|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
jakie zboczone "Na Wspólnej"
licealista kochający się w nauczycielce, swingersi...
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Ech i przechodziłam obok tego jubilera,gdzie z M. oglądaliśmy obrączki i to był ból
|
#1833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wolałabym rodzić siłami natury jednak ![]() Cytat:
Jednak to jest spora ingerencja - skóra, mieście, jama macicy - wszystko przecięte i pozszywane. Blee... Z resztą nie wiem... czasami potrzeba cesarki - żona tego kuzyna mojego P. rodziła naście godzin, aż lekarze podjęli decyzję o cesarce. Zamęczyłaby się dziewczyna w końcu. |
|||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
No i jakby nie było to po cesarce ma się bliznę. A to jakoś urody nie dodaje. A ja to w ogóle bym nie chciała rodzić. Źle znoszę ból, krew, szpitale, igły... Poczekam, aż faceci zaczną rodzić.
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Rain tak smao miała moja Bratowa. Długo rodziła i nie było opcji,że urodzi SN. I podjęto decyzję o CC.
Co do blizn to teraz tak robią,że są malutkie i można potem śmiało wyjść na plażę w nawet bardzo skąpym bikini
|
#1836 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Oglądaliśmy z TŻtem z zapartym tchem ![]() W ogóle, to muszę go publicznie pochwalić ![]() Strasznie o mnie dba w czasie tej mojej choroby, robi zakupy, zapłacił rachunki, a nawet dzisiaj pobiegł do sklepu, bo zachciało mi się.... makreli ![]() I przynosi mi lekarstwa i parzy mi herbatki i robi mi masaże i w ogóle - kochany jest Poza tym powiedział, że w pracy zrobił mi pierścionek z miedzi, tylko słabo wyszedł, bo musi jeszcze poćwiczyć albo jakiś ładny srebrny kupić
|
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem wstydzioch w tych sprawach![]() super !! Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Jereme chemia i pożadanie jest możliwa cały czas uwierz mi to zależy od obojga osób. Mi się wydaje tj dziewczyny napisały,że powinieneś być bardziej obojętny dla niej. Żeby to ona teraz się o Ciebie starała. U mnie kiedyś tak było ,że mój Tż zachowywał się jak Ty i ja miałam za dobrze,przestałam sie starać:/ i on sie zmienił na jakiś czas i do mnie doszło ,że tak nie można. Że związek to 2 osoby nie jedna i każda musi się starać. Trzymam
|
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest legalne ale dopiero jak się ma dużo dzieci i nie może stosować innej antykoncepcji |
||
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już swoją bliznę i tak będę miała po wycinaniu tej zafajdanej torbieli :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa ale to krocze potem zszywają. I to często tak,że jest potem nawet ciaśniej;)
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1842 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
"Nie pociągasz mnie już fizycznie, nie wiem czemu, i nie wiem czy to kiedyś wróci, ale kocham Cię i będę z Tobą." - jakie jest wasze zdanie na coś takiego. W waszej opinii czy można się żenić/wychodzić za mąż w takiej sytuacji - czy tylko sprawimy sobie ból później? Rozmawiamy b.dużo (są to bardzo trudne rozmowy dla nas obojga) ale posuwają nas naprzód - tutaj nie ma magicznej pigułki. Tylko pytanie - ślub -> tak,nie, odłożyć? (przełożenie/odwołanie ślubu na dzień dzisiejszy to ok. 20K zł zmarnowanych pieniędzy - suma duża, ale szczęście nasze jest dla mnie/nas bezcenne - więc nie chcę żeby sugerować się żadnymi względami "praktycznymi") |
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
co do CC to moja siostra miała - blizny nie widać, jest w kształcie półkola na podbrzuszu - tam, gdzie akurat kończą się majtki (biodrówki). Ale już 7h po CC kazali jej wstać i iść pod prysznic o własnych siłach, ogólnie chodzić :P tyle że w szpitalu musiała 3 dni po CC zostać. Rodziła 6h, potem dziecku zaczął puls słabnąć a ona zaczęła panikować, przewieźli na salę operacyjną, 30sekund i po sprawie (relacja szwagra).
Ins a lepiej się czujesz? No, dobrze że TŻ się pokazał z dobrej strony ![]() Motylku coraz gorsze te czasy.. TŻ już mi mówił że trzeba mi sprawić gaz jakiś, nie tylko jeśli chodzi o podobne do twojej sytuacje (raczej takowych unikam), ale też jakiś bezdomny może się przyczepić do niego i mi zrobić krzywdę jak mnie skojarzy (no bo bądź co bądź ma z nimi na pieńku - musi ich z galerii wyrzucać).Justyna super że autko jest EDIT: Jerome jeśli wątpliwości są, to należy się nad ślubem zastanowić - ale wspólnie. Chociaż wg mnie jeśli zdecydowaliście się w pełni świadomie na ten krok, i SIĘ NAPRAWDĘ KOCHACIE, to ochota na sex przyjdzie, trzeba tylko podgrzać atmosferę. Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-03-25 o 20:59 |
|
|
|
#1844 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jeśli chodzi o nacinanie, to warto to ustalić przed porodem. Bo to jest coś, co się powinno stosować w ramach pomocy dla rodzącej. A w Polsce niestety stosuje się "profilaktycznie". Statystycznie około 20-30% kobiet powinno mieć krocze nacięte, a w praktyce ma ponad 80%. Takie działanie automatyczne lekarzy
![]() A to dlatego, że czesto naturalne pęknięcie podczas normalnie przebiegającego porodu jest mniejsze, niż takie cięcie "profilaktyczne" przez lekarza. Czytałam o tym niedawno, były też podane inne rzeczy, na które warto zwrócić uwagę, co jest niepotrzebne, co konieczne, a co opcjonalne.
|
#1845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
łooo matko...co za wyznanie
, Ilsa jaka perwersja ![]() nigdy nie widzialam zadnego z facetow z ktorymi bylam siusiajacego i szczerze mowiac nie chcialabym widziec raczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby mu tak zostalo...bo jak nie to... ![]() nooo to juz jest nas trzy wstydliwe
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). Co potrzebne, co nie - ogrom informacji trzeba przetrawić i multum decyzji podjąć ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Wysłałam maila do tego gościa od perfum. 3majcie mocno kciuki ![]()
|
||
|
|
|
#1847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będziemy słodkimi starcami z kotami, zagadanymi w rozmowach. I z każdym dniem kocham go coraz bardziej, nie wyobrażam sobie że miałby mi się odwidzieć jeżeli chcesz ratować związek to na pewno nie rozpieszczaniem swojej narzeczonej bo się do tego przyzwyczaiła i traktuje Cię jak mamusię, która musi się opiekować i być miła---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
mam nawet 3 zdjęcia jak siusia ale wam nie pokażę |
||||
|
|
|
#1848 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham Cię Ożeń się ze mną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A serio to się dziwie takim osobom jak Ty. Przecież cc to jest normalna operacja... Moja mama ze swoich doświadczeń mówi, że cc chcą zazwyczaj takie panienki "słodkie idiotki", które boją się bólu porodu, ale chyba nie zdają sobie sprawy, że po cesarce ból też jest. Ja nie mówię, że w Twoim wypadku tak jest, ale wynika tak z dwdziestokilku letniej obserwacji mojej mamy ![]() A w ogóle to już mi mniej więcej dół przeszedł. Mój TŻ wrócił i powiedział, że idziemy coś zjeść To poszliśmy na rynek I po drodze mijaliśmy Galerię Krakowską gdzie była ewakuacja, bo podobno bombę podłożyli. Ale jakie przez to się tłumy na ulicach zrobiły... Masakra
Edytowane przez pagka Czas edycji: 2010-03-25 o 21:14 |
||||
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole - siada podczas sikania? facet?
|
|
|
#1851 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Chyba jednak jestem dość... konserwatywna...
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że po takich słowach czujesz się okropnie.... a im więcej będziesz tego słuchał tym większa stanie między Wami ściana.... to nie jest dobre, jeśli ona mówi, że nie pociągasz jej fizycznie ![]() a podała powód o co chodzi? co konkretnie się zmieniło? może fakt samego ślubu powoduje że Twoja kobieta siada na laurach, pewna stabilizacji i obojętna na Twoje potrzeby..... bo związek to jesteście WY.... a nie ona i jej pociąg do Ciebie... jeżeli ona zrozumie też Twoje potrzeby to będzie się starała żeby jednak Wasze pożycie (niebawem już małżeńskie) było doskonałe... i wprowadzi nowe rzeczy, nowe potrzeby (no chyba że ich nie ma.... - a to nie za dobrze) nie tylko Ty masz się starać i jeszcze dostawać po głowie takimi słowami.... może trochę chaosu w mojej wypowiedzi, ale widzę w Tobie naprawdę fantastycznego gościa i widzę jak to przeżywasz.... i nie dziwię się bo ja też kiedyś usłyszałam, że nie jestem już tak atrakcyjna jak kiedyś, że nie pociągam partnera jak na początku... i wiesz co? nie jestem już z nim i teraz mam obok siebie osobę, która zawsze mówi mi że jest jej ze mną cudownie, a kiedy jest źle to staramy się OBOJE to naprawić i coś urozmaicić.... przykro mi... jeszcze raz życzę żeby wróciło to co Wam gdzieś uciekło... a ślub??????? ...... w takiej sytuacji chwilowo bym odwołała.... może i strata pieniędzy, ael przed Tobą całe Twoje życie ( i nie daj Bóg żeby całe życie ze słowami "nie pociągasz mnie fizycznie jak kiedyś..... tak kocham Cię, ale....") musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie czy jesteś w stanie unieść taką sytuację....
Edytowane przez frezyjka85 Czas edycji: 2010-03-25 o 21:25 |
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ilsa kobiety od wieków rodziły i nadal rodzą, więc nie wiem skąd ten strach przed porodem. Chyba z głupich amerykańskich filmów, na których kobiety drą się wniebogłosy.. Cytat:
![]() A w ogóle to mój M. by mnie zabił za przyglądanie mu się w takich sytuacjach, zresztą ja go też gdyby mnie podglądał. Na szczęście nie mamy takich ciągot..
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wgapiam się przecież jak mu leci mocz, ale miło mi że mnie tam dopuszcza czy coś a nawet się dziwi jak on idzie siusiać a ja zostaję w pokoju zamiast się oprzeć o framugę i z nim gadać ![]() no i siada bo mu tak wygodnie, po co ma zasyfiać klapę ? pagka, a się nie drą w niebogłosy ? Jak w powiązanych na youtube w jednym z waszych filmików była rodząca kotka to widać było że cierpi i płacze Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-25 o 21:24 |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do domu wyszła 26.12. (wiadomo zalecenia żeby nie dźwigać etc). Trochę jej się później szwy babrały z jednej strony to poszła do szpitala i od razu tam oczyścili i już zdjęli.EDIT: ależ kobiety się drą wniebogłosy ale nie wszystkie ofkoz (jednak większość). Ale to wiadomo od kobiet zależy. Jedna dziewczyna w szpitalu siostry rodziła aż... 30min
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-03-25 o 21:28 |
|
|
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa wiadomo, że może nie jest to przyjemne, ale z tego co moja mama mówi tonie ma czegoś takiego jak darcie się. Kobiety np jęczą z bólu, może i część się drze, ale czy nie zauważyłaś, że na każdym amerykańskim filmie, który dotyka tą tę tematykę kobieta wrzeszczy? Chyba po to, aby widz wiedział, że to podniosła chwila jest
|
#1857 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
również mojego TŻta.. również kolegów.. i o ile wszyscy są trzeźwi - to nie zauważyłam, żeby syfili kibelek...
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mateusz mówi, że chciałby być przy porodzie ale odnoszę wrażenie, że uważa, że mnie trochę potrzyma za rączkę a dziecko magicznie ze mnie wyskoczy---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Wolałabym rodzić siłami natury jednak 

Madzia, help

13.03.2008

) że jak się przełamię i zacznę chodzić na siłownię to wpadam w rytm i nie wyobrażam sobie dnia bez ćwieczeń... ale jak pojawi się jakiś okres, w którym nie mam czasu iść to zaczynam się przyzwyczajać do tego że nie ćwiczę i przestaję tego potrzebować....
coraz gorsze te czasy.. TŻ już mi mówił że trzeba mi sprawić gaz jakiś, nie tylko jeśli chodzi o podobne do twojej sytuacje (raczej takowych unikam), ale też jakiś bezdomny może się przyczepić do niego i mi zrobić krzywdę jak mnie skojarzy (no bo bądź co bądź ma z nimi na pieńku - musi ich z galerii wyrzucać).

Mateusz mówi, że chciałby być przy porodzie ale odnoszę wrażenie, że uważa, że mnie trochę potrzyma za rączkę a dziecko magicznie ze mnie wyskoczy