|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Dzieńdoberek
Kiedy za oknem słoneczko, od razu mam dobry humor od rana ![]() Kretencjo, możesz spokojnie suszyć włosy, przeciągać się czy spać z podniesionymi rękoma (jak ja Mysiu, gratulacje Gimikis, powodzenia z szukaniem pracy, może się uda Lindsley, oddawaj ogródek Tity, a ja chciałam ten domek zobaczyć, tylko nie wiem, gdzie mam go szukać Dziewczyny tak zachwalają, ja też chcę Trzymam kciuki za nieprzyjście @ Idę dziś na spacer, dotlenię małego trola Niech się cieszy, że matka wiecznie w domu nie siedzi
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysia gratuluję ![]() klask i:
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko
I przeraziłam się, bo rano, po obudzeniu, robię to niemal bezwiednie Pogoda faktycznie boska, może męża wyciągnę choć na krótki spacerek, jak z pracy wróci ![]() Lindsley, no to pojedziesz nieogolona. Oni nie takie rzeczy widzieli
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-26 o 10:21 |
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Misiaki
Kretencjo, myślę że Twój TŻ jest po prostu zmęczony, daj mu troszke czasu, daj mu odpocząć i myślę, że on doskonale wie o tym o czym mu powiedziałaś, tylko czasami kobiety panikują, wiesz dobrze o tym nie martw się na zapas i nie zadręczaj, bo Twój mąż ma WIELKIE serce i będzie się troszczył o Was, zobaczysz.Lindsley mam nadzieje, że nie dzwigasz tych ciężkich, mokrych pościeli na ogród, bo normalnie ![]() U nas pogoda do d... niby słonko a pełno chmur deszczowych, a jutro mamy jechać z TŻ na wycieczke piknikową.... |
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam tylko pranie powiesić i pójdę jeszcze to co się pierze powiesić... A po południu jedziemy zwiedzać porodówkę... Nie wiem czego się spodziewać ![]() Pomidorka musimy powoli ustalać termin spotkania... Bo ja się rozsypie i potem będzie już ciężej
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka, wiem, wiem, masz na pewno rację. Tylko po prostu tyle mam obaw, wsłuchuję się w każdy sygnał z ciała (dziś mnie pokłuwa trochę w podbrzuszu, raz z lewej raz z prawej) i potrzebuję zrozumienia dla tych obaw właśnie teraz... Wiem, że jak odpocznie, będzie lepiej...
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie bardzo ma kto to zrobić... Ale nie są takie ciężkie... W sumie po odwirowaniu są lekkie, miska też lekka... Ciężkie to jest jak np piorę dżinsy albo bieliznę... A to to już podzielę i tylko duże rzeczy wędrują do ogródka a drobiazgi na suszarkę na balkon
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dziś dostałam testy owulacyjne od siostry i prezent pamiętacie jak nie dawno o nich pisałyśmy hehe dostałam jakieś perfumki w niebieskiej butelce i mnóstwo mazidełek, bosze jak się ciesze |
|
|
|
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
Ja mykam do Poznania. Ta uczelnia mnie dobija.
Miłego dzionka dla Wszystkich
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, no ja myślę, ze po świętach w ten pierwszy weekend albo drugi będziemy w Toruniu, to można się umówić
Mnie już nie rzuca nad porcelanę, pogoda śliczna, więc brzuchacze mogą się spotkać
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ja właśnie uzupełniłam bloga, przygotowałam korki itd. A teraz się zastanawiam: myć okna czy iść na spacer? A jakie Wy macie plany?
|
#3042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kretencja myśle, ze przy twojej nerwicy to dobrze, ze mąż cie tak twardo sprowadza na ziemie, wiadomo, ze nie bedzie kazał ci dzwigać, ale znajdziecie cos posrodku i będzie dobrze ![]() gimikis mimo złej jakości zdjecia 2 kreski widać jak nic. GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!! Ale chyba nie rozumiem czemu sie zastanawiasz czy mówić ginowi o tescie. Liczysz na to, ze cie zbada i sam powie, ze jesteś w ciąży czy jak? Bo iść i nie powiedzieć, ze jesteś w ciąży to dla mnie bez sensu Przecież to on bedzie twoim prowadzącym, czy nie?Termin porodu iście świąteczny. Ja też od razu po teście liczyłam termin ![]() Mysia gratuluję córuni, niech sie utrzyma piękna pogoda to będziecie na spacerki maszerować ![]() Cytat:
Ja tez maszynką, ale szybciutko odrastają wtedy. Ale żyletka sie tam traktować nie bedę, bo to grozi okaleczeniem, plastrami to mam wrazenie, ze sobie płaty skóry poodrywam, depilator to juz w ogóle masakra a krem daje efekt chyba gorszy od tej mojej maszynki.
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Tity taki domek moglabym mieć lecz niestety on jest bardzo kosztowny, wiesz duża powierzchnia dachu i dość sporo betonu wchodzi..... coś się orientuję ja mam dwa swoje typy domku http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...b174d1cad,1073 i też ten http://projekty.dom.pl/ar_kukulka_z_garazem.htm , pewno będziemy któryś z tych mieć za kilka lat hehehhehe
Lindsley właśnie zastanawiałam się jak to jest z takim brzuchem sie golić, hehehhee TZ nie może pomóc? ![]() Kretencja daj Tz troszkę czasu mężczyźni troszkę inaczej reagują..... musi się z tym oswoić, tylko Ty też nie panikuj i nie przesadzaj Mysia gratulacje córeczki Aldi co u małej Lu słychać? jak jej służą wiosenne spacerki? Elcia dla Szymusia u mnie jak zwykle nuda i nuda i właśnie moja mama okna myje i głupio mi że ja jej nie pomagam, dajcie mi kopa w ..... a właśnie zamawiałyście może butki na tym forum z hurtowni SIGMA? wczoraj się napatoczyła mi ta strona internetowa, coś wiecie może na ten temat? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403015 |
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zrobiłam test owulacyjny
i wyszła druga kreseczka ale słaba, więc jeszcze owulki nie ma...albo minęłam ją bo powinnam zrobić test 2 dni wcześniej...ale paczuszka nie doszła na czas, zrobię jutro drugi test i zobacze. Ale molestować męża będę cały czas, dałam mu odpocząć wczoraj i mam nadzieje, że to nie był "ten" dzień
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Ostatnio u mojej siostry mył auto i jak zakręcał kran to rura pękła Jak zakręca słoik/butelkę to ja nie odkręcę (mimo wiecznych próśb). Wolę męczyć się godzinę niż wyjść z akcji pokaleczona
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nie bedzie mi dane...(przed porodem oczywiście)
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
To jest wycieczka w ramach SR. Ja chcę zobaczyć oswoić się... No i wiedzieć gdzie w razie co jechać bo w szpitalu to ja byłam chyba 2 razy w odwiedziny u mamy a miałam wtedy z 10lat. A i jeszcze jakieś 4lata temu jak kolega się połamał...
|
#3048 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Oj trzymaj kciuki trzymaj
Przydadzą, się A u Was co słychać? Jak małe śliczności się miewają? ![]() kretencja no to kciuki za pracę w tej szkole ![]() Mysia1234 gratuluję!!!! Pochwal nam się zdjęciem jak możesz A Ty jak się czujesz? Jak poród?Cytat:
![]() Cytat:
Proszę bardzo. Tyle, że my mamy lustrzane odbicie tego projektu. I dziękuje za kciuki, przydały by się ![]() Cytat:
byle by pogoda była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My znowu zjazd mamy.... Cytat:
Co do kosztowności...taniej mamy całą kanalizację, wodę i łazienki bo sami się tym zajmujemy, a budowlankę robi znajomy taty, więc drogo nam nie policzył.Właśnie zrobiłam obiadek. Dziś ryba po indyjsku. Jeszcze tylko zapiec muszę. Ale mam stres przed tą poprawką dzisiaj. Trzymajcie kciuki za nas |
|||||||
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pilling rewelacyjny, mleczko do ciała delikatne, lekkie, łatwo się wchłania, super!!! Świetny pomysł na wiosenne porządki z ciałem ![]() Co do domków to my mamy bardzo skromny, parterowy w planach, trzymajcie za pomyślną budowe http://pprojekt.pl/projekt401-dorotk..._6_m,opis.htmlTrzymam za poprawke Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-03-26 o 12:37 |
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, za słowa wsparcia
Abz, ja też z daleka nic nie widzę na stopach (mimo okularów) - mam krótkowzroczność -5 dioptrii ![]() Tity, tak naprawdę to opcje są dwie żebym zaczęła tam pracować. Jedna - skreślona od razu - gdybym straciła ciążę i przez kilka miesięcy nie zaszła ponownie. W ogóle nie biorę tej możliwości pod uwagę. Druga - gdyby pani dyrektor zgodziła się mnie zatrudnić... od przyszłego września, czyli 2011. Dziecko miałoby wtedy 9 miesięcy, mogłabym je spokojnie na te 4-5 godzin dziennie zostawić z babcią czy dziadkiem Ale tegorocznego września to ja zamierzam być w siódmym miesiącu
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
gimiks -- > gratuluje
no faktycznie wysyp, nie ma co....Dziewczyny niezaciążonone: bierzemy sie do roboty ![]() Ewurka--> ja te kreski na testach caly czas mam jakies marne :P w tamtym miesiacu to chyba z tydzien byla slaba krecha i w jeden dzien mocna, ale nie taka sama jak kontrola...ale mezowi nie daj spokoju, ja tez dzis zamierzam cos zakombinowac :P Thank God it's Friday Ja dzis planuje troche ogarnąc ogrodek a potem wieczor z Gray's Anatomy ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- ja też niedowidząca jestem o malowaniu pazurow ani goleniu nog bez okularow mowy nie ma ale bym wyglądała, hihi
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley jesli Weruczek goni siostre i maltretuje TZ-a to bedzie usprawiedliwiona
![]() Masz racje,ze pod koniec ciazy depilacja, to istny tor przeszkod Milego zwiedzania ![]() Kretencja wcale nie masz sie przenosic,ale dolaczyc do nas planowaczek - brzuchato-dzieciatych Jak juz bedziesz miala wieeelki brzuchol to ci powiem jak malowac paznokcie.A tak przyciagajac noge wysoko,to sie dlugo da.Popieram to co napisala Pomidorka odnosnie rak w gorzeMysia pamietam Cie - GRATULUJE !!!!! ![]() Sloneczko Lu wczoraj miala spacerek od 10 do 16 Dzis tez wyszlysmy po 10 i niedawno wrocilysmy.Ja wstawilam obiad,a ona lezy w wozku na balkonie ![]() Tity trzymam caly czas !! Pochwale sie Wam,ze Lu wazy juz 4800 Domek przepiekny |
|
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do testu, to dobra wiadomość to, to że coś jest, bałam się że nic się kompletnie nie dzieje. Co do okularków to ja też jestem ślepak mam na minusie 2.5 bez okularków ani rusz
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii, Twoja córcia to sama słodycz
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja dziekuje
Mam pytanie do kociarek.Moj kicius ma na brzuchu taki lysy plac i 2 czerwone miejsca (jak obwodki,wielkosci zakretek od butelki).W pierwszej chwili pomyslalam,ze moze psiuta go ugryzla.Ale one sa takiej samej wielkosci i po obu stronach brzucha Nie wiem czy uda mi sie pojechac z nim dzisiaj do weta,a bardzo sie martwie co to moze byc ?! Kurcze nawet nie wiem jak dlugo to ma.Odkad Lu sie urodzila,to go troszke zaniedbalam A moze sam sobie to zrobil, z zadrosci np.? Nie jest osowialy,je normalnie i nie wyglada na chorego
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii, chciałabym bardzo córeczkę
Co do kotka, to nie umiem pomóc. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam A mnie dziś znowu bardziej smyra w krtani, raz jest lepiej, raz gorzej - dziś gorzej. Martwię się, czy pod wpływem ciąży się to nie nasili... No i obawiam się, jaki wpływ na ciążę ma takie częste pokasływanie... A alergolog na zwolnieniu i z testów na razie nici
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-26 o 17:37 |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i kciuki, niestety nie pomogły
![]() W szpitalu nie było źle, leżałam na sali z dwoma młodymi dziewczynami, więc się nie wynudziłam. Lekarze bardzo mili, pielęgniarki również, szpital trochę obskórny ![]() Zrobili mi wszystkie badania. Wyniki hormonów już mam, co prawda nie wiem, czy są dobre, czy nie, bo pan doktor mówił, ze będziemy myśleć jak już będę mieć wszystko. Póki co mam LH, FSH, TSH, Prolaktyna, Estradiol, Testosteron, Cholesterol i cholesterol hdl i Trójglicerydy. No i robili mi krzywą cukrową 93-111-93 (ksiązkowo )Robił mi pan dr też usg dopochwowo, niestety stwierdził, ze to jest PCO Leżałam tuż koło odziału matek z dziećmi i to dodatkowo potęgowało mój smutek. Mam się zgłosić na badanie progesteronu w 21 dc i za 4 tygodnie po wynik androstendiolu. i dopiero jak będzie komplet na postawienie diagnozy, czyli za około 1,5 miesiąca ![]() Kretencja Gimikis Dziewczyny, którę chcą zmian na liście proszę o priv, bo nie mogę się odnaleźć W ogóle najgorszy moment był jak czekałam na badanie, szła kobieta, która w nocy poronila, na łyżeczkowanie, zapłakana, trzymająca się za już widoczny brzuszek. to był jeden z najgorszych widoków w moim życiu.
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny domek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Dziewczyny tak zachwalają, ja też chcę
Niech się cieszy, że matka wiecznie w domu nie siedzi 

klask i:

Poszłam tylko pranie powiesić i pójdę jeszcze to co się pierze powiesić...
No nie bardzo ma kto to zrobić... Ale nie są takie ciężkie... W sumie po odwirowaniu są lekkie, miska też lekka... Ciężkie to jest jak np piorę dżinsy albo bieliznę... A to to już podzielę i tylko duże rzeczy wędrują do ogródka a drobiazgi na suszarkę na balkon

Przecież to on bedzie twoim prowadzącym, czy nie?
Jak zakręca słoik/butelkę to ja nie odkręcę (mimo wiecznych próśb). Wolę męczyć się godzinę niż wyjść z akcji pokaleczona
za pomyślną budowe