Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 15:23   #4801
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Ja zawsze miałam problem z nadmiernym poceniem-nic nie pomagało.Zawsze miałam kółka pod pachami i czasem nawer dymką zaleciało Potem zaczęłam stosować Etiaxil i to jedyna rzecz,która mi pomogła,z tym,że jest bardzo silny,więc odkąd dowiedziałam sie o ciąży nie używam-chociaż w sumie to nawet nie wiem czy jest szkodliwy w takim wypadku W każdym bądź razie jako ciężarna stałam się straszną panikarą w kwestiach czystości(swoją drogą w jakiej kwestii nie jestem ), i jak wchodzę pod prysznic to się czuję jakbym z tydzień się nie myła,mimo,że robię to codzienne.Nawet Tż sie śmieje,bo i jego zaczęłam kontrolować w kwestii czystości jego rąk i głównego działa...

to nie jest ze mną źle, ja też chyba jestem przewrażliwiona na tym tle, a już w ogóle, jak czuję kogoś w pracy w pokoju ( taki kumpel cały tydzień w jednej koszuli chodzi), to umieram

Poza tym pomijając fakt,że jestem w pracy,to korzystając z okazji,że musiałam wyjść służbowo do Urzędu Skarbowego,zrobiłam sobie spacerek i co?Mam z tego tytułu pierwszy wiosenny odcisk na palcu u stopy

Ha! czyżby nowe butki?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:31   #4802
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a dziś wkurzyłam się, poszłam na badanie moczu ze skierowaniem i myślałam, że ono normalnie za darmo będzie, a baba do mnie że 70 zł to kosztuje.... ja oczy jak 5 zl i dziękuje, do widzenia... wkurzyłam się, juz prawie się rozpłakałam po tym szpitalem ( ostatnio ciągle reaguje płaczem na wiele rzeczy ) , ale dobrze, że wpadłam by pójśc do rodzinnej po skierowanie, no i dostałam, ale tylko na badanie ogólne i jak będzie coś nie tak to wtedy dostanę na posiew, bo tam takie procedury i niestety nie można tak od razu...
Boże, człowiek płaci gruba kasę w składkach a później jak się przyjdzie z tej chory służby zdrowia korzystać to znów trzeba z kieszeni grubą kasę wyciągnąć, co za chory kraj
70 zł???? Ja za mocz prywatnie ogólny płacę 8 zł +osad A posiew też robiłam i płaciłam 25 zł
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:39   #4803
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
70 zł???? Ja za mocz prywatnie ogólny płacę 8 zł +osad A posiew też robiłam i płaciłam 25 zł
no własnie nie wiem za co aż tyle kasy... gdyby powiedziała 30 to bym jeszcze zrobiła i miała z głowy, ale sory 7 dych na ulicy nie leży....
ja to zawsze mam przeboje ze służbą zdrowia

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:55   #4804
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ha! czyżby nowe butki?
Własnie nie nowe.W dodatku bardzo wygodne są,tylko ja mam jakąś stopę dziwną i zawsze wiosnę muszę bąblem przywitać-taka już jest uroda moich stóp.Czasem nawet ciapy potrafią mnie obetrzeć

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=413149

Przeczytałam ten wątek o ciąży i mimo tego,że uważam,że to jakaś prowokacja to i tak tak jest godne uwagi,bo jak widać prowokacja sie udała,bo dyskusja taka,że szok.Ja już nawet tam nic nie komentowałam,to nie chce mi się wdawać z nikim w niepotrzebną dyskusję,ale tu wyrażę swoje zdanie.Jak dla mnie taka sytuacja(gdyby faktycznie miała miejsce) to jakaś totalna abstrakcja.Ja w wieku 14 lat miałam mleko pod nosem i nawet mi się nie śniło,żeby jakiegoś chłopaka pocałować,nie mówiąc już o uprawianiu seksu.Na samą myśl nóż otwiera mi się w kieszeni.Gdzie byli rodzice i co w ogóle myślały te DZIECI odbywając stosunek???Ja należę do osób,które są zwolennikiem ponoszenia konsekwencji własnych czynów.Dlaczego niby takie małe gluty miałyby w tej sytuacji mieć w górki poprzez możliwość przeprowadzenia aborcji??Skoro tak,to niedługo aborcja stanie sie czymś tak naturalnym jak kupowanie zabawek.Przestanie się dziecku podobać to się wyrzuci,zamieni itp.Dla mnie dziewczyny,które piszą,że kobiety starające sie o dziecko lub bedące w ciazy myślą tylko o sobie,a nie o tym jak pomóc,są głupie jak but!!!A jak ma niby myśleć?Juz mi nawet słów brakuje,żeby to skomentować,ale osobiście będę się starać,aby moje dzieci w kwestiach rozpłodowych były należycie uświadomione...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:56   #4805
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A ja wyczytałam, że najlepiej na brzuchu spać, ewentualnie na lewym boku. O prawym nic nie było napisane ^^
/
Dokładnie w ostatnim M jak mama lekarz pisze tak:
Mięsień macicy jest- obok serca- najsilniejszy ze wszystkich mięśni człowieka! Mocniejszym niż bicepsy! Dziecku nie stanie się nic złego. Co więcej, jeśli kobiecie jest tak wygodnie, może spać w ten sposób nawet w zaawansowanej ciąży. To bardzo dobra pozycja, bo zapobiega powstaniu tzw. zespołu żyły dolnej ( objawia się zasłabnięciem i omdleniem) Poza tym spanie na brzuchu obniża ryzyko infekcji dróg moczowych. Dochodzi do tego na skutek ucisku macicy na prawą nerkę, która jest umiejscowiona nieco bliżej niej. W ciązy najlepiej więc spać na lewym boku albo na brzuchu.
Ja śpię zawsze na boku, mam jakieś opory, żeby się na brzuszku połżyć, ale skoro to wręcz zdrowo
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:00   #4806
kasiasiar
Zakorzenienie

A to z tym spaniem na brzuchu mnie zaskoczyli ja uwielbiam spac na brzuchu ale teraz jest mi po prostu niewygodnie.Poza tym jak w zaawansowanej ciązy spac na brzuchu ? toz to jak kołyska mozna sie bujnąć i bujac i bujac i bujac ...
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:15   #4807
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Aneczka, Ja tez pochodze ze wsi, i sie tego w ogole nie wstydze. Pisząc ze "cos wsią zalatuje" mialam na pewien rodzaj kiczowatej kultury a przede wszytskim "mody" (suknie atlasowe, białe kozaczki i cekiny bóg wie co jeszcze), kotry zupelnie bezpodstawie został skojarzony ze wsią.
Wiec dla mnie jesli ktos pisze ze cos jest wiesniackie, wsiurskie to ma na mysli własnie ten typ "kultury".
Nie chcialam Cie urazic...
Ech teraz rozumie...jakieś chwilowe zaćmienie umysłu miałam i źle zrozumiałam wysiadam troszke bo Domik cały dzien biega po podwórku a ja za nim musze.... buuu.....
nie wiem skąd w tak małym smyku tyle energi.
Tak że kochana

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość

Dziewczyny narobiłyście mi smaka na takiego kalafiora z bułką tartą, albo na taką fasolkę szparagową w bułce tartej MIAM Ja dzisiaj jadłam barszczyk a niedługo będę miała pyszne pierogi z kapusta mmm już tak za mną chodzą chyba z tydzień. Mój brzuszek urósł chyba znowu Ja na razie smaruję się balsamem oliwkowym, ale niedługo będę oliwą z oliwek bo koleżanka bardzo zachwalała. Czuję się dobrze i humorek mi wrócił a nie miałam go przez ostatnie 3 miesiące... jedyne co to zawroty głowy szczególnie rano a w kościele to wystać nie mogę.
A ja dzis filecik w sosie pieczeniowym, a na jutro szykuja się moje ukochane OŁĄBKI

JA smarowałam sie do 3 mc oliwką, ale jakaś małio chłonna była i wszystkie ciuchy miałam w plamkach

Wczoraj zaczełam drogi trymestr i przeżuciłam się na ZIAJĘ... stosowałam ten balsam w pierwszej ciąży i był oki

A w kościele to ja też ustać nie mogę... normalnie do kazania nie wytrzymuje...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Skąd te kosmiczne ceny?? ja prywtnie za komplet badań, zapłaciłam 53zł ale było tego mnustwo
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:20   #4808
dra
Zakorzenienie

do tego artykułu szok co sie dzieje bardzo mozliwe,ze taka prowokacja,ale takie sytlacje sie zdazaja
ale jak widac z wypowiedzi to zaraz takie osoby sa atakowane i leca ostre słowa a pomocy zero,kurde stalo sie trudno trzeba jakos pomoc,ale to rzadko kto umie,za to krytykowac doskonale wszytscy umia

ja w wieku 14 lat tez mialam mleko pod nosem
ale taka jest prawda,ze takie osoby rodzice pracuja i brak czasu na dzieci,nie am czasu porozmawaic,wytlumaczyc pewnych kwestii,lub rodzice sami prowokuja
zobaczcie same kiedys jak my sie ubierałysmy,a jak teraz sie ubieraja dzieci przepraszam za okreslenie,ale rodzice wlasne dzieci ubieraja jak panienki lekkich obyczajow a to dziala na mlodych i starszych chlopakow i teraz jest tak,ze o ta ma chlopaka to ja nie bede gorasza ta sie chwali sexem ja tez nie bede gorsza tylko konsekwencje nie chc ponosic i nagle placz
Stary 2010-03-25, 16:25   #4809
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Mnie to dziwi jedna rzecz a raczej zjawisko...

Była tu juz rozmowa o paleniu i piciu w ciąży, o odzywianiu,
o kosmetykach uzywanych w czasie ciąży
itd itp

i dziwi mnie, że kobiety, ktore piszą, że bez przesady, że mozna uzywac wszystkiego, że winko czy jedno piwko nie zaszkodzi, że kwasy i peelingi enzymatyczne nie szkodzą, że te same kobiety pierwszą rzecz jaka robia po dowiedzeniu się, że sa w ciązy , ida do lekarza i proszą o zwolnienie lekarskie

Nie odbierzcie tego osobiście nie pisze tego personalnie do żadnej z Was , po prostu takie przemyslenie mi sie nasunęlo...
ja bym jednak nie porównywała wpływu kosmetyków i alkoholu/tytoniu.
I żeby nie biorę tego do siebie. Zresztą nie piję, nie palę, maziam się tym co lubię i co mi pasuje.
Pracuję w laboratorium biotechnologicznym, z różnymi odczynnikami. Czuję się dobrze i mam zamiar pracować tak długo jak to będzie możliwe. Tylko oczywiście zachowywać zdrowy rozsądek i uważać na niektóre rzeczy..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 16:41   #4810
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ja obecnie jestem na zwolnieniu , ale jak się całymi dniami wymiotowało to nie było innej możliwości... ogólnie i szefa i współpracownicę nam super więc chętnie tam wrócę po świętach, bo mam nadzieję, że mi się polepszy trochę

a dziś wkurzyłam się, poszłam na badanie moczu ze skierowaniem i myślałam, że ono normalnie za darmo będzie, a baba do mnie że 70 zł to kosztuje.... ja oczy jak 5 zl i dziękuje, do widzenia... wkurzyłam się, juz prawie się rozpłakałam po tym szpitalem ( ostatnio ciągle reaguje płaczem na wiele rzeczy ) , ale dobrze, że wpadłam by pójśc do rodzinnej po skierowanie, no i dostałam, ale tylko na badanie ogólne i jak będzie coś nie tak to wtedy dostanę na posiew, bo tam takie procedury i niestety nie można tak od razu...
Boże, człowiek płaci gruba kasę w składkach a później jak się przyjdzie z tej chory służby zdrowia korzystać to znów trzeba z kieszeni grubą kasę wyciągnąć, co za chory kraj
masakra, skąd oni taką cenę wzięli

Dziewczyny jak czytam o waszych problemach w pracy to tym bardziej uznaję za słuszną swoją decyzję,żeby mieć bejbika zanim pójdę do pracy. Zresztą w moim zawodzie w ciąży i tak bym nie mogła pracować przynajmniej nie za długo.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:15   #4811
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ja też mam 23ego hehe- może idziemy razem haha
Może i tak jeśli przyjeżdżasz na Mazur

Cytat:
My mamy dziś na obiadek naleśniory z jabłuszkiem
Ja robiłam naleśniki ze szpinakiem, polecam dla osób z niskim żelazem:

Wyrabiamy Ciasto naleśnikowe:

-opakowanie szpinaku rozdrobnionego (rozmrożone)
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- sól

Smażymy cienkie naleśniki.

Nadzienie:
- kostka twarogu
- 3 ząbki czosnku
-4-6 łyżek oliwy z oliwek
- cebulka drobniutko pokrojona
- sól + pieprz

Nadzienie mieszamy, smarujemy naleśniki i smacznego Pychotka.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ycan na brzuchu? z tego co wiem to wszędzie jest napisane że nie wolno na brzuchu spać w ciąży , a gdzie to znalazłaś że jest zalecane spanie na brzuchu?
Już kilka dziewczyn pisało kilka stron wcześniej, że lekarze zalecają spanie na brzuchu tak długo jak ię da. Ja jakoś nie umiem tak spać mając świadomość ciąży

Cytat:
anie moczu ze skierowaniem i myślałam, że ono normalnie za darmo będzie, a baba do mnie że 70 zł to kosztuje....
Chodzisz do lekarza prywatnie? Dziwne że nie uwzględnili skierowania jeśli miałaś wypisane. JA za ostatnie badania zapłaciłam 110 zł (morfologia, mocz, glukoza, grupa krwi, RW, HIV, toxoplazmoza).

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-03-25 o 17:21
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:19   #4812
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Żyję sobie po chichutku - mam chyba jakąś pierwszą załamkę ciążową. Niestety, ale i o ile pierwsze 3 miesiące były super, to od początku II trymestru jest mi non stop niedobrze, mam bóle głowy i czuję się okropnie... Gdzie ten demon seksu, w którego miałam się zamieniać? Gdzie to świetne samopoczucie, gdzie ta piękna cera?
ha! wiem, co czujesz... ja też czekałam z utęsknieniem na II trymestr i ten mój rozkwit, a tu... klapa... Moja cera woła o pomstę do nieba! Włosy podobnie (mimo, ze dopiero, co byłam u fryzjera) ;/ Mój nastrój ratuje tylko słoneczko na dworze... Poza tym nie zauważyłam żadnych pozytywnych zmian...

Cytat:
A ja z innej beczki
Jak sobie radzicie dziewczyny z poceniem się? J
Na szczęście nie mam z tym większych problemów niż przed ciążą.

Cytat:
a dziś wkurzyłam się, poszłam na badanie moczu ze skierowaniem i myślałam, że ono normalnie za darmo będzie, a baba do mnie że 70 zł to kosztuje.... ja oczy jak 5 zl i dziękuje, do widzenia...
ile???? Skad oni biora takie ceny? masakra...
ja za mocz płacę 5zł, morfologię 10zł, ogólnie za komplet badań (krew, mocz, cukier + próby wątrobowe) w prywatnym labie zapłaciłam 40zł. Teraz idę do przychodni, bo tam jeszcze taniej.

Cytat:
A to z tym spaniem na brzuchu mnie zaskoczyli ja uwielbiam spac na brzuchu ale teraz jest mi po prostu niewygodnie.Poza tym jak w zaawansowanej ciązy spac na brzuchu ? toz to jak kołyska mozna sie bujnąć i bujac i bujac i bujac ...
haha ja lubię spac na brzuchu i lekarz mi to zalecił.. przeszkadza mi tylko biust, który jest coraz większy, a wieczorem bardzo wrażliwy.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:21   #4813
gabisun
Zakorzenienie

Szczęśliwa ja nawet przed ciążą nie lubiłam spać na brzuchu bo jakoś tak cięzko mi się oddycha, a brzuszkiem to już całkiem mam takie wrażenie że jak położe się na brzuchu to mi się wszystko na boki rozpłaszczy

A ja teraz zajadam się jeszcze cieplutką szarlotką, mniam moje ulubione ciasto

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-03-25 o 17:24
Stary 2010-03-25, 17:27   #4814
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Szczęśliwa - no właśnie na skierowaniu była pieczątka, że prywatna praktyka lekarska, ale to już mniejsza o to... ja byłam gotowa zapłacić, ale nie taką kasę... no masakra jakaś

Stary 2010-03-25, 17:32   #4815
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

70 zł za mocz? to ja nawet za grupę krwi tyle nie dałam (30 zł)

ja za badanie moczu zapłaciłam w Laboratorium ( sieć www.diag.pl) 5,50 zł.

nie miałam skierowania, bo do gina chodzę prywatnie i tylko mi wypisał na kartce jakie mam badania wykonać

dziewczyny nie piszcie tu o jedzeniu i takich smakowitościach, bo ja nic jeść (prawie) nie mogę
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:36   #4816
gabisun
Zakorzenienie

Kalex ale to się nie da nie pisać o jedzeniu wrześniówki mają teraz etap zachcianek

Stary 2010-03-25, 17:36   #4817
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hehe widzę, że niezła buzrę wywołałam dzisiaj tym badaniem... nie orientowałam sie wcześniej za bardzo ile jakie badania kosztują, ale tym to zbiła mnie dziś baba z nóg normalnie, na przyszłość już będe wiedziała

kalex a co z Tobą, że nie jesz?

Stary 2010-03-25, 17:39   #4818
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

niestety męczą mnie straszne wymioty i nudności.... to już trwa 4 tydzień, a ja jestem na skraju wyczerpania; pozwolę sobie przekopiować tutaj mój post z innego wątku, gdzie podałam mój jadłospis

"moje menu od 4 tygodni jest niezmienne:
- rano: bułeczki z serkiem homogenizowanym/serkiem wiejskim z owocami/miodem/dżemem
- na obiad: ziemniaki z kefirem
- kolacja: nic, albo ewentualnie chleb z pomidorem/jajko na miękko

w międzyczasie mogę jedynie zjeść jogurt, pochrupać pistacje czy orzeszki, morele, ale to i tak nie gwarantuje ich zwrotu

tylko tyle przyswajam, już brak mi sił

wczoraj była pyszna ryżanka pomidorowa na obiad - zjadłam po mału cały talerz, tak mi smakowała - i co? zupę zjadłam o 16 to o 20 i 21 jeszcze nią wymiotowałam dlatego dziś wracam do zestawu "ziemniaki i kefir""
Stary 2010-03-25, 17:43   #4819
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha niepotrzebnie poczułas sie urazona
Ycnan napisala ten post w odpowiedzi na mój wczesniejszy... ja podZielilam sie w nim swoim wrazeniem na temat kobiet, które uwazaja, że wszystko w ciązy wolno nawet wypic piwko od czasu do czasu, natomiast proszą lekarza o zwolnienie bo sadzą, że praca juz im zaszkodzi
rozumiem

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja w wieku 14 lat tez mialam mleko pod nosem
ale taka jest prawda,ze takie osoby rodzice pracuja i brak czasu na dzieci,nie am czasu porozmawaic,wytlumaczyc pewnych kwestii,lub rodzice sami prowokuja
zobaczcie same kiedys jak my sie ubierałysmy,a jak teraz sie ubieraja dzieci przepraszam za okreslenie,ale rodzice wlasne dzieci ubieraja jak panienki lekkich obyczajow a to dziala na mlodych i starszych chlopakow i teraz jest tak,ze o ta ma chlopaka to ja nie bede gorasza ta sie chwali sexem ja tez nie bede gorsza tylko konsekwencje nie chc ponosic i nagle placz
doklandnie tak 14 lat to gimnazjum.. jak dziecko wyjdzie z podstawowki to juz mysli ze jest DOROSLE... ich stroje... makijaz... czasem mam wrazenie ze panny na codzien maluja sie mocniej odemnie gdy ide na impreze.. ciuchu odkryte pepki krotkie spodniczki kolanowki .... tragedia.. a chlopcy burza hormonow... i potem im takie glupoty w glowach ze szok.. ja jechalam kiedys autobusem z dziewczynami z gimnazjium i ich pania z wf (jechaly na zawody) i z gadki sie dowiedzialam ze ich kumpela urodzila... (nauczycielka sie pytala jak owa mama sie czuje) myslalam ze osiwieje...
ale co tam teraz rodzice maja dzieci w dupie nie gadaja z nimi a net i tv robi swoje...
samam mam szwagra ktory ma teraz 17 lat... pamietam co robil mowil i jak opowiadal o kolezankach z gimnazjum jeszcze rok dwa temu....
Stary 2010-03-25, 17:47   #4820
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
niestety męczą mnie straszne wymioty i nudności.... to już trwa 4 tydzień, a ja jestem na skraju wyczerpania; pozwolę sobie przekopiować tutaj mój post z innego wątku, gdzie podałam mój jadłospis

"moje menu od 4 tygodni jest niezmienne:
- rano: bułeczki z serkiem homogenizowanym/serkiem wiejskim z owocami/miodem/dżemem
- na obiad: ziemniaki z kefirem
- kolacja: nic, albo ewentualnie chleb z pomidorem/jajko na miękko

w międzyczasie mogę jedynie zjeść jogurt, pochrupać pistacje czy orzeszki, morele, ale to i tak nie gwarantuje ich zwrotu

tylko tyle przyswajam, już brak mi sił

wczoraj była pyszna ryżanka pomidorowa na obiad - zjadłam po mału cały talerz, tak mi smakowała - i co? zupę zjadłam o 16 to o 20 i 21 jeszcze nią wymiotowałam dlatego dziś wracam do zestawu "ziemniaki i kefir""
oj kochana ja rozumiem Cię doskonale miałam to samo, tylko mniej urozmaicone menu, jadłam prawie ciągle suche bułki i chleb...
nie wiem co poradzić bo mi nic w ogóle nie pomagało... nie chce zapeszać, ale od wczoraj jeszcze nie wymiotowałam i nawet sporo zjadłam a jakoś tak poczułam się lepiej po słonych precelkach z Carrefoura
trzymam kciuki żebyś w końcu lepiej się poczuła

Stary 2010-03-25, 17:51   #4821
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję
ja sama też trzymam kciuki,żeby to przeszło
Stary 2010-03-25, 17:51   #4822
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
A ja teraz zajadam się jeszcze cieplutką szarlotką, mniam moje ulubione ciasto
mniam....
ależ mi ślinka pociekła.... Sama bym upiekła, ale dla siebie samej się nie opłaca piec całej blachy

Cytat:
Kalex ale to się nie da nie pisać o jedzeniu wrześniówki mają teraz etap zachcianek
otóż to
ja jestem na etapie: lody->truskawki->brzoskwinie (z puszki)->kiwi i mogłabym je zajadać codziennie. A i jeszcze mam ostatnio ochote na Ptysie
Stary 2010-03-25, 17:53   #4823
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

hahaha to wrześniówki mają dobrze, natomiast panie październikowe są na etapie...bleeee....
Stary 2010-03-25, 17:59   #4824
angelikaw
Zakorzenienie

Kalex - współczuję

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

dziewczyny, czy Wasi tż wybrzydzają na temat cen np. wózków?

mój mężulek robi mi wiele problemów, jeśli chodzi o decyzję o zakupie wózka... podoba mi się np. xlander ale są też inne typu "no name"... ogólnie szukam czegoś taniego (do 1000zł), ale wielofunkcyjnego z fotelikiem samochodowym. On słyszał o wózkach za 400zł i teraz twierdzi, że taki powinien wystarczyć... Wczoraj się o to pokłóciliśmy, bo ja chcę dobrze, a on nie słucha moich argumentów. Jego rodzice oczywiscie kupowaliby to, co najtańsze, a ja nie chcę kupować badziewia na jeden raz, z którym będą same problemy. Poza tym to moje pierwsze dziecko... normalne, że chciałabym dać mu to, co najlepsze.
Oczywiście w tym wszystkim staram się go zrozumieć. Nie przelewa nam się, ale nie jest też tragicznie. Nie musimy sobie odmawiać drobnych przyjemności typu pizza, czy kino. Nie potrafię go rozgryźć Chyba po prostu przeraża go "ciemna strona" (czyt. finansowa) posiadania dzieci.
Stary 2010-03-25, 18:06   #4825
gabisun
Zakorzenienie

Kalex miałam identyczny jadłospis mnie męczyło 6 tygodni

Angelikaw ja też mam świra na punkcie brzoskwiń mamie prawie wszystkie słoiki wyjadłam bo miała zrobione

Stary 2010-03-25, 18:09   #4826
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

my ostatnio rozmawialiśmy, że łóżeczko tyle, wóżek tyle i cała reszta.... ale nic nie mówił na temat ceny... wie, że nie będą to małe pieniądze, ale właśnie, to pierwsze dziecko i np ja chciałbym taki wózek żeby później i drugiemu mógł być ten sam....
heh... może daj mu jeszcze trochę czasu na oswojenie się z tą myślą, wytłumacz wszystko spokojnie, na pewno dojdziecie do porozumienia

Stary 2010-03-25, 18:13   #4827
kasiasiar
Zakorzenienie

Angelikaw mój akurat wie, że wozek ma posłuzyc na ok 2 lata(chcemy wielofunkcyjny tzn głęboki, spacerowka i fotelik) i raczej trzeba kupic bardziej renomowanej firmy zeby się zaraz nie rozpadł a co za tym idzie droższy( oczywiście nie zawsze to, że drogi znaczy, że dobry) wybralam xlandera kupiony przez internet bedzie kosztował ok 1300zl
bałabym się, że wózek za 300 zł zaraz się rozpadnie i trzeba będzie kupic drugi
jakbym miala ograniczony budżet to wolalabym wybrać wózek ten z lepszych(niestety drozszych) ale uzywany .

Edytowane przez kasiasiar
Czas edycji: 2010-03-25 o 18:15
Stary 2010-03-25, 18:29   #4828
angelikaw
Zakorzenienie

właśnie też chciałabym xlandera lub coś o podobnych parametrach (mam na mysli wyposażenie, wagę itp) Moze być z wyprzedaży, czy nawet z drugiej ręki - niewazne... Wiem, że kosztuje niemało... No ale ma posłużyć kilka lat, a nie wytrzymać jeden sezon... poza tym rodzice obiecali dorzucić kilka groszy...
Zaczekam, dam mu czas... nie naciskam, bo nie o to w tym chodzi...
Stary 2010-03-25, 18:34   #4829
kasiasiar
Zakorzenienie

Angelika może przejdżcie sie razem do sklepu z wózkami, poogladajcie, niech sprzedawca wytłumaczy co jest wazne przy zakupie wózka i może TZ przemysli, pooglada i wtedy przychyli sie do Twojego wyboru?
Stary 2010-03-25, 18:40   #4830
angelikaw
Zakorzenienie

dobry pomysł....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości