Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 20:34   #4561
betti_888
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez bambooko Pokaż wiadomość
rudo-zielona a za piaskowanie płacisz oddzielnie?

Przecież mając aparat , nie mamy możliwości chodzenia do dentysty, w sumie chyba jakiś przegląd czy małe poprawki powinny odbyć się w ramach wizyty kontrolnej, no chyba ,że się mylę.
Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia, wchodzę na 5 minut, 80 złotych mniej a efekty są takie sobie, noszę aparat już 7 miesięcy i jestem średnio zadowolona.
a ja nosze aparat 8,5 miesiąca góra i 1,5 dół... i z góry jestem bardzo zadowolona... jest kolosalna różnica z tym co było wcześniej... wcześniej miałam zęby jak Quasimodo a teraz są już prawie prościutkie... wszyscy mi mówią że już mam ładne zęby z dołem trochę gorzej ale mam nadzieję że niedługo też będzie prosty

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 20:37   #4562
milutek
Wtajemniczenie

No tak - jeszcze retencja! ale w 7 tysiączkach powinna się calość zmieścić nie jest tak źle...
Stary 2010-03-26, 20:37   #4563
_Amelya_
Przyczajenie

Hej, jestem tu nowa. ^^
W skrócie- miałam usunięte dolne czwórki i mam założony dół metalowy od miesiąca. W maju mam mieć założoną górę kryształową, ale najpierw usunięte piątki. Co mnie troche przestraszyło to łuk podniebienny, który ma cofać gorną szczękę. Czy któraś z Was ma może taki łuk? Czy jest on rzeczywiście bolesny w noszeniu i uciążliwy przy mówieniu? ;/
_Amelya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 20:43   #4564
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
rudo-zielona a za piaskowanie płacisz oddzielnie?

Przecież mając aparat , nie mamy możliwości chodzenia do dentysty, w sumie chyba jakiś przegląd czy małe poprawki powinny odbyć się w ramach wizyty kontrolnej, no chyba ,że się mylę.
Do dentystki mojej chodzę prawie jak na wizyty towarzyskie, co kilka miesięcy i to ona robi mi piaskowanie. W sumie miałam przed górą i przed dołem robione. Teraz planuje w czerwcu się wypiaskować
Nie rozmawiałam z orto nt. piaskowania nigdy. Nie wiem jak to wygląda w jej gabinecie. Ja na wstępie zapowiedziałam, że piaskuje, piłuje itp. u mojej dentystki. I twardo się tego 3mam

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Milutku wiedzę, że nasi orto mają takie same stawki. Moja za kosmetyczny zaśpiewała 600 zł więcej od łuku.

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2010-03-26 o 20:42
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 20:55   #4565
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Moja koleżanka też zapłaci ponad 10 tys. Dwa łuki estetyczne + abonament miesięczny w klinice. Nie wiem, czy byłoby mnie stać na aż tak drogie leczenie.
Ile wyjdzie Cię sam aparat Pipi?
dwa łuki METAl = 3400 zł
ekspander + haas = 700+400 = 1100zł

więc 4500zł aparat
a wizyty mam po 160zł ;( i przewidziane leczenie minimum 2,5 roku do 3 lat. to się trochę uzbieral;( ale dobrze ze koszta są rozłożone w czasie dodać trzeba jeszcze oczywiscie pelno innych wydatków typu zdjecia wyciski, nie wiem właśnie czy za ten aparat retencyjny się płaci, i za zdejmowanie aparatu.
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 20:56   #4566
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Amelya_ Pokaż wiadomość
Hej, jestem tu nowa. ^^
W skrócie- miałam usunięte dolne czwórki i mam założony dół metalowy od miesiąca. W maju mam mieć założoną górę kryształową, ale najpierw usunięte piątki. Co mnie troche przestraszyło to łuk podniebienny, który ma cofać gorną szczękę. Czy któraś z Was ma może taki łuk? Czy jest on rzeczywiście bolesny w noszeniu i uciążliwy przy mówieniu? ;/
bolesny - pojęcie względne
przez kilka dni będzie bolało, bo zeby beda musiały sie przyzywczaić a ty bedziesz musiała nauczyć się w nim jesc i mówić. ja osobiscie nie sepleniłam i nie plułam ale sa też i takie przypadki.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:05   #4567
rudo-zielona
Zadomowienie

Pipi jakkolwiek bym nie liczyła nie wychodzi mi 12 tys A liczyć umiem.
Wszystko zalezy od konkretnego orto. Moja aparat ściąga za free, retencja chyba 600 zł.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 21:38   #4568
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
nie wiem właśnie czy za ten aparat retencyjny się płaci, i za zdejmowanie aparatu.
Ja za zdjęcie aparatu wraz z drucikiem za zębami szlifowaniem z kleju szlifowaniem zebow z dołu w sensie z wyrównaniem ich krawedzi z szyna retencyjną i lakierowaniem zębów płaciłam 400 zł. A później jak zgubiłam szyne to za nową płaciłam 100 zł.
I cały czas jestem ciekawa jak by te 400 zł rozbić na poszczególne rzeczy żeby się dowiedzieć ile za co płaciłam z osobna
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 22:29   #4569
marta1210
mj

Hej Dziewczyny
I jak tam u najZĄBISTRZYCH Dziewczyn na świecie??

Strasznie nie chce mi się nosić wyciągów... Niestety teraz poszukuję pracy i nie moge sobie pozwolić ich nosić non stop bo nie wiem jak na to zareaguje nowy pracodawca
Stary 2010-03-27, 07:54   #4570
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja płace 150... uroki leczenia w 100licy

dlaczego większość aparatek ma ukruszone jedynki? jakaś dziwna tendencja... ja mam malutki rożek ukruszony
ja nie mam ulamanego rozka ale jest pekniete szkliwo na rozku ale mi sie wydaje ze na zebach mam popekane szkliwo od scisku w szczece

i nie pamietam czy pytalam jak sie usowa np 4 na dole to zawsze trzeba usunac tez jakies 4 albo 5 na gorze?
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 08:02   #4571
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
ja nie mam ulamanego rozka ale jest pekniete szkliwo na rozku ale mi sie wydaje ze na zebach mam popekane szkliwo od scisku w szczece

i nie pamietam czy pytalam jak sie usowa np 4 na dole to zawsze trzeba usunac tez jakies 4 albo 5 na gorze?
niekoniecznie, ja miałam usuwane piątki na górze a no dole nic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 08:05   #4572
Wenja
Zadomowienie

no ja na dole na bank bede musiala usunac ale moze na gorze obejdzie sie bez na gorze poza tym ze kiel i 2 sa prawie w tym samym miejscu to reszta prostaprawie a juz osemek nie mam... wiec moze te zeby sie jakos troche rozejda na te miejsca 8 i nie bedzie trzeba rwac...bo jestem pewna na 100 % ze jak usune na gorze 2 zeby jeszcze to bede miala szpary... po mam zeby o szerokosci wiecej jak cm wiec ponad 2 cm sie luzu zrobi a brakuje mi 1 cm tylko luzu w szczece
Stary 2010-03-27, 08:11   #4573
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

nie trzeba usuwać na górze i na dole... ale jak np usunie się na górze z prawej strony to raczej trzeba też i z lewej żeby nie było asymetrii

Stary 2010-03-27, 08:13   #4574
Wenja
Zadomowienie

to wiem :P chociaz i tak mam taka straszna asymetrie ze szok nie wiem czy da sie to wogole naprawic tak zeby bylo idealnie
Stary 2010-03-27, 09:10   #4575
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Pipi jakkolwiek bym nie liczyła nie wychodzi mi 12 tys A liczyć umiem.
Wszystko zalezy od konkretnego orto. Moja aparat ściąga za free, retencja chyba 600 zł.
mi wychodzi dokładnie przy leczeniu przez 3 lata(bo tak mam przewidziane, a sama mam nadzieję że będzie to trwało krócej,) trochę ponad 11 tys. (tak jak napisałam mniej więcej)
żeby nie wyszło że kłamałam, bo Ty sobie liczyłaś i wyszło ci inaczej...
wydatki nie kończą się na cenie aparatu i wizytach kontrolnych POZDRO
a i zapomniałam dodać;] też potrafię liczyć

Edytowane przez Pipi180
Czas edycji: 2010-03-27 o 09:13
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 09:56   #4576
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Na jakie zęby macie założony aparat? Czytałam, że przeważnie robi się to do 6... no ale ja nie mam górnych 6 więc na jakie mi orto założy ten aparat? Miała któraś z was tak?
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 10:12   #4577
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
mi wychodzi dokładnie przy leczeniu przez 3 lata(bo tak mam przewidziane, a sama mam nadzieję że będzie to trwało krócej,) trochę ponad 11 tys. (tak jak napisałam mniej więcej)
żeby nie wyszło że kłamałam, bo Ty sobie liczyłaś i wyszło ci inaczej...
wydatki nie kończą się na cenie aparatu i wizytach kontrolnych POZDRO
a i zapomniałam dodać;] też potrafię liczyć
Nie napisałam, że kłamałaś. Po prostu z mojgo szybkiego przeliczenia wyszło inaczej.Przyjęłam jednak swoje założenia. Mam nadzieję, że się miło zaskoczysz I zejdziesz poniżej 10 tys

Licząc swoje koszty leczenia uwzględniam all łącznie z dojazdami, doliczam nawet koszty biednego elmexa

W Twoim przypadku dość drogie są wizyty, ale najważniejszy i tak jest efekt

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
Na jakie zęby macie założony aparat? Czytałam, że przeważnie robi się to do 6... no ale ja nie mam górnych 6 więc na jakie mi orto założy ten aparat? Miała któraś z was tak?
Ja nie mam szóstki dolnej. Pierścień mam założony na siódemkę. Wkurzający jest tylko drut poniędzy 5 a 7. Ale na szczęście, dziura się zmniejsza coraz to bardziej.
Stary 2010-03-27, 10:12   #4578
dygotka8
Zakorzenienie

u mnie całe leczenie u mojego orto wyniosło niecałe 5000 co jak na Wawę nie jest dużo
Nie liczę kosztów leczenia zębów bo to już inna bajka i tak cy siak musiałabym je wyleczyć.
inni orto wyliczyli mi po 10 000 co wpłynęło na moją decyzję,że z nich zrezygnowałam.No i dobrze

czy jest ktoś w tym wątku jeszcze kto zdjął aparat i nosi płytkę retencyjną i kto by mógł mi odp na wcześniejszy post?

edit.No ja nie doliczam kosztów związanych z wymianą szczoteczek do zębów czy pasty do zębów-zawsze używałam jednych z tańszych-blend a med, które też używałam przed założeniem aparatu.Liczę tylko wizyty u orto bo dodatkowych nie ma.Piaskowanie 1 w roku mozna za darmo zrobić na NFZ,a ja nie piaskowałam bo kamień mi się nie osadził zbytnio.

niedługo zdejmę dół :P

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2010-03-27 o 10:17
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 12:12   #4579
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
dlaczego większość aparatek ma ukruszone jedynki? jakaś dziwna tendencja... ja mam malutki rożek ukruszony[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja miałam kiedyś ułamaną jedynkę (wypadek, potrącił mnie samochód - co lepsze ta ukruszona część wbiła mi się w wargę i żaden lekarz tego nie zauważył...). Poszłam na dosztukowanie i głupia dentystka kazała mi językiem oceniać czy jest już dobra długość. Super, językiem a nie w lustrze, jak i tak wydawało mi się, że jest jej za dużo, przecież byłam po pół roku chodzenia bez połowy jedynki... W każdym razie jedynka wyszła za krótka.
Teraz mam prawie tak samo jak Ty bo jedynki mi się już wyrównały tak jak powinny być no i jedna jest dużo krótsza.
Orto powiedziała, że tę dłuższą i tak będziemy trochę spiłowywać a w tej krótszej wymienimy to dosztukowanie.

Tak więc don't panic

Ja płacę do 150 za łuk

widocznie przebojowe jestesmy
a ja dzis, dowiedzialam sie od mamy, ze jak bylam mala, to wskoczylam bratu na barana i bum sie przewalilam ;/
ponoc cala geba we krwi, a do tego mialam bułke
wow
iii ponoc wbilam sobie te jedynki troche w dziasla? a i tak dobrze ze nie wybilam, ale bylo okay i takie wedzidelko (skorke) mi wycinali co to ma sie powyzej jedynek, nie wiem po co i na co to, ale nigdy mi nie brakowalo

aaaaale wtedy bylam mala i te jedynki to mleczaki,
wiec zastanawia mnie dlaczego TERAZ jest ukruszona? ehs
a do tego krotrza wyszla przez aparat, bo nei bylam, az takiej roznicy lol

jednak mnie uspokoilyscie UFFFF
cierpliwie bede prostowac zabki, jak jezykim przejezdzam z tylu to czuje, ze nie sa rowne, jedna jest bardziej do przodu,a do tego krotrza ehs ale to dopiero pierwszy meisiac minal

1000days a na czym polega ten zabieg i potem faktycznie jest okay? kurde ciekwi mnie to (piszesz iz mialam, ale do poprawki)

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-03-27 o 12:13
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 12:23   #4580
krychaa
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie,
Słuchajcie jaki jest zakres obowiązków ortodonty? Wchodzę, zmineia gumki, podkręca drucik i za to kasuje aż 80 zł?
Ja co miesiąc płacę 60 zł za podkrecanie i zmiane gumek, jesli chodzi o zmiane drutu to place 90 zl ale ja mam swojego orto na pomorzanach w szczecinie dlatego tak tanio

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
No faktycznie... coś w tym jest... ja też tak mam
i ja tez ;D prawa , gorna jedynka ;p ksztalt takiej fali ;]

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez _Amelya_ Pokaż wiadomość
Hej, jestem tu nowa. ^^

Niewiem o co dokladnie Ci chodzi z tym łukiem.. ja mam cos podobnego w ksztalcie płytki na podniebienie - przymocowana jest do szostek do pierscieni.. ogolnie na poczatku dziwne uczucie, seplenisz jakies 2tygodnie. Trzeba duzo czytac, mowic by jezyk sie przyzwyczail i bedzie dobrze Przy jedzeniu lekko przeszkadza na poczatku, no i przy zuciu gumy, ale pozniej sie mozna przyzwyczaic takze spokojnie
ps. oto zdjecie co mam na podniebieniu ja mam ta plytke, aby nieobijaly mi sie zeby.. znaczy gorny aparat o dol

Edytowane przez krychaa
Czas edycji: 2010-03-27 o 15:31
krychaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 13:12   #4581
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
to wiem :P chociaz i tak mam taka straszna asymetrie ze szok nie wiem czy da sie to wogole naprawic tak zeby bylo idealnie

ja mam asymetrie na dole... i czasami się zastanawiam patrząc na zdjęcia czy nie ma jej też na górze...

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
a ja dzis, dowiedzialam sie od mamy, ze jak bylam mala, to wskoczylam bratu na barana i bum sie przewalilam ;/
ponoc cala geba we krwi, a do tego mialam bułke
wow
iii ponoc wbilam sobie te jedynki troche w dziasla? a i tak dobrze ze nie wybilam, ale bylo okay i takie wedzidelko (skorke) mi wycinali co to ma sie powyzej jedynek, nie wiem po co i na co to, ale nigdy mi nie brakowalo

aaaaale wtedy bylam mala i te jedynki to mleczaki,
wiec zastanawia mnie dlaczego TERAZ jest ukruszona? ehs
a do tego krotrza wyszla przez aparat, bo nei bylam, az takiej roznicy lol

jednak mnie uspokoilyscie UFFFF
cierpliwie bede prostowac zabki, jak jezykim przejezdzam z tylu to czuje, ze nie sa rowne, jedna jest bardziej do przodu,a do tego krotrza ehs ale to dopiero pierwszy meisiac minal

1000days a na czym polega ten zabieg i potem faktycznie jest okay? kurde ciekwi mnie to (piszesz iz mialam, ale do poprawki)

ja miałam górne jedynki tak cofnięte że nachodziły pod pewnym kontem na dolne zęby... i pewnie jakoś trzasnęłam zębami górnymi o dolne i się ukruszyło... ;(

Stary 2010-03-27, 14:04   #4582
eukaliptus39
Raczkowanie

kurcze zazdroszcze wam że tak mało płacicie.
ja za 2 łuki płacę 130 zł, w tym wymiana gumek, i obu drutów choć ostatnio u góry tylko jakoś przesunęła i z prostego łuku zrobiła mi sie szpara między 1 a 2 nie wiem w jakim celu ;/
wiem że na wakacjach ściagam góre. a dół jeszcze podobno trzeba ustabilizować.

ostatnio zauwazyłam że jedynki na górze mam jasniejsze niż 2 a tak nie było i nie wiem od czego to ;/
przy uśmiechu wygląda to jak troche taki króliczek. miałyście tak w trakcie noszenia aparatu?
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 14:20   #4583
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eukaliptus39 Pokaż wiadomość
kurcze zazdroszcze wam że tak mało płacicie.
ja za 2 łuki płacę 130 zł, w tym wymiana gumek, i obu drutów choć ostatnio u góry tylko jakoś przesunęła i z prostego łuku zrobiła mi sie szpara między 1 a 2 nie wiem w jakim celu ;/
wiem że na wakacjach ściagam góre. a dół jeszcze podobno trzeba ustabilizować.

ostatnio zauwazyłam że jedynki na górze mam jasniejsze niż 2 a tak nie było i nie wiem od czego to ;/
przy uśmiechu wygląda to jak troche taki króliczek. miałyście tak w trakcie noszenia aparatu?

u mnie 1 i 2 mają ten sam kolor ale 3 są ciemniejsze... może za bardzo szorujesz1 a za mało 2... spróbuj dłużej je myć...

ja mam przerwę między 2 a 3... z 1mm... i wcale mało nie płace... za 2 łuki płace 150 zł... a jak jest wymiana drutu na grubszy to + 40 zł... tylko że ja wizyty mam średnio co 7 tygodni... a Ty co ile masz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 14:35   #4584
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość

Przebojowy to był buc co potrącił nastoletnią rowerzystkę (jechałam poboczem a ten przywalił mi od tyłu) i spierniczył chociaż miała całą twarz we krwi, rozwalone wargi i zdartą skórę z całej wierzchniej strony dłoni sukinkot. Od tej pory nie lubię żadnych zielonych samochodów, a szczególnie zielonych polonezów.

No ja miałam to tak robione, że babka mi dokładała do tego zęba coś jak plombę, utwardzała to światłem a potem dopiłowywała z każdej str tak żeby miała kształt zęba.
Teraz widać miejsce łączenia no i na tej dosztukowanej części nie ma szkliwa więc się nie świeci jak ząb.
Orto powiedziała, że możemy to wymienić (chyba spiłować tę starą) i zrobić to ładniej no i odpowiedniej długości.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 14:42   #4585
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie,
Słuchajcie jaki jest zakres obowiązków ortodonty? Wchodzę, zmineia gumki, podkręca drucik i za to kasuje aż 80 zł?
u mnie jest 70zł za jeden łuk, 100zł za dwa. bez względu na to czy zmieniane są tylko gumki czy jeszcze drut.
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 14:54   #4586
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Przebojowy to był buc co potrącił nastoletnią rowerzystkę (jechałam poboczem a ten przywalił mi od tyłu) i spierniczył chociaż miała całą twarz we krwi, rozwalone wargi i zdartą skórę z całej wierzchniej strony dłoni sukinkot. Od tej pory nie lubię żadnych zielonych samochodów, a szczególnie zielonych polonezów.

No ja miałam to tak robione, że babka mi dokładała do tego zęba coś jak plombę, utwardzała to światłem a potem dopiłowywała z każdej str tak żeby miała kształt zęba.
Teraz widać miejsce łączenia no i na tej dosztukowanej części nie ma szkliwa więc się nie świeci jak ząb.
Orto powiedziała, że możemy to wymienić (chyba spiłować tę starą) i zrobić to ładniej no i odpowiedniej długości.
na Twoje szczęście coraz mniej jeździ po drodze polonezów ...

ja miałam podobną sytuacje... jeździłam sobie na rolkach i taki idiota z mojej szkoły zajechał mi drogę rowerem i upadłam i złamałam sobie ręke w nadgarstku i też jak to zobaczył to uciekł... potem jak go widziałam na mieście to udawał że mnie nie widzi i nawet nie przeprosił... a ja musiałam prawie 6 tyg chodzić z gipsem... przez cały sierpień i kawałek września... normalnie super wakacje miałam i do tej pory ręka się całkowicie nie zagoiła i już się nie zagoi...

a co do zęba to ja mam nadzieję że mi trochę spiłuje i nie będzie tego aż tak widać

Stary 2010-03-27, 15:22   #4587
eukaliptus39
Raczkowanie

ja wizyty średnio co 7-8 tyg.
ale z tego co wiem to tez dużo chyba weźmie za ściągniecie (200-300) oraz retencja tez około 200-300 zł na jeden łuk.
dorzucam dziś fotki ze stanem ze stycznia po wizycie i z marca.
troszke ta góra mi sie teraz nie podoba, według mnie była lepsza w styczniu...
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 15:27   #4588
whenee
Zakorzenienie

heh no ja za to na dole mam uszczerbaną 1:P heh chciałam bratu na złość coś zrobić jak siedział na fotelu no i się chciał oprzeć o fotel a niestety między fotelem a plecami była moja szczęka podbił mi żuchwę i w taki oto sposób straciłam kawałek jedynki. heh w sumie miałam to robione ale wypadło kilkanaście lat temu i tak czeka do tej pory na zrobienie. jak będę zakładać dół to pójdę do dentysty i mi to zrobi mam nadzieje
Stary 2010-03-27, 15:36   #4589
krychaa
BAN stały

Cytat:
ale z tego co wiem to tez dużo chyba weźmie za ściągniecie (200-300) oraz retencja tez około 200-300 zł na jeden łuk.
Kurcze, fajne masz juz te zabki ale widze ze zaraz roczek Ci zleci orto mowil Ci na ile czasu bd nosić aparat ? bo zazwyczaj sie nosi ok 2 lat, a ty juz zaledwie po roku sciagasz ;p

Edytowane przez krychaa
Czas edycji: 2010-03-27 o 15:40
krychaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 16:10   #4590
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie widzę tutaj nic niepokojącego

Cytat:
Napisane przez krychaa Pokaż wiadomość
Kurcze, fajne masz juz te zabki ale widze ze zaraz roczek Ci zleci orto mowil Ci na ile czasu bd nosić aparat ? bo zazwyczaj sie nosi ok 2 lat, a ty juz zaledwie po roku sciagasz ;p
ja mam nosić 2,5 roku... czyli jeszcze jakieś 22 miesiące

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości