Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 00:43   #2131
YettaV
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Yetta ale chyba nie za często bo one zawierają dużo soli, która jak wiadomo zatrzymuje wodę. Ja dzisiaj jadłam dopiero drugi raz ogórka kiszonego odkąd jestem na diecie. Jedno jest pewne - porcelanka była bardzo szybka po kolacji
Kapustę, jak pisała powyżej Emilia 25, należy wypłukać (przepraszam, że o tym nie dopisałam), a co do ogórków, to przecież wiadomo chyba, że nie zjemy całego słoika naraz.

A mi na porcelankę to wcale nie pomaga

Nikt nie chce ze mną gadać, więc idę na zasłużony odpoczynek Miałam w planach położenie się spać ok. 23, bo przesuwamy czas i nie chciałm być jutro zombi, ale cóż... Forum rządzi, forum radzi, forum nigdy... itd. kto oglądał "Seksmisję", to wie
Dobranoc wszystkim
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-03-28 o 01:27 Powód: dopisek
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 09:04   #2132
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

PIERWSZA

no to moje drogie po trzecim dniu PW melduję grzecznie że kolejny spadek 0,2kg.... normalnie się cieszę jak wariatka tym bardziej że wczoraj sobie "dogodziłam" nutelką...
dzisiaj pierwszy dzień P i kurcze weny mi brakło co na obiad ale małż powiedział, że coś wymyśli... to niech myśli pod warunkiem, że dietowo
a my dzisiaj do dziadków się wybieramy i to będzie moja pierwsza dietowa wizytka... chyba babcia zawału dostanie jak pojadę z własnym żarełkiem ale mówiłam że na dietce jestem

no to popisałam...
MIŁEJ NIEDZIELI

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 09:19   #2133
Mariolcia =P
Zakorzenienie

czesc dziewczeta
Zmiana czasu o matko, a ja sie glupia cieszylam ze wstalam przed 8 i mama do mnie zadzwonila o 7 30 wedlug mojego nieprzestawionego zegarka, ze schudla 1,5 kg i musiala sie pochwalic a wczoraj tak gadalysmy, ze jak ma ten zastoj to pewnie jej pozniej poleci tak jak mi hehe i sie udalo
ja tez sie wazylam i dzis 57,6 strasznie mi ta waga ostatnio szybko leci, w piatek bylo jeszcze 58, ale sie ciesze
Mamie wyplynelo 1,5 kg przez noc to pewnie tata zly ze narobila plam na parkiecie

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 09:24   #2134
elianka
Zakorzenienie

mi od wczoraj ubyło 800 gr. Jestem w szoku
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 09:26   #2135
Mariolcia =P
Zakorzenienie

elianka gratuluje ja tez poniekad w szoku, bo w niecaly tydzien nawet spadlo mi z 59 do 57,6. Wiec w swieta juz napewno stop

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-03-28 o 10:08
Stary 2010-03-28, 09:33   #2136
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

witajcie babulce
kiedy ja się doczekam takich spadków... chociaż chyba nie mam co narzekać skoro codziennie 0,2 spada....
mąż mi wieczorem powiedział że już nie mam opony od traktoru tylko od stara oszalał

Stary 2010-03-28, 09:46   #2137
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzien dobry letnim czasem... Jak ja lubię, gdy słoneczko wieczorkiem dłużej z nami na niebie
Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
dzień dobry

PIERWSZA
no to moje drogie po trzecim dniu PW melduję grzecznie że kolejny spadek 0,2kg.... normalnie się cieszę jak wariatka tym bardziej że wczoraj sobie "dogodziłam" nutelką...
dzisiaj pierwszy dzień P i kurcze weny mi brakło co na obiad ale małż powiedział, że coś wymyśli... to niech myśli pod warunkiem, że dietowo
a my dzisiaj do dziadków się wybieramy i to będzie moja pierwsza dietowa wizytka... chyba babcia zawału dostanie jak pojadę z własnym żarełkiem ale mówiłam że na dietce jestem

no to popisałam...
MIŁEJ NIEDZIELI
Widzę johambina, że ruszyłyśmy z dietką w niewielkim odstępie czasu i mniej więcej z podobną wagą. Tym bardziej podbudowuje mnie fakt, że można tak fajnie ciągnąć spadki.
Ja zaczęłam 23-go i teraz mam 3 dzień PW+P, idę trybem 5/5. Dzisiaj zastój w spadkach, ale liczyłam się z tym w naprzemiennej i jestem duchowo przygotowana. Nie mogę się doczekać wkroczenia w fazę czystych protein, bo baaardzo spodobało mi się to, jak szybko i bezboleśnie (czytaj: smacznie) można się wytapiać z tłuszczyku.
Szkoda, że nie zmierzyłam się przed rozpoczęciem diety na obwodach, teraz miałabym porównanie. Jednak myślę, że i lustro i ciuchy, prawdę mi powiedzą
No, kawka wypita, pora na poranny spacer z moim psiakiem, potem śniadanko
Miłego dnia Dukankom
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 09:54   #2138
Chooo
Rozeznanie

Witam, witam Dukanki
Gratuluję mamie spadku 1,5kg. Toż to super sprawa w jedną noc tyle

A u mnie od 2 dni nothing.
Trudno, czekamy, czekamy na kolejne drgania wagi - oczywiście w dół.

Miłej niedzieli, do usłyszenia wieczorkiem.
Stary 2010-03-28, 10:19   #2139
smerfetkaaa
Raczkowanie

witam wszystkich a ja też się chciałam pochwalić swoją wagą po uderzeniówce ubyło mnie 3 kg i jeszcze jeden bardzo duży plus znacznie poprawiała mi się cera od dzisiaj startuje z warzywkami w systemie 5/5
Miłego dnia wszystkim

P.S czy w kauflandzie albo lidlu można dostać skrobie kukurydzianą???

Cel I
94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80

Cel II 80-->70
(1.02-31.03) -8 kg
smerfetkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 10:41   #2140
baskinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 23blaszka Pokaż wiadomość
zadyme to chyba Ty robisz. nikomu oprócz ciebie Emila nie przeszkadza
emila wyraziła tylko swoja opinie, jesli sie z nia nie zgadzałas mogłas grzecznie wytłumaczyc ,że jestes na 2/0 ale cos mi sie wydaje ,że ten wariant wymysliłas na poczekaniu. nie wiem czy zauważyłaś ale po tych twoich wypowiedziuach to raczej ty wychodzisz na Jedze w oczach innych , zwracasz na siebie uwage , ale może włąśnie o to ci chodzi??? Dlatego Eliza ma racje nie bedziemy zwracac uwagi juz na twoje głupie docinki pod adresem innych
nie rozśmieszaj mnie, po co sobie miałabym wymyślać - dla jakiejś Emilii? która poleciała na skargę do zlosia - dziękuję droga koleżanko za punkcik karny : roza:

kombinuję różne warianty od sierpnia, bo na 5/5 za szybko chudłam, a z kolei na tym 2/0 nie chudłam wcale - a zależy mi na ocaleniu biustu bardziej niż na kg - bo zasadniczo wyglądam dobrze, ważę 59 kg, noszę ciuchy rozmiar S/M - ale skoro wiem, że dieta daje takie cudowne rezultaty, to chcę spróbować dążyć do doskonałości - co w moim przypadku znaczy 55 kg - ale na bezbiuście się nie piszę

znalazłam w domu zarodki pszenne - producent pisze same och i ach, skład mają super - zastanawiam się czy mogę nimi zastąpić otręby pszenne?

śliczne torebki z rabatem
użyj kodu 6be2a50b i kup torebkę 5% taniej

baskinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:04   #2141
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Ja nie Dorota5, ale Ci odpowiem: całe jadła
Całe. U mnie też dużo jajek leci, ok.6 dziennie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Poszukaj słodzika, na którym jest wyraźnie napisane, że jest przeznaczony do pieczenia. Ja dorwalam taki w Almie - nazywa się Magda. Jak pytałam o słodzik do pieczenia w sklepie ze zdrową żywnością, to pani proponowała mi jedynie fruktozę, której Dukan nie dopuszcza.
A do zrobienia nutelki może być zwykły aspartam - rozpuszczam w odrobinie ciepłej/gorącej wody i dodaję do reszty składników. A potem mnie mdli od słodkości nutelkowej
Jest jeszcze sodzik w pudrze SUSSINA, też się nadaje do pieczenia

Cytat:
Napisane przez smerfetkaaa Pokaż wiadomość
P.S czy w kauflandzie albo lidlu można dostać skrobie kukurydzianą???
Ja szukałam w obu, ale nie było. Raczej sklepy ze zdrową żywnością.

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość
nie rozśmieszaj mnie, po co sobie miałabym wymyślać - dla jakiejś Emilii? która poleciała na skargę do zlosia - dziękuję droga koleżanko za punkcik karny : roza:

Ja również zgłosiłam sprawę do moderatora.

Edytowane przez Dorota5
Czas edycji: 2010-03-28 o 11:06
Dorota5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-28, 11:08   #2142
ktsw
Zakorzenienie

czesc, kurcze tak pedzicie ze nie dam rady wszystkiego przeczytac.

Ostatnio nie poznałam mojego kumpla, ktory na diecie jest od stycznia ciekawe kiedy mnie ktos nie pozna
TŻ przeszedł juz na III faze, na razie boi sie jesc czegokolwiek, chwile mu zajmie zanim sie przestawi, ja biedna zostaje na II choc coraz wiecej osob mi mowi ze powinnam juz odpuscic. Wczoraj wydarłam dzinsy, w ktore nie miesciłam sie od jakis 2 lat, chcialam sprawdzic ile mi do nich brakuje. Hmm, wlazły gładko, chodzilam w nich cały dzien
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:13   #2143
sarong
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość

kombinuję różne warianty od sierpnia, bo na 5/5 za szybko chudłam, a z kolei na tym 2/0 nie chudłam wcale - a zależy mi na ocaleniu biustu bardziej niż na kg - bo zasadniczo wyglądam dobrze, ważę 59 kg, noszę ciuchy rozmiar S/M - ale skoro wiem, że dieta daje takie cudowne rezultaty, to chcę spróbować dążyć do doskonałości - co w moim przypadku znaczy 55 kg - ale na bezbiuście się nie piszę

znalazłam w domu zarodki pszenne - producent pisze same och i ach, skład mają super - zastanawiam się czy mogę nimi zastąpić otręby pszenne?
A próbowałaś 1/1? Bardzo by mi odpowiadał, bo po ostatnim P zaczęłam czuć nerki, na szczęście już przeszło. Są spadki?

sarong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:20   #2144
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Bry
Wyobraźcie sobie,że właśnie wyczytałam w artykule w "Angorze",że praktycznie wszystkie serki wiejskie oszukują swoich klientów. Na podstawie badań okazało sie,że:
1. serek wiejski Piatnica (czyli te które większość z nas je)-ma znacznie więcej tłuszczu i mniej białka niż deklaruje na opakowaniu
2. tak samo serek wiejsku z Krasnegostawu.
3.cottage cheese z Łowicza jest ok
4.a serek wiejski z TTp deklaruje zawartość tłuszczu na poziomie 5% a tak naprawdę jest aż 8,1%
5. serek Rolmlecz zamiast 5% tłuszczu ma 8,6%...
6. serek z Sokołowa Podlaskiego ma za to o 3% mniej białka niż deklaruje na etykiecie...

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:21   #2145
LadyHoneyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Bry
Wyobraźcie sobie,że właśnie wyczytałam w artykule w "Angorze",że praktycznie wszystkie serki wiejskie oszukują swoich klientów. Na podstawie badań okazało sie,że:
1. serek wiejski Piatnica (czyli te które większość z nas je)-ma znacznie więcej tłuszczu i mniej białka niż deklaruje na opakowaniu
4.a serek wiejski z TTp deklaruje zawartość tłuszczu na poziomie 5% a tak naprawdę jest aż 8,1%
6. serek z Sokołowa Podlaskiego ma za to o 3% mniej białka niż deklaruje na etykiecie...
żartujesz?
LadyHoneyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:22   #2146
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Bry
czytałam to... no, ale co zrobić

ja w ogóle wczoraj zjadłam tylko tą bidną sałatkę: 1 pomidor, pół ogórka i 2 jajka + dwie łychy twarogu. W pracy usiłowałam zjeść trochę jogurtu naturalnego, ale nie szło z tym moim jęzorek, pochlipałam kilka łyżek i myślałam, że się rozbeczę
Dzisiaj już jakby lepiej... spróbuję zaraz znów sałatkę zjeść...

Ale piłam dużo. I liczę na to, że metabolizm mi przez to nie zwalnia echh...
Stary 2010-03-28, 11:28   #2147
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez LadyHoneyy Pokaż wiadomość
żartujesz?
No poważnie i jak tu teraz zaufać etykiecie... może cały czas jemy to czego nie powinniśmy i nawet o ty nie wiemy

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:35   #2148
Nusiaa88
Raczkowanie

Hej Kobietki

Jaka piękna pogoda, że aż chce się żyć Dzisiaj po raz pierwszy odkąd jestem na diecie zapomniałam się rano zważyć-chyba zaczynam traktować Dukana jak mój "normalny, tradycyjny" jadłospis, skoro zapomniałam, że na diecie jestem
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:40   #2149
Plotkaraaa
xoxo

Hej .

mam pytanko co do tej diety robiła któraś z Was ten majonez wg przepisu Dukana ?

.
Plotkaraaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-28, 11:44   #2150
Nusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Plotkaraaa Pokaż wiadomość
Hej .

mam pytanko co do tej diety robiła któraś z Was ten majonez wg przepisu Dukana ?
nie jakoś nie ufam tej parafinie i raczej nie zaufam... ja zamiast majonezu do sałatek używam albo zwykłego jogurtu naturalnego i dodaję odrobinę musztardy dla zaostrzenia smaku...albo jeszcze lepiej jest dodać jogurtu greckiego light, bo jest gęściejszy i oblepia warzywka jak majonez
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:58   #2151
LadyHoneyy
Raczkowanie

Cytat:
No poważnie i jak tu teraz zaufać etykiecie... może cały czas jemy to czego nie powinniśmy i nawet o ty nie wiemy
dokładnie... czego to nie zrobią żeby sprzedać produkt... ehh
LadyHoneyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 12:11   #2152
Chooo
Rozeznanie

Czemu niektórzy (np. 23blaszka) nie wierzą baskince, że jest tryb w II fazie 2/0
W pierwszej wersji "Nie potrafię schudnąć" Dukan pisze jak krowie na rowie (str.89):

"Innym wariantem 2/7 jest 2/0, tzn, dwa dni w tygodniu czystych protein i pięć dni zwyczajnych, bez specjalnej diety, lecz również bez zbytnich ekscesów. Jest to kuracja i rytm, które najlepiej odpowiadają kobietom z cellulitem, czesto bardzo szczupłym w górnej części ciała, w biuście i na twarzy, ale obdarzonymi wybujałymi biodrami i szerokimi udami. Kuracja ta pozwala, zwłaszcza w połączeniu z leczeniami miejscowymi (mezoterapia) uzyskać doskonałe wyniki w miejscowej utracie kilogramów, oszczędzając w jak największym stopniu górną część ciała"

Nie bronię tu baskinki, bo jej zachowania, ton i nazwy jakie kieruje do innych są poniżej pasa, ale jej system 2/0 jest proponowany przez Dukana, więc czemu to podważać bez sprawdzenia?
Stary 2010-03-28, 12:12   #2153
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Choo wszystkie wiemy, ze jest taki wariant, chodzilo im o to, ze wymyslila teraz ze idzie 2/0 zeby sie usprawiedliwic. Czytanie ze zrozumieniem po raz kolejny...

Stary 2010-03-28, 12:15   #2154
Megi428
Wtajemniczenie

Witam Dukanki
Ja dzisiaj dobiłam do równego 107 kg czyli całe 7kg za mną. Kurcze jak ja się cieszę.
Wszystkim bardzo gratuluję spadków

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
johambina
Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
czesc dziewczeta
Zmiana czasu o matko, a ja sie glupia cieszylam ze wstalam przed 8 i mama do mnie zadzwonila o 7 30 wedlug mojego nieprzestawionego zegarka, ze schudla 1,5 kg i musiala sie pochwalic a wczoraj tak gadalysmy, ze jak ma ten zastoj to pewnie jej pozniej poleci tak jak mi hehe i sie udalo
ja tez sie wazylam i dzis 57,6 strasznie mi ta waga ostatnio szybko leci, w piatek bylo jeszcze 58, ale sie ciesze
Mamie wyplynelo 1,5 kg przez noc to pewnie tata zly ze narobila plam na parkiecie
Mariolcia gratulacje dla Ciebie i mamy oczywiście Ja ostatnio mam jak Twoja mama, miałam zastój prawie dwa tyg a teraz w ciągu 5 dni poleciało prawie dwa kilosy

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
elianka super
Cytat:
Napisane przez smerfetkaaa Pokaż wiadomość
witam wszystkich a ja też się chciałam pochwalić swoją wagą po uderzeniówce ubyło mnie 3 kg
smerfetka

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Choo wszystkie wiemy, ze jest taki wariant, chodzilo im o to, ze wymyslila teraz ze idzie 2/0 zeby sie usprawiedliwic. Czytanie ze zrozumieniem po raz kolejny...
dokładnie
Stary 2010-03-28, 12:23   #2155
Tala17
Raczkowanie

GG do Tala17

Hej dawno mnie nie bylo i 6 czesc mnie ominela hehe
mam pytanie. skonczylam faze uderzeniowa i na naprzemienna przechodze na 5/5 . zaczynam od czystych protein czy protein z warzywami bo juz sie pogubilam?
09.04.2010r. - 71,9 kg.

cel - 60kg.
Tala17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 12:24   #2156
kaska87
Zakorzenienie

cześć jestem u rodziców zważyłam się na ich wadze i potwierdzam -3kg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 12:26   #2157
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Megi dzieki mama brzmiala normalnie jakby w totka wygrala co robicie na swiateczny obiad?? Taki z gosciami?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-28, 12:27   #2158
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tala17 Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie nie bylo i 6 czesc mnie ominela hehe
mam pytanie. skonczylam faze uderzeniowa i na naprzemienna przechodze na 5/5 . zaczynam od czystych protein czy protein z warzywami bo juz sie pogubilam?
zaczynasz od P+W czyli z warzywami, potem znowu same P itd.
Powodzenia
Stary 2010-03-28, 12:31   #2159
Tala17
Raczkowanie

GG do Tala17

dziękuje
09.04.2010r. - 71,9 kg.

cel - 60kg.
Tala17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 12:37   #2160
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
co robicie na swiateczny obiad?? Taki z gosciami?
no właśnie ja też mam dylemat...
niby tylko moja babcia przychodzi i ona po operacji woreczka więc problem smażonego odpada... a ja akurat bedę miała same P
także odnoszę wrażenie że mój B zrobi rosołek a na drugie ryż na sypko+jakaś surówka i do tego kurze piersi z grila... z czego ja tylko to ostatnie... ewentualnie wyprodukuję jakiś sosik z jogurtu i już szczerze mówiąc wcale się nie stresuję świętami i jedzeniem bo i po co

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości