Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 20:59   #3121
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Kolory przekłamane trochę, bo takie światło było

A mnie głowa boli od 15 lat nawet po kilka razy w tygodniu i nie przywykłam do tej pory
suknia prosta w swej istocie
ładna taka fajnie prosta...
a ja jaką traumę dziś przezyłąm to nie macie pojecia
pamietajac ze juz od pazdziernika mam sukienke w domu
poszlam dizs do krawcowej i maaaatko nogi sie pode mna ugiely tyle sukien na raz (pamietajcie ze ja kupowalam przez neta i w prawdziwym sklepie - salonie z sukniami spedzilam na zywo moze w sumei godzine)
ale zamowilam sobei haleczke jeszcze mam podjechac tylko z obwodem kola na samym dole ... o wlasnie orientuje sie ktos jak to sie mierzy.. znaczy ja wiem ze miarka po obwodzie .. ale wiecie moge miec na dole przy podledze nawet kolo 3 metry jak sie upre tylko czy to nie bedzie zbyt smiesznie wygladac :/
ide na watek ebayowy tam sie dowiem bo tam jest jedna taka madra glowa od halek
Stary 2010-03-23, 21:28   #3122
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Zgadzam się z Toba ewo,co do opini sukni dany.

Ja tworze liste gości w wordzie,by potem wysłać liste i projekt zaproszeń,ktory jesteśmy w trkacie szukania/wybierania.

Tak w ogóle mam dylemat odnośnie pewnych gości. Moi rodzice,zwłaszcza mama chce zaprosić teściów mojego brata,a to dlatego bo siostra mojej bratowej zapraszała na ślub/wesele moich rodziców.Nas/my zaproszeni nie bylismy/nie dostaliśmy,bo pewnie powodem tego,że i tak by nas nie było,ze względu że nie mieszkamy w kraju.A ja nie wiem,czy chce ich zapraszac,z tego względu że to ludzi ktorzy uważają się za nieomylnych,którzy pewnie będa komentować a raczej porównywac nasz slub a ich młodszej córki ( siostry bratowej ) Ja już słyszałam,że w sali remizie ( chrzestna tż-ta nas na nia namawiała,w dodatku jak jeszcze byliśmy z tz-tem w poczatkowej fazie związku,dowiedzielismy sie że chrzestan tż-ta i teśc mojego brata to kuzyn-kuzynka=kuzynostwo ) jest pyszne jedzenie,a tam gdzie chcemy to ponoć ludzie narzekali ( pierwsze słysze ) Czy ja np komentowałam że sisotra mojej bratowej miała wesele w przydrożnej reustauracji??Nie. No właśnie...... Zreszta tu też nie chodzi,że przydrożna,ale nic tam szczególnego/fajnego i nie skomentowałam tego,bo mnie to nie obchodziło,gdzie mają wesele.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-23 o 21:46
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:50   #3123
Anouk.
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
jesli bolalo Cie to ze ktos CI powiedzial obcy ze mnie ise nie podoba to ciekawe jakim spazmatycznym placzem bys zareagowala gdyby ktos bliski CI to samo powiedzial...
(...)
musisz miec poczucie wlasnego gustu i nie pisac ze ooo jakze jestes urazona bo ktos ci napisal ze ej bo mi sie nie podoba...
(...)
JEsli oczekiwalas slodzenia to trzeba bylo zpaisac sie na inny watek..
(...)
my mozemy wyrazic tylko swoja opinie ale ty musisz miec wlasne zdanie i wlasny gust....i nie obrazac sie ze ktos smial ci skrytykwoac twoj wybor
hola hola, nie przesadziłaś trochę? czy ja kogoś atakuję, narzekam, obrażam się? po co robic z igły widły, przeciez pisalam ze nie mam pretensji i ze nie przeszkadza mi jesli ktos wyrazi jasno i szczerze swoje zdanie, nawet jesli jest negatywne. bardziej cenię szczerosc niz sztuczne słodzenie. W dodatku przyznalam, ze sama nie uwazam swojej sukni za ideał i bylam zmuszona do wybrania takiej a nie innej ze wzgledu na dopasowanie do sylwetki

może zacytuję własną wypowiedź na pokrycie powyższych słow:

Cytat:
co do mojej sukienki to przykro mi to słyszeć, ale na szczęście ja ją będę nosiła, a nie Ty
a tak szczerze to wiem niestety że furory moja suknia sama sobą nie robi , ale będę ją jeszcze przerabiać
Cytat:
spokojnie metkaa chyba rozumiesz ze niekoniecznie miło jest słyszeć niepochlebne opinie, tym bardziej jeśli suknia jest juz kupiona. Wiec mialo mi sie prawo zrobic ciut przykro. Ale nie mam przecież pretensji, jedni wolą przemilczec, inni powiedziec wprost - mi to nie przeszkadza.
wnioskuję o pozostawienie tego tematu w spokoju - są ważniejsze rzeczy do omówienia

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

ach, i przez to wszystko zapomnialam jaki temat chciałam poruszyc

wiem ze nie pierwsza i nie ostatnia, ale szukam alternatywnej piosenki na podziekowania dla rodzicow (oczywiscie alternatywnej dla "Cudownych rodzicow mam").
szukalam juz troche w internecie, ale propozycje ktore znalazlam albo brzmia jak disco polo albo są o samej matce. HELP!
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:54   #3124
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
hola hola, nie przesadziłaś trochę? czy ja kogoś atakuję, narzekam, obrażam się? po co robic z igły widły, przeciez pisalam ze nie mam pretensji i ze nie przeszkadza mi jesli ktos wyrazi jasno i szczerze swoje zdanie, nawet jesli jest negatywne. bardziej cenię szczerosc niz sztuczne słodzenie. W dodatku przyznalam, ze sama nie uwazam swojej sukni za ideał i bylam zmuszona do wybrania takiej a nie innej ze wzgledu na dopasowanie do sylwetki

może zacytuję własną wypowiedź na pokrycie powyższych słow:

wnioskuję o pozostawienie tego tematu w spokoju - są ważniejsze rzeczy do omówienia
skoro juz zacytowalas to spojrz: przykro mi to slyszec.. co to niby mialo znaczyc....nie ma o cyzm rozmawiac ale na drugi raz nie podneicaj sie ze ktos smial skrytykowac twoja suknie ktora jak sama mowisz az tak bardzo ci sie nie podoba...no coz chyba jestem za stara na zrozumienie tego o co ci chodzi.. najpierw mowisz ze oo mam suknie potem ze wcale nie jest taka piekna a na koniec masz wonty ze ktos ci powiedzial ze on by jej nie wlozyl.... a teraz jeszcze na mnei skaczesz ze ja ci wyjasniam kilka rzeczy..matko... co ty chcesz jeszcze omawiac
ide spac
Stary 2010-03-23, 21:56   #3125
agator74
Rozeznanie

to moja suknia. Teoretycznie bo pani w salonie powiedziala ze to nowy model i nie ma w necie. Ale wydaje mi sie ze to ta. Ma tren czego tu nie widac.
A przede wszystkim jest lekka i wygodna http://www.mojeciuchy.pl/dane/414502...bella_635.html
w sumie po pierwszym salonie odrzucilam falbanki a jednak potem zdecydowalam sie hehe
tzta tez urzekla ale nie wie ze jednak ja wybralam bo sie wachalam ktora wybrac. I powiedzialam mu ze wkoncu w innym salonie kupilam, z czerwonymi dodatkami i takie tam i sie biedak nie domysla teraz, ale sie zdziwi

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:57   #3126
Samoa
Zakorzenienie

Hej Mam nową piosenke do filmu ślubnego Taka http://www.youtube.com/watch?v=ugpjfYA1hZ4
a taką tego zespołu juz wczesniej wybrałam http://www.youtube.com/watch?v=kB1DQYh1vCs
No i jeszcze ta http://www.youtube.com/watch?v=mxkMlS2nuU8&feature=fvst
i jeszcze pare innych mam w zanadrzu A teraz słucham tej http://www.youtube.com/watch?v=fDAiYlZDZKU strasznie ją lubię, chciałabym jechac na koncert do Slane Castle, jakby jeszcze raz tam grali to bym chyba wyciągnęła tżcika
Byłam dziś w księgarni, bo była wyprzedaż 25% offI kupiłam "Katedrę w Barcelonie" Ildefonso Falconesa i "Chrystusa z karabinem na ramieniu" Ryszarda Kapuścińskiego Ehhh nie moge się doczekac końca studiów, bo wreszcie będę miała czas na przeczytanie wszystkich książekAktualnie mam ponad 10 w kolejce No i jak będę miała czas podejde zapisac się do klubu Świata Książki, bo wydają tam na prawdę fajne książki, jeszcze na żadnym tytule od nich się nie zawiodłam.
Chciałam kupic mapę Cypru, żeby nam zaplanować traski,a le nie było w dwóch księgarniach...najwyżej kupie przez net.
Nie wiem czy Wam mówiłam, ale zamierzam kupić gitarę basowąAle to jak sie odkopię z wszystkich uczelnianych spraw, koniec podyplomówki mam zaraz na poczaku lipca, obrona na mgr to pikuś, więc od wakacji jestem zamężna i intelektualnie wolna I moge się poświęcic innym fajnym zajęciom
Stary 2010-03-23, 22:07   #3127
madmuazelle
BAN stały

agator ładna suknia.

Samoa,do filmu slubnego mi sie podoba piosenka ta:
http://qukaczmarczyk.wrzuta.pl/audio...l_-_jason_mraz
Stary 2010-03-23, 22:14   #3128
Anouk.
BAN stały

no przykro slyszec, bo przeciez nie wesolo. Nic sie nie dzieje przeciez - nie mam prawa napisac "szkoda ze moje sukienka Ci sie nie podoba" ?

nie wklejalam jej zeby sie chwalic urodą sukienki, tylko ktos z forum poprosil o wklejenie zdjec gdy napisalam co juz mam do slubu zalatwione

kubusewa, nie mam na celu przepychanek słownych ani żadnych nieprzyjemnych sytuacji na forum. Rozumiem ze jestes ode mnie starsza stażem forumowym (bo jeśli chodzi o wiek to niekoniecznie) i w tym względzie mozesz/powinnaś pewne rzeczy podpowiadac, co jest rzeczą naturalną. uważam jednak, że wyolbrzymiłaś sprawę w swoim poście i niewiele w nim było wyjaśnień, raczej więcej karcenia.

PS. sugeruję ponowną lekturę ostatniego zdania z mojego poprzedniego posta
Cytat:
tym samym ponawiam: wnioskuję o pozostawienie tego tematu w spokoju - są ważniejsze rzeczy do omówienia (takie, jak wybór sali, obrączki, fotograf i cała masa innych elementów ślubu/wesela, które są tematami rozmów na tym forum)
Stary 2010-03-23, 22:16   #3129
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
agator ładna suknia.

Samoa,do filmu slubnego mi sie podoba piosenka ta:
http://qukaczmarczyk.wrzuta.pl/audio...l_-_jason_mraz
fajna Ale widze od razu, ze mamy inne wyobrazenie o filmie Twoja taka spokojniejsza
A mnei teraz wzięło na wspomnienia i słucham tego http://www.youtube.com/watch?v=H2jCb...eature=related musze się dokopac do płyt
Stary 2010-03-23, 22:38   #3130
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak Ty to zrobilas jak najnizsza wartosc osiaganej rzetelnosci (czy tez w tym wypadku nierzetelnosci) to 0
ale ujemna wyszla istotnosc (to co ma byc ponizej 0,05) czy rzetelnosc (Alfa Cronbacha? test polowkowy?)
robilas jakas analize czynnikowa/glownych skladowych czy co tam dzialalas?
Zdolna jestem

" a. Wartość jest ujemna z powodu ujemnej średniej kowariancji pomiędzy pozycjami. Narusza to założenia modelu rzetelności. Należy sprawdzić kodowanie pozycji."

Takie coś mi wyskoczyło, jak chciałam alfa cronbacha obliczyć. Jak masz czas i ochotę mi z tym pomóc to może podaj maila na pw bo jak tu będziemy tak pisać, to dziewczyny pomyślą, że coś knujemy

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
hej dlugo mnie nie bylo
tak wieć witajcie

co tam? jak tam? musze sie czyms pochwalic otoz..................... ..

kupilam suknie
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć

jestem tu nowa i jakoś tak ciężko mi się przełamać, żeby coś do Was napisać
nieśmiałość mnie zżera

Ale się rozpisałyście - nadrabiam dalej
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:40   #3131
Anouk.
BAN stały

fajne piosenki proponujecie, szczegolnie KOL "use somebody" jest taka "plastyczna" jelsi chodzi o klip.
ja sie zastanawiałam czy na samą czołówkę nagrania nie dac muzyki filmowej (samego score, nie piosenki). i zastanawiam się co by pasowało. macie pomysły?
jedyny jaki dzis mi wpadł do głowy to fragment pt. "maestro" z filmy The Holiday (ale nie odpoczatku, gdzieś od momentu 1min05sek). nastrojowy ale nie flegmatyczny
Stary 2010-03-23, 22:53   #3132
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
a jak u was wyglądają ceny sukni?
1200 z bolerkiem, halką, welonem szyta na mnie, ale po ślubie muszę ją oddać

Cytat:
Byłam u lekarza, coś tam mam na tej powiece, za wizytę i leki zapłaciłam 120zł. Dość mocno mnie to zdołowało, bo nie dość, że boli, to jeszcze płacę za to
Miałam podobne odczucia jak za leczenia kanałowe zapłaciłam ponad 200 zł No ale najważniejsze, żeby oczko wyzdrowiało

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
w ogóle byliśmy spisać protokół- super było, zero stresu, miło i wesoło
także strachy na lachy
Super, że wyszło bezstresowo

Cytat:
Skromnie, ale ładnie Chociaż osobiście dodałabym tam trochę koronki, albo innych ozdóbek

Cytat:
to moja suknia. Teoretycznie bo pani w salonie powiedziala ze to nowy model i nie ma w necie. Ale wydaje mi sie ze to ta. Ma tren czego tu nie widac.
A przede wszystkim jest lekka i wygodna http://www.mojeciuchy.pl/dane/414502...bella_635.html
w sumie po pierwszym salonie odrzucilam falbanki a jednak potem zdecydowalam sie hehe
tzta tez urzekla ale nie wie ze jednak ja wybralam bo sie wachalam ktora wybrac. I powiedzialam mu ze wkoncu w innym salonie kupilam, z czerwonymi dodatkami i takie tam i sie biedak nie domysla teraz, ale sie zdziwi
Ale TŻ będzie miał niespodziankę Suknia bardzo ładna, ale te gromnice na zdjęciu mnie rozbroiły

I dalej nadrabiam. Zaszalałyście dzisiaj

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-03-23 o 23:17
Stary 2010-03-23, 22:53   #3133
madmuazelle
BAN stały

To fakt,ta piosenka która wkleilam jest wolna,sentymentalna.Zaraz odsłucham te,które Ty Samoa wkleiłas.
Stary 2010-03-23, 23:33   #3134
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Wam mówiłam, ale zamierzam kupić gitarę basowąAle to jak sie odkopię z wszystkich uczelnianych spraw, koniec podyplomówki mam zaraz na poczaku lipca, obrona na mgr to pikuś, więc od wakacji jestem zamężna i intelektualnie wolna I moge się poświęcic innym fajnym zajęciom
A co TŻ na ten pomysł z gitarą?
Chciałabym myśleć, że obrona mgr to pikuś Mnie strasznie stresuje. Za to podyplomówką się wcale nie stresuję

Aaa... i jeszcze jedno... nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale Kubusewa mogłabyś się czasem powstrzymać od złośliwości. Nikt Ci nie broni wypowiadać swojego zdania, ale nie musisz tego robić w ten sposób i odrzucać z góry zdania innych osób, albo krytykować je za to, że piszą to co czują.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ale tu się cisza zrobiła
A na dole widzę, że dziewczyny podczytują i nic nie piszą
To ja już zmykam spać, bo jutro znów do Poznania jadę. Dobranoc

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-03-23 o 22:59
Stary 2010-03-23, 23:35   #3135
madmuazelle
BAN stały

Ja jestem,czytam ale dalej tworze liste gości.
Stary 2010-03-24, 00:14   #3136
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość

dzisiaj tz dzwonil do swojego dalekiego znajomego- organisty , i sie pyta go ile bierze za granie , a ten mówi, ze po znajomości i, że tyle ile damy.Orientujecie sie ile kasy sie daje? 100zl ?
mi sie obilo o uszy, ze ludzie daja gdzies tak 150zl
mam nadzieje, ze ten nasz nie bedzie sie wychylal poza przecietna

Cytat:
To może ja zaproponuje temat napiszcie ile płcicie za suknię jakie macie czy wyporzyczacie czy szyjecie czy kupujecie gotowa
mam kupiona gotowa w salonie (tzn. generalnie nie gotowa, bo ta dla mnie sie dopiero szyje i przybedzie w lipcu, no ale to taka gotowa w sensie jak w katalogu)...
cena jak dla mnie o wiele za wysoka no ale tak wyszlo zmusili mnie
(3890 suknia, 690 welon )

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wczoraj trochę pozwiedzaliśmy Kraków, tżcik studiował na AGH, także zna te rejony, dzisiaj byliśmy w Oświęcimiu, a jtr. śmigamy dalej... do Zakopanego

No to lecę. Papapapap
no to zazdraszczam jutrzejszego widoczku na Tatry z tego co widze to pogode macie jak w banku

Cytat:
osobiscie wole falbanki w wersji bardziej obcislej, ale w sumie ladna ta suknia tylko przypilnuj zeby Ci dobrze gorset dopasowali, bo widze po laskach w niej, ze chyba lubi sie zsuwac i jakos tak dziwnie miac

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Zdolna jestem

" a. Wartość jest ujemna z powodu ujemnej średniej kowariancji pomiędzy pozycjami. Narusza to założenia modelu rzetelności. Należy sprawdzić kodowanie pozycji."

Takie coś mi wyskoczyło, jak chciałam alfa cronbacha obliczyć. Jak masz czas i ochotę mi z tym pomóc to może podaj maila na pw bo jak tu będziemy tak pisać, to dziewczyny pomyślą, że coś knujemy
a nie wkradly Ci sie na pewno zadne bledy przy kodowaniu kwestionariusza? ja bym zaczela od przeczyszczenia bazy danych i sprawdzenia czy gdzies sie nie walnelas przy kodowaniu i wprowadzaniu danych mialas jakas skale Likertowska, Guttmana czy cos w tym stylu? (domyslam sie, ze to pretest jakiejs skali ). ewentualnie mogloby sie tak dziac gdybys do testu wrzucala jakies zmienne z poza skali z kompletnie innym kodowaniem, ale az takiego zacmienia to bys chyba nie miala
bo w sumie nic wiecej nie przychodzi mi do glowy
nam zawsze powtarzaja - "90% waszej pracy to wyczyszczenia bazy i przygotowanie jej do dzialania, przez kolejne 10% spijacie smietanke"
sprawdz ta baze i jesli to nie w niej lezy problem to moze ja rzuce okiem

zaopatrzylismy sie w % na wesele
jednak roznica w cenie miedzy wersja z koncesja, a bez koncesji to zaledwie 2%,wiec w sumie za 0,5l Wyborowej wyszlo 18,65zl czyli te wszystkie czarnowidztwa jak to wodka strasznie zdrozeje po nowym roku (podobno o zlotowke) okazaly sie nic nie warte, bo jak widac wystarczy wyhaczyc promocje i znajdzie sie wodka we wlasciwej cenie

jeszcze patrzylam na szampany, ale u nas to strasznie na nich zdzieraja
dlatego kupilismy na sprobowanie winko musujace Jacob's Creek - przy najlblizszym rendez-vous sprobujemy do tego jeszcza zaopatrzylismy sie w rieslinga (tez na sprobowanie) w dosc atrakcyjnej jak na rieslinga cenie (nawet porownujac jego cene na necie w $), wiec jak bedzie dobry to tez sie prawdopodobnie na niego zdecydujemy najwiekszy problem bedzie z winkiem czerwonym, bo tych polwytrawnych jest strasznie maly wybor mozliwe, ze stanie na dobrym, wielokrotnie sprawdzonym Tempranillo
no to tyle alkoholowych wiesci z frontu weselnego

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-03-24 o 00:23
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 00:47   #3137
madmuazelle
BAN stały

lain,no to za procenty i

Mam fajne zdjęcie bardzo odważnej podwiązki. No,ale to wkleje jutro.

A na suwaczku wybiło mi właśnie 6 miesięcy do slubu.
Stary 2010-03-24, 01:07   #3138
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

kubusewa, lain: no to w takim razie damy mu 150zl i niech sie cieszy hihiih

W sumie autokar tez dzisiaj (znaczy wczoraj ...juz ta godzina ) zalatwilismy.

Polecam avatar 3D fajne efekty

dobranoc

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

moniczka2123: na mnie szyja w salonie suknie, dalam 2500 zl plus welon chyba mnie wyjdzie 200zl
Stary 2010-03-24, 02:11   #3139
madmuazelle
BAN stały

Ja też zmykam spać.
Dobranoc.
Stary 2010-03-24, 07:10   #3140
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć kobietki weszłam tu na chwilke żeby życzyć wam miłego dniai ładnej pogodymoże którejś z was uda się załatwić coś nowego.mnie czeka ciężki dzień w pracy całe 13 godzin tylko nie piszcie za dużo żebym jutro zdążyła was nadgonic MIŁEGO DNIA

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:14   #3141
gosica502
Wtajemniczenie

Trzymac za mnie kciuki Bo wczoraj zamiast się cały wieczór uczyc to przerandkowałam z TŻtem a dziś kolokwium Ale i tak nie żałuję

Poza tym ustalone wszystko mamy związane z ciastami i tortem, mamy się po niedzieli zgłosic do pani po listę produktów
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:16   #3142
kaska87
Zakorzenienie

cześć

Gosia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:46   #3143
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hejka

ale znów dziś ładnie dziś mamy z TZ po pracy cały dzień wolny także na pewno go fajnie wykorzystamy
w ogóle tak mi się super dzisiaj spało ze normalnie nie mogłam wyjść z łózka ile bym dała żeby tam jeszcze zostać

Wczoraj kolejne zaproszenie daliśmy może nie którym wydaje się to wcześnie ale ja tam wolę odchaczone mieć no i goście się ucieszyli ze już wiedzą kiedy bo właśnie planowali urlop w połowie sierpnia wiec go trochę przesuną

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:57   #3144
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a nie wkradly Ci sie na pewno zadne bledy przy kodowaniu kwestionariusza? ja bym zaczela od przeczyszczenia bazy danych i sprawdzenia czy gdzies sie nie walnelas przy kodowaniu i wprowadzaniu danych mialas jakas skale Likertowska, Guttmana czy cos w tym stylu? (domyslam sie, ze to pretest jakiejs skali ). ewentualnie mogloby sie tak dziac gdybys do testu wrzucala jakies zmienne z poza skali z kompletnie innym kodowaniem, ale az takiego zacmienia to bys chyba nie miala
bo w sumie nic wiecej nie przychodzi mi do glowy
nam zawsze powtarzaja - "90% waszej pracy to wyczyszczenia bazy i przygotowanie jej do dzialania, przez kolejne 10% spijacie smietanke"
sprawdz ta baze i jesli to nie w niej lezy problem to moze ja rzuce okiem
Dzięki za rady. Jutro jeszcze raz to sprawdzę i w razie czego będę Cię prosić o pomoc. Kwestionariusz sama układałam i właśnie zaczęłam wątpić czy czasem nie jest źle skonstruowany Ale przejrzę jeszcze wszystkie dane jeszcze raz i dam Ci znać co wykombinowałam

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Trzymac za mnie kciuki Bo wczoraj zamiast się cały wieczór uczyc to przerandkowałam z TŻtem a dziś kolokwium Ale i tak nie żałuję

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ale znów dziś ładnie dziś mamy z TZ po pracy cały dzień wolny także na pewno go fajnie wykorzystamy
w ogóle tak mi się super dzisiaj spało ze normalnie nie mogłam wyjść z łózka ile bym dała żeby tam jeszcze zostać
Oj mam tak samo. Tym bardziej, że TŻcik właśnie się kładzie spać po nocce

Miłego dnia wszystkim
Stary 2010-03-24, 08:03   #3145
Ellin_ak
Rozeznanie

Jak obiecałam podrzucam zdjęcia butów i muszki zakupionej w poniedziałek
Załącznik 2974634 Załącznik 2974635

Załącznik 2974636 Załącznik 2974637

Załącznik 2974638
Mama Tżta była zachwycona butami Jak wczoraj ubrał wszystko(tylko koszulę starą, bo nowej nie możemy znaleźć) to zakochałam się po raz drugi Wygląda super!
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:16   #3146
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
(bo jeśli chodzi o wiek to niekoniecznie)
po wizycie na Twoim profilu pozostawie to bez komentarza...niech Ci reszta powie dlaczego.. co do omawiania wyborów.. właśnie omawiałyśmy Twoją suknię więc zapodaj coś innego do omawiania.. moje wybory już zaostały przemaglowane na wszystkie strony

Hej PMki miłego wiosennego dnia
Przed chwila uslyszalam ze u mnie ranem moze byc nawet ponizej 0 stopni a ja po wczorajszym goracu znowu wystawilam bazylie na balkon i za pene znowu mi zmarzla.... grrrrrrrrrrrrrrr

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:21
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:25   #3147
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

A mnie głowa boli od 15 lat nawet po kilka razy w tygodniu i nie przywykłam do tej pory
Suknia bardzo skromna a przez to delikatna. Możesz bardziej zaszaleć z dodatkami
Cytat:
Bedzie Twój TŻ miło zaskoczony A suknia ładna, mimo, że nie przepadam za falbankami to muszę powiedzieć, że ta ma coś w sobie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Poza tym ustalone wszystko mamy związane z ciastami i tortem, mamy się po niedzieli zgłosic do pani po listę produktów
3mam mocno kciuki! Będzie dobrze
Cześć wszystkim Kolejny ładny dzień u mnie Szkoda tylko że TŻcik w pracy.. U nas sprawy ślubne w miejscu stoją. Tylko w poniedziałek oglądaliśmy albumy dla rodziców, 2 nam się spodobały, ale to były ostatnie dwa i ogólnie do wyboru było mało takich o jakie nam chodzi, więc się wstrzymaliśmy z kupnem. A w niedzielę u TŻ wybieraliśmy jego zdjęcia, śmiechu było sporo
Stary 2010-03-24, 08:28   #3148
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
[.....]dzisiaj tz dzwonil do swojego dalekiego znajomego- organisty , i sie pyta go ile bierze za granie , a ten mówi, ze po znajomości i, że tyle ile damy.Orientujecie sie ile kasy sie daje? 100zl ?
u nas organista kosztuje 150zł
Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć

jestem tu nowa i jakoś tak ciężko mi się przełamać, żeby coś do Was napisać
nieśmiałość mnie zżera
witam Cię nowa koleżanko w naszych jakże nieskromnych progach!
Cytat:
To może ja zaproponuje temat napiszcie ile płcicie za suknię jakie macie czy wyporzyczacie czy szyjecie czy kupujecie gotowa
nowa, salonowa, 1960 zł z bolerkiem, kołem, podwiązką i drobnymi zmianami.
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

witam nowa kolezanke co do twojej sukienki Anouk. to mi sie nie bardzo podoba,

chilanes bardzo ladna sukienka,

tak, dziekuje za przypomnienie

jakos mi tez w to trudno uwierzyc,
ogolnie to mam juz stracha ale u mnie skumulowal sie slub, remont mieszkania i choroba dziadka, wlasnie wczoraj sie dowiedzielismy ze jest z nim gorzej,
dzięki kochana
życzę Dziadkowi dużo zdrówka!
jak tam ostatnie przygotowania?
Cytat:
co do tego wafelka to chyba faktycznie nie ma go w sklepach, co tydzien robie zakupy dla moich (swietlicowych) dzieci i nie przypominam sobie zeby to na polkach lezało
jest w sklepach chociażby w tesco
Cytat:

ja chyba komentowałam już tą suknię Podoba mi się
Cytat:
Zgadzam się z Toba ewo,co do opini sukni dany.

Ja tworze liste gości w wordzie,by potem wysłać liste i projekt zaproszeń,ktory jesteśmy w trkacie szukania/wybierania.

Tak w ogóle mam dylemat odnośnie pewnych gości. Moi rodzice,zwłaszcza mama chce zaprosić teściów mojego brata,a to dlatego bo siostra mojej bratowej zapraszała na ślub/wesele moich rodziców.Nas/my zaproszeni nie bylismy/nie dostaliśmy,bo pewnie powodem tego,że i tak by nas nie było,ze względu że nie mieszkamy w kraju.A ja nie wiem,czy chce ich zapraszac,z tego względu że to ludzi ktorzy uważają się za nieomylnych,którzy pewnie będa komentować a raczej porównywac nasz slub a ich młodszej córki ( siostry bratowej ) Ja już słyszałam,że w sali remizie ( chrzestna tż-ta nas na nia namawiała,w dodatku jak jeszcze byliśmy z tz-tem w poczatkowej fazie związku,dowiedzielismy sie że chrzestan tż-ta i teśc mojego brata to kuzyn-kuzynka=kuzynostwo ) jest pyszne jedzenie,a tam gdzie chcemy to ponoć ludzie narzekali ( pierwsze słysze ) Czy ja np komentowałam że sisotra mojej bratowej miała wesele w przydrożnej reustauracji??Nie. No właśnie...... Zreszta tu też nie chodzi,że przydrożna,ale nic tam szczególnego/fajnego i nie skomentowałam tego,bo mnie to nie obchodziło,gdzie mają wesele.
hmm w skrócie powiem, ze ja nie zapraszam teściów mojego brata, mimo, ze moi rodzice dostaliz aproszenie od ich syna, gry się żenił, ale to, ze moi dostali, to nie oznacza, ze tamci muszą ode mnie. Nie są mi oni potrzebni
Cytat:
[.....]
wiem ze nie pierwsza i nie ostatnia, ale szukam alternatywnej piosenki na podziekowania dla rodzicow (oczywiscie alternatywnej dla "Cudownych rodzicow mam").
szukalam juz troche w internecie, ale propozycje ktore znalazlam albo brzmia jak disco polo albo są o samej matce. HELP!
my będziemy mieli discopolową Cliver "Podziękowania dla Rodziców". Zastanawialiśmy się jeszcze nad Małym Chórem Wielkich Serc "Dla Rodziców".
Stary 2010-03-24, 09:11   #3149
kubusewa
Zakorzenienie

co mamy ruch w interesie to nie powiem; gdzie jest Black
Stary 2010-03-24, 09:16   #3150
can't be perfect
Wtajemniczenie

cześć

Cytat:
To może piszmy czy to za wyporzyczenie czy szycie czy kupiłyscie gotowa
ja płacę 800zł za wypozyczenie w tym jest wypozyczenie sukni, halki, rękawiczek jak ktoś chce, i stroika do włosówi welonu.. dodatkowo muszę zapłacić za wypozyczenie bolerka.. ja chcę kupic na własnośc welon, więc myślę żę wszytko wyniesie mnie razem z butami 1300 zł

Cytat:

jakos mi tez w to trudno uwierzyc,
ogolnie to mam juz stracha ale u mnie skumulowal sie slub, remont mieszkania i choroba dziadka, wlasnie wczoraj sie dowiedzielismy ze jest z nim gorzej,
mam nadzieję że z dziadkiem bedzie wszystko ok

my teraz jestesmy na etapie szukania mieszkania.. niby umowę wstepną mamy podpisaną na rynku pierwotnym, dzisiaj idziemy oglądać mieszkanie na rynku wtórnycm.. budynek ma 10 lat..

wiecie może jak to jest z tym podatkiem od wzbogacenia czy jakoś tak?? podobno jak kupimy nowe mieszkanie świezo wybudowane, to nie ponosimy kosztów tego podatku, a jak we wtórnym to jakiś się tam płaci podatek, ileś procent wartoście mieszkania?? wie może któraś ??

Cytat:
mi się podoba lubię prostotę w sukienkach

Cytat:

to zalezy.. czy Twoi rodzi ce pomagają Wam finansowio w organizacji wesela?? jeśli tak to co Ci szkodzi ich zaprosić, zawsze znajdą się osoby które będą negatywnie komentować, też mam w rodzinie ciotkę która uważa że wesela ich dzieci były najlepsze ze wszystkich ,a tak naprawdę była kiszka, bo połowa gości się schlała, para młoda w ogóle się nie chciała bawić itp.

Cytat:
jeżeli dobrze Ci w falbankach to czemu nie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Jak obiecałam podrzucam zdjęcia butów i muszki zakupionej w poniedziałek
Załącznik 2974634 Załącznik 2974635

Załącznik 2974636 Załącznik 2974637

Załącznik 2974638
Mama Tżta była zachwycona butami Jak wczoraj ubrał wszystko(tylko koszulę starą, bo nowej nie możemy znaleźć) to zakochałam się po raz drugi Wygląda super!
mój TŻ chce sobie kupuć w podobnym stylu.. i stwierdził, że do kościoła weźmie nowe, a na salę przebierze stare rozchodzone.. poproszę go żeby do oczepin wytrzymał w nowych, a póxniej może przebrać

i po garnitur mielismy jechać w sobotę zobaczyć,a le ja do pracy idę, więc pojedziemy po świętach
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości