Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 17:39   #4531
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Ja kupilam w Monachium , dalam 19 euro - byla akurat promocja
i z przykroscia stwierdzam ze w polsce nie ma takich samych zestawow , te butelki mozna tylko na sztuki dostac , ale znalazlam taki zestaw jak po linkiem ( sa jeszcze podobne na alegro w sklepach tez widzialam jednak to nie te same zestawy , tak czy siak butelek nuk jest wszedzie pelno)
jest to tez zestaw startowy nuk ale jak widze wersja troche ubozsza niz niemiecka - szkoda

http://wszystkodladziecka.com.pl/pro...roducts_id=485

wlasnie doczytalam , ze te same zestawy sa tez w niemczech np w rosmanie , ja jednak mam cos takiego ,
http://www.babiesrus.de/essen-trinke...et-378569.html

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-03-24 o 17:58
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:03   #4532
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość

Też się poślizgnęłam na jednym m-cu - z tym że to był grudzień - święta, przeziębienie, mniej ruchu i szok w czasie wizyty. Kontrolujesz wagę codziennie?
nie mam wagi

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:03   #4533
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny popatrzecie co mam , to filmik mamusi lutowej , normalnie sie poryczalam i nie moge przestac - ah te hormony

http://www.youtube.com/user/pysiamn?.../0/bKqEt6S3idw
Widziałam i tez plakałam.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:12   #4534
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

ale chyba na początku ciązy nie przytyłaś wcale, wręcz schudłaś (dobrze pamiętam, że tak pisałaś?) , więc teraz organizm nadrabia, nie rozumiem czemu ąz tak drastyczna dieta...

lekarz oznajmił,że 4kg na miesiac to za dużo.Prawdopodobnie zaczyna mi wchodzić w ciało ale jeszcze tego nie zauważyłam

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
To ja w 28 tc.Właśnie je zrobiłam.
ślicznie

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Do tego zabrałam się za porządkowanie rzeczy do nowych szaf i zrobiłam kilka zdjęć, wszystko na 62. Więcej nie miałam miejsca na karcie
ładne ciuszki

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od gina...przez dwa tygodnie mam nie robić prawie nic- szyjka zaczęła się rozszerzać i grozi mi przedwczesny poród. Te dwa tygodnie to dla Kubeczka i jego płucek, po tym czasie mogę spokojnie się rozpakowywać. Planowo termin mam na 2 maja ale po dzisiejszym badaniu prawdopodobne rozpakowanie może nastąpić około 20 kwietnia...
Czyżbym miała być pierwsza?
Siedzę sobie zatem, oglądam tv ale pralka się pierze ale w pralce niewiele...jak powieszę to pranko to się położę i do wieczora palcem nie ruszę.
odpoczywaj,a pranie zostaw mężowi

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:21   #4535
annLee
Zakorzenienie

Iza-ale z tego co pisałaś to do tej pory nic nie przytyłaś,więc trochę nie rozumiem czego lekarz się czepia każda ciąża jest inna i jesli badania i wszystkie pomiary wypadają oki to chyba nie ma powodów do takich rygorów
ale może się nie znam
Cytat:
Dziewczyny te ktore juz rodzily -mam pytanie - czym sie dla was rozni ta ciaza od poprzedniej?? Bo czasami jak czytam posty to mam wrazenie jak by to bylo dla was cos nowego ( jak dla mnie )Widze wasze pytania i przemyslenia a gdzie doswiadczenie ??Czy kazda nastepna ciaza tak bardzo sie rozni od poprzedniej?? Tzn ; chodzi mi o to jak doswiadczenie z pierwszej ciazy przeklada sie na ta , i o zeczy ktore teraz bardziej nam pomagaja - czyli internet, wieksza dostepnosc niektorych produktow , nowe badania usg itp zeczy do ktorych jeszcze kilka lat temu dostepnosc byla lekko ograniczona .Jak to u was jest
każda ciąża jest inna
a poza tym ja np.mimo,iż od poprzedniej nie minęło dużo czasu,bo jakieś 2lata to jakoś nie pamiętałam tych wszystkich dolegliwości
może się zapomina? tak jak poród?
tzn.pamięta,ale wybiórczo i niedokładnie

na pewno kolejne szybciej mijają
i człowiek mniej panikuje

jeśli chodzi o obsługe dziecka to też większośc się pamięta,ale do końca pewnym być nie można,bo każde dziecko jest inne

czyli jak zwykle diabeł tkwi w szczególe

totalnie nie czaję tego masażu krocza
pewnie i tak nie zdążę

okna pomyte,zasłonki wyprane,wyprasowane
jeszcze porządki w szafach,wypranie ciuszków,wyprasowanie ich,poukładanie i mogę rodzić
na dzień dziecka chciałabym się rozpakować

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:16   #4536
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Ty piłaś tą parafinę? jakoś mi się to nie do przełknięcia wydaje
Piłam. To znośne jest. Nie gęste, trochę oleiste i bez smaku. Po chwili nie czujesz że wypiłaś.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Hmm.. kurdę to nie wiem jaki rozmiar zamówić.. Mam teraz 87cm w biodrach.. i nie wiem.. żeby mnie nie ściskały znów.. ale żeby i dobrze trzymały..
Ten materiał jest miękki. Nawet na 105cm w brzuchu mi się naciąga i nie ciśnie. Spokojnie możesz brać małe.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Swoją drogę to dobrze, że często zapewnia Was o swojej "męskości", bo nie wiem co się ostatnio dzieje, ale zewsząd dopadają mnie historie o tym jak to miała urodzić się np. dziewczynka a tu niespodzianka - rodzi się chłopiec i na odwrót. Jedna znajoma wyła z rozpaczy w szpitalu, jak zamiast córy urodziła synka....
Też znam przypadki.

U nas nie ma tematu. Od 13 tyg. widać ptaka, a od miesiąca wiemy już, że w worku są jajka. Byłby cud, gdyby się odmieniło. I to taki do księgi rekordów.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wczoraj byliśmy na wizycie no i się stało!Przytyłam 4kg przez miesiąc!!Mam bezwzględny zakaz jedzenia słodyczy,słodzenia herbaty i picia słodkich napoi!Pozostaje woda....
Witaj w gronie.

Ja to samo. Kolejny miesiąc i kolejne 4kg. Już mam plus 18.

Ale zakazów żadnych jedzeniowych nie dostałam. Jedynie furosemid na wygonienie płynów, bo zdaniem gina parę kg z tego to woda.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Mała ma jakiś leniwy dzień Mało się rusza, pokopała tylko jak wstałam.. Leniuch wiosenny
Mój dziś też. O 16ej sobie uświadomiłam, że od rana go nie czułam. Pukam, klupię, gniotę - nic. Zjadłam dwa ciastka - z łaski mnie pyknął raz.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:21   #4537
kicia069
Zadomowienie

Cytat:

Planowo termin mam na 2 maja ale po dzisiejszym badaniu prawdopodobne rozpakowanie może nastąpić około 20 kwietnia...
juz jest jedna rozpakowana mamusia

eniggma (25.09.88)
- sn. (32tc) 24 luty godz. 21:45 Ksenia 1755g, 42cm i godz. 21:18 Krzysztof 1893g, 48cm

ale zawsze mozesz być 2

a ja ciągle odpoczywam bo coraz cześciej twardnieje mi brzuch, dlatego teraz tak rzadko pisze, mam nadzieje ze mi wybaczycie
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:27   #4538
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
co do kasztanowca to własnie opinie są sprzeczne, ponieważ maści z nim mają na celu poprawę krążenia a to dla odmiany może prowadzić do powstania żylaków... i bądź tu człowieku mądry
Poprawa krążenia prowadzi do żylaków? Od kiedy? Jakaś nowa medycyna? Przecież żylak to efekt żylnej niewydolności właśnie, zastoju krwi, nie jej ruchu.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Spadam poleżeć. Dziś mi tak kopyta opuchły, że nad kostkami miałam baloniki. Uskuteczniłam spacer z pracy do domu na piechotę. Zajęło mi godzinę. Ale doszłam.

Teraz czas na giry w górze.

Miłego...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-24 o 19:37
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:46   #4539
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Widziałam i tez plakałam.
Oni mają też cudną galerię swojego synka Kubusia i od niedawna córeczki Często tam zaglądam podpatrzeć jak rosną ich szkraby (http://www.burningnenuphar.com/kubusijula/index.html)

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
juz jest jedna rozpakowana mamusia

eniggma (25.09.88)
- sn. (32tc) 24 luty godz. 21:45 Ksenia 1755g, 42cm i godz. 21:18 Krzysztof 1893g, 48cm

ale zawsze mozesz być 2

a ja ciągle odpoczywam bo coraz cześciej twardnieje mi brzuch, dlatego teraz tak rzadko pisze, mam nadzieje ze mi wybaczycie
Ja mam to samo brzucholek często twardnieje i też was ciągle podczytuje ale mało pisze

Cytat:
Iza-ale z tego co pisałaś to do tej pory nic nie przytyłaś,więc trochę nie rozumiem czego lekarz się czepia każda ciąża jest inna i jesli badania i wszystkie pomiary wypadają oki to chyba nie ma powodów do takich rygorów
ale może się nie znam

każda ciąża jest inna
a poza tym ja np.mimo,iż od poprzedniej nie minęło dużo czasu,bo jakieś 2lata to jakoś nie pamiętałam tych wszystkich dolegliwości
może się zapomina? tak jak poród?
tzn.pamięta,ale wybiórczo i niedokładnie

na pewno kolejne szybciej mijają
i człowiek mniej panikuje

jeśli chodzi o obsługe dziecka to też większośc się pamięta,ale do końca pewnym być nie można,bo każde dziecko jest inne

czyli jak zwykle diabeł tkwi w szczególe

totalnie nie czaję tego masażu krocza
pewnie i tak nie zdążę

okna pomyte,zasłonki wyprane,wyprasowane
jeszcze porządki w szafach,wypranie ciuszków,wyprasowanie ich,poukładanie i mogę rodzić
na dzień dziecka chciałabym się rozpakować
Woooow idziesz jak burza wszystko porobione... obyś nie urodziła szybciej z przepracowania

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Też znam przypadki.

U nas nie ma tematu. Od 13 tyg. widać ptaka, a od miesiąca wiemy już, że w worku są jajka. Byłby cud, gdyby się odmieniło. I to taki do księgi rekordów.

Witaj w gronie.

Ale zakazów żadnych jedzeniowych nie dostałam. Jedynie furosemid na wygonienie płynów, bo zdaniem gina parę kg z tego to woda.

-
Ja też raczej nie mam szans na zmianę płci 2ch niezależnych gin. od razu, bez wahania mówiło "chłopak". Na USG jak byk widać było siusiaka Nasz Maluch absolutnie nie jest z tych wstydliwych

A kilogramy mi też lecą jak nie wiem staram się zdrowo odżywiać (no dobra, mam chwile słabości ). Aktualnie zaczynamy 28tc i 9 kg na plusie .
Stary 2010-03-24, 20:11   #4540
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
- Nicola 7 stycznia
-Oliwier 26 lutego
-Eliza 8 marca
piękne maluchy
i dobrze, ze z badaniami już wszystko ok

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nie wiem, jak jest na innych wątkach, ale marcowo-kwietniowe mamy mają kilka pierwszych postów wątku pozostawionych na zdjęcia dzieciaczków. co Wy na to, żeby i u nas tak zrobić?
jestem za

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
..w ostatni weekend bylam w Pirenejach ..ale tylko moglam podziwiac piekne krajobrazy...i to juz chyba ostatni wyjazd przed porodem.... Zobaczcie jak pilke nosze przed soba
a ja myślałam, że jesteś malutką blondyneczką
pięknie wyglądacie

Cytat:
To ja w 28 tc.Właśnie je zrobiłam.
kolejne śliczności

Cytat:
Wczoraj sie przerazilam wogole jak sobie o skurczach doczytalam , od jakegos czasu jak mialam taki dziwny skurcz w dole brzucha to zawsze myslalam ze to dzidek mi sie na pecherzu kladzie bo takie mialam wrazenie chwilke to trwalo nie za przyjemne i przeszlo. No i wczoraj doczytalam ze to co bralam za wygibasy malej to nic innego jak skurcze braxtona- hicksa Jak tak dalej pojdzie to zaczne rodzic i nawet nie bede wiedziala ze rodze

[B][COLOR=DarkRed]Dziewczyny te ktore juz rodzily -mam pytanie - czym sie dla was rozni ta ciaza od poprzedniej??
skurcze przepowiadające nie prowadzą do porodu, to raczej gimnastyka macicy i całej reszty, nie ma się o denerwować. trzeba się oszczędzać, więcej odpoczywać, relaksować się... będzie dobrze... a porodu uwierz mi nie da się przegapić

moja ciąża jest zupełnie inna, fakt że wielu rzeczy już nie pamiętam z poprzedniej za dużo, minęło 16 lat w końcu
pomijając fakt zupełnie innego dostępu do informacji, usg, opieki itp...
zupełnie inaczej się czuję, mały jest dużo bardziej ruchliwy, ja też mam zupełnie inne podejście do ciąży... dla mnie to jak zupełnie nowe doświadczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
I wiecie co jeszcze zauważyłam, brzuch mi się obniżył, czy to nie za szybko
mnie też się opuścił, małż dziś zauważył i fakt trochę lepiej mi się oddycha i nie gniecie mi już tak żołądka... podobno opuszcza sie 2-3 tyg przed porodem, zobaczymy

Cytat:
Wróciłam właśnie od gina...przez dwa tygodnie mam nie robić prawie nic- szyjka zaczęła się rozszerzać i grozi mi przedwczesny poród. Te dwa tygodnie to dla Kubeczka i jego płucek, po tym czasie mogę spokojnie się rozpakowywać. Planowo termin mam na 2 maja ale po dzisiejszym badaniu prawdopodobne rozpakowanie może nastąpić około 20 kwietnia...
Siedzę sobie zatem, oglądam tv ale pralka się pierze ale w pralce niewiele...jak powieszę to pranko to się położę i do wieczora palcem nie ruszę.
to do łóżeczka,leżeć i pachnieć tylko

Cytat:
Poprawa krążenia prowadzi do żylaków? Od kiedy? Jakaś nowa medycyna? Przecież żylak to efekt żylnej niewydolności właśnie, zastoju krwi, nie jej ruchu. [COLOR=Silver]
ja tylko przytoczyłam to co napisali... ja nie używam, a jak ktoś ma ochotę to przecież może... każdy musi wyczuć co dla kogo najlepsze

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:19   #4541
Darianna25
Zakorzenienie

Super ta galeria.Wiecie jak się taka stronę zakłada?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 05:26   #4542
kumkura
Rozeznanie

Dzien dobry
znowu nie mogę spać...
Dzisiaj chyba będzie ładny dzień
Życzę miliutkiego dnia wszyyystkim mamusiom
Stary 2010-03-25, 06:40   #4543
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Super ta galeria.Wiecie jak się taka stronę zakłada?
no właśnie, wie ktoś?

dziś rano ukruszył mi się ząb chyba się zaczyna...
ciekawe na kiedy mnie umówią, jak zadzwonię po 9...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:00   #4544
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:
Darianna pięękny brzuszek

A może byc i prywatny
Bedziemy mogły bez obaw wszystko pisać, pokazywac foty itp

A swoją drogą.. ciekawe która pierwsza się rozpakuje
Prywatny byłby fajny, bo nie wszyscy lubią publikować zdjęcia na publicznym forum... ten patent, który zrobiły marcówki też jest spoko - jedna osoba zajęła kilka pierwszych postów i tam wklejane są zdjęcia wszystkich kolejnych maluchów

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18107371]

To już fajniejsza jest ta opcja na www.albumik.pl - tam galeria jest chroniona hasłem. , więc dostępna tylko dla nas.
- niestety teraz tam jest przerwa techniczna i nie umiem Wam pokazać jak wyglądał album z naszymi dzieciaczkami.
obstawiamy zakłady? [/QUOTE]
może przerwa jest chwilowa

a jakie kursy??

Cytat:
kitty pierzesz pralkę?? a tak serio dbaj o siebie dziewczyno, bo wcześniak to nic fajnego

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
dziewczyny robie ostateczna liste brakujących rzeczy-podpowiedźcie mi prosze jaką butelke dla dzidka po urodzeniu wybrałyście? o tt słyszałam,
a jakieś inne polecacie też?czekam na info
Ja kupię jedną Aventu. Na razie jedną, bo po przeczytaniu zmagań marcówek, które już urodziły, zauważyłam że wiele narzeka na butelki, które kupiły. Jak małemu będzie pasowała to dopiero dokupię następne.

Cytat:

Mój dziś też. O 16ej sobie uświadomiłam, że od rana go nie czułam. Pukam, klupię, gniotę - nic. Zjadłam dwa ciastka - z łaski mnie pyknął raz.
No ja też dobiłam do 18 i też sobie tłumaczę to zatrzymaną wodą - widać to po nogach.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Dzien dobry
znowu nie mogę spać...
Dzisiaj chyba będzie ładny dzień
Życzę miliutkiego dnia wszyyystkim mamusiom
Też miałam noc z głowy. Wczoraj wróciliśmy o 20:30 ze SR, ćwiczyliśmy oddychanie przeponą i techniki relaksacji i położna zapowiedziała, że po tych ćwiczeniach maluchy mogą być bardziej aktywne. No i był - całą noc szalał...
Stary 2010-03-25, 07:44   #4545
annLee
Zakorzenienie

mnie pewna mała gadzina już drugi dzień z rzędu budzi o 6.30
i to ta,która jest poza brzuchem niestety

co do jakiejś prywatnej galerii to ja jestem jak najbardziej na TAK
od jakiegoś czasu staram się nie umieszczać zdjęć w necie
zainteresowanym przesyłam mailowo
zbokoli nie brakuje

no to dzisiaj mamy istne lato,korzystajmy

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:47   #4546
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupilam zestaw startowy NUK-a , co by mala nie musiala ciagle na cycu siedziec a ja bym sobie wyskoczyc mogla i mam tam juz 2 butle duze , 2 male , smoczki do butelek zapasowe , uspokajacz i szczotka do czyszczenia butli .
Nastawilam sie na Nuk-a poniewaz jest to stara sprawdzona firma i akcesoria dla niemowlat produkuje od lat , no i jest praktycznie wszedzie dostepna i cenowo tez przystepna
Nie mam zamiaru kupowac innych butli , mala bedzie sie musiala przyzwyczaic do tych

Uwielbiam NUKa!! Świetne są te butelki. Z Michałem tylko Nuka używałam, butelek, smoków uspokajających i pierwszy niekapek tez miał z tej firmy. Avent zupełnie się nie sprawdził.Teraz kupię TT, ze względu na laktator. Niby jest na allegro z Nuka, ale niestety tylko do wąskich butelek, szkoda
Stary 2010-03-25, 07:53   #4547
cate_
Zadomowienie

Cytat:
To leż kobieto, syn jest najważniejszy
Cytat:
Dziewczyny popatrzecie co mam , to filmik mamusi lutowej , normalnie sie poryczalam i nie moge przestac - ah te hormony

http://www.youtube.com/user/pysiamn?.../0/bKqEt6S3idw
A mi się nie otwiera
Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

mnie też się opuścił, małż dziś zauważył i fakt trochę lepiej mi się oddycha i nie gniecie mi już tak żołądka... podobno opuszcza sie 2-3 tyg przed porodem, zobaczymy
Mi to by całkiem odpowiadało

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:32   #4548
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
mnie pewna mała gadzina już drugi dzień z rzędu budzi o 6.30
i to ta,która jest poza brzuchem niestety
ja mam dziennie pobudkę o 6:00 , i tylko "mamusiu, zrób mleczko swojemu króliczkowi," .... czasem udaje mi się do 6:30 jeszcze zwlekać z tym mleczkiem, ale potem to już muszę wstać: "mamusiu, króliczek ma pusty brzuszek, zró mleczko".

Rano byłam się kłuć, bo we wtorek wizyta u ginki.
A teraz zabieram się do pracy, dziś przedostatni dzień w pracy, a ja mam jeszcze mnóstwo spraw do pokończenia.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:39   #4549
Marta1122
Rozeznanie

witam z rańca, właśnie wciągam śniadanko a potem spacerek z bratankiem 2,5 miesięcznym robiemiłego dnia życze kobietki

Cytat:
Ja kupilam w Monachium , dalam 19 euro - byla akurat promocja
i z przykroscia stwierdzam ze w polsce nie ma takich samych zestawow , te butelki mozna tylko na sztuki dostac , ale znalazlam taki zestaw jak po linkiem ( sa jeszcze podobne na alegro w sklepach tez widzialam jednak to nie te same zestawy , tak czy siak butelek nuk jest wszedzie pelno)
jest to tez zestaw startowy nuk ale jak widze wersja troche ubozsza niz niemiecka - szkoda

http://wszystkodladziecka.com.pl/pro...roducts_id=485

wlasnie doczytalam , ze te same zestawy sa tez w niemczech np w rosmanie , ja jednak mam cos takiego ,
http://www.babiesrus.de/essen-trinke...et-378569.html

dzięki za informacje, no i szkoda że u nas tak biednie z tym NUKiem ale rozglądne sie..

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
no właśnie, wie ktoś?

dziś rano ukruszył mi się ząb chyba się zaczyna...
ciekawe na kiedy mnie umówią, jak zadzwonię po 9...
jejku..współczuje..niedłu go termin porodu a ja nadal nie poszłam do stomatologa..powiedzcie mi czy ząb który jest do wyrwania bo już 2 razy kanałowo był robiony i zaczyna boleć jak coś mocno ugryze-może zaszkodzić dziecku jak go nie wyrwe przez porodem?kompletnie sie nie znam na tym...

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 08:57   #4550
ona1981
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18124258]ja mam dziennie pobudkę o 6:00 , i tylko "mamusiu, zrób mleczko swojemu króliczkowi," .... czasem udaje mi się do 6:30 jeszcze zwlekać z tym mleczkiem, ale potem to już muszę wstać: "mamusiu, króliczek ma pusty brzuszek, zró mleczko".

Rano byłam się kłuć, bo we wtorek wizyta u ginki.
A teraz zabieram się do pracy, dziś przedostatni dzień w pracy, a ja mam jeszcze mnóstwo spraw do pokończenia. [/QUOTE]

To ja mam dobrze, Michał wstaje 7-7.30 Dziś po mleczku jeszcze leżał ze mną godzinę w łóżku

Dziewczyny dziś w H&M promocja ,,kup 3, zaplać za dwa,,dotyczy wszystkich artykułów dziecięcych. Tylko się zastanawiam, czy też niemowlęce się w to wliczają. Chętnie bym się wybrała na zakupy, ale nie chcę na darmo jechać. Ta promocja jest do 5 kwietnia.
Stary 2010-03-25, 09:03   #4551
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
To ja mam dobrze, Michał wstaje 7-7.30 Dziś po mleczku jeszcze leżał ze mną godzinę w łóżku

Dziewczyny dziś w H&M promocja ,,kup 3, zaplać za dwa,,dotyczy wszystkich artykułów dziecięcych. Tylko się zastanawiam, czy też niemowlęce się w to wliczają. Chętnie bym się wybrała na zakupy, ale nie chcę na darmo jechać. Ta promocja jest do 5 kwietnia.
Maksiu wcześniej też wstawał między 7:30-8:00, ale teraz przy chorobie się przestawił, i juz o 18:00 jest padnięty, przed 19:00 śpi, no i potem tak wcześnie wstaje.

Teraz w weekend przestawiamy zegarki, albo? w którą stronę?

A ta promocja w H&M jest ogólnokrajowa? We wszystkich sklepach?
Ja w niedzielę będę w markecie, to też bym skorzystała.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:04   #4552
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za cynk, możliwe, że zajrzę tam dziś, bo namówiłam rodziców na wyprawę do galerii. mam w planach kupić coś mężowi na urodziny a samej mi się strasznie nie chciało jechać... tata nawet zaproponował, że zahaczymy też o sklep dzidkowy, w którym widział "jakieś" wózki (to reakcja po mojej opowieści o trudnościach z xlanderami).

w nawiązaniu do xlanderów: wczoraj odwiedziłam kolejny sklep, w którym usłyszałam to samo - przewidywany termin dostawy: koniec maja. na moje pytanie, czy w takim razie teraz zamawiać i zaklepywać, pani odpowiedziała, że odradza, bo ta data nie jest pewna i może się okazać, że tych wózków wcale nie będzie albo będą dużo później.
nie pozostaje nam nic innego, jak zrobić rundę po sklepach i namierzyć zeszłoroczny model w jakimś znośnym kolorze (wczoraj zaproponowali mi pomarańczowy...).

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:27   #4553
ona1981
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18124966]Maksiu wcześniej też wstawał między 7:30-8:00, ale teraz przy chorobie się przestawił, i juz o 18:00 jest padnięty, przed 19:00 śpi, no i potem tak wcześnie wstaje.

Teraz w weekend przestawiamy zegarki, albo? w którą stronę?

A ta promocja w H&M jest ogólnokrajowa? We wszystkich sklepach?
Ja w niedzielę będę w markecie, to też bym skorzystała. [/QUOTE]

To z jednej strony lepiej, mój bryka do 21 i nie ma szans by wcześniej zasnął
A ta promocja ogólnokrajowa. Mam ulotkę z jakies gazety. Tylko się zastanawiam, sa na niej tylko takie spore dzieci, więc nie wiem czy niemowlęce się do tej promocji zaliczają. Jak któraś będzie w H&M to dajncie znać. Ja bym skoczyła, ale niestety dosyc daleko mam Pisze niby, że wszytskie dziecięce, ale jeden zakup na klienta. Najtańsza rzecz jest gratis.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 09:35   #4554
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A my jutro idziemy wózek zamówić

Taki w końcu chcemy:
(foto z allegro)
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:46   #4555
ona1981
Zakorzenienie

Dziewczyny dzwoniłam do h&m. Promocja jest na cały asortyment dziecięcy, ale trzeba mieć kupon z tej ulotki co pisałam. Problem w tym, że nie pamiętam w której gazecie była ta ulotka, była to Gala albo Viva, chyba prędzej Viva...
Stary 2010-03-25, 09:49   #4556
Dilayla
Zadomowienie

Witam
Czas przestawiamy w niedzielę 28marca z 2 na 3...to juz naprawdę będzie wiosna ...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:56   #4557
Konto usunięte

Cytat:
To z jednej strony lepiej, mój bryka do 21 i nie ma szans by wcześniej zasnął
tak źle i tak niedobrze...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18125613]A my jutro idziemy wózek zamówić

Taki w końcu chcemy:
(foto z allegro)[/QUOTE]
czyli typ początkowy pozostał nie zmieniony- bexa. - ładny i kolorek mi się podoba bardzo.

Cytat:
Dziewczyny dzwoniłam do h&m. Promocja jest na cały asortyment dziecięcy, ale trzeba mieć kupon z tej ulotki co pisałam. Problem w tym, że nie pamiętam w której gazecie była ta ulotka, była to Gala albo Viva, chyba prędzej Viva...
... zaraz skoczę do kiosku obczaić te gazety, mam zaraz za rogiem.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Czas przestawiamy w niedzielę 28marca z 2 na 3...to juz naprawdę będzie wiosna ...
czyli moje dziecko wstanie godzinę później.
Stary 2010-03-25, 10:00   #4558
Puma13
Zadomowienie

Mnie budzi mała (w brzuchu) codziennie punktualnie o 3 w nocy. A druga, budzi mnie o 8.00, więc nie jest tak źle.

Dzisiaj dopiero czuję, że doszłam do siebie, po tym placu zabaw Dzisiaj już nie będzie tyle zjeżdzalni, bo się wykończę i urodzę gdzieś w piaskownicy

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:04   #4559
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lea, ano szukałam innych, ale ten pozostaje numero uno

Moje dziecię w nocy nie budzi mnie wcale. Wstaje równo z mamunią
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:19   #4560
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Mnie budzi mała (w brzuchu) codziennie punktualnie o 3 w nocy. A druga, budzi mnie o 8.00, więc nie jest tak źle.

Dzisiaj dopiero czuję, że doszłam do siebie, po tym placu zabaw Dzisiaj już nie będzie tyle zjeżdzalni, bo się wykończę i urodzę gdzieś w piaskownicy
Ja w nocy tam mocno śpię, że nic mnie nie obudzi. Mały dość delikatnie kopie.
A z placem zabaw to skąd ja to znam...Do południa zaliczamy ze dwa, zjeżdżalnia to koniecznie kilkanaście razy. Ostatnio moje dziecko coś sobie ubzdurało, że ślizgawka jest jego i jak tylko inne dziecko śmie na nią wejść to jest płacz, ładowanie tyłka do wózka i chce do domu wracać. Powoli mnie to zaczyna denerwować. Jeszcze się wygania na tym placu zabaw tak, że nie ma siły po schodach wchodzić i albo go muszę wciągać na trzecie piętro, albo mam wrzask na całą klatke schodową...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości