![]() |
#1411 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Cześc
![]() Ja dziś jestem wypompowana i ledwo co na nogach stoję ![]() ![]() ![]() A jeszcze była u nas lekrka (znów ![]() ![]() Cytat:
![]() My już od dawna mamy tylko spacerówkę,bo też jak tylko zauważyłam że Patryk ma ja na styk, to pomyślałam "o nie kolego, nie będziesz mi sie gniutł w tak małym pomieszczeniu, a jesteś na tyle już duży że spoko w spacerówce możesz śmigac" ![]() My to po świętach planyjemy już całkiem zrezygnowac ztego głębokiego wózka i kupic jakąś lżejszą spacerówke ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My na szczęście nie mamy tam kręconych schodów tylko takie normalne ![]() ![]() A mnie coś chyba przewiac musiało bo od wczoraj wieczora mam katar i jakoś teraz jak siedze przed kompem to czuje jak mnie strasznie policzki pieką ![]() ![]() Ok spadam szykowac powolutku kompiel ![]()
![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Jejku u nas dziś taka śliczna pogoda byłam z Matim na dworku jak codzień ale wybraliśmy się z koleżanką do sklepu i tam Mati się obudził i do końca drogi czyli do domu(a był kawałek) ryczał, niosłam Go chwile ale gdzie jeszcze wózek pchać a koleżanka też z wózkiem a potem stwierdziłam niech ryczy i tak ryczał ![]() ![]() Byłam w 5-10-15 patrzyłam na kurteczki ale ceny masakryczne - 55zł za taką cienką ![]() Monecitka to super że taka okazja się Wam trafiła ![]() ![]() Teraz już możesz też urządzać ![]() Asiuuula wczoraj dałam Matiemu butle, 70 ml wypił ale i tak co 2 h się w nocy budził zobacze może potrzebuje czasu ale butle będę dawać ![]() KateMwale Kurcze na wizazu jest taki konkurs kulinarny żeby przesyłać swoje przepisy i jest parowar do wygrania za 500zł może się skusisz? Od razu pomyślałam o Tobie jak to zobaczyłam z Twoimi daniami 1 miejsce gwarantowane ![]() Ja tylko an chwile uciekam bo Mati własnie wstał po swojej 15 min drzemce ![]()
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile czasu może się przebijać ząbek? Młody od jakiś 4 dni jest nie do zniesienia. Źle sypia, nie da się go uspokoić, nawet nie chce tych wszystkich gryzaczków, tylko swoje łapki. Jest przeziębiony, więc był u pani doktor i ta powiedziała, że wyrzynają się obydwie jedynki na dole i zrobiły się już dziurki i idzie jeszcze prawa jedynka na górze, jednak jeszcze nie ma dziurki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | ||
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Oj to prawda pogoda dzis byla przeeeeeśliczna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my też dziś byliśmy w 5 10 15 bo musiałam na gwałt szukac czapki dla Patryka jakiejś cieńszej bo ma tylko takie grube na zime, ale nie dośc że prawie nic nie mieli tam, bo niby czekają na dostawę to kupiłam taką bez sznurka na wiązanie i nie jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() Tak teraz i ja będę myślała co tu ładnego kupic do domku ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pójścia z małym do kościoła ze święconkom, to mój tez jest marudny i bardzo płaczliwy i nie przejmuję sie tym żeby nie icś z nim do kościoła. Msza przecież trwa jakieś ie całe pół godz więc myślę że nikt nas nie wyrzuci jakby mały zaczą wyc ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/025/0253689c0.png?1231 Edytowane przez Monecitka Czas edycji: 2010-03-24 o 19:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
No cierpliwość się przyda i to bardzo, bo ciężko znosi te zębole
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
Monecitka
i komu lepiej? ![]() ![]() ![]() wiecie co....troszkę tu nie pisałam .. wcześniej chciałam się Wam pochwalić , że Julka daje radę zjadać więcej niż 120ml ![]() ![]() ![]() Dzisiaj była tak cudowna pogoda, że byłyśmy na spacerku 3 h! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tego czydziecko to odczówa nawet jak już go widac, to myślę że tak, bo mojemu jak zaczął wychodzic, to było nawet ok, ale teraz jak już go widac, to jest mega marudny i nie da sie z nim wytrzymac ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci że mój Patryk też od jakichś 2 dni nie chce pic żadnych płynów z butelki i wogóle karmienie go jest znów mega przeżyciem ale zupki też chętnie wcina z łyżeczki i pocieszę Cie że u Was to może byc oznaka wyrastających zębów ![]() ![]() Kup jutro małej żel na ząbki i spróbuj przed posiłkiem posmarowac dziąsełka i zobaczysz czy Ci zje. Wiem że na opakowaniu jest napisane że powinno sie smarowacpo posiłku lub rzed snem, ale spróbuj przed jedzeniem. Ja tak robię Patrykowi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaasiula, ja ostatnio nawet na noc nie daję Julce kaszki żeby jej nie zapychać tylko butlę i po butli też śpi do 6-7 rano. A próbowałaś mu dawać tylko smoka jak się budzi w nocy? A może po prostu musi mu to samo przyjść, że będzie dłużej spał. U Julki się tak zaczęło dokładnie w dniu kiedy zjadła pierwszą kaszkę na kolację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Rozeznanie
|
wiecie co - jestem załamana....zrobiłam tak jak zalecała Monecitka - posmarowałam żelem dziąsełka przed jedzeniem i jak tylko poczuła smoczek od butelki na ustach zacząl się ryk ;( istnieje tylko smoczek zwykły....już nie wiedziałam co robić bo ominięcie 3 posiłku w dodatku po nocy to już nie jest tak fajnie...przelałam to mleko do miseczki , dosypałam trochę kaszki i zaczęłam karmić łyżeczką...zjadła! jakieś 120ml bo potem zaczęła już wypluwać......ja nie wiem co mam już robić.....wszystko mam jej teraz podawać łyżeczką? Nawet herbatkę????? kurde ;( jestem załamana..co Ona sobie myśli , że juz jest taka duża i nie musi pić z butli???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() My dziś byliśmy tradycyjnie na spacerku i wybraliśmy się na osiedlowy targ chciałam kupić Matiemu kurteczkę ale tańszą bo w 5-10-15 były fajne ale po 55 zł i jakież było moje zdziwienie jak ujrzałam ceny podobne a nawet wyższe jedna kurtka dla dziewczynki z napisem "Hello Kitty" kosztowała bagatela 95 zł ![]() ![]() ![]() Monecitka Ty nie strasz mnie tu tym ząbkoewaniem ![]() ![]() A z tym wapierkiem to dobre ![]() Asiuuula Mati niestety nie preferuje smoczka od 3 miesiąca, po prostu nie chyta tylko gryzie a jak chyci to zaraz wypluwa ![]() A z tym że zaczęłaś dawać kaszkę Julii i się zaczęło to chodziło Ci że zaczęła przesypiać noce czy nie bo nie skumałam, wybacz ![]() Ja czy daje kaszke czy nie i czy butle też dam(ileś tam zawsze wypije) to i tak pobudka co 2 godziny myśle że to minie z wiekiem ale jakim mam nadzieję po 6 miesiącu ![]() TancerkaGd Oglądałam filmik na Twoim blogu: Powiem jedno Julia jest przesłodka i to ujęcie jak widać lózeczko a potem odkrywasz kołóderkę a tam Mała sobie gaworzy- suuuuper ![]() No i ta muzyczka w tym 2 o 5 miesiącu Julii przepiękna ![]() ![]() ![]() Kurcze nie wiem co Ci poradzić to trochę mało je Ci jak 3 posiłki opuszcza, może spróbuj się skontaktować z lekarzem bo nawet jeśli to ząbki to raczej powinna jeść mniej ale częściej, mam nadzieję że to chwilowe i wszystko wróciło do normy, trzymam kciuki ![]() ![]() A ja uciekam, dobrej nocki Kochane ![]() ![]()
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja trochę poczytałam w necie o takich dzieciach jak Julka, które nagle nie chcą jeść z butli i okazuje się , że w większości przypadkach to ząbki.... a nawet skok rozwojowy! jedna dziewczynka nie jadła aż 2 tyg.!! była u lekarza;wyniki wszystkie ok.....tylko nic zupełnie nie chciała jeść...ja bym chyba osiwiała
![]() ![]() kupiliśmy dzisiaj gryzaczek - po schłodzeniu rzuciła się na niego ... kupiliśmy też kubek niekapek od 6 miesiąca, ale na razie wolałam żeby się z nim oswoiła i na siłe jej nie wciskalam.......ale wipila kilka lykow wiec moze niedlugo sie do niego przekona...... ogolnie rece opadaja... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() A ja dziś z Patrykiem zrobiłam znów milion km i dziś byliśmy w odwiedzinach u babci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie dziw się moja droga Julce że tak reaguje, bo to jest ponoc niesamowity ból u dziecka jak ząbki wychodzą a tym bardziej jak podczas ssania ociera smoczkiem o te obolałe dziąsełka ![]() Puki co, to może dobre rozwiązanie jest karmienie łyżeczka. A co do picia, to słyszałam że w takich przypadkach dzieci chętnie piją z kubeczka typu niekapek, lub ze zwykłej słomki, tylko nie wiem czy Jula nie jest jeszcze za malutka na te metody, ale jakoś musisz kombinowac teraz i próbowac wszystkiego ![]() Na szczęście ma odbicie mój robalek ![]() A wiecie co mi też lekarka powiedziała? Że dzieciom trzeba chronic oczka przed słońcem, bo mogą je sobie szybko naświetlic a jest to ból nie do wytrzymania (wiem bo miałam okazję tego doświadczyc przez własna głupote ![]() A ja znów też dziś mam wrażenie że zauważyłam że Patrykowi zaczyna wychodzic druga dolna jedynka, ale nie mam pewności ![]() ![]() A któraś dziewczyna tu nie tak dawno pisała że zna przypadek że dziecko zmarło "na zęby" chyba Kashin ![]() ![]() ![]() Tak sobie myśle, że po co to rośnie? Rośną zęby-boli, psują się-boli, wypadają-boli...same minusy widzę. Już lepiej miec sztuczna szczenkę chyba ![]() A teraz coś z przyjemniejszych tematów ![]() ![]() ![]() Ale się dziś napisałam o niczym ![]() Ok już nie smęce ![]() Miłej nocy ![]()
![]() |
![]() |
#1423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a i najważniejsze bo zapomniałam....wczoraj trzymałam sobie Julkę na kolanach byłam w takiej pozycji półkeżącej i Julka opierała się o mój brzuch ... za wszelką cenę nie chciała położyć głowy , ale w sumie ona tak ma zawsze, że głowę trzyma w powietrzu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę wytrwałości i oby Julcia przeszła przez okres ząbkowania jak najlepiej
![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
julka nie trze uszu......
a co do dziąsełek to ma takie wyżłobienia po lewej stronie...ale na moje oko aż tak bardzo opuchnięte nie są... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz nam też to ostatnio powiedziała i zamówiłam na allegro takie okularki: http://allegro.pl/item958426803_okul..._24_super.html drugim powodem było to, że jak tylko słonko jej zaświeciło to był niesamowity płacz aż się zanosiła. Wczoraj i dzisiaj 3 razy to samo, a jak słonko nie przeszkadza jej to jest spokuj. Mam nadzieję że jutro już dojdą ![]() A co do zdania o zębach to świeta racja ![]() ![]() ![]() ![]() No tak mycie okien w nowym mieszkanku to nie będzie mus tylko czysta przyjemność ![]() I wcale nie smęcisz ![]() Miłej nocki dziewczyny ![]()
Amelia 18.10.2009 ![]() Edytowane przez marciab Czas edycji: 2010-03-26 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Ja tylko na chwilkę bo zarazzmykamy na spacerek ![]() TancerkaGd to jest możliwe żeby Julce wycszedł pierwszy ząbek 3 ![]() ![]() Zdjęcia śliczne i świetnie że Julka rob takie postępy w rozwijaniu się ![]() ![]() Merciab z okularkami dobry pomysł ![]() ![]() A tu wklejam zdjęcia mojego wielkoludka, którego tatuś nazywa kasownik ![]()
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
Mamuski! Witam i przedstawiam sie bo widze ze Wy juz zzyte i od daaawna ze soba... Ze mnie tez mama podwojna, po raz I 2007 XII, a po raz II 20.X.2009. Licze troche na wasza podpowiedz i doswiadczenie...No i do Was wlasnie pisze bo Wasze skarby tez jesienne z 2009..Moja Ninka zaczela sie budzic w nocy raz na szczescie, i to teraz kiedy ma skonczone 5 miesiecy.. trwa to juz drugi tydzien. wczesniej spala jak kamien cala noc.. O CO CHODZI?? czy ktoras z Was tak miala?
![]()
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Czesc mamusie
![]() A ja dzis myslalam ze badne ze zdumienia....bede miala w te swieta prawdziwego kroliczka w domu ![]() ![]() A tu jak zwykle w weekend cisza jak makiem zasial ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Musze od razu napisac ze sliczne imie wybraliscie dla malej ![]() A co do budzenia, to powiedz mi czy ona wstaje bo jest glodna? Jak tak, to moze za malo dostaje mleczka na noc, albo moze zacznij go zageszczac kleikiem ![]() ![]() Ok zmykam dokanczac obiad ![]() Milego weekendu kochane ![]()
![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Monecitka to super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Julka nadal nie chce pić z butli...nie wiem jak Ty to robisz mówiąc, że jesteś uparta i mu wciśniesz...mnie się tu w sumie udawało tydzień temu bo przypominam sobie, że czasami nie chciała butli ale potem piła....teraz za to jest mocno odwracanie głowy, odpychanie rękami i dosłownie wrzask , że aż trudno ją potem uspokoić więc wolę nie doprowadzać do takiej sytuacji, żeby za chwilkę nie było problemu z karmieniem łyżeczką.....a to karmienie to ciężka praca...śniadanie trwa 30 min z czego bardziej naje się śliniak niż Julka ![]() ![]() ![]() ![]() a co do ciszy na naszym forum...ostatnio niezależnie czy weekend czy tydzień jest ciiiiicho....kilka matek całkiem przestało pisać....ooo np. pappaya - po naszej ostatniej kłótni kiedy było już ok napisała , że nie chce uczestniczyć w takiej ' dyskusji' i od tamtego momentu już się nie pojawiła...myślałam, ze między czasie już zauważy ,że jest spokój i się do nas odezwie ![]() a może trzeba rozpętać kolejną wojnę? przynajmniej coś się dzieje ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Przyczajenie
|
Monecitka, baaardzo dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
No, to jestem...
![]() Niunia zasnęła, więc mogę coś naskrobać... ![]() Z nowości to u nas tyle, że Mała już wcina jabłuszko i marchewkę i kaszkę z brzoskwiniami i morelami i póki co na nic alergii nie ma... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tancerkaGd, moja Mała też ostatnio mi akcje wyczynia przy butli, ale u nas działa uspokajanie smoczkiem w trakcie jedzenia... karmienie trwa przez to trochę dłużej, ale jak poprzytulam Małą, pośpiewam jej i dam dydka, to wtedy z małymi przerwami wypija całą butlę... może spróbuj w taki sposób... ![]() Monecitka, gratulacje dla Młodego... szaleje z tymi zębolami... ![]() ![]() Pozdrawiam mamuśki i wklejam zdjęcie Niuńki z ostatniego spacerku... ![]()
![]() |
![]() |
#1434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przerabialiśmy....smoczka chwyta...a jak tylko poczuje butelkie na ustach albo nawet jak ją tylko zobaczy to zaciska usta, odpycha rękoma lub ryczy na cały głos.....dzisiaj znowu probowalam.....na nic.... ale kaszke już zjadła całą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
ehhh cisza jak makiem zasiał.....aż się boję, że forum przestanie istnieć
![]() teraz już mogę się Wam czymś pochwalić.....nie mówiłam Wam nic wcześniej ale 2 tyg. temu byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy....chętnych na to miejsce podobno było bardzo dużo i dopiero wczoraj dostałam maila , że mnie przyjęli! ![]() Będę nauczycielem wychowania przedszkolnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() A co z powrotem na studia? wracasz od października? bo jak pamiętam pisałaś, że teraz jesteś na dziekance. My mieliśmy bardzo zajęty weekendzik w sobotę bylismy u tż siostry jej synek kończył 2 latka zdjęcia niżej jak dmuch świeczki ![]() A wczoraj byli u nas teście i ustaliliśmy, że pierwszy dzień świąt spędzamy u tż siostry wszyscy razem bo ma duży dom i się pomieścimy, a ze względu na to, że jest w ciąży z drugim dzidziusiem (tp na 20 czerwca - dziewczynka) to mamy jej pomóc i każdy ma coś zrobić. W sumie bardzo dobry pomysł tylko co ja mam zrobić???? ![]() ![]() A niunka na urodzinkach spisała się bardzo dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak - powrót na studia w październiku....jak już pisałam - trochę się obiawiam , bo pisanie pracy...nowa grupa..a i jeszcze praktyki mnie czekają... a Julka przeprosiła się z butelką! wczoraj wrócilismy do domu - ten cały czas jak Julka nie chciała jeść byliśmy u teściów. zrobiłam jej mleko do piseczki a tż powiedział , że mam przelać z powrotem do butelki to może Julka skojarzy dom i wypije normalnie z butli...zrobiłam tak i bez problemów chwyciła smoczek! długo zbierałam szczękę z podlogi ze zdziwienia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No ja to jestem istny uparciuch az maz mi czasem mowi ze mam mu dac juz spokoj bo jak nie chce jesc to nie...ale dam mu 5 min odpoczac i zawsze wciagnie mi reszta wiec ja jestem bardziej uparta od niego ![]() Cytat:
Tak ja tez ze slaska ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() meire mala jest sliczna ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/025/0253689c0.png?1231 Edytowane przez Monecitka Czas edycji: 2010-03-29 o 11:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Ja tylko na chwilę powiedzieć że żyję, tylko Mati mi gorączkuje 2 dzień i nie mam czasu pisać, wczoraj byliśmy na pogotowiu a dziś w przychodni ogólnie nie wiadomo od czego ta temp myslałam że od ząbków ale niby jeszcze żaden się nie przebija, no i kupki są nie fajne zielone i wodniste no i dziś 4 a tak to jedna góra 2 były no nie wiem mam nadzieje że to przejdzie szybko ![]() Odebraliśmy dziś klucze do mieszkanka, trochę tam trzeba włożyć kasy ale pomału sie dorobimy ![]() Jak Mati wyzdrowieje przyrzekam nadrobię a na pewno będę częsciej zaglądać ![]() Pa, dobrej nocki ![]()
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Mateuszek już się lepiej czuje aczkolwiek dziś wiozłam drugie siuski bo pediatra wczoraj kazała zobaczymy jaki będzie wynik, straszyła mnie zastrzykami i usg brzuszka ale mam nadzieje ze to nas ominie i wyniki wyjdą dobre ![]() A remont idzie pełną parą więc am nadzieje że szybko się wprowadzimy ![]() A co tu tak cichoo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.