|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Dzień dobry!!
Na mnie dziś też czeka prasowanie... No cóż kiedyś trzeba... Zaczynam już dobrze czuć ruchy Maluszka... to daje strasznie dużo radości i energii... Po za tym robi mu się trochę ciasno u mnie w brzuchu bo wczoraj miałam taką małą górkę z prawej strony i tak się zastanawiałam czy to głowa czy pupa ![]() Pierwszy raz mi się to dziś zdarzyło... obudziłam się strasznie opuchnięta na twarzy i tylko na twarzy, dłonie ani stopy nie są spuchnięte... ciekawe dlaczego tak??
![]() |
#3392 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18099382] Pochwalę Wam się nowym strojem dla mojej Myszki ![]() ![]() Sliczne, dzis na pewno odwiedze smyka! CZesto mam tak jakbym na kacu byla, wypila z 8 piw i wypalila dwie ramki szlugow :/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
BAN stały
|
U mnie górka w prawym boku okazało się pupą
![]() czasami jak maleństwo szaleje to cały brzuch się rusza... a jak miało czkawkę to dopiero śmieszne uczucie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
carmena mnie to już w nocy suszy
![]() ![]() ja jeszcze nic dla dziecka nie kupiłam nie cierpie prasowac firanek a jak musiałam leżeć na początku to kupiłam makarony żeby tż nie musiał prasować ![]() ![]() anuszka ja chyba 2o pare złotych ale nie pamiętam kasha też mam czasami takie górki ![]() ponoc w ciazy opuchlizna moze sie zdarzyc ja to caly czas sie cala spuchnieta czuje i nie wiem czy to opuchlizna czy kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
To nie tak źle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze że maleńka zdrowa!!!!...no i że nic jej nie wyrosło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Hmm Juz ok 3 tys. wydalismy i jeszcze brakuje mi fotelika samochodowego, laktatora, smoczkow, kosmetykow i pojemnika na zuzyte pieluchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
ja stwierdziłam, że nie chcę jednak wiedzieć jaka płec. Przy porodzie się okaże na 100%. Znam juz tyle przypadków, ze chłopcy okazali się dziewczynkami, a dziewczynki chłopakami, ze masakra! Moja bratowa cały czas miała mieć chłopca, przed porodem na usg też był chłopiec, a z brzucha wyszła dziewczynka, jajka wsiorbało
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko kochana więcej uśmiechu na tych zdjątkach powinno być!!! Taka żywiołowa i wesoła kobitka z ciebie a taka poważna na własnym ślubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zadomowienie
|
Świnkę przechodziłam więc to raczej nie to...
Sama nie wiem, trochę wczoraj sprzątałam w szafach więc jakieś przemęczenie mogło się pojawić, ale czytałam, że po nocy powinno ustąpić... Mam umówioną wizytę u lekarza na piątek, zrobie sobie przy okazji badanie moczu, bo na ostatnim wyszedł mi podwyższony poziom białka... więc pierwsze o czym pomyślałam to zatrucie ciążowe, ale mam nadzieję, że to nie to... napewno nie to ![]()
![]() |
#3405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Dobra idę sprzątać ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18099382]Mnie się strasznie włosy na brzuchu puściły
![]() ![]() Pochwalę Wam się nowym strojem dla mojej Myszki ![]() ![]() śliczna sukienusia, kurczę jak tak oglądam te wasze zakupy to coraz bardziej chce mi się samej kupować a w moim przypadku nie bardzo ma to sens bo mam mnóstwo ubranek po córci więc myślę że dla drugiej córci nie będę jużą chyba nic dokupywać, tym bardziej że dostałam jeszcze dodatkowo od znajomej ciuszki po córce.Ogólnie starczy tych szmatek chyba dla 4 dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
![]() Przyszlam sie przywitac i zmykam na spacerek bo jest taka cudna pogoda ze az zal siedziec w domku ![]() Marta śliczny brzuszek i ciuszki a ten napis o mamusi to juz w ogole ![]() honolinka przesłodka sukieneczka! Siala Bala pikne fotki i Panna Mloda na nich! |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
No tak aby nie smierdzialo w domku, nie bedziemy co chwila latac do smietnika z jedna pielucha http://allegro.pl/item961034648_kosz...iene_plus.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy, ale jestem zadowolona, że mi tak szybko poszło. Już zjadłam pączka i wypiłam soczek. Piore firanki, bo słonko tak świeci, że żal ich nie wywalić za okno do suszenia. Cudowna pogoda, az chce się zyc!!!!
O 13 ide do lekarza po skierowanie na badania a na 14 do fryzjera. Chyba klęczysz i opierasz sie na kolanach. Tak ja robię, ale na 100 % nie wiem czy jest to prawidłowe ułożenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolejną rada z M jak mama:" Przy sikaniu, pochyl sie do przodu, wtedy lepiej opróżnisz pęcherz". Muszę to przetestować. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() jak dobrze juz byc w domu ![]() Londyn jest piekny i na pewno tam wrocimy ![]() ktoras z was pytala o wydatki... az sie boje liczyc. mysle ze co najmniej 4000 wydalismy a mamy tylko wozek fotelik i ciuszki (tyle ze ciuszki mamy na 1,5 roku juz wiec potem bedzie mniej wydatkow) zaraz wrzuce fotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z Martyną jak byłam w ciąży to spuchłam na twarzy i ogólnie do końca ciąży wyglądałam jak chomik ![]() Niczym sie nie martw, a jak opuchlizna nie minie to na wizycie powiedz swojemu lekarzowi, na pewno cię uspokoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od roku juz jezdzilam z baby on board bo tz mi kupil twierdzac, ze przeciez ja jestem duze dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
witam
jaki piekny dzien dzisiaj ![]() dzieci zaprowadzone, zakupy zrobione, obiad gotowy, odkurzone, podlogi pomyte, tylko jeszcze pranie rozwiesze jak sie skonczy prac. wiec chwila relaksu teraz ![]() carmena kiepsko z ta zoltaczka, mam nadzieje, ze trafisz na fajnego lekarza i cie dobrze pokieruje, czytalam na necie ze w przypadku tego badania zdarzaja sie pomylki, bedziesz powtarzac? siala powtorze, slicznie wygladacie ![]() kassha ja bym koniecznie skonsultowala sie z lekarzem, a jakie masz cisnienie? ![]()
#3415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego sikania to w pierwszej ciąży lekarka tak mi poradziła żeby właśnie się pochylać więc teraz też tak ciągle robię ale i tak zdarza mi się że za 5 min znów siku mi się chce , jak tylko mała przyciśnie na pęcherz, chyba juz do końca ciąży nie uda mi się do końca wysiusiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
pierwsza porcja ubranka z roznych firm a reczniczek z myjką i pacynka z Primark
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama ostatnio zauważyłam że jakoś bardziej nerwowo jeżdżę i wszyscy mnie wkurzają ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robię błąd pijąc najwięcej wieczorem. Ale jakoś wtedy mam na wode ochote. No i w efekcie wstaje3-4 razy w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
kurde nie chca sie fotki dodawac
![]() tutaj ubranka z NEXTa cdn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.