|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
: oklaski:![]() W sumie to obojętnie mi czy nowa czy używana,właśnie widziałam w Ikei tylko trochę daleko ten sklep a my nie mamy samochodu P.S.Wiecie dziewczyny że dziś w nocy zmieniamy czas na wiosenny?
Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-03-27 o 23:54 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się, ze jestem jeszcze w trojpaku
choć już mam czasem dość. Przeprowadzka zakończona, ale nie mamy jeszcze netu stad moja nieobecność. Samopoczucie srednie, strasznie puchna mi nogi i skoczylo mi ciśnienie (podejrzenie gestozy ;/ ) Czy ja muszę złapać każde ciazowe cholerstwo? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i odezwe się jak tylko zostanę przylaczona do sieci
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
A mój tż poszedł dziś do nowej pracy. Nic szczególnego-sprzątanie apartamentów, ale przynajmniej cały etat (ja mam 3/4), jak dobrze pójdzie i szybko dostanie umowę, to rozejrzymy się za mieszkaniem z dwiema sypialniami
Mam nadzieję, że da sobie radę, bo wiem że housekeeping to ciężka robota i że w końcu staniemy na nogi. Dodatkowy dochód bardzo dużo zmieni![]() No i spędzam sobie samotnie niedzielę... Święta też pewnie będą takie
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje ![]() Cytat:
Odpoczywaj teraz już i dbaj o siebie ![]() Cytat:
Gratuluję TŻ nowej pracki Mam nadzieję,że się Wam powiedzie Tak kochane dziś przestawiliśmy zegarki |
|||
|
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Doczytałam odnosnie SMP i Maternity Allowance to dosc ważne jest ile zarabiasz, bo jest powiedziane, że dostaniesz 123funty albo 90% pensji co nizsze.
Z tego rozumiem, ze jesli w tygodniach w których wyliczali czy nalezy sie SMP miało sie dosc małe zarobki to nie dostanie się 123 funtów tylko te 90% zarobków. Trzeba więc zarabiac ok 150 tygodniowo by dostac pełne SMP. f you qualify for SMP, it is paid:
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Kasiowa - gratulacje!!!
![]() Ciesze sie, ze dobrze sie czujesz i wszystko przeszlo bez komplikacji Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej wypuscili Was do domku.Sparkly - wspolczuje ciazowych dolegliwosci i jak tylko podlacza Was do sieci - odzywaj sie czesciej ![]() Ewa - a moze jakis sklep internetowy, wtedy nie musialabys sie martwic dostawa. Normalnie polecilabym e-bay, ale zwykle trzeba samemu odebrac zamowiona rzecz.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Kasiu cieszę się, że wszystko ok. Ja dziś byłam w pracy i odczulam tą brakującą godzinę niestety.Całą dniówkę ziewałam. No ale jutro ostatni dzień i 2 tyg wolnego. |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze tydzień wolnego, także zdążę się wyspać przed powrotem do pracy
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już nie mogę doczekać się kiedy zakończę pracę... Ale już niedługo...za miesiąc przejdę na zasłużony odpoczynek |
||
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
KASIOWA gratuluje
![]() Juz sie nie moge doczekac swojego
|
|
|
|
#1631 |
|
Przyczajenie
|
KASIOWA GRATULACJE DLA WAS!!!!!
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie po urlopie zostanie jeszcze półtora miesiąca do macierzyńskiego
![]() Tż miał jutro pacować ale jednak dostał wolne-cieszę się, bo jakby pracował to musiałabym sama pójść do położnej, a wolę iść z nim żeby na pewno się dogadać... |
|
|
|
#1634 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
ja nowa ![]() tzn od czasu do czasu was poczytuje ![]() nie wiem czy juz sie z wami nie witalam na poczatku ciazy ale ten czas tak szybko leci a pregnancy brain mnie nie omija wiec... Mam na imie Aneta miszkam w Swindon termin 11 sierpien - obecnie 21 tydzien scan w zeszlym tyg wykazal ze bedzie dziewczynka Michalina Amielia
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córeczki-my też czekamy na dziewczynkę
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie przelecialam sie po miescie, jeden bank, drugi, apteka, pasty shop i Camp Hopson (sliczne buty maja na sezon wiosenny, mowie Wam!). Wszystko na obcasach, wiec teraz wyciagam pod biurkiem nogi, pije herbatke i odpoczywam
|
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Potty witam
![]() Byłam u GP dzisiaj, pyta jak się czuję i co tam u mnie, no to mówię mu, że wszyscy się mnie pytają, co ja mam taki mały brzuch, powiedział, żebym się nie przejmowała, bo jedni mają większy inni mniejszy, ok. no to spoko. Zaczyna mi badać brzuch i widzę, że ma jakąś taką niewyraźną minę. Po badaniu nic nie powiedział tylko zadzwonił do mojego szpitala zapytać się czy nie można przyspieszyć mojej wizyty, ale powiedzieli mu, że mam w środę i czy zależy mu żeby była jeszcze wcześniej, stwierdził, że środa ok. On nie jest panikarzem, powiem nawet, że czasami miałam wrażenie, że za bardzo na luzie do wszystkiego podchodzi, a tu ten telefon o przyspieszenie wizyty. Powiedział tylko żebym się nie martwiła, że w szpitalu sprawdzą czy wszystko ok., że powinni mi zrobić usg i będzie wiadomo czy dziecko nie jest za małe. Napisał jeszcze skrótami informację dla położnej i kurcze nie mogę odczytać, bo tak niewyraźnie (Coś tam jest napisane o macicy i o ułożeniu dziecka i pełno znaków zapytania) ![]() No nic, byle do środy
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
o raaaanyyy Diari... tulimy
na pewno bedzie ok bo jakby mialo byc inaczej ja natomiast sie martwie ze moja midwife bedzie miala dopiero konkretne wyniki ze scanu i ona mnie dopiero postraszy jakby co.... ehhhh jak sie nia martwilam na poczatku tak teraz mam obbawy Vedma - ja pol ciazy czekalam na Benka... a bedzie Miska
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-03-29 o 16:45 |
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
Na razie ograniczę się do informacji, że Lidka przyszła na świat o 14.57 w sobotę 27.03.2010. Urodziła się po 35 godzinach od odejścia wód
przez sn z wagą 3,790. Dziś wyszłyśmy ze szpitala, muszę ochłonąc, potem zdam relację.
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Indiria! ). No ale wiesz o co chodzi - obylo sie bez cc. ![]() Diari nie martw sie na zapas. Wszystko bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Indiria gratulacje
Ja jutro też zapytam położną, czy nie mam za małego brzucha... ale koleżanki mówią, że może mi bardziej wyskoczyć dopiero pod koniec... ale wolałabym wiedzieć, że wszystko ok... a teraz po tym co napisała Diari to się martwię... (choć 6 tygodni temu GP mówiła, że wszystko ok). |
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Pogoda pod psem i tak sie zaczął mój urlopik. Cytat:
Gratulacje i caluski dla mamy i małej księzniczki A ja się w konia zrobiłam.Czekałam jak głupia do 28 tc bo miałam wysłać formularz na Heatly in Pregnancy Grant.Miałam w domu jakis formularz i dałam do podpisania położnej i okazalo sie po fakcie, że to formularz na jakieś vouchery na mleko,warzywa. |
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Potty witaj w naszym gronie! Diari trzymam kciuki aby wszystko było ok. Coraz więcej rozpakowanych mam na naszym wątku. Ja już też chcę!!! Jeszcze tylko 8 tygodni do terminu!!!
|
#1645 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko przed macierzyńskim,który rozpoczyna się dokładnie w terminie porodu wybieram cały mój urlop za ten rok ![]() Cytat:
Gratuluję córci ![]() Cytat:
aby wszystko było dobrze Cytat:
![]() Spora Twoja córcia Cytat:
U mnie jeszcze 9 tygodni,czyli będę się rozpakowywać tydzień po Tobie
|
||||||
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po macierzyńskim wybiorę urlop za następny rok podatkowy (ten co się zaczyna 6 kwietnia), dzięki czemu będę mieć miesiąc dłużej wolne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
Indiria GRATULACJE
Ja dostałam formularz na Heatly in Pregnancy Grant już w 25 tyg., wysłałam i myślałam, że będę długo czekać, a oni po kilku dniach mi odpisali, że do 7 dni powinny być pieniądze na koncie, a jak nie to żebym dała im znać
|
#1648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Kochane ja zaczynam myśleć już o tym,co będzie potrzebne mi do szpitala... No i zastanawiam się czy dostaniemy jakąś listę od położnych
|
||
|
|
|
#1649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez już o tym myslę, miałam własnie zamiar spytać położnej w srodę, ale może któras z was wie?!
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam na pierwszej wizycie taki Informator szpitalny i tam miedzy innymi jest napisane, co potrzebne jest dla mnie i co dla dziecka, jak chcecie to mogę później wam napisać listę rzeczy, ale nie wiem czy nie jest tak, że co szpital to inna lista
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

a wlasciwe jestesmy z Alexem
: oklaski:
choć już mam czasem dość. Przeprowadzka zakończona, ale nie mamy jeszcze netu stad moja nieobecność.

Gratuluję TŻ nowej pracki 

Ale już niedługo...za miesiąc przejdę na zasłużony odpoczynek 

przez sn z wagą 3,790. Dziś wyszłyśmy ze szpitala, muszę ochłonąc, potem zdam relację.
aby wszystko było dobrze