Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 22:01   #2131
srubka87
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Meana- wiesz co ja też się keidyś nad tym zastanawiałam i sama nie wiem czy chcę z poduszeczki czy z tacy, chyba i tak i tak można. Mój brat był na ślubie gdzie dawał chłopiec z poduszeczki. Ale chyba wolę z tacy...
Ale ja nie chcę żeby syn mojego brata szedł przed nami równo z nami. Chciałabym żeby poszedł chwilę przed nami, jak ksiądz do nas podejdzie i będzie z nami rozmawiał to organista zacznie cicho grać i wtedy ruszy On Jak dojdzie na miejsce stanie bokiem to wtedy organista zacznie grać b. głośno(uwielbiam jak nasz organista głośno gra) i wtedy my ruszymyz księdzem do ołtarza...Tylko ciekawe czy można tak
margaret-pewnie się skusimy i zrobimy coś w tym stylu, ale na bank musimy też wydrukować namiary na zaproszeniach(wkładka)
Stary 2010-03-23, 22:26   #2132
margaret82
Zadomowienie

Meana jak będziemy już po to na pewno zdam relację

Ja się ostatnio zastanawiałam nad tym co zamiast kwiatów Nie chcę ich bo potem tylko kłopot z nimi Myślałam już o różnych rzeczach:
- wino - ale nie mielibyśmy go gdzie trzymać :/
- czekoladki no tak ale potem trzeba by zjeść te wszystkie słodkości i pójdzie Nam w boczki
- książki - tż jest anty książkowy wiec trochę nie fajnie prosić o coś tylko dla mnie, no i trochę z tym by było zachodu żeby się nie powtarzały
- pluszaki które zanieślibyśmy do szpitala dziecięcego ( tylko nie wiem czy oni by je chcieli )
- myślałam też o zbieraniu pieniążków na jakiś cel np. jakaś fundacja
Musimy coś zdecydować bo powoli zaczynamy rozdawać zaproszenia i trzeba wydrukować wkładki.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:28   #2133
margaret82
Zadomowienie

Ja dzisiaj miałam koszmarek ślubny
Siedzimy w kościele i jakoś tak amerykańską tradycją miał być orszak - druhny, jakieś dzieciaczki sypiące kwiatki, tata miał mnie prowadzić do ołtarza no i ustawiliśmy się idziemy przez kościół - oczywiście wszystko poplątane każdy idzie nie tam gdzie powinien, ja na końcu sama dochodzimy do ołtarza a tam nie ma Pana Młodego. Patrzę a on idzie przez kościół z jakąś taką wielką księgą otwartą a najśmieszniejsze było to, ze to nie był Tż tylko jakiś filipińczyk oddaje tą księgę swoim rodzicom i zaczyna grać na jakiejś takiej małej harfie Ave Maria. No to ja krzyknęłam że stop jeszcze raz ja idę przez środek kościoła a on przy ołtarzu ma czekać i grać Zbieram się na koniec kościoła a tam za mną dwóch antyterrorystów w pełnym umundurowaniu, w kominiarkach z bronią nawrzeszczałam na nich ze mają się schować bo robią wstyd ustawiłam się s powrotem na końcu kościoła i się okazało, ze nie możemy zaczynać bo nie ma kamerzysty No to stoję jak głupia Nagle ktoś krzyknął, że mogę iść no i ruszyłam a tam z ławki wyskoczyło dwóch kamerzystów i stoją jeden za drugim ( jak na tej stronie http://www.kameruni.com/2009/07/ ) i nagle obaj się przewracają, robią jakieś przewroty że niby takie efekty specjalne pomyślałam sobie że zabiję Pawła ( Naszego kamerzystę) bo umawialiśmy się że to on będzie kręcił a tu jakieś partacze przyszły i się obudziłam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2010-03-24, 07:32   #2134
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

margaret82 no widzisz-Ty nawet antyterrorystów do pionu ustawisz
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:34   #2135
margaret82
Zadomowienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18098742]margaret82 no widzisz-Ty nawet antyterrorystów do pionu ustawisz[/QUOTE]
Ty tu nie zagaduj tylko jakieś zdjęcia pokazuj Obiecałaś i nic
Stary 2010-03-24, 07:40   #2136
srubka87
Zadomowienie

margaret-sen pierwsza klasa
honolinko-no właśnie co ze zdjęciami
Stary 2010-03-24, 08:02   #2137
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
Hej Wam Kochane
Coś Was zaniedbałam, przez to wszystko. Ale momentami już niemam sił na nic. Eh, wszytsko mnie już wnerwia chodzę jak na szpilkach. Muszę się Wam wyżalić 14 kwietnia mam do szpitala a na 15 jestem pisana już na blok operacyjny, BUUU. JEJU mam nadzieje ze ta 5 operacja będzie już ostatnia w moim życiu. Taka, juz jestem słaba, dzisiaj myślałam że już nie dojade do domu. Wszystko te nerwy, człowiek chocby nie chciał ale mysli o tym wszystkim.
Dobra, uciekam Kochane bo muszę jechać na uczelnie bo z Panią Magister jestem umówiona.
Pozdrawiam Was, buziaczki
Trzymaj się kochana mocno Bierz laptopa do szpitala a my Ci tu sił dodamy

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Meana jak będziemy już po to na pewno zdam relację

Ja się ostatnio zastanawiałam nad tym co zamiast kwiatów Nie chcę ich bo potem tylko kłopot z nimi Myślałam już o różnych rzeczach:
- wino - ale nie mielibyśmy go gdzie trzymać :/
- czekoladki no tak ale potem trzeba by zjeść te wszystkie słodkości i pójdzie Nam w boczki
- książki - tż jest anty książkowy wiec trochę nie fajnie prosić o coś tylko dla mnie, no i trochę z tym by było zachodu żeby się nie powtarzały
- pluszaki które zanieślibyśmy do szpitala dziecięcego ( tylko nie wiem czy oni by je chcieli )
- myślałam też o zbieraniu pieniążków na jakiś cel np. jakaś fundacja
Musimy coś zdecydować bo powoli zaczynamy rozdawać zaproszenia i trzeba wydrukować wkładki.
a no ja byłam na weselu na którym zbierali na fundację Mam marzenie i powiem Ci że tak nie za bardzo im to wyszło...ludzie raczej dawali młodym czekoladki mimo że było zbierane na fundację. A na ten cel zebrali parę groszy dosłownie
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:09   #2138
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
a no ja byłam na weselu na którym zbierali na fundację Mam marzenie i powiem Ci że tak nie za bardzo im to wyszło...ludzie raczej dawali młodym czekoladki mimo że było zbierane na fundację. A na ten cel zebrali parę groszy dosłownie
Też myślałam o tej fundacji ale właśnie się obawiam żeby nie było tak jak piszesz, bo wydaje mi się że gościom tak głupio przyjść bez niczego i wolą kupić kwiaty albo czekoladki żeby nie składać życzeń z pustymi rękami. Przynajmniej ja tak mam że zawsze jak idę na ślub to coś daję przy składaniu życzeń.
I sama już teraz nie wiem :/
Stary 2010-03-24, 08:10   #2139
mysiaedysia
Raczkowanie

Margaret82 super mialas ten sen
U mnie 5 mies zostalo do slubu a snow zwiazanych z nim brak. Juz sie zaczynam martwic
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:35   #2140
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
No wlasnie ksiadz z mojej parafii (to jest w sumie 3-cia parafia od urodzenia), mowi, ze powinni miec moj akt chrztu w parafii, do ktorej nalezy szpital (czyli Czarnow), ale rodzice mowia, ze powinnam sie udac do Katedry... Pytam Was, bo ostatnio pracuje po 11 godz na dobe i czasu na jezdzenie za aktem niestety brakuje, wiec wolalabym od razu pojechac tam, gdzie go maja a nie blakac sie po miescie... Myslicie, ze jakbym zadzwonila do Katedy i do kosciola na Czarniowie, to powiedza mi telefonicznie, czy maja ten akt?
moze sprawdz tam gdzie mialas bierzmowanie, komunię bo do tego chyba tez był potrzebny akt chrztu, wiec gdzies na pewno jest informacja w jakiej parafii byłaś chrzczona, telefonicznie to jakos nie widze zeby pomogli -no chyba ze bedzie fajny ksiadz, ale akt chrztu moze wyciagnac Ci ktoś z rodziny nie musisz osobiście.

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:50
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:36   #2141
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Margaret82 super mialas ten sen
U mnie 5 mies zostalo do slubu a snow zwiazanych z nim brak. Juz sie zaczynam martwic
ja mam 80 dni do slubu i tylko jeden slubny koszmarek.. choc w zasadzie to powinien byc przedslubny koszmarek.. bo snilo mi sie wszystko codzialo sie od 6 rano do przyjscia fryzjerki do domu a w miedzyczasie jezdzialm na rowerze z piekoszowa do kielc przez telegraf, malowalam paznokcie upinalam wlosy i mierzylam suknie ... takze powiedzmy ze to byl koszmarek przedslubny
jak to dobrze ze wiosna juz nadchodzi kocham slonko
Stary 2010-03-24, 08:48   #2142
gosi5
Raczkowanie

a ja jakoś jestem anty - poduszeczki i dzieci niosące obrączki, welon itp choć ślicznie to wygląda, to od razu oczami wyobraźni widze glebe takiego dzieciaczka, turlajace sie obraczki, albo urwany welon (dlatego mam długi ale nie do ziemi, co by mi głowy nie urwało w razie przydeptania) - gdzies w jakims filmie było jak dziecko klapnęło na posadzkę i było raczej ciagnione za welon przez PM niz nosące welon obejrzałam i tak juz mi zostało, ze wole bez takich ceregieli, choć chetnych mam do takiej roli kilku.
Znajac życie, a raczej TŻ, siebie i moich świadków to jedyną przytomną osobą będzie starsza i pewnie ona dostanie obrączki na przechowanie, bo w innym przypadku to będziemy ich szukać.

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:50
Stary 2010-03-24, 08:54   #2143
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosi5 Pokaż wiadomość
a ja jakoś jestem anty - poduszeczki i dzieci niosące obrączki, welon itp choć ślicznie to wygląda, to od razu oczami wyobraźni widze glebe takiego dzieciaczka, turlajace sie obraczki, albo urwany welon (dlatego mam długi ale nie do ziemi, co by mi głowy nie urwało w razie przydeptania) - gdzies w jakims filmie było jak dziecko klapnęło na posadzkę i było raczej ciagnione za welon przez PM niz nosące welon obejrzałam i tak juz mi zostało, ze wole bez takich ceregieli, choć chetnych mam do takiej roli kilku.
Znajac życie, a raczej TŻ, siebie i moich świadków to jedyną przytomną osobą będzie starsza i pewnie ona dostanie obrączki na przechowanie, bo w innym przypadku to będziemy ich szukać.
Dziecko niosące welon to jest totalna przesada.. od tego jest świadkowa
a obraczki do poduszeczki sie przywiazuje są tam takie wstążeczki przecież
Stary 2010-03-24, 09:02   #2144
gosi5
Raczkowanie

co do dawani upominków niz kwaitki to ja proponuje dac jednak gościom wieksze pole do popisu, tzn nie ograniczac sie do wina czy totolotka, tylko zasugerowac ze moze byc to cośinnego niz kwaitek - my tak zrobiliśmy - montujac tak naprawde kilka róznych wierszyków i troche własnej weny w jedna cąłośc - nie pamietam dokładnie, a nie mam tez przy sobie zaproszeń, jak to szlo ale mniej wiecej .......coś tam z przodu Goście mili itp....podpowiadamy, iż równie miły jak kwiatek. może być.......cos tam i coś tam w stylu skromny upominek, podarek itp - byle do rymu.. Jak nas pytają co to mówimy ze wino, a jak nie pytaja to pewnei maja własny pomysł.
Stary 2010-03-24, 09:05   #2145
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ta poduszeczka na której leżą obrączki to tzw. ślubny kicz.
Nas kościelny zapytał czy chcemy na poduszce(jedna para zostawiła w zakrystii poduszkę) czy na tacy więc jak się można domyśleć woleliśmy na tacy.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:21   #2146
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
wiem ze są wstażeczki, mimo to jestem anty....choc nie wiem jeszcze czy któres "moje dziecko" czegos takiego cioci nie wymyśli
hmm a swiadkowa to chyba co najwyzej moze welon poprawić przy siadaniu lub podnieść na schodach, bo przeciez nie bedzie go niosła przez kosciół - a mi chodziło właśnie o to co czesto jest w hamerykańskim zwyczaju - dziecko niosące 3-metrowy welon przez kościół, dzieci z poduszeczką, dzieci sypiace kwiatki (yy to chyba na szczescie w naszych kościołach nie przechodzi, ale jak ktos ma ślub na wolnym powietrzu to pewnie tak) - ślicznie to wszytko wygląda, a im mniejsze dzieci tym śliczniej, tyle ze im dzieci mniejsze tym wieksza , nieskoordynowana pomysłowosc

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Nas kościelny zapytał czy chcemy na poduszce(jedna para zostawiła w zakrystii poduszkę) czy na tacy więc jak się można domyśleć woleliśmy na tacy.
ślubny kicz lub hamerykańska moda, jak kto woli - na pewno slodkie to wszystko, ale ja tez wole na tacce - prosto, zwieźle i na temat... Zreszta własciwie to cała ta ślubno-weselna oprawa jest z pogranicza kiczu - suknia PM, kwiaty, trelemorele podczas mszy, kwiatki przy samochodzie, wstązeczki, dupereleczki itp No ale sie chyba inaczej nie da to taka uroczystosc , ze musi być niezwyczajnie, troche marzycielsko, ciut kiczowato.
I mimo ze suknie slubne są śliczne i welony i te wszystkie dodatki, to ile razy to wszytko przymierzałam to sie czułam jak przebrana, no bo kto na codzień nosi firankę we włosach!...hmmm mama ndzieje, ze przeżyje ten jeden dzień w bieli i nie bede sie z siebie smiała ile razy spojrze w lustro.....
na marginesie...pierwszy raz jestem zadowolona z podcietych i wycieniowanych włosów i nawet moja mama stwierdziała, ze jest ok (a to juz sukces fryzjerki, bo o taka opinie u mojej rodzielki trudno), mam nadzieje ze fryzurą slubna tez bedzie tak samo
Stary 2010-03-24, 09:31   #2147
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosi5 Pokaż wiadomość
wiem ze są wstażeczki, mimo to jestem anty....choc nie wiem jeszcze czy któres "moje dziecko" czegos takiego cioci nie wymyśli
hmm a swiadkowa to chyba co najwyzej moze welon poprawić przy siadaniu lub podnieść na schodach, bo przeciez nie bedzie go niosła przez kosciół - a mi chodziło właśnie o to co czesto jest w hamerykańskim zwyczaju - dziecko niosące 3-metrowy welon przez kościół, dzieci z poduszeczką, dzieci sypiace kwiatki (yy to chyba na szczescie w naszych kościołach nie przechodzi, ale jak ktos ma ślub na wolnym powietrzu to pewnie tak) - ślicznie to wszytko wygląda, a im mniejsze dzieci tym śliczniej, tyle ze im dzieci mniejsze tym wieksza , nieskoordynowana pomysłowosc

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

ślubny kicz lub hamerykańska moda, jak kto woli - na pewno slodkie to wszystko, ale ja tez wole na tacce - prosto, zwieźle i na temat... Zreszta własciwie to cała ta ślubno-weselna oprawa jest z pogranicza kiczu - suknia PM, kwiaty, trelemorele podczas mszy, kwiatki przy samochodzie, wstązeczki, dupereleczki itp No ale sie chyba inaczej nie da to taka uroczystosc , ze musi być niezwyczajnie, troche marzycielsko, ciut kiczowato.
I mimo ze suknie slubne są śliczne i welony i te wszystkie dodatki, to ile razy to wszytko przymierzałam to sie czułam jak przebrana, no bo kto na codzień nosi firankę we włosach!...hmmm mama ndzieje, ze przeżyje ten jeden dzień w bieli i nie bede sie z siebie smiała ile razy spojrze w lustro.....
na marginesie...pierwszy raz jestem zadowolona z podcietych i wycieniowanych włosów i nawet moja mama stwierdziała, ze jest ok (a to juz sukces fryzjerki, bo o taka opinie u mojej rodzielki trudno), mam nadzieje ze fryzurą slubna tez bedzie tak samo
u nas na watku jednej dziewczynie u jadwigi zabronil dziewczynki sypiacej kwiaty a ja i tak nadal uwazam ze dziecko niosace welon to totalny idiotyzm i nadal uwazam ze swiadkowa jest od tego zeby zajac sie welonem a niesienie go przez kosciol.. no przepraszam.. po to jest welon zeby sie ciagnac po ziemi a nie byc niesionym.. no chyba ze na dywanie w kosciele jest jakis totalny syf.. ale to chyba sie bardoz rzadko zdarza

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
dla odmiany mnie taca kojarzy sie z restauracją.. kicz nie kicz.. w malych dawklach nawet kicz ladnie wyglada ja nie chce tacy ladnie to moze i wyglada ale i tak mnei sie bedzie kojarzylo z knajpa a nie z kosciolem
ale kto co lubi
Stary 2010-03-24, 09:44   #2148
17072010
Raczkowanie

u mojej znajomej był chłopczyk który niósł jej welon i powiem wam że 100 razy lepiej by to wyglądało gdyby ten welon był luźno puszczony. Co do tacki i poduszeczki na obrączki- ja chcę tackę, mój Tż poduszeczkę... na szczęście jest jeszcze sporo czasu więc może dojdziemy do porozumienia
Chciałam się pochwalić- skończyłam już robić zawieszki na butelki i zaczęłam drukować zaproszenia planujemy zacząć prosić już w święta, ponieważ mamy dużo do rozwiezienia po całej Polsce a do dyspozycji tylko weekendy...

Edytowane przez 17072010
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:45
17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:47   #2149
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Widzę że o kiczach mowa hmmm....trochę kiczu nie zaszkodzi, ale nie chciałabym przesadzić.... nie będę miała poduszeczki na obrączki, żadnych fruwających gołębi, sztucznych ogni, balonów spadających na mnie przy pierwszym tańcu (ale to raczej ze względu na dzieci które mi wlecą pod nogi pewnie )

A w ogóle wracam wczoraj do domu, ide na kompa a mój tata na wizażu siedzi myślałam że o Pannach Młodych czytał, a on przepis na jakieś ciasto spisywał

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:10   #2150
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
u nas na watku jednej dziewczynie u jadwigi zabronil dziewczynki sypiacej kwiaty

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

dla odmiany mnie taca kojarzy sie z restauracją.. kicz nie kicz.. w malych dawklach nawet kicz ladnie wyglada ja nie chce tacy ladnie to moze i wyglada ale i tak mnei sie bedzie kojarzylo z knajpa a nie z kosciolem
ale kto co lubi
1 pogrubienie - W św. Jadwidze rzeczywiscie jest troche dziwaczne podejscie ksiezy - byłam tam na ślubie i na koniec mszy ksiadz gruchnął ni z gruszki ni z pietruszki, zeby życzeń pod kościołem nie składać, jego arumentacja dlaczego i po co była wogóle bezsensu i nie na miejscu - życzenia oczywiscie były...w końcu kościół to nie własnosć plebana
2 pogrubienie - dobrze powiedziane- odrobina kiczu bywa nawet w dobrym tonie, byle tylko nie przesadzić - osobiscie uważam, ze jednak zdecydowanei przesadzamy, szczególnie ze kazdy chcac mieć wesele i ślub lepsze, bardziej orginalne od innych, wyjątkowe, dodaje coś nowego - kiedyś nie było nawet zaproszeń (zaproszenie słowne) - teraz coraz trudniej wyobrazić sobie wesel bez winietek (akurat to uważam za dobry pomysl, poza problemami dla PM z ułożeniem winietek), prezentów dla gości, jednych podziekowań, drugich, trzeci, kwartetów smyczkowych itp, itd - wszytko dobre byle nie przesadzone nie za wiele - wydaje mi sie, ze im więcej atrakcji zgotujemy gościom to tym bardziej beda zmeczeni -jak we wszytkim umiar, umiar, umiar, choć trudno sie opętac od tych wszystkich ślubnych akcesoriów, które sa w sklepach i necie

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:13
Stary 2010-03-24, 10:13   #2151
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

margaret- rzeczywiście niezłe sny masz

17072010- fajnie zaprojektowałaś to zaproszenie Tylko czy te literki na samym końcu nie są za małe? Może to tak na komputerze wygląda a pewnie jak wydrukujesz to inaczej to wygląda

Jeśli chodzi o ślubne kicze to akurat moim zdaniem poduszeczka do nich nie należy. Z resztą rzecz gustu Ja mam zamiar mieć Bo mi się podoba i mam fajne dzieciaki w rodzinie to mogą nieść Mam nadzieję, że się nie przewrócą A choćby nawet to obrączki są przywiązane więc nie wylecą
Co do gołąbków, baloników to też jestem na nie
Stary 2010-03-24, 10:24   #2152
17072010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość

17072010- fajnie zaprojektowałaś to zaproszenie Tylko czy te literki na samym końcu nie są za małe? Może to tak na komputerze wygląda a pewnie jak wydrukujesz to inaczej to wygląda

Jeśli chodzi o ślubne kicze to akurat moim zdaniem poduszeczka do nich nie należy. Z resztą rzecz gustu Ja mam zamiar mieć Bo mi się podoba i mam fajne dzieciaki w rodzinie to mogą nieść Mam nadzieję, że się nie przewrócą A choćby nawet to obrączki są przywiązane więc nie wylecą

Na dole jest czcionka 14 i 12- więc nie taka mała na komputerze to trochę zniekształciło

17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:33   #2153
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

17072010 extra tekst na tych zaproszeniach mogę sobie na kompie zapisać?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:35   #2154
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość

U mnie wiek dzieciaczkow jest dosc spolaryzowany
ale tak 2 latkom nei dam neic poduszeczki
7 - latkow nie mam
mam jedna dziewczynke 9 lat i ona dostanie no 9 - latka raczej sie nie przewroci
Stary 2010-03-24, 10:47   #2155
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
Na dole jest czcionka 14 i 12- więc nie taka mała na komputerze to trochę zniekształciło
No to nie mała czcionka Tak właśnie myślałam, że coś się zniekształciło

Cytat:
U mnie wiek dzieciaczkow jest dosc spolaryzowany
ale tak 2 latkom nei dam neic poduszeczki
7 - latkow nie mam
mam jedna dziewczynke 9 lat i ona dostanie no 9 - latka raczej sie nie przewroci
Hmm no ja sama nie wiem komu jeszcze dam. Myślałam o dziewczynce i chłopcu. TŻ ma siostrzeńca, który ma 6 lat. Więc chyba on i myślałam o mojej siostrzenicy, która ma 3, ale w październiku będzie miała prawie 4 więc da radę chyba A jak nie wypali i dzieci się zbuntują to będzie z tacki i juz
Stary 2010-03-24, 10:47   #2156
sunshine8408
Raczkowanie

Spoko te zaproszonka, widać że zdolna bestia z Ciebi e pochwal się zawieszkami na alkohol.

Meana1 Dziś już troszkę ochłonełam, ale i tak zaraz po odwiedzinach u babci w szpitalu, idę do fryzjerki która zrobiła ze mnie szarą myszkę-dosłownie, albo na wzór mojego kocura-dachowca jego sierść odpowiada mojemu kolorowi włosów; a ja chciałam tylko jasny blond.
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:06   #2157
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Co do poduszeczek i kiczu to moim zdaniem zależy jakie są te poduszeczki. Jak poduszeczka jest mała, skromna, kwadratowa bez zbędnych ozdób coś w stylu tej pierwszej (skopiowałam z linku Meana1) to jestem za.
Ale cudakom o różnych kształtach, ze sztucznymi kwiatami, wszelkimi piórkami i przyklejonymi pasmanteryjnymi obrączkami i łabędziami oraz plastikowymi opakowaniami na obrączki mówię "nie" i one wg mnie reprezentują kicz (przykłady w kolejnych załącznikach)

Cytat:
ale kto co lubi
Z tą tacą mam tak samo.

U mnie będzie poduszeczka nawet dzieciaki będą. Poduszka będzie mała ok 15-15 zwykła biała bez żadnych ozdób podobna do tej pierwszej tylko bez koronki lu taka jak ta ostatnia. Planuje żeby niósł ją pięciolatek a do towarzystwa będzie miał pięciolatkę obok, druga opcją to sama ta dziewczynka bo chłopca to nie jestem pewna jego zachowania a Agatka jest rezolutną dziewczynką. Dzieci będą szły przed nami jak już prawie dojdą do ołtarza to pójdziemy my, wtedy nikt nie zauważy jak znikną z boku ołtarza.
Ja osobiście jako 10 latka z rówieśnikiem niosłam kosz kwiatów na ołtarz przed moją ciocią i miło to wspominam a było to 14 lat temu(czułam się wtedy taka ważna)

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:07
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:17   #2158
gosi5
Raczkowanie

niunia_leyla to ostatnia poduszeczka zdecydawanie najładniejsza, pierwsza tez nienajgorsza i masz racje jak jest umiar to nie ma i kiczu, takiego jak te środkowe poduszeczki-koszmarki, w sam raz dla Joli R.

ja mimo, ze na innych slubach mi sie to podoba i dzieciaki sie na pewno czuje wyróznione i to przeżywaja, to nie potrafie sie zdecydowac na poduszkę i dzieciaki, jakos wole bez zbednych ceregieli.
ale mysle o tym zeby dzieciaki zaangazować w bańki mydlane przy wychodzeniu z koscioła - ryż, płatki, cukierki czy pieniadze robia sporo bałaganu, a baniek nie trzeba sprzatać - tyle ze nie jestem pewna końcowego efektu i czy pogoda na to pozwoli (super wychodzi to na zdjeciach jak jest słońce), a pieniadze pewnei i tak beda sypane....

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:22
Stary 2010-03-24, 13:13   #2159
srubka87
Zadomowienie

U nas będzie niósł obrączki jeden chłopczyk-lat 8, odkąd się urodził to wszyscy mówili, ze będzie niósł mi obrączki...i kiedy przyszło co do czego to tak już zostało Poduszeczkę chce prostą białą bez zbędnego przepychu, ale nie mamy jej jeszcze bo Tż powiedział, że znając mnie i Bartka(on będzie niósł) to co trochę będziemy do niej zaglądać i jeszcze pobrudzimy. natomiast jego siostra(lat 11) będzie nadzorowała sypanie płatkami kwiatów/ryżem pod kościołem-sama chciała Jakoś też nie widzę niesienia welonu za PM, ani przez świadkową ani przez dziecko...on ma po prostu ciągnąć się.
17072010-b. fajne zaproszenia
margaret-Tż robi bloga
gosi-zgadzam się, że co za dużo, to niezdrowo Umiar to powinno być pierwsze przykazanie PM Choć ja wolę wszystko co skromne, nie lubię dużej biżuterii, mocnego makijażu, ani b. strojnych sukienek. Także to ja raczej ograniczam głównie rodziców, żeby nie przesadzali z pomysłami
Stary 2010-03-24, 13:27   #2160
Ifcia513
Raczkowanie

u nas obrączki będzie niósł też chłopiec lat 5,5. poduszeczka będzie biała przyozdobiona tylko takimi koralikami jak będę miała na sukni (pani z pracowni Anna mi ją wyszyje bo tam też można kupić poduszeczki) i z delikatną tasiemką do przywiązania obrączek.

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości