Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część XV ;) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 20:25   #1831
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

jakie zboczone "Na Wspólnej"
licealista kochający się w nauczycielce, swingersi...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:34   #1832
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Ech i przechodziłam obok tego jubilera,gdzie z M. oglądaliśmy obrączki i to był ból

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:34   #1833
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Poszłam wynieść śmieci. I tam w tym śmietniku było tak ciemno i drzwi się same zamykały.Widziałam,że taki koleś idzie za mną. I jak tam weszłam to trzymałam drzwi nogą,żeby się nie zamknęły. On wlazł za mną i mówi " A może jednak się tu zamkniemy?". Normalnie spierniczałam stamtąd. A nie wyglądał na takiego- porządnie wyglądał,w gajerku. OMG...

Cytat:
Dziewczyny kiedyś tylko za wadę dawali cc i nie pozwalali na za wielki wysiłęk. A moja okulistka mi mówiła,że teraz już tak nie robią,bo wada nie ma nic do tego. Bada się stan siatkówki.
Dobrze wiedzieć Wolałabym rodzić siłami natury jednak
Cytat:
Ilsa a myślisz,że cc to nie ból?To operacja i po niej długo dochodzi się do siebie.Boli Cię ciągle rana,bo miałaś przecięte MIĘŚNIE i to jest parszywy ból.
Nie jestem pewna ale chyba czytałam, że kobiety po CC kilka dni nie mogą normalnie dźwignąć się z łóżka bo rana ciągnie ostro. A te po porodzie naturalnym szybko zaczynają śmigać.
Jednak to jest spora ingerencja - skóra, mieście, jama macicy - wszystko przecięte i pozszywane. Blee...
Z resztą nie wiem... czasami potrzeba cesarki - żona tego kuzyna mojego P. rodziła naście godzin, aż lekarze podjęli decyzję o cesarce. Zamęczyłaby się dziewczyna w końcu.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:36   #1834
aleksandrettaa
Zakorzenienie

No i jakby nie było to po cesarce ma się bliznę. A to jakoś urody nie dodaje. A ja to w ogóle bym nie chciała rodzić. Źle znoszę ból, krew, szpitale, igły... Poczekam, aż faceci zaczną rodzić.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:40   #1835
butterfly20
Zakorzenienie

Rain tak smao miała moja Bratowa. Długo rodziła i nie było opcji,że urodzi SN. I podjęto decyzję o CC.

Co do blizn to teraz tak robią,że są malutkie i można potem śmiało wyjść na plażę w nawet bardzo skąpym bikini

Stary 2010-03-25, 20:43   #1836
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

Oglądaliśmy z TŻtem z zapartym tchem

W ogóle, to muszę go publicznie pochwalić
Strasznie o mnie dba w czasie tej mojej choroby, robi zakupy, zapłacił rachunki, a nawet dzisiaj pobiegł do sklepu, bo zachciało mi się.... makreli
I przynosi mi lekarstwa i parzy mi herbatki i robi mi masaże i w ogóle - kochany jest

Poza tym powiedział, że w pracy zrobił mi pierścionek z miedzi, tylko słabo wyszedł, bo musi jeszcze poćwiczyć albo jakiś ładny srebrny kupić
Stary 2010-03-25, 20:48   #1837
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,bo uważam,że to moje intymne sprawy.
I nie bekam nigdy na głos.

Wiem,jestem jakaś nietego
Ale to nie chodzi o to,czy ja mam związek partnerski-bo w związku partnerskim można bekać, bąkać itp.
To nie ma nic do moich związków-ja po prostu jestem taka zryta

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

I nie chodzi o kulturę osobistą.
Ja się po prostu krępuję

O i M. mnie często pytał jak mnie brzuch pobolewał " Oooo @ idzie?" A ja wtedy piekłam raka,że on uzywa tego słowa.

Jak to czytam to się śmieję sama z siebie
mam tak samo jak Ty też jestem wstydzioch w tych sprawach

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry, szybki update: mam samochód przed domem ))))
super !!

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Eee muszę się brać do pracy, bo mam tego kolosa i nic sie jeszcze nie uczyłam...nie wspominając o zrobieniu raportu z badań Madzia, help
ale,że ja ?

Cytat:
Poszłam wynieść śmieci. I tam w tym śmietniku było tak ciemno i drzwi się same zamykały.Widziałam,że taki koleś idzie za mną. I jak tam weszłam to trzymałam drzwi nogą,żeby się nie zamknęły. On wlazł za mną i mówi " A może jednak się tu zamkniemy?". Normalnie spierniczałam stamtąd. A nie wyglądał na takiego- porządnie wyglądał,w gajerku. OMG...
dobrze,że Ci nic nie zrobił !!

Witaj Jereme chemia i pożadanie jest możliwa cały czas uwierz mi to zależy od obojga osób. Mi się wydaje tj dziewczyny napisały,że powinieneś być bardziej obojętny dla niej. Żeby to ona teraz się o Ciebie starała. U mnie kiedyś tak było ,że mój Tż zachowywał się jak Ty i ja miałam za dobrze,przestałam sie starać:/ i on sie zmienił na jakiś czas i do mnie doszło ,że tak nie można. Że związek to 2 osoby nie jedna i każda musi się starać. Trzymam
Stary 2010-03-25, 20:49   #1838
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Naprawdę ?? Kurcze, muszę się podowiadywać na ten temat, bo cały czas żyłam w przekonaniu, że na bank czeka mnie cesarka przy ewentualnej ciąży. Chociaż w sumie ja to dopiero ślepa jestem
Chociaż z drugiej strony to okulistka mi kiedyś zabroniła intensywnych ćwiczeń, więc może jednak mnie to i tak dotyczy...? :/
poród to zdecydowanie intensywne ćwiczenie
Cytat:

Dziewczyny kiedyś tylko za wadę dawali cc i nie pozwalali na za wielki wysiłęk. A moja okulistka mi mówiła,że teraz już tak nie robią,bo wada nie ma nic do tego. Bada się stan siatkówki.

Ilsa a myślisz,że cc to nie ból?To operacja i po niej długo dochodzi się do siebie.Boli Cię ciągle rana,bo miałaś przecięte MIĘŚNIE i to jest parszywy ból.

Crozee dziewczyny pisały,że to jest nielegalne w Pl.
jak miałam wyrostek wycinany to rzeczywiście jest to duży ból, przy każdym śmianiu się czuje się jakby szwy pękały... muszę się zastanowić i gruntownie przebadać tę siatkówkę ale nacinanie krocza ? Żebym później miała do seksu jakąś wielką dziurę ?

jest legalne ale dopiero jak się ma dużo dzieci i nie może stosować innej antykoncepcji

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:51   #1839
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Co do blizn to teraz tak robią,że są malutkie i można potem śmiało wyjść na plażę w nawet bardzo skąpym bikini
Racja - teraz są małe "otwarcia" - nie to co kiedyś jak patroszyli kobietę jak cielaka za przeproszeniem :mdleje"
Ja już swoją bliznę i tak będę miała po wycinaniu tej zafajdanej torbieli :/
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
No i jakby nie było to po cesarce ma się bliznę. A to jakoś urody nie dodaje. A ja to w ogóle bym nie chciała rodzić. Źle znoszę ból, krew, szpitale, igły... Poczekam, aż faceci zaczną rodzić.
Pierwszy "facet" już urodził
Stary 2010-03-25, 20:53   #1840
butterfly20
Zakorzenienie

Ilsa ale to krocze potem zszywają. I to często tak,że jest potem nawet ciaśniej;)

Stary 2010-03-25, 20:54   #1841
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ale nacinanie krocza ? Żebym później miała do seksu jakąś wielką dziurę ?
Przecież zaszywają później co trzeba lepiej nacinać w sposób kontrolowany, niż by miało samo malowniczo pęknąć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Ilsa ale to krocze potem zszywają. I to często tak,że jest potem nawet ciaśniej
Wtórne dziewictwo ?
Stary 2010-03-25, 20:55   #1842
Jerome
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
do mnie pijesz....?

Jerome.... tak jak napisały dziewczyny... na początku buzujące hormony powodują, że chce nam się zrywać z siebie ubrania w każdym możliwym miejscu i czasie..... i moim zdaniem da się tak zawsze i wcale to nie musi mijać

zastanawiałeś się może czy to nie kwestia właśnie tabletek antykoncepcyjnych?? u niektórych kobiet przy ich zażywaniu spada libido.... być może właśnie wtedy kiedy zaczęła je brać zaczęło się robić "gorzej", apóźniej poprostu przyjeliście te zmiany i trudno Wam znowu być takimi jak kiedyś...??? podam może głupi przykłąd: ale ja mam np tak (już kiedyś o tympisałam - więc dziewczyny pewnie teraz ziewaja ) że jak się przełamię i zacznę chodzić na siłownię to wpadam w rytm i nie wyobrażam sobie dnia bez ćwieczeń... ale jak pojawi się jakiś okres, w którym nie mam czasu iść to zaczynam się przyzwyczajać do tego że nie ćwiczę i przestaję tego potrzebować....

w łóżku może być tak samo... w końcu żeby było ogniście i atrakcyjnie tzreba włożyć dużo pracy i wysiłku ( ) więc może teraz jej się zwyczajnie nie chce (choć w głowie bardzo tego potrzebuje)

porozmawiajcie co i jak..... może da się wrócić do stanu z początku??

trzymam kciuki i pozdrawiam
Posłużę się cytatem:
"Nie pociągasz mnie już fizycznie, nie wiem czemu, i nie wiem czy to kiedyś wróci, ale kocham Cię i będę z Tobą." - jakie jest wasze zdanie na coś takiego. W waszej opinii czy można się żenić/wychodzić za mąż w takiej sytuacji - czy tylko sprawimy sobie ból później?

Rozmawiamy b.dużo (są to bardzo trudne rozmowy dla nas obojga) ale posuwają nas naprzód - tutaj nie ma magicznej pigułki. Tylko pytanie -
ślub -> tak,nie, odłożyć?

(przełożenie/odwołanie ślubu na dzień dzisiejszy to ok. 20K zł zmarnowanych pieniędzy - suma duża, ale szczęście nasze jest dla mnie/nas bezcenne - więc nie chcę żeby sugerować się żadnymi względami "praktycznymi")
Jerome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:56   #1843
skimos
Zakorzenienie

co do CC to moja siostra miała - blizny nie widać, jest w kształcie półkola na podbrzuszu - tam, gdzie akurat kończą się majtki (biodrówki). Ale już 7h po CC kazali jej wstać i iść pod prysznic o własnych siłach, ogólnie chodzić :P tyle że w szpitalu musiała 3 dni po CC zostać. Rodziła 6h, potem dziecku zaczął puls słabnąć a ona zaczęła panikować, przewieźli na salę operacyjną, 30sekund i po sprawie (relacja szwagra).

Ins a lepiej się czujesz? No, dobrze że TŻ się pokazał z dobrej strony

Motylku coraz gorsze te czasy.. TŻ już mi mówił że trzeba mi sprawić gaz jakiś, nie tylko jeśli chodzi o podobne do twojej sytuacje (raczej takowych unikam), ale też jakiś bezdomny może się przyczepić do niego i mi zrobić krzywdę jak mnie skojarzy (no bo bądź co bądź ma z nimi na pieńku - musi ich z galerii wyrzucać).

Justyna super że autko jest

EDIT: Jerome jeśli wątpliwości są, to należy się nad ślubem zastanowić - ale wspólnie. Chociaż wg mnie jeśli zdecydowaliście się w pełni świadomie na ten krok, i SIĘ NAPRAWDĘ KOCHACIE, to ochota na sex przyjdzie, trzeba tylko podgrzać atmosferę.

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-03-25 o 20:59
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:57   #1844
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Jeśli chodzi o nacinanie, to warto to ustalić przed porodem. Bo to jest coś, co się powinno stosować w ramach pomocy dla rodzącej. A w Polsce niestety stosuje się "profilaktycznie". Statystycznie około 20-30% kobiet powinno mieć krocze nacięte, a w praktyce ma ponad 80%. Takie działanie automatyczne lekarzy
A to dlatego, że czesto naturalne pęknięcie podczas normalnie przebiegającego porodu jest mniejsze, niż takie cięcie "profilaktyczne" przez lekarza.

Czytałam o tym niedawno, były też podane inne rzeczy, na które warto zwrócić uwagę, co jest niepotrzebne, co konieczne, a co opcjonalne.
Stary 2010-03-25, 20:59   #1845
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
a ja lubię obserwować jak M. siusia
łooo matko...co za wyznanie , Ilsa jaka perwersja
nigdy nie widzialam zadnego z facetow z ktorymi bylam siusiajacego i szczerze mowiac nie chcialabym widziec raczej

Cytat:
Jeśli chodzi o to skrępowanie fizjologią to u nas nie ma go chyba zbyt wiele czasem jak on jest w łazience i bierze prysznic, to wchodzę i robię siku i odwrotnie, ale zwykle staramy się wychodzić raczej swobodnie gadamy o takich rzeczach
kurcze no to ja chyba naprawde inna jakas jestem - nie wyobrazam sobie takiej sytuacji w ogole - co innego przy przyjaciolce sikac - to mi sie zdarzalo ale przy facecie - w zyciu

Cytat:
hehhh no niezle to bylo - sie rozszaleli

Cytat:
Ech i przechodziłam obok tego jubilera,gdzie z M. oglądaliśmy obrączki i to był ból
ojjjj

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

Oglądaliśmy z TŻtem z zapartym tchem

W ogóle, to muszę go publicznie pochwalić
Strasznie o mnie dba w czasie tej mojej choroby, robi zakupy, zapłacił rachunki, a nawet dzisiaj pobiegł do sklepu, bo zachciało mi się.... makreli
I przynosi mi lekarstwa i parzy mi herbatki i robi mi masaże i w ogóle - kochany jest

Poza tym powiedział, że w pracy zrobił mi pierścionek z miedzi, tylko słabo wyszedł, bo musi jeszcze poćwiczyć albo jakiś ładny srebrny kupić
oby mu tak zostalo...bo jak nie to...

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
mam tak samo jak Ty też jestem wstydzioch w tych sprawach
nooo to juz jest nas trzy wstydliwe
Stary 2010-03-25, 21:08   #1846
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
co do CC to moja siostra miała - blizny nie widać, jest w kształcie półkola na podbrzuszu - tam, gdzie akurat kończą się majtki (biodrówki). Ale już 7h po CC kazali jej wstać i iść pod prysznic o własnych siłach, ogólnie chodzić :P tyle że w szpitalu musiała 3 dni po CC zostać. Rodziła 6h, potem dziecku zaczął puls słabnąć a ona zaczęła panikować, przewieźli na salę operacyjną, 30sekund i po sprawie (relacja szwagra).
Szpitalom zależy, żeby jak najszybciej "pozbyć się" pacjenta. A Twoja siostra nie skarżyła się na jakieś bóle, niedogodności itp? Bo jak patrzyłam na sposób w jaki wstawała z fotela żona kuzyna P. to mi się słabo robiło... a to już było dobre dwa-3 tygodnie po akcji...
Cytat:
Jeśli chodzi o nacinanie, to warto to ustalić przed porodem. Bo to jest coś, co się powinno stosować w ramach pomocy dla rodzącej. A w Polsce niestety stosuje się "profilaktycznie". Statystycznie około 20-30% kobiet powinno mieć krocze nacięte, a w praktyce ma ponad 80%. Takie działanie automatyczne lekarzy
A to dlatego, że czesto naturalne pęknięcie podczas normalnie przebiegającego porodu jest mniejsze, niż takie cięcie "profilaktyczne" przez lekarza.

Czytałam o tym niedawno, były też podane inne rzeczy, na które warto zwrócić uwagę, co jest niepotrzebne, co konieczne, a co opcjonalne.
Czasami z ciekawości sobie czytam o tych sprawach i szczerze mówiąc to teraz mam mętlik w głowie, a co będzie jak będę rzeczywiście w ciąży chodzić (mam nadzieję, że kiedyś będę ). Co potrzebne, co nie - ogrom informacji trzeba przetrawić i multum decyzji podjąć

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Wysłałam maila do tego gościa od perfum. 3majcie mocno kciuki
Stary 2010-03-25, 21:12   #1847
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa ale to krocze potem zszywają. I to często tak,że jest potem nawet ciaśniej

Cytat:
Przecież zaszywają później co trzeba lepiej nacinać w sposób kontrolowany, niż by miało samo malowniczo pęknąć
bleeee ! Pękająca skóra ? Ja dziękuję
Cytat:
Napisane przez Jerome Pokaż wiadomość
Posłużę się cytatem:
"Nie pociągasz mnie już fizycznie, nie wiem czemu, i nie wiem czy to kiedyś wróci, ale kocham Cię i będę z Tobą." - jakie jest wasze zdanie na coś takiego. W waszej opinii czy można się żenić/wychodzić za mąż w takiej sytuacji - czy tylko sprawimy sobie ból później?

Rozmawiamy b.dużo (są to bardzo trudne rozmowy dla nas obojga) ale posuwają nas naprzód - tutaj nie ma magicznej pigułki. Tylko pytanie -

(przełożenie/odwołanie ślubu na dzień dzisiejszy to ok. 20K zł zmarnowanych pieniędzy - suma duża, ale szczęście nasze jest dla mnie/nas bezcenne - więc nie chcę żeby sugerować się żadnymi względami "praktycznymi")
ja jestem z moim TŻ ponad 2 lata i nadal pociąga mnie fizycznie. Na pewno po 20 latach tak mocno już nie będzie bo to naturalne będziemy słodkimi starcami z kotami, zagadanymi w rozmowach. I z każdym dniem kocham go coraz bardziej, nie wyobrażam sobie że miałby mi się odwidzieć jeżeli chcesz ratować związek to na pewno nie rozpieszczaniem swojej narzeczonej bo się do tego przyzwyczaiła i traktuje Cię jak mamusię, która musi się opiekować i być miła

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
łooo matko...co za wyznanie , Ilsa jaka perwersja
nigdy nie widzialam zadnego z facetow z ktorymi bylam siusiajacego i szczerze mowiac nie chcialabym widziec raczej
bo on tak słodko siada mam nawet 3 zdjęcia jak siusia ale wam nie pokażę

Stary 2010-03-25, 21:12   #1848
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest tak śmieszne jak P I Z D R A W I A M carmelka

eee, to Ty jesteś jak ja - nie da Ci się dogodzić ja czasem myślę, że chciałabym podróżować po prostu, imać się różnych prac i zwiedzać świat, a potem myślę sobie, że kocham Tychy i nie chciałabym z nich nigdy wyjechać na stałe
taki nasz urok!

no ja wiem, wiem też tak mam tylko mnie czasem (a nawet często) łatwiej coś napisać, niż to zwerbalizować...
Jakbyście wiedziały jak ja wczoraj z tą moją bestfrend gadałam tragikomedia!
Kochana jesteś taka ja ja Kocham Cię Ożeń się ze mną

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jak się wprowadzałam z Krk to płakała. Zwłaszcza, że przenosiłam się do "złej i brzydkiej warszawy". A teraz całkiem zadowolona jestem i wcale nie rozpaczam. Bo najważniejsze dla mnie jest mieszkanie z TŻ -tem a nie w mieście z ładnym rynkiem.
Ja będę płkać też długo po wyprowadzce cos czuję... Nie tyle co kocham rynek, Kazimierz itd, ale kocham historię tego miasta i to, że mam wiedzę na ten temat i mogłabym pracować tu i robić to co kocham, czyli nauczać innych o tym co sama wiem.
Cytat:
Pagka, jak już się sprowadzicie do Trójmiasta to przynajmniej jakąś Zazdrośnicę bym miała blisko zapraszam
A obiecujesz, że będziemy sobie robiły 2osobowe zloty?
Cytat:
to ja im oszczędzę kosztownych badań bo się boję porodu i dam w łapę byleby mnie cięli wiem, że każda operacja to ryzyko, ale jednak jak widzę, że na yt nawet kotka płakała z bólu to po co ? Dziecko nie ma mi się kojarzyć z bólem. Myślałam kiedyś też o wodnym porodzie ale moja pani od wzroku mówi, że u mnie już są początki jakiegoś odklejania i nie powinnam rodzić
Łapówkara!
A serio to się dziwie takim osobom jak Ty. Przecież cc to jest normalna operacja...
Moja mama ze swoich doświadczeń mówi, że cc chcą zazwyczaj takie panienki "słodkie idiotki", które boją się bólu porodu, ale chyba nie zdają sobie sprawy, że po cesarce ból też jest. Ja nie mówię, że w Twoim wypadku tak jest, ale wynika tak z dwdziestokilku letniej obserwacji mojej mamy

A w ogóle to już mi mniej więcej dół przeszedł. Mój TŻ wrócił i powiedział, że idziemy coś zjeść To poszliśmy na rynek I po drodze mijaliśmy Galerię Krakowską gdzie była ewakuacja, bo podobno bombę podłożyli. Ale jakie przez to się tłumy na ulicach zrobiły... Masakra

Edytowane przez pagka
Czas edycji: 2010-03-25 o 21:14
pagka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:15   #1849
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Łapówkara!
A serio to się dziwie takim osobom jak Ty. Przecież cc to jest normalna operacja...
Moja mama ze swoich doświadczeń mówi, że cc chcą zazwyczaj takie panienki "słodkie idiotki", które boją się bólu porodu, ale chyba nie zdają sobie sprawy, że po cesarce ból też jest. Ja nie mówię, że w Twoim wypadku tak jest, ale wynika tak z dwdziestokilku letniej obserwacji mojej mamy
ale ból operacji już znam a poród to strach przed nieznanym i jeszcze opowieść babci że koleżance wstrzyknęli znieczulenie oponowe w kręgosłup i nie chodzi

Stary 2010-03-25, 21:16   #1850
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
bo on tak słodko siada mam nawet 3 zdjęcia jak siusia ale wam nie pokażę
no co ty - zabilabym jakby mi ktos podczas sikania fotki robil - no ale to moze ja dziwna jestem ....

a w ogole - siada podczas sikania? facet?
Stary 2010-03-25, 21:17   #1851
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
no co ty - zabilabym jakby mi ktos podczas sikania fotki robil - no ale to moze ja dziwna jestem ....

też tak właśnie nad tym myślę...

Chyba jednak jestem dość... konserwatywna...
Stary 2010-03-25, 21:19   #1852
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerome Pokaż wiadomość
Posłużę się cytatem:

kurcze.... usłyszeć coś takiego..... nie wiem co poradzić.... fizyczność w każdym związku (małżeńtwo ,narzeczeństwo...) jest bardzo ważna.... i owszem zdarza się, że ktoś nie potrzebuje bliskości, ale raczej rzadko trafią na siebie dwie takie osoby (bo Ty jej potrzebujesz prawda?)....

wiem, że po takich słowach czujesz się okropnie.... a im więcej będziesz tego słuchał tym większa stanie między Wami ściana.... to nie jest dobre, jeśli ona mówi, że nie pociągasz jej fizycznie

a podała powód o co chodzi? co konkretnie się zmieniło?

może fakt samego ślubu powoduje że Twoja kobieta siada na laurach, pewna stabilizacji i obojętna na Twoje potrzeby..... bo związek to jesteście WY.... a nie ona i jej pociąg do Ciebie... jeżeli ona zrozumie też Twoje potrzeby to będzie się starała żeby jednak Wasze pożycie (niebawem już małżeńskie) było doskonałe... i wprowadzi nowe rzeczy, nowe potrzeby (no chyba że ich nie ma.... - a to nie za dobrze)

nie tylko Ty masz się starać i jeszcze dostawać po głowie takimi słowami....

może trochę chaosu w mojej wypowiedzi, ale widzę w Tobie naprawdę fantastycznego gościa i widzę jak to przeżywasz.... i nie dziwię się bo ja też kiedyś usłyszałam, że nie jestem już tak atrakcyjna jak kiedyś, że nie pociągam partnera jak na początku... i wiesz co? nie jestem już z nim i teraz mam obok siebie osobę, która zawsze mówi mi że jest jej ze mną cudownie, a kiedy jest źle to staramy się OBOJE to naprawić i coś urozmaicić.... przykro mi... jeszcze raz życzę żeby wróciło to co Wam gdzieś uciekło...

a ślub??????? ...... w takiej sytuacji chwilowo bym odwołała.... może i strata pieniędzy, ael przed Tobą całe Twoje życie ( i nie daj Bóg żeby całe życie ze słowami "nie pociągasz mnie fizycznie jak kiedyś..... tak kocham Cię, ale....") musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie czy jesteś w stanie unieść taką sytuację....

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2010-03-25 o 21:25
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:23   #1853
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ból operacji już znam a poród to strach przed nieznanym i jeszcze opowieść babci że koleżance wstrzyknęli znieczulenie oponowe w kręgosłup i nie chodzi
Taaa jak ja bym słuchala opowieści ludzi to bym z domu nie wychodziła...
Ilsa kobiety od wieków rodziły i nadal rodzą, więc nie wiem skąd ten strach przed porodem. Chyba z głupich amerykańskich filmów, na których kobiety drą się wniebogłosy..

Cytat:

Też mnie to zdziwiło
A w ogóle to mój M. by mnie zabił za przyglądanie mu się w takich sytuacjach, zresztą ja go też gdyby mnie podglądał. Na szczęście nie mamy takich ciągot..
Stary 2010-03-25, 21:23   #1854
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

ojeju no, rok temu mu 3 fotki pstryknęłam i jedna mi się podoba bo ma śmieszną minę nie wgapiam się przecież jak mu leci mocz, ale miło mi że mnie tam dopuszcza czy coś a nawet się dziwi jak on idzie siusiać a ja zostaję w pokoju zamiast się oprzeć o framugę i z nim gadać

no i siada bo mu tak wygodnie, po co ma zasyfiać klapę ?

pagka, a się nie drą w niebogłosy ? Jak w powiązanych na youtube w jednym z waszych filmików była rodząca kotka to widać było że cierpi i płacze

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-25 o 21:24
Stary 2010-03-25, 21:26   #1855
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Szpitalom zależy, żeby jak najszybciej "pozbyć się" pacjenta. A Twoja siostra nie skarżyła się na jakieś bóle, niedogodności itp? Bo jak patrzyłam na sposób w jaki wstawała z fotela żona kuzyna P. to mi się słabo robiło... a to już było dobre dwa-3 tygodnie po akcji...
Tylko że ją szwy ciągną, no i ogólne osłabienie (bo była na przeciwbólowych). Ale ogólnie to chciała jak najszybciej do domu bo rodziła 22 grudnia A do domu wyszła 26.12. (wiadomo zalecenia żeby nie dźwigać etc). Trochę jej się później szwy babrały z jednej strony to poszła do szpitala i od razu tam oczyścili i już zdjęli.

EDIT: ależ kobiety się drą wniebogłosy ale nie wszystkie ofkoz (jednak większość). Ale to wiadomo od kobiet zależy. Jedna dziewczyna w szpitalu siostry rodziła aż... 30min

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-03-25 o 21:28
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:28   #1856
pagka
Wtajemniczenie

Ilsa wiadomo, że może nie jest to przyjemne, ale z tego co moja mama mówi tonie ma czegoś takiego jak darcie się. Kobiety np jęczą z bólu, może i część się drze, ale czy nie zauważyłaś, że na każdym amerykańskim filmie, który dotyka tą tę tematykę kobieta wrzeszczy? Chyba po to, aby widz wiedział, że to podniosła chwila jest
Stary 2010-03-25, 21:29   #1857
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
ojeju no, rok temu mu 3 fotki pstryknęłam i jedna mi się podoba bo ma śmieszną minę nie wgapiam się przecież jak mu leci mocz, ale miło mi że mnie tam dopuszcza czy coś a nawet się dziwi jak on idzie siusiać a ja zostaję w pokoju zamiast się oprzeć o framugę i z nim gadać

no i siada bo mu tak wygodnie, po co ma zasyfiać klapę ?

pagka, a się nie drą w niebogłosy ? Jak w powiązanych na youtube w jednym z waszych filmików była rodząca kotka to widać było że cierpi i płacze
hmm... w domu miałam 2 facetów - kolesia matki i mojego brata...
również mojego TŻta..
również kolegów..
i o ile wszyscy są trzeźwi - to nie zauważyłam, żeby syfili kibelek...
Stary 2010-03-25, 21:31   #1858
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
EDIT: ależ kobiety się drą wniebogłosy ale nie wszystkie ofkoz (jednak większość). Ale to wiadomo od kobiet zależy. Jedna dziewczyna w szpitalu siostry rodziła aż... 30min
mimo znieczulenia ? Mateusz mówi, że chciałby być przy porodzie ale odnoszę wrażenie, że uważa, że mnie trochę potrzyma za rączkę a dziecko magicznie ze mnie wyskoczy

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Ilsa wiadomo, że może nie jest to przyjemne, ale z tego co moja mama mówi tonie ma czegoś takiego jak darcie się. Kobiety np jęczą z bólu, może i część się drze, ale czy nie zauważyłaś, że na każdym amerykańskim filmie, który dotyka tą tę tematykę kobieta wrzeszczy? Chyba po to, aby widz wiedział, że to podniosła chwila jest

Stary 2010-03-25, 21:31   #1859
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
też tak właśnie nad tym myślę...

Chyba jednak jestem dość... konserwatywna...
ja zdecydowanie w pewnych sprawach teez konserwatywna jestem jak widac
Stary 2010-03-25, 21:32   #1860
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
hmm... w domu miałam 2 facetów - kolesia matki i mojego brata...
również mojego TŻta..
również kolegów..
i o ile wszyscy są trzeźwi - to nie zauważyłam, żeby syfili kibelek...
nie wiem ale po co mam mu się wtrącać jak siusia ? Niech sobie siusia tak jak lubi to tak jakby on się mnie czepiał że inaczej składam papier do siusiu a inaczej do tego drugiego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości