|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
no właśnie mam do niej ostatnio bardzo olewający stosunek i chyba muszę ją olać jeszcze bardziej, żeby do niej dotarło, że głupoty gada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18147845]A my ruszamy po wózeczek zaraz ![]() ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-03-26 o 12:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
DZiewczyny mam jeszcze pytanie. Rodzimy w miesiacach gdy tempertatura bedzie raczej wysoka. Powiedzcie mi, bierzecie szlafroki do spzitala? Jesli tak to jakie? Bo we frotte to bysmy sie chyba ugotowaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój jest taki misiowaty, nie wiem dokładnie z czego (nie frotte) na metce napisany że flausz (cokolwiek to znaczy) ![]() ![]() ![]() Skończyłam sprzątać. I padaam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Konto usunięte
|
Mamy wózek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
czemu ostatecznie 4-kołowy?
wrzuć fotki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 |
Zadomowienie
|
Cześć laski
![]() Od wczoraj siedze juz na urlopie macierzyńkim i staram sie ogarnać to co powinnam zrobić ![]() Nic mi się nie chce. Mogłabym siedzieć i gapić się w tv albo czytać książkę. Dzisiaj moj mąż powiedział, że mój urlop podziałał na niego i każdy mój telefon stawia go na nogi i jest gotowy jechć i wieźć mnie do szpitala....a przecież to jeszcze troche ponad miesiąc i tego sie trzymam ![]() miłego weekendu babeczki ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-26 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18153126]Mamy wózek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
Margoś, 3kołowca małż chciał, ja ustąpiłam, bo nie miało to dla mnie znaczenia. A w sklepie popatrzył na 4kołowca, porównał z innej firmy 3kołowcem, i nagle mu się zmieniło
![]() Araczku, a czemu macierzyński tak wcześnie? Basiu, Kardashi - no właśnie nie widzę się w szlafroku frotte lub takim śliskim ![]() Za to do porodu oleję koszulę, nie kupię, tylko wezmę taki gigantyczny podkoszulek xxxl. I tak do wyrzucenia będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
ja szlafroka nie biorę,bo:
-w szpitalu nie pozwolą swojego -nie lubię ![]() -w szpitalu zazwyczaj jest upał-przynajmniej tak ostatnio było-26' albo i więcej masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Konto usunięte
|
ja szlafrok do szpitala biorę- taki lekki bawełniany, a jakby tak majowa pogoda miała psikusa sprawić, to zawsze w ostatniej chwili mogę dopakować frotowy lub jakąś bluzę.
![]() szaja, zapodaj potem fotki wózka, jak już się mąż pobawi. ![]() Jeszcze tylko 1 godzina i 45 minut pracy, a potem L4. ![]() Dziś na 17:45 jadę z Maksiem do lekarza, aż się sama boję, czy lekarz na oskrzelach jeszcze czegoś nie usłyszy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
araczku, u Was tak wcześnie te urlopy macierzyńskie dają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18153126]Mamy wózek ![]() ![]() ![]() No to jak bedziemy w sierpniu na Pogorii i zobacze faceta na rolkach z bexa to pewnie bedzie twój mąz ![]() Ja wróciłam z pracy i zaraz jade na pierwsza jazde próbną nowym autkiem.Mój mąż się cieszy jak dziecko.Ja od początku chciałam scenika ale mężowi nie pasowało to auto jako główne auto w rodzinie.Dla mnie miał być Peugeot 307 a on chce cos innego.Ale z tym scenikiem trafiła sie okazja i dlatego go kupiliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1814917 4]też mam te skurcze... ale trochę czasu mi zajęło zanim ząłapałam, że to TO. wcześniej myślałam że się zmęczyłam, albo mała się wypina... no znowu sobie myślę że przegapię poród, albo załapię o co kaman dopiero jak już główka wylezie ![]() tak na poważnie to nie lubię tego uczucia. zaraz mi serce zaczyna walić, czuję niepokój, duszno, ciężko na płucach... jakieś to u mnie połączone z paniką trochę... ![]() [/QUOTE] Mam podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie ja mam wrażenie, że ludzie uznają, że kobieta w ciąży to jakiś inny gatunek, taki, którego wygląd można komentować przy wszystkich, która nie czuje się źle kiedy jej się powie "ale przytyłaś", czy zapyta o wagę. Jakbyśmy będąc w ciąży nie były kobietami, które chcą fajnie wyglądać. Ostatnio koleżanka mnie zaskoczyła tekstem w rodzaju (okraszonym uśmiechem) "no ale tyłek Ci się poprawił", wygłoszonym w dość szerokim gronie. Normalnie wryło mnie. Obiecałam sobie, że jeśli jeszcze raz wyskoczy z czymś podobnym, to jej odpowiem "no patrz, Ty też wyglądasz lepiej" Podobnie mają się te sytuacje z opowieściami porodowymi. To co przytoczyła Liliputek, też jest jakąś masakrą. Nie wiem, czy osoby, które opowiadają krwawe historie z sal porodowch mają w tym że nastraszą ciężarną jakąś chorą satysfakcję? Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18153497]Margoś, 3kołowca małż chciał, ja ustąpiłam, bo nie miało to dla mnie znaczenia. A w sklepie popatrzył na 4kołowca, porównał z innej firmy 3kołowcem, i nagle mu się zmieniło
![]() Araczku, a czemu macierzyński tak wcześnie? Basiu, Kardashi - no właśnie nie widzę się w szlafroku frotte lub takim śliskim ![]() Za to do porodu oleję koszulę, nie kupię, tylko wezmę taki gigantyczny podkoszulek xxxl. I tak do wyrzucenia będzie.[/QUOTE] To czekamy na footyy wózka ![]() Ja z frotty nie lubię, a śliski to dla mnie takii.. hmm.. jakoś nie do szpitala ![]() A ten co mam jest akurat ![]() Nie wyobrażam sobie np iść w szpitalu tak w samej koszuli do kibelka ![]() A do porodu też myślałam żeby wziąć taką zwykła koszulkę XXL za 5 zł.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Nie zazdroszczę Wam dziewczyny takich głupkowatych tekstów i opowieści dziwnej treści
![]() Wiadomo,że kobieta w ciąży czuje się niezbyt zgrabnie,zwłaszcza pod koniec-kiedy brzuchol coraz większy i że zawsze obawia się porodu-nieważne który to z kolei... ehhh.... ja natomiast mam samych kłamczuchów w otoczeniu,bo tylu komplementów co w czasie ciąży normalnie nie słyszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
Szaja, emerald, tutaj można iść na macierzyński chyba na 2 miesiące przed porodem (przed wyliczonym czasem porodu przez lakarza).
Jeśli jednak babeczka czuje sie dobrze to idzie na miesiąc przed tym czasem. Macierzyński trawa 105 dni (powszednich) - za to płaci pracodawca 100% pensji albo jeśli cię nie lubi zleca ichniejszemu zusowi i ten płaci troche mniej (jeśłi płci pracodawca to zus też nie zwraca mu 100%). Później jest urlop rodzicielski (nie wiem jak go odpowiednio nazwac-wychowawczy?) - również dla ojca jeśli chce i może trawac chyba 158 dni - tu już kasa jest mniejsza (wyliczajaą % od zarobków z min. ostatnich 6 miesiecy i w tym momencie bardziej opłaca sie zarabic b. duzo). Do tej kasy dochodzi 100-cos euro miesiecznie na dziecko. W Fin szybko oddają dzieci maleńkie do żłobków i wracają do pracy... Jak jest w PL? nie interesowałam sie wcześniej to i nie wiem ![]() Szaja, zdjecia pojazdu będą? Lea, za zdrowie Maksia ![]() Dzisiaj zajełam się pokojem malucha, malowałam, czyściłam i się zmachałam tylko a pokój wygląda jak wyglądał czyli jeden wielki bajzel.. No... ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-26 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie wyglądasz, masz piękną cere, piękne włosy, bla bla blaa ![]() i na koniec 'to na pewno nie bedzie dziewczynka' ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-26 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Po pierwsze ja mam wrazenie , ze urodze wczesniej , nie wiem dla czego okaze sie , po drugie za cholere nie zrobie mu przyjemnosci i urodze sobie o powiedzmy na dzien dziecka a co ? ![]() A mi cos ostatnio waga stanela w miejscu , fakt w drugim trymestrze szybko mnie przybylo ale teraz zwolnilam , mam 11 na plusie w tym ostatnie kilo przez miesiac mi przybylo , wiec jak na 28 tydzien to chyba niezle , moze wyrobie sie przed ta magiczna 15 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o na przyklad taka czkawka nie mam pojecia czy dziecie juz ja mialo ![]() Widze z waszych opisow ze ciaza , ciazy nie rowna kazda kolejna bez wzgledu na doswiadczenie i postep w zyciu - jest nieporownywalnym przezyciem jedynym w swoim rodzaju ![]() Daf- ty zartowalas z ta 16toletnia corka nie ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1812794 9] a mała w dzień i w nocy tak się przewraca i wywija, że aż się małż zdziwił czy mnie dzisiaj nie obudziła... bo on sobie macał brzuszek w nocy i ona cały czas brykała... a ja nic, spalam sobie ![]() ![]() [/QUOTE] Moja mnie zawsze w nocy budzi jak kopie ![]() ale czasem siedzi cichutko i jak sie obudze to musze pamietac zeby odruchowo nie glaskac sie po brzuchu , bo wtedy bierze to jako zachete do zabawy i zaczyna sie zabawa ![]() Ale zawsze rano bez wzgledu na nocne wyczyny - wita sie ze mna ![]() JA zawsze zapukam do brzuszka i mowie dzien dobry a mala mi tylko raz odpukuje lub daje kopniaka - nie wazne ile razy bede pukac , ona rano odpukuje tylko raz zeby sie przywitac ![]() No i nie lubi jak spie na prawym boku - wtedy to juz musi mnie obudzic, zebym sie przekrecila . [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18129619]Dziewczyny, po raz któryś proszę: przysyłajcie mi na PW swoje numery telefonów, ja podeślę Wam mój. Wtedy będziemy mogły się kontaktować jak już nadejdzie moment rozwiązania. ![]() ![]() . [/QUOTE] lea skarbie ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo niby taki sam jak ten ktory mamy ale jednak nie sprawdzony ![]() w polsce sobie go zarejestruje i bedzie czekal do maja na mamusie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18140186]A ja chyba mam skurcze BH ![]() Bardzo glupie , jak by ci cos na pecherzu siadalo ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1814917 4]też mam te skurcze... ale trochę czasu mi zajęło zanim ząłapałam, że to TO. wcześniej myślałam że się zmęczyłam, albo mała się wypina... no znowu sobie myślę że przegapię poród, albo załapię o co kaman dopiero jak już główka wylezie ![]() a dzisiaj mi też się śniła mała. miałam ją nakarmić, ale przystawiłam do cyca, wzięła go do buzi i się skrzywiła, już więcej nie chciała. pamiętam że we śnie wiedziałam że jej nie smakuje i ktoś mi powiedział że mam niedobre mleko... ![]() Tez mi troche minelo za nim sie kapnelam o co biega ![]() A sny to im blizej konca tym czesciej sni mi sie dzidzia ![]() ![]() Cytat:
DAf pisanko- nie pchaj sie w kolejke ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-03-26 o 17:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
witam
![]() no no ja tez uwielbiam te chore teksty,ja obecnie przytyłam jakies 6-7kg przed ciazą byłam za szczupła troszke..a teraz od tesciowej z którą na moje nieszczęście mieszkam słyszę teksty typu,ale Ci tyłek urósł,masz większy niz brzuch,ha ha ha .....albo jak tak patrze to masz ten brzuch coraz większy(koniec 29tyg.)...nosz ku......a a co mam mieć mniejszy,czy jak bo nie rozumiem...??i nie wiem po co ludzie gadaja takie rzeczy? a za chwile opowieści,moze ty za mało jesz??? nie mam weny nawet o tym pisac...juz nie wspomnę o dobrych radach co do dzieci...a ja z tych co nie znoszę jak ktoś się wtrąca w moje zycie niby że dla mojego dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
u nas jest jedna łazienka na 2 pokoje,nawet się nie wychodzi na korytarz
![]() ale pewnie wszystko zależy od szpitala no i ja ogólnie nie jestem zbyt wstydliwa,a już po porodzie pozbyłam się resztek jakie posiadałam ![]() gości nie zamierzam przyjmować,więc chwilowo uważam to za zbędny gadżet ![]() Lea- ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Dilayla-no jak teraz teściowa Ci tak pięknie mówi to przygotuj się na tysiące najwspanialszych rad dotyczących dziecka ![]() co do tekstu,że za mało jem to juz też słyszałam bo przecież powinnam jeść podwójne porcje ![]() Cytat:
![]() nie,wymyśliłam sobie tą dziewczynkę ![]() moja teściowa to w ogóle jest zdegustowana,że chcieliśmy drugą dziewczynkę i że cieszymy się z tego powodu no bo jak to-parka musi być ![]() i nieważne,że tak właśnie chcieliśmy .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie gadała znów że jak to chce chłopaczka, że to dziewczynka pierwsza musi być, bla bla.. ![]() A jak sie okazało że dziewczynka to słyszałam 'czemu nie puchniesz, czemu nie przytyłaś, przecież na dziewczynkę sie puchnie' I tak od kilku osób 'za dobrze sie trzymasz na tą dziewczynkę'.. ![]() A później.. zdanie które mnie strasznie wkurza 'ee tam nieważne co, ważne by zdrowe było'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie - już tak niewiele zostało.... Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18153126]Mamy wózek ![]() ![]() ![]() No to gratuluję pierwszej bryki dla Agatki ![]() Fotki, fotki, fotki ![]() Cytat:
Ja na Polnej - tam dają i koszule i szlafroki. Koleżanka uprzedziła mnie jednak, żebym zaopatrzyła się w agrafki do koszul, bo mają dekoldy do pępka i powyrywane sznurki do wiązania ![]() Dziś w drodze z pobrania krwi wstąpiliśmy do hurtowni z wózkami. Margo miałaś rację - nowa dostawa x-landerów będzie dopiero w pierwszej połowie maja ![]() Przyszły też do mnie zamówione produkty z Tommee Tippee z allegro: butelka 150 ml, 2 smoczki wolne, laktator wraz z akcesoriami, smoczki uspok. 0-6 miesięcy, przenośne pudełeczko na smoczki, grzebyczek i szczotka do włosków, nożyczki, szczotka do czyszczenia butelek, dodatkowo zamówiłam pieluchy tertrowe i ceratki do łóżeczka - wszystko od jednego sprzedawcy. Porównywałam ceny w sklepach i faktycznie wyszło taniej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
dajcie spokój - też ciągle słyszę, że chłpiec będzie (to od obcych), a z kolei teściowa nie może się mnie nachwalić, jak pięknie wyglądam, jak pomienieję itp. kurka, widzę się w lustrze przecież
![]() pomachałam dziś mopem i teraz to czuję w kręgosłupie ![]() po południu wpadła mama i umyła mi 3 okna. jeśli małż nie zrobi reszty jutro (a podejrzewam, że nie), to w poniedziałek przyjdzie zrobić resztę ![]() no i podpytałam ją o jej porody - oby się okazało, że mam to w genach - oba trwały zaledwie kilka godzin od pierwszych bóli do rozwiązania, oba przed terminem (tego niekoniecznie chcę dla siebie).
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-26 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama mnie rodziła 2 godziny ![]() Też by tak moglo być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz po pierwszej jeździe nowym autkiem i troche dziwnie.Focus jest troche twardszym autem a w sceniku wszystko "gładko" i miękko chodzi.Troche skakałam po ulicy ale jeszcze kilka razy i bedzie dobrze.Fajny samochód bo wysoko się siedzi i jak dziecko wkąłdasz do samochodu to się nie musisz schylac.No i ma też siedzenia przystosowane do isofixa. Tylko nie wiem czy mój polski fotelik się nada do isofixa. Szaja ty może wiesz czy te foteliki z bexy sie nadadzą czy tylko maxi cosi wchodzą do isofixa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja wlasnie tez mialam tylko taki jedwabny, ale to jeszcze sprzed ciazy, teraz ciasnawy no i nie do spzitala chyba. Kupila dzisiaj taki cienki bawelniany-mysle, ze bedzie jak znalazl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie.Ostatnio nie zaglądałam na wizaz bo siedzę sobie przed domem na słoneczku a po południu obowiazki domowe.Moja córcia wogule się nie rusza jak wyjdę na dwór.Całe 6 mieś słyszała tylko telewizor i stukanie o klawiaturę hehe.Aż tu nagle śpiew ptaszków,szum wiatru,szczekanie psa.Widocznie jest wystraszona.Jak tylko wrócę do domu to zaczyna się ruszać.
Idę spać.....miłej nocy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.