Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 15:48   #1951
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Melduję się

Potwierdzam, pogoda cud, miód i orzeszki U nas kolejny dzień biegunki. Nie zapeszając, że trochę ładniejszej Oczywiście jak już strzeli od upaprze się od kolan po pachy. Nie żartuję Normalnie wtedy nie czy przewijać czy uciekać Za każdym razem finał jest pod prysznicem, a całe umundurowanie w praniu. Dziwne jest to, że chodzimy na spacery i wtedy Maciuś nawet bąka nie puści. Wychodząc mówię "Maciuś zaciśnij zwieracze" , no i zaciska. A spacerujemy po 3 godzinki, dzisiaj nawet 3,5.

Niestety złapało mnie wiosenne przeziębienie Smarcze na potęgę. Mam nadzieje, że chciaż tego Maciek nie złapie

Przyszedł dzisiaj fotelik Zdecydowaliśmy się na maxi cosi xp. Oglądałam wszystkie foteliki, które braliśmy pod uwagę, na żywo, przymierzaliśmy Maćka do każdego i padło na ten.

Pozdrawiam wszystkie mamcie i ich bąbelki wiosennie i cieplutko

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-03-25 o 17:17
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 17:08   #1952
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Alez tu pustki , no tak wszystkie na swierzym powietrzu . My juz po spacerku i po obiadku .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:16   #1953
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
My dzisiaj bez spaceru

na 11 mielismy znów okuliste ... weszłam do gabinetu, a pani dr mi mówi "niech mamusia da spokój Bartoszkowi i zabierze go do domu"
Powiedziała, ze łezka w oku nie stoi, w kącikach nic sie nie zbiera czyli wszystko jest ok

Tak, tylko to dopeiro od dwóch dni tak jest ... jeszcze w niedzielę oczko mu tak łzawiło, ze co chwile łezkaa leciała
Ale mam nadzieję, ze juz będzie ok!

Bartuś dzisiaj tez lepiej z jedzeniem - zjadł rano kaszkę, teraz cały deserek /jabłka z bananem/ ... zobaczymy co będzie z zupka

Mój rozrabiaka - siedzi na podłodze i piiiiiszczy niemiłosiernie
Do tego co chwile wtraca jakieś abrduuu gbiiii i sie cieszy
aby z oczkiem Bartoszka było już dobrze.Dość się biedaczek omęczył od początku

za apetyt i niech tak już zostanie.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Melduję się

Potwierdzam, pogoda cud, miód i orzeszki U nas kolejny dzień biegunki. Nie zapeszając, że trochę ładniejszej Oczywiście jak już strzeli od upaprze się od kolan po pachy. Nie żartuję Normalnie wtedy nie czy przewijać czy uciekać Za każdym razem finał jest pod prysznicem, a całe umundurowanie w praniu. Dziwne jest to, że chodzimy na spacery i wtedy Maciuś nawet bąka nie puści. Wychodząc mówię "Maciuś zaciśnij zwieracze" , no i zaciska. A spacerujemy po 3 godzinki, dzisiaj nawet 3,5.

Niestety złapało mnie wiosenne przeziębienie Smarcze na potęgę. Mam nadzieje, że chciaż tego Maciek nie złapie

Przyszedł dzisiaj fotelik Zdecydowaliśmy się na maxi cosi xp. Oglądałam wszystkie foteliki, które braliśmy pod uwagę, na żywo, przymierzaliśmy Maćka do każdego i padło na ten.

aby biegunka się skończyła i Twoje przeziębienie też
Fajnie,że macie już fotelik

Nawet cytować nie ma co
Dobranoc jeszcze nie mówię,bo myślę,że ktoś się tu jeszcze zjawi

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

E no,bez żartów do tej pory chyba nie spacerujecie?

Bartosz juz po kąpieli śpi,Damian juz w łóżku,mąż sie przewraca na drugi bok,ja zajadam surową marchewkę i nie mam co czytać

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:25   #1954
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewzyny pamietacie co ostatnio wkleilam Wam te zaslony, na ktore sie zdecydowalam w kolorze ROZA STALOWY?

otoz bylismy dzis z dziecmi w castoramie po karnisz i patrze a tam te same zaslony wiec od razu kupilam

tylko najsmieszniejsze jest to, ze na allegro ten roza stalowy jest bialy a ten z castoramy sie tak samo nazywa kolor a zaslony sa w kolorze naszego naroznika
ciesze sie

jeszcze tylko makarony musze kupic, w castoramie byly za drogie

ale zrobilismy dzis numer
pakowalismy dzieci do auta zeby pojechac do tej castoramy, wzielismy fotelik i stelaz, no i z pospiechu zostawilismy go na parkingu pod domem a najlepsze jest to, ze sie nie skapnelismy nawet, bo TZ stwierdzil, ze wezmie malego na rece w castoramie i dopiero jak przyjechalismy pod dom i chce wyciagac stelaz z bagaznika a tam pusto myslalam, ze wyjde z siebie, stelaza juz na parkingu juz nie bylo, mysle sobie no ladnie
ale na szczescie okazalo sie, ze nasz sasiad go wzial i przechowal
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:31   #1955
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewzyny pamietacie co ostatnio wkleilam Wam te zaslony, na ktore sie zdecydowalam w kolorze ROZA STALOWY?

otoz bylismy dzis z dziecmi w castoramie po karnisz i patrze a tam te same zaslony wiec od razu kupilam

tylko najsmieszniejsze jest to, ze na allegro ten roza stalowy jest bialy a ten z castoramy sie tak samo nazywa kolor a zaslony sa w kolorze naszego naroznika
ciesze sie

pakowalismy dzieci do auta zeby pojechac do tej castoramy, wzielismy fotelik i stelaz, no i z pospiechu zostawilismy go na parkingu pod domem a najlepsze jest to, ze sie nie skapnelismy nawet, bo TZ stwierdzil, ze wezmie malego na rece w castoramie i dopiero jak przyjechalismy pod dom i chce wyciagac stelaz z bagaznika a tam pusto myslalam, ze wyjde z siebie, stelaza juz na parkingu juz nie bylo, mysle sobie no ladnie
Ja pamietamCieszę się że te nawet bardziej Ci sie podobają

Dobry sąsiado uczciwych ludzi teraz ciężko

Stary 2010-03-25, 20:57   #1956
Cassandra 23
Zakorzenienie

No co sie dzieje? Gdzie sie podziwacie? Chyba o tej porze nie spacerujecie
Myslałam, ze bede miała kilka storon do czytania a tu zaledwie kilka postów
Ale przyznam sie, ze i mi sie nie chce pisac.
Czuje sie jakos sennie, chyba dopada mnie przesilenie wiosenne. Od kilku dni boli mnie głowa i tak jakos mi słabo.
Dzisiaj troche fryzjer poprawił mi humor no i kilka osob powiedziało, ze duzo schudłam
Byłam dzisiaj tez w lupmku ale tak szybko bo na 9 musiałam juz byc u fryzjerki. Kupiłam małemu 2 bluzy, 3 bluzeczki, kurteczke wiosenna, spodnie i 2 zabawki Juz wszystko uprane i sie suszy

Jeszcze musze kupic ze dwie czapeczki na zmiane i takie chustki pod szyje (potem latem bede zawiazywała na główce).

Zdjec narazie nie bedzie musze sie najpierw sama oswoic z nowa fryzura. Powiem tylko tyle, ze mam kolor gorzka czekolada i sporo takich rudych, blond pasamek (takie refleksy). Sam blond by nie wyszedł, musze stopniowo rozjasniac zeby kiedys byc blondynką

Zmykam juz spac. Ciekawa jaka jutro bedzie pogoda?
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:58   #1957
sylka79
Wtajemniczenie

Kobiety,gdzie Wy?

Stary 2010-03-25, 21:05   #1958
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tylko to dopeiro od dwóch dni tak jest ... jeszcze w niedzielę oczko mu tak łzawiło, ze co chwile łezkaa leciała
Ale mam nadzieję, ze juz będzie ok!
Ja również, bo już i tak długo z tym oczkiem Bartuś męczy się.

Cytat:
Melduję się

Magi dużo zdrówka
No i fajnie, że kupka lepsza

Cytat:
Ja pamiętam te zasłony

A sąsiad bardzo ładnie się zachował
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:19   #1959
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass fotki
chcesz byc blondynka?

no sasiad to sie smial, ze kiedys glowy zapomnimy - on co chwila albo jego zona pukaja do nas, ze klucze mamy w drzwiach moj TZ taki zakrecony jest na maksa i tak wlasnie wyglada to zycie z nim
Stary 2010-03-25, 21:21   #1960
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Witam wieczorkiem,
myszka spi w lozeczku (pewnie za pol godz/godz sie obudzi ale... )
nie lubi ostatnio spac sama, odkad poszlam do pracy (moze to zbieg okolicznosci) zaczela sie budzic ok 23/1 w nocy i wtedy musze ja do siebie do lozka zabrac i od razu usypia, ale w lozeczku nie chce :/

kupuje fotelik, wy juz pewnie macie, p4w ty chyba kiedys porownywalas maxi cosi i romera king (tylko tobi czy priori?)
ktory polecacie? mi sie romer bardziej podoba ale niewiem ktory bedzie wygodniejszy, bo bezpieczne to chyba oba podobnie sa

mykam, ide sie myc i lulu
buziaki dla was
Stary 2010-03-25, 21:46   #1961
morska
Zadomowienie

Hej
Czytam wątek pilnie, ale nie mam czasu pisać
Na dworze przyjemnie, więc wróciłam do tradycji dłuuuuuugich spacerów 2 razy dziennie. W dodatku Mąż od tygodnia ma dodatkową pracę w pewnej komisji i co za tym idzie - więcej jest na mojej głowie - za 3 tygodnie wszystko wróci do normy
Tymek za to jak znajdzie coś, na czym można się podciągnąć - robi hops na kolanka i chce wstawać - mógłby z tym jeszcze zaczekać

~~~~~~
Miramej - gratulacje dla Aksamitka za wzorowe przybieranie oraz perfekcyjne czołganie I oby bakterie poszły precz
Stary 2010-03-25, 21:49   #1962
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aaaaaaaa zapomnialam napisac, ze Marci zaczal dzisiaj wstawac przy meblach

na dniach trzeba kupic kojec bo nic w domu nie zrobie
Stary 2010-03-25, 22:06   #1963
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
kupuje fotelik, wy juz pewnie macie, p4w ty chyba kiedys porownywalas maxi cosi i romera king (tylko tobi czy priori?)
ktory polecacie? mi sie romer bardziej podoba ale niewiem ktory bedzie wygodniejszy, bo bezpieczne to chyba oba podobnie sa

buziaki dla was
Ja jeszcze nie mam,ale też myślęMuszę zakupić i to wnet
Tak szczerze, to nie zastanawiałam się jeszcze jaki.Zaraz sobie pooglądam

Sweet w sobotę mam zamiar zrobić Twojego" kurczka pod pierzynką".
Mam mieć gości więc,będzie jak ulałtylko jakieś ciasto muszę jeszcze upiec.

Spokojnej nocki,gdybym już nie zajrzała

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Hej
Czytam wątek pilnie, ale nie mam czasu pisać
Na dworze przyjemnie, więc wróciłam do tradycji dłuuuuuugich spacerów 2 razy dziennie. W dodatku Mąż od tygodnia ma dodatkową pracę w pewnej komisji i co za tym idzie - więcej jest na mojej głowie - za 3 tygodnie wszystko wróci do normy

Tymek za to jak znajdzie coś, na czym można się podciągnąć - robi hops na kolanka i chce wstawać - mógłby z tym jeszcze zaczekać
Ale zagladaj do nasnie zostawiaj nas na 3 tygodnie,wizaż i tak już świeci pustkami(to chyba przekonywujący argument)

dla Tymcia,może by i mógł,ale nasze dzieci wcale nas nie słuchają.Robią co chcą,strach pomyśleć,co będzie później

Cytat:

dla Marcelka.Robią postępy te nasze dzieciaki,codziennie u którejś coś nowego

Stary 2010-03-25, 22:11   #1964
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ja już kupiłam całe szczęście, cudowny wynalazek

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ale zagladaj do nasnie zostawiaj nas na 3 tygodnie,wizaż i tak już świeci pustkami(to chyba przekonywujący argument)

dla Tymcia,może by i mógł,ale nasze dzieci wcale nas nie słuchają.Robią co chcą,strach pomyśleć,co będzie później
Zaglądam - przecież czytam

No właśnie
Stary 2010-03-25, 22:20   #1965
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie wiem co sie ostatnio ze mna dzieje ale o tej porze juz na oczy nie widze

ide spac
samotna nocka dzis

aha nie napisalam Wam - jutro rano odwoze Eryka do przedszkola i jade z tata do szpitala cos sie dzieje z ta reka, puchnie mu i boli

prosze o kciuki

dobranoc
Stary 2010-03-25, 22:30   #1966
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już kupiłam całe szczęście, cudowny wynalazek

Zaglądam - przecież czytam

No właśnie
Czytać to za mało pisac tu proszę
Przynajmniej pisz co u Was

Cytat:

ide spac
samotna nocka dzis

aha nie napisalam Wam - jutro rano odwoze Eryka do przedszkola i jade z tata do szpitala cos sie dzieje z ta reka, puchnie mu i boli

prosze o kciuki

dobranoc
Też tak mam,dawniej mogłam siedzieć do późna i nic,teraz o tej porze oczy same się zamykają.Fiu,fiu a gdzie tam do północy
Zmęczenie daje znać o sobie

Kurcze,to nieciekawie się dzieje.Biedny Twój tato ale sie nacierpi

Też już idę,bo wnet nosem po klawiaturze zacznę jeździć.

Dobranoc

Stary 2010-03-25, 22:34   #1967
Sweet_21
Zakorzenienie

dobry wieczór

Cytat:

Sweet w sobotę mam zamiar zrobić Twojego" kurczka pod pierzynką".
Mam mieć gości więc,będzie jak ulałtylko jakieś ciasto muszę jeszcze upiec.

Spokojnej nocki,gdybym już nie zajrzała
Smacznego w takim razie, to danie jest naprawdę smaczne i..kaloryczne, ale kto by się tym przejmował
Ja jutro znowu sernik na zimno robię- życzenie tzta.

Miramej, trzymam kciuki, żeby bakterie poszły sio! no i wielkie gratki za gabaryty Kubusia.

Za tydzień będziemy już w Polsce, boję się zabrać za pakowanie

Podczytuję Was, ale też nie mam weny do pisania.

Miłej, spokojnej i przespanej nocki

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 22:36   #1968
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ciesze sie

fajnie, ze kupiłaś zasłony jakie chciałaś

dobrze, ze Marciego nie zapomnieliście

Cytat:
Cass fotki
chcesz byc blondynka?

no sasiad to sie smial, ze kiedys glowy zapomnimy - on co chwila albo jego zona pukaja do nas, ze klucze mamy w drzwiach moj TZ taki zakrecony jest na maksa i tak wlasnie wyglada to zycie z nim
klucze w drzwiach, no nieźli jesteście

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem,
myszka spi w lozeczku (pewnie za pol godz/godz sie obudzi ale... )
nie lubi ostatnio spac sama, odkad poszlam do pracy (moze to zbieg okolicznosci) zaczela sie budzic ok 23/1 w nocy i wtedy musze ja do siebie do lozka zabrac i od razu usypia, ale w lozeczku nie chce :/

buziaki dla was
oglądałam Tobi i Priori, ale ten ostatni gorszy w testach, więc skupiłam się na Tobi
my jesteśmy zadowoleni z Romera - mięciutki i wygodny

Cytat:

Cytat:

ide spac
samotna nocka dzis

prosze o kciuki

dobranoc
trzymamy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 03:02   #1969
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, jestescie kochane
Ciezko mi jest tu przychodzic i marudzic. Znowu. Jestem zniesmaczona sama soba. Czuwam wiec w oddali . Poza tym chcialabym sie wiecej ruszac i mniej siedziec przy komputerze, stad mniej mnie w naszym watku. Gdy tylko moge, to pakuje Malego do wozka lub wozek do samochodu i nas nie ma. No i praca, praca, praca....

Cass, chetnie zobaczylabym nowa Ciebie

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ----------

Svinecko, trzymam kciuki za Twojego Tate
Stary 2010-03-26, 07:33   #1970
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Zuza tez juz wstaje, wiec mam wszystko posprzatane
podloge tak samo bo raczkuje jak nakrecona wiec musze nn stop z odkurzaczem latac
no ale tak to musi byc
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
oglądałam Tobi i Priori, ale ten ostatni gorszy w testach, więc skupiłam się na Tobi
my jesteśmy zadowoleni z Romera - mięciutki i wygodny

pewnie na romera sie zdecyduje i to szybko musze kupic, bo mi mała nie chce juz w tamtym foteliku siedziec, podnosi sie i prezy :/
ale chyba do swiat nie zdaze a mamy w trase jechac

mykam bo w pracy siedze pa
Stary 2010-03-26, 07:47   #1971
skierka1981
BAN stały

hej mamusie pogoda nastraja do długich wędrówek my wczoraj byłyśmy na spacerku 2 godz - potem Amelka płacze

Kasiu wstaw zdjątka jakieś jak masz tego wózka - zobaczę czy mąż dostanie wiecej kaski za ten m-c i już mu zapowiedziałam że jeśli tak to kupujemy spacerówkę (apropo ona ma parasolkę moze??) i fotelik

co do fotelika to poproszę was o radę. będę mogła przeznaczyć na niego jakieś 200 ze to mało, ale tak mnie stać i więcej nie wykombinuję chcę was prosić o radę - lepiej kupić używany np maxi cosi czy nowy jakiś tani??
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 08:22   #1972
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Dobrze, że Kubuś ładnie je i rośnie I trzymam, żeby bakterie szybko poszły precz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Będziemy trzymały do soboty
Będzie dobrze!

Zuzia w ogóle nie pełzała

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Swietnie wygladaja takie pelzajace dzieciaczki , male zabki . dla Kubusia.

Danielek uroczy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Brawa za pełzanie
Hehe, mówisz, ze mógłby się nieźle skradać w okopach

No

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej trzymam za Was mocno kciuki, mam nadzieje, ze wszystko wkrotce sie wyprostuje
, Mariola ja za Ciebie też trzymam , mocno

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki za wyniki, daj znać

dla małego pełzaczka
, dam znać na pewno

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 08:30   #1973
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No więc nadal za wyniki Kubusia.

Od pełzania do raczkowania już bardzo niedalekoChociaż nie każde dziecko raczkuje. Damian mi nie raczkował,a Bartosz raczkuje

U nas ostatnio przy ząbkowaniu smok na porządku dziennym,inaczej się po prostu nie da

Ja cierpliwie czekam na kolejne umiejętności Małego

U nas chyba do ząbka jednak daleka droga, bo nie jest aż tak źle

Cytat:
dla Kubaska
trzymam za dobre wyniki!

noooo piękna waga

Cytat:

Cytat:
~~~~~~
Miramej - gratulacje dla Aksamitka za wzorowe przybieranie oraz perfekcyjne czołganie I oby bakterie poszły precz

Podoba mi się określenie Aksamitek

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Miramej, trzymam kciuki, żeby bakterie poszły sio! no i wielkie gratki za gabaryty Kubusia.

Za tydzień będziemy już w Polsce, boję się zabrać za pakowanie

Udanego pakowania

Dziewczyny, możecie mi napisać, jak wyglądają teraz Wasze plany dnia? Kiedy pobudka, kiedy jakie jedzonko, kiedy drzemka i kiedy spacer? Widzę, że musimy dokonać modyfikacji chociażby ze względu na pogodę i szukam inspiracji

U nas zapowiada się piękny dzień
Wczoraj byłam w centrum handlowym, chciałam sobie coś kupić na święta i , wyglądam tragicznie, jestem załamana

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 08:30   #1974
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla Nataniela, Zuzi i Bartoszka

Dzień dobry, witam się w lekko deszczowy ale ciepły dzionek.
Wczoraj wieczorem już nie zajrzałam (tylko do klubu), bo padłam jak mucha.
4 godziny byliśmy w trasie autobusami. Najpierw z dziećmi do Dziadków, potem szybko do autobusu z Antkiem i Dziadkiem (Bartek został z babcią i pomagał w korepetycjach ). Dziadek spacerował pod szkołą jak byłam na zebraniu. Wracaliśmy też autobusem, mimo, ze w planach Małż miał nas odebrać, ale szkolenie mu się przedłużyło i starczyło tylko czasu do odebrania Bartka od Babci i pojechali do dentysty. Nałaziłam się, ale Antoś był bardzo grzeczny, spał 2 godziny, rozmawiał z Dziadkiem i w ogóle był bardzo zadowolony z jazdy autobusem i innych widoków niz z gondoli (jechał w foteliku).
Na zebraniu wszystko ok. Bartuś radzi sobie bardzo dobrze, jest wiercipięta, ale . Poruszyłam temat zapomnienia Bartka przez autobus (pisałam wam) i Pani nawet o tym nie wiedziała. Teraz już zrobi listę dzieci wracających tak do domu i każdy nauczyciel w razie zastępstwa będzie wiedział. Mówiłam też o tym, ze Bartek czasami się skarży, że dzieci się z niego śmieją (raz wrócił z płaczem ze szkoły, bo śmiali się z jego czapki - miał taką narciarską z pomponami na mrozy) i różnie przekręcają jego imię Bartek Srartek itp
Okazało się, ze to dzieci z drugiej grupy zerówkowej i takich sytuacji w jego grupie nie ma. Jedyne co Pani zauważyła:
Wśród chłopców kolor różowy jest postrzegany jako tylko dla dziewczyn i jak Bartek miał w szkole zeszyt w takie mazaje właśnie w tym kolorze, to się z tego śmiali. Chłopcy np. nie dotykają kredki w tym kolorze (Jeden z nich jak Pani go poprosiła o odłożenia ołówka różowego, to niósł go trzymając końcówkami palców z daleka od siebie jakby parzył...)
I druga rzecz, dzieci zwracają uwagę na metki i markowe rzeczy.........Łoo matko 6/7 latki. Dala delikatnie do zrozumienia, ze widocznie w domu tak jest i dzieci znikąd tego nie przynoszą, wiadomo. Dla mnie to nie do pojęcia, żeby już tak małe dzieci patrzyły co kto ma jakiej firmy i naprawdę Pani mówiła, że padają konkretne firmy (HM, Nike, Gap...). Wystarczy, ze jak dziecko nie ma bohatera z bajki na bluzce, to już jest komentarz...

Ale ogólnie ok

To się napisałam

Svi, trzymam kciuki za Tatę

Mariolo, nie dawaj się złym humorom
Niech ładna pogoda Cię nastraja

Aniu, aby problemy z oczkami Bartoszka już nie powróciły

Magi, zdrówka dla Was
Gratuluję zakupu fotelika

Cass, pokaż się

Svi,
ale miałaś przygodą. ja to bym chyba zawału dostała, gdybym zgubiła wózek...
dal sąsiada

Widzę, ze kurczak Sweet będzie rządził w sobotę (u mnie w niedzielę również ). Podzielimy się Sylko wrażeniami

Idę zrobić Małżowi śniadanie i wyprasować koszulę. Dzisiaj na później - szkolenia ciąg dalszy.
Do później

Stary 2010-03-26, 08:45   #1975
gorgulek
Zakorzenienie

Witam się tylko i zmykam bo mało mi czasu zostało.

Svi trzymam za tatę.

Miramej u nas plan dnia jest teraz też troszkę inny. Posiłki staram się trzymać jak były ale ze spacerami różnie.

Zmykam, milego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:29   #1976
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
myslalam ze bedzie co czytac a tu tylko 1 strona

bylam wczoraj z Wercia u mojej babci i tak sie wkurzylam jak nigdy
byla tam moja ciocia i rozwalila mnie na lopatki jak wziela szybke i ser zolty i chciala nakarmic tym Wercie
a druga ciocia chodzila z nia po pokoju i juz drzwi na balkon otwierala i do Werci"idziemy na dwor ciocia ci pokaze......" a ja ostro do niej ze ma mi ja dac bo Wercia to nie zabawka a po drugie jak chce z nia na dwor to ma ja ubrac

Cytat:

to już w ogóle kosmos dla mnie

Cass pochwal sie wloskami

Cytat:
Melduję się

a tak powaznie to zycze zeby szybko biegunka przeszla
i kuruj sie

Cytat:

najpierw pomyslalam ze Marcelka zostawiliscie
ale doczytalam ze stelaz
trzymam kciuki za tate
Cytat:

swoja droga duzo postepow zrobil Marci w tym tygodniu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:31   #1977
Sweet_21
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Udanego pakowania

Dziewczyny, możecie mi napisać, jak wyglądają teraz Wasze plany dnia? Kiedy pobudka, kiedy jakie jedzonko, kiedy drzemka i kiedy spacer? Widzę, że musimy dokonać modyfikacji chociażby ze względu na pogodę i szukam inspiracji

U nas zapowiada się piękny dzień
Wczoraj byłam w centrum handlowym, chciałam sobie coś kupić na święta i , wyglądam tragicznie, jestem załamana
nie dziękuje nienawidzę pakowania, trochę obawiam się lotu z Bartkiem, samemu człowiek po takiej podróży jest zmęczony a co dopiero z niemowlakiem wiercipiętom jakim jest mój syn.

u nas plan wygląda prawie tak samo, posiłki raczej zawsze o tej samej porze, a spacerów jest więcej po prostu

kurcze chyba wiem co czujesz, wczoraj kupowałam buty na wiosne, na obcasie i jak się przejrzałam w lustrze to wyglądałam jak świnka na obcasach, masakra

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sto lat dla Nataniela, Zuzi i Bartoszka

Dzień dobry, witam się w lekko deszczowy ale ciepły dzionek.
Wczoraj wieczorem już nie zajrzałam (tylko do klubu), bo padłam jak mucha.
4 godziny byliśmy w trasie autobusami. Najpierw z dziećmi do Dziadków, potem szybko do autobusu z Antkiem i Dziadkiem (Bartek został z babcią i pomagał w korepetycjach ). Dziadek spacerował pod szkołą jak byłam na zebraniu. Wracaliśmy też autobusem, mimo, ze w planach Małż miał nas odebrać, ale szkolenie mu się przedłużyło i starczyło tylko czasu do odebrania Bartka od Babci i pojechali do dentysty. Nałaziłam się, ale Antoś był bardzo grzeczny, spał 2 godziny, rozmawiał z Dziadkiem i w ogóle był bardzo zadowolony z jazdy autobusem i innych widoków niz z gondoli (jechał w foteliku).
Na zebraniu wszystko ok. Bartuś radzi sobie bardzo dobrze, jest wiercipięta, ale . Poruszyłam temat zapomnienia Bartka przez autobus (pisałam wam) i Pani nawet o tym nie wiedziała. Teraz już zrobi listę dzieci wracających tak do domu i każdy nauczyciel w razie zastępstwa będzie wiedział. Mówiłam też o tym, ze Bartek czasami się skarży, że dzieci się z niego śmieją (raz wrócił z płaczem ze szkoły, bo śmiali się z jego czapki - miał taką narciarską z pomponami na mrozy) i różnie przekręcają jego imię Bartek Srartek itp
Okazało się, ze to dzieci z drugiej grupy zerówkowej i takich sytuacji w jego grupie nie ma. Jedyne co Pani zauważyła:
Wśród chłopców kolor różowy jest postrzegany jako tylko dla dziewczyn i jak Bartek miał w szkole zeszyt w takie mazaje właśnie w tym kolorze, to się z tego śmiali. Chłopcy np. nie dotykają kredki w tym kolorze (Jeden z nich jak Pani go poprosiła o odłożenia ołówka różowego, to niósł go trzymając końcówkami palców z daleka od siebie jakby parzył...)
I druga rzecz, dzieci zwracają uwagę na metki i markowe rzeczy.........Łoo matko 6/7 latki. Dala delikatnie do zrozumienia, ze widocznie w domu tak jest i dzieci znikąd tego nie przynoszą, wiadomo. Dla mnie to nie do pojęcia, żeby już tak małe dzieci patrzyły co kto ma jakiej firmy i naprawdę Pani mówiła, że padają konkretne firmy (HM, Nike, Gap...). Wystarczy, ze jak dziecko nie ma bohatera z bajki na bluzce, to już jest komentarz...

Ale ogólnie ok

Widzę, ze kurczak Sweet będzie rządził w sobotę (u mnie w niedzielę również ). Podzielimy się Sylko wrażeniami

O kurcze, w takim razie jak już teraz 6/7 latki zwracają na metki uwagę to niedługo niemowlaki w wózkach będą się wytykać palcami, śmiech przez łzy

Ciekawa jestem czy będzie Wam smakowało.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zmykam, milego dnia
i nawzajem

Słoneczko i u nas wyszło.Niedługo deserek i wyjdziemy na spacerek.
Nie czuję jak rymuję.

Papa

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-03-26, 09:38   #1978
Wojtusia
Zakorzenienie

hej
teskniiłyscie za mną? nawet pewnie nie zauważyłyscie ze nie było mnie wczoraj

ja sie wykończe niedługo. wczoraj jak sie tylko obudzilam czułam się ok. zaczelam sie ubierac i poczulam jak idzie migrena, zdązyłam tylko wypic herbate i popic dwie tabletki i sie zaczelo. Wymiotowałam przez cały dzien, w miske bo do lazienki nie dałam rady dojsc. jak juz dotarłam do wc to biegunke miałam. I tak caly dzien od 8 rano do 21 tak sie meczylam. dobrze ze babcia miala urlop wczoraj to sie zajela oliwką. Ja nawet jej nie widzialam caly dzien, nie moglam sie ruszyc z bólu. Wieczorem mąż wrócil z pracy to zajął sie mną i oliwką, robil mi zimne okłady na głowę. Nie jadłam nic od środy, dopiero teraz zjadlam lekkie śniadanie. ubylo mi 2 kg przez to wszystko. dzisiaj na szczescie juz nie boli, ale osłabiona jestem strasznie.

Chyba skoncze juz karmienie piersia Oliwki, i wybiore sie do lekarza na leczenie jakies. Bo jak karmilam to nie moglam leczyc migreny. A i tak oliwka je z piersi tylko nad ranem. w zasadzie to tylko possie kilka razy, bo mleka to juz prawie w ogole nie mam. Jak nie pozbede sie tych migren to sie wykoncze. Wyzaliłam się. Ide jakos troche wezme sie za sprzatanie. I do OPS musze pojsc po decyzje, bo przyznali mi zasilek no i tą dodatkową kasę za urlop wychowawczy.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:39   #1979
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam

dziekuje wszystkim za kciuki za tate i za brawa dla Marcela
fakt zrobil ostatnio duze postepy

tate zawiozlam do szpitala, rzeczywiscie reka jest niefajna, dlon ma cala sina a ta kosc chyba za bardzo sie obciagnela bo lata ehh
teraz przyjechalam do domu bo tata czeka w kolejce do lekarza a TZ musi podjechac do pracy na chwile

Cytat:
klucze w drzwiach, no nieźli jesteście
o wypraszam sobie ja nigdy nei zostawilam kluczy w drzwiach

Unholy no to rzeczywiscie te dzieciaki maja narabane w tych glowach, a moze to przez otoczenie starszych dzieci ze szkoly? no nie wiem, moj Eryk nie ma pojecia co to jest HM czy Gap
Stary 2010-03-26, 09:43   #1980
Sweet_21
Zakorzenienie

Wojtusiu to nieciekawie okropne migreny no!

Svi, oczywiście ja tez trzymam kciukasy za tatę

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości