Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 12:42   #3991
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
A co do związków na odległość ,to współczuję wam. My tak żyliśmy przez większą część naszego małżeństwa i to nic dobrego nie przyniosło, no ale cóż takie teraz są czasy My trzy lata temu stwierdziliśmy że lepiej tu razem i skromniej niż tak na odległość bo tylko się człowiek odzwyczaja od siebie a dzieci na tym cierpią.
Tak. Niestety taka prawda.
My teraz jak najszybciej splacic, by muc wogole miec za co pampersy dla dzidzia kupowac, a nie wszystko na pozyczke dawac. A potem juz tylko razem.
Mezowi tez sie to nie podoba. Ale inaczej to by bylo tak: jego od rana do nocy brak przez 6 dni w tygodniu-praca+nadgodziny+fuchy by jakos cos wyszkrobac na rate, my i tak same w domu, do tego strach ze cos moze wypasc-jakas choroba i nie bedzie nas stac, albo ze na podstawowe rzeczy braknie. I tak przez 20-28 lat!
A tak jeszcze ok roku.. marzec/maj chyba koniec. No od listopada jezdzi, czyli 1,5 roku rozłąki..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 12:42   #3992
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

wikimi, madziorek026 - śliczne ciuszki
Carmena_ śliczny, mały brzunio!!!
hd2005 - wiesz za co wysłałm Ci maila. A gdzie jest Nowy Dwór Mazowiecki o gdzież chyba na Mazowszu? Bo mamy zaproszenie na ślub właśnie tam w czerwcu a wesele jest w Modlinie. Pisałaś, że jesteś z Mazur dobrze pamiętam?

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-03-26 o 12:45
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 12:46   #3993
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
idealnecialo zatem rozumiemy się doskonale a co do narzekania to nie zauważyłam specjalnie żebyś tylko i wyłącznie to tutaj robiła więc aż taka zrzęda z Ciebie nie jest mój akurat jest nazbyt wylewny i ale kocham go za to, jednak problem jest we mnie, że nie potrafię okazywać uczuć, teraz fakt, o dziwo częściej mi się zdarza przypływ miłosny ciężkie jest też to że mimo że mamy razem mieć dziecko, to rodzice nie zgadzają się na sypianie w weekendy razem. więc tak sobie sypiam sama cały czas. a na misie już jestem za stara niestety, więc przytulam się sama do siebie ale jak jakaś dziewczyna tu niedawno pisała że obudził ją tż całujący brzuszek w nocy to aż mi łezka poszła, słodkie to było.
Ja bym chyba nie wytrzymala, rozłaka a potem jeszcze spac osobno :/.
Heh wiesz moze sie boja ze wyskoczą blizniaki ze wspolnego spania

Jestem ciekawa jak by to bylo miec kogos nazbyt wylewnego, musialoby to byc ciekawe doswiadczenie..

Tak pamietam te calusy w brzuch.. . Mi tego bardzo brakuje, tzn nigdy tego nie doswiadczam ze strony meza, chyba ze jak mu powiem by to zrobil, to z oporem ale czasem zrobi.
Raz chyba czy 2 razy przylozyl reke do brzucha bo byl ciekawy czy kopie.
A tak to woli lapac za cycuchy bo niby ze urosly :p a tam ich nie ma..
Stary 2010-03-26, 12:47   #3994
itakasia
Zakorzenienie

Carmena
ale ja nie napisalam ze je lubie, wrecz przeciwnie. sa dla mnie powodem jakiegos kompleksu. np nie pokaze wam w pelni mojego brzucha. ale na szczescie rozstepy sa tam gdzie mnie oglada glownie moj tz ktorych ich nie widzi a dla swiata ubieram sie tak ze ich nie widac. natomiast gdyby ktos mi kazal wybierac i mialabym swiadomosc jak bedzie wygladal moj brzuch po ciazy to i tak bym wybrala macierzynstwo. ja uwazam ze to mimo wszystko niewielka cena.
Stary 2010-03-26, 12:47   #3995
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
idealnecialo Macie racje, ze zdecydowaliscie sie to zrobic teraz i jak najszybciej. Jak juz malenstwo bedzie na swiecie bedzie potrzebowalo Was oboje, a teraz w ciazy Ty poradzisz sobie sama bez problemu.
Wiadomo, raz lepiej raz gorzej...ale trzeba myslec, ze jest tak tylko przez chwile.
Po urodzeniu jeszcze dzidziek sobie poczeka na tate.. z 8-10 miesiecy.. Ale lepsze chyba taka rozłąka niz gdyby przez 20 lat mial taty nie widywac, tata nie miec czasu przez tyle lat.
Stary 2010-03-26, 12:48   #3996
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Włączyli.
Hurra, zdążę się wykąpać i wszystko na wyjazd przygotować .
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Carmena
jesli chodzi i uczucia i rozmowy to u nas raczej nie ma takiego problemu. moze na poczatku malzenstwa bylo ciezej ale teraz na biezaco rozwiazujemy problemy i duzo rozmawiamy o nas, o tym co nas cieszy a co martwi itp. a to dlatego ze ja straszna gadula jestem i musze wszystko z siebie wyrzucic a moj tz stopniowo sie otworzyl
Ja to jestem bardzo otwarta i mogłabym całymi dniami eseje pisać o tym, jak bardzo kocham i jak uwielbiam taki stan...

Mimo, że u mnie w domu tego nie było. Moi rodzice nie mówili o miłości ani do nas, ani do siebie. Kiedy mój tata zginął, postanowiłam to zmienić i stopniowo zbliżałam się do mamy, najpierw głaskałam, gdy było jej ciężko, potem przytulałam i jak gdzieś wyjeżdżałam, to pisałam kartki, że ją kocham. Jak wracałam- była innym człowiekiem. Szczęśliwszym.
Teraz na głos się tego też między nami nie mówi, ale czuje się.

Za to u Łukasza, to jest rzeka miłości i uczuć- rodziców do siebie nawzajem i do dzieci. Przytulają, całują, mówią, że kochają (do mnie już też). To jest miłe.

Nie wyobrażam sobie mojego życia bez okazywania miłości. My potrafimy w ciągu kilku godzin rozłąki pisać do siebie, jak bardzo tęsknimy.. I to się czuje. Dopiero jak Ł. wraca z pracy, zaczynam normalnie funkcjonować. Tylko przy nim czuję, że żyję.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 12:49   #3997
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

a moj znowu uciekl gdzies, dzis mam juz 80 ;/ za to biust rosnie non stop pelne 95cm jakich w zyciu nie mialam
mi też ucieka czasem, najbardziej z rana-wstaję, patrzę a tu pstro dopiero po czasie mi jakby puchł, no i oczywiście po śniadaniu
a co do biustu to Twój pewnie tak -> koleżance biust został po ciąży (większy) więc może i Tobie zostanie

Ostatnio mówiłam że mi biust nie rośnie i się myliłam już mam 99, a miałam przed ciążą 94, więc i muszę zainwestować w cyconosze o rozmiarze C, ależ mi się to fajnie pisze

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 12:53   #3998
papeteria
Zakorzenienie

Ach jaka piękna pogoda.....co poniektórzy to na krótki rękaw chodzą
wracając kupiłam banany nutelle i dżem pożeczkowy z myślą o nalesniorkach
szwagierka miała mieć dziś cesarke o 10:00 szwagier ma dać znać popołudniu co i jak
misiulka
no cebulka była pyszna i jeszcze taki chlebek uduszony na niej.
zuziunia
wikimi fajne zakupki
carmena już coś tam widać
madziorek fajny brzusio i ciuszki obwód prawie taki jak mój , nie powiedziałabym że masz aż tyle
anuszka za tą kiełbache z ogniska a jeszcze powiedz , że ziemniaczki to już wogóle
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 12:53   #3999
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-03-26, 12:54   #4000
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym chyba nie wytrzymala, rozłaka a potem jeszcze spac osobno :/.
Heh wiesz moze sie boja ze wyskoczą blizniaki ze wspolnego spania

Jestem ciekawa jak by to bylo miec kogos nazbyt wylewnego, musialoby to byc ciekawe doswiadczenie..

Tak pamietam te calusy w brzuch.. . Mi tego bardzo brakuje, tzn nigdy tego nie doswiadczam ze strony meza, chyba ze jak mu powiem by to zrobil, to z oporem ale czasem zrobi.
Raz chyba czy 2 razy przylozyl reke do brzucha bo byl ciekawy czy kopie.
padłam ale nie przejmuj się, mój też a co do moich rodziców to może rzeczywiście są tacy nie douczeni ogólnie stwierdzili że im się nie będzie podobało to, że śpimy obok w pokoju i Bóg wie co tam robimy no sorry, ale bez ich wiedzy jak są obok i tak figlujemy w dzień choc to nie to samo bo trzeba cicho i jest full stresu

Cytat:
Po urodzeniu jeszcze dzidziek sobie poczeka na tate.. z 8-10 miesiecy.. Ale lepsze chyba taka rozłąka niz gdyby przez 20 lat mial taty nie widywac, tata nie miec czasu przez tyle lat.
ileeeeee?????????

itakasia po prostu znam dziewczyny, które mają 'uraz' i nie chcą więcej dzieci. ja pewnie nie będę patrzec na roztępy...bo jak już są, to co za różnica

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-26 o 12:56
Stary 2010-03-26, 12:56   #4001
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
No cóż, jej brzuch wygląda tragicznie. przed ciążą ważyła 53 kg, jak szła do porodu to cos koło 105... A potem w miesiąc straciła 30 kg... Do 53 nigdy nie dojechała, teraz waży gdzieś 65, jej córka ma 3 lata. Najmniej wazyła po porodzie 57, ale brzuch wyglądał STRASZNIE!! Dosłownie skórę mogła sobie wyciągnąć i położyć na stole Jak ma trochę tłuszczyku to lepiej to wyglada. Choć i tak o stroju kąpielowym może zapomnieć... Całe cialo w rozstępach. Nie wiem czemu tyle przytyła, byc może miała problemy hormonalne? Jednym słowem-tragedia. Teraz ma straszne kompleksy...
Ja sie boje czegos takiego, wlasnie wiszacego brzucha z ktorym tylko pod noz..
Pare zdjec (a widzialam gorsze-oczywiscie na zdjeciach):

http://chcebycpiekna.pl/files/operacja_brzuch_przed.jpg

http://www.chirurgia-plastyczna.tv/w...1257335080.jpg

http://www.chirurgia-plastyczna.tv/w...1198016589.jpg

http://www.chirurgia-plastyczna.tv/w...1255547380.jpg

http://www.chirurgia-plastyczna.tv/w...1255547380.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 12:59   #4002
Carmena_
Raczkowanie

idealnecialo aaaaa nie pokazuj mi takich rzeczy

idę robic naleśniki

maleństwo
Stary 2010-03-26, 13:00   #4003
wiolek1
Zadomowienie

wikimi ładniutkie ciuszki
Carmena no no brzuszek rośnie powoli pamietam 1 zdj to był płaski a teraz troszke wywaliło

a ja bym mojego wywaliła za granice chociaz na rok gdyby to mogło naszą sytuacje finansową polepszyć ( nie chce nawet myśleć co po macierzyńskim jak mi te 9 stów jeszcze zabiorą ) bo jeśli nic się nie zmieni to nigdy nie będzie odłożonej kasy ciągle tylko w tył nie mówiąc już wogóle o dorobieniu się czegoś swojego bo o tym to narazie moge sobie tylko marzyć ;/

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
U mnie w pępku 87cm, talia 77cm

dziś 21 tc usg dop.18:30

przytyłam od początku ok 6kg... biorąc pod uwagę że najpierw schudłam...
w nogi mi póki co nie idzie z czego się cieszę podejrzewam że potem trochę przytyję...

maleństwo się obudziło
a mi właśnie od miesiąca w nogi zawsze miałam 52-53 a teraz 55-56 masakra bo ja niska jestem 158 cm więc jeszcze nie tak strasznie zle ale kurde jak mi dalej bedzie szło to nie fajnie ;/ w pępku mam 91 w pasie 78 a kg na plusie już nie wiem ile bo każda waga co innego pokazuje ale jakbym miała patrzeć na moją domową to przed ciązą było 52 potem kilogram spadł i teraz jest 55 czyli że 3 kg chyba na plusie narazie a u gina 2 więc cholera wie

musze wam pokazać jaką moja babcia kurteczke na ciuchach kupiła nowa z metką za 15 zł
i tak najpierw pomyslałam że bardziej na dziewczynke bo niby falbanka przy zamku ale stwierdziłam ze kurde wcale jej nie widac a jest super i czerwień też na chłopaka może być na metce pisze 12-18 miesięcy więc moze w przyszłym roku na jesień się załapie

a i jeszcze kocyk z allegro jest tak milusi że sama chciałbym taki mieć

u mnie tak wiatr wieje że nie moge okna otworzyć bo by je rozwaliło ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 13:00   #4004
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
hd2005 - wiesz za co wysłałm Ci maila. A gdzie jest Nowy Dwór Mazowiecki o gdzież chyba na Mazowszu? Bo mamy zaproszenie na ślub właśnie tam w czerwcu a wesele jest w Modlinie. Pisałaś, że jesteś z Mazur dobrze pamiętam?
właśnie przeczytałam Strasznie się cieszę, że Ci się podoba

Nowy Dwór Mazowiecki - około 40 km od W-wy. Do Modlina ok. 43 km.

Tak, jestem z Mazur a właściwie z miasteczka na granicy Warmii i Mazur Niedaleko Mrągowa

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 13:00   #4005
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Obiadek w piekarniku. Rybka w folii i zapiekane ziemniaki z papryką i cebulą

idealneciało przestań się katować tymi ciagłymi myślami o kilogramach, rozstępach i nadmiernej skórze. Przecież to sie można wykończyć. Zamiast cieszyć się ciążą i tym, że maluszek zdrowy TY sie zamartwiasz o brzuch. Jesteś zgrabna i szybko wrócisz do formy.
Stary 2010-03-26, 13:04   #4006
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
anuszka za tą kiełbache z ogniska a jeszcze powiedz , że ziemniaczki to już wogóle
Być może, ale nie wiem ile mi się uda uzbierac i porąbać drewna, a do tego potrzeba dużo żaru i popiołu
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 13:04   #4007
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Obiadek w piekarniku. Rybka w folii i zapiekane ziemniaki z papryką i cebulą

idealneciało przestań się katować tymi ciagłymi myślami o kilogramach, rozstępach i nadmiernej skórze. Przecież to sie można wykończyć. Zamiast cieszyć się ciążą i tym, że maluszek zdrowy TY sie zamartwiasz o brzuch. Jesteś zgrabna i szybko wrócisz do formy.
dokładnie to już obsesja po co wogóle takie zdjęcia oglądać

wiolek fajne zakupki
Stary 2010-03-26, 13:04   #4008
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wikimi ładniutkie ciuszki
Carmena no no brzuszek rośnie powoli pamietam 1 zdj to był płaski a teraz troszke wywaliło

a ja bym mojego wywaliła za granice chociaz na rok gdyby to mogło naszą sytuacje finansową polepszyć ( nie chce nawet myśleć co po macierzyńskim jak mi te 9 stów jeszcze zabiorą ) bo jeśli nic się nie zmieni to nigdy nie będzie odłożonej kasy ciągle tylko w tył nie mówiąc już wogóle o dorobieniu się czegoś swojego bo o tym to narazie moge sobie tylko marzyć ;/

a mi właśnie od miesiąca w nogi zawsze miałam 52-53 a teraz 55-56 masakra bo ja niska jestem 158 cm więc jeszcze nie tak strasznie zle ale kurde jak mi dalej bedzie szło to nie fajnie ;/ w pępku mam 91 w pasie 78 a kg na plusie już nie wiem ile bo każda waga co innego pokazuje ale jakbym miała patrzeć na moją domową to przed ciązą było 52 potem kilogram spadł i teraz jest 55 czyli że 3 kg chyba na plusie narazie a u gina 2 więc cholera wie

musze wam pokazać jaką moja babcia kurteczke na ciuchach kupiła nowa z metką za 15 zł
i tak najpierw pomyslałam że bardziej na dziewczynke bo niby falbanka przy zamku ale stwierdziłam ze kurde wcale jej nie widac a jest super i czerwień też na chłopaka może być na metce pisze 12-18 miesięcy więc moze w przyszłym roku na jesień się załapie

a i jeszcze kocyk z allegro jest tak milusi że sama chciałbym taki mieć

u mnie tak wiatr wieje że nie moge okna otworzyć bo by je rozwaliło ;/
wow ale okazja z ta kurteczka fajniutka a falbanki prawie nie widac

my dzis obiadek na trasie (jak wreszcie uda nam sie wyjechac) staniemy za elblagiem w takiej smazalni ryb gdzie jest przepyszny okon smazony juz sie chyba nie doczekam

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-03-26 o 13:08
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 13:05   #4009
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, dziś tak pięknie i cieplutko na dworku
vette - dziękuję a przecieć ty też chyba co koło tego masz w pasie prawda???
Basia84 - piekny brzuszek
muminek co sie stalo??
A ja w niedzielę do gina, ciekawa jaka mała już jest duża i czy już się obróciła, bo ostatnio jeszcz nie.
Misulka, nie wiem czy pisałaś i ominęłam czy nie pisałaś
Czy Ty jesteś zapisana na jakieć ćwiczenia gdzieś tu w pobliżu albo do szkoły rodzenia? Bo ja planuję się zapisać do szkoły rodz. na łubinową ale nie wiem czy jest sens płacić 300zł za 4 spotkania skoro do porodu rodzinnego nie jest wymagane ukończenie takiej szkoły.
A czuję że parcieję i gnuśnieję w domu i chciałabym chyba zacząć się ruszać.
Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
idealnecialo zatem rozumiemy się doskonale a co do narzekania to nie zauważyłam specjalnie żebyś tylko i wyłącznie to tutaj robiła więc aż taka zrzęda z Ciebie nie jest mój akurat jest nazbyt wylewny i ale kocham go za to, jednak problem jest we mnie, że nie potrafię okazywać uczuć, teraz fakt, o dziwo częściej mi się zdarza przypływ miłosny ciężkie jest też to że mimo że mamy razem mieć dziecko, to rodzice nie zgadzają się na sypianie w weekendy razem. więc tak sobie sypiam sama cały czas. a na misie już jestem za stara niestety, więc przytulam się sama do siebie ale jak jakaś dziewczyna tu niedawno pisała że obudził ją tż całujący brzuszek w nocy to aż mi łezka poszła, słodkie to było.

dzidzia tu w weekendy zawsze cicho więc się nie martw, a w kwestii prądu to wykorzystaj ten fakt- piękna pogoda...jakiś spacerek czy cuś

hd ja już jestem trochę przyzwyczajona, no bo co zrobić
Ja pamiętam jak moi rodzice patrzyli krzywo, że mój były śpi u mnie albo ja u niego, oczywiście buntowali się ale co mieli zrobić jak zasnęliśmy u nas albo u niego? Mieli lecieć za mną i mnie wyciągać z wyra? A jak już się oswoili to woleli i tak żebyśmy spali u nas w domu a nie u "teściów" i tak 3 lata i ani dzieci z tego nie było ani ślubu (fakt, ze porzuciłam go chwilę dosłownie przez ceremoniałem ale to się wytnie )
Ja to pyskata jestem i zawsze byłam to bym pewnie wyszczekała coś w rodzaju, że już kolejnej ciąży z tego nie będzie.. albo, że jak nam się zachce kochać to nie musimy koniecznie w nocy, na łóżku i to pod kołdrą jak m się wydaje A jak zabronią mi się kochać w domu to będę to z nim robić gdzie indziej i tyle krew nie woda
O ja podła...

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 13:06   #4010
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Obiadek w piekarniku. Rybka w folii i zapiekane ziemniaki z papryką i cebul
Zgadzam się z Martą. Teraz trzeba się racjonalnie odżywiać, dbać o siebie itd. Po porodzie zabrać się za ćwiczenia i przejść na dietę.
Będzie dobrze idealne

Stary 2010-03-26, 13:07   #4011
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Być może, ale nie wiem ile mi się uda uzbierac i porąbać drewna, a do tego potrzeba dużo żaru i popiołu
Stary 2010-03-26, 13:07   #4012
vette
Zadomowienie

Cytat:
mimo wszystko ... warto troche poczekac by pozniej cieszyc sie soba
Mam kolezanke, ktorej maz wyjechal gdy jej corka miala 5 czy6 lat, teraz ma juz 9, widuje tate od swieta... nie wplywa to dobrze na dziewczynke ona teraz wlasnie potrzebuje ojca...jak przyjezdza patrzy w niego jak w obrazek, a jak wyjezdza baaardzo przezywa.
Smutne to...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mimo, że u mnie w domu tego nie było. Moi rodzice nie mówili o miłości ani do nas, ani do siebie. Kiedy mój tata zginął, postanowiłam to zmienić i stopniowo zbliżałam się do mamy, najpierw głaskałam, gdy było jej ciężko, potem przytulałam i jak gdzieś wyjeżdżałam, to pisałam kartki, że ją kocham. Jak wracałam- była innym człowiekiem. Szczęśliwszym.
Teraz na głos się tego też między nami nie mówi, ale czuje się.

Za to u Łukasza, to jest rzeka miłości i uczuć- rodziców do siebie nawzajem i do dzieci. Przytulają, całują, mówią, że kochają (do mnie już też). To jest miłe.

Nie wyobrażam sobie mojego życia bez okazywania miłości. My potrafimy w ciągu kilku godzin rozłąki pisać do siebie, jak bardzo tęsknimy.. I to się czuje. Dopiero jak Ł. wraca z pracy, zaczynam normalnie funkcjonować. Tylko przy nim czuję, że żyję.
az sie wzruszylam. W mojej rodzinie czulosci brak, u TZ roznie ale na pewno sa bardziej wylewni niz moi... na poczatku nie moglam sie oswoic z tymi przytulankami, usciskami i buziakami... uciekalam jak sploszona lania teraz mysle, ze to baardzo mile i chce zeby u nas bylo jeszcze wiecej takich milych gestow i mowienia o uczuciach
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 13:08   #4013
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Martą. Teraz trzeba się racjonalnie odżywiać, dbać o siebie itd. Po porodzie zabrać się za ćwiczenia i przejść na dietę.
Będzie dobrze idealne
Właśnie dziewczyny, trzeba się cieszyć z tak pieknego stanu w jakim jesteśmy, a nie zamartwiać się na zapas Dlatego idę do sklepu po kiełbe I najwyżej będzie kilo do przodu. Dzidziuś kopie, to chyba domaga się tej kiełbaski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 13:08   #4014
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Cześć mamuśki Ja od wczoraj biegam gdzieś non stop, a tu produkcja stron, nie mam kiedy nadrobić
Wczoraj z moim M przeszliśmy tyle kilometrów na spacerze, że zasnęłam jak małe dziecko, a nogi to mi o mało z tyłka nie wyszły, dzisiaj ledwo się z łóżka zwlekłam. A moje dziecko to ma chyba ADHD, o 3 rano tak szalało i dostałam po pęcherzu, że ledwo do kibelka zdążyłam. Rano byłam na morfologii, aż się boję wyniki odebrać.
Dziewczyny wy macie już tyle ciuszków, że hoho, ja mam chyba dopiero 5 sztuk, odkładam wszystko na później tylko ten czas tak leci, że niedługo się kulać będę po sklepach i pewnie nie będzie się chciało.
A tak w ogóle to wszystkie macie śliczne brzuszki, ja może później wstawię mojego tłuściocha, który w ogóle jeszcze nie wygląda jak brzuszkek ciążowy.
Co do nk, to ja do kompletu nie mam chyba tylko vette i marty wyślę wam link na pocztę o ile mogę.
idealnecialo co ty za zdjęcia z horrorów wrzucasz, nie strasz nas bleeee
Miłego popołudnia wam życzę i może wpadnę później, bo taka piękna pogoda, że szkoda przed komputerem siedzieć.

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-03-26 o 13:10
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 13:10   #4015
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

W ogóle to mam 103 w pepku, przytyłam 2, góra 3 kilo Co nie zmienia faktu, ze i tak ważę dużo, bo 75
Stary 2010-03-26, 13:10   #4016
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dziewczyny, trzeba się cieszyć z tak pieknego stanu w jakim jesteśmy, a nie zamartwiać się na zapas Dlatego idę do sklepu po kiełbe I najwyżej będzie kilo do przodu. Dzidziuś kopie, to chyba domaga się tej kiełbaski
miła kiełba i zasmażka przypomniał mi się taki teskt piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=Id4zAWQQJzk

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-26 o 13:13
Stary 2010-03-26, 13:11   #4017
hd2005
Zakorzenienie

Kochane,
znikam
Proszę nie piszcie za dużo przez weekend bo poniedziałek spędzę na czytaniu...
Miłego weekendu, słoneczka i dobrych fluidów ŻYCZĘ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 13:13   #4018
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
aaaaaaa kupiłam moje pierwsze ciążowe ubranie- spodnie czarne
pokaz na sobie!

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
jesli chodzi i uczucia i rozmowy to u nas raczej nie ma takiego problemu. moze na poczatku malzenstwa bylo ciezej ale teraz na biezaco rozwiazujemy problemy i duzo rozmawiamy o nas, o tym co nas cieszy a co martwi itp. a to dlatego ze ja straszna gadula jestem i musze wszystko z siebie wyrzucic a moj tz stopniowo sie otworzyl
U nas bardziej gdy chodzilismy ze soba to bylo latwiej rozmawiac (choc tez nie super latwo), ale teraz czuje ze totalnie sie zamykamy.. Najpierw przeprowadzka do tesciow (a przedtem 2 lata na mieszkaniu sami..), 1 pokoj, brak czasu, brak spedzania czasu sam na sam, ew w lozko- co od razu podchodzilo po jego chec seksu.. na rozmowy zbyt zmeczony..
Teraz wyjazd.. moze na swoim bedzie latwiej. Moze uda sie to naprawic.
Stary 2010-03-26, 13:16   #4019
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Kochane,
znikam
Proszę nie piszcie za dużo przez weekend bo poniedziałek spędzę na czytaniu...
Miłego weekendu, słoneczka i dobrych fluidów ŻYCZĘ
nawzajem

a ja lece te naleśniczki smażyć w końcu
Stary 2010-03-26, 13:18   #4020
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Misulka, nie wiem czy pisałaś i ominęłam czy nie pisałaś
Czy Ty jesteś zapisana na jakieć ćwiczenia gdzieś tu w pobliżu albo do szkoły rodzenia? Bo ja planuję się zapisać do szkoły rodz. na łubinową ale nie wiem czy jest sens płacić 300zł za 4 spotkania skoro do porodu rodzinnego nie jest wymagane ukończenie takiej szkoły.
A czuję że parcieję i gnuśnieję w domu i chciałabym chyba zacząć się ruszać
Tak chodzę na areobik na kobiet w ciąży, niestety muszę dojeżdżać do Sosnowca bo u nas w pobliżu nie ma takich typowych zajęć w Salsie w D.G. Można chodzić na pilates ale one nie biorą odpowiedzialność nawet jak przyniesiesz zaświadczenie od gina, że możesz chodzić na zajęcia. W sosnowcu to jest na teatralnej (szkoła podstawowa obok teatru). Ja jestem z nich bardzo zadowolona, ćwiczyny tam mięśnie kegla, oddychanie, itp. Koszt 12zł jednorazowy bilet lub karnet na 4 wejścia 40zł. Ja też myślałam o szkole rodzenia na Łubinowej i drogo jak za 4 spotkania, Ślęczka powiedział, że spokojnie od 30tc mogę się zapisać i chyba tak zrobię, bo z tego co mówił to położne pokazują ci też pokoje, sale porodową i wszystko tłumaczą więc pójdę, żeby potem wiedzieć co, gdzie i jak.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości