|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Meana- wiesz co ja też się keidyś nad tym zastanawiałam i sama nie wiem czy chcę z poduszeczki czy z tacy, chyba i tak i tak można. Mój brat był na ślubie gdzie dawał chłopiec z poduszeczki. Ale chyba wolę z tacy...
Ale ja nie chcę żeby syn mojego brata szedł przed nami równo z nami. Chciałabym żeby poszedł chwilę przed nami, jak ksiądz do nas podejdzie i będzie z nami rozmawiał to organista zacznie cicho grać i wtedy ruszy On Jak dojdzie na miejsce stanie bokiem to wtedy organista zacznie grać b. głośno(uwielbiam jak nasz organista głośno gra) i wtedy my ruszymyz księdzem do ołtarza...Tylko ciekawe czy można tak![]() margaret-pewnie się skusimy i zrobimy coś w tym stylu
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Meana jak będziemy już po to na pewno zdam relację
Ja się ostatnio zastanawiałam nad tym co zamiast kwiatów Nie chcę ich bo potem tylko kłopot z nimi- wino - ale nie mielibyśmy go gdzie trzymać :/ - czekoladki no tak ale potem trzeba by zjeść te wszystkie słodkości i pójdzie Nam w boczki - książki - tż jest anty książkowy wiec trochę nie fajnie prosić o coś tylko dla mnie, no i trochę z tym by było zachodu żeby się nie powtarzały ![]() - pluszaki które zanieślibyśmy do szpitala dziecięcego ( tylko nie wiem czy oni by je chcieli )- myślałam też o zbieraniu pieniążków na jakiś cel np. jakaś fundacja Musimy coś zdecydować bo powoli zaczynamy rozdawać zaproszenia i trzeba wydrukować wkładki.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj miałam koszmarek ślubny
Siedzimy w kościele i jakoś tak amerykańską tradycją miał być orszak - druhny, jakieś dzieciaczki sypiące kwiatki, tata miał mnie prowadzić do ołtarza no i ustawiliśmy się idziemy przez kościół - oczywiście wszystko poplątane każdy idzie nie tam gdzie powinien, ja na końcu sama w pełnym umundurowaniu, w kominiarkach z bronią ustawiłam się s powrotem na końcu kościoła i się okazało, ze nie możemy zaczynać bo nie ma kamerzysty Nagle ktoś krzyknął, że mogę iść no i ruszyłam a tam z ławki wyskoczyło dwóch kamerzystów i stoją jeden za drugim ( jak na tej stronie http://www.kameruni.com/2009/07/ ) i nagle obaj się przewracają, robią jakieś przewroty bo umawialiśmy się że to on będzie kręcił a tu jakieś partacze przyszły i się obudziłam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2134 |
|
Konto usunięte
|
margaret82 no widzisz-Ty nawet antyterrorystów do pionu ustawisz
![]() |
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18098742]margaret82 no widzisz-Ty nawet antyterrorystów do pionu ustawisz
![]() Ty tu nie zagaduj tylko jakieś zdjęcia pokazuj
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
margaret-sen pierwsza klasa
honolinko-no właśnie co ze zdjęciami ![]()
|
|
#2137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I sama już teraz nie wiem :/
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
Margaret82 super mialas ten sen
![]() U mnie 5 mies zostalo do slubu a snow zwiazanych z nim brak. Juz sie zaczynam martwic
|
|
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-24 o 08:50 |
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to dobrze ze wiosna juz nadchodzi kocham slonko |
|
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
a ja jakoś jestem anty - poduszeczki i dzieci niosące obrączki, welon itp
choć ślicznie to wygląda, to od razu oczami wyobraźni widze glebe takiego dzieciaczka, turlajace sie obraczki, albo urwany welon (dlatego mam długi ale nie do ziemi, co by mi głowy nie urwało w razie przydeptaniaZnajac życie, a raczej TŻ, siebie i moich świadków to jedyną przytomną osobą będzie starsza Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-24 o 08:50 |
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obraczki do poduszeczki sie przywiazuje są tam takie wstążeczki przecież
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
co do dawani upominków niz kwaitki to ja proponuje dac jednak gościom wieksze pole do popisu, tzn nie ograniczac sie do wina czy totolotka, tylko zasugerowac ze moze byc to cośinnego niz kwaitek - my tak zrobiliśmy - montujac tak naprawde kilka róznych wierszyków i troche własnej weny w jedna cąłośc - nie pamietam dokładnie, a nie mam tez przy sobie zaproszeń, jak to szlo ale mniej wiecej .......coś tam z przodu Goście mili itp
....podpowiadamy, iż równie miły jak kwiatek. może być.......cos tam i coś tam w stylu skromny upominek, podarek itp - byle do rymu. . Jak nas pytają co to mówimy ze wino , a jak nie pytaja to pewnei maja własny pomysł.
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas kościelny zapytał czy chcemy na poduszce(jedna para zostawiła w zakrystii poduszkę) czy na tacy więc jak się można domyśleć woleliśmy na tacy. |
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm a swiadkowa to chyba co najwyzej moze welon poprawić przy siadaniu lub podnieść na schodach , bo przeciez nie bedzie go niosła przez kosciół - a mi chodziło właśnie o to co czesto jest w hamerykańskim zwyczaju - dziecko niosące 3-metrowy welon przez kościół , dzieci z poduszeczką, dzieci sypiace kwiatki (yy to chyba na szczescie w naszych kościołach nie przechodzi, ale jak ktos ma ślub na wolnym powietrzu to pewnie tak) - ślicznie to wszytko wygląda, a im mniejsze dzieci tym śliczniej, tyle ze im dzieci mniejsze tym wieksza , nieskoordynowana pomysłowosc![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
, jak kto woli - na pewno slodkie to wszystko, ale ja tez wole na tacce - prosto, zwieźle i na temat... Zreszta własciwie to cała ta ślubno-weselna oprawa jest z pogranicza kiczu - suknia PM, kwiaty, trelemorele podczas mszy, kwiatki przy samochodzie, wstązeczki, dupereleczki itp No ale sie chyba inaczej nie da to taka uroczystosc , ze musi być niezwyczajnie, troche marzycielsko, ciut kiczowatoI mimo ze suknie slubne są śliczne i welony i te wszystkie dodatki, to ile razy to wszytko przymierzałam to sie czułam jak przebrana, no bo kto na codzień nosi firankę we włosach!...hmmm mama ndzieje, ze przeżyje ten jeden dzień w bieli i nie bede sie z siebie smiała ile razy spojrze w lustro.....na marginesie...pierwszy raz jestem zadowolona z podcietych i wycieniowanych włosów i nawet moja mama stwierdziała, ze jest ok (a to juz sukces fryzjerki , bo o taka opinie u mojej rodzielki trudno), mam nadzieje ze fryzurą slubna tez bedzie tak samo
|
||
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
ale kto co lubi
|
||
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
u mojej znajomej był chłopczyk który niósł jej welon i powiem wam że 100 razy lepiej by to wyglądało gdyby ten welon był luźno puszczony. Co do tacki i poduszeczki na obrączki- ja chcę tackę, mój Tż poduszeczkę... na szczęście jest jeszcze sporo czasu więc może dojdziemy do porozumienia
Chciałam się pochwalić- skończyłam już robić zawieszki na butelki i zaczęłam drukować zaproszenia planujemy zacząć prosić już w święta, ponieważ mamy dużo do rozwiezienia po całej Polsce a do dyspozycji tylko weekendy...
...Ja wstawię się za Tobą i z podniesioną głową dziękował będę, że Pan dał mi właśnie Ciebie w radości i w potrzebnie na lepsze i na złe... Edytowane przez 17072010 Czas edycji: 2010-03-24 o 09:45 |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że o kiczach mowa
hmmm....trochę kiczu nie zaszkodzi, ale nie chciałabym przesadzić.... nie będę miała poduszeczki na obrączki, żadnych fruwających gołębi, sztucznych ogni, balonów spadających na mnie przy pierwszym tańcu (ale to raczej ze względu na dzieci które mi wlecą pod nogi pewnie )A w ogóle wracam wczoraj do domu, ide na kompa a mój tata na wizażu siedzi
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() , jego arumentacja dlaczego i po co była wogóle bezsensu i nie na miejscu - życzenia oczywiscie były...w końcu kościół to nie własnosć plebana![]() 2 pogrubienie - dobrze powiedziane- odrobina kiczu bywa nawet w dobrym tonie, byle tylko nie przesadzić - osobiscie uważam, ze jednak zdecydowanei przesadzamy, szczególnie ze kazdy chcac mieć wesele i ślub lepsze, bardziej orginalne od innych, wyjątkowe, dodaje coś nowego - kiedyś nie było nawet zaproszeń (zaproszenie słowne) - teraz coraz trudniej wyobrazić sobie wesel bez winietek (akurat to uważam za dobry pomysl, poza problemami dla PM z ułożeniem winietek ), prezentów dla gości, jednych podziekowań, drugich, trzeci, kwartetów smyczkowych itp, itd - wszytko dobre byle nie przesadzone nie za wiele - wydaje mi sie, ze im więcej atrakcji zgotujemy gościom to tym bardziej beda zmeczeni -jak we wszytkim umiar, umiar, umiar, choć trudno sie opętac od tych wszystkich ślubnych akcesoriów, które sa w sklepach i necie
Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-24 o 10:13 |
|
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
margaret- rzeczywiście niezłe sny masz
![]() 17072010- fajnie zaprojektowałaś to zaproszenie Tylko czy te literki na samym końcu nie są za małe? Może to tak na komputerze wygląda a pewnie jak wydrukujesz to inaczej to wygląda ![]() Jeśli chodzi o ślubne kicze to akurat moim zdaniem poduszeczka do nich nie należy. Z resztą rzecz gustu Ja mam zamiar mieć Bo mi się podoba i mam fajne dzieciaki w rodzinie to mogą nieść Mam nadzieję, że się nie przewrócą A choćby nawet to obrączki są przywiązane więc nie wylecą Co do gołąbków, baloników to też jestem na nie |
|
|
|
#2152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dole jest czcionka 14 i 12- więc nie taka mała na komputerze to trochę zniekształciło
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
17072010 extra tekst na tych zaproszeniach
mogę sobie na kompie zapisać?
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak 2 latkom nei dam neic poduszeczki 7 - latkow nie mam mam jedna dziewczynke 9 lat i ona dostanie no 9 - latka raczej sie nie przewroci
|
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak właśnie myślałam, że coś się zniekształciło ![]() Cytat:
A jak nie wypali i dzieci się zbuntują to będzie z tacki i juz
|
||
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
17072010- fajnie zaprojektowałaś to zaproszenie
Tylko czy te literki na samym końcu nie są za małe? Może to tak na komputerze wygląda a pewnie jak wydrukujesz to inaczej to wygląda ![]() Spoko te zaproszonka, widać że zdolna bestia z Ciebi e pochwal się zawieszkami na alkohol.Meana1 Dziś już troszkę ochłonełam, ale i tak zaraz po odwiedzinach u babci w szpitalu, idę do fryzjerki która zrobiła ze mnie szarą myszkę-dosłownie, albo na wzór mojego kocura-dachowca jego sierść odpowiada mojemu kolorowi włosów; a ja chciałam tylko jasny blond.
|
#2157 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale cudakom o różnych kształtach, ze sztucznymi kwiatami, wszelkimi piórkami i przyklejonymi pasmanteryjnymi obrączkami i łabędziami oraz plastikowymi opakowaniami na obrączki mówię "nie" i one wg mnie reprezentują kicz (przykłady w kolejnych załącznikach) Cytat:
U mnie będzie poduszeczka nawet dzieciaki będą. Poduszka będzie mała ok 15-15 zwykła biała bez żadnych ozdób podobna do tej pierwszej tylko bez koronki lu taka jak ta ostatnia. Planuje żeby niósł ją pięciolatek a do towarzystwa będzie miał pięciolatkę obok, druga opcją to sama ta dziewczynka bo chłopca to nie jestem pewna jego zachowania a Agatka jest rezolutną dziewczynką. Dzieci będą szły przed nami jak już prawie dojdą do ołtarza to pójdziemy my, wtedy nikt nie zauważy jak znikną z boku ołtarza. Ja osobiście jako 10 latka z rówieśnikiem niosłam kosz kwiatów na ołtarz przed moją ciocią i miło to wspominam a było to 14 lat temu(czułam się wtedy taka ważna)
odliczanie Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2010-03-24 o 11:07 |
||
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
niunia_leyla to ostatnia poduszeczka zdecydawanie najładniejsza, pierwsza tez nienajgorsza i masz racje jak jest umiar to nie ma i kiczu, takiego jak te środkowe poduszeczki-koszmarki
, w sam raz dla Joli R.![]() ja mimo, ze na innych slubach mi sie to podoba i dzieciaki sie na pewno czuje wyróznione i to przeżywaja, to nie potrafie sie zdecydowac na poduszkę i dzieciaki, jakos wole bez zbednych ceregieli. ale mysle o tym zeby dzieciaki zaangazować w bańki mydlane przy wychodzeniu z koscioła - ryż, płatki, cukierki czy pieniadze robia sporo bałaganu, a baniek nie trzeba sprzatać - tyle ze nie jestem pewna końcowego efektu i czy pogoda na to pozwoli (super wychodzi to na zdjeciach jak jest słońce), a pieniadze pewnei i tak beda sypane.... Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-24 o 11:22 |
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie niósł obrączki jeden chłopczyk-lat 8, odkąd się urodził to wszyscy mówili, ze będzie niósł mi obrączki...i kiedy przyszło co do czego to tak już zostało
Poduszeczkę chce prostą białą bez zbędnego przepychu, ale nie mamy jej jeszcze bo Tż powiedział, że znając mnie i Bartka(on będzie niósł) to co trochę będziemy do niej zaglądać i jeszcze pobrudzimy . natomiast jego siostra(lat 11) będzie nadzorowała sypanie płatkami kwiatów/ryżem pod kościołem-sama chciała Jakoś też nie widzę niesienia welonu za PM, ani przez świadkową ani przez dziecko...on ma po prostu ciągnąć się.17072010-b. fajne zaproszenia ![]() margaret-Tż robi bloga ![]() gosi-zgadzam się, że co za dużo, to niezdrowo Choć ja wolę wszystko co skromne, nie lubię dużej biżuterii, mocnego makijażu, ani b. strojnych sukienek. Także to ja raczej ograniczam głównie rodziców, żeby nie przesadzali z pomysłami
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
u nas obrączki będzie niósł też chłopiec lat 5,5. poduszeczka będzie biała przyozdobiona tylko takimi koralikami jak będę miała na sukni (pani z pracowni Anna mi ją wyszyje bo tam też można kupić poduszeczki) i z delikatną tasiemką do przywiązania obrączek.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

w pełnym umundurowaniu, w kominiarkach z bronią
Nagle ktoś krzyknął, że mogę iść no i ruszyłam a tam z ławki wyskoczyło dwóch kamerzystów i stoją jeden za drugim ( jak na tej stronie

choć ślicznie to wygląda, to od razu oczami wyobraźni widze glebe takiego dzieciaczka, turlajace sie obraczki, albo urwany welon (dlatego mam długi ale nie do ziemi, co by mi głowy nie urwało w razie przydeptania

, jego arumentacja dlaczego i po co była wogóle bezsensu i nie na miejscu - życzenia oczywiscie były...w końcu kościół to nie własnosć plebana
mogę sobie na kompie zapisać?
Nasz ślub 31.07.2010r.