamusi, która z resztą też jest wagą, więc nie wiem jak to jest hehe

u nas na weselu była kuzynka mojego męża na tydzień przed swoim porodem i tańczyła nawet desperatka stwierdziła, że nie przegapi wesela bo ostatnim na jakim była to było jej własne a w najbliższym czasie w rodzinie żadne się nie szykowało
Stary 2010-03-23, 12:15   #3221
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
mi też wyrosły włosy wzdłuż lini na pępku, naszczęscie jaśniutkie więc nie przeszkadzają mi zabardzo... a czemu myslisz że ćwiczenia Cię przerosną? Dla ciężarówek to chyba nie mogą byc zbyt forsujące.. byłaś kiedyś na takich?... ja nigdy nie byłam więc nie wiem zabardzo ale słyszałam że to fajna rzecz dla kobiet w ciąży więc chciałabym spróbować
Nie no miałam na myśli zwykły aerobik. Chodziłam kiedyś i po samej rozgrzewce padałam na pysia. Łatwiej mi było na siłowni niż na aerobiku.
W wodzie jak najbardziej, ale tak jak pisałaś- takich stacjonarnych ćwiczeń ja nie chcę.

spójrz http://www.aqua-academy.pl/ Ale nie wiem gdzie jest bezrzecze

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-03-23 o 12:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 12:20   #3222
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jakiś detoks by się przydał wpadniesz w cug
ha ha ha popieram ha ha ha

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:22   #3223
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Nie no miałam na myśli zwykły aerobik. Chodziłam kiedyś i po samej rozgrzewce padałam na pysia. Łatwiej mi było na siłowni niż na aerobiku.
W wodzie jak najbardziej, ale tak jak pisałaś- takich stacjonarnych ćwiczeń ja nie chcę.
aaaaa.. no to źle Cię zrozumiałam hehe.. to ja w takim razie przejdę się do radissona i zapytam jak to wygląda cenowo itd bo w tym co jest na tej ich stronie nie mogę się połapać i dam Wam znać

nie dostrzegłam linku poniżej a bezrzecze jest za oś Zawadzkiego, koło Krzekowa.. nie wiem czy wiesz gdzie to zaraz obok moich rodziców w każdym bądź razie drugi koniec miasta trzeba się zorientować ak to cenowo wygląda i gdzie się będzie bardziej opłacać

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-03-23 o 12:26
Stary 2010-03-23, 12:24   #3224
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

spójrz http://www.aqua-academy.pl/ Ale nie wiem gdzie jest bezrzecze
bezrzecze jest daleko
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-23, 12:27   #3225
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ha ha ha popieram ha ha ha
nie śmiejcie się ze mnie niedobre znowu tak się ich najadłam że mi niedobrze i zgaga dokucza ehhh.. nie znam umiaru a potem cierpię
Stary 2010-03-23, 12:29   #3226
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
bezrzecze jest daleko
Byłam tam raz chyba u weterynarza.
Ja mogę nas wozić. Zresztą tak jak rozmawiałyśmy- Wasze daleko, to dla mnie pewnie pikuś .

PS. Miałam nacisk na pęcherz i poszłam siusiu, przyłożyłam rękę do brzucha, a tam? Puk....za chwilę znowu...puk . I mamusia w ryk .

Vette, wczoraj Ci pozazdrościłam, a tu książkowo- jeden dzień różnicy

. Witaj Kochanie

Stary 2010-03-23, 12:39   #3227
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Byłam tam raz chyba u weterynarza.
Ja mogę nas wozić. Zresztą tak jak rozmawiałyśmy- Wasze daleko, to dla mnie pewnie pikuś .

PS. Miałam nacisk na pęcherz i poszłam siusiu, przyłożyłam rękę do brzucha, a tam? Puk....za chwilę znowu...puk . I mamusia w ryk .

Vette, wczoraj Ci pozazdrościłam, a tu książkowo- jeden dzień różnicy
dla mnie to nie daleko, z reszta jestem w tych okolicach 2 razy w tygodniu u rodziców dziś z resztą też tam jadę a trzeba się zorientować jak z cenami, bo jeżeli będzie podobnie cenowo w radissonie to lepiej chodzic bliżej niż gdzieś jeździć
No i gratuluję pierwszych kopniaczków!! fajne uczucie nie??

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-03-23 o 12:41
Stary 2010-03-23, 12:41   #3228
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Okazało się, że mam wrodzoną wadę i gdybym szybciej przyszła, to można by ją opanować albo cofnąć.
Zresztą potem robiłam prawko i mam w nim wpisane, że MUSZĘ w nich jeździć, bo jak nie, to mandat albo utrata prawa jazdy :/.

Co do imienia- Łukasz ma kolegę- Gniewko. Ale nie wiem od czwgo to skrót. Nawet mi się podoba .

A z tą plamką to uważaj, bo jak Ci się powiększy ilość to dopiero będziesz się wkurzać!

Też dziś nie mogłam spać, otworzyłam okno, trochę przysnęłam, potem od nowa. I brzuch bolał. I tylko się wkurzyłam. A jak Ł. poszedł do pracy to spałam do 12 :P

Mi pociemniały włosy na nogach- nigdy nie było ich widać. I wzdłuż kreski na brzuchu, ale te to są mega czarne .

No moja też się przesuwa. Ale czasem udaje mi się złapać jedną pozycję taką, że mogę się przyjrzeć dokładnie. Wkurza mnie to.

Ja do takich nie mam żadnych skrupułów. Mówię co myślę i specjalnie wystawiam nogi albo łokcie, żeby się odsunęły, bo mi moje powietrze zabierają .

Jestem dzieckiem, które nigdy nie zaznało mleka matki. Moja mama nie miała laktacji w ogóle. Piersi jej się wcale w ciąży nie zmieniły.
Nie byłam chorowitym dzieckiem. Czasem, jak to dzieci, ale bez szału.
Natomiast brat mojego Ł. (ma 8 lat) był karmiony 3 lata!!!!!!!
A przyszłej (może) teściowej dzięki temu zniknęły zmiany w piersiach, które wykryto przed ciążą.

Mama nie może Cię wymeldować. Teraz wg prawa tylko Ty sama możesz. Ale pamiętaj, że potem ewentualnie w poprzednim miejscu zamieszkania nie tak łatwo znów się zameldować. Ja jestem zameldowana u Mamy, mimo, że nie mieszkam tam już 3 lata. I zapytałam jej, czy zgadza się, by dziecko było zameldowane u Niej (tak jak kiedyś mówiłam, jak się wniosku nie złoży, to dziecko meldują przy matce). Nie był to dla niej żaden problem.

Ojeju, to mnie zaskoczyłaś, bo ja chciałam tak działać, żeby nie nosić i nie dopieszczać malucha...
Zwłaszczam, jak dziecko zasypia a tysiąc rąk będzie je sobie podawać- z ręki do ręki itd. Grrr... Ale może moje będzie pieszczochem po rodzicach

Dziecko zamelduje w tu gdzie teraz mieszkamy, ze wzgledu na lekarzy itd.
Moi rodzice nie chce bym sie wymeldowywala, moze bedzie latwiej z zlobkiem lub cos...mi wystarczy tymczasowy meldunek

Ja tez mam wrodzona wade po mamie astygmatyzm, ale bardzo mala, wiec nie musze miec okularow do auta.
A u mojego taty w rodzinie jest jaskra ale zadna z nas nie ma naszczescie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:46   #3229
anoxa
Zakorzenienie

ale wam zazdroszcze basenu lub areobiku dla kobiet w ciazy w mojej pipidówie nic takie nie ma nawet zwyklego basenu zeby mogla sobie pochodzic

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

karolcia ja tez mam po tacie wade wzroku i tez astygmatyzm ale mam napisane w prawku niestety ze jazda w okularach ale zawsze mozna powiedziec ze sie ma soczewki

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

dzidzia gratuluje kopniaczkow super uczucie co??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 12:49   #3230
bajka1807
Zakorzenienie

dzidzia gratuluje pierwszych kopniakow moja córa ma chyba ADHD bo wczoraj caly dzien mnie boksowala mnie juz puka dosyc mocno ale tż jeszcze nic nie czuje niestety i strasznie nad tym ubolewa heh.

no i zgadnijcie co... jechalam specjalnie na weekend do domu bo mialam nadzieje ze wozek przyjdzie a tu lipa przyszedl dzisiaj przed chwilka. mamuska juz dzwonila zeby mnie uspokoic bo juz mi sie po nocach snilo ze mnie w balona zrobili no i teraz znowu do weekendu musze czekac zeby jechac i go zobaczyc wrrrr.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-23, 12:57   #3231
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
siala
dobrze, że godzinę, mnie tam nic nie boli zawsze troszke zaszczypie, ale nie patrze jak mnie kłuje... chyba większość z was miała glukoze 50g a ja 75g i dwie godziny
siala dobrze z tymi goścmi zrobiłaś u nas "tylko" 3 nas wystawiło co już zapłacone było.Nie rozumiem tego bo przecież lepiej powiedzieć choćby w ostatniej chwili niż taki numer wycinać oczywiście nie mówię o nagłych wypadkach...
hd no to zarwałaś nockę, ja się obudzilam po 5:00 jak Tż wychodził, ale po godzinie poszłam spać i do 10:00 spałam.
a co do tej linii to co tak mantrujesz ? ona potem i tak zniknie
zuziunia beznadziejnie jak goście na ostatnio chwile zmieniają zdanie a i pewnie jeszcze kilka razy im się zmieni nieładnie
kassate ja czuje czasami na krzyż z tyłu czasami
jusdan bardzo dobrze zrobiłaś, swoją drogą chciałabym to widzieć
Nauczyciel z fizykoterapii mówił kiedyś, że nie ma nic do starszych ludzi , ale w pustym autobusie też babcia nad nim staneła i sapała co by jej ustąpił w końcu nie wytrzymał i przesiadł sie gdzie indziej a ta siadła na jego miejsce to się smiałam ze na zagrzane chciała siąść
jusdan karolcia anoxa zuziunia (jaki piekny torcik) dziękuję
anoxa ja z tym uciskiem na pecherz wczoraj mialam tak samo
babcie takie są

Ok skoro stukło mi te 28 latek stawiam wirtualnie torcik i winko

Sto lat!!!
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Jest parę osób co rzeczywiście nie mogą przyjść i rozumiem. Ale jakieś głupie wymówki... szkoda gadać.
U nas na 100 osob odmowilo 20, w dniu slubu nie przyjechaly 2 osoby, ktore wczesniej potwierdzily obecnosc, ale wyobrazcie sobie, ze w toku zaltwiania spraw slubnych zapomnielismy wpisac siebie na liste gosci wiec wszystko wyszlo ok. Ale wstyd!!!
Cytat:
ale wam zazdroszcze basenu lub areobiku dla kobiet w ciazy w mojej pipidówie nic takie nie ma nawet zwyklego basenu zeby mogla sobie pochodzic

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

karolcia ja tez mam po tacie wade wzroku i tez astygmatyzm ale mam napisane w prawku niestety ze jazda w okularach ale zawsze mozna powiedziec ze sie ma soczewki

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

dzidzia gratuluje kopniaczkow super uczucie co??
U mnie tez nie ma basenu. Szkoda!!! Ja tez chce kopniaczki!!!
Stary 2010-03-23, 12:58   #3232
dilarka
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie Jestem tu nowa i dopiero dzisiaj znalazłam Wasze super forum i postanowiłam się przywitać
Ja jestem obecnie w 21 tc i termin mam na 7 sierpnia
Dopiero na teście pojawiły się dwie kreseczki, a tu już połowa ciąży
Pozdrawiam Was serdecznie i pozwolę sobie do Was dołączyć
dilarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:59   #3233
anoxa
Zakorzenienie

bajka to sie nazywa obsesja ale faktycznie dlugo szedl

mi jak sie po nocach snilo ze nie mam np butelki zeby nakarmic dzidzie to na drugi dzien szlam i kupowalam
Stary 2010-03-23, 13:01   #3234
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzidzia gratuluje pierwszych kopniakow moja córa ma chyba ADHD bo wczoraj caly dzien mnie boksowala mnie juz puka dosyc mocno ale tż jeszcze nic nie czuje niestety i strasznie nad tym ubolewa heh.

no i zgadnijcie co... jechalam specjalnie na weekend do domu bo mialam nadzieje ze wozek przyjdzie a tu lipa przyszedl dzisiaj przed chwilka. mamuska juz dzwonila zeby mnie uspokoic bo juz mi sie po nocach snilo ze mnie w balona zrobili no i teraz znowu do weekendu musze czekac zeby jechac i go zobaczyc wrrrr.
Jaki wozek zamawialas?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez dilarka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Jestem tu nowa i dopiero dzisiaj znalazłam Wasze super forum i postanowiłam się przywitać
Ja jestem obecnie w 21 tc i termin mam na 7 sierpnia
Dopiero na teście pojawiły się dwie kreseczki, a tu już połowa ciąży
Pozdrawiam Was serdecznie i pozwolę sobie do Was dołączyć
Witamy!!!
Stary 2010-03-23, 13:02   #3235
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Wczoraj moja znajoma, która ma termin na kwiecień była na usg. Cały czas miała mieć dziewczynkę, a teraz, pod koniec 8 miesiąca dowiedziała się, ze facet
lepiej wtedy niz po porodzie tak jak ja :P

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Kupujecie moze monitor oddechu dla waszych maluchow? Bo ja wczesniej myslalam ,ze to zbedny wydatek ,ale dzis w nocy zaczelam sie nad tym bardziej zastanawiac.. Chce sie przekrecic w nocy ,ale czuje obok siebie ,ze Tofik lezy (nasz pies) probuje go lekko przesunac ,on nic ,no to probuje jeszcze kilka razy ,on nic.. No to zaczynam nim potrzasac ,bez reakcji ,jak nie zaczne sie wydzierac,dalej potrzasacaj nim "Tofik ,Tofik" to ten w koncu sie obudzil.. Matko ile sie strachu najadlam ,a ze mna M. Czuje ,ze do dziecka bede pare razy wstawac w nocy zeby sprawdzic czy na pewno wszystko dobrze .
my nie kupowalismy bo nie bylo nas stac a pozatym co ile przypadkow jest smierc lozwczkowa...osobiscie uwazam ze lepiej za to kupic co innego

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
No w Oliwce i Amelce jestem zakochana, ale z drugiej strony tyle jest już dziewczynek o tym imieniu Anastazja?hmm... a jakiego będziesz używała zdrobnienia?
a czemu szukac zdrobnien??my szukalismy takiego wlasnie imienia zeby dziecko bylo wolane tak jak jest nazwane

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
A pepek nie wyskakuje tak gdzies w 20-21 tyg.?
moze i wcale nie wyskoczyc, ja nie mialam w pierwszej ciazy ani pepka wywalonego ani kreski i teraz tez nie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja tak z innej beczki wiecie nie chce karmic piersia, ja mam wklesle sudki i wgole, i wolabym karmic butelka, wiem ze w szpitalu beda kazac mi choc na pocztku, ale ja jakos wolabym butelka, bedzie mi latwiej i wogole
pokarm zawsze mozna ściągnąć i wtedy tez sie wie ile dziecko zjadlo a na wklesle sutki najlepsze jest ssanie dziecka a na poczatek takie specjalne nakladki...ale to twoja decyzja

Cytat:
aaa właśnie!! jakiśczas temu żaliłam się Wam że mam małe piersi i że w ciąży nie rosną... no i się doczekałam, w ciągu ostatnich tygodni tak zaczęły rosnąć, że zaczynają mi wypływać z moich staników A moja siostra mi mówi że mam się nie martwić bo jak będę karmic to urosną jeszcze bardziej... cieszę się strasznie bo to był mój kompleks od zawsze... Zawsze uważałam że kobitki z większym biustem są bardziej kobiece. mam nadzieję że potem nie zmaleją A mojemu mężowi aż się oczy świecą jak na nie patrzy hehe.... fajnie jest
a mi tez strasznie rosnac zaczely...w pierwszej ciazy w laktacji mialam mega a potem byly mniejsze niz przed ciazą

Cytat:
tak wczoraj pisalyscie o karmieniu piersia ja bym bardzo chciala karmic zobaczymy jak to bedzie wygladalo w praktyce a utkwilo mi to w glowie bo w dziecisntwie dosyc mocno chorowalam mialam alegrie silna i brak odpornosci (leczylam sie w centrum zdrowia dziecka w warszawie) i kiedys lekarz sie mnie spytal czy bylam karmiona piersia byla przy tym mama i ona mowi ze niecale dwa miesiace (brat mial silna astme w dziecinstwie i mamaie na tle nerwowym zanikl pokarm) i on mi powiedzial pamietaj jak bedziesz miala swoje dziecko conajmniej pol roku karm je piersia to bardzo wazne dla jego pozniejszego zdrowia i odpornosci i tak kiedys sobie postanowilam ze ze wszystkich sil bede sie starala karmic moje malenstwo piersia jesli moze mu to w jakis sposob pomoc
oczywiscie nie potepiam tutaj kobiet ktore tego nie chca napewno butelka jest duzo wygodniejsza i podobno dzidzia sie bardziej najada i dzieki temu dluzej spi w nocy ale karmienie piersia to tez spora oszczednosc [COLOR="Silver"]
oszczednosc jest i to jaka,ja karmilam az 8 msc...ale wiesz co?? moj maly jest dosyc chorowity bo praktycznie co ząb ma kaar i kaszel, biegunki i temp. a takze wykryto u niego sklonnosci do alergi

Cytat:
hehe... u mnie np. moja teściowa na początku powiedziała nam że jak będzie dziewucha to musimy dać jej na imie Zosia bo babcia Zosia to była taka wspaniała kobieta.. hehe.. co najlepsze do tej pory podobało mi się to imię, ale jak to usłyszałam to zmieniłam zdanie a mój teściu jak usłyszał że chcielibyśmy dać chłopcu na imię Radek to złapał się za głowę i prawie się popłakał bo on zna takiego Radka który mu kiedyś straszną krzywdę zrobił itd.. to musieliśmy im tłumaczyć jak dzieciom że to nasze dziecko i nie mamy zamiaru w ogóle uwzględniać ich zdania w tej kwestii
A ja podzielam zdanie Twojej babci co do tego imienia hehe, podoba mi się imię Antoś, ale mojemu mężowi niestety ani trochę

mi kostki spuchły, moje nogi wyglądają teraz jak takie proste kołki od ziemi:/
ja chcialam Antoni bo tak zwie sie moj dzidek, strasznie nam sie podoba to imie ale on nadal zyje wiec tak troszke nie wypada

wogole to jestem padnieta po kolejnej nieprzespanej nocy, mam juz dosc tych zebow, teraz pojadlam obiadu, maly spi,nnadrobilam was i chyba na soacer pojde bo potem wpadnie moja przyjaciolka....mam smaka na pizze.....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:02   #3236
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Jaki wozek zamawialas?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Witamy!!!
quinny speedi sx, full zestaw, gondola, spacerowka i fotelik.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-23, 13:03   #3237
anoxa
Zakorzenienie

dilarka witaj forum jest naprawde super i uwazaj bo uzaleznia nie martw sie nie tylko tobie tak ten czas leci podaj na priv alguien swoje dane imie wiek termin porodu plec jesli znasz i imie dzidzi jesli wybrane to cie dopisze do listy

odnosnie kopniakow snilo mi sie ostatnio ze ktos mnie udezyl w brzuch obudzilam sie a to moj synek tak mnie mocno traktowal po dole brzucha
Stary 2010-03-23, 13:03   #3238
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
musialam napisac dlugasny wniosek do GDDKiA bo przez dziury rozwalil nam sie samochod a koszt jego naprawy wyniosl nas 1200zl mam nadzieje ze to oddadza bo woalal bym te pieniadze na cos innego przeznaczyc a nie moja wina ze sa takie dziury na drogach
Nie liczylabym ze oddadza
Cytat:
A co to za wada? Moze sproboj soczewek?

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:07   #3239
anoxa
Zakorzenienie

muminek jasne ze nie jest to regula ze jak karmisz to nie choruje ale jesli mozna to czemu nie moze akurat ma to znaczenie napewno nie zaszkodzi
Stary 2010-03-23, 13:08   #3240
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to nie daleko, z reszta jestem w tych okolicach 2 razy w tygodniu u rodziców dziś z resztą też tam jadę a trzeba się zorientować jak z cenami, bo jeżeli będzie podobnie cenowo w radissonie to lepiej chodzic bliżej niż gdzieś jeździć
No i gratuluję pierwszych kopniaczków!! fajne uczucie nie??
Pszczolko, to jest tak, że ja od środka bym nie poczuła...Dopiero pod ręką taki nacisk. Ale uczucie normalne, natomiast wyobrażenie i myśl o tym co tam się dzieje powoduje we mnie taką euforię, że gdyby nie ten brzuszek to mogłabym cały świat udźwignąć !!!

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości