Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 13:56   #3271
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Itakasia to niezle, ze jej pomoglas, ja chyba bym nie umiala byc przy rodzacej tuz przed swoim porodem bo balabym sie, ze uprzedzen nabiore jakby cos poszlo nie tak Do samego konca bylas? Caly czas?

JA dzis do dentysty ide, przynajmniej sie troche odstresuje i chyba na zakupy sie przejde po jakas kamizelke.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:05   #3272
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

dzidzia
ja rodzilam w miejskim i tam chce tym razem tez a kuzynka mieszka w Czarnych Blotach a ja na przeciwnym koncu Torunia
niezawsze
tak, bylam do konca. ale kiedy masz za soba 2 swoje porody to czyjs nie jest ci straszny jedyne momenty ktore mnie poruszaly to te kiedy ktos z personelu ja dotykal bo wiem co sie wtedy czuje.
Stary 2010-03-23, 14:09   #3273
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzidzia
ja rodzilam w miejskim i tam chce tym razem tez a kuzynka mieszka w Czarnych Blotach a ja na przeciwnym koncu Torunia
niezawsze
tak, bylam do konca. ale kiedy masz za soba 2 swoje porody to czyjs nie jest ci straszny jedyne momenty ktore mnie poruszaly to te kiedy ktos z personelu ja dotykal bo wiem co sie wtedy czuje.
Ech...a już myślałam, że mieszkasz gdzieś na obrzeżach Torunia i po drodze oczywiście przez Fordon śmigasz .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:10   #3274
papeteria
Zakorzenienie

dziewczyny dziękuję raz jeszcze
kassate u nas po fakcie jeden gość gdy nie przyszedł tłumaczył się , że źle by się czuł jako singiel(nie miał aktualnie połówki) ale dwa dni wcześniej zapewniał, że przyjdzie.... nie mówię , że moja kumpelka była sama bo jej facet akurat w trasie był i świetnie się bawiła.
Wszystko zależy od człowieka
Znajomy też miał przyjść z kimś a przyszedł sam nie uprzedzajac wcześniej.
A jedna osoba o czym dowiedzieliśmy się po fakcie zaproszona na nasz ślub przez teściową której w życiu na oczy nie widziałam też nie przyszła a było zapłacone.
anoxa dziury okropne wszedzie to fakt
dzidzia ważne że już chodzisz do okulisty
świetne to imie Gniewko.Podszepne Tż towi pewnie z pod byka na mnie spojrzy naprawde podoba mi się.
gratuluje kopów
anoxa o jakieś doświadczenie masz przy maluszkach
dilarka witaj
misiulka zgaga to chyba indwywidualna sprawa.ciesz sie.Moja siostra urodziła się 3 dni przed tobą tylko że ona dopiero 13 hehe .Jesteś lewkiem mój Tż też lew tylko on 25 lipca
itakasia to faktycznie dzień pełen wrażeń
jusdan z tym kopaniem też tak mam w różnych miejscach, ale nisko też poza tym czasem kłucie w pochwie
kapuśniak
bajka mnie tez najczesciej po lewej ale ogólnie to z każdej strony
ostatnio był główką do dołu
niezawsze no to obrót o 180 stopni, ale oboje zdecydowaliście i ważne że jesteście zgodni w tym temacie
dziewczyny które mają dziś wizyty
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:14   #3275
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

niezawsze u nas też się wszystko zwaliło naraz, szukaliśmy działki przez dwa lata ale to było takie szukanie, że jak się coś trafi to będzie super ale specjalnie nie rozglądaliśmy się bo kasy nie było zabardzo a poza tym mój M powtarzał, że inni mają gorzej od nas i dają radę a prawda taka była i jest, ze on sie bardzo boi nowych rzeczy i dobrze jest jak jest, jak się okazało, że jestem w ciązy to oznajmił, że teraz to już musimy kuoić dziełkę więc na zasadzei on nie szuka tylko dużo mówi, ja się zawziełam i zaczęłam szukać nie chcieliśmy przez pośrednika ale teraz to ciężko kupić od właściciela pojeździłam pooglądałam i znalazłam działkę za dobre pieniądze, więc już widziałam przerażenie w jesgo oczach, że tak wszystko naraz i wogóle czy damy sobie radę i ja też przez to doła, ale dużo osób nas wspiera i myślę, że będzie dobrze.
itakasia - podziwiam, ja bym nie mogła tego wszytkiego oglądać

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:15   #3276
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witajcie dziewczyny. Jeszcze Was nie nadrabiałam.

jestem po usg 3d/4d. Wszystko ok Dzidziuś waży 422gramy, dziś rozpoczynamy 22 tydzień. Dziecko jest starsze o 3 dni Serduszko i wszystkie narządy w porządku, łożysko idealnie umiejscowione, jak powiedział lekarz. Niestety dzidziuś nie pokazał nam co ma między nóżkami, ale lekarz powiedział, że penisa nie widzi... czyli alguien, możesz wpisać na liście przy mnie, że niespodzianka
Jestem teraz bardzo bardzo szczęśliwa Później dam jakąś fotkę.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:20   #3277
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
no wlasnie mieszkam dokladnie z drugiej strony. ale wszystko zalezy kiedy zaczne rodzic. czy w tygodniu czy weekend. prawdopodobnie ostatnie 2-3 tyg przed terminem bede jezdzic do kuzynki wlasnie bo ona ma wielki dom o igrod wiec dzieci sie beda bawic i w razie czego stamtad blizej bede miala. jej opiekunka zostanie z dziecmi moimi i jej a ona mnie zawiezie. a maz dojedzie z pracy bo on pracuje w inowroclawiu. jesli natomiast w weekend to maz bedzie i smigniemy pewnie razem a dzieci "wyrzuci" sie komus po drodze troche sie boje czy zdaze bo ostatnio urodzilam w godzine po dotarciu do szpitala.

jesli bedziesz w toruniu na zakupach itp to mozemy sie umowic na kawe. bo chyba ty mieszkasz najblizej
Stary 2010-03-23, 14:22   #3278
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Niestety nie umiem dodawać fotek z tego filmiku
Stary 2010-03-23, 14:25   #3279
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
niezawsze u nas też się wszystko zwaliło naraz, szukaliśmy działki przez dwa lata ale to było takie szukanie, że jak się coś trafi to będzie super ale specjalnie nie rozglądaliśmy się bo kasy nie było zabardzo a poza tym mój M powtarzał, że inni mają gorzej od nas i dają radę a prawda taka była i jest, ze on sie bardzo boi nowych rzeczy i dobrze jest jak jest, jak się okazało, że jestem w ciązy to oznajmił, że teraz to już musimy kuoić dziełkę więc na zasadzei on nie szuka tylko dużo mówi, ja się zawziełam i zaczęłam szukać nie chcieliśmy przez pośrednika ale teraz to ciężko kupić od właściciela pojeździłam pooglądałam i znalazłam działkę za dobre pieniądze, więc już widziałam przerażenie w jesgo oczach, że tak wszystko naraz i wogóle czy damy sobie radę i ja też przez to doła, ale dużo osób nas wspiera i myślę, że będzie dobrze.
No wlasnie ja tez bylam zawzieta bo wiedzialam, ze jak ja wymiekne to on na 100% tym bardziej, wiec mimo wszystko nie dawalam po sobie poznac, ze mam watpliwosci, ale on zadzwonil do rodzicow moich, jego i znajomych i wszyscy wydygani i radzili mu po dziecku itp. wiec wymiekl a mi ulzxylo tak na prawde do czego sie przed nim nie przyznam nigdy ;P Jeszcze kupimy dom w sumie mlodzi jeszcze jestesmy, tz tak tlumaczy, ze wszyscy co maja dom to po 30-ste ;P

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Na pocieszenie kupie malej dwa bodziaki, co o nich myslicie?
http://www.allegro.pl/item963756893_...2szt_62cm.html

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:28   #3280
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
gratuluje najwazniejsze ze wszystko ok. to super wiesci.
Misiulka, niezawsze
ja mam jakby mieszane podejscie: wiem ze jestem w ciazy i musze urodzic, nikt tego nie zrobi za mnie. i wiem ze stane na wysokosci zadania bo do tej pory sytuacje kryzysowe wyciskaly ze mnie ukryte poklady sily. i choc sie boje i do tz mowie ze ja rodzic nie bede to oboje wiemy ze w odpowiednim czasie dam z siebie wszystko. mimo ze na co dzien jestem panikara to w kluczowych momentach zachowuje zimna krew. wierze ze wszystko bedzie dobrze a porod to tylko krotka chwila. jesli sie wspolpracuje i slucha poloznych jest latwiej. oczywiscie nie mamy wplywu na nieprzewidziane trudnosci ale takich nie biore pod uwage
Stary 2010-03-23, 14:32   #3281
papeteria
Zakorzenienie

anuszka gratulacje super, że wszystko ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 14:33   #3282
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia
no wlasnie mieszkam dokladnie z drugiej strony. ale wszystko zalezy kiedy zaczne rodzic. czy w tygodniu czy weekend. prawdopodobnie ostatnie 2-3 tyg przed terminem bede jezdzic do kuzynki wlasnie bo ona ma wielki dom o igrod wiec dzieci sie beda bawic i w razie czego stamtad blizej bede miala. jej opiekunka zostanie z dziecmi moimi i jej a ona mnie zawiezie. a maz dojedzie z pracy bo on pracuje w inowroclawiu. jesli natomiast w weekend to maz bedzie i smigniemy pewnie razem a dzieci "wyrzuci" sie komus po drodze troche sie boje czy zdaze bo ostatnio urodzilam w godzine po dotarciu do szpitala.

jesli bedziesz w toruniu na zakupach itp to mozemy sie umowic na kawe. bo chyba ty mieszkasz najblizej
Co prawda za bardzo nie jeżdżę do Torunia na zakupy, ale może jak zrobi się cieplej, to zrobię sobie wycieczkę. Teraz co prawda mieszkam w Szczecinie, ale niemal każdy weekend jestem w Fordonie, wiec kto wie, kto wie . Tylko, że ja pijam herbatę .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:35   #3283
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dzięki W ogóle to lekarz powiedział, że teraz MOGĘ ZACZĄĆ czuć ruchy, że właśnie w tym tygodniu są na granicy wyczuwalności.A ja już dawno czuję! Czyli, że co, jak ja poczułam w 17 tyg bąbelki to sobie to wkręciłam??
Stary 2010-03-23, 14:37   #3284
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Narazie jest mi to na reke bo moglabym dac do zlobka tu gdzie pracuje, bo pracuje w miejscowosci gdzie mieszkaja moi rodzice, a rodzice maja mieszkanie wlasnosciowe, wiec nic nie placa za mnie, tylko widnieje jako zameldowana, mama mowi ze moze kiedys mi sie to przyda.
A tu gdzie mieszkamy z TZ to jest spoldzielcze wszystko jest na TZ jestem zameldowana tymczasowo, a w spoldzielni zglosze dopiero jak dziecko sie urodzi, bo my nie zuzywalismy tego co placilam na 1 osobe
Moi rodzice też mają własnościowe a płacą za 3 osoby bo ja nie jestem w administracji wykreślona (czy kto tam zarządza blokiem). Co prawda jest to wywóz śmieci, odprowadzanie ścieków i zaliczki na wodę (co im się zwraca po rozliczeniach bo zużywają mniej niż 3 osoby).
Nie wiem czy coś jeszcze.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:40   #3285
itakasia
Zakorzenienie

papeteria
przylaczam sie do zyczen, wszystkiego najlepszegoi poczestuje sie tortem
Stary 2010-03-23, 14:40   #3286
dilarka
Raczkowanie

Dziewczyny, dziękuję za super przyjęcie mnie do Waszego forum!
Kurcze, ale Wy tu macie fajowy kontakt i w jakim szybkim tempie odpisujecie Super!!!
Ja jeszcze nie znam płci Dzidzi, a już bym chciała wiedzieć. W poniedziałek idę do gineksa, to może się czegoś dowiem, to na pewno dam znać
A jak tam Wasze apetyty, Mamusie?
Mój mąż się ze mnie śmieje, bo ja bym najchętniej jadła tylko lody-najlepiej czekoladowe-i arbuzy A mięsa w ciąży, to ja generalnie nie kocham
Jeszcze raz bardzo dziękuję za milusie przywitanie
dilarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:47   #3287
papeteria
Zakorzenienie

anuszka napewno nic sobie nie wkręciłaś
itakasia a proszę częstuj , nie żałuj sobie , starczy dla wszystkich , tym winem też się nie upijesz
dilarka no ja właśnie kocham mięso teraz jak nigdy
Stary 2010-03-23, 14:49   #3288
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dilarka witaj

Ja płci dzidzi też nie poznałam. Ostatnio moja gin mówiła, że chyba chłpoiec, a dziś byłam u innego lekarza na 4d i mówił że penisa nie widzi. Czyli nie wiem co, lekarz powiedział, że w 100% płeć określa się przy porodzie

A z moim apetytem to jest tak- na początku ciąży nie miałam ochoty na mięso ani na słodkie, ogólnie na nic. Schudłam wtedy. teraz za to mam ochotę na wszystko po kolei raz słodkie, raz kwaśne. Lody też uwielbiam, a zwłaszcza sorbety Wczoraj zjadłam całego ananasa świeżego, mniam
Stary 2010-03-23, 14:55   #3289
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
ja wlasnie ostatnio mam duuuzy apetyt. wciaz szukam pretekstu do jedzeniadzis juz oznajmilam tz ze musimy swietowac narodziny Jasia i ma zrobic wieczorem pizze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 15:09   #3290
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Co do zgagi- ja mam ją po leczo, bigosie i innych kwaśnych. Mam zamiar zjeść właśnie takie kwaśne żelki jabłkowe, ale boję się tej zgagi.
Co do kreski na brzuchu i pępka- kreski nie mam i pępek tez mi jeszcze nie wyszedł i mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo strasznie mi się to nie podoba...
Stary 2010-03-23, 15:16   #3291
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Co do kreski na brzuchu i pępka- kreski nie mam i pępek tez mi jeszcze nie wyszedł i mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo strasznie mi się to nie podoba...
u mnie identycznie...

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dilarka Pokaż wiadomość
A jak tam Wasze apetyty, Mamusie?
Mój mąż się ze mnie śmieje, bo ja bym najchętniej jadła tylko lody-najlepiej czekoladowe-i arbuzy A mięsa w ciąży, to ja generalnie nie kocham
ja mam jak u słonia, a najbardziej lubię słodycze...
teraz mi się chce ale nie ma nic słodkiego, tylko dekorki.... które własnie zjadłam.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Dzięki W ogóle to lekarz powiedział, że teraz MOGĘ ZACZĄĆ czuć ruchy, że właśnie w tym tygodniu są na granicy wyczuwalności.A ja już dawno czuję! Czyli, że co, jak ja poczułam w 17 tyg bąbelki to sobie to wkręciłam??
ja bąbelki czułam w 16 już...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:17   #3292
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anuszka1401 Super, że wszystko z dzidzi wporządku to najważniejsze

niezawsze - dokładnie my własnie dopiegamy 30 M ma w tym roku więc akurat jak sie wybudujemy to będziemy po trzydziestce. A te bodziaki są przeuroczę
dilarka to tak ja ja oprócz lodów ale arbuzy regularnie od jakiegoś czasu kupuję i pochłaniam wielkie ilości a potem tylko siku latam. Co do mięsa też nie mogę zwłaszcza jak jakiś czas temu się strułam teraz jak widzę mięso zwłaszcza smażone to odrazu mnie cofa tak samo mam z ziemniakami, pieczrkami, pierogami tylko zupy i sałatki.
itakasia właśnie mój M się dopytuję, czy się boję i wogóle no boję się chyba jak każdy no ale co mówię mu, że nikt za mnie przecież nie urodzi a narazie staram się o tym jeszcze nie myśleć.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:18   #3293
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

No i powiem Wam jeszcze, że ja faktycznie jestem mamusią lipcowo sierpniową Bo według OM termin mam na 3 sierpnia, a według USG na 31 lipca
Stary 2010-03-23, 15:18   #3294
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

ja mam jak u słonia, a najbardziej lubię słodycze...
teraz mi się chce ale nie ma nic słodkiego, tylko dekorki.... które własnie zjadłam.
jakie dekorki ? posypka do ciasta

lece na sklepy
Stary 2010-03-23, 15:20   #3295
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jakie dekorki ? posypka do ciasta
nooooooo
ale już się skończyły.... buuuuuu....
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:20   #3296
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dilarka witaj
jusdan mnie też niekiedy nisko kopie, ale przeważnie po bokach.
Misiulka ja nie wiem co to jest zgaga, nigdy nie miałam i teraz też nie.

Co do okularów to ja od siedmiu lat nosiłam soczewki, a w tym roku sprawiłam sobie okulary i cały czas noszę. Soczewki ubieram tylko na jakieś większe wyjścia.
A ja mam basen pod nosem, ale na tym moim zad..upiu nie mogę sobie stroju kpić, obeszłam wszystkie sklepy i ni ma. Teraz padam i pewnie w nocy znowu będę zdychac przez ból krzyża, bo jak za dużo chodzę to mnie boli.
Kupiłam dzisiaj jedynie krem przeciw rozstępom Pharmaceris M Foliacti za 48 zł w tym jeden w prezencie. Słyszałam o nim dobre opinie.
Najadłam się obiadu, a teraz mam ochotę na rogalika z nutellą.

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-03-23 o 15:25
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:23   #3297
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanko czy wasze maleństwa też kopią Was tak niziutko w podbrzuszu, ale na prawde niziutko, nieraz mam takie wrażenie że zaraz mi mała "wypadnie", nie dość że bolą te kopniaki to czuję je jakby w intymnych miejscach, aż takie kłujące.
Troche mnie to martwi bo z Martynką tak nie miałam, może to dlatego że inaczej ułożone albo dlatego że druga ciąża i coś tam juz w mojej budowie się zmieniło
Mnie coreczka tez czesto kopie bardzo nisko, tak jakby chciala juz wychodzic na swiat

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja mam astygmatyzm mieszany szkla minusy a cylindry na plusie hehe ale nie nosze okularow na co dzien, zazwyczaj do kina albo do ogladania tv

czy wy tez tak macie ze dzidzia kopie was z jednej strony ? bo moja to mnie ciagle puka po lewej stronie ewentualnie na srodku
Ja mam lekki astygmatyzm, oprocz tego minus 0.5D na oba oczy, okularow nie nosze bo lekarka powiedziala ze to tylko odemnie zalezy, bo nie mam duzej wady wzroku, bede sie bronila przed okularami jak najdluzej bo ich nie lubie, nie podobaja mi sie i wogole jestem na nie.
Co do kopniakow to czuje tak, jakbym wogle nie miala z lewej strony macicy Mala wogole tam nie siedzi, jezeli juz to kopie mnie na dole lub z prawej strony, a z lewej nigdy.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Dziękuję mamuśki za odpowiedź odnośnie zgagi
MIalam zgage tak 4-5 razy do tej pory i zawsze pomagalo mi wypicie szklanki coca coli

Cytat:
A ja juz nie moge sie doczekac wypuklego pepka, juz mi sie zmniejszyl tak o polowe, maz codziennie mnie "bada" i sie smieje ze dzidzia mi go coraz bardziej wypycha, dla nas jest to slodkie, tak mila oznaka ciazy, a jak pepek mi wyjdzie i ubiore obcisla bluzke to juz wogole bedzie szczescie dla oczu
Natomiast ta ciemna kreska na brzuchu nigdy mi sie nie podobala i ciesze sie ze mi jeszcze sie nie pojawila (oby wcale).

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:41   #3298
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jak mi wypchnie pępek, ze będzie go widać przez bluzkę jak trzeci sutek to zakleję go plastrem żeby ukryć

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:46   #3299
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
u nas tez wiosna pelna parą. na dzis mialam zaplanowanych kilka spraw, jak codzien. harmonogram ustalony, na koniec dnia jeszcze Drzwi Otwarte w szkole i chce isc z corcia
a wszystko zburzyl poranny telefon przed godzina 6. zadzwonila moja kuzynka ze przyjechala do szpitala i zaczyna rodzic. a wczoraj gadalysmy ze przez 2-3 dni sie wstrzyma bo jej maz sie pochorowal a mieli zaplanowany porod rodzinny.
i dzis rano zmiana planow - zamiast jej meza na porodowke pojechalam ja:Śmiech: o matko jak fajnie patrzec na to z drugiej strony. niestety na koniec akcja jej nieco siadla, skurcze byly slabe i coraz rzadiej, tetno dziecka spadalo i lekarz pomogl maluszkowi wyciskajac go, Jas dostal 6kpkt ale po 3 min juz pelna 10. wszystko ok. a maluszek jest poprostu przepiekny. taki slodziak wtulony w mame. 3750 i 58 cm. a ja jestem tak zmeczona jakbym sama rodzila. ogromne emocje. ale bylo super

przepraszam ale padam z nig i ide sie polozyc, zajrze wieczorem
Nio to faktycznie musiało byc przezycie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży nie miałam zgagi i do przedwczoraj nie wiedziałam w ogóle co to jest, a w nocy tak mnie wzięło że się obudziłam i myślałam że mi przełyk wypali, piekło jak cholera, nawet śliny przełknąć nie mogłam, okropne, na szczęście samo przeszło i do dziś na razie nic.

Dziewczyny mam takie pytanko czy wasze maleństwa też kopią Was tak niziutko w podbrzuszu, ale na prawde niziutko, nieraz mam takie wrażenie że zaraz mi mała "wypadnie", nie dość że bolą te kopniaki to czuję je jakby w intymnych miejscach, aż takie kłujące.
Troche mnie to martwi bo z Martynką tak nie miałam, może to dlatego że inaczej ułożone albo dlatego że druga ciąża i coś tam juz w mojej budowie się zmieniło
Moje tez kopie nisko, raz wysko, roznie, ale najczesciej nisko i czasem tak ze szok

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Moi rodzice też mają własnościowe a płacą za 3 osoby bo ja nie jestem w administracji wykreślona (czy kto tam zarządza blokiem). Co prawda jest to wywóz śmieci, odprowadzanie ścieków i zaliczki na wodę (co im się zwraca po rozliczeniach bo zużywają mniej niż 3 osoby).
Nie wiem czy coś jeszcze.
Tylko twoje wlasnosciowe ze spoldzielni, a moi maja cos takiego jak by mieli dom, to jest dom 6 rodzinny, kazdy placi za swoje smieci, prad wode i grunt, kazdy ma swoje ogrzewanie i maja wielkie mieszkanie na poddaszu 120m, po prostu ganiac sie mozna

Bylam u mamy na obiadku, pogadalam sobie troszke i dzionek zlecial, w pracy mialam troszke zajecia i fajnie bylo...umowilam sie z kolezanka ze pojade od niej zobaczyc co ma dla dziecka to mi pozniej da w czerwcu, podgrzewacz, laktator wrazie co itd.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:48   #3300
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jak mi wypchnie pępek, ze będzie go widać przez bluzkę jak trzeci sutek to zakleję go plastrem żeby ukryć

Ja chyba też
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości