|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Ja kupilam w Monachium , dalam 19 euro - byla akurat promocja
i z przykroscia stwierdzam ze w polsce nie ma takich samych zestawow , te butelki mozna tylko na sztuki dostac , ale znalazlam taki zestaw jak po linkiem ( sa jeszcze podobne na alegro w sklepach tez widzialam jednak to nie te same zestawy , tak czy siak butelek nuk jest wszedzie pelno) jest to tez zestaw startowy nuk ale jak widze wersja troche ubozsza niz niemiecka - szkoda http://wszystkodladziecka.com.pl/pro...roducts_id=485 wlasnie doczytalam , ze te same zestawy sa tez w niemczech np w rosmanie , ja jednak mam cos takiego , http://www.babiesrus.de/essen-trinke...et-378569.html
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-03-24 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Iza-ale z tego co pisałaś to do tej pory nic nie przytyłaś,więc trochę nie rozumiem czego lekarz się czepia
![]() ![]() ale może się nie znam Cytat:
![]() a poza tym ja np.mimo,iż od poprzedniej nie minęło dużo czasu,bo jakieś 2lata to jakoś nie pamiętałam tych wszystkich dolegliwości ![]() może się zapomina? tak jak poród? ![]() tzn.pamięta,ale wybiórczo i niedokładnie ![]() na pewno kolejne szybciej mijają ![]() i człowiek mniej panikuje jeśli chodzi o obsługe dziecka to też większośc się pamięta,ale do końca pewnym być nie można,bo każde dziecko jest inne ![]() czyli jak zwykle diabeł tkwi w szczególe ![]() totalnie nie czaję tego masażu krocza ![]() pewnie i tak nie zdążę ![]() okna pomyte,zasłonki wyprane,wyprasowane jeszcze porządki w szafach,wypranie ciuszków,wyprasowanie ich,poukładanie i mogę rodzić ![]() na dzień dziecka chciałabym się rozpakować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||||
Zakorzenienie
|
Piłam.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nie ma tematu. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() Ja to samo. Kolejny miesiąc i kolejne 4kg. Już mam plus 18. ![]() Ale zakazów żadnych jedzeniowych nie dostałam. Jedynie furosemid na wygonienie płynów, bo zdaniem gina parę kg z tego to woda. ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eniggma (25.09.88) - sn. (32tc) 24 luty godz. 21:45 Ksenia 1755g, 42cm i godz. 21:18 Krzysztof 1893g, 48cm ale zawsze mozesz być 2 ![]() a ja ciągle odpoczywam bo coraz cześciej twardnieje mi brzuch, dlatego teraz tak rzadko pisze, mam nadzieje ze mi wybaczycie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Spadam poleżeć. Dziś mi tak kopyta opuchły, że nad kostkami miałam baloniki. ![]() ![]() Teraz czas na giry w górze. ![]() Miłego... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-24 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |||
Zadomowienie
|
Oni mają też cudną galerię swojego synka Kubusia i od niedawna córeczki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A kilogramy mi też lecą jak nie wiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4540 | ||||||
Zadomowienie
|
piękne maluchy
![]() i dobrze, ze z badaniami już wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pięknie wyglądacie ![]() kolejne śliczności ![]() Cytat:
![]() moja ciąża jest zupełnie inna, fakt że wielu rzeczy już nie pamiętam z poprzedniej za dużo, minęło 16 lat w końcu ![]() pomijając fakt zupełnie innego dostępu do informacji, usg, opieki itp... zupełnie inaczej się czuję, mały jest dużo bardziej ruchliwy, ja też mam zupełnie inne podejście do ciąży... dla mnie to jak zupełnie nowe doświadczenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Super ta galeria.Wiecie jak się taka stronę zakłada?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() znowu nie mogę spać... Dzisiaj chyba będzie ładny dzień ![]() Życzę miliutkiego dnia wszyyystkim mamusiom ![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, wie ktoś?
![]() dziś rano ukruszył mi się ząb ![]() ciekawe na kiedy mnie umówią, jak zadzwonię po 9... |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18107371] To już fajniejsza jest ta opcja na www.albumik.pl - tam galeria jest chroniona hasłem. ![]() ![]() - niestety teraz tam jest przerwa techniczna i nie umiem Wam pokazać jak wyglądał album z naszymi dzieciaczkami. ![]() obstawiamy zakłady? ![]() może przerwa jest chwilowa a jakie kursy?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
mnie pewna mała gadzina już drugi dzień z rzędu budzi o 6.30
i to ta,która jest poza brzuchem niestety ![]() co do jakiejś prywatnej galerii to ja jestem jak najbardziej na TAK od jakiegoś czasu staram się nie umieszczać zdjęć w necie zainteresowanym przesyłam mailowo zbokoli nie brakuje no to dzisiaj mamy istne lato,korzystajmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam NUKa!! Świetne są te butelki. Z Michałem tylko Nuka używałam, butelek, smoków uspokajających i pierwszy niekapek tez miał z tej firmy. Avent zupełnie się nie sprawdził.Teraz kupię TT, ze względu na laktator. Niby jest na allegro z Nuka, ale niestety tylko do wąskich butelek, szkoda ![]()
![]() |
#4547 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4548 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rano byłam się kłuć, bo we wtorek wizyta u ginki. A teraz zabieram się do pracy, dziś przedostatni dzień w pracy, a ja mam jeszcze mnóstwo spraw do pokończenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Rozeznanie
|
witam z rańca, właśnie wciągam śniadanko a potem spacerek z bratankiem 2,5 miesięcznym robie
![]() Cytat:
dzięki za informacje, no i szkoda że u nas tak biednie z tym NUKiem ale rozglądne sie.. jejku..współczuje..niedłu go termin porodu a ja nadal nie poszłam do stomatologa..powiedzcie mi czy ząb który jest do wyrwania bo już 2 razy kanałowo był robiony i zaczyna boleć jak coś mocno ugryze-może zaszkodzić dziecku jak go nie wyrwe przez porodem?kompletnie sie nie znam na tym...
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18124258]ja mam dziennie pobudkę o 6:00
![]() Rano byłam się kłuć, bo we wtorek wizyta u ginki. A teraz zabieram się do pracy, dziś przedostatni dzień w pracy, a ja mam jeszcze mnóstwo spraw do pokończenia. ![]() To ja mam dobrze, Michał wstaje 7-7.30 ![]() ![]() Dziewczyny dziś w H&M promocja ,,kup 3, zaplać za dwa,,dotyczy wszystkich artykułów dziecięcych. Tylko się zastanawiam, czy też niemowlęce się w to wliczają. Chętnie bym się wybrała na zakupy, ale nie chcę na darmo jechać. Ta promocja jest do 5 kwietnia.
#4551 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz w weekend przestawiamy zegarki, albo? ![]() ![]() A ta promocja w H&M jest ogólnokrajowa? We wszystkich sklepach? Ja w niedzielę będę w markecie, to też bym skorzystała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nawiązaniu do xlanderów: wczoraj odwiedziłam kolejny sklep, w którym usłyszałam to samo - przewidywany termin dostawy: koniec maja. na moje pytanie, czy w takim razie teraz zamawiać i zaklepywać, pani odpowiedziała, że odradza, bo ta data nie jest pewna i może się okazać, że tych wózków wcale nie będzie albo będą dużo później. nie pozostaje nam nic innego, jak zrobić rundę po sklepach i namierzyć zeszłoroczny model w jakimś znośnym kolorze (wczoraj zaproponowali mi pomarańczowy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18124966]Maksiu wcześniej też wstawał między 7:30-8:00, ale teraz przy chorobie się przestawił, i juz o 18:00 jest padnięty, przed 19:00 śpi, no i potem tak wcześnie wstaje.
![]() Teraz w weekend przestawiamy zegarki, albo? ![]() ![]() A ta promocja w H&M jest ogólnokrajowa? We wszystkich sklepach? Ja w niedzielę będę w markecie, to też bym skorzystała. ![]() To z jednej strony lepiej, mój bryka do 21 i nie ma szans by wcześniej zasnął ![]() A ta promocja ogólnokrajowa. Mam ulotkę z jakies gazety. Tylko się zastanawiam, sa na niej tylko takie spore dzieci, więc nie wiem czy niemowlęce się do tej promocji zaliczają. Jak któraś będzie w H&M to dajncie znać. Ja bym skoczyła, ale niestety dosyc daleko mam ![]()
![]() |
#4554 |
Konto usunięte
|
A my jutro idziemy wózek zamówić
![]() Taki w końcu chcemy: (foto z allegro) |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzwoniłam do h&m. Promocja jest na cały asortyment dziecięcy, ale trzeba mieć kupon z tej ulotki co pisałam. Problem w tym, że nie pamiętam w której gazecie była ta ulotka, była to Gala albo Viva, chyba prędzej Viva...
#4556 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Czas przestawiamy w niedzielę 28marca z 2 na 3...to juz naprawdę będzie wiosna ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18125613]A my jutro idziemy wózek zamówić ![]() Taki w końcu chcemy: (foto z allegro)[/QUOTE] czyli typ początkowy pozostał nie zmieniony- bexa. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Mnie budzi mała (w brzuchu) codziennie punktualnie o 3 w nocy. A druga, budzi mnie o 8.00, więc nie jest tak źle.
Dzisiaj dopiero czuję, że doszłam do siebie, po tym placu zabaw ![]() ![]()
#4559 |
Konto usunięte
|
Lea, ano szukałam innych, ale ten pozostaje numero uno
![]() Moje dziecię w nocy nie budzi mnie wcale. Wstaje równo z mamunią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z placem zabaw to skąd ja to znam...Do południa zaliczamy ze dwa, zjeżdżalnia to koniecznie kilkanaście razy. Ostatnio moje dziecko coś sobie ubzdurało, że ślizgawka jest jego i jak tylko inne dziecko śmie na nią wejść to jest płacz, ładowanie tyłka do wózka i chce do domu wracać. Powoli mnie to zaczyna denerwować. Jeszcze się wygania na tym placu zabaw tak, że nie ma siły po schodach wchodzić i albo go muszę wciągać na trzecie piętro, albo mam wrzask na całą klatke schodową...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.