|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Witam drogie kobietki
![]() oj dawno mnie tutaj nie bylo ale albo nauka,albo len albo ogladanie filmiku ze 100 ktory teraz dostalismy dopiero :P albo jakis wypad z przyjaciółka wybaczcie ![]() Mam do Was pytanko cyz korzysta z Was może któraś z podanych ksiązek ?
|
|
|
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
moja matematyczka korzysta z tej zielonej książki. Co prawda mieliśmy sobie ją kupić sami, ale chyba tylko Stypendystka ją sobie kupiła.
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eeee ![]() ![]() U mnie w szkole w sumie, co? Jeszcze dwa malutkie sprawdzianiki po 20-30 stron z wosu (wiadomo, wos najważniejszy i musi być w klasie maturalnej, bo jakby ktoś zdawał ) i też luz z niematuralnych. Z polskiego jeszcze chyba dwie lektury i ogólnie jesteśmy dopiero na Baczyńskim , z angielskiego jeszcze 3 działy . Z matmy i fizyki pokończyliśmy materiał, teraz tylko powtórki.Jest dobrze, ogarnie się wszystko do matury ![]() Napisałam właśnie piękny opis na 219 słów
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie szukam jakiegos klucza do tych ksiazek bo moj pan od maty robi z tego sprawdziany
![]() no ja dizisaj wos,niemeicki :P |
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. Martyna, dziękuję Ze szkoły przyszłam, idę angola odrobić. |
|
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Samara ja piję 1/10 szklanki, reszta cola i lód
![]() samej nie tknę, raz tata dał mi łyka to myślałam, że no wiecie ![]() OBRZYDLISTWO! i mnie też bawią tak bardzo zapracowane osoby.. na nic czasu, takie pilne.. a jak nas ktoś ciśnie to chyba tylko z wfu, bo musimy chodzić i ćwiczyć do końca.. taa |
|
|
|
#1028 |
|
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was zamierza składać na filologię ugrofińską na UW? Może ktoś coś wie na temat tego kierunku?
Jak przygotowania do matury? Napisałyście już prezentacje z polskiego? Ja się za to zupełnie zabrać nie mogę, a taka zadowolona byłam z tego tematu, który wzięłam. "Od powieści gotyckiej do horroru", czyli to co tygryski lubią najbardziej xd
"Świat jest mały, ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku." poprawa MATURA 2011 Polski PR Angielski PR Geografia PR Historia Sztuki PR moooże :p KULTUROZNAWSTWO! Studia? Chcę na Filologię Fińską lub Norweską! |
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam Ci ten z rekrutacji i mam w domu jeszcze z tamtego roku taki ogólny o Uniwersytecie ale widziałam że w tym roku były te same :P A tak w ogóle to pisz : 11981740 ![]() Padam na twarz pogoda ładna ale zeszłam dzisiaj dużo i jeszcze więcej A w drodze powrotnej 1.5 godziny z 'babunią' która miesiąc prysznica nie widziała i całą drogę dłubała w nosie ![]() Muszę bibliografię napisac
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
my korzystamy z tej zielonej.
|
#1031 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja siostra miała temat "wampiryzm w literaturze sztuce i filmie" o jakiej powieści gotyckiej będziesz opowiadać? ja już mam napisaną prezentację, ale okazało się, że jest za długa, bibliografię już oddałam, więc wszystkie utwory musze zostawić, po prostu pousuwam parę zdań
|
||
|
|
|
#1032 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bibliografię muszę zmienić i obrazy wydrukować ![]() Cytat:
przestań! koniec! ja potrafię wyobrażać sobie smaki i teraz mi niedobrze! |
||
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4 666 |
|
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie bibliografii...
Polańczyk D., Biblioteczka opracowań Utwory wierszem Ignacego Krasickiego, Lublin: Wydawnictwo BIBLIOS, 2006, strona 38-39. ISBN: 978-8386581-40-5 Czy to jest dobrze zapisane? Czy ta biblioteczka opracowań ma w tym miejscu być i czy po niej ma być przecinek? Bo od mojej pani z polskiego nic sie nie dowiedziałam...
|
#1035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
No to się nacieszyłam.
Dziś miałam swoją pierwszą stłuczkę, jeśli możnaby to tak nazwać. Ktoś mi niepostrzeżenie wcisnął się jak parkowałam i nie zauważyłam. No i troszeczkę w niego wjechałam. Ale nic się nie stało, bo jechałam ze 3 km/h. Zupełnie nic. Cytat:
![]() Ja z tej zielonej.
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A numer ISBN to podobno konieczność
4.11.2015 (9/12) 5.12.2019 (12/14) Edytowane przez ecia91 Czas edycji: 2010-03-23 o 17:48 |
|
|
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Chłopaki nie płaczą", tam Oskar mówił o "Kapitanie Żbiku" przy okazji spotkania z prostytutką. A że niespełna rok temu miałam jazdę na ten film i obejrzałam go z milion razy to stąd mi się to wzięło. proszę ;* Cytat:
ja bym poszła sobie na linię węgierską, ale to bardzo trudny jezyk (porównywalny z chińskim), umiem policzyć do dziesięciu po węgiersku ![]() (mam rodzinę na Węgrzech i byłam kiedyś na wakacjach, to złapałam kilka słówek )opisu bibliograficznego nie wykonuje się na podstawie okładki, pokaż stronę tytułową i kolejną. każda szkoła przyjmuje swój szablon bibliografii, w mojej szkole ISBN nie jest konieczny.
|
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jakieś 2 miesiące temu zakopałam się troszkę i przetarłam swoim zderzakiem o zderzak kogoś, ale śladów brak, więc nie było źle ![]() ejjj..to ja już nie wiem co z tą biblio...
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w końcu kończy się na tym, że whisky mam tyle w szklnce co Ty ![]() Beata ![]() ![]() A ja byłam w bibliotece, mam fajne opracowania książek do prezentacji - w końcu dobra, wracam do wosu - w ogóle nie wiem po co go zdaję na maturze
|
|
|
#1041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
'Matematyka matura 2010 próbne arkusze maturalne' , wydaw. Krzysztof Pazdro - fajny zbiór, zawiera dość trudne zadania, u mnie kilka osób zrezygnowało z matmy rozszerzonej jak zaczęła robić te zadania z tyłu są wskazówki do zadań i odp, także jak się samemu nic nie wymyśli to ze wskazówko powinno sie dać radę myślę, że to dobre przygotowanie do matury![]() 'Matematyka, arkusze egzaminacyjne, matura 2010, wydaw szkolne OMEGA dopiero zaczynam ten zbiór- złożony jest z 3 części-1) matury z poprzdnich lat 2005-2009. 2) Arkusze autorskie-jest ich pięć 3) próbne matury-trzy arkusze. No i do tego są całe modele odp i schematy oceniania. Wydaje mi się, że nieco prostsze od zbioru PAZDRO-tzn takie mieszane są i trudniejsze i łatwiejsze zadania. 'Matura 2010 matematyka, zakres rozszerzony, testy', wydaw OPERON tutaj są zadania tematyczne tzn. są działami -pierwszy to 'liczby' i jest do tego 25 zadaniań, później 'funkcje i kolejne 25 zad. itd 10 takich działów. no i odp do nich (oraz etapy rozwiązania zad)+jeszzce dwa arkusze. Jest pomocny do przypomnienia sobie poszczególnych działów, zadania z pewnością łatwiejsze od PAZDRO, ale i takie do są potrzebne, zeby sobie utrwalić i wyprzypominać wszystko co ważne z poszczególnych działów ![]() do matmy podstawowej też mam z Pazdro ( też polecam) i OMEGI-tego jeszcze nie zaczełam sie rozpisałam![]() z dodatkowych przedmiotów zdaję tylko matmę rozszerzoną pochodnych i granicy chyba nie ma na maturze, nie?![]()
|
|
|
|
|
#1042 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
już nic nie mówcie na ten temat, bo ciągle mi chodzi po głowie on ![]() ta, ja mam pojutrze z biologii, ułożony przez nasza kompletnie nie znajaca sie na maturze panią bardzo obiektywnie.i z chemii mamy za tydzień, fajnie tak... miesiąc przed maturą, spoko. Cytat:
![]() Cytat:
no wiesz co nawet na fejsbUgu mnie nie obczaiłas ![]() a co tam z pracą? nie przerabialiśmy ![]() w ogóle to najprawdopodobniej nie zdązymy z materiałem ![]() Cytat:
też jak się dowiedziałam o tym, to poczułam się.. fajna. Cytat:
Cytat:
![]() nianawdzię whisky ![]() Cytat:
![]() w ogóle u nas dyrektorka powiedziała (mamy oddać do 7.03), że jeśli po tym terminie będziemy chcieli coś zmienić, to oczywiście możemy, tylko chodzi o to, żeby egzaminatorzy mieli możliwość wglądu do tego... ech, znowu musiałam iść dziś spać po szkole, ale teraz się pilnuję i robię sobie drzemkę 30 minutową. ktoś pytał o moją szyję - kiedyś chodziłam w kołnierzu ortopedycznym, bo sobie naciągnęłam przy przewrotach szyję i jak go zdjęłam wszystkie mięśnie były osłabione, a że w ogóle kołnierze to cudowny sposób leczenia , wystarczyło, że potem zrobiłam zbyt gwałtowny ruch szyją i coś mi się wysunęło - no i czasem boli - szyja, głowa ![]() edit: widzę, że połowy nie zacytowało ![]() apropo mojego myślenia i tej nieszczęsnej biologii - nie wiem, watpie w siebie i to bardzo. tak samo z resztą z matmą zwątpiłam, w szkole jeszcze grzebiemy się z materiałem, nic nie powtarzamy, a na korkach tylko sobie uświadomiłam, że nic nie pamiętam z funkcji, które z resztą przecież lubiłam (?!) ach, a na chemii uświadomiłam sobie, że robie ciągle jakieś głupie błędy, czemu jestem taka nieogarnięta? zaczęliśmy powtarzać organiczną - od pierwszej klasy też wszystko już zapomniałam świetnie ![]() aż w akcie desperacji powtórzyłam dziś alkany, alkeny i jeszcze alkiny zrobię - i tak mam już sajgon w głowie. mam jakiś okres powątpiewania w swoje umiejętności. na prawdę odnoszę wrażenie, że nic nie umiem. czuje się... głupia. Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-03-23 o 19:41 |
|||||||
|
|
|
#1043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1044 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chciałam właśnie temat wampiryzmu, ale zapomniałam w tamtym roku dać naszej nauczycielce tematy i teraz niestety, wziełam to co najbardziej pokrywa się z moimi zainteresowaniami. Cytat:
Teraz napisałam, bo zbieram wszelkie informacje o kierunkach, które mnie interesują. Węgierski i Fiński do najłatwiejszych nie należy, ale wiem, ze raczej na moją kochaną skandynawistykę i na linię norweską sie chyba nie dostanę. A tu miałabym większą szansę choć trochę. Jeszcze chętnie bym się arabskiego nauczyła no ale cóż, to też chyba juz tylko marzeniem zostanie. No chyba, ze się dostałabym na kulturoznawstwo porównawcze studia cywilizacji.
"Świat jest mały, ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku." poprawa MATURA 2011 Polski PR Angielski PR Geografia PR Historia Sztuki PR moooże :p KULTUROZNAWSTWO! Studia? Chcę na Filologię Fińską lub Norweską! Edytowane przez smietanaa Czas edycji: 2010-03-23 o 20:29 |
||
|
|
|
#1045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mam 4, które nie mam skąd wziąć ![]() My robimy wg zasad łódzkiego OKE Cytat:
![]() Nie ma Wejdź sobie w informator z matematyki, tam są wymagania ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Również stresuje się na samą myśl o zbliżającej się maturze ![]() Zdaje : Matma P Polski P Ang R Historia R Wos R Z tego wszystkiego najbardziej boje się historii chociaż to właśnie na nią poświęcam najwięcej czasu.. martwię się tematem maturalnym,bo jest dość wysoko punktowany (20pkt=40%) a w szkole jak to w szkole nie piszemy w ogóle tego typu wypracowań. |
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miejsc 20, a ludzi chętnych full, i to z dużo lepszymi wynikami niż do Gda, co jest raczej jasne. Ja nawet na UW nie składam bo WIEM, ze się nie dostanę (w Gdańsk jako tako wierzę, o ile będę miała swoje 90% z geo i jakieś 85-90% z angla R fajnie....nadostawane...)Marta, ja mam jutro ten angol, nie wiem po co to jest w ogóle (tzn. teoretycznie wiem - po to, żeby ocenić poziom dla matury za rok..bo to będzie z CKE matura, ludzie z OKE przyjeżdżają jutro )a dzisiaj dostałam 3 (słownie: tróję !) z geografii. I jestem taka.. zmieszana bardzo - niby 0,5pkt do czwórki, ale..- liczyłam na lepszą ocenę, mimo, ze się nie uczyłam (bo to z usług było, a ja na razie robię coś innego, więc się do bieżącego materiału nie przykładałam.. zawiodłam chyba też trochę faceta od geo, bo wiecie, arkusze trzaskam prawie na 100%, a tu taka niespodzianka źle mi jakoś z tym, że został miesiąc do matury, a ja z geografii dostałam taką lipną ocenę, zresztą - zasłużoną, w ogóle na dwa zadania odpowiedziałam nie tak jak trzeba ![]() dzisiaj jak je przeczytałam.. i przeczytałam swoje odpowiedzi.. to wyglądałam tak: bo sama nie wiedziałam o co mi chodziło tak jakbym w ogóle źle je zrozumiała nie wiem, ta jutrzejsza matura pewnie mi źle pójdzie i tylko mnie zdołują przed właściwą ![]() idę powtórzyć jakieś słówka może, bo dzisiaj na spr z angola mi brakowało słów, nie mogłam się wysłowić pisząc list nieformalny ![]() ja nie wiem, bez życia jestem. oby do matury. PS. znalazłam sobie kolejną alternatywę pracy. W Sopocie na Monciaku tym razem. I chyba ta mi najbardziej na razie odpowiada. dobranoc Żbikulce Moje Kochane;*
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
Parodia to muszę przejrzeć dzięki ;*
a z neta mam wszystko, chyba zgram na płytę, oddam do wywołania jak zdjęcia tylko, że A4 i może jakoś ładnie będzie :P my ani jednego nie pisaliśmy ;/ |
|
|
|
#1049 | ||
|
Konto usunięte
|
to wystarczą utwory wierszem Ignacego Krasickiego
![]() Kurczę, mój kolega miał w bibliografii takie opracowania, ale nie pamiętam co on tam wypisywał. My nie musimy wpisywać ISBN, bo nie wszystkie książki go mają... Cytat:
whisky moja żono Niby miesiac przed, ale polonistka wie swoje ![]() Cytat:
Ja miałam nadzieję na jakiś wojenny albo tematyka Holokaustu itp. No i znalazłam pokrewny o Pokoleniu Kolumbów W ogóle właśnie wróciłam z piwka. ![]() Koleżankę wyciągnęłam, bo chłopak z nią zerwał (po 2 latach bycia ze sobą)- wysłał jej smsa, że to koniec, kiedy sączyłyśmy piwko. a ja Dupa jestem, nie pocieszycielka, nie potrafię pocieszyć, bo sama wolę popłakać w samotności... |
||
|
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dyrektorka dawno już mówiła nauczycielom, żeby nam zrobili próbne matury, a oni się zebrali z tym.. w prawie, że kwietniu, ludzie. jeszcze chciałam nam za tydzień z matmy zrobić, co z tego, że mamy z tej chemii, obudziła się. z chemii od miesiąca o tym wiemy, a ta tydzień przed sobie wymyśla, ludu. poza tym, jak z biol robi nam nauczycielka, która nie wiem czy widziałam kiedykolwiek maturę na oczy to sorry ona tylko widziała te ze zbiorów z zadaniami maturalnymi, a tam są jednak... inne zadania mimo wszystko ![]() no rozumiem o co Ci chodzi, bo ja właśnie miałam dziś podobnie. powtarzałam w ferie jakiś materiał - botanike dokładniej i mielismy jakos ostatnio spr z tego, ale już nie powtarzałam tego i cóz, beznadziejnie mi poszło, załamałam się, że nic z tego nie pamiętam praktycznie i też dostałam średnią ocenę, babka nawet się zdziwiła, bo ja zawsze mam jedne z lepszych i szczerze mówiąc sama się już przyzwyczaiłam do bycia z tej biologii jedną z bardziej ogarniających osób. jutro z resztą będzie to samo, i z ostatnim, który pisaliśmy też, bo ja po prostu nie nadążam za tym, co ona sobie wymyśla, robi nam te sprawdziany, nie sprawdza ich, po co w ogóle je piszemy - pytam. robie sobie powtórki w swoim tempie i już, a ona mi wszystko miesza, co nie zmienia faktu, że tylko się wkurzam, że czegoś nie umiem... to jest wyjątkowo irytujące, bo do matury na prawdę jest mało czasu. a ja ciągle czegoś nie wiem... ja dziś nie wiedzialam jak są święta BN każdemu się zdarza miec pustkę ![]() na czym by ta praca polegała? ja sobie uświadomiłam, że przecież po maturze muszę zając się jedną rzeczą, a to będzie kolidowało z moją ewentualna pracą, a przecież nigdzie nie przyjmą mnie od połowy miesiąca ![]() Cytat:
Wydawać by się mogło że 19 latek nie zrobi takiej akcji, a tu proszę. Niektórzy nigdy nie dorastają i nie dojrzewają. czasem też mam wrażenie, że nie umiem pocieszać nie umiem okazywać uczuć...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Nie wiem co ta wiosna robi z ludźm. 

, z angielskiego jeszcze 3 działy
. Z matmy i fizyki pokończyliśmy materiał, teraz tylko powtórki.

nie umiem okazywać uczuć...