|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Scio, jakoś się ułoży
Mnie na USG wyszły jajniki PCO-podobne i cykle też miałam prawdopodobnie bezowulacyjne ze względu na kosmiczną prolaktynę. Jeden cykl na dużej dawce Bromergonu wystarczył Rzeczywiście masz dobry cukier. Mnie krzywa wyszła parę tygodni temu 65-60-71 Chyba będę musiała poszukać prywatnie, bo w ciąży to strach z takim niskim cukrem chodzić...
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też musze odłożyć stanka przynjamniej o 2 miesiące TSH mam do bani to potwierdził endkorynolog bo dziś na ha... sie wepchałąm ale to nic. Progesteron robiony w 21 dniu cylku niby w normie ale dolna garnica to też pikuś a najgorsze że cytologia do bani dostałam dwie pary globulek żeby ja zaleczyć minimum 16 dni leczenia teraz czekam na okres i po nim zacznę bo tego leczenia nie mogę przerwać musi być jednym ciągiem (czyli nici z przytulania) i w maju na kontolę przyjśc to mi jeszcze USG zrobi
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia, wyleczysz się i wtedy się uda
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właściwie hormony mam dobre (tzn. wg własnej diagnozy)
:brzyd al:Prolaktyna 13,09 FSH 7,97 LH 6,78 (czyli stosunek w okolicach 1 do 1). No cóż trzeba czekać ![]() Do diabetologa faktycznie strasznie długi termin
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
No, niestety. Zapytam się gina, czy powinnam pilnie szukać.
A mnie się znowu strasznie w głowie kręci i oczywiście to świetna pożywka dla mojej nerwiczki Już się denerwuję
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
aldii Lu cudeńko
A co do kotka to nie mam pojęcia, może jakaś grzybica...ciężko powiedzieć...Scio PCO to nie koniec świata chyba. Leczą to przecież Kretencja zaszła z pco Ja nie mam pco a też mam bezowulacyjne cykle... no i co, coś trzeba połykać i w końcu się uda Okropne to z tą kobietą co napisałaś Rozpacz straszna musi być ![]() weronia no to lecz się lecz. Dzięki dziewczyny za kciuki Napisaliśmy chyba tą kartkówkę. W ciągu paru dni będą wyniki, to zobaczymy. A jutro znowu na zajęcia...Plamienie niestety coraz mocniejsze, więc na 99 % nie udało się w tym cyklu. No nic powalczymy w następnym... |
|
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o paznokciach nie wspomnęCytat:
Scio PCO sie leczy także spokojnie, lekarz już poradzi co robić, dla nich PCO to pewnie częste przypadki więc wiedzą jak sobie z tym radzić. A ta kobieta po poronieniu, Boże to musiał być straszny widok ![]() U nas dzis tak ciepło, ze na sweterku swobodnie mogłam chodzić, normalnie super. I dlatego wyciągnęłam koleżankę w 37tc na spacer, ależ ona wolno chodzi z takim brzucholkiem
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii mała Lu jak zawsze słodka
Lindsley fajne stwierdzenie ' zepsuć dziecko" hehhehe myślę że chyba nie będzie tak źle Weronia , wille? nie rozumie? ![]() Scio Kretencja ale Ty panikara jesteś, tylko się martwisz zamiast skakać ze szczęścia, kopnij tą Twoją nerwicę w ja właśnie idę sobie drineczka zrobić, i może jakiś filmik oglądnę, z przytulania nici bo TZ po pracy zmęczony już chrapie..... i jak ja mam zostać mamą ???
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia
zawsze trzeba mieć nadzieję. Tity wiem, ze to nie koniec świata, ale jak się dowiedziałam to była załamka mimo wszytsko ![]() Abz Najgorzej to jest to, ze muszę czekać ok. 2 miesięcy na ostateczną diagnozę - bo mam jeszcze wynik za 4 tyg i jeszcze jedno badanie i dopiero z kompletem do endokrynologa
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Scio poparz na to z tej strony, że wiadomo co jest problemem i będą próbowali go rozwiązać.
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie |
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
Gimiks - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Tak miło czyta się takie wiadomości I właśnie dlatego zaglądam na ten wątek, mimo tego, że moje staranka przełożone raczej do przyszłego roku z powodów finansowo-pracowych ale mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja to wysylam fluidki na dziewczynke
Tez mialam na poczatku silne zawroty glowy.Nie martw sie kochana,to normalneScio tak jak mowi lekarz, dopoki nie ma wszystkich wynikow,to nie mysl,ze jest zle !! Biedna ta kobieta Az mnie wstrzasa jak czytam takie historie,a cos ich ostatnio duzo ;(Tity Sloneczko Starlett oczywiscie,ze nie wyrzucimy.Tzn to chyba musza sie wypowiedziec staraczki,bo ja jako mamuska to juz nie bardzo |
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, tak właściwie to ja nie mam PCO stwierdzonego, bo żadnych innych objawów oprócz wielu niepękniętych pęcherzyków na jajnikach nie miałam
Ja za każdym razem jak jestem w łazience, spoglądam na test, który trzymam w szafce, i ciągle nie wierzę Tym bardziej, że poza zawrotami głowy nie mam praktycznie żadnych objawów (póki co - zapewne )Sloneczko ![]() Zmykam się myć, możliwe, że dziś pojadę z ciotką do mieszkania po babci, zobaczyć, czy czegoś stamtąd nie chcę sobie zabrać. Miłego dnia!
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Scio, weronia trzymam
za szybkie wyleczenie i oczywiście IICytat:
Sprzęt na 2 salach (oglądaliśmy 3 a w sumie jest 5) porodowych robi wrażenie... W międzyczasie przyszła na świat Majka i dr musiał nas na pół godz zostawić w pokoju odwiedzin. Jeden z tatusiów prawie zemdlał i trzeba go było "ratować" ale myślę że to z powodu upału jaki tam panował a nie wrażeń Ogólnie wizyta bardzo pozytywna, choć słysząc krzyki z porodówki chciało się powiedzieć "ja wysiadam"![]() Cytat:
|
|
#3077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gimiks również gratuluje ps. wrzucilam wtorkowe USG na YouTube - lekarz stwierdzil że niestety narzadow nie udalo sie za bardzo poprzeswietac, bo mala poskladaa sie jak scyzoryk [rodzice juz wolaja - 'jak Lenka się czuje?', 'uważaj na nasza Lenke' ]
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley
No, pamiętam, że to u Ciebie tak było Ja pomalowałam dziś pazury u rąk (na srebrny holograficzny + kilka naklejanych kwiatków), ale efekt średnio mi się podoba, pewnie w poniedziałek zmyję i zmaluję coś innego Mąż poszedł na zakupy, potem chyba pojedziemy do babci mieszkania. Pogoda u nas dziś średnia - szaro i wieje, podobno we wtorek dopiero ma się znów poprawić. No ale - w marcu jak w garncu ![]() Ale wczoraj zamieniłam już zimowe buciory na martensy i mam nadzieję, że już tak zostanie ![]() Pokasłuję i kicham, mam bardzo wielką nadzieję, że to nie szkodzi ciąży. Staram się powstrzymywać, ale nie zawsze się da... W ogóle trochę się martwię, że nie mam praktycznie żadnych objawów. Według ostatniej miesiączki (jeśli faktycznie nią była) to jest połowa 4 tygodnia. To może za wcześnie na objawy rzeczywiście... Ale tak pamiętam, jak niektóre z Was rozpoznały ciążę po wyraźnych żyłach na piersiach. Ja nic takiego nie obserwuję. Na upartego mogę powiedzieć, że mam trochę wrażliwsze sutki, choć minimalnie. No i te zawroty głowy, ale rzadko mam. Poza tym - nic... W którym tygodniu mniej-więcej pojawiają się np. mdłości czy powiększenie piersi? Przepraszam, że tak jojczę, ale tyle czasu się staraliśmy bezskutecznie, że ciągle się boję, że to wszystko po prostu okaże się nieprawdą... Trudno mi przyjąć do wiadomości, że naprawdę mogło się udać...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-27 o 10:28 |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja u mnie żyły się pojawiły bardzo późno, to nie była oznaka ciąży jak dla mnie... Ale ja gruboskórna jestem może dlatego
Mdłości też zdecydowanie później niż w 4tc. W tym czasie to ja nawet nie wiedziałam co mnie czeka Ale jak sie dowiedziałam o ciąży (6tc) to momentalnie pojawiło się ogólne zmęczenie, potrafiłam przespać pół dnia, delikatne mdłości... Ale wiadomo, każdy organizm jest inny...Dzisiejszej pogody nie skomentuje...
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie w sumie z dolegliwości to tylko ból pleców teraz pozostał i troszkę bardziej nerwowa jestem - ale to zawsze tez przed okresem byłam tez nerwowa - tykająca bomba zegarowa.... teraz zdarza mi sie nawet rzucać rożnymi rzeczami w mojego TZta - z nim jednak jestem najwięcej czasu wiec statystycznie najczęściej mnie wkurza ...z mdlosci - miałam, ale to głownie po zjedzeniu czegoś typowo niezdrowego ostatnio mimo ze kończę 5miesiac [dzis akurat mija] to w środę wymiotowałam w samochodzie [nigdy nie miałam choroby lokomocyjnej] - a I trymestr dawno minął i nie jadłam niczego niezdrowego - dżem na śniadanie i jabłko przed podrożą. zmęczenie - hmmm - ja i tak jestem śpioch pospolity i jak nie mam nic do roboty to spie ale ostatnio wstaje przed 9:00 i juz spac nie moge
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Czy autosugestia to nie wiem... Ogólnie się czułam super na początku ciąży, zmęczenie i mdłości ustały po ok 2-3 tyg. Nie wymiotowałam jeszcze ani razu i mam nadzieję, że tak zostanie
![]() Też chętnie bym pospała do 9 Ostatnio budzę się o 6-7 i już ciężko mi zasnąć... Dziś tak deszcz padał w nocy że połowy nie przespałam a o 8 głód mnie do kuchni zaciągnął... Zaczynają mi się uroki końcówki ciąży... Dziś kończymy 33tydzień... Jeszcze 4 i niech się dzieje co chce. Mogę rodzić Nawet nie wiem czy bym nie wolała tak na końcu kwietnia Tylko musiałabym uprzedzić że 3maja (jak jest zjazd na mamy imieniny - a większość rodziny przejeżdża trasą 10km ode mnie) nie życzę sobie gości i nikomu nie otworzę drzwi A wczoraj Niuniuś tak szalał w czasie tej wycieczki, może biedak myślał, że ma już wychodzić skoro go mama na porodówkę zaciągnęła
|
#3082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Pogoda u mnie też jest do bani ale dzieki temu nie ropraszam się przy przedświatecznym sprzątaniu Mam dwie reklamówy ubran do wyrzucenia ale musze to robić ukradnkiem bo moja mama to ma taki chomikowy zwyczaj że nic nie wyrzuca a potem takie leża latami i tylko miejsce zajmują
|
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() maluch ma wyczucie
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja kaszel i kichanie nie sa w stanie, w zaden sposob zaszkodzic ciazy.Objawow tez nie mialam.Poza tym,ze czasami zjadlam dziwna mieszanke i zaczelam jesc slodkie (ale to nie na poczatku).Zyly wyszly mi 2 dni przed testem ( w dzien matki i juz wtedy wiedzialam,ze jestem w ciazy
).A piersi nabraly ciezkosci jakos po 2 miesiacach o ile dobrze pamietam.No i spac nie moglam,wstawalam skoro swit ![]() Lindsley
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, dobre
![]() Z tą autosugestią może być trochę prawdy, bo wiele kobiet przecież "ma objawy" ciąży, wcale w ciąży nie będąc! Wtedy kiedy np. bardzo chcą w niej być ![]() Kupiłam sobie dziś zeszyt w twardej okładce, zamierzam w nim prowadzić dzienniczek ciąży Na początku wkleję test Wiem, że teraz przeważnie takie rzeczy prowadzi się w necie i może równolegle będę (np. na swoim blogu o tym pisać). Ale uwielbiam takie tradycyjne dzienniki, pisane w zeszycie
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett to nam będzie miło jeśli nas nie opuścisz w związku z odłożeniem
Tzn. postawię sprawę tak, nigdzie się nie wybieraj ![]() My już po zajęciach, zaraz siadamy do nauki na jutro. Jak byliśmy dzisiaj na obiedzie, parę stolików dalej siedział Cugowski z Budki Ale powiem Wam, że ludzie są beznadziejni, przyszedł facet z synem chyba, a ludzie na niego się gapią, jakby był zwierzęciem w zoo. Od razu widać, czy ktoś wie co to kultura osobista...No i nakupiłam sobie dzisiaj kremików do buzi, podkład i tusz do rzęs. Plamienie mam dalej, dzisiaj miałam zawroty głowy, ale to pewnie niestety od pogody... jutro zobaczymy czy @ przyjdzie...jakieś gusła odprawię, może nie przyjdzie
|
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kysz a kysz ![]() mam nadzieje że pomoga też moje gusła
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
W koncu jutro niedziela wiec ten na górze powinien mieć czas pomóc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

Chyba będę musiała poszukać prywatnie, bo w ciąży to strach z takim niskim cukrem chodzić...

)

A co do kotka to nie mam pojęcia, może jakaś grzybica...ciężko powiedzieć...
PCO to nie koniec świata chyba. Leczą to przecież 

za szybkie wyleczenie i oczywiście II
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)