|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
a u nas (jak to teraz wspominamy) miłośc od pierwszego wejrzenia, ale jakos nie po drodze nam było, strasznie duzo rzeczy sie działo, które nam to utrudniały ale całowałam się z męzem juz na rok przed tymi jak zostalismy parą
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Ja tez nigdy nie miałam ale po powrocie z Pl mi sie przyplatała i tak juz mnie tydzien meczy
![]() Madzialenka na 2 tygodnie
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry... to se pospałam... wstaję, patrzę na tel i "13.15" aaa to młoda godzina
a mi się zapomniało przestawić zegarka Maja Majaaa, bo zapomnę! śniłaś mi się i się wkurzyłam, bo nic nie mówiłaś Cytat:
i się ino remontujemy A u góry kiedyś będzie nasze mieszkanko ![]() Ja bym chciała mieć dwójkę dzieci, w porywach 3 ![]() Rosette uwielbiam grzybki ze słoika bym mogła je mymlać i mymlać w gębie Cytat:
tylko wszystko zapisane w moim malutkim notesiku co dodać i jeszcze sytuacja finansowa dobija, więc jest niestety oszczędnie ![]() mam nadzieję, że się to zmieni, teść za granicę już na bank jedzie po świętach wrrrrrr...
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
oooo
no proszę tu juz jest nas 3 ale ten rok 2001 był owocny
|
|
|
|
#2075 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze
nieźle . Dopiero to zobaczyłam hehe wszystkie 3 daty (jesli chodzi o rok się zgadzają)
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam ze objawem zgagi moze byc ciąża . jeśli takie sa objawy zgaga , wymioty to ja podziekuje
|
#2078 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli wczesniej nigdy nie miałąs zgagi to ja nic już nie mówię
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas od pierwszego wejrzenia nie mogła być bo poznaliśmy się w necie a najśmieszniejsze jest to, ze prawie od małego mieszkaliśmy 4 bloki od siebie i wcześniej się nie poznaliśmy. Z siostrą TŻa natomiast chodziłam do przedszkola a potem w LO TŻ chodził do jednej klasy z moją przyjaciółką. I dopiero internet nas połączył a raczej czat , który poznałam dzięki koledze z klasy mojego TŻ, w którym kochała się moja koleżanka z klasy od tamtej pory wierzę w przeznaczenie, bo tyle było przypadku w naszym spotkaniu, ze długo można by pisać![]() Przepis na placki czekoladowe z brzoskwiniami i cynamonem Anny Olson: Podane składniki myślę, że na 4 osoby by starczyły: Składniki sypkie: 1 1/4 szklanki mąki 1/4 szklanki gorzkiego kakao 3 łyżki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli Składniki płynne: 3 łyżki stopionego masła 400 ml maślanki 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatki: 1szklanka kropelek czekoladowych Sos z brzoskwiniami: 2 łyżki masła 1/4 szklanki syropu klonowego (zastąpiłam go miodem) szczypta cynamonu świeże brzoskwinie (ja dałam w puszcze- cała duża puszka) Przygotowanie: Sypkie składniki przesiać przez sitko do miski i wymieszać. W oddzielnej misce zmieszać płynne składniki i wlać do suchych składników. Dodać kropelki czekoladowe (ja dałam 1/2 szklanki) i wymieszać. Usmażyć placki na patelni z odrobiną tłuszczu. Sos z brzoskwiniami: Na patelni roztopić 2 łyżki masła, 1/4 szklanki syropu klonowego (ja dałam miód). Dodać szczyptę cynamonu. Gdy sos się zagotuje dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Twin co to są te kropelki czekoladowe??
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję teściowej, u mnie jakby mi kazała co mam robić w no już - naszym domu to chyba bym się obraziła ![]() dajcie linka, bo mi się nie chce szukać
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny bedziemy mieli jakies 6 dni na wybor mieszkania ![]() chyba bolą mnie jelita...czy ktos miala kiedys cos podobnego? nie wiem co robic a do lekarza nie bardzo chce isc bo to znow wydatek jak nie przestanie to pojde
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
czekolada ale w formie takich kropelek. Specjalna do zapiekania. Poniżej zdjęcie moich muffinek z kropelkami czekoladowymi.
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jelita chyba nigdy nie bolały
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mmm wyglada apetycznie do tego nie mam linka, nie moge znalesc na youtube, wczoraj w TV ogladałam
|
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na te serniczki cytrynowe z bezami mogłabys podac przepisik?? brzmi baardzo interesujaco dziewczynki taka piekna pogoda bylaby gdyby nie ten wiatr... ehhh... mialam dzis poprasowac troszke ale nie mam sily jakas taka wypluta jestem pewnie przez to ze to poczatki wiosny.. i ta alergia
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mam czasami jak sie stresuje,tylko zawsze nospa pomagala a teraz nie dziala ech
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz wysprzatałam z TZ mieszkanie i zaraz trzeba się zebrac i tego łososia na obiad robić
a potem mozna się dalej wylegiwać ![]() Twin jakiego ty mi smaka na słodkie robisz. ja dzis od rana krówki wcinam
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepi...ki-z-beza.html Jutro może wstawię zdjęcie swoich serniczków, bo w necie nie ma zdjęcia serniczków Anny a w programie wyglądały cudnie
|
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Martucha zazdroszę że trafił Ci się taki pomysłowy TŻ. Mój co najwyżej czasami wprasza się do łazienki jak biorę prysznic
celem umycia pleców ![]() fajnie moją juz chyba 5 razy wystawiłam i nic zreszta ostatnio patrząc na All ustawiłam sortuj według ilości chętnych (czy jakoś tak... ofert kupna ) . na ponad 100 sukien w moim województwie, może 5 miało jakiekolwiek oferty kupna a ceny proponowane to 50-150 zł Cytat:
akurat na I rocznicę i będziecie mogli zrobić imprezkę rodziną Cytat:
![]() Cytat:
uchylisz rąbka tajemnicy? Od rana Was podczytywałam w pracy i tak nie dałam rady wszystkiego przeczytać. Znowu nadrabiałam zaległosci w papierach. Zaraz wracam do domu na obiad. Zresztą jakos mi nie śpieszno do TŻ. Ostatnio od poniedziałku do czwartku wieczorami chodzi na treningi, a wczoraj wieczorem wyszedł do kolegi i wrócił chyba po pólnocy. Za to w piątek przespał całe popołudnie i wieczór dzisiaj chciałam zeby przyszdł po mnie do pracy i byśmy poszli na krótki spacer- a on mówi ze nie ma czasu bo chce coś porobić na kompie A ja... codzinnie po pracy leżę na kanapię, oglądam jakiś film na dvd, podjadam jakieś czekoladki, popijam a to winko, a to piwko i odechciewa mi się wszystkiego. Taki melanż całotygodniowy. Jakbym jeszcze nie pracowała to już chyba wogóle nic by mi się nie chciało. Musze się zapisać na jakieś ćwiczenia. Myślałam o tańcu brzucha coś ze sobą zrobić, poumawiać się z koleżankami...![]() Jeszcze apropo mieszkania. SSR się pytała Byliśmy w piątek. TŻ zrobił chyba 80 zdjęć nadal mi się podoba i tyle. TŻ nadal jest niezdecydowany a ja wyszłam na balkon i sie poczułam jak w domu. I sie rozmarzyłam
|
|||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
No najlepsze jest to, że my z nimi nie mieszkamy, tylko z moimi rodzicami, a ona mi gada, ze mam się wziąć za sprzątanie. Niby mówiła to takim żartobliwym tonem, ale ja dziękuję za takie żarty. A moja teściowa to, no cóż, specyficzna osoba chociaż i tak jest już lepiej odkąd tż się wyprowadził z domu. Nagle jak synka zabrakło, to się okazało, że nie był taki zły jak myślała.
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Gold pokaz zdjęcia mieszkania. jejku, jesli poczułas się tam jak w domku, to ja bym brała
a co ten twój TZ taki zajęty ostatnio. szkoda, ze nie przyłączy sie do ciebie w tym winkowaniu Gold no wiec ja wtedy się "niby" spotykałam z kolegą. Ja nic do niego nie miałam (cały czas miałam w głowie TZ) był dla mnie dobrym kolegą, TZ myslał (i ten kolega tez ) ze to cos więcej. i takie rózne niedopowiedzania. Kolega zaprosił mnie na sylwestra do siebie. był tam tez TZ. I jak tak zaczelismy duzo ze soba rozmawiać i jakos tak wyszło. I pamiętam, ze wtedy do pokoju wszedł ten kolega ups.... (dodam, najlepszy kolega TZ , co więcej miał byc naszym świadkiem Mój TZ był poprostu bardzi lojalny w stosunku do kolegi tzn "nie tykaj czyjejś dziewczyny" wiec sie trzymał ode mnie z daleka (do tego dnia |
|
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Pogadaj z TŻem. Powiedz, że Ci brakuje jego towarzystwa. Co do mieszkania to też bym wierciła dziurę w brzuchu TŻowi. Skoro czujesz, że to mógłby być Wasz dom to próbuj go przekonać. Cytat:
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jakby nie było miałabym się teściowej podporządkowywać? i tak wie, że ja dobra dziewczyna jestem, jak mam czas, to posprzątam i zrobię obiad. Zachwalała ostatnio teściowa strasznie mnie, więc mam same plusy hihi Teśćiów mam dobrych i z humorem A co Twój małż na to?? Mówiłaś jemu?? ![]() muszę iść dziś na zakupy i zasiać w końcu rzeżuchę
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koniecznie pokaz fotki, umieram z ciekawosci. a czemu Twoj maz tak sie opiera przed kupnem tego mieszkania?? skoro czujesz się tam dobrze moze jeszcze postaraj sie przekonac małza.
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2010-03-28 o 16:58 |
|
|
|
|
#2097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
madzialenka, rosette widzę, że wy również, niezły staż. My jesteśmy ze sobą 5,5 roku, mieszkaliśmy od siebie 5 minut drogi ( na tym samym osiedlu) a poznaliśmy się w innym mieście Cytat:
Co do kasy się nie martw jak będziecie oboje cały czas pracować to jakoś się odkujecie powoli Co do dzieci ja zawsze marzyłam o dwójce ale ostatnio doszliśmy z tz do wniosku, ze jeśli dalej będziemy mieli podobne zarobki to raczej tylko jedno będziemy mieli. Cytat:
Cytat:
do nas za chwilę przychodzą znajomi a później wieczorem idziemy do drugich znajomych, taki zabiegany dzisiaj dzień bo właśnie wróciliśmy z cmentarza i od mojej mamy. U nas dzisiaj burza była zagrzmiało chyba ze 4 razy i grad padał. Co za pogoda
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajny obejrzyj sobie
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwlaszcza, ze swieta za pasem Buzi buzi i koniec dymow Fajnie, ze mnie rozumiesz, dla niektorych to dziwne ze stara baba i ciagnie mnie do rodzicow, ale cóż - więzy krwi Sila wyzsza Postępy jednak u siebie widze, jak pisałam wczesniej, już 2 weekend w Krk siedze Dzis nawet skoczylismy do Kalwarii poogladac meble do kuchni i przekonałam sie, że to czego chciałam, jest własnie tym ! ![]() Pewnie będziecie się smiać, jakie meble mi się babciowe podobają, ale dla mnie one mają jakoś klimat... Nikt z naszych znajomych takich nie robi, wszyscy te nowoczesne, wiec bede wyjatkiem Cos w tym stylu http://www.rec-kuch.pl/index.php?includ=babuni (zdjecie 1,2,3) albo te (w nagłówku strony, oraz na samym dole strony) http://meblepajak.pl/index.php?includ=oferta Mąż troszke kręci nosem, ale mysle ze go przekonałam. Gorzej z salonem.. ja chcę klasyke, on niekoniecznie. Ale wg mnie nie mozna zrobic klasycznej kuchni i salonu modern bo troszke sie to gryzie Anika jesli chodzi o kolory to według mnie zdecydowanie jest za ciemno u Was, zwłaszcza jak mowisz, ze okno i pokoj niezbyt duzy. Rozjaśniłabym go jakims jasniutkim beżem, wanilią ale nie ten pomarańcz. Fajnie Wasze zdjecia slubne w ciemnych ramach komponowałyby się na jasnej powierzchni. Martucha a ja myslalam ze prawie wszystkie kobietki to romantyczki Chcialabym miec Twoj charakter Czasem płacze nawet na M jak miłość Goldi bardzo lubie takie wieczorki jak Ty Piwko albo winko przed spaniem Cos fajnego Czy to juz powinno się leczyc hihi Taniec brzucha baaaaaaaaaaardzo Ci polecam, cos wspaniałego. Nabiera sie lekkosci i takiego powabu. Ma się wrazenie że jesteś jeszcze bardziej kobieca Naprawde spróbuj jak masz okazje. Ja wziełam sie za A6W ale niestety po 21 dniu znudziło mi sie, troszke zła na siebie jestem, bo naprawde czułam duuuuza porpawe. Moze po tygodniowej przerwie znów do cwiczeń wróce mika ostrzegam przed korkami w Krk, zaczynaja rozgrzebywac rondo kraka ! Dramat
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-03-28 o 17:09 |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieszkanie macie nowe?czy w kamienicy? stokrotka tak chcemy zrobic ale obawiam sie ze za malo czasu bedzie... Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-03-28 o 17:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

w dodatku można wcześniej usmażyć a potem podgrzać przykryte folią aluminiową w piekarniku.

a mi się zapomniało przestawić zegarka

Co tydzień sprzątam dokładnie więc nie mam zamiaru jeszcze sobie rękawów urywać, bo są święta. A potem człowiek jest tak zmęczony tym sprzątaniem, że ma dosyć świąt zanim się jeszcze zaczną. Poza tym, to ja jestem zdania, że dom to nie muzeum - tu się mieszka a nie sprząta. Wiadomo, że trzeba zachować granice przyzwoitości ale bez przesady. A jak jej się nie podoba to niech nie przyjeżdża. 
kocham to!!! a w dodatku mój TŻ to
ja tak mam czasami jak sie stresuje,tylko zawsze nospa pomagala a teraz nie dziala
) . na ponad 100 sukien w moim województwie, może 5 miało jakiekolwiek oferty kupna a ceny proponowane to 50-150 zł 

Postępy jednak u siebie widze, jak pisałam wczesniej, już 2 weekend w Krk siedze