|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Izumi dziekuje bardzo!!!
Dzis o 18 wyszlam do domu i jak narazie jest spoko. Amelka jest bardzo delikatna i nie widze zadnych oznak zazdrosci jak narazie.Wiec super. A zaczelo sie tak,od poniedzilku zaczelo mi cos wyciekac ja myslalam ze moze popuszczam albo cos w tym stylu. W czwartek rano bylam u poloznej powiedzialam o wycieku i ona wyslala mnie do szpitala na sprawdzenie czy to wody.okazalo sie ze wody i ze mam juz zostac i czekac na wywolanie. o 23lekarka zaaplikowala mi zel i ok 3 sie zaczelo tak na dobre. o 5 zjechalam na porodowke no i o 5.55 Zuzka juz byla z nami. Tak Tz byl ze mna , jak rodzilam Amelke tez byl. powiedzial ze same pozytywy i ze jest bardzo dumny ze mnie. Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2010-03-27 o 22:23 |
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Od razu przepraszam, że tak długo tutaj nie zaglądałam i wogóle się nie udzielałam Wszystkim mamusiom gratuluje pociech Urodziłam 10 marca czyli dwa dni po terminie. Dopiero po 9 h bóli lekarz zadecydował o cesarskim cięciu. Maja była za duża by urodzić się naturalnie. Urodziła się o 18:40 z wagą 4250 g i mierzyła 61 cm. Spędziłam w szpitalu dłuuugie dni i dopiero niedawno wyszłam. Z mężem jesteśmy przeszczęśliwi po prostu Jakoś dajemy sobie radę chociaż narazie ciężko przyzwyczaić się do nieprzespanych nocy ![]() Dzisiaj mała wogóle nie chciała spać w dzień a i w nocy dała nieźle popalić... dopiero teraz zasnęła jakoś Raczej nic ją nie boli bo nie płacze... po prostu nie spała. Czy któraś z Was dziewczyny miała ten "problem" czy nie ma się czym martwić? Do tej pory przesypiała po 18-20 h /dobę.
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i spacery długie dzieciaki na dworku śpia lepiej . fajny może tez być lezaczek gdzie bedzie coś wiecej z niego widziała a one tez zreszta mają zabawki czy jakas leżaczko chustawka
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
malgo niezły express z ciebie, tylko pozazdrościć ![]() karolka gratuluje a co do spanie to nie wiem, bo moja Mała póki co śpi dużo ale jak nie płacze to chyba nic złego się nie dzieje
|
|
#2525 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2526 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki
![]() wrcoilam po dluzszej nieobecnosci spowodowanej..hmmm oswajaniem sie? ![]() U nas wszystko jak najbardziej ok, uczymy sie siebie, docieramy sie... i z dnia na dzien jest coraz lepiej ![]() w sumie czuje sie jakby mala byla z nami od zawsze troche ciezko jest sie przestawic na calkowicie nieprzespane noce...ale i z tego nie robimy tragedi-odsypiamy w dzien razem z mala ![]() Gratulacje dla nowych mamus ![]() Malej powoli normuje sie czas i godziny spania takze powoli wroce do swiata zywych i mam nadzieje ze bede mogla czesciej do Was zagladac ![]() Nadrobic pewnie wszystkiego nie nadrobie...ale postaram sie jak najwiecej. Slodkich snow nierozpakowane mamuski, cieszcie sie kazda przespana minuta- mowi to ta co zawsze twierdzila 'co ty kobieto opowiadasz' ;P Dobranoc
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Zaległości mi się w domu porobiły po 3 dniach leżenia .A już się wczoraj goście na dzisiaj zapowiedzieli, pewnie znowu nawał tekstów kiedy ty wkońcu urodzisz . Wkurzające to trochę bo wszystkim powiedziałam dopiero jak byłam w piątym mc, więc co im się tak dłuży
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie przynosi się tylko ten papierek co dają w szpitalu o urodzeniu dziecka a koleżanka sama wsio robi . Pominę już fakt że zawsze podpowiada co zrobić żeby było lepiej dla pracownika bo to ona mi nagrała jak wysłać chłopa na kawałek mojego macierzyńskiego Miłego dnia dla wszystkich . U mnie dziś ponad 20 stopni na słoneczku i mam nadzieję że tak będzie cały dzionek
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Hej Brzuchatki i Mamuśki
![]() U mnie też dziś słoneczko od rana i mam nadzieję, że tak już zostanie do końca dnia. Co prawda mąż się dziś znów szkoli, ale że czas dziś zmieniony..to szybciej wróci ![]() Aaaa,wiecie co?Przypomniałam sobie co mi ostatnio powiedział mój lekarz. Zapytałam czy jest jakaś reguła, że kobiety częściej w nocy zaczynają rodzić..i..podobno jest, bo w nocy przysadka wydziela oksytocynę, która w dzień jest zagłuszana przez adrenalinę..Więc w nocy robi swoje.. ![]() I jeszcze jedno..podobno częściej wody odchodzą jak jest pełnia Skąd to stwierdzenie nie wiem![]() Więc dziewczyny z goniącymi je terminami..PEŁNIA JUŻ WE WTOREK! ![]() No ciekawe.. ![]() Miłej i słonecznej niedzieli !!!
|
#2530 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dywanow nie mam w domu.. mebli mam niewiele ale i tak juz sprawdzalam... no jeszcze ten zlew w lazience zostal... i worek, ale musze poczekac na mamzonkami na zgage dobrze robi rennie i magnum, ale taki mocno zmrozony ![]() Cytat:
no zobaczymy jak to bedzie. chcialabym tylko uniknac cesarki... ale to juz wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
hahahaCytat:
gruatulacjekarolka - rowniez gratuluje ![]() izumi - wspolczuje, kuruj sie, zbieraj sily na porod ![]() ania p - jak czytam twoje wypowiedzi to mysle sobie, ze supermama z ciebie, znasz sie na wszystkim, czy ty wogole czegos nie wiesz o maluszkach? dobrze, ze tu jestes!
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... tylko wieczorem ;] ale sobie zazyczylam... heh
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
No ja to jestem ciekawa czy na którąś z Was ta pełnia podziała
![]() Ja mam niby jeszcze ok.tygodnia do terminu, ale marcowe dziewczyny jak najbardziej mogą się załapać na wtorkowa noc
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
do nas wczoraj przyjechala kuzynka
przywiozla caly ogromny karton rzeczy dla maluszka, ( mamy juz 5 rozkow, niezle co?!!2 kupilismy, 3 dostalismy) a dzisiaj ma przyjechac paka z anglii jeszcze, nie wiem gdzie ja to pomieszcze....
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
My też sporo dostaliśmy od znajomych. Z tym, że nam jakoś było tak glupio brać tyle rzeczy... bo nam naprawdę spooooro odeszło z zakupów. Ciuszków praktycznie nie kupowałam w ogóle
I kazdej z osób od ktorej cos dostaliśmy, zrobiliśmy paczki jako, że kazda z tych osób ma małe dzieci, robiliśmy paczki pieluchowo- chusteczkowo- zabawkowe. Ostatnio moj tż pojechał kupić 2 paki pampersów i chusteczki nawilżone. zadzwonił do tej znajomej i spytał czy nie może na moment podjechać bo kupił coś dla małej i chciałby zeby zobaczyła czy dobre (taki podstęp). No i pojechał, wręczył, ona zaczęła sie śmiać, że pampersy 4 to zdecydowanie za duże. A on na to, Że w takim razie zostawi jej. i zwiał Inaczej by nie przyjęła A do tego jeszcze dobre winko i piwko dla rodziców
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-03-28 o 10:46 |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
my kupowalismy mase ciuszkow
najlepsze zakupy a oddac tez mi szkoda nie bedzie maly 3/4 nie zdazy zalozyc tak na prawde z najwiekszych rzeczy ktore nam odeszly do kupienia to wozek/wozki, dzisiaj ma dojechac ten kosz wiklinowy, sterylizator, podgrzewacz jakies miseczki, przescieradelka, posciel jakas, mata edykacyjna i takie rzeczy . Chcieli nam jeszcze wozek przywiesc heheh ale jak powiedzialam ze mamy juz 2 i dziekujemy bardzo ale moze sie przyda komus innemu to na szczescie nie mieli nic przeciwko![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- tak sie wlasnie zastanawiam, bede musiala jeszcze z jednej polki zrezygnowac ze swoich ciuszkow i chyba je gdzies bede musiala przelozyc bo nie zmieszcze sie z dziecia rzeczami:P
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
My tak naprawdę z takich potrzebnych rzeczy musieliśmy kupić tylko łóżeczko i wszystko do niego (choć za to placili moi rodzice), no i wszystkie pierdołki typu termometry, fridy itp, kosmetyki, pieluchy... no i wózek. Troche ciuszków rzecz jasna też kupiliśmy bo wypadało mieć cos nowego dla maleństwa no i to sama radośc przeciez
A tak to reszta zdobyczna- nawet wanienka i stelaż. Dlatego tez wypadało nam jakoś się odwdzięczyć, bo jakby nie było bardzo dużo wydatków nam odeszło. Ja poza tym, ze mam rzeczy w dużej komodzie, to jeszcze całą szafkę musiał oddać tż bo sie nie pomiesciłam. A do tego duży karton ciuszków jeszcze w piwnicy (na wiek od 6 miesięcy). No i nie wspomnę o szufladzie w łóżeczku w kórej są cieple kurteczki, śpiworki, kombinezoniki Więc na brak ciuszków na pewno nie mogę narzekac ![]() A ja dziś znów sama... mąż dalej trzepie nadgodziny. Wraca biedak około 1 i dzis znów na 10-tą. I jeszcze godzina krócej spania... bidulek mój. A ja sie nudzę... na szczęście kumpela przywiozła mi wczoraj całą reklamówkę książek (kryminałów) i właśnie pochłaniam A zapowiada się super...Mykam na naleśniczki, paaaaaa... padnę później
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-03-28 o 12:40 |
|
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz bedzie nowy rozdział zazdrość o rodzeństwo Nic tylko się cieszyć jak taki maluch lezy , pije mleko i robi kupy całkowicie zalezny od nas . To piekny okres he he . Byłam na zakupach spożywczych i się w sumie zmeczyłam . Teraz czekam na obiad . Rano miałam wielki ryk bo małolat z jednej strony trzymał otwarta furtkę a z drugiej wsadził paluchy .. nie zdązyłam niestety dobiec i zapobiec przytrzaśnięciu sobie małych palcy .. krwi troszkę poszło , ryk był straszny ![]() na szczęście tylko rozcięty palec i lekko siny paznokieć ... a ja oczywiście się zadręczałam że można było zamknąć ***... furtke . ale wkońcu wszystkiego nie da się przewidzieć . dobrze że nie miał palca dalej bo mógłby go połamać a tak tylko sam opuszek przytrzaśnięty . Idzie do mnie mega ciemnica chyba będzie lało bbu Ja w sumie też zakupowo mało wydałam ciuszki mam po Szymku a babskie od kolezanek , troszkę kupiłam ale takich od 3 miesięcy w góre bo te małe Szymek nosił po miesiącu tylko ( newborn i 0-3m ) Wózek mam , łóżeczko i reszte też .. Zaszalałam tylko kupując kołyskę a co raz się żyje , komode ale to musiałam i w sumie wsio . No i reszta wiadomo pieluchy i inne dupsy ale to kupić trzeba . Fotelik od kolezanki mam
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-03-28 o 12:54 |
||
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
hej my od wczoraj w domu.....maly kocha moje cycki i tylko by wisial na nich 24 godz na dobe...
a oto moj szkrab
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia witamy na świecie !!! Cytat:
Karola GRATULUJĘ!!!!! MAJA WITAJ NO SUPER... u mnie znajomi obstawiaja ze urodze 1 kwietnia.... i to bedzie chłopiec ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- P0P70 (Ela,lat 39) ur.16.12 900g Oliwia CC Asiuulka89 (Asia,20 lat ) ur. 8.02 3060g, 56cm Zuzia CC libra777(Agnieszka, 32 lata) ur. 12.02 3370g, 52cmMikołaj SN tylkooliwka(Agnieszka 28l) ur. 22.02 3400g, 54 cm Daniel CC asienka240 (Asia, 21 lat)ur. 22.02 2680g, 54cm Emilka CC ISIS23 (Iza 25 lat ) ur. 28.02. 2600g Norbert CC ilkia24 ( Ilona 24 l ) ur. 28.02 3450g, 57cm Filip CC Łaciata (Ola 34 lata) ur.2.03 2850g, 52 cm Córcia CC evitka21(Ewa, 25 lat) ur.6.03. 3500g, 54cmLena CC catro (Kasia, lat 28) ur. 7.03 3500g, 53cmOla SN martuko(Marta) ur. 8.03 1720g, 1950g,42cm i 44 cmJoasia i Wojtus CC Roza26(Hania 25 lat) ur. 9.03 3400g, 56cm Bartuś SN megi-megi( Magda 29lat) ur 9.03 3760g, 57cmIgor SN mrowak(Ola lat 31) ur. 10.03.3310g, 58 cm Gabrysia SN karolka2211 ( Karolina ) ur.10.03.4250g, 61 cm Maja CC machaj (Dominika lat 24) ur.11.03.3750g, 57cm Kalina SN aixa (Ania l.28 ) ur.12.03.2800g, 52 cm Lena CC Baobabek(Monika lat 25 ) ur. 14.03. 3150g, 56 cm Jakub SN NaTaLaLa (Natalia, 24l)ur. 16.03.3200g, Leah Adriana SN minka26 (Asia 26l) ur. 17.03. 3360g, 52cmAmelka SN izaizula(Iza lat 27)ur.17.03. 2750g i 2260gBasia i Antoś CC mezatka07 (Joanna, 24 lata) ur.18.03. 3910 g Hannah CC mysia1234(Joanna 21 lat)ur. 21.03. 4190g, 57 cm Wiktoria CC JoannM(Asia 25 lat )ur..23.03. 3500g, 54cmGabrysiaCC ita83(Paulina 26 lat) ur. 24.03 3180g, 52 cm Ksawier Gmyrelka(Agnieszka, lat 24) ur. 25.033890g, 60cm Marcel SN malgo421(Malgosia 27lat) ur.26.03. 3150g Zuzia SN madziwnia ..........???......... hehehhe
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
nam maly zabral szafe kominek, szafke taka duza i jeszcze stoi ten karton w wczoraj a dzis przywioza mu rzeczy jeszcze wiec nie wiem gdzie to pomieszcze, na suficie chyba;D
a poza tym znowu mi ten czop zabarwiony odchodzi, takimi malutkimi kawalkami;/
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, martwię się o Sismuerte. Długo się nie odzywa, a przeciez miala jakieś problemy z ta nóżką w kanale rodnym... Mam nadzieje, że wszystko w porządku i już ma swoje maleństwo przy sobie
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
no faktycznie sie nie odzywa, pewnie juz ma maluszka ze soba
i odezwie sie jak tylko wroca do domku.
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wkurzam, wkurza mnie to ze ten czop mi tak odchodzi kawaleczkami co troche, masakra jakas;/
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam lekkie plamienia ale gin mówił że po badaniu mogą sie pojawic
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Simuerte odpisała.
Jest w szpitalu i nie ma dostępu do internetu. We wtorek ma zaplanowane CC, chyba, że zacznie rodzić wcześniej. Ma rozwarcie i jakieś skurcze a poza tym nic. Jest pod dobra opieką i wszystko jest ok ![]() Także kochane... czekamy na kolejnego szkraba ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Ja byłam dwa razy badana w czasie pobytu w szpitalu i myślałam, że urodzę. Nie wiem, czy oni nie maja czucia?? lekarz prowadzący jest zawsze taki delikatny, a Ci tam to po prostu masakra... ![]() Myślałam, ze spadnę z tego fotele druga stroną...
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
ja plamien nie mialam przez cala ciaze, teraz ten czop mnie wkurza;/
sismuerte trzymamy kciuki ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- lekarzowi prowadzacemu przewaznie placimy, bo czesc z nas chodzi prywatnie wiec to tez cos innego, a dla innych tez jest w szpitalu pewnie srednio delikatny, traktujac ludzi jako kolejne przedmioty do badania, ja pamietam jak mialam operacje i 3 razy mnie badali to tylko jedna babka byla super a reszta do bani ;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znak, że coś się dzieje. Niestety... czasem tak jest, że odchodzi etapami. Jeszcze trochę i będzie leciało dużo więcej tego zatęsknisz za czopem
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahaha tez racja
ale wiesz u mnie to juz tydzien, w sobote tydzien temu o ile dobrze pamietam wieksza czesc wypadla a od srody sie znowu pojawia caly czas;/
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
już niedlugo... A jak tam Twoi nowi przyjaciele na literke "h"? Pozbyłaś się ich??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Raczej nic ją nie boli bo nie płacze... po prostu nie spała. Czy któraś z Was dziewczyny miała ten "problem" czy nie ma się czym martwić? Do tej pory przesypiała po 18-20 h /dobę.

a co do spanie to nie wiem, bo moja Mała póki co śpi dużo
Gorączka, katar, ból głowy, ból oczu, zatok. Uszy zatkane, mięśnie bolą, kaszel, bardzo ciężko mi oddychać ..... mam dość ;(. I boję się że Misiowi od tych skurczów przy kaszlu wyleźć się zachce, a mama mi mówi, że w takiej sytuacji, to jakbym zaczęła rodzić to mnie dadzą na septyk i o rodzinnym można zapomnieć, a potem mnie jeszcze pocieszyła, że jak widzi jak oddycham, to naturalnie też nie dam rady urodzić ;( .... kuźwa...
. Wkurzające to trochę bo wszystkim powiedziałam dopiero jak byłam w piątym mc, więc co im się tak dłuży