|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
crozee jaki masz śliczny napis u dołu postu
rewelacyjny
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony, to tak mogłaby poczekać. A z drugiej, to ona sobie takich tych facetów wybiera... Ten to też jakaś masakra. Dla niej jak facet jest ze stałą pracą, nie imprezuje za wiele, nie słucha hip hopu i ma że tak powiem maniery, to jest nudny. Ona szuka takich typków z pod ciemnej gwiazdy i oni są dla niej intrygujący. No wiadomo, bad boys kręcą kobiety, ale żyje się z takimi ciężko...Co do zdrady, to ja się z Olą zgadzam i też bym (mam nadzieję) nie wybaczyła. Ale tak naprawdę nigdy nie wiadomo, póki się z tym twarzą w twarz nie stanie. Wierzę, że nie stanę. Carmi,fajna dziewuszka ![]() A zające, króliki, ani inne gryzonie nigdy u nas prezentów nie przynosiły
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja wiem, u mnie prezenty na zajączka są od zawsze i rodzice opowiadali, że u nich się jajek czekoladowych szukało. Jeszcze w czasach, gdy czekolady nie było na codzień.---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Carmi Ale Wam pasuje ta Amelka.
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
carmi fajne fotki
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nigdy nie było szukania jajek, króliczków, itp...
Nie cierpię rysowania wykresów A mam 4 do sprawozdania Wrrr, i jeszcze tyle pisania ręcznego... Czemu to nie może być na komputerze?
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Mam koszmarny ból głowy. Nie wiem za jakie grzechy bo nie upiłam się wczoraj.
Gwizdak cóż może to lepiej, że koleżanka się rozstaje niż jakby miało to tak wyglądać przez kilka lat. Carmi ładnie wyglądacie z dzieckiem ![]() U nas w świętokrzyskim zajączek nic nie przynosił. |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy chyba może mieć własne zdanie na taki temat ? Dam przykład znajoma , są po ślubie 7-8 lat mają 2 letnie dziecko , zaczynają budowę domu , on na wyjeździe sobie poszalał z inną , wszystko wyszło na jaw . I co i ma go zostawić, bo ją zdradził a mimo wszystko kocha ją i dziecko? Wiesz co ona zrobiła ? Wielką awanturę razem z teściem i skróciła mu wszystko co się dało . Nie wiem jak tam z zaufaniem ale pewnie musi sobie je odbudować wiadomo i nie zaprzepaściła tylu lat małżeństwa z czego jeszcze przed byli ze sobą chyba 6-7 lat . I ja jestem zdania , że zawsze trzeba dać szanse jeśli druga osoba się stara . Ale ja tu mówię raczej o prawdziwych długich związkach gdzie oboje ludzi się szanuje i wspiera i kocha szczerze , a nie pół rocznym /rocznym gdzie facet nie szanuje kobiety i ma na boku jakąś . Wszystko zależy od sytuacji , stanu związku i innych różnych czynników . Po prostu wieloletniego małżeństwa nie przekreśliłabym z dnia na dzień . |
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeeeeeeść
![]() Cytat:
![]() super bardzo mi się podoba ![]() Carmi, z lubym i Amelcią wyglądacie jak mamusia, tatuś i dziecko cóż, ja wczoraj na rowerze nie pojeździłam, bo kapuśniaczyło cały dzień. Za to otworzyliśmy sezon grillowy ale było bardzo średnio. była tam jedna znajoma, z którą się daaaawno nie widziałam, nigdy się specjalnie nie przyjaźniłyśmy, ale zawsze sobie gadałyśmy o różnych rzeczach, a wczoraj mnie unikała a jak spytałam, co u niej, to tylko powiedziała, że leniwie, że z magisterką jest w d... Dziwne, bo miała dobry humor, a ja nie miałam czym i kiedy jej za skórę zajść ale cóż, trudno. ogólnie kocham życie i mojego P.
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
u nas zawsze zajączek jest w wielki czwartek
![]() uwielbiałam tą tradycję, co roku szukało się jajek po całym ogrodzie z kuzynostwem. Świetne czasy, mam do nich sentyment. Swoim dzieciom też będę takie coś urządzała ![]() u nas do tej pory mimo że jesteśmy z rodzeństwem dorośli zając przynosi słodkie chociaż już zostawia je koło łózka (nie trzeba szukać)
|
|
|
|
#2351 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
my chyba jakoś specjalnie Wielkanocy nie będziemy obchodzić, chociaż na pewno zostaniemy zaproszeni do rodziców TŻta
![]() ja mam święta pracujące, więc....
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
OlkaR też do Marsa startowałam na praktyki, ale niestety
![]() U mnie zając przynosił torbę słodyczy ![]() Wyobrażacie sobie że dopiero pół godziny temu się obudziłam?
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
A pfff prośbę o pomoc olałyście...dooobra ja sobie to zapamiętam
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Bo najlepszy pomysł będzie mieć Gwizdak i Arrakis
Specjalisty dwa A ode mnie masz na gg, ale chyba się nie znam
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego uważasz, że ja się opieram na swoim "rocznym" związku mówiąc to co mówię. Podałam Ci przykład moich rodziców... nie wiem jakbym się zachowała, będąc mężatką, ale wiem że nie wpuściłabym kogoś kto mnie zdradził do łóżka. I dlatego każdy ma jakies tam swoje zdanie, są kobiety które zgadzają się na wyskoki męża i są takie które po jednym wyskoku pakują manatki i się wyprowadzają. Ja przestałam już dawno żyć w różowym świecie z myślą że "jak ktoś się stara to trzeba mu wybaczyć" (owszem, zależy jeszcze co... bo sa różne sytuacje ale w to nie będę wnikać). Zdrada według mnie jest najobrzydliwszą rzeczą jaką można zrobić drugiej osobie, bo to nie tylko skok w bok ale pewnego rodzaju upokorzenie tej drugiej osoby, umniejszenie jej wartości. I dlatego ja bym nie wybaczyła. Jesli Ty chcesz- wybaczaj, może Ci to w niebie wynagrodzą. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za opinię na temat Amelci
Ale do rodzicielstwa mi jeszcze niespieszno, chociaż Tż wczoraj zaproponował, żebym odstawiła tabletki i zaczęli starać się o Polę :P
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku... to dziwne, bo ja zauważyłam, że u moich znajomych taka zajączkowa tradycja pojawiła się jakieś 4 może 6 lat temu, właśnie na wzór amerykańskich filmów...
U nas jakoś nigdy jej nie było, ale na pewno to jest świetna zabawa dla dzieciaków jak szukają jajeczek ![]() [w naszym ogródku to chyba tylko psie kupy by się znalazło |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Olka ja napisałam coś w deseń tego że nie miałam jeszcze okazji wprowadzić mojej wiedzy w praktykę (ale jak widać nie pomogło :P ).
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
eee nie olalysmy...... ja nie wiem co tam napisac mozna no.... sama zawsze mialam problemy z listem motywacyjnym
![]() aaaa za godzine musze jechac po kolezanke do pracy..... a B. ciagle spi jeszcze chyba..... no ilez mozna no chyba w ogole nie uda mi sie z nim pogadac..... bezsensu....edit: ooo....wstal w koncu - masakra - ja nie wiem jak mozna spac tyle
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-03-28 o 13:30 |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co do zdrady mogę powiedzieć, że myślę, że bym nie wybaczyła. Dziś. Ale nie wiem, czy za 15 lat, gdyby to był jednorazowy wyskok, buziak (bo seksu to nie ma bata, tak sądzę), czybym nie wybaczyła, o ile byłoby o co walczyć, oczywiście. Ale rozumiem, że ktoś wybaczy jeden raz, jeśli jest w stanie z tym funkcjonować. Coby nie mówić, każdy błędy popełnia. W sytuacji Biski chyba bym w końcu wybaczyła, jeśli tak on by się starał, jak starał się jej facet. Oczywiście, na moim warunkach (czyli 0 alkoholu - nie umiesz pić, nie pij - itp.). Z drugiej strony nie wiem, czy umiałabym zapomnieć, a pamięć potrafi zniszczyć bardzo wiele. Natomiast jeśli ktoś - jak moja przyjaciółka, która zdradzona nie byłą, ale flirt się nawiązał między jej facetem a jego koleżanką - wie, że potrafi zapomnieć, to nie widzę problemu, by dać JEDNĄ szansę.
Co do Wielkanocy, to u mnie nikt prezentów nie dawał to takie jednak mniejsze święto w moim domu niż Boże Narodzenie. ale swoim dzieciom chciałabym organizować coś ciekawego, jakieś jajeczka pochowane itp. ![]() PS Luby kilka razy dziennie mówi o ślubie, zaręczynach itp. Nawet jeśli nie mówi wprost o nas, to i tak mówi tak czule i miło, w ogóle och i ach
|
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny uciekam z Tż
milusiej niedzielki do jutra
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nic mi się nie stanie jak napiszę. Bo jak nie napiszę to nie będę mogła spać po nocach rozmyślając o tym, ze może jednak by mnie przyjęli jakbym napisała. A jak napiszę i nie przyjmą- ich strata ![]() Kolega podał pomysł, że powinnam napisać "bo jestem za***istsza od innych" |
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem tu tyle aby wiedzieć kto z kim ile jest, dałam przykład i tyle .
Każdy ma własny zdanie na ten temat i każdy postąpi inaczej wiec nie widzę potrzeby dalej drążenia tego tematu . Powiedziałam swoje zdanie i koniec . |
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Naj ja też niby nie widzę nic złego w tym, żeby dać JEDNĄ szansę, ale właśnie... no to zalezy od czlowieka, bo może być tak, że zrozumie swój błąd i wykorzysta ją a może być też tak, że stwierdzi "raz wybaczyła- wybaczy i drugi". I wtedy najgorzej tak wybaczać każdy jeden wyskok.
No ale, zdrada to bardzo sliski temat, bo tak naprawdę to chyba nikt nie wie jak się zachowa. Możemy stwierdzić "ja bym zrobiła to czy to", ale jak już do tego dojdzie (tfu tfu) to możemy się zachować calkiem inaczej. Wniosek: jeśli masz jakieś poglądy to życie zrobi tak, że będziesz mogła sobie nimi buty wytrzeć ![]() W każdym razie: NIECH NAS MĘŻCZYŹNI NIE ZDRADZAJĄ TO NIE BĘDZIEMY MUSIAŁY SIĘ ZASTANAWIAĆ CO ZROBIĆ |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wielka sobote albo w niedziele Mama chowała prezenty po mieszkaniu i mowiła "ciepło, zimno", a my z siostra szukałysmy![]() fajnie byłoooooooooo
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: a sorry widzę że pisałaś ile zatrudniają a nie ile jest miejsc na praktykach
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-03-28 o 13:46 |
|
|
|
|
#2367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale akurat u nas to może ja nie miałabym nic przeciwko, żeby już, ale mój mnie na ziemię sprowadza w kwestiach finansowych i niestety, ma rację ![]() Olka, ja tak miałam, jak się starałam o moją pracę - co mi szkodzi napisać, najwyżej wyrzucą do kosza, ale jak nie napiszę, to sobie nie wybaczę ja pisałam, że jestem może i młoda, ale ambitna ( ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
po drugie: OTÓŻ TO!!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
ehhhh to sie nagadalismy - cale 2 zdania wymienilismy
szkoda
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm co do zdrady to nie wiem.
Jakbym była w takiej sytuacji jak Biska,to może. Jakby chodziło o seks,to raczej nie,ale w sumie to zależy jaka byłaby moja sytuacja życiowa? No ale w sumie nie wiem nawet co zrobić w mojej obecnej sytuacji,więc nie powinnam się chyba wypowiadać ![]() Moi Rodzice też są od 30 lat w szczęśliwym związku.Tak samo Rodzice M.I wiem jak powinno być,a jak nie. Jednak teraz są inne czasy niż wtedy,kiedy nasi Rodzice byli młodzi. Inne są realia i inne możliwości. Nie rozumiem pisania,że ja zrobiłabym tak i tak bo tak wygląda małżeństwo moich Rodziców. Ja np. jestem pewna,że moja Mama nie wybaczyłaby zdrady. Ale nie wiem czy też bym tak postąpiła-mam inny niż ona charakter. Co do Zajączków to ja to miałam od dziecka. Szualiśmy prezentów itp. Serio żadna z Was tak nie miała?
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Z jednej strony, to tak mogłaby poczekać. A z drugiej, to ona sobie takich tych facetów wybiera... Ten to też jakaś masakra. Dla niej jak facet jest ze stałą pracą, nie imprezuje za wiele, nie słucha hip hopu i ma że tak powiem maniery, to jest nudny. Ona szuka takich typków z pod ciemnej gwiazdy i oni są dla niej intrygujący. No wiadomo, bad boys kręcą kobiety, ale żyje się z takimi ciężko...

A mam 4 do sprawozdania

a jak spytałam, co u niej, to tylko powiedziała, że leniwie, że z magisterką jest w d... Dziwne, bo miała dobry humor, a ja nie miałam czym i kiedy jej za skórę zajść
(nie trzeba szukać)

chyba w ogole nie uda mi sie z nim pogadac..... bezsensu....
do jutra