|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
Cytat:
A mi na porcelankę to wcale nie pomaga ![]() Nikt nie chce ze mną gadać, więc idę na zasłużony odpoczynek Miałam w planach położenie się spać ok. 23, bo przesuwamy czas i nie chciałm być jutro zombi, ale cóż... Forum rządzi, forum radzi, forum nigdy... itd. kto oglądał "Seksmisję", to wie![]() Dobranoc wszystkim
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ...ale to jest zmienne Edytowane przez YettaV Czas edycji: 2010-03-28 o 01:27 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() PIERWSZA ![]() no to moje drogie po trzecim dniu PW melduję grzecznie że kolejny spadek 0,2kg.... normalnie się cieszę jak wariatka tym bardziej że wczoraj sobie "dogodziłam" nutelką... dzisiaj pierwszy dzień P i kurcze weny mi brakło co na obiad ale małż powiedział, że coś wymyśli... to niech myśli pod warunkiem, że dietowo ![]() a my dzisiaj do dziadków się wybieramy i to będzie moja pierwsza dietowa wizytka... chyba babcia zawału dostanie jak pojadę z własnym żarełkiem ale mówiłam że na dietce jestem no to popisałam... MIŁEJ NIEDZIELI
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczeta
![]() Zmiana czasu o matko, a ja sie glupia cieszylam ze wstalam przed 8 i mama do mnie zadzwonila o 7 30 wedlug mojego nieprzestawionego zegarka, ze schudla 1,5 kg i musiala sie pochwalic a wczoraj tak gadalysmy, ze jak ma ten zastoj to pewnie jej pozniej poleci tak jak mi hehe i sie udalo![]() ja tez sie wazylam i dzis 57,6 strasznie mi ta waga ostatnio szybko leci, w piatek bylo jeszcze 58, ale sie ciesze ![]() Mamie wyplynelo 1,5 kg przez noc to pewnie tata zly ze narobila plam na parkiecie
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
mi od wczoraj ubyło 800 gr. Jestem w szoku
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
elianka gratuluje
ja tez poniekad w szoku, bo w niecaly tydzien nawet spadlo mi z 59 do 57,6. Wiec w swieta juz napewno stop
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-03-28 o 10:08 |
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie babulce
![]() kiedy ja się doczekam takich spadków... chociaż chyba nie mam co narzekać skoro codziennie 0,2 spada.... mąż mi wieczorem powiedział że już nie mam opony od traktoru tylko od stara
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry letnim czasem... Jak ja lubię, gdy słoneczko wieczorkiem dłużej z nami na niebie
![]() Cytat:
Ja zaczęłam 23-go i teraz mam 3 dzień PW+P, idę trybem 5/5. Dzisiaj zastój w spadkach, ale liczyłam się z tym w naprzemiennej i jestem duchowo przygotowana. Nie mogę się doczekać wkroczenia w fazę czystych protein, bo baaardzo spodobało mi się to, jak szybko i bezboleśnie (czytaj: smacznie) można się wytapiać z tłuszczyku. Szkoda, że nie zmierzyłam się przed rozpoczęciem diety na obwodach, teraz miałabym porównanie. Jednak myślę, że i lustro i ciuchy, prawdę mi powiedzą ![]() No, kawka wypita, pora na poranny spacer z moim psiakiem, potem śniadanko ![]() Miłego dnia Dukankom
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
Witam, witam Dukanki
Gratuluję mamie spadku 1,5kg. Toż to super sprawa w jedną noc tyle ![]() A u mnie od 2 dni nothing. Trudno, czekamy, czekamy na kolejne drgania wagi - oczywiście w dół. ![]() Miłej niedzieli, do usłyszenia wieczorkiem.
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich
a ja też się chciałam pochwalić swoją wagą po uderzeniówce ubyło mnie 3 kg i jeszcze jeden bardzo duży plus znacznie poprawiała mi się cera od dzisiaj startuje z warzywkami w systemie 5/5Miłego dnia wszystkim ![]() P.S czy w kauflandzie albo lidlu można dostać skrobie kukurydzianą???
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do zlosia - dziękuję droga koleżanko za punkcik karnykombinuję różne warianty od sierpnia, bo na 5/5 za szybko chudłam, a z kolei na tym 2/0 nie chudłam wcale - a zależy mi na ocaleniu biustu bardziej niż na kg - bo zasadniczo wyglądam dobrze, ważę 59 kg, noszę ciuchy rozmiar S/M - ale skoro wiem, że dieta daje takie cudowne rezultaty, to chcę spróbować dążyć do doskonałości - co w moim przypadku znaczy 55 kg - ale na bezbiuście się nie piszę ![]() znalazłam w domu zarodki pszenne - producent pisze same och i ach, skład mają super - zastanawiam się czy mogę nimi zastąpić otręby pszenne? |
|
|
|
|
#2141 | |||
|
Raczkowanie
|
Całe. U mnie też dużo jajek leci, ok.6 dziennie
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Ja również zgłosiłam sprawę do moderatora.
Dukan od 17.01.2010 (71,8 kg) 159cm I faza - spadek 3 kg, 28.05 (54,8)-17 kg. Cel osiągnięty III FAZA od 3.06 24.02 60,1 Edytowane przez Dorota5 Czas edycji: 2010-03-28 o 11:06 |
|||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
czesc, kurcze tak pedzicie ze nie dam rady wszystkiego przeczytac.
Ostatnio nie poznałam mojego kumpla, ktory na diecie jest od stycznia ciekawe kiedy mnie ktos nie pozna ![]() TŻ przeszedł juz na III faze, na razie boi sie jesc czegokolwiek, chwile mu zajmie zanim sie przestawi, ja biedna zostaje na II choc coraz wiecej osob mi mowi ze powinnam juz odpuscic. Wczoraj wydarłam dzinsy, w ktore nie miesciłam sie od jakis 2 lat, chcialam sprawdzic ile mi do nich brakuje. Hmm, wlazły gładko, chodzilam w nich cały dzien
|
|
|
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Wyobraźcie sobie,że właśnie wyczytałam w artykule w "Angorze",że praktycznie wszystkie serki wiejskie oszukują swoich klientów. Na podstawie badań okazało sie,że: 1. serek wiejski Piatnica (czyli te które większość z nas je)-ma znacznie więcej tłuszczu i mniej białka niż deklaruje na opakowaniu ![]() 2. tak samo serek wiejsku z Krasnegostawu. 3.cottage cheese z Łowicza jest ok 4.a serek wiejski z TTp deklaruje zawartość tłuszczu na poziomie 5% a tak naprawdę jest aż 8,1% 5. serek Rolmlecz zamiast 5% tłuszczu ma 8,6%... 6. serek z Sokołowa Podlaskiego ma za to o 3% mniej białka niż deklaruje na etykiecie...
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
ja w ogóle wczoraj zjadłam tylko tą bidną sałatkę: 1 pomidor, pół ogórka i 2 jajka + dwie łychy twarogu. W pracy usiłowałam zjeść trochę jogurtu naturalnego, ale nie szło z tym moim jęzorek, pochlipałam kilka łyżek i myślałam, że się rozbeczę ![]() Dzisiaj już jakby lepiej... spróbuję zaraz znów sałatkę zjeść... Ale piłam dużo. I liczę na to, że metabolizm mi przez to nie zwalnia echh...
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
No poważnie i jak tu teraz zaufać etykiecie... może cały czas jemy to czego nie powinniśmy i nawet o ty nie wiemy
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Jaka piękna pogoda, że aż chce się żyć |
|
|
|
#2149 |
|
xoxo
|
Hej .
mam pytanko co do tej diety robiła któraś z Was ten majonez wg przepisu Dukana ?
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zamiast majonezu do sałatek używam albo zwykłego jogurtu naturalnego i dodaję odrobinę musztardy dla zaostrzenia smaku...albo jeszcze lepiej jest dodać jogurtu greckiego light, bo jest gęściejszy i oblepia warzywka jak majonez
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Czemu niektórzy (np. 23blaszka) nie wierzą baskince, że jest tryb w II fazie 2/0
![]() W pierwszej wersji "Nie potrafię schudnąć" Dukan pisze jak krowie na rowie (str.89): "Innym wariantem 2/7 jest 2/0, tzn, dwa dni w tygodniu czystych protein i pięć dni zwyczajnych, bez specjalnej diety, lecz również bez zbytnich ekscesów. Jest to kuracja i rytm, które najlepiej odpowiadają kobietom z cellulitem, czesto bardzo szczupłym w górnej części ciała, w biuście i na twarzy, ale obdarzonymi wybujałymi biodrami i szerokimi udami. Kuracja ta pozwala, zwłaszcza w połączeniu z leczeniami miejscowymi (mezoterapia) uzyskać doskonałe wyniki w miejscowej utracie kilogramów, oszczędzając w jak największym stopniu górną część ciała" Nie bronię tu baskinki, bo jej zachowania, ton i nazwy jakie kieruje do innych są poniżej pasa, ale jej system 2/0 jest proponowany przez Dukana, więc czemu to podważać bez sprawdzenia?
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Choo wszystkie wiemy, ze jest taki wariant, chodzilo im o to, ze wymyslila teraz ze idzie 2/0 zeby sie usprawiedliwic. Czytanie ze zrozumieniem po raz kolejny...
|
#2154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dukanki
Ja dzisiaj dobiłam do równego 107 kg Wszystkim bardzo gratuluję spadków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio mam jak Twoja mama, miałam zastój prawie dwa tyg a teraz w ciągu 5 dni poleciało prawie dwa kilosy![]() elianka super ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- dokładnie
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Hej
dawno mnie nie bylo i 6 czesc mnie ominela hehe mam pytanie. skonczylam faze uderzeniowa i na naprzemienna przechodze na 5/5 . zaczynam od czystych protein czy protein z warzywami bo juz sie pogubilam?
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
jestem u rodziców zważyłam się na ich wadze i potwierdzam -3kg
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Megi dzieki
mama brzmiala normalnie jakby w totka wygrala co robicie na swiateczny obiad?? Taki z gosciami?
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja też mam dylemat...
niby tylko moja babcia przychodzi i ona po operacji woreczka więc problem smażonego odpada... a ja akurat bedę miała same P ![]() także odnoszę wrażenie że mój B zrobi rosołek a na drugie ryż na sypko+jakaś surówka i do tego kurze piersi z grila... z czego ja tylko to ostatnie... ewentualnie wyprodukuję jakiś sosik z jogurtu i już szczerze mówiąc wcale się nie stresuję świętami i jedzeniem bo i po co
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Miałam w planach położenie się spać ok. 23, bo przesuwamy czas i nie chciałm być jutro zombi, ale cóż... Forum rządzi, forum radzi, forum nigdy... itd. kto oglądał "Seksmisję", to wie

i mama do mnie zadzwonila o 7 30 wedlug mojego nieprzestawionego zegarka, ze schudla 1,5 kg i musiala sie pochwalic a wczoraj tak gadalysmy, ze jak ma ten zastoj to pewnie jej pozniej poleci tak jak mi hehe i sie udalo
chociaż chyba nie mam co narzekać skoro codziennie 0,2 spada....