Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część XV ;) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-27, 12:27   #2221
luffka
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Najpierw oświadczyny http://pitupitu.tivi.pl/ogladaj_5791...e_konczy_.html potem do księdza,
http://pitupitu.tivi.pl/ogladaj_5791..._zaczyna_.html Teraz już wiecie jak się załatwia ślub.
genialne filmiki!
Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

Podchodzi facet do dziewczyny i pyta:
- Przepraszam bardzo, czy nie zrobiłabyś mi loda?
- No pan chyba zwariował!
- Nie, nie. Momencik...Najpierw rzecz jasna pójdziemy na obiad do wytwornej restauracji. Potem do opery na przedstawienie. Następnie udamy się do mojego domu na kolację ze śniadaniem. Rano jak już się pani obudzi, zrobimy małe zakupy. Dom mam calkiem spory ale może się pani basen nie spodobać, więc może kupimy nowy. Później pójdziemy do salonu samochodowego po jakieś wspaniałe cztery kółka dla pani. Później jakieś kilka futerek z norek bądź szynszyli. A potem na przyklad do jubilera po powiedzmy...
- Pfierfcionek! - podpowiada kobieta klęcząc przed mężczyzną...
Stary 2010-03-27, 12:40   #2222
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Ja używam mojego rowerka do jazdy do pracy i na zakupy, więc najczęściej wkładam balerinki bądź jazzy, spódnicę itp. Do takiej jazdy miejski jest idealny. No i obowiązkowo z koszykiem W dodatku plecy nie bolą ani pupcia przy dłuższej jeździe
Gwizdaczku mogę zapytać ile zapłaciłaś ?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 12:54   #2223
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam .
Niestety nie jestem wstanie Was nadrobić
Cały tydzień miałam zawalony .
babka od rosyjskiego nie chce mnie przepuścić
I ogólnie wszystko jest do
jakoś troszkę się podłamałam
Ale w końcu to nie koniec świata nie moja winna , że ciągle chorowała a nauczyciele mają to gdzieś .
Ale cóż dyplom skończyłam robić mogę Wam na poczcie pokazać przed i po mój dyplom.
I w ogóle jakoś tak nie bardzo się czuję , ciągle jestem śpiąca tylko bym spała .
I jem za dwóch pewnie wszystko z nerwów skończy się szkoła to może uda mi się wrócić do normalnej wagi .

Czy jest tu może jakaś użytkowniczka, która umie matematykę ?
Muszę zaliczyć jeszcze " proste , odcinki i okręgi w układzie współrzędnych " mam sprawdzian i może ktoś by umiał zrobić mi te zadania bym mogła się nauczyć ?
miałam prosić brata aby mi to pomógł zrobić ale nie ma go ....
A jak ktoś mi zrobi to będę wiedziała chociaż o co w tym chodzi ...

Więc zapraszam na pocztę zobaczyć mój dyplom
Stary 2010-03-27, 13:06   #2224
Choji
Zakorzenienie

Aleksandretta filmiki genialne

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 13:09   #2225
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Aniołku fajnie wyszła ta praca dyplomowa

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 13:13   #2226
upadly_aniol00
Zakorzenienie

nawet sama się nie spodziewałam , że się uda ją zrobić .
Stary 2010-03-27, 13:33   #2227
crozee
Zakorzenienie

bardzo fajna praca POMYSŁOWA u nas w poznaniu tak jest kilka przystankow zrobionych ze ludzie po asp i architekturze je tak malowali

trzymajcie kciuki, dzisiaj mam pierwsze korki z moja siostra troche sie boje, czy dam rade jej dobrze wszystko wytłumaczyc
Stary 2010-03-27, 13:41   #2228
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Mój psiak jak był przyprowadzony do domu to dostał 2 maskotki takie duże bo piszczał w nocy (jak je dostał to przestał). Potem się nimi bawił... trochę poszarpał ale dalej je miał... A w końcu misiowi odgryzł głowę, wyjadł to co w niej było a następnie do pustej głowy puścił pawia
widzę, że nasze psy mają podobne podejście do maskotek Tylko Twój jest znacznie ładniejszy Ja mojego znalazłam na ulicy. Byłam w 3 kl. L.O. Dałam mu kanapkę i grzecznie przyszedł ze mną do domu Mama byla w stanie oprzeć się jego urokowi osobistemu, ale ja i tata nie No i jest z nami już 12 lat....
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja używam mojego rowerka do jazdy do pracy i na zakupy, więc najczęściej wkładam balerinki bądź jazzy, spódnicę itp. Do takiej jazdy miejski jest idealny. No i obowiązkowo z koszykiem W dodatku plecy nie bolą ani pupcia przy dłuższej jeździe
Gwizdaczku mogę zapytać ile zapłaciłaś ?
Możesz 700 zł. Były i tańsze, tak koło 400, ale ten jest na wypasie Ma 5 przełożeń chociażby w piaście, no i co najważniejsze jest zielony i ma kosz
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 13:48   #2229
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

Zakupiłam w końcu olej kokosowy Skończyłam wcześniej jedne zajęcia, wsiadlam w trajtka i pojechałam z koleżanką do sklepu ze zdrową żywnością. Będę dzisiaj dbać o siebie Mam zamiar nałożyć maseczkę na twarz, olej na włosy i będę pachnieć i pięknie wyglądać O!

Arrakis na suche czy mokre/wilgotne włosy go nakładasz??
na suche

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Pokażę, ale pewnie jutro

Łaaaa, Claris, uwielbiam Cię - właśnie mnie wyleczyłaś z kompleksu, bo ja też mam tego hopla i spotykam się z totalnym niezrozumieniem wśród znajomych
ja tez mam hopla na tym punkcie

a w ogole to witam i pozdrawiam z wroclawia

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

gwizdak super rower

aniolku super efekt bardzo fajny

Edytowane przez arrakis
Czas edycji: 2010-03-27 o 13:50
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 13:59   #2230
polka764
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Polka... co ty tak wcześnie robisz? spać nie możesz?
...cóż obowiązki wzywały i kolejne wzywają wiec mykam

a co tam u naszego Grapeczka? hellołłłłł odezwij sie coś

ps: a kto sie bawi w tego księciunia?? hehehe

26.12.2010

Edytowane przez polka764
Czas edycji: 2010-03-27 o 14:01
polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 14:17   #2231
OlkaR
Zakorzenienie

Gwizdak ja mam rasowca bo rodzice nie chcieli żadnej przybłędy ani ze schroniska, bo nie wiadomo "co z tego wyrośnie".

Arrakis- za późno już popełniłam upiększanie wlosów olejem i wzięłam to na logikę że raczej w mokre włosy niebardzo się wchłonie
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 14:38   #2232
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jaki dzisiaj piękny, (choć pochmurny) dzień
Obudziłam się rano z dziwnym uczuciem euforii, że TŻ przyjeżdża. Śniło mi się, że zadzwonił i powiedział, że niedługo u mnie będzie i że mnie kocha. Więc napisałam mu sms: "Przyjedziesz, czy mi się tylko śniło?" Najpierw przyszedł sms, że mi się tylko śniło, co prawie doprowadziło mnie do deprechy. Ale za chwilę odpisał, że tak, przyjeżdża I dzwonił, tylko ja jeszcze spałam
ale fajnie już nie będziesz sama

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Cześć moje Wy lachony
Wczoraj w łóżku oglądałam różne gadżety na toys4boys i doszłam do pilota sterującego mężczyzną tego -> http://www.toys4boys.pl/Pilot-Steruj-Mezczyzna-item2334.html
No i tam na dole strony jest pilot, którego można przetestować, więc jadę te wszystkie przyciski, aż tu nagle wydobywa się dźwięk: "Kochanie.. Kiedy nasz ślub?" A te moje bydlę się zaczęło śmiać i mówi, że mi by się takie coś przydało... Ehh a z jakiej paki?! Nigdy w życiu się go nie spytałam kiedy będzie nasz ślub... On chyba po prostu czyta w moich myślach
Cześć

zarąbisty ten pilot !! mój by mnie chyba udusił jakbym wciskala te polecenia

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
jadę do ukochanego

miłego weekendu
miłego weekendu

Cytat:
A to właśnie mój niuniek w wieku 10 tygodni

Podchodzi facet do dziewczyny i pyta:
- Przepraszam bardzo, czy nie zrobiłabyś mi loda?
- No pan chyba zwariował!
- Nie, nie. Momencik...Najpierw rzecz jasna pójdziemy na obiad do wytwornej restauracji. Potem do opery na przedstawienie. Następnie udamy się do mojego domu na kolację ze śniadaniem. Rano jak już się pani obudzi, zrobimy małe zakupy. Dom mam calkiem spory ale może się pani basen nie spodobać, więc może kupimy nowy. Później pójdziemy do salonu samochodowego po jakieś wspaniałe cztery kółka dla pani. Później jakieś kilka futerek z norek bądź szynszyli. A potem na przyklad do jubilera po powiedzmy...
- Pfierfcionek! - podpowiada kobieta klęcząc przed mężczyzną...

piesek śliczny ma cudowne umaszczenie !

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Więc zapraszam na pocztę zobaczyć mój dyplom
super !!!!!

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki, dzisiaj mam pierwsze korki z moja siostra troche sie boje, czy dam rade jej dobrze wszystko wytłumaczyc

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
a w ogole to witam i pozdrawiam z wroclawia
zostalaś sama z B. w mieszkaniu?:P

dostałam @ i umieram
Stary 2010-03-27, 14:44   #2233
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

zostalaś sama z B. w mieszkaniu?:P
nie, jutro sami bedziemy siedziec bo kolezanka do pracy idzie
Stary 2010-03-27, 14:58   #2234
OlkaR
Zakorzenienie

klub
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 14:58   #2235
madziamacius8786
Zakorzenienie

Arrakis może na spacer go wyciągnij jutro jak nie będzie padać a teraz co robisz?

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-27 o 15:03
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 15:23   #2236
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja nie powinnam wychodzić do ludzi Nie powinnam posiadać telefonu....

Wybieramy się z Adamem i moją współlokatorką do kina, na "Alicję...". Dostałam sms od Pati, że miała ochotę zabrać mnie na nią do kina, no ale skoro Adam przyjechał... Poinformowałam, że jest, owszem, ale wybieramy się we 3 na to do kina. Poczuła się zaproszona na wspólne wyjście, W każdym razie idziemy we 4 Potem zadzwoniłam do niej, żeby zapytać, czy ona sobie zarezerwuje miejsce czy ja jej mam zarezerwować (bo jej coś play siada), no i potem tak zaczęła mówić, że ona pójdzie na pewno, Ale M. (jej ulubiona współlokatorka) się waha i chyba nie pójdzie. Więc ja jej mówię "Ok, cześć" i odłożyłam telefon. Przytuliłam się do Adasia, a on się już cieszy, że pójdzie z 3 kobietami SAM do kina.
Ja:"Byłoby 4, ale M. nie chce iść"
A:"Szkoooda!"
Ja:"Nie martw się, ale M. jest brzydka"
Po czym słyszę pod sobą, że coś Pati mówi do mnie przez telefon Podobno wg Adama: "Co mówisz Madzia?"
Ja:
Więc w panice się rozłączyłam, bo jak się okazało... nie wcisnęłam czerwonej słuchawki, tylko położyłam telefon obok...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 15:27   #2237
madziamacius8786
Zakorzenienie

heheeheh to nieźle

a u mnie burza i grad ! wow pierwsza wiosenna
Stary 2010-03-27, 17:53   #2238
Claris
Zakorzenienie

Ale tu cisza mi dzionek mija spokojnie, byłam z mamą i bratem na zakupach, ubierałyśmy go i kupowałyśmy prezent na nowy dom cioci, potem siedziałam z bratem nad chemią, mu tłumaczyłam a wieczorkiem idziemy z tżtem do kina na "wyspę tajemnic" z boskim leonardem i w ogóle wygląda na to, że zakopaliśmy tymczasowo topór wojenny

Tylko pogoda trochę kijowa się zrobiła, ale po tych śniegach wielkich nie narzekam
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 18:01   #2239
madziamacius8786
Zakorzenienie

mam nadzieje,że nie tymczasowo a w ogóle fajnie,że już nie boczycie się z Tżem na siebie

faktycznie cisza....

ale mam piękny zachód słońca

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-27 o 18:07
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 18:05   #2240
Claris
Zakorzenienie

aaa i madziu u mnie nie było ani burzy, ani gradu tylko deszcz
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 18:22   #2241
_Remedios
Zadomowienie

hej

ja wracając z miasta spotkałam Ins na przystanku, ale niestety szybko musiała wsiadać do tramwaju...

teraz piszę pracę, a jak skończę to pranie i porządki.... i jutro zamierzam wcześnie wstać i też przez kilka godzin pisać... a zapomniałam sobie, że dziś zmiana czasu

buziaki dla wszystkich
Stary 2010-03-27, 18:30   #2242
carmelova
Zakorzenienie

My z Tżtem mamy Amelcię Właśnie karmi nas nadgryzionymi chrupkami Zdjęcia będą później na poczcie
Stary 2010-03-27, 18:31   #2243
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
My z Tżtem mamy Amelcię Właśnie karmi nas nadgryzionymi chrupkami Zdjęcia będą później na poczcie
heh, fajnie Wam
Stary 2010-03-27, 18:48   #2244
skimos
Zakorzenienie

ja się dowiedziałam że będę miała dalej stypendium na studiach, i to nie 100zł a 200zł
(tak sobie liczę.. jakby zaoszczędzić je całe to będzie akurat na kamerzystę na wesele )

a poza tym to nic konstruktywnego dziś nie zrobiłam

EDIT: z której na którą przestawiamy czas?

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 18:59   #2245
aanix
Zadomowienie

Cześć. Coś ostatnio nie mam czasu na wizaz. Jestem daleko w tyle, nie wiem o czym rozmawiacie. Nawet nie mam ochoty nadrabiać. Nic mnie ostatnio nie cieszy, miałam się dziś spotkać z tż, ale stwierdził, że mają remont i nie ma czasu dla mnie, ani w jego domu nie ma miejsca dla mnie. Jest mi tak totalnie źle, czasem myślę, że nie potrafię jednak być w związku. Nie mogę na siebie patrzeć, bo jestem gruba. Ryczę bez powodu, mam masę pretencji, to ja wszczynam kłótnie ze wszystkimi, ja nie umiem, ja źle robię, ja jestem zła. Tż raz zachowuje się, jakbym była jedyną kobietą na świecie, a raz, jakbym go w ogóle nie obchodziła. Ale może znów ja sobie to wymyślam. Siedzę w domu tylko, wychodzę, jak muszę. Totalne lenistwo mnie ogarnęło. Jestem we wszystkim na nie. Jedynie z tż mogłabym się spotkać, no ale dziś to on nie ma ochoty już. Znów samotny wieczór, znów zero kreatywności, znów nostalgia, żal do całego świata o zło, które mnie dosięga. Ech..
aanix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:08   #2246
skimos
Zakorzenienie

Aanix chyba się jeszcze nie znamy, ale co mogę Ci powiedzieć - zrób coś dla siebie. Tylko i wyłącznie. Wykorzystaj to, że masz dla siebie teraz czas i nie użalaj się więcej nad sobą. TŻ Cię kocha, prawda? Może po prostu wiedział że nie miałby czasu zająć się Tobą w tej chwili, i dlatego wolał żebyś się nie fatygowała. Na pewno Ci to wynagrodzi
A dziś.. może jakiś wieczór spa, jakiś przegląd ciuchów (w sensie - stare/nienoszone wypad, przegląd czego potrzebujesz), manicure, wieczór filmowy? Coś, co Ci poprawi humor i może jakieś zmiany może wprowadzi. Jak sama się ze sobą poczujesz dobrze, to i inni to zauważą, i świat jakiś taki lepszy się wydaje.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:09   #2247
carmelova
Zakorzenienie

aanix
Stary 2010-03-27, 19:17   #2248
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
aaa i madziu u mnie nie było ani burzy, ani gradu tylko deszcz
a to dziwne

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
hej

ja wracając z miasta spotkałam Ins na przystanku, ale niestety szybko musiała wsiadać do tramwaju...

teraz piszę pracę, a jak skończę to pranie i porządki.... i jutro zamierzam wcześnie wstać i też przez kilka godzin pisać... a zapomniałam sobie, że dziś zmiana czasu

buziaki dla wszystkich
fajnie,że miałaś okazje spotkać Ins

Cytat:
no to czekamy z niecierpliwością na zdjecia
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
ja się dowiedziałam że będę miała dalej stypendium na studiach, i to nie 100zł a 200zł
(tak sobie liczę.. jakby zaoszczędzić je całe to będzie akurat na kamerzystę na wesele )

EDIT: z której na którą przestawiamy czas?
fajnie,że masz większe stypendium

a czas przestawiamy godzinę do przodu. Np. z 14 na 15

Cytat:
Napisane przez aanix Pokaż wiadomość
Cześć. Coś ostatnio nie mam czasu na wizaz. Jestem daleko w tyle, nie wiem o czym rozmawiacie. Nawet nie mam ochoty nadrabiać. Nic mnie ostatnio nie cieszy, miałam się dziś spotkać z tż, ale stwierdził, że mają remont i nie ma czasu dla mnie, ani w jego domu nie ma miejsca dla mnie. Jest mi tak totalnie źle, czasem myślę, że nie potrafię jednak być w związku. Nie mogę na siebie patrzeć, bo jestem gruba. Ryczę bez powodu, mam masę pretencji, to ja wszczynam kłótnie ze wszystkimi, ja nie umiem, ja źle robię, ja jestem zła. Tż raz zachowuje się, jakbym była jedyną kobietą na świecie, a raz, jakbym go w ogóle nie obchodziła. Ale może znów ja sobie to wymyślam. Siedzę w domu tylko, wychodzę, jak muszę. Totalne lenistwo mnie ogarnęło. Jestem we wszystkim na nie. Jedynie z tż mogłabym się spotkać, no ale dziś to on nie ma ochoty już. Znów samotny wieczór, znów zero kreatywności, znów nostalgia, żal do całego świata o zło, które mnie dosięga. Ech..
ojoj ja tak ostatnio się czułam , więc Cię rozumiem ale jutro się spotkacie ??
Stary 2010-03-27, 19:22   #2249
Gleniusia
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Jejku, wczoraj było tak cieplutko, normalnie bajka! A dzisiaj...szkoda gadać:/

Ale miałam wczoraj dzionek Poszłam spać o 2, bo się uczyłam do tego koła, które miało być na 9.45. No więc rano dzwoni o 8 budzik, wyłączyłam i dosłownie na sekundkę się jeszcze położyłam i...zasnęłam obudziłam się o 9.30, no i oczywiście nie zdązyłam na to koło Jakby tego było mało, wsiadałam do autobusu i drzwi mnie przytrzasnęły na szczęście nie tak zupełnie, ale moja reakcja to Potem oczywiście z tego zamieszania wiosennego pomyliłam autobusy i pojechałam w odwrotną stronę no po prostu masakra Ale reszta dnia była ok, strasznie się umordowałam na fitnessie, a na tańcu brzucha było bardzo fajnie - w ogóle odkrywam takie mięśnie, które rzadko do tej pory były w użyciu

dzisiaj byłam na lodowisku z psiapsiółą, wróciłam do domu i niestety zostanę dzisiaj, bo już nie chce mi się do Gdyni doginać do Tż...strasznie się źle czuję u niego w domu, jego mama już wróciła i mam jakieś głupie poczucie winy, że tam jestem źle mi z tym, chociaż z Tż jest super, ale ta świadomość, że robię coś, co kogoś rani, jest przykra więc Tż gdzieś idzie z kumplami na piwo, a ja zostanę w domciu...mam nadzieję, że jutro dojedzie do kościoła na 12, bo jego przyjaciel ma koncert jakiś tu w Gdańsku ech, ciężko mi jakoś, nie wiem...
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:28   #2250
butterfly20
Zakorzenienie

Helloł.

Wróciłam.

Aanix zacznij robić coś dla siebie.Twoje życie nie może kręcić się tylko wokół TŻa. Ja mam teraz z M. okres rozłąki,ale ciągle coś robię,gdzieś jeżdżę,mam nowe pomysły na siebie. Musisz myśleć o sobie

W ogóle to miałam dzisiaj zajęcia z prawa kanonicznego. I jak usłyszałam jaki będzie temat wykładu to się załamałam...
PRAWO MAŁŻEŃSKIE.

Jak Xiądz gadał o zaręczynach o formalnościach w Kościele itp. to mnie tak za serce ściskało,a mój kolega mówił,że wyglądałam,jakbym miała się rozryczeć.

No ja to mam pecha
Chociaż przyznaję,że to było ciekawe ale... czemu akurat dzisaj?
Jak zrobił przerwę to się zmyłam,bo nie wytrzymałam.

Tak w ogóle to dzisiaj 4 rocznica

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości