Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 10:53   #4651
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Ja pytałam się 2 lekarzy i powiedzieli wszyscy że można i że to chodzi o to że zapach może nie służyć kobiecie w ciąży i może powodować mdłości bo w naszych czasach farby już nie są takie szkodowe jak kiedyś Nie posiadają w sobie pierwiastków ciężkich i można miało farbować włosy Ja jestem w 1tc i w poniedziałek ufarbowałam włosy u fryzjera mówiąc jej wcześniej że jestem w ciąży
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:00   #4652
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja pytałam się 2 lekarzy i powiedzieli wszyscy że można i że to chodzi o to że zapach może nie służyć kobiecie w ciąży i może powodować mdłości bo w naszych czasach farby już nie są takie szkodowe jak kiedyś Nie posiadają w sobie pierwiastków ciężkich i można miało farbować włosy Ja jestem w 1tc i w poniedziałek ufarbowałam włosy u fryzjera mówiąc jej wcześniej że jestem w ciąży
ja zapytam jutro na wizycie swojego lekarza, zobaczymy jakie on ma zdanie na ten temat a jak powie że amoniak szkodzi to kupie taką bez amoniaku i sobie pofarbuje żeby na świeta ładnie wyglądać
jeszcze muszę sobie kupić sukienkę albo bluzke ładną na święta i plaszcz bo kurde ten co kupiłam w tamtym roku to zrobił się za mały
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:03   #4653
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja zapytam jutro na wizycie swojego lekarza, zobaczymy jakie on ma zdanie na ten temat a jak powie że amoniak szkodzi to kupie taką bez amoniaku i sobie pofarbuje żeby na świeta ładnie wyglądać
jeszcze muszę sobie kupić sukienkę albo bluzke ładną na święta i plaszcz bo kurde ten co kupiłam w tamtym roku to zrobił się za mały
ja swojego pytalam powiedzial ze nie szkodzi i mozna smialo farbowac bo to nie to samo co bylo kiedys.... no i ze jesli moze cos zaszkodzic to jedynie zapach... i spowoduje mdlosci... nic wiecej
Stary 2010-03-24, 11:06   #4654
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

dziewczyny ja mam jeszcze do Was takie pytanie? Kiedy przestawały was bolec sutki ????
Stary 2010-03-24, 11:12   #4655
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja mam jeszcze do Was takie pytanie? Kiedy przestawały was bolec sutki ????
jak dotykam to sutki mnie cały czas bolą, całe piersi bolały mnie tylko troche na poczatku, czasem mam taki dzien ze zabolą i całe ale trwa to moze jeden dzien i potem przestaje
Stary 2010-03-24, 11:13   #4656
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie jeszcze czasem bola. Sa bardzo wrazliwe i to naprawde przeszkadza
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:20   #4657
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Zapomniałam się jeszcze pochwalic,że moja praca mgr jest już sprawdzona, do poprawy tylko drobne literówki i mogę oprawiać

U mnie bulgotania nie ma żadnego ,ale dzisiaj poczułam takie jakby przesunięcie, punkięcie i aż gorąco mi się zrobiło. nie da się tego pomylić z niczym innym już się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka
No to gratuluje, ze praca przyjeta i gratuluje ruchów dzidzi

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
umówiłam się na kolejną wizytę na 15 kwietnia.
A ja mam 14 kwietnia

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
W końcu odpuściliśmy i w ostatnim cyklu przestałam obsesyjnie myśleć o foliku i o tym który jest dzień cyklu, spędzaliśmy romantyczne wieczory przy winku..wyluzowaliśmy się oboje i właśnie wtedy się udało
Jak poszłam do gina po pierwszym cyklu, kiedy sie nie udało to radził miły, romantyczny wieczór z mężem, powiedziałam, ze wina nię bede przeciez piła, a on, że to czasem pomaga...W sumie racja, przeciez to dopiero starania były więc czym sie przejmować? Nikt nie mówił o upijaniu sie, ale to zawsze jakoś człowieka rozluźnia i mamy tu przykład

ycnan brzuszek już fajnie widoczny. Ciekawe czy z twoim brzuchem mama też trafi w płeć.

Kaska nie wiem jak to prawnie wyglada, ale podpisanie listy obowiązków, których w sumie nie bedziesz wykonywać a za nie odpowiadać to jest nielogiczne. Babka sie w czyms pomyli a ty bedziesz sie w urzędach tłumaczyć? Na poczatek tak bym to szefowi wytłumaczyła.

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a do mnie wczoraj dzownila przyjaciolka, ktora rodzi w kwietniu i caly czas nie wiedziala, co tam jej sie chowa w brzuszku no i lekarz podejrzewal ze dziewczynka, bo nawet jak bylo ulozone tylem to i tak byloby widac jajeczka jak cos. No i ona juz sobie kupila rozowe ubranka, bo prod za m-c a tu wczoraj sie okazuje, ze chlopak
ładne jaja

anulinka strasznie mi przykro Powiesz coś więcej?

Ray wracajcie szybko do zdrówka, wiosna idzie, trzeba zacząć słoneczko łapać

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:21   #4658
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
proponuję sól fizjologiczną w kropelkach, zaleciła mi moja lekarzowa i katar, przez który nie mogłam oddychać w nocy, zszedł w 2 dni
Ja stosowałam sól morską w spreju marimer i też pomogło

Alkohol miałam w ustach ostatnio w sylwestra i ostro wtedy zaszalałam!Oczywiście nic jeszcze nie wiedzialam i potem trochę się balam, ale lekarka oswoiła te lęki.
Ona jest zdania, że lepiej dmuchać na zimne, bo niekiedy ta lampka wina trafi u kogoś na taki moment rozwojowy płodu, w którym faktycznie może zaszkodzić i lepiej nie brać udziału w takiej loterii..
Temat farbowania mnie nie dotyczy, bo od dwóch lat hoduję naturalne..ale taką mam ochotę na zmianę!!W gazecie M jak mama piszą, że mitem jest szkodliwość tego zabiegu
Czuję się taka blada i wypłowiała z moim mysim kolorkiem... Chyba kupię sobie dziś chociaż balsam brązujący
Piersi przestały boleć ok 12 tygodnia, teraz tylko same brodawki mam wrażliwsze, ale już da się żyć..

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:23
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:26   #4659
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Mnie na początku ciąży bolały piersi i to strasznie-między innymi po tym poznałam,że jestem w ciąży.Teraz piersi mnie już prawie nie bolą,są tylko duuuże,ale za to sutki...Bolą okropnie.Czasem nawet jak wychodzę spod prysznica i nawet delikatnie otrę nimi o ręcznik to jest jedno wielkie ałaaa. W dodatku np w niedziele miałam coś takiego,że sutki mi stwardniały jak kamień,więc zajrzałam do biustonosza i zobaczyłam na czubkach sutków takie żółte nie wiem co,jakby mały czopek jakiejś zaschniętej substancji...Wyciągnęłam to i już mnie tak nie bolało,ale nadal nie wiem co to było....Tż się śmieje,że mleko mi wycieka Poza tym widać na skórze piersi miliony niebieskich przewodów(które jak wyczytałam będą dostarczać pokarm dla bobasa).Też to macie?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:30   #4660
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mnie na początku ciąży bolały piersi i to strasznie-między innymi po tym poznałam,że jestem w ciąży.Teraz piersi mnie już prawie nie bolą,są tylko duuuże,ale za to sutki...Bolą okropnie.Czasem nawet jak wychodzę spod prysznica i nawet delikatnie otrę nimi o ręcznik to jest jedno wielkie ałaaa. W dodatku np w niedziele miałam coś takiego,że sutki mi stwardniały jak kamień,więc zajrzałam do biustonosza i zobaczyłam na czubkach sutków takie żółte nie wiem co,jakby mały czopek jakiejś zaschniętej substancji...Wyciągnęłam to i już mnie tak nie bolało,ale nadal nie wiem co to było....Tż się śmieje,że mleko mi wycieka Poza tym widać na skórze piersi miliony niebieskich przewodów(które jak wyczytałam będą dostarczać pokarm dla bobasa).Też to macie?
a w którym tygodniu jesteś?
ja słyszałam że u kobiet po 20 tygodniu pojawia sie siara
a u niektórych nawet wczesniej

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:31
Stary 2010-03-24, 11:31   #4661
dra
Zakorzenienie

witajcie dzis pieknie na dworze i ja sie dovrze czuje
bylam w aptece i dala mi pani Solik krople dla kobiet w ciazy,zakropliłam,ale zero poprawy,po innych kroplach chwila moment i działały,a tu te składniki naturalne slabe i na mnie nie działa,ale oby szybko ten katar przeszedł,w sumie wczoraj wyczytałam,ze zapchany nos to objaw ciazowy,ja chorowałam 2 dni i kataru nie powinno byc a tu mam,a przy tamtej chorobie tydzien chorowalam i kataru nie miałam,wiec chyba objaw oby tylko przeszedł
Stary 2010-03-24, 11:50   #4662
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
a w którym tygodniu jesteś?
ja słyszałam że u kobiet po 20 tygodniu pojawia sie siara
a u niektórych nawet wczesniej
Jutro zaczynam 16tc. Poczytam i ja co to mogło być

Stary 2010-03-24, 11:57   #4663
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie nie wiem, też bym chcaiła pofarbować włosy na święta bo mam już takie brzydkie i nie wiem czy po 1 trymestrze już można, jak to jest??

znalazłam coś takiego :
Czy we wczesnej ciąży można farbować włosy?

Nie sądzę, by preparaty do farbowania włosów stosowane w ciąży miały jakikolwiek wpływ na rozwój dziecka. Na wszelki wypadek można jednak wstrzymać się z farbowaniem do końca pierwszego trymestru, czyli do ukończenia 12. tygodnia ciąży. Zarodek kończy wtedy czas organogenezy, czyli tworzenia swoich najważniejszych narządów. Ryzyko powstania wad wrodzonych na skutek działania jakichś szkodliwych chemikaliów jest wówczas znacznie mniejsze.

a znowu w innym artykule wyczytałam że należy się powstrzymać od farbowania i dopiero można po zaprzestaniu karmienia bo amoniak źle wpływa na dziecko

ale znalazłam farby które są bez amoniaku i bez utleniaczy wiec może takie mogą być
no ja tez bym chciala rzucic kolorek bo ja mam strasznie duzo siwuskow ale chyba zaspokoje sie tylko taka szamponetka do kliku myc, zeby dzidzi nie zaszkodzic
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
ja zawsze mialam, nawet bez ciazy, 2 glowne zyly, ale odkad jestem w ciazy to jest nieco wiecej
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:09   #4664
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Lenko POWODZENIA u lekarza
Widzę, ze i Ty czujesz bulgotanie, fajne to uczucie
Idę na 15

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
juz mowie szczawiany wapnia jak wystepuja dlugo moga prowadzic do piasku, u kobiet w ciazy czesto sie pojawiaja jak sie je za duzo cytrusow i slodyczy.. mi teraz wyszly no i lekarz kazal mi duzooo pic i pijelitrami wode... zeby to wyplukac.. w piatek robie badania i wiem czy mi pomoglo... mam nadzieje ze u ciebie tez picie wystraczy..

hahahah
dzięki za odzew no ja się już uspokoiłam, bo 6 tygodni temu miałam też badany mocz i wyniki były super. Jem ostatnio baardzo dużo żółtego sera, zsiadłego mleka i piłam też w marcu dużo wapna musującego (byłam przeziębiona) i ten wapń się chyba wypłukuje teraz. Na pewno na wszelki wypadek trochę zmienię dietę I zobaczymy co pani doktor powie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja już po śniadanku, pogoda super muszę po zakupy wyjść i będę robić leczo moja mama robi latem takie do słoików i potem wystarczy tylko dorzucić kiełbachę i jest pycha
Kasienka nie martw się na początku brzuszek często się pojawia a potem chowa, rano zawsze jest mniejszy. Potem jak nam wyskoczy to już w żaden sposób nie będzie dało się go ukryć. nie martw się niepotrzebnie i nie stresuj więcej durnym babsztylem
Może i ja zrobię leczo Ale już ugotowałam warzywka na sałatkę warzywną, no i zupę groszkową jeszcze mam

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja zmieniłam farbę do włosów na szampon koloryzujący (do 24 myć) bez amoniaku a i tak się zastanawiam czy to bezpieczne.
Wydaje mi się że bezpieczne, ja też będę w przyszłym tygodniu szamponem koloryzującym myć.

Cytat:
mnie nadal bolą:/ i chyba muszę jeszcze większy stanik kupić, bo ten mnie uwiera już

Ale śliczna pogoda jest, u was też????
Stary 2010-03-24, 12:11   #4665
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy są jakieś preparaty bo z tego co czytałam, to zatkany nos jest "standardem" na tym etapie ciąży. No, chyba, że się przeziębiłaś, to co innego. Ale i tak kurcze brakuje bezpiecznych leków na takie dolegliwości u ciężarnych. Aż wstyd, że nikt się za to nie zabrał
W każdym razie, panie w aptece powinny wiedzieć co można Ci dać.
A ja sie zastanawialam, dlaczego ciagle mam zatkany nos mimo, ze nie jestem przeziebiona, dlaczego tak sie dzieje?
Ponoc pomaga wciaganie wody z sola przez nos , ale ja sie na to nie zdecyduje .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:16   #4666
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawialam, dlaczego ciagle mam zatkany nos mimo, ze nie jestem przeziebiona, dlaczego tak sie dzieje?
Ponoc pomaga wciaganie wody z sola przez nos , ale ja sie na to nie zdecyduje .
a ja też mam zatkany nos, wyczytałam że to normalne w ciąży, dużo kobiet w ciąży ma katar, ja mam zawsze z rana jak sie obudze z czasem on mi mija
ja się juz tym nie przejmuje
Stary 2010-03-24, 12:18   #4667
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
I

No ja właśnie wróciłam ze sklepu Kupiłam sobie ok ze świeżych jabłek, szczypiorek, rzodkiewkę i owocki A Kraków tonie w słońcu
Stary 2010-03-24, 12:23   #4668
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

u nas we wrocławiu jest tak pięknie, a ja musze troche polezec bo mnie boli z boku i aż mi smutno że nie moge sobie wyjść
Stary 2010-03-24, 12:27   #4669
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Strasznie sie wczoraj przestraszylam, mialam okropne bole brzucha i wyladowalam w szpitalu. Nic nie pomagalo, dostalam pozniej buskopan domiesniowo i tak mi sie blogo zrobilo . Akurat dyzur mial moj lekarz, zbadal mnie i stwierdzil, ale masz wielka macice . Dzidzia ma sie dobrze i jest juz duuuza, tak ze mozna robic genetyczne. Dzieki Bogu moje krwawienia nie byly grozne.
Czuje straszna ulge.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

melduje, ze w Koszalinku 9 stopni i slonka brak. Wiosna ukryla sie w Krakowie i Wroclawiu, to nie fair

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:29   #4670
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie sie wczoraj przestraszylam, mialam okropne bole brzucha i wyladowalam w szpitalu. Nic nie pomagalo, dostalam pozniej buskopan domiesniowo i tak mi sie blogo zrobilo . Akurat dyzur mial moj lekarz, zbadal mnie i stwierdzil, ale masz wielka macice . Dzidzia ma sie dobrze i jest juz duuuza, tak ze mozna robic genetyczne. Dzieki Bogu moje krwawienia nie byly grozne.
Czuje straszna ulge.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

melduje, ze w Koszalinku 9 stopni i slonka brak. Wiosna ukryla sie w Krakowie i Wroclawiu, to nie fair
ale masz się fajnie, ja idę jutro, aż się boję i stresuję
zobaczymy co to będzie
jakoś do jutro muszę przezyć

a we wrocławiu 15,3 stopnia

a Panienko wiadomo skąd się biora te krwawienia??

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:30
Stary 2010-03-24, 12:53   #4671
Ray
Zakorzenienie

no staram zdrowiec bo az mi zal slonce za oknem ja od tyg w domu siedze z dzieckiem. ale co zrobic mam straszna angine..... nie moge prawie mowic ale licze ze natybiotyk zacznie dzialac. zreszta to jakas przpadlosc ciazowa moja bo w pierwszej ciazy 3 razy musialam brac antybiotyk na zapalenie gardla bo nie bylo wyjscia.

Juz pisalam wielokrotnie ze mozna farbowac wlosy. ROBILAM NA TEN TEMAT BADANIA! jak ma dziecku zadszkodzic farbowanie wlosow? skoro 1. wlos od nasady glowy jest martwy 2.skladniki farb do wlosow nie wnikaja w krwooobieg wiec nie przedostaja sie do dziecka. Maja stycznosc jedynie z naskorkiem ktory pokryty jest warstwa rogowa chorniaca skore przed tym.
Nie zaleca sie farbowania nie dlatego ze szkodzi dziecku ale dlatego ze moze wywolac reakcje alergiczna skory albo po prostu wywolac mdlosci u ciezarnej i draznic sluzowki nosa zapachem.
ot tyle!!!!
a lekarze ginekolodzy czesto nawet nie wiedza nic na ten temat bo raczej nie ich dzialaka farbowania i budowa wlosow chyba ze dermatolodzy. Wiec klepia co uslysza
Stary 2010-03-24, 13:07   #4672
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej ...
u nas też słoneczko, byłam dziś z Dominisiem na szczepieniu. Mały nawet nie jęknoł
Brykał do tej pory po podwórku i ganiał kicie. Biedne koty sąsiadów... prędko do nas nie wrócą
cwaniaczek mały...jego ulubionym słowem jest słowo "NIE" wszystko jest na nie

Jesli chodzi o katra...to ja stosowałam krople nasivin, które miałm dla Dominika. W to pomagały tylko chwilowo, ale dobre i to
Wiem że dzieciaczkom pomagają plasterki cebuli połozone obok łóżeczka na noc...można więc i tego spróbować. A i jeszcze olejek OLBAS.

Ja tez mam zamiar farbowac włoski na święta, boję się troszke bo dość drastycznie zmiaiam kolor...troche sie wacham co z tego wyjdzie
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:18   #4673
enis84
Zakorzenienie

a dziewczyny z jakiej firmy bedziecie używały farby??
Stary 2010-03-24, 13:22   #4674
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odzew no ja się już uspokoiłam, bo 6 tygodni temu miałam też badany mocz i wyniki były super. Jem ostatnio baardzo dużo żółtego sera, zsiadłego mleka i piłam też w marcu dużo wapna musującego (byłam przeziębiona) i ten wapń się chyba wypłukuje teraz. Na pewno na wszelki wypadek trochę zmienię dietę I zobaczymy co pani doktor powie
mi pan doktor powiedzial ze mam tylko ograniczyc czekolade (kakao..) a do tego duzoooo pic (bo przyznam sie z epilam 3 herbaty i tyle) a mam pic 1.5 litra wody plus cos jeszcze albo zupa albo sok albo cos... aaa i max 1 czarna herbata

Cytat:
a dziewczyny z jakiej firmy bedziecie używały farby??
ja uzywam loeala
Stary 2010-03-24, 13:29   #4675
gabisun
Zakorzenienie

Abz, Szczęśliwa dziękuję za gratulacje

Starapanno super,że wszystko z dzidzią w porządku

Lenka daj znać po wizycie i podrzuć trochę sałatki

Kurde a mnie coś gardło boli, całą zimę udało mi się przetrwać bez przeziębienia a teraz mnie chyba dopada chyba przez to,że wczoraj tak gorąco było no i się porozbierałam trochę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:33   #4676
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Miałaś gratisowe USG Fajnie CI Wiedziałam, że musi być wszystko dobrze Super!

JA od rana w pracy wiec nie wiem jaka jest temperatura, ale słonko u nas świeci

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:54   #4677
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
mozna farbowac wlosy. ROBILAM NA TEN TEMAT BADANIA! jak ma dziecku zadszkodzic farbowanie wlosow? skoro 1. wlos od nasady glowy jest martwy 2.skladniki farb do wlosow nie wnikaja w krwooobieg wiec nie przedostaja sie do dziecka. Maja stycznosc jedynie z naskorkiem ktory pokryty jest warstwa rogowa chorniaca skore przed tym.
Nie zaleca sie farbowania nie dlatego ze szkodzi dziecku ale dlatego ze moze wywolac reakcje alergiczna skory albo po prostu wywolac mdlosci u ciezarnej i draznic sluzowki nosa zapachem.
ot tyle!!!!
a lekarze ginekolodzy czesto nawet nie wiedza nic na ten temat bo raczej nie ich dzialaka farbowania i budowa wlosow chyba ze dermatolodzy. Wiec klepia co uslysza
Dokładnie
Farba nie wnika do krwiobiegu.
Dziwię się Wam, że nie przeszkadza Wam palenie w ciąży, albo łyk piwa, a panikujecie z farbą do włosów
Ja farbowałam włosy w każdej ciązy. W pierwszej to nawet trwałą robiłam, bo była na topie
A teraz w poniedziałek idę odświeżyć moje pasemka

A u nas dziś 18 stopni i to w cieniu. W słońcu to ukrop normalnie. Ludzie chodzą na krótkim rękawku.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:08   #4678
ninaad
Wtajemniczenie

zżarło mi cytaty, więc tylko krótko:
któraś z Was pytała o produkty z większą ilością żelaza-
gin mówiła mi, że mam jeść mięcho, brokuły, buraki...(więcej nie pamiętam)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:09   #4679
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
zżarło mi cytaty, więc tylko krótko:
któraś z Was pytała o produkty z większą ilością żelaza-
gin mówiła mi, że mam jeść mięcho, brokuły, buraki...(więcej nie pamiętam)
i jeszcze fasolka szparagowa i szpinak.
Generalnie wszystkie zielone części roślin zawierają dużo żelaza.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:12   #4680
kasienka1701
Zadomowienie

U mnie też dziś też sliczna pogoda,w samraz na spacery.
Widzę ,że większość kobiet w ciąży męczy się z katarem-ja też go mam,w dodatku rano mam chrypę i kaszel,taki odrywający.Na wiosnę często tak jest,powietrze się jakoś zmienia,może dlatego tak łatwo się przeziębić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości