|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
My 5ego czerwca ![]() a cywilny kiedy mieliscie?my 22ego sierpnia zeszlego roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ja dzisiaj od rana się spacerkowałam, przed 9 mieliśmy rehabilitację, więc już o 8 Młody wylądował w wózku i przeszliśmy się jakieś 5 km ![]() Pani doktor nie dała żadnych nowych ćwiczeń i za miesiąc do kontroli. Filuś się popisał przed nią, najpierw jak go położyłam, to się dźwigał do siadu, potem złapał swoje stopy z zamiarem konsumpcji, musiałam jej pokazać jak robimy przewroty i zrobiłam dwa, a Młody dodatkowo przekręcił się sam na plecki jeszcze, więc była pod wrażeniem ![]() Potem go trzymałam, a ona go pyta " Co u Ciebie? Ćwiczą z Tobą rodzice? Biją Cię?" a on jej na to że " buuubaa" i ślina mu poleciała prosto na jej biurko ![]() Potem pojechałam z nim do szkoły, bo to w tej samej dzielnicy, wszyscy go oglądali a on znosił to nad wyraz cierpliwie, posiedziałam trochę u koleżanki w gabinecie, nakarmiłam, przewinęłam i z powrotem do domku szliśmy już bardzo wolno rozkoszując się wiosną ![]() Musiałam złożyć wniosek o urlop uzupełniający, normalnie tych wniosków więcej niż to wszystko warte ![]() Dziewczyny, kiedy opuszcza się łóżeczko na ten średni poziom? W ogóle to moje dziecko ostatnio demoluje karuzelkę, bo łapie te zabawki i przytrzymuje, w sumie na niej jest napisane, że do 5 miesiąca, ale myślałam, że jeszcze trochę da radę ![]() Mamusie starszych dzieciaczków, dajecie jeszcze karuzelkę czy już nie? Ravenne jak tam po wizycie u neurologa? I tak w ogóle to najlepsze życzenia i gratulacje dla Malinkowego Tomusia z okazji ukończonych 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-25 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
to sobie dziś pospałam. Rano gdy Sandra usnęła położyłam się na trochę. Myślę sobie. Zwykle mała śpi rano ok 40 minut, to będzie akurat (była 9). I tak sobie zasnęłam a jak się obudziłam była już 11.30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- mamuśki, pomocy ![]() zupełnie nie mam pomysłu do czego mogę zrobić szpinak, na który mam ochotę, ale do żadnego pomysłu mięsnego mi nie pasuje ![]() Myślałam o zupie kukurydzianej albo pieczarkowej, ale chcę szpinaku ![]()
#666 |
Zakorzenienie
|
Gucia może naleśniki ze szpinakiem?
#667 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko opuszcza się chyba jak dziecko zaczyna siadać lub podnosi sie za szczebelki. A karuzelke używamy sporadycznie, bo mój syn nie przejawiał nigdy zbytniej fascynacji karuzelą. Jest w stanie wytrzymać pod nią 10min. To samo chciałam zaproponować. Ja robiłam wczoraj. Jeszcze moze byc makaron ze szpinakiem lub pierożki ale to już więcej roboty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Filusia też chyba to nie rozbawiło, dlatego opluł jej biurko
![]() Gucia, to może szpinakowe spaghetti albo lasagne ![]()
#670 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
My wlasnie po spacerku...jej, gdzie te czasy, ze mlody spal od razu po wlozeniu go do wozka...teraz strzela oczami na prawo i lewo...
![]() Gucia ja uwielbiam szpinak do tego filet z lososia i warzywa na parze... ![]()
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Brombi to brava dla Filusia
![]() Karolina mnie sie ciagle wydaje, ze nic nie mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Zabiegu nie będzie, bo za duża anemia( czyli tak jaa myślałam) ale chirurg jest za tym żeby go i tak zrobić po wyleczeniu anemi nawet jeśli się nie pokarze przepuklina:| i bądź tu mądrym... Tak, że zaproponuje lekarce żeby z tym Ferrum próbować z jakąś niedużą dawką żeby nie prowokować przepuklin... albo rozszerzać diete juz teraz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
haloł
![]() my dziś wyszłyśmy na spacer i po 20 min dzwoni koleżanka (z którą się umówiłam, ale nie na konkretną godz)i mówi, że już jest pod blokiem, Taki miayłsmy dziś długi spacer ![]() Cytat:
![]() ja chcę znać wszystkie pikantne szczególiki ![]() a ja słyszałam, że wózek maclaren obciął dziecku paluszek i ja tych wózków nie lubię! a kurcze nie słyszałam wcześniej o tym sztywnym oparciu!! i co am teraz zrobić, kupić kolejny wózek??????/ Olka usnęła więc może i ja skorzystam z chwilki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj przeżyłam jeden z najgorszych w moim życiu momentów
![]() Wychodziłam z Bartusiem na spacer. Wystawiłam wózek na klatkę i poszłam go doubrać. W międzyczasie sąsiad z góry wystawił mi ten wózek przed dom (mieszkam w takim 6-rodzinnym bloczku, teren ogrodzony więc spox w miarę, chociaż towarzystwo takie se), tam jeszcze jego kobita na dworze była, no i tak stoimy sobie i gadamy, ja z Bartem na ręku, wózek przed klatką. W pewnym momencie chciałam sobie już pójść i włozyć Barta do wózka. W trakcie tej czynności wózek odjechał mi kawałeczek i się stoczył po takiej mini pochyłości (dosłownie 5cm różnicy poziomów chodnika), i torba, która wisiała na ramie wozka go przeważyła i wywrócił się do przodu ![]() ![]() ![]() a Bart razem z nim.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i generalnie na razie jest ok, powiedziała że przy czymś takim to nic się nie powinno stać, żadnych złych objawów nie ma, ale muszę go obserwować 3 dni czy np. nie robi się nadmiernie pobudzony albo ospały, czy dobrze mu się źrenice zwężają i czy jest skoordynowany ruchowo. Na pewno nie było to wstrząśnienie, ale ewentualnie (bardzo ewentualnie) mogło dojść do podniesienia ciśnienia wewnątrzczaszkowego i dlatego trzeba uważać. Myślałam że umrę jak to się stało. Dalej nie mogę dojść do siebie. Czuję sie potwornie złą matką ![]()
#677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |||
Zadomowienie
|
Witam. Nie mam czasu nawet żeby pisać. Myłam okna, prałam firanki i takie tak. Chcieliśmy kupić Wikiemu kurtkę ale na taką fajną trzeba wydac 60-70zł. Bede jeszcze szukac w ych zwykłych sklepach.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brombi super że wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Katekatee i obyliście się bez żelaza? i jaką mieliście hemoglobine przed kuracją?
Gucia zapytam pediaatre w połowie tygodnia się wybieram, bo ma urlop.. Bella ja raz przeżyłam traume z własnej głupoty... masowałam małemu brzuszek w nocy dociskając nużki(bo go bolał) i nie zauważyałam że się odepchnął i zaczął zsuwać sie z łóżka! W ostatniej chwili go złapałam jakimś cudem nie za nóżki czy rączki tylko prawidłowo(w szoku byłam bo to ułamek sekundy a ja podświadomie złapałam go tak żeby krzywdy nie zrobić). Mały płakał, bo się wystraszył a ja z rozpaczy jaka durna jestem... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Zeberko ja już pisałam że dawaliśmy i żelazo i te wit i hemoglobina wzrosła z 9,1 do 11. Ale żelaza dawaliśiśmy tylko 1 ml dziennie i do tego kwas foliowy pół tabl i wit b też pół.
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |||
Zakorzenienie
|
na prawej nodze
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() <><><> urządziliśmy sobie dziś zakupy i kupiliśmy Olce matę edukacyjną ![]() ![]() kurde laski byłam dziś za zakupach i wyhaczyłam fajną koszulę z żabotem i chciałam przymierzyc i rozm 40 był dobry ![]() ![]() ![]() ___________ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żelazo to też ferrum dawałaś jak dziewczyny? Stosowałaś przy tym coś na kupki? bo my już mamy pczęsto papkowate to co dopiero jak żelazo dojdzie... Simpatica a nie wiem co lepsze... mieć wielkie cyce i nosić 40 czy mieć urocze zwisy w rozmiarze wiszące C i wchodzić w 38 Mały ma ostatnio niechęć do herbatek... Brombi chyba też bedę musiała przemalowac wszystkie butelki na biało, bo an sam widok się złości ... a jak chciałam samej wody dac to nie próbujcie sobie wyobrażać... moż emu minie, bo zaś tydzień temu miał zmiane na herbatke, że chciał sporo pić i aż mu dawkowałam... Ogółem mam przesrane, bo żeby mały tyle nie płakał przy przepuklinach to rączki działaja... czasem leżaczek ale i tak zawsze żeby się uspokoił muszę wziąść na ręce... szum suszarki mnie już dobija wole unikać... Zaraz wezme się za dokończenie sprzątania w kuchni bo tradycyjnie zrobiłam rozpiździaj po trochu wszędzie i teraz jest gorzej niż przed sprzątaniem:F a okropnie nie mam siły na to... Dziewczyny laski z Was- stwierdzam po fotkach na nk ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-25 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
( jak ona chciała to zrobić?) i malec wsadził ręce tam gdzie nie trzeba ... a ja się czasem dziwie kto pisze instrukcje obsługi w stylu " składając wózek wyciągnij z niego dziecko" ... Cytat:
ja nawet jak stoje obok wózka to zakładam hamulec, odruchowo.... dobrze że nic się nie stało! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie, czy zostawiacie na noc światło włączone w pokojach maluszków?
I pytanie do Brombi oraz do mamuś, których dzieciaczki przesypiają noce w swoich łóżeczkach. Czy na samym początku jak wprowadzałaś Łatwy Plan, to mały nigdy ci nie zasypiał na cycu? Czy zasypiał, a ty go budziłaś na zabawe? I druga sprawa- karmienie. Wasze maluszki jedzą co 4 godziny, bo im się nie chce wiecej? Tzn. jeśli przystawicie do cyca częściej, to nie będą jeść? Bella na szczęście małemu nic się nie stało. Na wszelki wypadek go obserwuj, tak jak powiedział lekarz. Moja mama mówiła, że ja jej wypadłam z wózka, ale nic się nie stało i mam się dobrze. A widziałyście ten materiał, o dziecku we wózku, które wpadło pod pociąg? To było chyba w Australii pare miesięcy temu. Nic mu się nie stało, to chyba cud.
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-03-25 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
xpressja, ale właśnie mi się zaciął hamulec i dlatego nie był zaciągniety
![]() nie mogę przestać o tym myśleć, co mogło się stać ![]()
#686 |
Zakorzenienie
|
Bella
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#688 | ||
Zakorzenienie
|
Bella, dobrze, że poszłaś do lekarza, ale nie zamartwiaj się na zapas, tylko ze spokojem obserwuj małego. Na pewno wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() A z bluzkami mam to samo. Co prawda noszę 38, ale mimo wszystko denerwuje mnie jak mi się bluzka na biuście rozłazi ![]() ![]() Cytat:
A w swoim łóżeczku śpi od 3 dnia pobytu w domu. Na początku mała też mi na cycu zasypiała, ale wtedy zwyke ją trochę wybudzałam. Często pozwalałam jej też spać, bo wtedy o Łatwym Planie jescze nie czytałam. Ale gdzieś od 3 tyg starałam się robić jej zawsze po karmieniu chociaż kilka minutek aktywności. A sam łatwy plan dopiero teraz w miarę zaczyna działać. Przynajmniej jeśli chodzi o spanie. A z jedzeniem, to Sandra je teraz co ok 3,5 -4 godziny. A jak czasem przystawiałam ją wcześniej, to się krztusiła i płakała, bo wcale nie chciała jeść, tylko np była zmęczona. A tak w ogóle, to dziś już też było lepiej z oduczaniem od smoczka i mała uspokajała się szybciej, a potem tylko przez jakiś czas leżała sobie w łóżeczku, gadała ze zwierzakami, popatrywała, czy jestem. Chociaż taki miała wtedy wyraz twarzy jakby była na mnie obrażona. Mam nadzieję, że się wkrótce przyzwyczai do samodzielnego zasypiania ![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
JA z moim małym co do planu dnia jeszcze mam problemy... Staram się nie karmić go wczesniej niż po 2,5 godzinnej przerwie czasme udaje się 3, ale to tylko jak dłużej podrzema w dzień ... Ale np. dziaij był głodny ale nie dałam mu od razu jeść, bo upłynęły 2 godziny. Spróbowałam go zająć zabawą, potem smokiem... leżaczkiem i zrobiłam jeść i jak już zaczął to zaraz się zaczął wściekać przy butli, ksztusić i płakać... tzn. że może być jak u Guci
![]() ![]() a noce... jak zaśnie ok 20 to na jedzonko budzi się ok 23-24, a potem ok 3, 5.30-6... Najpierw próbowałam oszukiwać herbatką o tej 2-3 ale dupa... umordowaam sienbie i ejgo a i tak za godzinę już była maskara i jadł łapczywie, rzucał się na butle i dopiero nałykał powietrza... A to mój mały robalek... nie patrzeć na ten syf:P ( siostry pokój) mały uwielbia ja go Tż chwilkę popodrzuca na kolanie... a pierwsza fota to Piotruś w wersji Fiolet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.