|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
za kolejny tydzień.Cytat:
za III trymestr.Maluszek ma prawo do leniuchowania jak każdy. Nabiera siły, żeby za chwilę dać Tobie popalić. Miałam tak z moją Luizką ![]() Cytat:
Oby jej tak nie zostało Dostałam dzisiaj przekaz z ZUS-u za zwolnienie Jutro rano mam wizytę u gina, proszę o kciuki
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
annLee a ja nadal czekam na te zdjęcia.Nie zasłużyłam sobie
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
ależ rosną te nasze dzidziule!
![]() Kropko-jak to facet ![]() ale najważniejsze,że wszystko na miejscu ![]() Ty piłaś tą parafinę? jakoś mi się to nie do przełknięcia wydaje ![]() dziękuję moja koleżanka się tym hobbystycznie zajmuje w ramach treningu nam strzeliła ![]() właśnie mi wróciło z Twojej skrzynki info,że coś nie mogły się jakieś serwery dogadać ![]() ale wysłałam ponownie,więc wypatruj jakbyś nie dostała to daj znać jutro znowu spróbuję albo może inny adres mailowy podasz co do rozmiarów ubranek i dzieci to moja miała niby 56 a w ciuszkach 56 pływała na początku
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
będę wypatrywać
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uu.. Mały jak się jajeczkami chwali nooo ![]() I duuży chłopak super ![]() Ciekawe ile moja waży.. w pon mam wizytę, to zobaczymy
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka - brawo dla Danielka, rośnie w siłę
![]() zaraz zbieram się po wyniki i na zakupy. a przed chwilą zlikwidowałam mega pająka przy użyciu odświeżacza, szufelki i sedesu
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też słyszałam że to dobry patent na Tantum RosaCytat:
najważniejsze że rośnie zdrowo ![]() Kciuki zaciśnięte i gratuluję zaklepanego fotelika. Cytat:
![]() Ja wróciłam właśnie od lekarza mały waży 2 kg, ja "trochę" więcej Dzisiaj pierwsze zajęcia w SR, ciekawe jak będzie
|
|
#4448 | ||||||
|
Konto usunięte
|
O widzisz, a mnie 3 razy - przed, godzinę po wypiciu i 2 godziny po wypiciu 75mg. Ale naprawdę nie jest to straszne, myślałam, że gorsze będzie
Spokojnie da się wypić, z cytrynką. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18082170]Jedna z wizażanek z wątku dzieciaczków w wieku Maksia urodziła dziś sn synka. - 4300g, 62cm. Spory, co nie?[/QUOTE]O mamuniu Córko bzdurko, nie zrób mamuni takiego numeru, ja cię ładnie proszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty też nie każdego dnia masz tyle samo energii, prawda?Cytat:
Ja mam jeden mięciutki, frotkowy, drugi bawełniany taki jak pościel, sztywny dość (ale bez wkładu). Kocyków mam 3 i czwarty do wózeczka robię Cytat:
Wychodziła ze szpitala z małą ubraną raczej jesiennie, łącznie z tym, że córa była w takim pajacyku naprawdę grubym, futrzastym. Oczywiście to na wierzch. Cytat:
Cytat:
Gratuluję Załatwione Dziewczyny, JAK ubierać maluszka? Tzn. powiedzcie mi, po kolei co zakładać. I dokładnie co na wyjście.... ![]() Policzyłam, że młoda powinna jeszcze 56 dni siedzieć w chatce brzuchatce. Ciekawa jestem, czy wysiedzi, wiercipięta
|
||||||
|
|
|
#4449 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki,
Gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni i trymestrów ![]() Ja dziś kończę 32 tc, zatem jutro zaczynam 33 Widzę, że dużo dziewczyn ma przeczucie, że nie doczekają 40 tc - ja zdecydowanie też mam takie przeczucie. Brzuch robi mi się twardy i napięty jak postoję kilka minut lub posiedzę dłużej niż 20 min. - od razu muszę lecieć się położyć...A dzidzia tak wariuje, że nie mogę spać w nocy. Czasem jest to nawet bolesne. Zastanawiam się, czy jej aktywność nie wzrosła po fenoterolu ![]() Cytat:
![]() Swoją drogę to dobrze, że często zapewnia Was o swojej "męskości", bo nie wiem co się ostatnio dzieje, ale zewsząd dopadają mnie historie o tym jak to miała urodzić się np. dziewczynka a tu niespodzianka - rodzi się chłopiec i na odwrót. Jedna znajoma wyła z rozpaczy w szpitalu, jak zamiast córy urodziła synka.... Cytat:
![]() Cholerka, takiej długiej szyjki to ja chyba nigdy nie miałam
|
||
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj pierwsze zajęcia w SR, ciekawe jak będzie
![]() Gdzie idziesz do szkoły?bo ja mam miec w CZmp dopiero 27 kwietnia i to trochę pozno... |
|
|
|
#4451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.... ale masz mega szyjkę... super, dla malucha bezpiecznie, a o skorupce jajka to pierwsze słyszę ![]() moja babcia kiedyś tłukła i wiatki tym podlewała, ale nie wiedziałam,że to się też jada ![]() Cytat:
gratki 33 tygodni gdyby patrzeć na statystyki to dziewczyny, które będą rodzić pierwszy raz powinny przenosić dzidzioki, a kolejne ciąże rozwiązują się statystycznie wcześniej... ale statystyki statystykami a natura naturą
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zdrowego synka. Szyjka faktycznie mega długa ![]() Cytat:
![]() Teraz też mam przeczucie, że wcześniej będę rodziła. Dzień dobry Dziękuję za kciuki, jestem po wizycie. Moja szyjka skróciła się z 25mm na 24,40mm, ale jest zamknięta. Dostałam Nospę i skierowanie na morfologię i glukozę na czczo, bo ostatnie wyniki cukru mam w górnej granicy. Ogólnie wszystko dobrze. Następna wizyta za 2 tygodnie. Ja przytyłam kolejne 1,5 kg W sumie 9,5 od początku. Lekarz powiedział, że musimy się dokulać co najmniej do połowy kwietnia ![]() Dzisiaj jedziemy po tapety i farbę.....zaczynamy remont
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wczoraj byliśmy na wizycie no i się stało!Przytyłam 4kg przez miesiąc!!Mam bezwzględny zakaz jedzenia słodyczy,słodzenia herbaty i picia słodkich napoi
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-03-24 o 11:10 |
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że szyjka długa, oj prawie dwa razy tyle co moja Gratki dobrych wyników.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18101508]O widzisz, a mnie 3 razy - przed, godzinę po wypiciu i 2 godziny po wypiciu 75mg. Ale naprawdę nie jest to straszne, myślałam, że gorsze będzie Spokojnie da się wypić, z cytrynką. [/QUOTE]A mnie zemdliło po glukozie 75 i leżałam sobie w laboratorium na leżance czekając 2h na pobranie krwi. Pewnie za szybko wypiłam [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18101508]A to też zależy, z czego ten rożek Ja mam jeden mięciutki, frotkowy, drugi bawełniany taki jak pościel, sztywny dość (ale bez wkładu). Kocyków mam 3 i czwarty do wózeczka robię [/QUOTE]Gratuluję talentu do robótek. U mnie zawsze najtrudniej czas znaleźć na szczęście teraz mam go aż za dużo ![]() A ja też ostatnio tak właśnie sobie tantum rosa rozpuszczam w butelce po wodzie mineralnej i stosuje. Bo zasadniczo do tego mam irygator ale teraz nie można. A od nas teściowie dziś pojechali. Mieszkanko odświeżone, okienka pomyte i nagotowane jedzonko w lodóweczce. Super. Poza tym byliśmy rano w laboratorium na badaniu krwi i moczu. Za tydzień wizyta u ginki. Mam nadzieję, że badania wyjdą dobrze.
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18101508]
Też pajacyka mam welurowego. A ostatnio rozmawiałam z koleżanką, której córa w maju skończy 2 latka, 13 maja. No i jak rodziła, to było ZIMNO Wychodziła ze szpitala z małą ubraną raczej jesiennie, łącznie z tym, że córa była w takim pajacyku naprawdę grubym, futrzastym. Oczywiście to na wierzch. Dziewczyny, JAK ubierać maluszka? Tzn. powiedzcie mi, po kolei co zakładać. I dokładnie co na wyjście.... ![]() Policzyłam, że młoda powinna jeszcze 56 dni siedzieć w chatce brzuchatce. Ciekawa jestem, czy wysiedzi, wiercipięta [/QUOTE]No własnie, różnie z pogodą może być... Jak bedzie chłodno to założę body, skarpetusie, pajacyka i na to tego 'wyjściowego' No i czapulkę, jakiś kocyk w foteliku No ale zobaczymy jak to bedzie z pogodą ![]() Ja też jestem ciekawa czy wysiedzi moja do końca ![]() Ja mam wrażenie ze wysiedzi i wyjśc nie bedzie chciała.. ![]() Gin powiedział że powinna wytrzymac przynajmniej do 36 tygodnia ![]() Mała ma jakiś leniwy dzień Mało się rusza, pokopała tylko jak wstałam.. Leniuch wiosenny
|
|
|
|
#4456 |
|
Konto usunięte
|
A jak to tantum rosa się rozpuści, to ile może być w butelce?
A w ogóle co jest z Malharczar? I co to było to do masowania krocza, przed porodem jakiś czas, coby nie popękać? |
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18103116]A jak to tantum rosa się rozpuści, to ile może być w butelce?
A w ogóle co jest z Malharczar? I co to było to do masowania krocza, przed porodem jakiś czas, coby nie popękać?[/QUOTE] Właśnie.. Gdzie ona jest ??A do smarowania krocza to jakas oliwka chyba czy coś takiego ??
|
|
|
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe no to spryciarz z twojego ... nie chciał pokazać do kogo bedzie podobny a jajka jak kazdy mały ma wiec je wyeksponował Kropko cos mi sie wydaje ze niezłego agenta w brzuszku nosisz ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4459 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki za gratki
z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić że bestia się obróciła, bo w 32 tygodniu siedział złośliwiec na dupce... Także widmo cesarki się oddaliło ![]() Cytat:
Do MP próbowałam od stycznia, tzn. zadzwoniłam w styczniu, babka zapytała na kiedy mam termin i powiedziała, że za wcześnie dzwonię, żeby się odezwać po koniec lutego. Pod koniec lutego znowu było za wcześnie i kazała dzwonić pod koniec marca bałam się że szybciej urodzę niż się dostanę do tej szkoły, więc postanowiliśmy iść do prywatnej... Cytat:
Super Bydgoszczanko żeś zadowolona z wizyty i zazdroszczę całościowego bilansu wagowego
|
|
#4460 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18082170]Jedna z wizażanek z wątku dzieciaczków w wieku Maksia urodziła dziś sn synka.
- 4300g, 62cm. Spory, co nie?[/QUOTE]Pogratuluj dużego dzieciaczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, Bydgoszczanka super, że z maluszkami wszystko ok.
Anna_Paw, mnie też dopiero teraz małą się okręciła, bo cały czas na pupie siedziała ![]() Velluto, mnie też na początku ciężko było to sobie wyobrazić, ale szybko się nabiera wprawy i majtki nie były konieczne. Ja bez problemu spałam w każdej możliwej pozycji i w końcu wyspałam się na brzuchu. Majtki dziewczyny zakładały tylko jak szły gdzieś dajej po szpitalu. Ja też mam wrażenie, że nie doczekam do 40 tygodnia. W poprzedniej ciąży też tak czułam. Lekarz w 37 tygodniu mówił mi że wszystko pięknie pozamykane, brzuch się jeszcze nie obniżył itd.... i 3 dni później mała była po drugiej stronie brzucha Żeby mi tylko mała na święta nie wyskoczyła, bo nie mam zamiaru patrzeć tylko, jak inni jedzą pyszności.
Edytowane przez Puma13 Czas edycji: 2010-03-24 o 12:08 |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mnie nie pozwoli
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18103116]A jak to tantum rosa się rozpuści, to ile może być w butelce?
A w ogóle co jest z Malharczar? I co to było to do masowania krocza, przed porodem jakiś czas, coby nie popękać?[/QUOTE] Witajcie dziewczyny i sorry za tak dluga nieobecnosc ale podrózowalam ostatnio i mialam duzo spraw do zalatwienia. Musze nadrobic czytanie...od 119 strony, mam nadzieje, ze mi sie uda to nadrobic dzisiaj i jutro Co chodzi o masaze krocza to polecam olejek ROSA MOSQUETA mozna zaczac od 30 tyg.ciazy i, 3 razy w tygodniu po 10 minut. Jest ta technika bardzo ale to bardzo polecana , bo zapobiega nacieciu krocza...u nas robi sie to w ostatecznosci, moje znajome i kolezanki urodzily bez naciecia dzieki tym masazom, ja tez juz sobie robie od ponad 2 tyg. MASAZ KROCZA 1. Olejek – najskuteczniejszy Rosa mosqueta. 2.Polecany przez polozne od 34 tyg. Ja polecam od 30 jako, ze niektóre moga urodzic w 34. 3. Zaczac nalezy delikatnym wcieraniem niewielkiej ilosci olejku na kroczu i wewnetrzynch wargach sromowych oraz wewnetrznej czesci uda. a) wcierac nalezy malymi ruchami okreznymi, aby wzmocnic cyrkulacje i percepcje w tym rejonie b) gdy olejek zostanie wchloniety przez skore, nalezy wprowadzic czubek palca do waginy i lekko rozciagac ku dole i na zewnatrz, az poczujesz lekkie szczypanie. Utrzymaj rozciagniecie do momentu, az szczypanie minie. Zaczelas wlasnie podnosic prog swojej wytrzymalosci. c) Masuj tak kilka dni nim zaczniesz stosowac rozciagniecie na dwa palce. Ta technika masazu dojdziesz powoli do rozciagniecia na 4 palce. d) Gdy mozesz do waginy wprowadzic 4 palce, moze sie krocze dopasowac juz do 2/3 wielkosci glowki dziecka 4. Aby utrzmac krocze nienaruszone podczas porodu, najwazniejsza jest cierpliwosc, ochrona krocza (to jest uchwyt krocza jaki stosuje polozna gdy wychodzi glowka dziecka) i kontrolowane, wolne parcie. 5. Dobre odzywianie, odpowiednia ilosc wypitej wody, witamina C i E pomagaja polepszyc cyrkulacje i napiecie skory 6. Cwiczenia Kegla (100 x)- 4-5 razy w ciagu dnia sa bardzo wazne dla elastycznosci miesni 7. Masaz krocza powinnien byc wykonywany czesto i regularnie w ostatnich okresie ciazy, od 30 tyg. do daty porodu, aby osiagnac najlepszy rezultat. Zalaczam ulotke , która dostalam od poloznej....
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-24 o 12:38 |
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
melduję powrót z zakupów.
stan na dziś: 1 koszula, 2 paki podpasek poporodowych, maść bepanthen - to dla mnie ![]() dla dzidka: frida, 10 pieluch tetrowych i to by było na tyle. wyniki odebrane - glukoza wyszła pięknie, mocz też, a w morfologii hemoglobinka znów spadła, teraz jest poniżej normy zaznaczona, ale laborantka stwierdziła, że dla ciężarnych to jeszcze norma
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio tyle sie wydarzylo, ze nie wiem od czego zaczac.... 31 t.c+ 4 dni....Po wizycie u lekarza musze powiedziec , ze wszytko ok, glukoza sie obnizyla z 165 do 140, hemocesteina z 4.3 na 2.1 . Ja od poczatku ciazy przytylam 7kg.Poza tym na nowo zostalam ciocia malej Elizy, 8 marca , mala wazyla 3450g i 55cm. Teraz to juz kolej na mnie, bo cala trójka juz sie pojawila: - Nicola 7 stycznia -Oliwier 26 lutego -Eliza 8 marca Zalaczam fotki......maluchów w kolejnosci...Nicola, Oliwier i Eliza(po 2 fotki)...ale slodziaki, prawda, juz nie moge sie doczekac kiedy je zobacze, a moja mama super szczesliwa mega babcia w tym roku!!!!
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-24 o 13:11 |
|
|
|
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() waze sie tylko na wizytach kolejna mam w prima aprilis i zobaczymy.... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-03-24 o 12:27 |
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
słodkie bobaski
![]() nie wiem, jak jest na innych wątkach, ale marcowo-kwietniowe mamy mają kilka pierwszych postów wątku pozostawionych na zdjęcia dzieciaczków. co Wy na to, żeby i u nas tak zrobić? |
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
bydgoszczanka,szajajba jesli o glukoze chodzi ja mialam 50 g i dwa razy mnie kluli przed wypiciem i godzinę po wypiciu
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
..w ostatni weekend bylam w Pirenejach ..ale tylko moglam podziwiac piekne krajobrazy...i to juz chyba ostatni wyjazd przed porodem.... Zobaczcie jak pilke nosze przed soba
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

) też.. ale o suszarce
? jeszcze słyszałam że mycie krocza po każdym siusianiu czymś z kwasem mlekowym 
za kolejny tydzień.

i w tym i w tym są zawinięte 
??
bałam się że szybciej urodzę niż się dostanę do tej szkoły, więc postanowiliśmy iść do prywatnej...