Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 21:19   #3361
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja juz po moja córka nadal jest córka, na szczescie nic tam miedzy nozkami jej nie wyroslo ogolnie jest zdrowa jak rybka, wazy 414 g ile ma cm niestety nie wiem bo lekarz zakrecony jak paczka dropsow, tak nagrywal mi filmik ze w koncu sie nie nagral musze isc jeszcze raz w piatek. ogolnie dzidzia miesci sie w normach, tylko na 4d tak sie zgiela ze kolanka miala przy buzi hehe i slabo bylo widac... mam nadzieje ze w piatek bedzie lepiej

niezawsze komplecik z reala? widzialam dzisiaj i zastanawialam sie czy kupic hehe
To skorzystasz, jeszcze raz sobie dzidzie poogladasz Nie musisz placic jeszcze raz mam nadzieje?
Tak komplecik z reala po bulki tylko weszlam ;P Dla dziewczynki mozna poszalec z ubrankami

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:39   #3362
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

ja weszlam po zarcie dla kota ale sie opanowalam i nie wzielam

no teraz zaplacilam tylko 50 pln, w piatek zaplace setke, ale fakt, zoacze niunke drugi raz i moze lepiej sie ulozy bo poki co kiepskie ujecia byly. widzielismy pysiaka, usteczka, uszko, nosek, oczka, łapki ah cuuuudo ale fotki mam kiepskiej jakosci bo nie skanowane niestety....
na jednej fotce nóżka a na fotce 3d widac łapke jak akurat zgieła paluszki, nosek, uszko, usteczka i oczko, chociaz zrobil zdjecie kiedy mala sie poruszyla i wyszlo jak wyszlo z jakas czarna plama na glowie.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:48   #3363
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Spokojnej nocki dziewczynki. Mykam bo jutro czeka mie pobudka o 6.20. Oby ta noc byłą lepsza od poprzedniej.
Stary 2010-03-23, 21:56   #3364
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

no teraz zaplacilam tylko 50 pln, w piatek zaplace setke, ale fakt, zoacze niunke drugi raz i moze lepiej sie ulozy bo poki co kiepskie ujecia byly. widzielismy pysiaka, usteczka, uszko, nosek, oczka, łapki ah cuuuudo ale fotki mam kiepskiej jakosci bo nie skanowane niestety....
na jednej fotce nóżka a na fotce 3d widac łapke jak akurat zgieła paluszki, nosek, uszko, usteczka i oczko, chociaz zrobil zdjecie kiedy mala sie poruszyla i wyszlo jak wyszlo z jakas czarna plama na glowie.
Hihi jaka stópka
Na pewno następne usg będzie lepsze i nacykasz fotek

A ja zamieszczam kolejną partyjkę ślubowych zdjęć.. dla tych co się domagały

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:06   #3365
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

no to sie chwale - bedzie SYN !! Maksymilian lub Damian...
15,5cm, 365g, zdrowy i wszystko jest w porządku!!
wiercił się strasznie, do tego stopnia, ze miał czkawkę i założył sobie stopę na głowę i łapał ja rączką uśmialiśmy się hehe

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18072601]Cześć.
Przyszłam się pochwalić. Ja dzisiaj po połówkowym-będzie dziewczynka. Cała i zdrowa![/QUOTE]

idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:09   #3366
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
a poza tym dowiedziałam się że mam HBS (żółtaczka typu A ) wyniki też nie mam za dobrych....dalej mam zapelnie pęcherza i reszta wyników np białko i leukocyty są złe. ale to 2 mam wizytę u starego ginekologa, wiec musi mi coś przepisac
ojj to niedobrze...to co z tym beda robic?

niezawsze sliczny komplecik
Wiem, ze samolot na najbezpieczniejszy srodek lokomocji, ale to tak podswiadomie teraz cos sie dzieje w mojej glowie. Jeszcze zawrocili ich do gate'u, bo jakis maintenance problem...no ale nic, jeszcze 2,5-3h i powinien ladowac z tymi opoznieniami wszystkimi...

GRATULUJE
dziewczynek

bajka
to masz atrakcyjny tydzien pod wzgledem usg
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:33   #3367
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Ok skoro stukło mi te 28 latek stawiam wirtualnie torcik i winko
Tego co NAJPIĘKNIEJSZE!

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Na ostatniej wizycie wyszło że 6 kg od początku ciąży przytyłam ale widać że nie idzie mi to w brzuch tylko nogi mam opuchnięte, łydki najbardziej.Ostatni miesiąc juz dobrze bo juz tak nie puchną.
6 od poczatku to chyba nie taka gigantyczna liczba, pewnie bardziej te spuchniete nogi sprawily ze masz bez soli.. Grry ja bym nie mogla.. moza mniej troche solic,ale bez o kurde..

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Mantruję, bo jakoś tak krecha mi nie pasuje Wiem, że to przejściowe ale nie mogę ...

Ogólnie uwielbiam być w ciąży to wspaniały okres i tak jak wcześniej pisałam przeszkadza mi to, że czas tak szybko płynie...
Ale wolałabym bez krechy
HIhihi widze jakąs krechomanie:P
W ciazy ok, heh potem sie fajnie czeka po ciazy az zniknie. Sama nie wiem ile moja czasu na to potrzebowala..
TEraz po urodzeniu -jak bede w miare sie czuc, obiecuje sobie ze juz w szpitalu zrobie sobie w lazience fotke komorka brzucha po porodzie, i tak np co tydzine jak wraca "do siebie" (albo chociaz jak troche sie wciaga). W poprzedniej nie mialam, a jestem naprawde ciekawa jak wygladal po urodzeniu...

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
PS. Miałam nacisk na pęcherz i poszłam siusiu, przyłożyłam rękę do brzucha, a tam? Puk....za chwilę znowu...puk . I mamusia w ryk .
Wspaniale!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
.mam smaka na pizze.....
Mialas smaka bo ja chcialam z Toba dzis isc!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jeszcze Was nie nadrabiałam.

jestem po usg 3d/4d. Wszystko ok Dzidziuś waży 422gramy, dziś rozpoczynamy 22 tydzień. Dziecko jest starsze o 3 dni Serduszko i wszystkie narządy w porządku, łożysko idealnie umiejscowione, jak powiedział lekarz. Niestety dzidziuś nie pokazał nam co ma między nóżkami, ale lekarz powiedział, że penisa nie widzi... czyli alguien, możesz wpisać na liście przy mnie, że niespodzianka
Jestem teraz bardzo bardzo szczęśliwa Później dam jakąś fotkę.
SUper..
Starsze heh, ja mam zawsze 1,5 tyg mlodsze

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez memphiska Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
będę mamusią lipcową, termin mam na 6 lipca, a w brzuszku rośnie synek.
Nie mogę się doczekać kiedy będę jeździła z wózkiem

pozdrawiam
Witaj!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 22:34   #3368
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

a właśnie alguien jak możesz to też dopisz u mnie płeć: dziewczynka - Magdalena Paulina [2-imienna będzie]
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:44   #3369
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
chyba nie bo ja w 21 jestem i do wyskoczenia chyba jeszcze daleko Pępek wyskakuje jak macica przekracza granicę pępka, trzeba gdzies wyczytać kiedy powinna być na takim etapie

ale wyczytałam na jakimś innym forum właśnie że to kwestia indywidualna i że niektórym w ogóle pempek w ciąży nie wyskoczył..
Ja mam nadzieję wdać się w mamę - jej pępek przy żadnej ciąży nie wyskoczył

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
no to sie chwale - bedzie SYN !! Maksymilian lub Damian...
15,5cm, 365g, zdrowy i wszystko jest w porządku!!
wiercił się strasznie, do tego stopnia, ze miał czkawkę i założył sobie stopę na głowę i łapał ja rączką uśmialiśmy się hehe
Gratuluję

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18072601]Cześć.
Przyszłam się pochwalić. Ja dzisiaj po połówkowym-będzie dziewczynka. Cała i zdrowa![/QUOTE]Gratuluję

Cytat:
dzidzia gratuluje pierwszych kopniakow moja córa ma chyba ADHD bo wczoraj caly dzien mnie boksowala mnie juz puka dosyc mocno ale tż jeszcze nic nie czuje niestety i strasznie nad tym ubolewa heh.
Mój poczuł pierwsze kopniaki w 20tyg. 4dni

Cytat:
Napisane przez dilarka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Jestem tu nowa i dopiero dzisiaj znalazłam Wasze super forum i postanowiłam się przywitać
Ja jestem obecnie w 21 tc i termin mam na 7 sierpnia
Dopiero na teście pojawiły się dwie kreseczki, a tu już połowa ciąży
Pozdrawiam Was serdecznie i pozwolę sobie do Was dołączyć
Cytat:
hej dziewczyny

pozdrawiam
Witajcie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
i najwazniejsze... to dziewczynka (stwierdzil ze widzial w badaniu dopochwowym narzady rozrodcze, przy okazji mierzenia szyjki)... ten z prywatnego usg nie byl w stanie potwierdzic plci z badania brzusznego bo stwierdzil ze dziecko poskladalo sie jak scyzoryk i malo bylo widac... raczki i nozki praktycznie razem... nawwet serduszka nie mogl obejrzec bo mala rekami zaslaniala, wiec tylko udalo zbadac sie akcje serduszka - 140 uderzen na minute

zresztą wkrotce wrzuce filmik na YouTube z badania brzusznego to same bedziecie mogly zobaczyc - ja w jej ulozeniu sie pobubilam - gdzie co ma
Gratuluję

Cytat:
co do kreski to nie mam jeszcze, ale pewnie i tak nie będzie jej widac bo mi strasznie brzuch owłosiło czy którejś też?

a co do cycków to jak na razie mi się mieszczą w starych staników, ale ostatnio bardziej napuchły, więc może już niedługo

a poza tym dowiedziałam się że mam HBS (żółtaczka typu A ) wyniki też nie mam za dobrych....dalej mam zapelnie pęcherza i reszta wyników np białko i leukocyty są złe. ale to 2 mam wizytę u starego ginekologa, wiec musi mi coś przepisac

EDIT: aha...nie mam apetytu w ogóle, jem żeby jesc. i jeszcze jedno...uzbierałam już tysiąc na dziecko więc do narodzin jak dobrze pójdzie to 2000 lub co lepsza 3000 będzie
Mnie owłosiło całą Brzuch, nogi, plecy... Mam nadzieję, że po porodzie zniknie to futerko
Za to apetyt mam wielki - mogłabym jeść i jeść - szczególnie słodkie różnej maści A najgorsze jest to, że piersi wydają się coraz mniejsze, brzuszek praktycznie nie widoczny... a uda i boczki rosną w oczach

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-03-23 o 22:46
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:45   #3370
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie alguien jak możesz to też dopisz u mnie płeć: dziewczynka - Magdalena Paulina [2-imienna będzie]
dopisalam, ale prosze o pw generalnie
Stary 2010-03-23, 22:58   #3371
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

właśnie przeglądałam naszą listę i rzuciły mi się dane muminek88 - u nas też termin na 4.08... i jakby okazał się chłopcem miał mieć na imię Michał Łukasz - odwrotna kolejność imion niż u muminek88... ale następny będzie u nas chłopczyk... ale to za koło 9-12 lat
[planujemy 6-8 lat różnicy między dziećmi, jak Magdalenka podrośnie zamierzamy adoptować 3-4-letnie dziecko przeciwnej płci ]... więc Michałek na pewno się pojawi ]

lekko rozbawił i zaskoczył mnie ten zbieg okoliczności - imiona dla dzieci...
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 00:27   #3372
Alguien
Zadomowienie

Maz dolecial szczesliwie Wiec bede mogla dzis spokojnie pojsc spac
Stary 2010-03-24, 05:32   #3373
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
ja chodze jak kaczucha, brzuszek urósł ostatnio no i plecki mnie bolą i ciężko mi jest znaleźć odpowiednią pozycję do chodzenia, plecy sie wyginają a brzuch ciąży z przodu.. poza tym po schodach ciężko mi sie wchodzi, wtedy chyba najbardziej komicznie wyglądam
Mnie tez ostanio mocno wypchalo do przodu, a mala naprawde kopie jak szalona, wczoraj spimy a ona sobie chyba zabawe urzadzila w brzuszku i nawet TZ czul jak szalala
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja znow glodna jestem Na szczescie paelle szybko wrzucilam na patelnie i zaraz bede jesc.

I zdjecia kompleciku dla mlodej.
Śliczny

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Hihi jaka stópka

Bardzo ładnie wyglądaliście, ja już zapomniałam jakie to fajne przezycie...we wrześniu mina 3 lata...
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
No to sie ciesze wiedziałam, że bedzie oki

Ja na 8 do dentysty ide, po tem musze zapisac sie do przychodni nowej tam gdzie chcem dziecko dac...nio i odwiedze moze kolezanke
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 05:46   #3374
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry!! Dziś noc spokojna. Te ćwiczenia na pachwiny pomagaja i dziś mnie nie bolały.

Cytat:
To dobrze. Będziesz miała spokojną nocke.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mnie tez ostanio mocno wypchalo do przodu, a mala naprawde kopie jak szalona, wczoraj spimy a ona sobie chyba zabawe urzadzila w brzuszku i nawet TZ czul jak szalala
Mój mały miał wczoraj to samo. Mąż przyłożył głowę do brzucha i mówi:" Halo, proszę nie kopać mamusi", a ten jak na zawołanie. To zaczął mu kołysankę śpiewać, pocałował brzuchor i oboje nagle poszli spać. Mój mąż strasznie lubi jak mały kopie a on te kopniaki może wyczuć.

siala Ty księżniczko nasza
Stary 2010-03-24, 06:59   #3375
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A co myslicie o bujaczkach?? ja mysle ze to fajna sprawa mam juz 2
tak potwierdzam - my będziemy mieć bujaczek

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja dobra koleżanka poszła dziś na genetyczne usg i wyszło jej, że maluch ma za dużą przezierność karkową. Straszą ją amniopunkcją a nikt nie zaproponował testu potrójnego. Biedna ona .
Nie wiem co jej powiedzieć. Ile z Was robiło badania?
uspokuj ją i powiedz że te badania dają tylko 60% szans, ze wszystko będzie Ok albo nie :/
po moich wynikach (tez mialam te badania i ja jezdzilam do profesora do Kliniki) gin powiedzial, ze mam takie dobre ze daje mi 70% szans na Ok ale moze byc roznie
a znowu mojej znajomej powiedzieli ze urodzi dziecko z zespolem Downa, przeziernosc masakrycznie duza, pozostale badania zrobili i tez byly zle... i urodzila piękną, zdrową w 100% córeczkę
dlatego ja na poczatku mialam mieszane uczucia czy wogole robić te badania w 12 tygodniu ciazy, ale w koncu zrobilam i na szczescie jestem spokojniejsza, ale tak jak mowie - nie ma co im wierzyc do konca...

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Jakos nadrobilam jestem po wizycie u ginka...no i niestety nie jest za dobrze ;/ mam celibat i zwolnienie z pracy na 3 tygodnie ;/
echh.. no to dbaj o sibie i Malenstwo..

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie dziś M jak mama. Ciekawy fragment Wam przytocze a propo pracy i ruchu w ciąży. Jak nie ma przeciwwskazań to należy kategorycznie zrezygnować ze stylu kanapowo-komputerowego. Dzidziuś nie lubi stagnacji i bezruchu. Jak chodzimy, rozmawiamy z ludźmi to mały otrzymuje mnóstwo bodźców, dzięki którym lepiej sie rozwija. Usprawnia to jego zmysł równowagi i rozwój ruchowy. Jeśli mało sie ruszamy maluch może nieprawidłowo układać się przed porodem, mieć problem z integracją sensoryczną- później chodzić, pełzać, przewracać się na bok.
ooo w sumie to prawda, ja tez staram sie chodzic jak najwiecej, ale czasem taaaaaak się nie chce

Cytat:

i najwazniejsze... to dziewczynka (stwierdzil ze widzial w badaniu dopochwowym narzady rozrodcze, przy okazji mierzenia szyjki)... ten z prywatnego usg nie byl w stanie potwierdzic plci z badania brzusznego bo stwierdzil ze dziecko poskladalo sie jak scyzoryk i malo bylo widac... raczki i nozki praktycznie razem... nawwet serduszka nie mogl obejrzec bo mala rekami zaslaniala, wiec tylko udalo zbadac sie akcje serduszka - 140 uderzen na minute
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
śliczna

hmmmm chyba będzie dziewczynka..... nie wiadomo jeszcze

wierci się oczywiście....

i wsio ok.
gratulacje

Cytat:
Też ide na slub w kwietniu i maju. Ostatnio wpadłam na pomysł przerobienie mojej sukienki. Mam taką czekoladową, odcinaną pod biustem, na ramiączkach. Krój ma ciążowy, ale oczywiście w biuście za mała. Więc kombinowałyśmy z babcią co by tu zrobić. Więc ja utniemy, bo ma beznadziejną długość do połowy łydki i wszyjemy klin. Mam nadzieję, że nie będzie to żle wyglądało. Tez mi szkoda kasy na typowo ciążowa kieckę.
ja ide na koniec czerwca... no coz juz postanowilam, że namiot z piwnicy wyciągnę i się owinę tropikiem - bo w co ja innego się zmieszcze

Cytat:

co do kreski to nie mam jeszcze, ale pewnie i tak nie będzie jej widac bo mi strasznie brzuch owłosiło czy którejś też?

a co do cycków to jak na razie mi się mieszczą w starych staników, ale ostatnio bardziej napuchły, więc może już niedługo
zazdroszcze stanikow, ja juz o kolejny rozmiar wieksze musze kupić
na szczescie pocieszam sie, ze polowa mojej wagi, ktora przybywa to w cyce idze

Cytat:
ale fajne
ech jak ja bym chciala tę moją suknie raz jeszcze zalozyc - z mezusiem mym ofkors

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję wdać się w mamę - jej pępek przy żadnej ciąży nie wyskoczył

Mnie owłosiło całą Brzuch, nogi, plecy... Mam nadzieję, że po porodzie zniknie to futerko
Za to apetyt mam wielki - mogłabym jeść i jeść - szczególnie słodkie różnej maści A najgorsze jest to, że piersi wydają się coraz mniejsze, brzuszek praktycznie nie widoczny... a uda i boczki rosną w oczach
oj ja tez mam taka nadzieje co do pepka.. jakos mi sie to okropne wydaje taki wystający ble
krecha juz lepsza, ale mam wrazenie ze ona tez mi nie grozi bo narazie ani sladu

co do owlosienia mialam taki problem na poczatku ciazy - pierwsze 2-3 miesiace... zwykle golilam nogi raz w tygodniu a wtedy co dziennie?! i to wieczorem mialam juz porazkę...
teraz to minęło i juz znowu mam spokoj
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:32   #3376
Zuziunia
BAN stały

Moja dzidzia jest naprawdę nieobliczalna
kamufluje się z tą płcią... stwierdziłam że trzeba się nastawić na niespodziankę bo i tak na 100% nie będziemy wiedzieć... może usg szczegółowe coś więcej da...

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
co do owlosienia mialam taki problem na poczatku ciazy - pierwsze 2-3 miesiace... zwykle golilam nogi raz w tygodniu a wtedy co dziennie?! i to wieczorem mialam juz porazkę...
teraz to minęło i juz znowu mam spokoj
Mi się meszek na brzuchu zrobił... tak od miesiąca już mam....
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:39   #3377
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Mnie się strasznie włosy na brzuchu puściły. TŻ się śmieje,że normalnie mały okrągły orangutanek się robie.
Pochwalę Wam się nowym strojem dla mojej Myszki.Trochę nie wyraźne,bo telefonem robione.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:00   #3378
hd2005
Zakorzenienie

Witajcie!
słońce, słońce, słońce!!!
aż chce się żyć

Hura! przespałam całą noc

Cytat:
Pierwszy zauważył to mój mąż, który stwierdził, że chodzę jak kobieta w ciąży
jak to delikatnie określił

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:

Kupiłam sobie dziś M jak mama. Ciekawy fragment Wam przytocze a propo pracy i ruchu w ciąży. Jak nie ma przeciwwskazań to należy kategorycznie zrezygnować ze stylu kanapowo-komputerowego. Dzidziuś nie lubi stagnacji i bezruchu. Jak chodzimy, rozmawiamy z ludźmi to mały otrzymuje mnóstwo bodźców, dzięki którym lepiej sie rozwija. Usprawnia to jego zmysł równowagi i rozwój ruchowy. Jeśli mało sie ruszamy maluch może nieprawidłowo układać się przed porodem, mieć problem z integracją sensoryczną- później chodzić, pełzać, przewracać się na bok.
uuuuu to muszę teraz malować tańcząc

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

mlm - gratuluje dziewczynki dobrze, że wszystko się wyjaśniło
anuszka - śliczny ten komplecik
niezawsze - to mi się podoba "po bułki tylko weszłam" :P
honolinka
- co za cudo!!! rewelacja

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:19   #3379
papeteria
Zakorzenienie

carmena współczucia z powodu żółtaczki to jest ta wszczepienna ?
bajka super, że wszystko ok, ta stópka
siala ślicznie i fajne futerko
idealneciało
dzięki
pilotka też się pocieszam, że spora część wagi w piersi mi poszła
wogóle to w nocy mnie bolały, czyżby znów chciały rosnąć....
a co do linii czasami wyskakuje pod koniec
Ja nie mam więcej owłosienia
honolinka śliczna kiecuszka
hd super, że się wyspałaś i chyba nie miałam okazji podziękować za listę świetna jest
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 08:25   #3380
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd super, że się wyspałaś i chyba nie miałam okazji podziękować za listę świetna jest
cieszę się, że mogłam pomóc

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

dobra, siadam do "produkcji" kolczyków
Obiecałam, że w tym tygodniu przygotuje kilka wzorów.

Pokażę Wam później efekty

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:30   #3381
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
A z tym urlopem to do du*** nie moge sobie zrobic 3 tyg wolnego, niestety. Bede sie oszczedzac, mniej chodzic ale musze pracowac...
A czemu nie mozesz wziac wolnego?
Cytat:
hej dziewczyny

pozdrawiam
Witaj
Cytat:
Znalazłam zalecane ćwiczenia przy bólu pachwin. Należny jak najczęściej leżeć na plecach z uniesionymi biodrami, lub w pozycji kolankowo-łokciowej. Muszę zacząć to ćwiczyć, bo mnie ten ból denerwuję.
Dobrze wiedziec. A co to za pozycja kolankowo-łokciowa?

Cytat:
haloo!! ja tak tylko na chwilkę bo u rodziców jestem chciałam Wam tylko powiedzieć że dziś babeczka ustapiła mi miejsca w autobusie-w szoku jestem!! zwłaszcza że byłam w grubszym płaszczyku i myslałam że jeszcze tak bardzo ciąży nie widac, a tu taka niespodzianka a jeszcze wchodząc do autobusu nastawiłam się na pół godziny stania bo to godziny szczytu i pełno ludzi
O prosze
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość

Co do okularów to ja od siedmiu lat nosiłam soczewki, a w tym roku sprawiłam sobie okulary i cały czas noszę. Soczewki ubieram tylko na jakieś większe wyjścia.
Nosilam soczewki tez okolo 8 lat, mialam wade prawie -6 i astygmatyzm Ale zdecydowalam sie na laserwa korekcje i juz nie jestem krotkowidzem Naprawde polecam dziewczynki

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:32   #3382
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
ojj to niedobrze...to co z tym beda robic?
na internecie czytałam, że będę pod specjalną opieką podczas porodu, bo jest możliwosc zarażenia dziecka, a po porodzie dziecko musi dostac jakąs immunoglobulinę, żeby choroba u niego się nie rozwinęła czy coś. Aha i rzekomo mam leżeć w pojedyńczej sali (septycznej), ale w to wątpie.

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość

nogi i ręce też...nawet tyłek! czuję się jak małpa

SIALA BALA: piękna suknia, i świetny fotograf, który nie ujął brzuszka poza tym zakochałam się w tych falbanach na ścianach (czy oknach ) ja chcę takie coś w domu!

dziewczyny czy wy też macie takie suchoty z rana? czasami jak wstaję to mam wrażenie jakbym ostro popiła dzień wcześniej

EDIT: papeteria...i spóźnione najlepszego

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:42
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:04   #3383
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ja juz po moja córka nadal jest córka, na szczescie nic tam miedzy nozkami jej nie wyroslo ogolnie jest zdrowa jak rybka, wazy 414 g ile ma cm niestety nie wiem bo lekarz zakrecony jak paczka dropsow, tak nagrywal mi filmik ze w koncu sie nie nagral musze isc jeszcze raz w piatek. ogolnie dzidzia miesci sie w normach, tylko na 4d tak sie zgiela ze kolanka miala przy buzi hehe i slabo bylo widac... mam nadzieje ze w piatek bedzie lepiej

niezawsze komplecik z reala? widzialam dzisiaj i zastanawialam sie czy kupic hehe
no to gratulacje!! to niech mój chłopiec będzie nadal chłopcem to będziemy mieć parkę hehehe
Cytat:

ojejku jaka słodka malutka stópka
Cytat:
Hihi jaka stópka

super fotki! a powiedz mi... suknie kupowałaś czy wyporzyczałaś? bedziesz chciała ją sprzedać? Bo ja już 2 lata próbuję i już naprawdę dałam taką cenę że niżej nie zejdę no i ciężko jest:/ przecież nie sprzedam sukni wartek 3000 za 100 zł a zeszłam już do 700..

Dziewczyny widzę u siebie na termometrze 11 stopni w cieniu a to dopiero 10 rano- super! chyba zaraz na jakiś spacerek się wybiorę

Carmena mnie codziennie rano tak suszy jakbym na mega kacu była a w ogóle w nocy to 3 razy conajmniej wstaję siusiu... najlepsze jest to że nie wiem skąd te siusie się biorą w tym pęcherzu bo juz tak mnie to wkurza że 1,5 h przed snam już nic nie piję
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:05   #3384
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień
Carmena ja czasem mam takie uczucie jakbym na kacu była.
bajka ta stópka przesłodka
pszczółka z tym sikaniem to ja też tak mam i już przed snem nic nie piję, a w nocy wstaję.
Co do włosów na brzuchu to mi kilka wyrosło, ale prawie nie widać bo są jasne.

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3c0hhzmi3.png

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:08
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:10   #3385
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja wrocilam od dentysty wszystko wporzadku, mam lekkie zapalenie dzionsel, ale to normalne w ciazy, dostalam plyn i paste do zobkow i mam jeszcze wizyte przed porodem by sprawdzic co i jak

Bylam u kolezanki na kawce, w sobote ide na odnowe, a 8.04 umowilam sie na nozki zeby sobie zrobic
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:15   #3386
Carmena_
Raczkowanie

pszczolka, Lilka a myślałam już że tylko ja tak mam przynajmniej dziewczyny przez te 9miesięcy nie odzwyczaimy się od kaca

karolcia ja nawet w ciąży nie potrafię się do dentysty wybrać...mam uraz, bo 2 razy mi zepsuli zęby. I tak to odwlekam a potem pewnie będę żałować

u mnie też słonecznie po południu będę musiała jechać za mieszkaniem, bo obiło mi się jedne o uszy.

jakbyście tak już zliczyli, to ile wydałyście już na rzeczy dla dzieciaczków?

maleństwo
Stary 2010-03-24, 09:24   #3387
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witajcie w tym pieknym wiosennym dniu

Dziś muszę się zabrać za świąteczno-wiosenne porządki,a mam do tego taki zapał, że nie pytajcie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
ja myślę, że gdzieś tysiąc zł ( mam już łóżeczko, pościel zamówioną, troche ubranek), najdroższy będzie wózek.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dziewczyny, ile płaciłyście za badanie na glukozę (o ile płaciłyście), bo nie wiem na jaki wydatek mniej więcej się nastawić.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:29   #3388
Carmena_
Raczkowanie

ja chwilowo spadam...dostałam za zadanie prasowanie firanek ehh..

maleństwo
Stary 2010-03-24, 09:31   #3389
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

ja nic nie wydałam bo wszystko mam po dzieciach cióstr ale pewnie gdybym miała to wszystko sama kupować to z 3000-4000 by napewno wyszło..a mam już wózek ciuszków na pierwsze pół roku życia (łącznie z butami i kombinezonami na zimę), pościelkę z poszewkami, baldachimem do łóżeczka, łóżeczko, rożki.. ja sama będę musiała dokupić takie rzeczy jak butelki, kosmetyki itp tylko
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:39   #3390
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Mam nadzieje, że zdjęcia sie wyświetlą. Debiut mojego brzuszka w 23 tc i 3 dniu
Jako dodatek moja na razie jedyne zakupy dla małego. Body kupione ze względu na napisy. Dałam za nie całe 3 złote w ciuchu
No to wreszcie pochwaliłaś się tym swoim brzuszkiem Ładniutki i zgrabniutki a nie tak jak mój , choć jesteśmy terminem blisko siebie
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości