![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Ale mi się humor popsuł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Biedactwo
![]() Chyba musisz jechać do Krakowa na zakupy ![]()
#1533 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Owszem, zdałam za pierwszym razem, ale przecież każdy wie, że to nijak ma się do prawdziwych umiejętności. Począwszy od strachu przed rzeczami oczywistymi typu wypadek, stłuczka, dochodzi u mnie strach z powodu dużych nieumiejętności technicznych (typu: jak daleko mogę wyjechać na skrzyżowaniu, żeby coś widzieć i nie tarasować drogi, odległości itp.) oraz straszna niepewność, jeśli chodzi o orientację w terenie ![]() Cytat:
Odkąd byłam na kursie prawa jazdy i sama wsiadłam za kółko, bardziej boję się być pasażerem. Zawsze jestem spięta, jak jadę z TŻ, choć on dobrze prowadzi (ale trochę szybko jeździ) ![]() Ja w sumie też. Kupiłam legginsy, ale nie mam co do nich włożyć - brakuje mi tunik. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wyjątkowo aż za dużo butów. Cytat:
![]() Mój mąż uważa ze nie każdy jeżdzic powinnien bo niektórzy nawet i po 10 latach prowadzenia zachowują sie na drodze niepewnie i stwarzają niebezpieczeństo na drodze. Ja mam na przykład takiego kuzyna - no ale on zdawał 11 razy, a teraz po kilku latach w samochodzie nadal popełnia podstawowe blędy. Ale aby sie dowiedzieć czy masz smykałkę do jeżdzenia, czy nie, musisz najpierw trochę czasu za kółkiem spędzić ![]()
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem nie każdy może być dobrym kierowcą, ale Ci którzy chcą mogą ![]() Ja sama jestem świetnym przykładem, 5 lat po zrobieniu prawka nie jeździłam, bo dałam sobie wmówić że nie dam rady, Warszawa, korki, krzyżowania, nie dam rady, zwłaszcza że prawko robiłam gdzie indziej. W końcu podjęłam decyzję, że muszę, że chcę. Zapisałam się na jazdy doszkalające i od tamtej pory nie daję się wysadzić z samochodu. Naprawdę nie wiem jak mogłam 5 lat nie jeździć, teraz nie mieści mi się to w głowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc sigmowe buty tak średnio do mnie przemawiają. Szczególnie od czasu gdy do serce wzięłam sobie to czego nauczyłam się na projektowaniu obuwia... Wolę skórę i znane marki. Co nie znaczy, że na jakąś parę się kiedyś nie skuszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Chyba to z domu wyniosłam - że nie poradzę sobie w życiu. Nikt mnie nigdy nie tłamsił, ale rodzice zawsze wszystko za mnie robili, załatwiali. Nawet nie wiem kiedy tata mi np. NIP załatwił w urzędzie ![]() W niedzielę to samo (byliśmy wszyscy u rodziców) - szwagier mówi do mnie, żebym przebrała buty, bo za chwilę przyjedzie po mnie i będę prowadzić seicento siostry. Moja mama, przerażona, stwierdziła, że lepiej będzie, jak posiedzę w domu ![]() Moja siostra, na przykład, jeździ autem tylko do pracy i z powrotem (pracuje w takiej malutkiej mieścince, prosta droga, nie ma nawet centrum ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I z tych samych powodów z których ty się boisz jeżdzić ja nie mam prawa jazdy jeszcze. Identycznie mam ![]() Co do etorebki: mnie jakoś nie zachwycają do tego stopnia by któras była "must have", przymierzam się do zakupu dłuższy czas i jakoś nie mogę. A też szukam małej zgrabnej torebki na codzień, najlepiej właśnie do przełożenia przez ramię - czyli dokładnie jak Dorinka. Jak coś namierzysz - daj znać ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja to od razu poszłam na dużą wodę, do CH w samiutkim centrum, a tam wiadomo parkingi podziemne, i po zakupach szukałam samochodu 2 godziny- teraz już nie szukam ![]() ![]() Ja tam nigdy mamy nie pytałam co ona myśli, zresztą prawka nie ma i zawsze uważała to za wielki błąd, daj sobie spokój z radami mamy ![]() Słuchaj szwagra i się ucz, fajnie że jest chętny Cię uczyć, sama zapłaciłam za to i dlatego doceniłam, wiedziałam że nie mogę tego zaprzepaścić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam zerową orientację. Na początku gdy jechałam w nowe miejsce musiałam sobie całą drogę w głowie zaplanować razem z mapą i pomocą męża ![]() Tak na dobrą sprawę to Ty jeszcze nie jesteś w stanie stwierdzić czy chcesz i czy lubisz jeżdzić autem bo jeszcze nie wiesz z czym to się je i jak to smakuje. Zdany egzamin to tylko wstęp do dalszej nauki ![]() Co do ogólnej rodzinnej paniki...u mnie jest to samo. Moja mam do tej pory mówi że może lepiej aby Igor prowadził, a nie ja- co mnie doprowadza do furii. A mąż dopiero od kilku miesięcy nie panikuje i nie każe dzwonić jak gdzieś tam dojadę. To co on wyprawiał jak brałam samochód to był dosłownie jakiś obłęd. Swego czasu auto to był glówny powód naszych kłótni. Bo było tak ja:biorę samochód mąż: zawiozę cię ja: a dlaczego!!!, jadę sama!! maż: bo padało i jest ślisko ja; oszalałeś!! mżawka była 5 godzin temu mąż: no tak, ale inny kierowca moze w ciebie wjechać ![]() ![]() itd itd. Wieczne dyskusje o niczym tak na prawdę. A co gorsze uważa od zawsze że dobrze jeżdzę i potrafię ![]() ![]() Zawsz mu wtedy powtarzam że w takim razie niech mnie zamknie w domu na klucz wtedy jest szansa że nic mi sie nie stanie..o ile nie zwariuję i nie wyskoczę przez okno ![]() ![]()
![]() |
#1543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na etorebce podoba mi się dość dużo modeli - cenowo są korzystne, wzornictwo mają fajne, jak na mój gust, i najważniejsze: to na serio porządne torebki, nie jakiś badziew. Cytat:
![]() Ja mam już płaskostopie i halluksy, więc może sobie podaruję sigmowe buty ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2010-03-23 o 14:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Co mogą zrobić ?
Ja już akurat wiem co mogą zrobić też firmowe (wprawdzie ani Prady ani innych wielkich), które mimo skóry okazywały się beznadziejne np. Vagabondy - kupione za 299 zł. czerwone na obcasie- okazało się, że barwią mi stopy na czerwono i są mega niewygodne. Próbowałam reklamować, okazało się, że to moja wina, bo chodziłam na gołą stopę a tak nie można ![]() Także teraz 10 razy się zastanowię zanim wydam 300 zł. na buty, wprawdzie Bronxów nie żałuję, muszę je komisyjnie wywalić chyba po zimie- przeżyły 3 mega zimy, są zciuchane na maxa ale żadne buty by tego nie przeżyły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, jak się okazuje, cena i firma nie zawsze oznaczają jakość. Mam jedne super drogie buty i normalnie mi się w nich noga poci, a niby jakaś specjalna antybakteryjna wkładka - bez sensu. Co do jeżdżenia, nie boję się pojechać do Berlina na przykład, ale cykam się jeździć po dużych miastach w Polsce, zwłaszcza jak ich nie znam. Jak się tu przeprowadziliśmy, długo mi zajęło, zanim się odważyłam, a wszystko przez to, że Szczecin to miasto wielkich rond i placów, z których nigdy nie wiem, gdzie zjechać. Teraz jak już znam drogę, jest lepiej. A mój tż skubany nie boi się niczego i jeździ w ciemno do każdego wielkiego miasta i w Polsce i za granicą i nie ma nigdy problemu. Ja nie mogę się za to skupić wtedy na wszystkich stronach, bo jak dla mnie za dużo na raz się dzieje i to mnie stresuje. Także jeździć jeżdżę, ale w sumie wolę jak tż prowadzi tak naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz TŻ po mnie podjedzie i na jakąś kawkę się udamy. Ale ja bym chyba wolała w plener za miasto. O, podjechał ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że masz takie buty na zimę. Ja zniszczyłam moje piękne jasnobrązowe kozaki ![]() Z kolei kozaki z Baty, chyba za 400 zł, przemakają tak, że aż się nie chce wierzyć, że to buty zimowe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najgorszymi śmierdzielami, jeśli chodzi o pocenie się stopy i tego konsekwencje ![]() ![]() Jednak, co trzeba im przyznać, są NIEZNISZCZALNE! Mam je od 7 lat i nic się z nimi nie dzieje ![]() TŻ pojechał dziś do Niemiec. Ma nawigację, więc mu łatwiej - nie boi się jechać w nieznane, ale czasem zdarzy mu się pomylić w szacowaniu drogi, gdy nie zna dobrze miasta. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Jedyne porządne buty które mnie nie obtarły, nie ugniotły i są wygodne zawsze, wszędzie i w każdych warunkach to Ecco, zimowe Pumy z wkładką gortexową i botki bronxa.
Cała reszta czy to sportowe firmówki typu lacoste, czy baleriny broxa, czy zarowe szpile, czy baleriny Aldo za jakieś chore pieniądze jest do bani ![]()
#1552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ecco śmierdzą ? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje sandały śmierdzą obrzydliwie, aż mi wstyd. Wchłaniają cały pot i koniec. T. i kumpela też mają takie sportowe sandały na rzepy i mają to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosztowały jakoś koło 400 zł, ale mam je 4 sezon i są cały czas jak nowe Zdecydowanie nie śmierdzą ![]() ![]()
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no właśnie i chyba tutaj tkwi sekret, a ja uwielbiam nosić buty na gołą stopę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dori dalej jesteś na SB? Ja właśnie w niedzielę postanowiłam, że przejdę na SB po świętach (bo I fazy nie przejdę jak będą takie pyszności w domu ![]() Butter jeśli to nie tajemnica możesz napisać ile płacicie za fotografa i zespół na wesele? Chcę mieć porównanie.
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przechodzę na II fazę SB po świętach ![]() Ostatnio olewam wszelkie zasady...chleję piwsko i zagryzam chipsami, albo w wersji na bogato- chleję wino i zagryzam serami. ![]() Trza się opamiętać!!!.
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mamy zespołu, tylko dj'a...i za niego płacimy 2500... Za fotografa to dokładnie nie pamiętam, ale chyba 1800 czy jakoś tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko czemu mój mąż nie chce chałturzyć na weselach ![]() ![]()
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Świetnie, i jak ja mam brać udział w wizażowym życiu, skoro dopiero teraz mam chwilę, zeby tu zajrzec? I jeszcze nie na długo, bo ciagle siedzę w pracy, mam nadzieje, ze zaraz stad wyjdę. Widze, ze temat butów wałkujecie,c o mi przypomina, ze mam 3 pary butów u szewca, a nie mam kiedy ich odebrać. A wczoraj nawet udało mi się zakupić, niemalże o 22, zamykając galerię handlową przecudnej urody szpile, oczywiście 12 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.