![]() |
#4591 |
BAN stały
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
ja mam nosić 2,5 roku... czyli jeszcze jakieś 22 miesiące
![]() ja od listopada mam aparat takze jeszcze troooche ;( Moja orto mowila ze na pewno to bedzie dwa lata.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
u mnie nie powiedziała ile dokładnie bedzie to trwać. stwierdziła ze wszystko okaże sie w toku. i miała racje bo po pół roku powiedziała ze zęby dośc szybko sie prostują, a na wizycie w marcu dowiedziałam sie że do września pozbęde się góry.
oby wszystko poszło dobrze ![]()
#4593 |
Rozeznanie
|
betti płacę za dwa łuki 150 za 1 -100zl
#4594 |
Raczkowanie
|
a ja wizyty mam co 5 tyg(trochę za często moim zdaniem i drogo;/) i zawsze w soboty hhe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż zaczęłam kojarzyć częściowe wyrośnięcie tej ósemki z nieustającymi irytującymi problemami z zatokami/uszami i dziwnym "bólem" głowy/szczęki. wcześniej nie mogłam się uporać z zatokami (mimo leków, laryngologa itp) z racji pracy ale teraz też przy byle niedosuszeniu głowy od razu czuję, że już coś tam zalega ![]() no zobaczymy co wyjdzie na zdjęciu. co do tematu ułamanych jedynek, to ja też przez to przeszłam. w wieku 10 lat miałam wypadek samochodowy, obrazowo mówiąc wbiłam swoją głowę w maskę starego fiata. no i ułamałam nieszczęsną jedynkę. nie wiem czemu ale przez te lata dentyści (i to prywatni) mówili, że "póki co nie ma sensu dorabiać bo i tak go zjem". zresztą ja też nigdy nie naciskałam. 3 lata temu doczekałam się kompletnego zęba ![]() jeszcze coś, nie wiem co się stało ale po piaskowaniu zrobiła mi się mała szpara między dolnymi jedynkami ![]() do tego są irytująco wrażliwe.
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2010-03-27 o 23:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
krychaa mam pytanie... na czym polega/polegała Twoja wada? widziałam przed chwilą zdjęcie i wygląda jakbyś poza szparami po 4 miała wszystko ok.
Pytam bo też musiałam pozbyć się 4... a teraz czekam aż znikną szparki Po jakim czasie widziałaś u siebie pierwsze efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() płacę 70 zł, niezależnie czy jeden łuk, czy dwa, czy tylko gumki, czy druty, itp. może za ściąganie też zapłacę tylko 70 zł? hmmm ![]() Edytowane przez milutek Czas edycji: 2010-03-28 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() idioci bez mozgow ![]() tez mailabym uraz, na pewno nie bylo ciekawie ojj... skojarzyla mi sie historia z rowerem mojej mamy tzn, ona z tata jechala z gorki, mega szybko i ona, ze cos jej z przerzutka nie tak czy cos, i skumajcie jadac, tata zaczal cos sprawdzac i mama sie... wypierniczyla maaaaskara to byla, myslala, ze nie ma zebów!!! buzka cala spuchnieta, pogotowie, krew, szycie.... to bylo okropne, plakac mi sie chcialo na szczescie została po tym incydencie mala blizna w okolicach skrzydelka nosa... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- hmmm jesli mialabym do wyboru wyrywac 8 czy 4 wybralabym 8, bo to najmniej potrezbne zeby i najczesciej sie psujace /z rsezta sama usowalam i sie ciesze/ a u mnie wizyta pierwsza od lutego, bedzie w maju/3miesiace/ i ciekawi mnie, co na niej bedzie robione hmmmm /70 zł
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
hmm to wychodzi na to że mój orto chce widywać mnie zbyt często
![]() bo pierwszą wizytę mam w niecały miesiąc po założeniu aparatu no i nie uśmiechają mi się wizyty równiutko co miesiąc bo to 100zł w plecy ![]() ehh... droga ta zabawka nie ma co ![]() dołączam do grona posiadaczy uszkodzonych jedynek ![]() ![]() toteż mam nierówne te jedynki, obie spiłowane lekko ale cóż za głupotę trzeba płacić... ja mam wypadkowego schiza, na rowerze swego czasu jeździłam często i gęsto i miałam gęsią skórkę gdy samochody mnie mijały zbyt często/zbyt blisko mnie... niestety ale kierowcom brakuje wyobraźni ![]() a przewrotek na rowerze zaliczyłam mnóstwo, na szczęście bez uszkodzenia sobie twarzy i zębów |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też kiedyś miałam rowerowy wypadek... jam miałam 7 lat to wyperniczyłam się rowerem, rozciełam nogę i musiałam jechać do szpitala...3 szwy mi założyli... potem przez rok nie jeździłam na rowerze, ale teraz jest już ok i jeżdżę ![]()
![]() |
#4603 | ||
BAN stały
|
Cytat:
tez tak masz? ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
ja mam wizyty tez jakos co 5 tyg i tylko w piatki z racji tego ze studiuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiele z was używa określenia "podkręcenie aparatu, drutu, itp". co macie przez to na mysli?
moja orto nic takiego mi nie robi... wynienia tylko gumki, łańcuszki, ewentualnie wymienia cały drut. no i aparat działa, łańcuszki ciągną że ho ho. także się nie martwię, tylko jestem ciekawa jak to u was wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
efektów na razie nie mam żadnych ![]() ![]() Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale u Ciebie najpierw wyprostował się przód a potem zaczęły przesuwać się 4? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() napewno po miesiacu ujrzysz efekty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
BAN stały
|
Cytat:
to super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
hmmm.... zatem stwierdzam, iż moja orto nie podkręca
![]() ale może to dlatego że mam rurki a nie pierścienie? albo po prostu moja wada tego nie wymaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Mi przy rurkach podkręca, więc u Ciebie powód jest inny. Tak mi kiedyś podkręciła, że musiała rurkę przyklejać bo odpadła
![]() Na piątkowej wizycie padło pytanie, czy jeszcze mam jakieś zastrzeżenia do swoich zębów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też nic nie podkręca... ostatnio koleżanka się mnie zapytała kiedy jadę na podkręcanie... a ja takie oczy ![]() Cytat:
mi nic nie kręci a zęby się prostują ![]() oj Wenja ![]() ![]()
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
o ile pamięć mnie nie zawodzi to na to nie wpadłam
![]() ale standard to u mnie otwieranie zębami zakrętek w plastikowych butelkach (wychodzi na to że mam więcej siły w zębach niż w rękach ![]() poza tym dochodziły też próby robienia za dziadka do orzechów, rozrywanie zębami różnorakich opakowań, używanie zębów jako trzeciej ręki aby coś przytrzymać i tak dalej i tak dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swoich zębów używałam tylko do jedzenia... żadnego otwierania opakowań, obgryzania paznokci itp. ![]() ![]()
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Przyznam, że podczytuję Was od jakiegoś czasu i noszę się z zamiarem napisania. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona, co prawda jeszcze nie jestem aparatką, ale liczę, że wkrótce się nią stanę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
BAN stały
|
Cytat:
o super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
Dziwne... same dziewczyny tutaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Przyczajenie
|
Nie tylko dziewczyny tutaj są! Ja jestem jednym z (podobno) dwóch facetów tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.