|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Hej wszystkim
![]() Aż mi wstyd że dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować na wizażu ![]() A już niedługo matura
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
Mam podobne odczucia co Ty - wos cisnę, angielski jako tako, ale do polskiego i matmy nie przykładam się wcale. A muszę wszystkie lektury powtórzyć. dobrze,że teraz będę miała trochę wolnego - 11 dni - od środy do wtorku przerwa świąteczna, w środę pewnie zrobię sobie wolne, a czwartek-piątek moja klasa jedzie na pielgrzymkę. Nie będzie zmiłuj - zrobię sobie plan, będę siedziała po nocach, ale zrobię wszystko, co zamierzam zrobić.Dziś od rana ogarniam wos, wczoraj do późna czytałam Lolitę - przyda mi się chyba do prezentacji ustnej. Boż, nie wyrabiam się z tym wszystkim. nawet nie mam bibliografii ostatecznej napisanej... ![]() No, to pomajaczyłam trochę, idę dalej się uczyć. Was też już ogarnia stres przedmaturalny? Ja zaczynam odczuwać.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej późno niż wcale
|
|
#1234 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nagrody przynajmniej przydatne, nie marudź ![]() Cytat:
![]() Ja zazwyczaj piszę po swojemu i po / dopisuję te z repetytorium, wtedy nawet jakiś dodatkowy punkt spadnie tzn jak gdzieś indziej mi lekko zabraknie ![]() Cytat:
![]() Ale spójrz, że to właśnie fajna ta nazwa, ma jakąś tam tradycję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale i tak się odżywiam w miarę zdrowo - widzę po włosach, paznokciach ![]() Cytat:
Piątek miałam cały rozbity i to nawet nie przez pogrzeb, tylko pewnego kolegę, który okazał się zwykłym #@$@ i jeszcze na tyle miał czelność załatwiać sobie maluczkie interesy w dzień pogrzebu a Tż też nie stanął wtedy na wysokości zadania i nie zachował się przy tym jak powinien... Ale to już ogarnięte.Wczoraj miałam pierwszą jazdę na A później się męczyłam znowu z Tżtowym komputerem, który się nadal buntuje i nie działa. A przy okazji się dowiedziałam, jak jego babcia traktuje poważnie mnie i myśli o tym, że będziemy z Tżtem razem mieszkać w jej mieszkaniu ![]() Ale z maturą sobie radzę ![]() A Karolina kiedyś nie mówiła, że się zastanawia? ![]() Cytat:
![]() Na szczęście nie będę się tylko stresowała dzień przed tymi najważniejszymi: matma R, fizyka R, ang R i tymi, których się boję niem P, niemiecki ustny P i troszkę ang ustny R ![]() ----- Zaraz sobie wydrukuję ze dwa arkusze z fizyki, bo jutro piszemy na lekcjach (tzn po - 14.20-16.00 ) i jeszcze muszę zrobić format, bo mój komputer już wariuje ![]() I jeszcze Wam się pochwalę, że jakoś po Wielkanocy idę na konkurs ortograficzny w maturalnej klasie Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-03-28 o 12:51 |
|||||||
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Z lekka
![]() Dzień dobry ![]() Zrobiłam wczoraj bibliografię ![]() A na dodatkowym angielskim pisaliśmy dwa writingi i z obu miałam maxa ale mama dalej myśli, że nie zdam matury ![]() Tak czy siak, teraz będzie fajnie, bo babcia przyjeżdża na święta. Jak ona będzie w domu to na pewno nie będę siedzieć cały dzień na facebooku "DZIECKO, TY SIĘ NIC NIE UCZYSZ, BÓJ SIĘ BOGA! "---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Mój brat ostatnio miał 3 miejsce w powiecie, a w życiu nie przeczytał żadnej książki |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie powiat to 45 tys. ludzi i dwie szkoły ponadgimnazjalne Ooo, a wczoraj jeszcze tak wysprzątałam pokój, że aż się błyszczy, okna myłam I jeszcze moja rozmowa z Tżtem z wczoraj: ja: ej, wiesz, że dzisiaj jest zmiana czasu? ![]() P.: będę godzinę dłużej spał ja: nie, to to było w październiku P.: o nie... |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też umyłam i mi zaraz deszcz spadł WIN
|
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Gusia (tak mnie rodzina nazywa ), ile Ty się uczysz, ja przed maturą tylko przejrzałem!"... Taaa, a potem on pierwszy będzie do psioczenia, jeśli źle zdam maturę.A babcię już nauczyłam, że przy mnie nie wymienia się słowa matura. ![]() Cytat:
A ja już zaczynam przeżywać. Czasami żałuję, że mam taką wyobraźnię, bo już teraz jestem w stanie poczuć stres, jakby to miało być jutro.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba z 7, coś koło tego i tytuł laureata tez kiedyś miałam
Ja myłam jak już skończyło padać. Pierw wytarłam resztę tego deszczu i dopiero myłam Właśnie serek homogenizowany z bananem i... truskawkami
|
|
|
|
#1241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Oczy mnie strasznie bolą. ![]() Pewnie od tego, że płakałam z pomalowanymi rzęsami. Cytat:
W takim razie wygląda na to, że studia wcale nie są takie trudne. ![]() A czytałaś książki z cyklu 'Krótkie wykłady'? To jest dopiero hardkor jak na liceum. A no fakt. ![]() Cytat:
![]() Ja się najbardziej boję tych pytań. ![]() Cytat:
Od czasu do czasu. Cytat:
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Uniwersytet Przyrodniczy bodajże
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Witam wszystkie tegoroczne maturzystki! Można się przyłączyć? Widzę, że u Was jakieś postępy w przygotowaniach do matury są. Niestety u mnie nie. Gdzieś tam w duchu próbuję się mobilizować, ale nie umiem tego przełożyć na działanie... Jestem na siebie wściekła, bo został miesiąc do najważniejszego egzaminu, a ja nadal stoję w miejscu i ani myślę cokolwiek zrobić. Po prostu zero ambicji. Chcę, a nie mogę. Prezentacja już gotowa. Leży rzucona gdzieś na szafce. Niestety jest napisana przez kogoś, bo ja nie umiałam, a raczej mi się nie chciało. Po wakacjach miałam wszystko fajnie sobie zaplanować, rozłożyć materiał tak, by wyrobić się ze wszystkim na czas - klops, nie zrobiłam nic. Głowę mam zaprzątniętą zupełnie czymś innym. Z jednej strony mam świadomość, że od matury zależy moja przyszłość, a z drugiej nic nie robię w kierunku tego, by ta przyszłość była dobra, wymarzona. Kurczę, boję się maja, boję się, że wszystko zawale... ale wtedy będę mogła mieć pretensje jedynie do siebie i swojej bezczynności. Właśnie walczę z bieżącym materiałem, bo jutro znowu ARMAGEDON w szkole... Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 13:15 |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym roku było, że maturzyści na takie coś nie chodzą. A teraz babka wyskoczyłam
![]() Cały czas ktoś mi się między posty wcina Wyłączam tego kompa, bo jest niedobry Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-03-28 o 13:13 |
|
|
|
#1245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć wierzę, że uda się w tym roku. ![]() Cytat:
![]() Dobrze trafiłaś. Ten wątek mobilizuje. Cytat:
Zabierze Ci może 3 godziny Twojego czasu. Bo chyba mi nie powiesz, że będziesz wertować słownik ortograficzny? ![]() ----------- Przepraszam, że czepliwa dziś jestem. Już mnie nie ma.
|
|
|
#1246 |
|
Przyczajenie
|
Ja do tej pory nie mogłam się zmobilizować do nauki
Bibliografia prawie gotowa, praca prawie napisana gorzej tylko będzie z przedstawieniem tematu... ja i moje zdolności do przemówień Resztę przedmiotów jakoś się zda tylko chemię trzeba "zmaltretować" ![]() Czasem zdaje mi się, że zbytnio na luzie do tego podchodzę ![]() Wiele osób narzeka, że są humanistami i po co im matma ![]() A jak jest u was z matematyką? (wybaczcie jeśli już wcześniej o tym było )
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zakręcona przez tą wiosnę jestem ![]() Własnie chyba wezme bratnego tylko jego poezji w ogole nie znam moze polecacie jakis jego wiersz dotyczący tam tych czasów? ![]() i pozostaje kwestia wyboru Tomasz Jastrun cyz Bronisław Maj ? ![]() Też chciałabym wykorzystać cytaty ale nie mam jeszcze prezentacji a bibliografie musze oddac do wtorku ;/ ![]() A bierze któraś z Was może portrety twórców ?
|
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś się stało?
|
|
|
|
#1249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1250 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie wczoraj mama coś tam mówi, że się nie uczę i blablabla. i mówi :"Darek, no nie powiesz mi, że się nie uczyłeś do matury ! " a ojciec : no uczyłem się. mama: no właśnie ! ojciec: trzy dni przed. mama: .... ![]() ja stres mam czasami. ale tak.. mam odliczanie na igoogle ustawione. no i jak codziennie patrzę, że już <40 dni do matury.. to i tam mam wrażenie, że nie zostało 36 dni, tylko 366666 dni. nie mam takiego poczucia, że to ZARAZ. a co roku, jak już zostawał miesiąc do wakacji to odliczałam każdy dzień i miałam świadomość, że to tylko chwila. a tutaj nie mam tego poczucia, czasami szkoda, bo wypadałoby coś więcej ogarniać. no,ale jakoś damy radę ![]() wczoraj się dowiedziałam, że na ustnym polaku mam babkę z "budowlanki", jakaś ponoć lajtowa jest, więc nie będzie może wielkiego problemu ![]() poza tym zmieniłam trochę koncepcję swojej prezentacji. Wyrzuciłam Tolkiena i dałam zamiast tego grę komuterową Tomb Rider: Underworld. ![]() także ostatecznie mam dwie powieści (Morze Trolli, ragnarok 1940), jedną piosenkę (darcie mordy, jakiś metal ) i screeny z Tomb Ridera ![]() także spoko. ![]() Cytat:
moja ciocia (mojego ojca siostra cioteczna) jest panią z dziekanatu na UP w październiku pisała do mojego ojca w mailu (bo jak siedzą w pracy to codziennie ze sobą piszą maile ojciec odpisuje : studenci tak uprzykrzają życie? ciotka: nie, studenci jak studenci, ale mam dosyć tych zakręconych profesorków, niby doktoraty pokończone, a jak ci taki pytanie zada... Cytat:
witamy.ja właśnie też muszę wziąć się bardziej za naukę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo chcesz chyba z 5 czy 6 przedstawicieli wziąć, tak? ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
nasza nam ostatnio mówiła, że nie można mieć czegoś, co nas w jakiś sposób wyręcza. Można mieć kartkę z cytatami, ale chyba takich plansz z wierszami to nie trzeba może poczytać na cke.edu co jest dopuszczalne jako materiały pomocnicze.
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ubolewam nad tym, że dopiero teraz. Mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno...
Mobilizuje nawet największych leniwców?
Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 15:03 |
|
|
|
#1252 |
|
Konto usunięte
|
teraz to już nic mi nie pomoże, bo bibliografię oddałam więc nawet jakby można było, ja nie będę miała nic. W sumie wiersze są dość znane, trochę się ich poduczę. Ale szczerze ni emogę doczekać się maja, nie dlatego, że chcę już maturę (w sumie chciałabym mieć już to za sobą) ale żeby mieć 100% czasu tylko dla siebie ;D
|
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Hmm czy sie wyrobię to nie wiem no ale musze się wyrobić,mam temat "Pokolenia literackie po 1939.Scharakteryzuj je na podstawie najwybitniejszych przedstawicieli"
Więc po prostu muszę o nichw spomnieć i o tych wierszach ![]() Wierszy na pamiec nie mam zamiaru sie uczyc :P po prostu bede wiedziec o co w nich chodzi it yle
|
|
|
|
#1254 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu będziesz znała je na tyle, żeby komisja nie zagięła Cię jakimś pytaniem dot. jakiegoś wiersza
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie
![]() bezsensowne byłoby się ich uczenie albo czytanie ich w czasie prezentacji bo czas by to zabrało a po to wczesniej oddajemy bibliografie zeby one mogly sie zapoznać z tym wsyztskim :P ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Tylko cały czas szukam jakiegoś fajnego wiersza Tomasza Jastruna z czasów tak tal 1970-1990 może znacie coś ? albo Bronisława Maja też z tych lat
|
|
|
|
#1256 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też zaczynam powoli odczuwać stres. Cytat:
Chyba się sprężę i napiszę sobie wstępną prezentację i pójdę do pierwszej klasy prezentować, bo jest u mnie taka możliwość Cytat:
![]() Wątek mobilizuje Co zdajesz ? ![]() Uciekam do WOSu
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już bym chciała być PO i mieć wakacje.Cytat:
a z prezentacją to jestem w komfortowej sytuacji, bo moich książek nie wypożyczą w bibliotece, bo ich po prostu nie ma moja polonistka w ogóle nie ma pojęcia o czym jest mój temat.nawet poprawnie nie potrafi wypowiedzieć słowa "ragnarok" więc spoko, myślę, że te dwie z komisji też będą średnio się w moim temacie orientowac. co do literatury przedmiotu to już w ogóle się nie martwię, bo książki musiałam zamawiać w internecie, szukać po antykwariatach bo w bibliotekach nie znalazłam (ani w moim mieście, ani w bibliotece wojewódzkiej), także liczę na bezbolesne przejście ustnej matury. Beata ! usmażyłam sobie dzisiaj te warzywa z biedry bez tłuszczu (bo rodzice kupili w końcu porządną patelnie - polecam, tefal, tą co reklamują teraz ) reweeelka !
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co zdaje? Polski, przeklętą matematykę, angielski i ulubiony wos . Wszystko na podstawie co jest jedną z moich porażek, ale nie chciałam się rzucać na głęboką wodę, bo utonęłabym w mgnieniu oka...---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
. Ja sobie wzięłam temat "rzeka" i jak go ogarnę to będzie cud.Jadę jeszcze przed świętami po potrzebne książki do literatury przedmiotu, a jest ich aż 5. Dwóch nie znalazłam i drżę w posadach, bo znając moje szczęście to komisja zapyta się o jedną z nich, albo co gorsza o obie. Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 15:29 |
||
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
pannafu, masz w podpisie tą Akunę.
masz zamiar być dystrybutorką? czy zamierzasz po prostu rozpocząć kurację? oglądam Szansę na Sukces. Jeżu, co to za gostek
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Tak!!
A co najgrsze, zamiast wziac du.pe do roboty, to ja sie stresuje i sie nie ucze ![]() Ja tez. I mam Prusa w lit. podmiotu.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

nawet nie mam bibliografii ostatecznej napisanej... 

ale nagrody przynajmniej przydatne, nie marudź 

ale mama dalej myśli, że nie zdam matury
"

On pewnie też.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)