Koty - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 07:44   #2131
marea
Wtajemniczenie

Dot.: Koty

Wydrukuj cała mase ogloszen z jej zdjęciem, i porozwieszaj gdzie sie da, na slupach, przy sklepach, kolo szkoły.... w blizszej i dalszej okolicy, moze gdzies sie zamelinowała, moze ktos ja dokarmia, a nawet jesli cos jej sie stało to moze ktos bedzie to w stanie potwierdzic
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:37   #2132
wika82
Zakorzenienie

Straszna historia, Jaryshka20.. Szukaj jej koniecznie!!!

Słuchajcie, jaki może być powód wysypywania przez kota suchego jedzenia z miseczki? Wcześniej miała dość płytką miseczkę, więc jej zmieniliśmy na dość głęboką i wciąż to samo. Potrafi wygarnąć całą miskę.
Kot mojej siostry robi to samo, tyle, że jej dostaje sanabelle, której nie lubi, a nasz RC, który lubi, więc czynnik "lubi/nie lubi" odpada.
Chyba, że to po prostu zabawa dla niej?
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:56   #2133
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mati24 Pokaż wiadomość
tamtym którego odmówiłam już był ktoś zainteresowany więc szybko powinien znależć domek
To dobrze, że mały już prawie ma domek Wklej zdjęcie swojego nowego pupila, jak już będziesz go miała
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:55   #2134
Mati24
Przyczajenie

Wiecie co teraz żałuję że nie skalamalam i nie napisalam do DT ze znalazlam jkiegos kota na ulicy. Na forum miau wszyscy mnie oczernili i maja mnie za najgorsza. Laska z DT twierdzi ze czekajac na malego szukalam innego kota znalazl sie sam przy okazji szukania kota dla dziadka, którego jeszcze nie znależliśmy. Nawrt gdyby moj dziadek chcial tego kociaka to by go nie dostal bo laska ocenila go patrzac na mnie. zalosne. chcialam nawet wplacic jej kase na lecznie malego ale odmowila. wymyslila sobie ze od niedzieli juz mam innego kota, ogolnie mam nie zasmiecac jego watku na forum i nie szukac dla niego domu. Strasznie to mile z jej strony. rozumiem ze jest zla ale to juz dla mnie przesada. Zero zrozumienia, nie oczernia sie tak ludzi ktorych tak na prawde w ogole sie nie zna. czuje sie urazona tym bardziej ze nie zyczy sobie mojej pomocy w szukaniu domu.

Edytowane przez Mati24
Czas edycji: 2010-03-23 o 11:56
Mati24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:55   #2135
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Straszna historia, Jaryshka20.. Szukaj jej koniecznie!!!

Słuchajcie, jaki może być powód wysypywania przez kota suchego jedzenia z miseczki? Wcześniej miała dość płytką miseczkę, więc jej zmieniliśmy na dość głęboką i wciąż to samo. Potrafi wygarnąć całą miskę.
Kot mojej siostry robi to samo, tyle, że jej dostaje sanabelle, której nie lubi, a nasz RC, który lubi, więc czynnik "lubi/nie lubi" odpada.
Chyba, że to po prostu zabawa dla niej?
Mój często wyciąga jedzonko z miski i je z podłogi. Tyczy to się głownie jakiś piersi z kurczaka i tego typu jedzenia. Suchego nie wysypuje. Nie wiem czemu twój kociak tak robi, może faktycznie tak mu lepiej smakuje

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:04   #2136
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co teraz żałuję że nie skalamalam i nie napisalam do DT ze znalazlam jkiegos kota na ulicy. Na forum miau wszyscy mnie oczernili i maja mnie za najgorsza. Laska z DT twierdzi ze czekajac na malego szukalam innego kota znalazl sie sam przy okazji szukania kota dla dziadka, którego jeszcze nie znależliśmy. Nawrt gdyby moj dziadek chcial tego kociaka to by go nie dostal bo laska ocenila go patrzac na mnie. zalosne. chcialam nawet wplacic jej kase na lecznie malego ale odmowila. wymyslila sobie ze od niedzieli juz mam innego kota, ogolnie mam nie zasmiecac jego watku na forum i nie szukac dla niego domu. Strasznie to mile z jej strony. rozumiem ze jest zla ale to juz dla mnie przesada. Zero zrozumienia, nie oczernia sie tak ludzi ktorych tak na prawde w ogole sie nie zna. czuje sie urazona tym bardziej ze nie zyczy sobie mojej pomocy w szukaniu domu.
Nie martw się, ja tez na Ciebie na początku naskoczyłam, ale po Twoich wyjaśnieniach nie potępiam tego, co zrobiłaś Dziewczyna z DT może być zła, bo nie poszło po jej mysli, może nie spróbowała nawet się wczuć w sytuację, bo nie miała czasu/ ochoty/ siły/ czegokolwiek innego... Jeśli Ty nie masz sobie nic do zarzucenia (a z tego, co piszesz, w sumie wynika, że nie, bo dałaś dom kotu, który miał znacznie mniejszą szansę na jego znalezienie, niż mały kociak), to nie powinnaś się przejmować opiniami na forum. Może jeślibyś to opisała inaczej, trochę ubarwiła, to inaczej zostałoby to odebrane, ale nie musisz kłamać, jeśli nie chcesz i nikomu nic do tego. Jeśli nie chcą Twojej pomocy, to nie - trudno. Jest tak dużo zwierzaków, którym można pomóc. Jeśli będziesz chciała, to na pewno znajdziesz kociaka, któremu w jakiś sposób będziesz mogła pomóc, na forum miau koci świat się nie kończy...
Życzę Ci wytrwałości w "wychowywaniu" kota i dużo radości z jego obecności No i podziel się zdjęciami, jak już będziesz je miała
Stary 2010-03-23, 12:29   #2137
Mati24
Przyczajenie

Aż mnie wzruszyly Twoje słowa. Dziękuję, że chociaż tutaj ktoś mnie rozumie inie oczernia. Rozumiem ze ona jest zla ale przesadza wymyslajac ze od samego poczatku klamalam. Widocznie nie warto byc szczerym. Kotka jeszcze nie mam ale jak uda mi się zorganizować transport to jutro po niego pojadę o ile wcześniej go ktoś nie zabierze:/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 12:41   #2138
ktsw
Zakorzenienie

Mati troche asertywnosci to ty bedziesz kilkanascie lat mieszkac ze zwierzakiem i tobie musi odpowiadac i masz prawo decydowac jaki kot to bedzie całego swiata nie zbawimy niestety...

ja sie przyznam ze mi kot wypadł z balkonu, dwa razy (jakies 15-20 lat temu to bylo) raz nie bylo go tydzien, gdzies sie zaszył, w koncu wylazł i ktos go przyniósł (porozwieszałam ogloszenia na osiedlu), drugi raz jakos szybciej sie znalazł ale to byl zwariowany kot... Ogolnie jesli kot ma taka akcje (a nic mu sie nie stanie) przestraszy sie i pewnie zaszyje w jakims ciemnym koncie. Jak zgłodnieje to wyjdzie. Warto porozwieszac ogloszenia po okolicy!!
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:52   #2139
Mati24
Przyczajenie

szkoda, że inni tego nie rozumieja:
Stary 2010-03-23, 12:54   #2140
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, że inni tego nie rozumieja:
Nie muszą, to Ty powinnaś się dobrze czuć ze swoimi decyzjami, a nie ktoś inny. Więcej wiary w siebie!! Przestań się zadręczać i leć po kociaka
Stary 2010-03-23, 12:58   #2141
Mati24
Przyczajenie

po tym jak mnie potraktowali na tamtym forum juz sie w ogole nie zadreczam. do wieczora zyje nadzieja ze moj kociak jeszcze bedzie w schronie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 13:14   #2142
marea
Wtajemniczenie

Mati, daj prosze na PW linka do watku z miau, tez tam siedze, to chetnie podczytam cała akcje sama wiesz jaka jest prawda i jesli sumienie masz czyste to nie ma czym sie zadreczac ... uszy do góry i pedz po kocurka do schronu. i oczywiscie prosimy o fotki i sluzymy rade i wsparciem w razie problemow

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2010-03-23 o 13:16
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:07   #2143
Mati24
Przyczajenie

szkoda czasu na czytanie tego. laska sobie ubzdurala ze to specjalnie i koniec. jak grochem o sciane, ja juz nie mam zamiaru tracic nerwow o ile skonczy mnie oczerniac.
Stary 2010-03-23, 15:02   #2144
sabbatha
Zakorzenienie

tez prosze o linka na PW

Niestety na miau sa ciagle walki, jakbyscie poszukaly znajdziecie watki jak sie zarly kobiety w opolskim schronie jeden drugiemu cos powie, kopie dolki, potem drugi pierwszemu. Po prostu ludzie sie poswiecaja na maksa i sa bardzo wrazliwi na punkcie kotow.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:58   #2145
Mati24
Przyczajenie

ja tez jestem wrażliwa na punkcie kotow i nie zrobilam tego specjalnie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

jak tu sie wysyla wiad na pw?
Stary 2010-03-23, 16:44   #2146
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jestem wrażliwa na punkcie kotow i nie zrobilam tego specjalnie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

jak tu sie wysyla wiad na pw?
ale ja nie twierdzę, że zrobiłaś to specjalnie, w pełni cię rozumiem i popieram

nacisnij na nick wizazanki przy poscie i wyskoczy ci okienko, tam bedzie PW

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:51   #2147
Mati24
Przyczajenie

Na marginesie laska z dt wiedziala ze mialam juz kota. Moja niunia odeszla w styczniu majac ponad 17 lat
Stary 2010-03-23, 21:34   #2148
Jaryshka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteInnocent Pokaż wiadomość

Wybacz, ale muszę... Co ona robiła na dachu?! Szukać należało jej od razu- osobiście, poprzez ogłoszenia i plakaty na ulicy itp.

Jeżeli to jej pierwszy raz na dworze to na pewno była w ogromnym szoku. Koty umieją wracać zazwyczaj, ale obawiałabym się raczej gorszych rzeczy niż nieumiejętności powrotu...

mamy dom z ogrodem, była kotem wychodzącym.. także to nie była dla niej nowość..a co robiła na dachu, to chyba ją by trzeba było zapytać.. chociaż chodziła po dachu, ogrodzie.. tylko nigdy chyba z niego nie spadła.. moi rodzice chodzą wieczorami, pytają czy jej ktoś nie widział, ale każdy mówi że nie.. oprócz tego chłopaka

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Koty umieją wracać zazwyczaj, ale obawiałabym się raczej gorszych rzeczy niż nieumiejętności powrotu...

my też się tego obawiamy.. tym bardziej że rodzice dowiedzieli się od ludzi że dużo psów chodzi bezpańskich, gryzą się między sobą... boję się że nie miałaby szans.. i gdzieś leży biedna
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:49   #2149
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jaryshka20 Pokaż wiadomość
mamy dom z ogrodem, była kotem wychodzącym.. także to nie była dla niej nowość..a co robiła na dachu, to chyba ją by trzeba było zapytać.. chociaż chodziła po dachu, ogrodzie.. tylko nigdy chyba z niego nie spadła.. moi rodzice chodzą wieczorami, pytają czy jej ktoś nie widział, ale każdy mówi że nie.. oprócz tego chłopaka

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

my też się tego obawiamy.. tym bardziej że rodzice dowiedzieli się od ludzi że dużo psów chodzi bezpańskich, gryzą się między sobą... boję się że nie miałaby szans.. i gdzieś leży biedna
Dla mnie koty to całe moje życie- wiem, wiem, co najmniej dziwne Po prostu gdybym wiedziała, że coś się mojemu kotu stało i uciekł to nie byłabym w stanie normalnie funkcjonować... Tylko raz miałam kota wychodzącego- pewnego dnia wyszedł i już nigdy nie wrócił. Postanowiłam wtedy nigdy więcej nie wypuszczać kotów

Niestety w przypadku kotów wychodzących ryzyko wypadku/zaginięcia jest bardzo duże. Ze względu na swoje przykre doświadczenie nie popieram tej drogi życia kotów. Mam jednak nadzieję, że Twoja kotka odnajdzie się cała i zdrowa!

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są

Edytowane przez WhiteInnocent
Czas edycji: 2010-03-23 o 21:50
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 22:39   #2150
Jaryshka20
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie koty to całe moje życie- wiem, wiem, co najmniej dziwne Po prostu gdybym wiedziała, że coś się mojemu kotu stało i uciekł to nie byłabym w stanie normalnie funkcjonować... Tylko raz miałam kota wychodzącego- pewnego dnia wyszedł i już nigdy nie wrócił. Postanowiłam wtedy nigdy więcej nie wypuszczać kotów

Niestety w przypadku kotów wychodzących ryzyko wypadku/zaginięcia jest bardzo duże. Ze względu na swoje przykre doświadczenie nie popieram tej drogi życia kotów. Mam jednak nadzieję, że Twoja kotka odnajdzie się cała i zdrowa!

dziękuję za zrozumienie my też ubóstwiamy nasze koty - mamy jeszcze dwie kotki. Dbamy o nie, mają wszystko i widać w tych małych oczkach że są szczęśliwe.. a co do wypuszczania ich mam troszeczkę inne zdanie - nasze biegają po ogrodzie, wychodzą na parę minut i za chwilę drapią w drzwi, żeby je wpuścić do domu. nie włóczą się. nawet za bramę nie wychodzą.. nie chcę im odbierać przyjemności z siedzenia na werandzie porośniętej winogronem i polowania na ptaki na przykład.. albo wyławiania ryb z oczka.. myślę, że są wtedy szczęśliwe..... nie mieszkam w mieście, tylko na wsi. mam tylko cichą nadzieję, że Shiloh marcuje się gdzieś (tak tak - weterynarz mi mówił że kot wysterylizowany też ma "potrzeby", tylko tyle że się nie rozmnaża) i że pamięta drogę do domu.. ;(
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:10   #2151
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaryshka20 Pokaż wiadomość
.... nasze biegają po ogrodzie, wychodzą na parę minut i za chwilę drapią w drzwi, żeby je wpuścić do domu. nie włóczą się. nawet za bramę nie wychodzą.. nie chcę im odbierać przyjemności z siedzenia na werandzie porośniętej winogronem i polowania na ptaki na przykład.. albo wyławiania ryb z oczka..
ja mam wlasnie takie marzenie, ze mam domek z ogrodem i w nim gromadke kotów ale ci zazdroszcze trzymam kciuki za odnalezienie kotki
Stary 2010-03-24, 08:39   #2152
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja mam wlasnie takie marzenie, ze mam domek z ogrodem i w nim gromadke kotów ale ci zazdroszcze trzymam kciuki za odnalezienie kotki
Właśnie dlatego tak przeżywam, że mój kić siedzi w domu, na 10 piętrze..
Z tego względu nie wzięłam psa, chociaż to zwierzę miałam w domu rodzinnym, tylko pierwszego w życiu kota. Koty znajomych są niewychodzące, więc stwierdziłam, że to idealny zwierzak do moich warunków mieszkaniowych.
Niestety teraz widzę jak tęsknie spogląda przez szybę i jak "poluje" na ptaki, których na tej wysokości jest mnóstwo.
Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam biorąc Lucy, skoro nie mogę jej zapewnić wychodzenia na dwór. TŻ zawsze wtedy mówi mi, że lepiej, że kicia ma opiekę, dobre jedzenie, mnóstwo zabawek i naszą uwagę, niż miałaby gdzieś "wycierać piwnice".
Zrobiliśmy ograniczniki na okna otwierane uchylnie i kotek ma przynajmniej dostęp do świeżego powietrza, kiedy nie ma nas w domu...
Stary 2010-03-24, 08:44   #2153
illuvies
Wtajemniczenie

Ograniczniki? Tak, że kot nie może się "powiesić" na oknie?
Ja uważam, że kotom niewychodzącym, które nie znają dworu, nie dzieje się krzywda. Na ptaki "polują", no bo coś im lata, tak samo polują na zajączka (światło) i laser z breloczka. Co innego zamknięcie w domu kota wychodzącego.
Nie ma kompromisu dla człowieka żyjącego w mieście. Na wsi - mooooże, o ile kot się pilnuje domu, ma się porządne ogrodzenie by żaden pies nie wlazł etc. W mieście nie ma takiej opcji: albo kot siedzi w domu, jest zdrowy, żyje, albo się włóczy po dworze, łapie świerzby, kocie katary, pchły, i naraża się na śmierć - trutki, samochody, inne zwierzęta.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:07   #2154
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Ograniczniki? Tak, że kot nie może się "powiesić" na oknie?
Ja uważam, że kotom niewychodzącym, które nie znają dworu, nie dzieje się krzywda. Na ptaki "polują", no bo coś im lata, tak samo polują na zajączka (światło) i laser z breloczka. Co innego zamknięcie w domu kota wychodzącego.
Nie ma kompromisu dla człowieka żyjącego w mieście. Na wsi - mooooże, o ile kot się pilnuje domu, ma się porządne ogrodzenie by żaden pies nie wlazł etc. W mieście nie ma takiej opcji: albo kot siedzi w domu, jest zdrowy, żyje, albo się włóczy po dworze, łapie świerzby, kocie katary, pchły, i naraża się na śmierć - trutki, samochody, inne zwierzęta.
Wezmę sobie do serca Twój post ))
Ograniczniki są zrobione domowym sposobem - na samej gorze, na środku okna - czyli wysokości, do której mój kot nie doskoczy jest haczyk w zewnętrznej ramie i haczyk wbity w ramę okna, są połączone sznurkiem.
Mam stare okna, w których brak jest regulacji stopnia ich otwarcia. Kiedy okno było uchylone na normalną szerokość, obawialiśmy się, że Lucy mogłaby wyjść, zaklinować się czy nawet udusić między oknem, a ramą. Teraz stopień uchylenia jest zredukowany o połowę i co najwyżej może próbować wcisnąć łapkę pomiędzy.
Stary 2010-03-24, 09:10   #2155
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Wezmę sobie do serca Twój post ))
Ograniczniki są zrobione domowym sposobem - na samej gorze, na środku okna - czyli wysokości, do której mój kot nie doskoczy jest haczyk w zewnętrznej ramie i haczyk wbity w ramę okna, są połączone sznurkiem.
Mam stare okna, w których brak jest regulacji stopnia ich otwarcia. Kiedy okno było uchylone na normalną szerokość, obawialiśmy się, że Lucy mogłaby wyjść, zaklinować się czy nawet udusić między oknem, a ramą. Teraz stopień uchylenia jest zredukowany o połowę i co najwyżej może próbować wcisnąć łapkę pomiędzy.

Po prostu trzymanie kota w domu to mniejsze zło.

Dobrze, że dopilnowaliście tego okna, czytałam na miau. jak to dziewczyny wychodziły na moment z pokoju i po kocie. Ja mam na szczęście tak zrobione okna, że mogę spokojnie je uchylone zostawić, bo z boku nawet nie ma mowy by spokojnie palce wsadzić, a od góry kocia głowa się nie zmieści - o ile jakimś cudem sięgnie.
Stary 2010-03-24, 11:00   #2157
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Zgodzę się z Illuvies- trzymanie kota w domu to mniejsze zło. Mój pierwszy kot- wychodzący- też trzymał się domu, ale niestety zaginął... Nie jest to zatem żadnym wytłumaczeniem- moja wina i tyle Często wystarczy kotu zapewnić odpowiednią ilość ruchu/zabawy w domu oraz duże okna
Moje koty też czasami wychodzą do ogrodu jak odwiedzamy rodziców, ale w szelkach W mieście czasami wyrywają się na spacer po klatce schodowej
Kot mojej mamy wychodzi na spacery razem z psem ( do ogrodu), ale zawsze jest przy tym obecna moja mama lub tata.

Jestem zdania, iż większość kotów wychodzących to koty niekastrowane/niesterylizowane, a po takim zabiegu da się to opanować. Pozostałe koty czasami też da się oduczyć wychodzenia choć łatwe to nie jest. Nie mam tutaj na myśli konkretnie waszych przypadków, ale te napotykane w sieci chociażby.

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są

Edytowane przez WhiteInnocent
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:01
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:30   #2158
bzyczka1
Zakorzenienie

WhiteInnocent nie jestem pewna czy sterylizacja zapobiegnie chęci kota na wyjście z domu. Tak samo jak jestem pewna że kot wysterylizowany nie koniecznie staje się łagodniejszy. Moja kotka jest sterylizowana, nie wychodzi a mimo to, parę razy w miesiącu musimy na nią polować albo w korytarzu, albo w piwnicy a w najgorszym wypadku na podwórku. Nie idzie jej opanować. Sama wskakuje na klamkę i gdy przyjdzie ktoś kto nie wie, że trzeba przekręcić zamek albo zapomni o tym to kota już nie ma. Gdy otwieram drzwi to muszę ją mieć na rękach, pewnie wyglądam jak kocia wariatka ale co tam

Wczoraj kocica przeszła już samą siebie. Wpadła w taki szał i była tak agresywna... po świętach ide do weta popytam czy nie możnaby jej jakiś tabletek na uspokojenie dawać. Jesteśmy młodym małżeństwem, wiadomo że kiedyś pojawi się dziecko, a jak ona się nie zmieni to będziemy zmuszeni ją oddać komuś bez dzieci. Rzuca się na wszystko co się rusza, mimo krzyków, pryskania wodą, odstraszaczy. Dzisiaj wskoczyła na telewizor zawieszony na ścianie i całe szczęście że zawieszony i że wieszak wytrzymał dodatkowe kilogramy bo gdyby stał to już byśmy tv nie mieli

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:34   #2159
illuvies
Wtajemniczenie

bzyczka - jak dawno kotka była sterylizowana? Może sterylizacja została źle wykonana i został jajnik, na przykład?
A jak jest między Tobą i TŻ-tem? Czytałam na miau historię kotki, kochanej i miziastej, która po tym, jak właściciele zaczęli się bardzo konkretnie kłócić, zaczęła się zachowywać niemalże histerycznie, o ile kot może się tak zachowywać.
Możesz też spróbować Feliwaya albo kropli Bacha.
Stary 2010-03-24, 11:36   #2160
ktsw
Zakorzenienie

ja sobie tlumacze, ze gorzej moje kotki miałyby zyc na ulicy albo w schronisku. Wychodzace czy nie - dom to dom, a pełna micha i odrobina czułości jest bardzo wazna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości