|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cytat:
też jakoś musze sie nauczyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucaj, wrzucaj
![]() Cytat:
) to nie będą potrafili przekazać tego dziecku, więc po co chrzcić, jak dzieciak dorośnie to sam może zdecydować czy chce czy nie.Jeśli o mnie chodzi to spoko, tylko w naszym społeczeństwie jest niestety straszna presja na ślub kościelny i chrzest, no bo jak to tak można dziecka nie ochrzcić??
|
|
|
|
|
#2613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wchodzisz, klikasz na "nowy", potem "kreator rozliczenia", a potem zaznaczasz sobie wszystko to co Ci potrzebne, np czy rozliczasz się sama, czy z małżonkiem, potem tworzysz sobie podatnika (czyli wpisujesz swoje dane) i potem już tylko zaznaczasz czy masz dochód z pracy czy z innego źródła, jakieś ulgi i odliczenia jak są, a potem już tylko wpisujesz kwoty i program sam wszystko oblicza ![]() Skoro ja sama przez to przeszłam to znaczy, że nie jest trudno
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko na poczatku tam jest do wybrania z czy rozliczam się z jakąś ustawą coś tam ale mniejsza, a takie rzeczy jak odliczenia
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice mają np jakieś ulgi na dzieci itd, na tym się akurat za bardzo nie znam, trzeba by pogrzebać w przepisach co można sobie odliczyć i do jakiej kwoty max. |
|
|
|
|
#2617 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Mam same stare, sprzed kilku lat ![]() Wrzucę późnym wieczorem, bo teraz za bardzo nie mam czasu wybierać i wgrywać.
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
a no własnie ja bym musiała duzo odliczen robic...
a tutaj trzeba miec jakąś wiedzę.... Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ślubu to marzyłby mi się w jakimś gotyckim zameczku, ale po pierwsze sporo by to pewnie kosztowało a po drugie byłby problem z zapewnieniem gościom transportu (co jeszcze więcej by kosztowało) tak więc nic z tego ![]() Mirelka, tu masz coś na temat ulg http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...2008/866792190 tylko to chyba z zeszłego roku jest, trzeba by poszukać czy nic się nie zmieniło. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-03-24 o 18:44 |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku się za pity nie biorę, ale poczytam poorientuje się na przyszły
|
|
|
|
|
#2621 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamiast tego w podróż poślubną sie do jakiegoś hotelu w zameczku wybierzcie
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uśmiałam się Szukamy właśnie jakiegoś noclegu na Grunwald w tym roku (bo nasz ulubiony pensjonat jest już niestety pełny ) i widziałam nazwę jakiegoś miasta (miasteczka) - Miesiączkowo ![]() A zaraz obok Miesiączkowa jest Jajkowo ![]() |
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie najgorsza jest ta presja otoczenia, no bo jak to bez slubu koscielnego? bez chrztu? na szczescie coraz przychylniej patrzy sie na takie decyzje ![]() Cytat:
ale to dawno i nie prawda, nikt nie pamieta albo ja mam omamyja sie moze za jakis czas pokaze, ale to predzej w przyszlym tygodniu, bo do niedzieli mam za.pier.nicz
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice na szczęście nie wywierają na mnie żadnej presji odnośnie ślubu kościelnego, tak samo już się pogodzili z tym, że nie chcę wesela tylko małe przyjęcie. Ja uważam, że to moja (i TŻ'a) decyzja i nie będę np urządzać kosztownego wesela dla ludzi, których ostatni raz widziałam 10 lat temu. Wiem, że coraz częściej zdarzają się pary z podobnymi poglądami odnośnie ślubu, mimo, że presja społeczeństwa nadal jest ogromna, ale może jest jeszcze dla mnie jakaś nadzieja ![]() Jeśli TŻ będzie marudził to się poświęcę ale nienawidzę robić czegoś tylko dlatego, że tak wypada Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-03-24 o 20:15 |
|
|
|
|
#2626 | |||
|
|
Cytat:
Jak do Węgorzewa jeździłam na Union of Rock to też przejeżdżaliśmy przez takie dziwolągi, że mi szczęka opadła Niestety już ich nie pamiętam, musiałabym w atlasie poszukać ![]() Am zapomniałam Ci odpisać o drinku - zrobiłam ![]() Tym razem już bez ajerkoniaku. Proszę się teraz nie śmiać - jego data ważności to 22.11 ...... 2005 ![]() Tak to jest, jak się do barku nie zagląda ![]() Cytat:
Ale nie pamiętam dokładnie, czy to o te chodzi. Cytat:
A, chciałam Wam wrzucić wiosenne zdjęcia i tak od kilku dni zapominam
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2628 |
|
|
No takie mi urosło koło domu
PS. Dodałam zdjęcia. W tym jedno z sesji gotyckiej, o której kiedyś tam była gadka - specjalnie dla Agi
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() zamknelam sie w sobie i duuuuzo postow przeplynie zanim sie tu pokaze!!!
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
|
Dzięki
Przyznaję się bez bicia - jestem lachonem Cytat:
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2634 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Zdjęcia widziałam . Urocze z Was kobitki ! Cytat:
Cytat:
Moja też nie ! Do kompletu dodałabym również szczyt mody : sweterki z golfem, bez rękawów. - Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Na chleb" mi starczy, ale : jachtu nie mam, szampana nie piję i o wycieczce do Chin już nie marzę. Cytat:
Nie zgadzam się z kodeksem prawnym obowiązującym np. w Polsce, to emigruję na Kubę. A presja otoczenia ... Hi, hi ! Ha, ha ! Ja jako jedyna tutaj na wsi nie chodzę do kościoła i nie przyjmuję "kolędy". A jakże - sąsiedzkie wywiady były. No i co z tego ?! Bardziej zniesmacza mnie sytuacja, kiedy to osoby psioczące na kościół, raptownie {np. komunia dziecka, ślub, pogrzeb itp.} - stają się praktykującymi katolikami. A istota ludzka jest tak skonstruowana, że musi w coś wierzyć, bo inaczej będzie bezbrzeżna pustka. Cytat:
Dzisiaj mam "dziki dzień" : fryzjer i poszukiwanie prezentu urodzinowego dla Przyjaciółki. Na "fryzjera" koncepcję mam, na prezent - żadnej. Telefonowałam wczoraj do innej znajomej, z pytaniem : co ona kupiła. Bezczelna jestem, a co . Ona już ma : czajnik bezprzewodowy z dodatkowym czajniczkiem do parzenia herbaty. A u mnie koncepcji nadal niet. Pozdrawiam. |
||||||||
|
|
|
#2635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asia aleś Ty ładne a jaka figura Cytat:
![]() mnie się bardzo podoba jak ubiera się Serena i Blair z Plotkary, świetnych mają stylistów, ale albo w naszych sklepach sam "szajs" albo jak tak nie potrafię ![]() teraz tak odejdę od tematu... fajnie, żę przestałaś marzyc o rzeczach nieosiągalnych, ale z drugiej strony mnie to przeraza, czy jak będę prowadzic stateczne zycie to tez przestanę marzyc o rzeczach nieosiagalnych...? |
|||||
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza po fryzjerze, to już sie nie wykręcisz, że brzydkie ![]() Cytat:
Też się nad tym zastanawiam, ogólnie ostatnio mam straszne przekminy na temat życia, śmierci itp![]() Ja też byłam u fryzjera dzisiaj i ŚCIĘŁAM włosy ! Teraz mam takie ledwo do ramion, ale bardzo dobrze się czuje Ale obcięłam z 5cm Przynajmniej mam równe końcówki
|
||
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu się rozpisałyście ;o
widzę, że był temat religii. Powiem tak, gdyby nie taki ksiądz jakiego mam kwestia mojego chodzenia do kościoła byłaby inna. Wiem, ze nie powinno się zwalać tego na ksieży etc, ale tak jest. Co do samej wiary to hm... człowiek się nadal czegoś uczy. Sama nie wiem już, czy wierzę w Jezusa i Jego cudnowne czyny, ale kurde, nie umiem tego wytłumaczyć...
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na moich księży nie moge jakos specjalnie narzekać, ale kwestia samej wiary też jest u mnie niedokonca jasna
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn?
![]() Jak byłam młodsza to lubiłam chodzić do kościoła. Teraz po latach zmuszania przez księdza mam dość :/
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
proszę zabierzcie mnie z wiazu ban i juz
znowu sobie upatrzyłam flacika, korektor, próbki podkładów, primera i big wykonczeniówki pixie a kasy nie ma ![]() w ogóle mówiłam wam, ze tak chwaliłam olej tamanu i dzis rano stłukłam ja się nie nadaję do szklanych buteleczek, wszysko tłukę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

też jakoś musze sie nauczyć
caluuutka jestem 
) to nie będą potrafili przekazać tego dziecku, więc po co chrzcić, jak dzieciak dorośnie to sam może zdecydować czy chce czy nie.