|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Anegdota z wujkiem super ![]() Poza tym moja wada nie jest jak na razie taka ogromna. W spodniach oczywiście zauważalne ale bez przesady. Chyba że zostanę dresem (bez obrazy), wtedy nic nie widać ![]() Wolną chwilą rozpisze sobie może jakieś ćwiczenia , zajmę się tym a jak na razie to nie mam zamiaru się tym przejmować i innym radzę zrobić to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Przyczajenie
|
Refleks dzieki za odpowiedz
![]() ![]() Wiesz moze jak wyglada rehabilitacja po zdjeciu gipsu tzn. czy to prof. mowi jakie cwiczenia nalezy wykonywac i mozna robic je w domu czy tez trzeba robic to pod okiem specjalisty? |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Raczkowanie
|
w szpitalu Ci pokaza zestw cwiczen i bedziesz je wykonywac w łóżku w domu.A dopoki na nogach jest gips masz po prostu jak najwiecej ruszac nogami,tak by krazenie bylo odpowiednie i pobudzac uciskiem kosci do zrostu.W ruchu lepiej sie regeneruja podobno
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Przyczajenie
|
Najbardziej pocieszyło mnie to ze napisałaś ze lekarze sa w stanie przewidziec ,kiedy moze dojsc do uszkodzenia nerwu strzalkowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a cwiczenia to tylko mozesz sobie wydrukowac z neta i gotowe ![]()
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
o ja mam własnie takie nogi!!i nie lubie ich;((((((( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Nie wiedziałam że aż tyle dziewczyn ma taki problem z nogami. Moje tez nie sa za ładne mam takie wielko "O" i to tego jestem strasznie szczupła. Nie przejmowałam sie tym dopóki ktos z nieznanego nr gg napisal do mnie zaczol pisac ze widzial mnie w kościele i mam strasznie krzwe nogi zaczol mnie wyzywac kazal chodzic w długich spódnicach zeby nikt tego nie widział .. zrobilo mi sie przykro . i od wtedy zaczelam sie tym bardziej interesowac. Chce zaczac cwiczyc i mysle ze uda mi sie chociaż troche zmniejszyc tą wade i zycze tego wszystkim dziewczyną które maja taki sam problem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4241 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Agaciok xD;18096807]na czym polega ta terapia manualna bo nie za bardzo sie orientuje?
http://www.chiroterapia.pl/chiro.html#3 Edytowane przez refleks Czas edycji: 2010-03-23 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
Ale tu tego przybyło. Podczytywałam Was i zainteresowałam się tymi aparatami na kolana o, których byla mowa ale... Nie stać mnie.
Refleks Ty masz jeszcze na tyle dobrze, że Twój mąż Cię akceptuje tj. Twoje nogi (pisałaś, że sam mówił Ci żebyś się zaakceptowała), a ja najnormalniej boje się przyszłości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
no wiesz...jesli ktos sie zakocha,to nogi nie bede zadna bariera.Ale co z tego,ze on je akceptuje,skoro ja sama nie
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- A jesli chodzi o stabilizator to po wizycie u ortopedy,zalatwisz go za darmo(nie czytasz uwaznie?) ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Trudno mi sie dopatrzyc na tych zdjeciach skrzywienia.Naprawde!Lepi ej załóż cos krotkiego i uciekaj z tego forum:P Nie masz czym sobie zawracac glowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja przyszlosci tez sie boje bo w koncu teraz tyle chamskich ludzi. Ale mysle ze kochac=akceptowac (wszystko bez wyjatku) ![]() Dziewczyny, moze ja poraz kolejny rozpoczne nawijke o cwiczeniach-wybaczcie ![]() ![]() ![]() ja efektow nie widze zadnych ale skoro zauwazyla to juz moja siostra ktora nie czesto patrzy na moje nogi to znaczy ze poprawa jest! I zasluga tego moga byc tylko i wylacznie cwiczenia na nogi i zlaczanie na sile kolan bo nic innego nie robilam! mam nadzieje ze was zachecilam i ze doczekam sie wiekszych efektow ![]() refleks twoim zdaniem oplaca sie zalatwic ten stabilizator? On faktycznie moze cos pomoc czy to tylko taki chwyt? ![]()
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
Agaciok xD - gratuluję ! : D Ja od wczoraj ćwiczę z poduszką pomiędzy kolanami, zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ,wrrr ,nie sugerujcie sie moim zdaniem.trzeba isc do ortopedy po wniosek i dostac z NFZ to co wam sie nalezy.Musicie przekonac sie na wlasnej skórze,ponosic taki stabilizator( tym bardziej ze nic was to nie kosztuje!!!)i zdac mi relacje jak i czy w ogole to dziala
![]() A jesli sie okaze ze stabilizatory sa do du...y,zawsze mozesz sprobowac je sprzedac na allegro nawet za 200 zl Edytowane przez refleks Czas edycji: 2010-03-24 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Agaciok xD Czas edycji: 2010-08-27 o 15:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Raczkowanie
|
Agaciok xD Gratuluje poprawy!!!ze szczescia porycze z Toba
![]() Jesli chodzi o zdanie lekarzy co do cwiczen jednak one sie roznia. Roman Grzywacz ten od chipoterapii twierdzi ze da sie skorygowac szpotawosc ,ale nie wyleczyc jej calkiem.Spotkania sa bolesne,bo on na sile rozciaga przykurcze.wizyty raz w tyg,ale niestety to dlugotrwale leczenie,nawet nie byl w stanie okreslic miesiecy czy lat.Ktos tu ma znajomego lekarza,moze zadzwoni,zapyta czy to naprawde moze zadzialac? Samanta000 Shadi Milud mowi,ze moga przewidziec kiedy nastapi uszkodzenie nerwu strzałkowego,natomiast Napiontek do Karoliny powiedzial ze nie sa w stanie tego przewidziec.Komu wierzyc???? Z tego co czytam czasem nie udaje sie odbudowac nerwu http://www.forumginekologiczne.pl/fo...za%C5%82kowego Edytowane przez refleks Czas edycji: 2010-03-24 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Przyczajenie
|
Mi Napiontek na konsultacji powiedzial tylko tyle ze jest takie ryzyko uszkodzenia nerwu strzałkowego no i wlasnie nie mowil nic ze moze przewidziec kiedy bedzie uszkodzony.
Refleks moze wiesz czy to widac w trakcie operacji ze jest uszkodzony czy okazuje sie to dopiero po operacji kiedy nie mozna poruszyc stopa? Moze Tobie Napiontek mowil jak duze jest to ryzyko np. okreslil to procentowo? Czy ten lekarz Shadi Milud tez wykonuje takie operacje jak Napiontek czy koryguje ta wade za pomoca takiego aparatu ktorego wklejalas zdjecie? A tak wogole to dziekuje za wszystkie odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
o prosze bardzo.... specjalista od wyludzania pieniedzy...http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444..._bieglych.html
odradzam Romana Grzywacza i jego chipoterapie |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Dawno mnie tu nie bylo, wpadlam dzis tylko na chwilke, bo chcialam sie z wami podzielic pewna informacja. Dzis myslalam sobie o lecie i o tym jak znowu bede musiala sie gotowac w dlugich rzeczach :/ i zaczelam rozgladac sie za operacjami lydek (implanty). Czytalam kiedys iz jest to jedna z metod optycznego skorygowania krzywych nog (O). Bylam ciekawa ile takie cos kosztuje..W Niemczech koszt wynosi okolo 5000 EURO. No ale jakos mnie wszelkie implantaty obrzydzaja. Swiadomosc ze mam nosic w sobie jakies woreczki..jakos mnie odpycha. No i tak przegladajac strony z ciekawosci natrafilam na inna metode wypelniania lydek, ich korygowania. Metoda niechirurgiczna MACROLANE. Miesnie lydek ciezko wyrobic. Szczegolnie kiedy ktos jest chudy tak jak ja. Istnieje metoda powiekszenia lydek bez implantatow, a mianowicie za pomoca zastrzykow z kwasu hyaluronowego. Nie wiem czy juz ktos pisal o tym na forum, ale chcialam mimo wszystko sie z wami tym podzielic. Taki zastrzyk powieksza lydki, czyli wydaje mi sie ze w przypadku krzywych nog w ksztalcie O moze pomoc skorygowac optycznie krzywizne, bo przy nogach O lydki sa niedorozwiniete. Taki zabieg daje efekt na okolo rok czasu. Orientacyjny koszt zabiegu Macrolane-łydki Modelowanie łydek Marcolane™: 14 000 – 20 000 PLN Znalazlam to na jakiejs str. niemieckiej..wiec nie bede wam kopiowac tego linku. na polskich stronach tez sa informacjo o tym. np. http://czasnazmiane.pl/artykuly/Plas...nie_lydek.html http://kobieta.wp.pl/kat,105634,titl...l?ticaid=19def poczytajcie o tym, ja juz musze leciec bo nauka na egzaminy czeka. Napiszcze co o tym sadzicie. Moim zdaniem fajna sprawa ale efekt krotkotrwaly i drogo! Edytowane przez joszua Czas edycji: 2010-03-25 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
witamy joszua
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- [QUOTE=Dam7;18016218] Czy później może to być wada która utrudni w jakiś sposób życie... a raczej czy odbije się to za niedługo jakimiś bólami kolan itd? Jednym słowem... do jakiego stopnia się może ona faktycznie pogłębić? http://mediweb.pl/diseases/wyswietl_d.php?id=120 tu poczytaj o szczegółach |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
zaloze chyba w przyszlym tygodniu bo teraz za bardzo mi nie odpowiada plan lekcji
![]()
#4260 |
Wtajemniczenie
|
To moje nogi. mam z ich powodu wielkie kompleksy. Tu wyszły na mniej krzywe, bo musiałam się pochylić robiąc to zdjęcie. Potem postaram się wstawić inne.
http://www.voila.pl/419/801fi/?1 Krzywe są bardzo? 28 lat z nimi przeżyłam i dopiero w zeszłe lato założyłam krótkie spodenki, pierwszy raz od ok. 13 roku życia, gdy to moje koleżanki mnie uświadomiły, jakie mam krzywe nogi... ![]() Dziś mam rurki na sobie, ale idąc ulica myślę tylko o tym, że ludzie się na mnie gapią... ech, stara jestem, a tak się przejmuję.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.