|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świeżość z duszą :)
ja ostatnio stwierdziłam, że mam dość świeżych zapachów i zaczęłam zastanawiać się nad kupnem czegoś bardziej klasycznego i cięższego
bardzo lubię się skrapiać J'adore i Dune
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie posiadam typowych świerzaków, w ogóle nie lubię nic w typu Cool Water. To co będę używać w okresie wiosenno- letnim to Le Feu Light, Miracle, czasami resztkę Pure, lubię również Hot Couture i L'or tak sobie nałożyć już pod wieczór.
Chciałabym mieć ogródek nilowy i śródziemnomorski, wypróbować Essencia de Duende
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Tego lata ja zamierzam pachniec: Ogródkiem nilowym (jak zdobede), Eau d'Orange verte (juz mam ale jest bezduszne), Sidney, i jak narazie staram sie namówić TŻ-a na Pasiflora-e lub Bahiana-e (po wtorkowej wyprawie dostałam na ich punkcie świra). W miedzyczasie pewnie bedzie popsikiwanie sie innymi świerzuchami (ENVY, Eclat d' Arpage, Moshino I love lowe, Leau par Kenzo, Samba Nova, no i esencia de Duende itd.) ale te to bedzie głowna dominacja.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nilowy jest sympatyczny, ale mnie nie pociąga , natomiast Śródziemnomorski... mmmm...
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Summer Kenzo jest "niegłupi"
na ciepłe dni. Niby świeży a przełamany migdałową goryczką. Na mnie robi się koniec końców słodki (jak większość zapachów) a na mojej koleżance pieprzowy. Oba efekty są ciekawe
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Skin Trussardi,ogrodki Hermesa, Flora Bella Lalique(kwiatowy swiezak)
wczoraj odkrylam ,ze Hiris doskonale nadaje sie na lato mam lekkie skojarzenia z Ogrodkiem Srodziemnomorskim(pewnie tam marchewa )Mandragore A.Goutal(ziolowo-cytrynowy) |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze ciekawi mnie Ciel Amouage, Eternity pisała, że pachnie podróżą jachtem po błękitnym morzu
.Cóż za rozkosz tak pachnieć będąc w mieście |
|
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To prawda-takie miałam pierwsze skojarzenia z tym zapachem.Jest on równocześnie zimny i gorący(przebija przez inne nuty zapach srebrnego kadzidła i ociepla całą kompozycję).Więcej napisałam w mojej recenzji tego zapachu na KWC Ogolnie bardzo mi się podoba![]() Jeśli chodzi o moje typy zapachów swieżych ale z duszą to ja stawiam na Violette-Menthe Jean-Charles Brosseau oraz na Eclat d`Arpege Lanvin.Ten pierwszy jest idealny na naprawdę upalne dni gdy dosłownie nie ma czym oddychać.Uwielbiam ten zapach i pewnie nie wytrzymam i zakupię go na lato.Co do Eclat Lanvin to jest to zapach na dni nieco chłodniejsze(ale też gorące )albo na ciepłe letnie wieczory.Ja w nim czuję bardzo wyraźnie bez i fiołki Także bardzo mi się podoba-bardzo lubię tego typu zapachy Co do Nilu Hermesa jest świeżo-soczysty i także ma duszę Jednak mnie nieco męczy A szkoda bo to bardzo ciekawy zapach..
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Blue Ralpha Laurena ożywia mnie a Clinique happy dodaje skrzydeł tak jak Red bull
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w prezencie Lacoste Touch of sun. Jak "trzyma" się na skórze, czy któraś z Was używała tego zapachu?
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ligea "La Sirena" Carthusii
Trudno to nazwać świeżakiem Bahiana MPG - to jest dopiero letnie owocowo-drzewne cudo Oba Ogródki - to już chyba pisałam i Mandragore AG, o której wspomniała Evee. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
ja wybieram ostatnio głównie:
Pamplelune ILA Premier Figuier EX Mandragore Tygryska Kashaya Birmane Helitrope DKNY woman ogródki sa fajne - ale na mnie oba okropnie nietrwałe, więc napewno nie kupię - choć przez moment śródziemnomorski mnie kusił ![]() w upalne lato dołączy Mentafolia i Les Nuits d'Hadrien |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam linkę do podobnego wątku, który załozyła niedawno Olaola
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=dusz%B1 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Demoniku, połączysz te wątki? |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Od zapachów świeżych zaczynałam moją przygodę z perfumami i do dzieiejszego dnia mam do nich ogromny sentyment.
Na letnia porę mam Chic, Be delicious, Skin, Eclat d'Arpege, Amor Amor, Esencia de Duende, Curious. Ostatnio namiętnie pokochałam Essence Marca Jacobsa(dzieki próbce od miłej forumki)- przepiękny świeży zapach z duszą, żałuję że w Polsce całkowicie niedostępny...
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Homyczku .
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Świeży zapach z duszą
Wracam do wątku, poznałam Ciel
i cóż, wspaniały flakon ale zapach- nie oszołomił mnie. Owszem jest ładny, świerzy ale według mnie za bardzo koloński. Może moja skóra tak reaguje. Niestety nie wywołuje u mnie skojarzeń jachtu mknącego po lazurowych falach, a szkoda.Jest to po prostu elegancki zapach, ale jakby wtórny, bynajmniej nie innowacyjny. A tak się napaliłam
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
u mnie tego lata zresztą jak w ubiegłym roku niezmiennie addict eau de fraiche , może nie taki typowy świeżak ale cudnie się rozwija zostanie ze mną rush 2, malinkowy hot couture edt oraz ostatni nabytek od sympatycznej wizażystki haaloween piękny jest - Izuniu dziękuje
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Ivanka, bardzo się cieszę, że del pozo sprawił ci radość i pięknie na tobie pachnie, zawsze się dziwię, jak różnie perfumy przeobrażają się na skórze.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ligia, trzymam Cię za słowo - " wal jak w dym"
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do mojej listy musze dozucic jeszcze YR Ming Shu i Pume Jamaice.... |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogromniasta prośba do Dziewczyn, które znają / mają Image Woman Cerrutiego: czy możecie mi wskazać coś, co pachniałoby podobnie?
Dzięki temu wątkowi już wiem, że "w pewnym momencie" Image staje się podobny do Light Blue No ale tak GENERALNIE do czego jest podobny? Czy jest w ogóle coś takiego?Opisy na KWC brzmią intrygująco, ale boję się kupić zupełnie w ciemno. Promocyjna cena w Rossmanie bardzo kusi, ale ten brak testera... ![]() |
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc nie kupuję tej teorii!A jak pachną dresiary nie wiem i mnie to nie interesuje. Omijam je szerokim łukiem. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Świeży i z duszą jest na pewno Aquazur od Lancastera i moja miłość dzisiajsza Clinique Happy (odswiezalem poamiec i ten zapch mnie sie spodobal)
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
przychodzi mi na mysl wlasnie do glowy tylko ten, w ktorym sie na nowo zakochalam - Halloween J del Pozo
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to podroby, bo wachalam kiedys chyba Bi-Es ktory pachnial identycznie, normalnie nie roznil sie zadna nuta i to wlastnie troche zrazilo mnie do tego zapachu
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Lanvin Eclat d'Aperge
Hermes Un Jardin sur le Nil Dior J'adore Lancome o Oui |
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Zgadzam sie z damskim Cielem.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostalych dwoch niestety nie znam
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zapach świeży z duszą, to moja ukochana esencia de Duende. Kocham, lubię, sznuję...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

bardzo lubię się skrapiać J'adore i Dune 

. Nilowy jest sympatyczny, ale mnie nie pociąga
, natomiast Śródziemnomorski... mmmm...
)

A szkoda bo to bardzo ciekawy zapach..
Trudno to nazwać świeżakiem 

i to wlastnie troche zrazilo mnie do tego zapachu