Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 11:23   #3181
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
Co do młodego księdza to nie byłabym do końca tego pewna, ja ostatnio byłam właśnie u młodego to usłyszałam, że jestem grzesznica bo jak mogę... no wiecie przed ślubem jak mogę mieszkać z tż-em itd itp i na koniec powiedział, że nie powinnam rozgrzeszenia dostać ale z dobrej woli daje mi to rozgrzeszenie myślałam, że go tam rozerwę
Mlody ksiadz jest idealista .. patrz rancho.. dlatego tak zareagowal.. a rozgrzeszenia ci nie dac nie moze...
najlepiej miec jakeigos takiego wyprobowanego ... co w naszych czasach sie rzadko zdarza ale w sumie moze macie kogos takiego
Stary 2010-03-24, 11:37   #3182
lain
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Czesc

nawet nie mowcie mi o spowiedzi to bedzie koszmar pojde na nia z ciezkim bolem brzucha najchetniej poszlabym z TZem, ale wolalabym uniknac porownywania naszych zeznan przez ksiedza
u TZa kiedys byl podobno w kosciele taki ksiadz ktory posluchal, zadal pokute i puk puk ale TZ nie wie czy on tam jeszcze jest przydaloby sie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
U nas powiedzieli, ze na 100 osob, mamy kupic 4 butelki 1,5litrowe+ 1 butelka mala dla mlodych.
to ja moze zadzwonie i zapytam co u mnie mowia

ale dzis grzeje sloneczko jak sie w sobote nie spieprzy pogoda to idziemy na ognicho (choc na razie prognozy sa srednie ) uwielbiam ogniska
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:52   #3183
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Co do młodego księdza to nie byłabym do końca tego pewna, ja ostatnio byłam właśnie u młodego to usłyszałam, że jestem grzesznica bo jak mogę... no wiecie przed ślubem jak mogę mieszkać z tż-em itd itp i na koniec powiedział, że nie powinnam rozgrzeszenia dostać ale z dobrej woli daje mi to rozgrzeszenie myślałam, że go tam rozerwę
No popatrz jaki łaskawy, dał Ci rozgrzeszenie...
A to w tym momencie mnie wystraszyłaś, to ja już nie mam alternatywy
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:53   #3184
madmuazelle
BAN stały

Cześc

No to oficjalnie dziś napisze,że wybija równe 6 miesięcy do slubu.
Miałam głupi sen,że musiałam skoczyć na jakąs nakładke,która pływała na wodzie.Miało to potem związek,taki że znalazłam się na promie.No,ale to śnią się chyba moje lęki związane z płynięciem promem.

Ok,dalej Was nadrabiam bo jestem w trakcie.Zostały mi 2 strony do nadrobienia.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:06   #3185
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
No popatrz jaki łaskawy, dał Ci rozgrzeszenie...
A to w tym momencie mnie wystraszyłaś, to ja już nie mam alternatywy
może będziesz miała szczęście i nie zostaniesz wyzwana od grzesznic

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:08   #3186
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
ja tak sobie czytam i stwierdzam, że wczoraj się nie pochwaliłam co my mamy już załatwione a więc:
- wódeczkę już mamy - wyborową, ilość 300 sztuk
- fotograf: Marcin Kowalczyk www.marcinkowalczyk.com
- zaproszenia będę zamawiać na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=957185231 może nie są rewelacyjne ale tanie a ja uważam, że zaproszenia są najmniej istotną rzeczą w tym całym "ślubnym zamieszaniu" robimy wesele na ok. 230-250 osób więc tych zaproszeń będzie spora ilość
- zawieszki na wódeczkę będę po świętach robić sama,
- kupiliśmy pepsi w promocji w tesco (2-pak za 6,99) w sumie 100 butelek po 2 litry i tymbark litrowy też w promocji w tesco 4 zł za 2 opakowania litrowe
no i nie wiem co jeszcze, będę myśleć
za tyle załatwionych spraw Faktycznie dużą liczbę gości będziecie mieli, wydaje mi się, że ostatnimi czasy (przynajmniej w moim regionie) takie duże wesela to rzadkość. Ale cóż i takie się zdarzają jesli ma się bardzo dużą rodzinę. Ale na pewno będzie to dla Was niezapomniane przeżycie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Witam, po bardzooo długiej nieobecności
czy ktos mnie jeszcze pamięta?
No pewnie, ja pamiętam

Cytat:
Właśnie tak to bywa często z młodymi księżmi, którzy są idealistami, tacy akuratni Niekiedy taki starszy ksiądz potrafi zaskoczyć luzem, normalnym podejściem do wielu spraw i zrozumieniem dla ludzi młodych.
Ale produkujecie udało mi się nadrobić Ahaaa podzielę się z Wami dwiema dobrymi nowinami, bo mnie one bardzo cieszą. Pierwsza to taka, że moja przyjaciółka załatwiła jednak urlop na koniec sierpnia i przyleci z mężem na mój ślub A druga wiadomość, jeszcze lepsza, jak dobrze pójdzie to w sobotę TŻcik się wprowadzi Tylko przemeblowanie zrobimy, a malowanie to juz po świętach
Stary 2010-03-24, 12:09   #3187
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, ze odgrzebuje te sprawe, ale bulwersa normalnie strzelilam jak czytalam, ze dziewczyny zupelnie pogrzebuja ten pomysl. Moim zdaniem jesli wczesniejszy slub cywilny ulatwia wam w jakikolwiek sposob sprawy, albo po prostu TZ chce miec cicha cywilna ceremonie, to sie na niego zdecydujcie To nie wiaze sie ani z zadnymi dodatkowymi kosztami, ani zalatwianiem: sukienke mozna wykorzystac na poprawiny, albo zalozyc taka, ktora juz masz w szafie, kwiatkow wcale miec nie musisz, a jesli koniecznie chcesz, to mozesz kupic jedna roze, do USC tez trzeba sie kiedys wybrac czy to przed cywilnym, czy przed konkordatowym Poza tym nie tak dawno cywilne i koscielne byly osobno, wiec nie rozumiem dlaczego teraz jest takie parcie na to, zeby byly razem, jesli komus pasuje, albo po prostu ma kaprys, zeby jednak osobno byly. Zrob dziewczyno tak jak chcesz i nie patrz na nikogo (poza TZem oczywiscie)
Dziękuję kochana!
Pisząc o tym co zaproponował Tż, myślałam właśnie o tobie i moich rodzicach. Przeciez jeszcze nie tak dawno brało sie dwa i nikt nie mówił, że jest to umniejszanie dnia czy zbędne procedury. Wczoraj pisząc dziewczynom o tym, sądziłam że Tż tak tylko sobie powiedział i po komentarzach dziewczyn w sumie już nie chciałam do tego wracać. Ale okazało się że Tż mówił poważnie!
Wczoraj z ciekawości po dyskusji z dziewczynami zadzwoniłam do urzędu i okazało się że jest wolny termin na 1.07- w rocznice naszych zaręczyn. Ja mam aktu urodzenia w domu, a Tz dostanie od ręki bo jego rocznik jest już w systemie elektronicznym, za 22zł. Po ceremoni dostalibyśmy już dokumenty do ręki i moglibyśmy od razu wyrobić dokumenty. Moja przyjaciółka, która pomaga mi w przygotowaniach stwierdziła, że ten pomysł nie jest zły bo przez ten miesiąc na spokojnie pozałatwiamy sprawy papierkowe i po ślubie kościelnym miesiąc później będę już miała wszystko z głowy. Wtedy tylko odpoczynek i radość z tego że jesteśmy małżeństwem już
Jak się nad tym zastanowić to nie jest taki zły pomysł. I co jeszcze jest zaletą-możemy wybrać innych świadków. Ja miałam dwoje kandydatów, Tż też. Biorąc cywilny moglibyśmy wyróżnić i jednych i drugich.
Z ubraniami ie będzie problemu.
Tylko pomysł o tajemnicy oczywiście nie wchodzi w grę. Moga z nami być rodzice, rodzeństwo i świadkowie. Jak się temu bliżej przyjżeć to nie jest taki zły pomysł. Jeszcze nikomu o tym nie mówiliśmy, ale nie sądzę żeby rodzice mieli coś przeciwko. Przeciez miesiąc później i tak mamy kościelny. Cywilny możemy potraktować jako coś dla Tżta, a kościelny dla mnie.
I z głupeigo pomysłu okazało się to całkiem realnym planem oczywiście z modyfikacjami.
Myślę, że dla nas byłoby to bardzo dobre rozwiązanie.

Gratulacje pozałatwianych spraw

Dodatkowo jeszcze sprawdziliśmy że na uczelni mogłabym zmienić dokumenty bo możliwość jest do końca lipca. No i w pracy oczywiście. Jestem koordynatorem więc czeka mnie powiadomienie wszystkich partnerów, zmiana pieczątek, dokumentów... myślę że fajnie byłoby zrobić to jeszcze przed urlopem.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:21
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:16   #3188
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana!
Pisząc o tym co zaproponował Tż, myslałam właśnie o tobie i moich rodzicach. Przeciez jeszcze nie tak dawno brało sie dwa i nikt nie mówił, że jest to umniejszanie dnia czy zbędne procedury. Wczoraj pisząc dziewczynom o tym, sądziłam że Tż tak tylko sobie powiedział i po komentarzach dziewczyn w sumie już nie chałąm do tego wracać. Ale okazało się że Tż mówił poważnie!
Wczoraj z ciekawości po dyzkusji z dziewczynami zadzwoniłam do urzędu i okazało się że jest wolny termin na 1.07- w rocznice naszych zaręczyn. Ja mam aktu urodzenia w domu, a Tz dostanie od ręki bo jego rocznik jest już w systemie elektronicznym, za 22zł. Po ceremoni dostalibyśmy już dokumenty do ręki i moglibyśmy od razu wyrobić dokumenty. Moja przyjaciółka, która pomaga mi w przygotowaniach stwierdziła, że ten pomysł nie jest zły bo przez ten miesiąc na spokojnie pozałatwiamy sprawy papierkowe i po ślubie kościelnym miesiąc później będę już miała wszystko z głowy. Wtedy tylko odpoczynek i radość z tego że jesteśmy małżeństwem już
Jak się nad tym zastanowić to nie jest taki zły pomysł. I co jeszcze jest zaletą-możemy wybrać innych świadków. Ja miałam dwoje kandydatów, Tż też. Biorąc cywilny moglibyśmy wyróżnić i jednych i drugich.
Tylko pomysł o tajemnicy oczywiście nie wchodzi w grę. Moga z nami być rodzice, rodzeństwo i świadkowie. Jak się temu bliżej przyjżeć to nie jest taki zły pomysł. Jeszcze nikomu o tym nie mówiliśmy, ale nie sądzę żeby rodzice mieli coś przeciwko. Przeciez miesiąc później i tak mamy kościelny. Cywilny możemy potraktować jako coś dla Tżta, a kościelny dla mnie.
I z głupeigo pomysłu okazało się to całkiem realnym planem oczywiście z modyfikacjami.

Wczoraj nie wypowiedziałam się, ponieważ zauważyłam, że dyskusja niepotrzebnie się zaostrzyła, a ja nie lubię w czymś takim uczestniczyć jeśli uważam że nie ma o co się spierać/przekonywać się itp. Wiem jedno, to jest Wasza decyzja, Wasze życie i Wasza sprawa. I zróbcie tak, jak Wy chcecie Macie troszkę inną niż standardowa sytuację-że się tak wyrażę- więc może w Waszym przypadku ten ślub cywilny jest dobrym pomysłem. Mam tu na myśli nie tyle kwestie formalne, co fakt, iż Twój TŻ jest osobą niewierzącą, a co za tym idzie ślub kościelny ma większe znaczenie dla Ciebie. Najważniejsze abyście byli szczęśliwi. Ja osobiście nie decydowałabym się na ślub cywilny, ale mam inna sytuację i po prostu jest mi on zbędny. No wyraziłam swoją opinię

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:18
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:19   #3189
madmuazelle
BAN stały

Nadrobiłam,dwie odpowiedzi zacytuje na reszte odpowiem to co mam napisane na kartce. To po kolei i w miare możliwości będe odpisywać.

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Ja już rozmyślam nad moją taktyką, mianowicie żeby iść do jakiegoś młodego księdza, byle nie jakiegoś starego i głuchego ględy bo inaczej brrr.
Wypisz,wymaluj mój Proboszcz z mojej Parafii.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Mlody ksiadz jest idealista .. patrz rancho.. dlatego tak zareagowal.. a rozgrzeszenia ci nie dac nie moze...
najlepiej miec jakeigos takiego wyprobowanego ... co w naszych czasach sie rzadko zdarza ale w sumie moze macie kogos takiego
No ja np; najchętniej wybrałabym się do tego Księdza,który udzieli nam slubu,bo młody,ludzki itd.
Stary 2010-03-24, 12:28   #3190
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję kochana!
Pisząc o tym co zaproponował Tż, myślałam właśnie o tobie i moich rodzicach. Przeciez jeszcze nie tak dawno brało sie dwa i nikt nie mówił, że jest to umniejszanie dnia czy zbędne procedury. Wczoraj pisząc dziewczynom o tym, sądziłam że Tż tak tylko sobie powiedział i po komentarzach dziewczyn w sumie już nie chciałam do tego wracać. Ale okazało się że Tż mówił poważnie!
Wczoraj z ciekawości po dyskusji z dziewczynami zadzwoniłam do urzędu i okazało się że jest wolny termin na 1.07- w rocznice naszych zaręczyn. Ja mam aktu urodzenia w domu, a Tz dostanie od ręki bo jego rocznik jest już w systemie elektronicznym, za 22zł. Po ceremoni dostalibyśmy już dokumenty do ręki i moglibyśmy od razu wyrobić dokumenty. Moja przyjaciółka, która pomaga mi w przygotowaniach stwierdziła, że ten pomysł nie jest zły bo przez ten miesiąc na spokojnie pozałatwiamy sprawy papierkowe i po ślubie kościelnym miesiąc później będę już miała wszystko z głowy. Wtedy tylko odpoczynek i radość z tego że jesteśmy małżeństwem już

No i za to, ze mimo, ze wszyscy krytykowali, a macie zamiar sie na to zdecydowac. Czasem nie moge wyjsc z podziwu jaki wplyw na zycie niektorych ludzi ma "a co ludzie powiedza?" (regularne powiedzonko mojej babci).

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:29
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:33   #3191
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ahaaa podzielę się z Wami dwiema dobrymi nowinami, bo mnie one bardzo cieszą. Pierwsza to taka, że moja przyjaciółka załatwiła jednak urlop na koniec sierpnia i przyleci z mężem na mój ślub A druga wiadomość, jeszcze lepsza, jak dobrze pójdzie to w sobotę TŻcik się wprowadzi Tylko przemeblowanie zrobimy, a malowanie to juz po świętach
To super,że przyjaciółka przyjeżdza na Wasz ślub i że tż-cik się wprowadza.

Ok nadrabiam dalej.

Gosica,trzymam kciuki

ultra :oklaski: za klejne rozdanie zaproszenie/a.
Stary 2010-03-24, 12:36   #3192
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj nie wypowiedziałam się, ponieważ zauważyłam, że dyskusja niepotrzebnie się zaostrzyła, a ja nie lubię w czymś takim uczestniczyć jeśli uważam że nie ma o co się spierać/przekonywać się itp. Wiem jedno, to jest Wasza decyzja, Wasze życie i Wasza sprawa. I zróbcie tak, jak Wy chcecie Macie troszkę inną niż standardowa sytuację-że się tak wyrażę- więc może w Waszym przypadku ten ślub cywilny jest dobrym pomysłem. Mam tu na myśli nie tyle kwestie formalne, co fakt, iż Twój TŻ jest osobą niewierzącą, a co za tym idzie ślub kościelny ma większe znaczenie dla Ciebie. Najważniejsze abyście byli szczęśliwi. Ja osobiście nie decydowałabym się na ślub cywilny, ale mam inna sytuację i po prostu jest mi on zbędny. No wyraziłam swoją opinię
No to swietnie, ze nareszcie sie wprowadza. W waszej sytuacji, napewno wyjdzie to na dobre waszemu zwiazkowi
Stary 2010-03-24, 12:40   #3193
Anouk.
BAN stały

Cytat:
po wizycie na Twoim profilu pozostawie to bez komentarza...niech Ci reszta powie dlaczego.. co do omawiania wyborów.. właśnie omawiałyśmy Twoją suknię więc zapodaj coś innego do omawiania.. moje wybory już zaostały przemaglowane na wszystkie strony
Kubusewa, naprawdę nie sądzę żeby kilka miesięcy różnicy wiekowej między nami zobowiązywało Cię do tak protekcjonalnego tonu w moim kierunku. Po prostu wyluzuj trochę, odpuść - przecież forum jest do nawiązywania przyjaznych kontaktów a nie do przepychanek udowadniających czyja racja jest "mojsza i najmojsza"

Jesli chodzi o inne tematy to zapodałam:
- szukam alternatywnej piosenki dla "Cudownych rodziców mam"
- rozważam jakąś muzykę filmową na początek nagrania video (ale jeszcze nie wiem jaką)
- wysilam się na wymyślenie własnego tekstu do zaproszeń

Może doradzisz w którejś kwestii? czy któraś z Was w ogóle wymyślała własny tekst czy raczej wszystkie korzystacie z szablonów tekstowych w zaproszeniach?
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:44   #3194
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
Może doradzisz w którejś kwestii? czy któraś z Was w ogóle wymyślała własny tekst czy raczej wszystkie korzystacie z szablonów tekstowych w zaproszeniach?
My mamy na "okładce" zaproszeń nas narysowanych przez koleżankę. Tekst jest składany z wielu pomysłów internetowych i swoich własnych.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:48   #3195
Anouk.
BAN stały

Cytat:
My mamy na "okładce" zaproszeń nas narysowanych przez koleżankę. Tekst jest składany z wielu pomysłów internetowych i swoich własnych.
a sami drukujecie czy dajecie projekt do drukarni?

a wlasnie wpadlam na pomysl, zeby jako "nagrody" w zabawach oczepinowych (pamiątki) dla gości ze ślubu zrobic jakies gadzety (koszulki lub kubki) z naszym zdjeciem, ale zmontowanym zabawnie. np. para z obrazu "american gothic" albo bonnie & clyde z naszymi twarzami To chyba fajniejsze niż butelka wódki w nagrode

PS. juz kilka razy sie zbierałam zeby napisac: gosica502, avatar chwytający za serce

Edytowane przez Anouk.
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:50
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:49   #3196
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tak:

„...- Ludzie zapomnieli o tej prawdzie - rzekł lis - lecz Tobie nie wolno zapomnieć.
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś. Jesteś odpowiedzialny za swoją różę.
- Jestem odpowiedzialny za moją różę - powtórzył Mały Książę, aby zapamiętać... ”
„Mały Książę”
Antoine de Saint – Exupery

......................... ...............
i
......................... ..............
wraz z Rodzicami
mają zaszczyt zaprosić
Sz. P.
na uroczystość Zaślubin, która odbędzie się dnia 31 lipca 2010 roku o godzinie 16.00
w ......................... ......................... ..........
Po uroczystości miło nam będzie gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym,
które odbędzie się w ......................... ......................... ......................... ......

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 15 czerwca 2010 r.
(imie, nr telefonu) (imie, nr telefonu)
Zapraszamy serdecznie na naszą ślubną stronę internetową www...................... .....pl

czyli najnormalniej w swiecie chcialam cos przykombinowac, ale stwierdzilam, ze nie mam pomyslu i nie chce mi sie wysilac

Cytat:
a sami drukujecie czy dajecie projekt do drukarni?

a wlasnie wpadlam na pomysl, zeby jako "nagrody" w zabawach oczepinowych (pamiątki) dla gości ze ślubu zrobic jakies gadzety (koszulki lub kubki) z naszym zdjeciem, ale zmontowanym zabawnie. np. para z obrazu "american gothic" albo bonnie & clyde z naszymi twarzami To chyba fajniejsze niż butelka wódki w nagrode
czy ja wiem czy fajniejsze o ile kubek jeszcze ok to nie wiem co mialabym zrobic z koszulka z twarzami znajomych

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:51
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:52   #3197
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
To super,że przyjaciółka przyjeżdza na Wasz ślub i że tż-cik się wprowadza.
N ucieszyłam się, że przyjaciółka da radę być, ponieważ dłuuugo się już kumplujemy, w maju ona ślubuje i tak jak ona nie wyobraża sobie aby mnie miało zabraknąć, tak samo ja nie wyobrażam sobie gdyby jej miało nie być w tym ważnym dla mnie dniu A co przeprowadzki to już w ogóle jestem happy

Cytat:
No to swietnie, ze nareszcie sie wprowadza. W waszej sytuacji, napewno wyjdzie to na dobre waszemu zwiazkowi
A no właśnie Tak myślę, że tylko nam to na dobre wyjdzie Choć mam pewne obawy, ponieważ mój TŻ pracuje 5 min drogi od domu rodzinnego, a aktualnie jego rodzina nie posiada swojego auta, tylko wszędzie wożą się TŻtowym, nawet nie pytając czy można, tylko uważając że się im to należy, więc domyślam się, że auto mu z pracy będą zabierać i on po pracy będzie musiał chodzić po nie do domu, tak zapewne będzie musiał posiedzieć, bo teściowa jak zwykle będzie ciekawa wszystkiego w związku z czym do NAS będzie wracał nie wiadomo kiedy a mnie się to podobać nie będzie To jest najgorszy scenariusz, ale czuję że realny Były już o auto spory, ale TŻ odpuszcza bo musiałby się dzień w dzień kłócić chyba.... Co innego jest, kiedy się ma jechać do lekarza czy załatwić ważną sprawę, ale co innego gdy się po prostu jeździ dla kaprysu itp. Ale ja dam radę, będę twarda a już na pewno nie zamierzam psuć relacji między mną i TŻ z powodu jego rodziny. On im już daaawno zapodał, że chyba zdają sobie sprawę, że jak się wyprowadzi to samochód zabiera. Kupno swojego odkładją już od jakiś 4 lat... No comments...
Stary 2010-03-24, 12:53   #3198
madmuazelle
BAN stały

Zajrzałam do profilu anouk i szczerze powiedziawszy nie rozumiem ewy przytyku odnośnie wieku. No,ale mniejsza z tym.
Stary 2010-03-24, 12:57   #3199
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Zajrzałam do profilu anouk i szczerze powiedziawszy nie rozumiem ewy przytyku odnośnie wieku. No,ale mniejsza z tym.
Ja też nie kumam A tym bardziej nie rozumiem tych potyczek słownych i złośliwości-bo ja tak to odbieram. Chyba, że ja jakaś przewrażliwiona jestem
Aha, któraś z nowoprzybyłych PMek pytała o ceny sukni. Moja, nowa, szyta na miarę kosztuje 1800zł, plus bolerko 100zł a dodatki (welon, buty, biżu) jeszcze nie wiem ile mnie skrobnie
Stary 2010-03-24, 13:02   #3200
madmuazelle
BAN stały

Asiu,to się ciesze że ty się cieszysz.

Odpisuje dalej na posty z rana:

Elinka,bardzo ładne buty tż-ta i fajna mucha.

Chilanes,marii,Aaś,can't dziękuje za opinie odnoście zaporszenie teściów mojego brata.I macie racje to nie moja rodzina więc to że moi rodzice ( i tak nie poszli ,no ale to szczegół ) byli zaproszeni na ślub siostry bratowej nie oznacza odrazu,że ja ich musze zapraszać na ich slub.Zadecydowałam,że ewentualnie zaprosze ich na poprawiny.

Cytat:
Ja też nie kumam A tym bardziej nie rozumiem tych potyczek słownych i złośliwości-bo ja tak to odbieram. Chyba, że ja jakaś przewrażliwiona jestem
Ja nie wiem naprawde nie wiem o co chodzi z tym wiekiem ( myślałam na odwrót,że anouk jest bardzo młoda ) ,nie chce wywoływac kłotnie przypadkiem itd
Lekkie scysje były,no ale nie wracajmy juz do tego.
Stary 2010-03-24, 13:04   #3201
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
heheh my też przed swiętami mamy się wyspowiadać zamierzam iść z zaskoczenia, bez umawiania się itp zobaczymy
ja tam sie nie umawiam.. uFranciszkan spowiedź jest codziennie od 16-18.

Cytat:
najlep0iej isc na takiej spowiedzi przed swietami albo na mszy.. ksiadz bedzie mial taka kolejke ze ani w glowie mu dluzsze wywody.. tak sie radzi na wizazu
rada zalezy jak dla kogo.. wszystko zlezy od księdza.. w niektórych kościołach spowiadać zaczynają 30 min przed mszą, jak się zacyzna msza to kończą, niezaleznie od tego czy jest kolejka..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:05   #3202
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

A no właśnie Tak myślę, że tylko nam to na dobre wyjdzie Choć mam pewne obawy, ponieważ mój TŻ pracuje 5 min drogi od domu rodzinnego, a aktualnie jego rodzina nie posiada swojego auta, tylko wszędzie wożą się TŻtowym, nawet nie pytając czy można, tylko uważając że się im to należy, więc domyślam się, że auto mu z pracy będą zabierać i on po pracy będzie musiał chodzić po nie do domu, tak zapewne będzie musiał posiedzieć, bo teściowa jak zwykle będzie ciekawa wszystkiego w związku z czym do NAS będzie wracał nie wiadomo kiedy a mnie się to podobać nie będzie To jest najgorszy scenariusz, ale czuję że realny Były już o auto spory, ale TŻ odpuszcza bo musiałby się dzień w dzień kłócić chyba.... Co innego jest, kiedy się ma jechać do lekarza czy załatwić ważną sprawę, ale co innego gdy się po prostu jeździ dla kaprysu itp. Ale ja dam radę, będę twarda a już na pewno nie zamierzam psuć relacji między mną i TŻ z powodu jego rodziny. On im już daaawno zapodał, że chyba zdają sobie sprawę, że jak się wyprowadzi to samochód zabiera. Kupno swojego odkładją już od jakiś 4 lat... No comments...
Wcale ci sie nie dziwie, ze sie tak denerwujesz, twoi tesciowie to jakies cioty Zeby zerowac na samochodzie mlodego chlopaka, swojego sie nie dorobic i jeszcze awantury robic, ze nie chce pozyczac Niestety ty w tej sprawie nic nie zrobisz, to TZ musi to rozwiazac: albo powedziec im, ze samochodu nie dostana, albo jezeli samochod biora spod pracy, to tak samo maja go pod prace odwiezc zanim on skonczy. Ja normalnie nie pojmuje takich ludzi
Stary 2010-03-24, 13:06   #3203
mariiasia
Zadomowienie

już jestem! miara zdjęta, pierwsza przymiarka w czerwcu i do tego czasu mam przykaz zakupienia biustonosza i butków

woda gratuluję pozałatwianych spraw (i jeszcze chyba sylwia załatwiła dużo, więc też gratki )

asiulek cieszę się razem z Tobą w końcu odżyjecie

lain bardzo mi się podoba cytat z Małego Księcia (tak jak pomysł z biedronkami, które btw już zakupiłam, w dodatku na tej stronce o której wtedy pisałaś i będą podziękowania dla gości z biedronką na szczęście tak więc dziękuję za podrzucenie kilku trafionych pomysłów)

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:09   #3204
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
już jestem! miara zdjęta, pierwsza przymiarka w czerwcu i do tego czasu mam przykaz zakupienia biustonosza i butków

woda gratuluję pozałatwianych spraw (i jeszcze chyba sylwia załatwiła dużo, więc też gratki )

asiulek cieszę się razem z Tobą w końcu odżyjecie

lain bardzo mi się podoba cytat z Małego Księcia (tak jak pomysł z biedronkami, które btw już zakupiłam, w dodatku na tej stronce o której wtedy pisałaś i będą podziękowania dla gości z biedronką na szczęście tak więc dziękuję za podrzucenie kilku trafionych pomysłów)
A ja gratuluje rozwiazania sie sytuacji w pracy. Mialam wczesniej napisac, ale posty mi sie nie cytowaly.
Stary 2010-03-24, 13:10   #3205
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale ci sie nie dziwie, ze sie tak denerwujesz, twoi tesciowie to jakies cioty Zeby zerowac na samochodzie mlodego chlopaka, swojego sie nie dorobic i jeszcze awantury robic, ze nie chce pozyczac Niestety ty w tej sprawie nic nie zrobisz, to TZ musi to rozwiazac: albo powedziec im, ze samochodu nie dostana, albo jezeli samochod biora spod pracy, to tak samo maja go pod prace odwiezc zanim on skonczy. Ja normalnie nie pojmuje takich ludzi
To jest zawiła baaardzo sytuacja Swoje auto sprzedali, mieli kupować, ale jakos w tym czasie TŻ kupił, za ciężko zarobione pieniądze, bo wówczas jeszcze opłacał czesne za studia i nie było mu lekko. A oni tak się przyzwyczaili, po co kupować samochód jak P. ma... I tak to trwa. A to nie jest kwestia tylko rodziców, tylko również starszej siostry i jej męża, młodszej sis i młodszego brata, bo razem mieszkają. A prym tam wiedzie teściowa, teść jest ok, nie ma prawie nic do powiedzenia. Potrzebuję mnóstwa cierpliwości...Już zapowiedziałam TŻ, że po ślubie swoje auto kupujemy i koniec.
mariiasia kciuki się przydadzą

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-03-24 o 13:12
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:15   #3206
mariiasia
Zadomowienie

Mad co do tych "znajomych" to już prędzej niż na same poprawiny ja bym ich zaprosiła na sam ślub ale to moje zdanie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-24, 13:16   #3207
madmuazelle
BAN stały

syrwia,woda gratuluje załatwionych spraw ślubno-weselnych.

angluka,ja cię pamiętam.

To było na tyle z nadrabiania postów. Jestem z posstami nabierząco.
Stary 2010-03-24, 13:18   #3208
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
A ja gratuluje rozwiazania sie sytuacji w pracy. Mialam wczesniej napisac, ale posty mi sie nie cytowaly.
dzięki
i lain też dziękuję za gratki

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-24, 13:22   #3209
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

cięzka sprawa..po slubie niech TŻ zabierze samochód, nie wiem jak daleko będziecie mieszkać od teściów, bo czytam tak po łebkach
u mnie sytuacja jest troszke podobna, tylko z tą róznicą że teściowa nie ma prawa jazdy i TŻ musi ją wszędzie zawozić, jakby nie miała innych dzieci.. i mi nie chodzi o to żeby od czasu do czasu gdzies teściówkę wziać, ale ona nie dość że TŻ ją zawozi, to ona ciągle z nami wszędzie jeździ.. wrr

Cytat:
Chilanes,marii,Aaś,can't dziękuje za opinie odnoście zaporszenie teściów mojego brata.I macie racje to nie moja rodzina więc to że moi rodzice ( i tak nie poszli ,no ale to szczegół ) byli zaproszeni na ślub siostry bratowej nie oznacza odrazu,że ja ich musze zapraszać na ich slub.Zadecydowałam,że ewentualnie zaprosze ich na poprawiny.
to się nazwya :kompromis
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:22   #3210
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest zawiła baaardzo sytuacja Swoje auto sprzedali, mieli kupować, ale jakos w tym czasie TŻ kupił, za ciężko zarobione pieniądze, bo wówczas jeszcze opłacał czesne za studia i nie było mu lekko. A oni tak się przyzwyczaili, po co kupować samochód jak P. ma... I tak to trwa. A to nie jest kwestia tylko rodziców, tylko również starszej siostry i jej męża, młodszej sis i młodszego brata, bo razem mieszkają. A prym tam wiedzie teściowa, teść jest ok, nie ma prawie nic do powiedzenia. Potrzebuję mnóstwa cierpliwości...Już zapowiedziałam TŻ, że po ślubie swoje auto kupujemy i koniec.
mariiasia kciuki się przydadzą
no bardzo głupia sytuacja
no ale mam nadzieję ze po ślubie to ty przejmiesz prym nad swoim TŻ i nie straszna ci będzie teściowa

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości