Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 09:30   #3151
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

witam
ja tak sobie czytam i stwierdzam, że wczoraj się nie pochwaliłam co my mamy już załatwione a więc:
- wódeczkę już mamy - wyborową, ilość 300 sztuk
- fotograf: Marcin Kowalczyk www.marcinkowalczyk.com
- zaproszenia będę zamawiać na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=957185231 może nie są rewelacyjne ale tanie a ja uważam, że zaproszenia są najmniej istotną rzeczą w tym całym "ślubnym zamieszaniu" robimy wesele na ok. 230-250 osób więc tych zaproszeń będzie spora ilość
- zawieszki na wódeczkę będę po świętach robić sama,
- kupiliśmy pepsi w promocji w tesco (2-pak za 6,99) w sumie 100 butelek po 2 litry i tymbark litrowy też w promocji w tesco 4 zł za 2 opakowania litrowe
no i nie wiem co jeszcze, będę myśleć

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:32
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:33   #3152
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

woooow 250 osób padłabym na zawał
Stary 2010-03-24, 09:36   #3153
obca7
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
woooow 250 osób padłabym na zawał
a ja w zyciu bym tyle osób nie zebrała a mówią, ze moja rodzina jest duża
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:37   #3154
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
witam
ja tak sobie czytam i stwierdzam, że wczoraj się nie pochwaliłam co my mamy już załatwione a więc:
- zaproszenia będę zamawiać na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=957185231 może nie są rewelacyjne ale tanie a ja uważam, że zaproszenia są najmniej istotną rzeczą w tym całym "ślubnym zamieszaniu" robimy wesele na ok. 230-250 osób więc tych zaproszeń będzie spora ilość
- kupiliśmy pepsi w promocji w tesco (2-pak za 6,99) w sumie 100 butelek po 2 litry i tymbark litrowy też w promocji w tesco 4 zł za 2 opakowania litrowe
na ktorej sali masz wesele ?????
Stary 2010-03-24, 09:41   #3155
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
na ktorej sali masz wesele ?????
w Woli Jachowej "Pod Brzozami"
też mnie przeraża ta ilość ale cóż można zrobić jak taka liczna rodzinka jest

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-03-24, 09:43   #3156
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
w Woli Jachowej "Pod Brzozami"
też mnie przeraża ta ilość ale cóż można zrobić jak taka liczna rodzinka jest
a zmiesci Ci sie tyle gosci ???? matko taka niepozorna ta sala.. chyab ze ja dawno temu bylam
Stary 2010-03-24, 09:45   #3157
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Kolory przekłamane trochę, bo takie światło było

A mnie głowa boli od 15 lat nawet po kilka razy w tygodniu i nie przywykłam do tej pory
mi się wydaje że komentowałam ale mogę jeszcze raz skomentować
lubię takie proste sukienki i ta mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
to moja suknia. Teoretycznie bo pani w salonie powiedziala ze to nowy model i nie ma w necie. Ale wydaje mi sie ze to ta. Ma tren czego tu nie widac.
A przede wszystkim jest lekka i wygodna http://www.mojeciuchy.pl/dane/414502...bella_635.html
w sumie po pierwszym salonie odrzucilam falbanki a jednak potem zdecydowalam sie hehe
tzta tez urzekla ale nie wie ze jednak ja wybralam bo sie wachalam ktora wybrac. I powiedzialam mu ze wkoncu w innym salonie kupilam, z czerwonymi dodatkami i takie tam i sie biedak nie domysla teraz, ale sie zdziwi
nie przepadam za falbankami ale te nie są najgorsze tylko tej lasce faktycznie gorset mogli bardziej dopasować

Samoa ja chcę też Indie Arie na filmie ale tą: http://www.youtube.com/watch?v=U5CI-lLpcys

Mad olej tych teściów! no sorry. na slub możesz ich zaprosić ale czemu zaraz na wesele?

I ktoś się pytał o ceny sukienek - jak się zdecyduję na upatrzoną (a jestem tego coraz bliższa) to będzie 2450zł z salonu planowałam trochę taniej bo sama płacę ale cóż....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:47   #3158
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
a zmiesci Ci sie tyle gosci ???? matko taka niepozorna ta sala.. chyab ze ja dawno temu bylam
zmieścić się zmieści, u siostry tż-a w listopadzie było 220 osób i jeszcze ze 20 by weszło , ale martwi mnie to, że u nas to będzie sierpień i będzie albo powinno być ciepło a Ty kubusewa gdzie masz wesele bo nie pamiętam z kieleckiego wątku

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-03-24, 09:48   #3159
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
zmieścić się zmieści, u siostry tż-a w listopadzie było 220 osób i jeszcze ze 20 by weszło , ale martwi mnie to, że u nas to będzie sierpień i będzie albo powinno być ciepło a Ty kubusewa gdzie masz wesele bo nie pamiętam z kieleckiego wątku
ja sie tam udzielema dawno temu .... a wesele mam w sobkowie za 80 dni
Stary 2010-03-24, 09:48   #3160
201701300931
Konto usunięte

Dziękuję za opinie o sukience Ja lubię skromne rzeczy, stąd też mi taka pasuje No i cena mi bardzo pasuje, bo dałam za nią 1.200zł

Wczoraj umierałam cały dzień przez głowę, więc jak TŻ wrócił do domu, to i obiad przygotował i pozmywał i kolacyjkę zrobił i w ogóle Wzięłam w końcu wieczorem tabletkę i trochę przeszło - mam nadzieję, że ten ból już nie wróci, bo jutro mam pobudkę o 4:30, żeby zdążyć na pociąg do domu

I jutro idę z mamą do kwiaciarni, gdzie będę mieć bukiecik na ślub robiony i może mi się jakaś wizja wyklaruje... A pojutrze fryzurka próbna
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:48   #3161
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Toba ewo,co do opini sukni dany.

Ja tworze liste gości w wordzie,by potem wysłać liste i projekt zaproszeń,ktory jesteśmy w trkacie szukania/wybierania.

Tak w ogóle mam dylemat odnośnie pewnych gości. Moi rodzice,zwłaszcza mama chce zaprosić teściów mojego brata,a to dlatego bo siostra mojej bratowej zapraszała na ślub/wesele moich rodziców.Nas/my zaproszeni nie bylismy/nie dostaliśmy,bo pewnie powodem tego,że i tak by nas nie było,ze względu że nie mieszkamy w kraju.A ja nie wiem,czy chce ich zapraszac,z tego względu że to ludzi ktorzy uważają się za nieomylnych,którzy pewnie będa komentować a raczej porównywac nasz slub a ich młodszej córki ( siostry bratowej ) Ja już słyszałam,że w sali remizie ( chrzestna tż-ta nas na nia namawiała,w dodatku jak jeszcze byliśmy z tz-tem w poczatkowej fazie związku,dowiedzielismy sie że chrzestan tż-ta i teśc mojego brata to kuzyn-kuzynka=kuzynostwo ) jest pyszne jedzenie,a tam gdzie chcemy to ponoć ludzie narzekali ( pierwsze słysze ) Czy ja np komentowałam że sisotra mojej bratowej miała wesele w przydrożnej reustauracji??Nie. No właśnie...... Zreszta tu też nie chodzi,że przydrożna,ale nic tam szczególnego/fajnego i nie skomentowałam tego,bo mnie to nie obchodziło,gdzie mają wesele.
szczerze? ja bym nie zapraszała. bo jeśli nie macie zupełnego kontaktu ze sobą, a nie jest to wasza bliska rodzina i tż jest tego zdania co ty to bym nie zapraszała.

i wogóle cześć!
próbuję się dodzwonić do tego salonu z sukniami, żeby potwierdzić przymiarkę i nikt nie odbiera, normalnie foch...

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:52   #3162
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
próbuję się dodzwonić do tego salonu z sukniami, żeby potwierdzić przymiarkę i nikt nie odbiera, normalnie foch...
Może dopiero od 10 jest czynne?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:52   #3163
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
ja sie tam udzielema dawno temu .... a wesele mam w sobkowie za 80 dni
no właśnie dawno cie tam nie było no to masz teraz równe 80 dni na podróż dookoła świata żeby zdążyć wrócić na ślub

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-03-24, 09:57   #3164
angluka
Rozeznanie

Witam, po bardzooo długiej nieobecności
czy ktos mnie jeszcze pamięta?
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:59   #3165
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
ja ja ja pamietam ... chyba
Stary 2010-03-24, 10:01   #3166
Ellin_ak
Rozeznanie

Moja suknia wyniesie jakieś 1500 i jest szyta przez krawcową.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:03   #3167
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
eej masz suwaczek tak równo jak ja ja mam 80 a Ty 150 dni łaaaał
Stary 2010-03-24, 10:03   #3168
angluka
Rozeznanie

hehhe

moje dziewczyny z 21.08 pewnie o mnie pamiętaja...chyba heheh

niom faktycznie 150 dni ładna liczba...a pomyslec ze nie tak dawno ślubu by nie było, bo miało byc wszystko odwołne alee na szczescie wszystko jest tak jak miało być....

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:05
Stary 2010-03-24, 10:05   #3169
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość

wiecie może jak to jest z tym podatkiem od wzbogacenia czy jakoś tak?? podobno jak kupimy nowe mieszkanie świezo wybudowane, to nie ponosimy kosztów tego podatku, a jak we wtórnym to jakiś się tam płaci podatek, ileś procent wartoście mieszkania?? wie może któraś ??

wiecie
jak kupujesz od dewelopera to nie płacisz podatku od czynności cywilnoprawnych (ale płacisz vat) zaś na rynku wtórnym jak kupujesz płacisz czyli 2% od ceny w akcie notarialnym, natomiast podatek od wzbogacenia czyli dochodowy płacisz jak sprzedajsz mieszkanie, które kupiłaś mniej niż 5 lat wcześniej i wynosi on 19% od dochodu czyli przychód minus koszty ale jest zwolnienie że możesz w ciągu 2 lat nabyc kolejną noieruchomośc na cele mieszkalne ale musisz zlożyc stosowne oświadczenie w US w ciągu 2 tygodni po akcie sprzedaży, jeśli amsz jakieś pytania chętnie wyjaśnię zagmatwując
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:08   #3170
angluka
Rozeznanie

pewnie większośc z Was ma juz suknie? nie nadrabiałam wszyskich zaległości tego co pisałyscie więc nie jestem zorientowana

Ja jade w ta sobote dopiero po raz pierwszy suknie przymierzac i mam nadzieje że już zakupie
Stary 2010-03-24, 10:23   #3171
Lils121
Rozeznanie

Uff, w końcu doczytałam wszystko, a raczej przeleciałam oczami co było

Cześć

A kto miał dzisiaj opowiadać jak było na wczorajszej spowiedzi/ bo my czekamy
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:26   #3172
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Może dopiero od 10 jest czynne?
spoko, już się dodzwoniłam
jadę ok. 11.30
Cytat:
ja kojarzę
gdzieś była jak cię nie było, hmm? ;>

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

aha, a co do kosztów związanych z suknią, to moja wyniesie 2000 zł, a welon ok. 250-300

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-24, 10:34   #3173
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
wiecie
jak kupujesz od dewelopera to nie płacisz podatku od czynności cywilnoprawnych (ale płacisz vat) zaś na rynku wtórnym jak kupujesz płacisz czyli 2% od ceny w akcie notarialnym, natomiast podatek od wzbogacenia czyli dochodowy płacisz jak sprzedajsz mieszkanie, które kupiłaś mniej niż 5 lat wcześniej i wynosi on 19% od dochodu czyli przychód minus koszty ale jest zwolnienie że możesz w ciągu 2 lat nabyc kolejną noieruchomośc na cele mieszkalne ale musisz zlożyc stosowne oświadczenie w US w ciągu 2 tygodni po akcie sprzedaży, jeśli amsz jakieś pytania chętnie wyjaśnię zagmatwując
aha to mi troszkę rozjasniło

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
A kto miał dzisiaj opowiadać jak było na wczorajszej spowiedzi/ bo my czekamy
ja dopiero dzisiaj idę.. boję się
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:46   #3174
Lils121
Rozeznanie

Cytat:

Nie bój się, będzie dobrze.

Ja już rozmyślam nad moją taktyką, mianowicie żeby iść do jakiegoś młodego księdza, byle nie jakiegoś starego i głuchego ględy bo inaczej brrr.

Trzymam kciuki
Stary 2010-03-24, 10:54   #3175
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
aha to mi troszkę rozjasniło

Cytat:

Ja już rozmyślam nad moją taktyką, mianowicie żeby iść do jakiegoś młodego księdza, byle nie jakiegoś starego i głuchego ględy bo inaczej brrr.

Trzymam kciuki
heheh my też przed swiętami mamy się wyspowiadać zamierzam iść z zaskoczenia, bez umawiania się itp zobaczymy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:56   #3176
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
heheh my też przed swiętami mamy się wyspowiadać zamierzam iść z zaskoczenia, bez umawiania się itp zobaczymy
najlep0iej isc na takiej spowiedzi przed swietami albo na mszy.. ksiadz bedzie mial taka kolejke ze ani w glowie mu dluzsze wywody.. tak sie radzi na wizazu
Stary 2010-03-24, 10:59   #3177
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Żartujesz?

U mnie nie ma czegoś takiego jak umawianie się, idziesz kiedy chcesz i gdzie chcesz także i ja i ksiądz możemy się spodziewać wszystkiego.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
najlep0iej isc na takiej spowiedzi przed swietami albo na mszy.. ksiadz bedzie mial taka kolejke ze ani w glowie mu dluzsze wywody.. tak sie radzi na wizazu
Dobra rada nie jest zła
Stary 2010-03-24, 11:16   #3178
mariiasia
Zadomowienie

dobra, dziewczynki, siedźcie sobie, plotkujcie, a ja znikam tymczasem. na zdjęcie miary
do potem łobuzy

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-24, 11:20   #3179
woda sodowa
Wtajemniczenie

Uff, nadrobilam 16 stron, ale czesc cytowanych postow mi wcielo, z tego co pamietam:
Samoa ladne buty, jesli mozesz wklej zdjecie garnituru.

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
...on nie wie że robimy szybciej z jego powodu. Znam go i wiem, że uśmiechnął by się na wieść o takim szaleństwie. Ale tak jak mówiłam- to był tylko taki niewinny pomysł. Dziekuje za wszystkie uwagi- nie sądziłam że tak mocno odpowiecie. Sadziłam że też potraktujecie to jako szalony pomysł i tyle.
Przepraszam, ze odgrzebuje te sprawe, ale bulwersa normalnie strzelilam jak czytalam, ze dziewczyny zupelnie pogrzebuja ten pomysl. Moim zdaniem jesli wczesniejszy slub cywilny ulatwia wam w jakikolwiek sposob sprawy, albo po prostu TZ chce miec cicha cywilna ceremonie, to sie na niego zdecydujcie To nie wiaze sie ani z zadnymi dodatkowymi kosztami, ani zalatwianiem: sukienke mozna wykorzystac na poprawiny, albo zalozyc taka, ktora juz masz w szafie, kwiatkow wcale miec nie musisz, a jesli koniecznie chcesz, to mozesz kupic jedna roze, do USC tez trzeba sie kiedys wybrac czy to przed cywilnym, czy przed konkordatowym Poza tym nie tak dawno cywilne i koscielne byly osobno, wiec nie rozumiem dlaczego teraz jest takie parcie na to, zeby byly razem, jesli komus pasuje, albo po prostu ma kaprys, zeby jednak osobno byly. Zrob dziewczyno tak jak chcesz i nie patrz na nikogo (poza TZem oczywiscie)

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

No właśnie poza wszystkimi argumentami ten najbardziej do mnie przemawia, moim rodzicom by serducho pękło gdyby się o czymś takim dowiedzieli chyba...
W wiekszosci przypadkow rodzice uwazaja, ze miec "tylko" slub cywilny jest be, nieladne itp., zastanawia mnie wiec dlaczego jesli zalezy im tylko na koscielnym, to tak bardzo chca byc na tej be, nieladnej ceremoni w USC (w przypadku gdy sluby sa osobno) Zeby od razu sprostowac, nie chodzi mi tu o twoich Gosiu rodzicow, tylko takie mnie przemyslenia dopadly...

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my sami kupujemy tylko nie wiem ile na glowe liczyc... TZ mowi, ze normalnie sie leje 100ml na kieliszek, ale jak to jest na weselach to nie wiem
U nas powiedzieli, ze na 100 osob, mamy kupic 4 butelki 1,5litrowe+ 1 butelka mala dla mlodych.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Dobre Można by książkę napisać pt. "Koszmary ślubne Panien Młodych"
Moze tytul nastepnego watku powinien nawiazywac do koszmarow

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
No własnie tak na luzie, myslałam, żeby to co zostanie po weselu odgrzać, kilka grillów, coś na zasadzie stołu szwedzkiego, jakis ławeczki, żeby sobie usiąść...

Tak tego nie moge zrobić bo już tam nie mieszkam, ale myslałam, że skoro mama nie angażuje sie w wesele to chociaż tutaj, strasznie przykro mi sie zrobiło.
Mi sie wydaje, ze ona po prostu boi sie, ze tego dnia zakopie sie w garach i nie wyjdzie z nich az do zachodu slonca. Zorganizuj to dobrze: zamow jakies lawki, catering i kelnerki (ja tak bede miala), a mamie powiedz, ze chcesz tylko, zeby "wynajela" ci ogrod, napewno sie zgodzi. Co do organizowania grilla, to ja bede miala na 80-100 osob, wynajelismy firme, ktora organizuje takie imprezy i oni sie juz wszystkim zajma, tzn.: przygotuja miesiwa na grilla, ugotuja zurek, przywioza lawki, naczynia i sztucce, ustawia na stole jedzenie, ktore zabierzemy z wesela itp., potrzebuja jedynie dostepu do kuchni, cene od osoby bede mogla ci podac po 12 kwietnia, bo wtedy moja mama spotyka sie z facetem, zeby ustalic menu.

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Hej Mam nową piosenke do filmu ślubnego Taka http://www.youtube.com/watch?v=ugpjfYA1hZ4
a taką tego zespołu juz wczesniej wybrałam http://www.youtube.com/watch?v=kB1DQYh1vCs
No i jeszcze ta http://www.youtube.com/watch?v=mxkMlS2nuU8&feature=fvst
i jeszcze pare innych mam w zanadrzu A teraz słucham tej http://www.youtube.com/watch?v=fDAiYlZDZKU strasznie ją lubię, chciałabym jechac na koncert do Slane Castle, jakby jeszcze raz tam grali to bym chyba wyciągnęła tżcika
Ja mam jeszcze jedna propozyzje KOL do DVD http://www.youtube.com/watch?v=zP0BR2S5NAY

Cytat:
witam
My pepsi kupujemy w litrowych, bo z 2-litrowych sie dosc niewygodnie nalewa

A tak poza tym, to juz w Belfascie jestem. Napisze wam co jeszcze udalo mi sie zalatwic w czasie pobytu w Pl:
1.Dogadalam sie w kwiaciarni co do dekoracji. Florystce baaardzo spodobal sie wybrany przeze mnie bukiet i swietnie doradzila nam w sprawie bukietow dla starszych (chcialysmy miec w nich pawie piorka, wiec wybrala nam do nich takie zielonkawo-zolte gozdziki), dla rodzicow beda bukiety z roznokolorowych tulipanow, na samochod dekoracja w ksztalcie lezki, ktora pozniej bedzie ustawiona na naszym stole, bukiet na oltarz boczny z roz i butonierki.
2.Odebralam stanik-REWELACJA!!!!!!!!Po wiem jedno, oddajcie sie w rece profesjonalnej brafitterki, moje cycki wygladaja teraz jak dwa melony, co jest dla mnie mila odmiana
3.Znalazlam bizuterie w...toaletce mojej mamy: kolczyki, bransoletke i malenki wisiorek, ktory zostanie przerobiony na ozdobke do woalki
4.Przyszla nareszcie woalka i wygladam w niej bardzo fajnie, wszyscy wrecz mowia, ze ladniej niz w welonie, tak tajemniczo i kokieteryjnie Jestem zadowolona i z pewnoscia zaloze ja na wesele
5. Zaproszenia rozdane i rozeslane, uffff

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:22
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:21   #3180
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:

Trzymam kciuki
Co do młodego księdza to nie byłabym do końca tego pewna, ja ostatnio byłam właśnie u młodego to usłyszałam, że jestem grzesznica bo jak mogę... no wiecie przed ślubem jak mogę mieszkać z tż-em itd itp i na koniec powiedział, że nie powinnam rozgrzeszenia dostać ale z dobrej woli daje mi to rozgrzeszenie myślałam, że go tam rozerwę

NIKOLA - 05-03-2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości