Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 18:45   #1291
pannafu
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
o >>taka<<

stancja.
w akademiku nie mogłabym się skupić, nie umiem też mieszkać z kimś obcym w pokoju. Chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia.
poza tym przy moim dochodzie na osobę w rodzinie - zwyczajnie bym go pewnie nie dostała.

no własnie ta synchronizacja, aczkolwiek identycznie jest kiedy mieszka się z kimś w mieszkaniu.
bo ktoś może lubi głośno słuchac techno, albo nie wiem, ma zamiłowanie do dziwnych praktyk, które Ci mogą przeszkadzać nawet pomimo tego, że nie mieszkacie w jednym pokoju.

ja też nocowałam dwa dni w akademiku podczas juwenaliów.
powiem tak : nie wiedziałam, że te drzwi są dźwiękoszczelne praktycznie nie słyszałam nic w nocy, kiedy to na korytarzu była mega impreza - rano jak wyszłam z pokoju to widziałam jedynie : rozwalony na podłodze monitor, roztrzaskane szkło, butelki, pełno puszek po piwie, jakieś ubrania..

no i trzeba było robić slalom pomiędzy wymiocinami
także no.

poza tym by mi nie pasowało, że trzeba wracać o okreslonej porze do akademika, bo jak nie wrócisz przed 23:00 to śpisz pod DS-em.
spoko
Racja. Trzeba być na czas to na pewno minus. Co do skupienia to również może być problem... No i nigdy nie wiesz na jakich ludzi trafisz.

U mnie to jest w ogóle wszystko otwarte, bo mam koleżankę, która ma zamiar studiować tam gdzie ja... no i tak sobie planowałyśmy ostatnio co i jak, no i gdybyśmy razem się dostały to mogłybyśmy ewentualnie czegoś szukać do wynajęcia, albo razem do tego akademika (a tak chcemy), bo wątpię czy sama bym pobiegła do DS. No, ale matura i życie wszystko zweryfikuje .

Eee, jak ktoś się bawi całą noc i wraca dopiero nad ranem - żaden problem . Akurat można przyjść na otwarcie .

Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2010-03-28 o 18:50
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 18:48   #1292
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Racja. Trzeba być na czas to na pewno minus. Co do skupienia to również może być problem... No i nigdy nie wiesz na jakich ludzi trafisz.

U mnie to jest w ogóle wszystko otwarte, bo mam koleżankę, która ma zamiar studiować tam gdzie ja... no i tak sobie planowałyśmy ostatnio co i jak, no i gdybyśmy razem się dostały to mogłybyśmy ewentualnie czegoś szukać do wynajęcia, albo razem do tego akademika (a tak planujemy), bo wątpię czy sama bym pobiegła do DS.
no ja mam zabezpieczenie w postaci Tż, który aktualnie wynajmuje z kumplem mieszkanie (znowu mają kryzys w związku ) .. ale chciałabym coś bliżej swojej potencjalnej uczelni, dzisiaj nawet już z Kamilą (Reg) rozmawiałyśmy na ten temat

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:00   #1293
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Nie będzie nowością jak powiem, że przede wszystkim i za wszelką cenę chciałabym się wydostać z domu, bo naprawdę już dłużej nie zniosę tego "ucisku".
Jeżeli będę miała szansę na akademik to zawsze go wybiorę... tylko dla życia studenckiego hahaha, ale nie wiem czy się zakwalifikuję. W końcu do uczelni mam tylko 85 km .
Druga sprawa: nie sądzę, by było mnie stać na utrzymanie się w Krakowie (chodzi mi o samotny wynajem mieszkania itd.), więc chyba jednak akademik. No sam się ciśnie na usta .
Mojej mamie na usta cisną się studia w obrębie miejsca zamieszkania no, ale trudno. Kiedyś trzeba wyfrunąć z gniazda .

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

W najgorszym przypadku też mnie to czeka.
Krakufffffffffffffffffff!
Nie wynajmuj. W Krakowie są po.je.bani ludzie to co robią tym biednym studentom to masakra, zdzierają mnóstwo kasy za byle co.
Polecam miasteczko AGH

----

PIERWSZY MILION!
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:02   #1294
malenstwo5
Wtajemniczenie

Milion, milion

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:02   #1295
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam zabezpieczenie w postaci Tż, który aktualnie wynajmuje z kumplem mieszkanie (znowu mają kryzys w związku )
To solidne zabezpieczenie .
Stary 2010-03-28, 19:04   #1296
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Nie wynajmuj. W Krakowie są po.je.bani ludzie to co robią tym biednym studentom to masakra, zdzierają mnóstwo kasy za byle co.
Polecam miasteczko AGH

----

PIERWSZY MILION!
ale pytanie za milion - żal.
nie wiem jak reszta pytań, bo nie widziałam całego odcinka..
ale pytanie za milion po prostu... ach, szkoda gadać.
chyba każdy, nawet ktoś, kto się muzyką nie interesuje, znałby odpowiedź na to pytanie
przecież dwa lata temu tak głośno o Czesławie było, ze to nie sposób nie wiedzieć

Warren Buffet
Stary 2010-03-28, 19:07   #1297
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam miasteczko AGH

----

PIERWSZY MILION!
Właśnie słyszałam, więc postanowiłam się trochę zorientować i faktycznie - istna masakra, dlatego tak się waham. Trudno, jak nie dostanę akademika to zostaje mi dojeżdżanie...
Albo jeszcze wspólne wynajęcie z koleżanką, ale też będzie ciężko.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Banalne . Przynajmniej większość . Oprócz wiedzy miał dużo szczęścia.

Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2010-03-28 o 19:08
Stary 2010-03-28, 19:07   #1298
mtynai
Zakorzenienie

moja koleżanka mieszka gdzieś w okolicach Rynku w Krk, ma 5 minut piechotą na uczelnię (studiuje historię na UJ), mieszka z dwoma kolegami i płacą po 500zł/os.
nie wiem jakim cudem tak tanio im się udało coś znaleźć.

Warren Buffet
Stary 2010-03-28, 19:07   #1299
malenstwo5
Wtajemniczenie

We Wrocławiu ceny mieszkań też są straszne Ja będę mieszkać z TŻetem jeśli nie będę miała wątpliwości co do tego czy z nim być, jeśli z nim nie to wtedy z koleżanką
Akademika bym raczej nie dostała, a szkoda

Stary 2010-03-28, 19:09   #1300
mtynai
Zakorzenienie

z DS-em zawsze można próbowac.. w sumie jesteśmy w niżu demograficznym, poza tym mija moda na akademiki, coraz więcej osób decyduje się na stancje, gdyż i ceny są porównywalne.. więc może jest szansa?

Warren Buffet
Stary 2010-03-28, 19:19   #1301
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
moja koleżanka mieszka gdzieś w okolicach Rynku w Krk, ma 5 minut piechotą na uczelnię (studiuje historię na UJ), mieszka z dwoma kolegami i płacą po 500zł/os.
nie wiem jakim cudem tak tanio im się udało coś znaleźć.
Ale szczęściara.
Ja już z góry założyłam, że im bliżej rynku tym droższe mieszkania, bo przecież tak jest, więc szukałam gdzieś dalej.
A tu jak widać można znaleźć .

Moja koleżanka znalazła mieszkanie za 400zł/os. no, ale gdzieś na jakimś zad****.
Ja z centrum do głównej uczelni miałabym tramwajem 10 min.
A do samego wydziału trochę dalej.

Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2010-03-28 o 19:21
Stary 2010-03-28, 19:20   #1302
ivon_ne
Przyczajenie

Cytat:

my w materiałach dodatkowych po prostu wypisywaliśmy po przecinku.
Ja mam wypisane w planie prezentacji : zdjęcia, mapy.

a w bibliografii nam nie kazała tego pisac.
w bibliografii mam tylko "pomoce dydaktyczne" i tutaj mam wpisany komputer z programem Power Point, rzutnik multimedialny.
a do kiedy mamy podać materiały pomocnicze? W bibliografii czy z planem ramowym?
Czytałam na cke, że tydzień przed egzaminem, a u nas w szkole tak mieszają, że już nie wiadomo
ivon_ne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:24   #1303
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivon_ne Pokaż wiadomość
a do kiedy mamy podać materiały pomocnicze? W bibliografii czy z planem ramowym?
Czytałam na cke, że tydzień przed egzaminem, a u nas w szkole tak mieszają, że już nie wiadomo
Materiały pomocnicze razem z bibliografią [przynajmniej tak jest u mnie].
Ja bibliografię teoretycznie mogę oddać po świętach - 7 kwietnia, i to jest niby ostateczny termin, ale praktycznie ma być gotowa na jutro. Widzę, że co szkoła to inne terminy.

Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2010-03-28 o 19:29
Stary 2010-03-28, 19:33   #1304
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Materiały pomocnicze razem z bibliografią.
Ja bibliografię teoretycznie mogę oddać po świętach - 7 kwietnia, i to jest niby ostateczny termin, ale praktycznie ma być gotowa na jutro. Widzę, że co szkoła to inne terminy.
u mnie materiały pomocnicze (zdjęcia, mapki, kartka z cytatami) jako punkt IV w planie prezentacji, jako punkt V środki dydaktyczne, z tym, ze środki dydaktyczne (komputer z jakimś oprogramowaniem, rzutnik, stojak na plakat, odtwarzacz płyt CD itd) także w bibliografii mamy umieścić, jako punkt trzeci.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

pokażę wam jak to jest u mnie :

Plan prezentacji

Temat: Mitologia skandynawska we współczesnej kulturze. Omów zagadnienie na przykładzie wybranych tekstów kultury.

I. Wstęp:
1. Omówienie świata w mitologii skandynawskiej.
2. Postawienie tezy, że mitlogia skandynawska inspiruje współczesnych twórców.

II. Rozwinięcie:
1. Motyw ragnaröku we fragmencie dźwiękowym Amon Amarth „Twilight of the Thunder God”.
2. Kreacja Jotunhein w powieści Nancy Farmer pt. „Morze Trolli”.
3. Nawiązania do mitów skandynawskich oraz motyw ragnaröku w powieści Marcina Mortki pt. „Ragnarok 1940” .
4. Gra komputerowa Tomb Rider: Underworld jako wizualizacja wydarzeń mitologicznych.

III. Wnioski:
1. Różne sposoby realizacji motywu ragnaröku w tekstach współczesnej kultury.
2. Mitologia skandynawska jako inspiracja dla współczesnych twórców.

IV. Materiały pomocnicze:
prezentacja multimedialna, mapy, zdjęcia.

V. Środki dydaktyczne:
Komputer z programem Power Point, projektor multimedialny.

Bibliografia

Temat: Mitologia skandynawska we współczesnej kulturze. Omów zagadnienie na przykładzie wybranych tekstów kultury.

I Literatura podmiotu:

1. Amon Amarth: Twilight of the Thunder God. W: Twilight of the Thunder God [płyta CD], Mystic 2008.
2. Farmer Nancy: Morze trolli, Jaguar, Warszawa 2005.
3. Mortka Marcin: Ragnarok 1940, tom I, fabrykasłów, Lublin 2007.

II Lietratura przedmiotu:

1. Maciszewski Marcin: Mity skandynawskie, DiG, Warszawa 2004.
2. Margul Tadeusz: Mity z pięciu części świata, Wiedza powszechna, Warszawa 1989. Bogowie skandynawskiej Północy, s.202-223
3. Szrejter Artur: Mitologia Germańska. Opowieści o bogach mroźnej Północy, L&L, Warszawa 2006. GENESIS, s.49-68
4. World of Tomb Rider - Pełny Obraz Wydarzeń [online]. Ostatnia aktualizacja 29.10.2002. [dostęp: 10 lutego 2010]. Dostępny w World Wide Web: http://www.laracroft.pl/tr8/index.html

III Środki dydaktyczne:

komputer z programem Power Point, projektor multimedialny.

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2010-03-28 o 19:36
Stary 2010-03-28, 19:33   #1305
star15
Zakorzenienie

A u mnie bibliografia niby miała być oddana na miesiąc przed polskim pisemnym, ale z tego co wiem jest przesunięte. Jutro się dopytam - mam nadzieję, że będzie można oddać po Świętach, bo się nie wyrobię.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:37   #1306
mtynai
Zakorzenienie

w ogóle, weszłam tu, żeby wam coś pokazać.
obczajcie - idealny kandydat na męża

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/spot...gl2393375.html

Warren Buffet
Stary 2010-03-28, 19:40   #1307
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Ale szczęściara.
Ja już z góry założyłam, że im bliżej rynku tym droższe mieszkania, bo przecież tak jest, więc szukałam gdzieś dalej.
A tu jak widać można znaleźć .

Moja koleżanka znalazła mieszkanie za 400zł/os. no, ale gdzieś na jakimś zad****.
Ja z centrum do głównej uczelni miałabym tramwajem 10 min.
A do samego wydziału trochę dalej.
Jeśli wybierasz się do Krakowa, nastaw się na jeżdżenie. To nie jest takie uciążliwe jak Ci się wydaje, a szanse na to, by znaleźć mieszkanie w centrum, są nikłe. Zresztą to się tylko wydaje, że tak fajnie tam mieszkać. Sylwestry, juwenalia, Selector... jeśli lubisz spać, to imho lepiej mieszkać nawet na obrzeżach, ale blisko pętli tramwajowej. I żeby jakieś nocne tam dojeżdżały
W ogóle bilet semestralny dla studentów kosztuje 200 zł z kawałkiem na wszystkie linie miejskie i aglomeracyjne, więc jeśli chodzi o kwestie finansowe, to nie stanowi on problemu.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Plan prezentacji

I. Wstęp:
1. Omówienie świata w mitologii skandynawskiej.
2. Postawienie tezy, że mitlogia skandynawska inspiruje współczesnych twórców.

II. Rozwinięcie:
1. Motyw ragnaröku we fragmencie dźwiękowym Amon Amarth „Twilight of the Thunder God”.
2. Kreacja Jotunhein w powieści Nancy Farmer pt. „Morze Trolli”.
3. Nawiązania do mitów skandynawskich oraz motyw ragnaröku w powieści Marcina Mortki pt. „Ragnarok 1940” .
4. Gra komputerowa Tomb Rider: Underworld jako wizualizacja wydarzeń mitologicznych.

III. Wnioski:
1. Różne sposoby realizacji motywu ragnaröku w tekstach współczesnej kultury.
2. Mitologia skandynawska jako inspiracja dla współczesnych twórców.

IV. Materiały pomocnicze:
prezentacja multimedialna, mapy, zdjęcia.

V. Środki dydaktyczne:
Komputer z programem Power Point, projektor multimedialny.
O! Jest taka koreańska gra Ragnarok

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mtynai

Faktycznie cudowny
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:47   #1308
star15
Zakorzenienie

Cytat:

Chętnie bym się z nim SPODKAŁA.
(ale czy to ma coś wspólnego ze spodkami? )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-03-28, 19:56   #1309
Beatagr3
Zadomowienie

Witam ponownie

Dawno mnie tutaj nie było, ale to ze względu na brak czasu.
Już tak mało czasu zostało, a ja nadal czuję, że nic nie wiem. Ale prezentacje mam przynajmniej prawie gotową. Wybaczcie, iż nie zacytuję ale nie mam na to siły już.

Także odezwę się znowu za jakiś czas
Stary 2010-03-28, 19:57   #1310
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Achtung mnie rozwalił
zawsze mnie śmieszy.
nie wiem czemu.
rzeczywiscie smiesznie to brzmi na mojego kumpla tak wołają

Cytat:
Jak orałam pole na farmie, to znalazłam kanister z benzyną. Mam się cieszyć, czy czuć jak śmieciarz?
rozwaliłaś mnie tym
ciesz się ciesz i oddaj go nam

Cytat:
no ja mam zabezpieczenie w postaci Tż, który aktualnie wynajmuje z kumplem mieszkanie (znowu mają kryzys w związku ) .. ale chciałabym coś bliżej swojej potencjalnej uczelni, dzisiaj nawet już z Kamilą (Reg) rozmawiałyśmy na ten temat
ale fajnie by było ,gdybysmy razem zamieszkały

Cytat:
PIERWSZY MILION!
Cytat:
ale pytanie za milion po prostu... ach, szkoda gadać.
chyba każdy, nawet ktoś, kto się muzyką nie interesuje, znałby odpowiedź na to pytanie
przecież dwa lata temu tak głośno o Czesławie było, ze to nie sposób nie wiedzieć
zapomniałam oglądać.
a jakie było pytanie ??

Cytat:

spoDkanie . achhhh
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:07   #1311
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli wybierasz się do Krakowa, nastaw się na jeżdżenie. To nie jest takie uciążliwe jak Ci się wydaje, a szanse na to, by znaleźć mieszkanie w centrum, są nikłe. Zresztą to się tylko wydaje, że tak fajnie tam mieszkać. Sylwestry, juwenalia, Selector... jeśli lubisz spać, to imho lepiej mieszkać nawet na obrzeżach, ale blisko pętli tramwajowej. I żeby jakieś nocne tam dojeżdżały
W ogóle bilet semestralny dla studentów kosztuje 200 zł z kawałkiem na wszystkie linie miejskie i aglomeracyjne, więc jeśli chodzi o kwestie finansowe, to nie stanowi on problemu.
Ja się na samiusieńkim początku nastawiałam na jeżdżenie i nie robiłam z tego problemu, bo słyszałam, że mieszkanie to w Krakowie rarytas... tak samo jeżeli chodzi o ten akademik, a poza tym pociągiem to tylko 2 godziny, więc tak naprawdę niewiele. Problem stworzyła moja rodzicielka. Stwierdziła, że jak to tak będę dojeżdżać - nie będę miała czasu na naukę, będę wymęczona itd. Ona w ogóle chciałaby, żebym została na miejscu.
Ostatnio słyszę tylko teksty: Twoim zakwaterowaniem będziemy się martwić jak się dostaniesz.
Eh...

Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2010-03-28 o 20:09
Stary 2010-03-28, 20:40   #1312
rehab4181
Zadomowienie

podzieliłam na dwa posty, bo pewnie emotek będzie ponad 20
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszły 3o par kolczyków, które zamówiłam. Ładniusie są.
pokaż! ja na nowo przebijam sobie uszy chyba, więc muszę kupić nowe kolczyki, chociaż i tak ich mam dużo, ale nie noszę bo dziurki mi zarosły

Cytat:
Napisane przez UnbelievableGirl Pokaż wiadomość
rozstałam się z Tżtem...

i czuję totalną pustkę.

psychiczną też.

zazwyczaj w złych chwilach wtapiałam się w książki, teraz nie mogę zdania przeczytać.

masakra.. ;/
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Ktoś się bawi na klasowym mailu i ciągle zmienia kolory.
maturzyści nie mają co robić

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Ewa i inne wosowiczki - tutaj, świetna stronka do wosu.
Cytat:
ja tak samo już bym chciała być PO i mieć wakacje.

Beata ! usmażyłam sobie dzisiaj te warzywa z biedry bez tłuszczu (bo rodzice kupili w końcu porządną patelnie - polecam, tefal, tą co reklamują teraz )
reweeelka !
ja też chciałabym być już po

mam ją, świetna jest !

Cytat:
no właśnie nie
możesz mi na PW coś o tym napisać? czy to się opłaca i jakie są tego zasady? albo może masz jakiś link, gdzie znajdę info?

no i czy znasz kogoś kto się tym zajmuje?
-
też poproszę o info

jeśli nie znajdę pracy, to myślę czy nie zostać przedstawicielem handlowym, np. coca-coli. uwielbiam te kwiatowe toyoty

cdn..

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:45   #1313
star15
Zakorzenienie

Dobra, kto chce roiboosa pomarańcz-cynamon? częstuję.

Studentka
Stary 2010-03-28, 20:46   #1314
Claaire
Wtajemniczenie

Czeeeśćć!

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
ja bym chciała aksalotla ale postać dorosłą.
jak wrócę z biologii to wam opowiem o nim, bo to ciekawy zwierzak i śliczny.

a tych zwierzaków w sklepach zoo jest mi zawsze straszliwie szkoda, zyja tam w okropnych warunkach i w sumie to nie dziwię się, że szybko umierają

długopisy
Oj tak, małe aksolotki wyglądają dziiiwnie i stanowią jeden z pokarmów żółwii, ale mojego nigdy nimi nie karmiłam na szczęście, bo w ogóle i tak ma dobrze, bo od wczoraj je krewetki

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość
prezentacja zajęła mi około 4-5 stron A4
ale to słowo mówione więc inaczej przekłada się na czas
wiadomo łapie się oddech, z nerwów inaczej ubiera w słowa

warto w domu poćwiczyć z samym sobą ile czasu to zajmie biorąc wszystkie okoliczności pod uwagę

DOBREJ NOCKI ;-*
Właśnie, ja się ciągle zastanawiam po co to piszę, skoro i tak powiem zupełnie inaczej, jestem o tym przekonana.
Tak samo jak z ang., kiedy na dodatkowe lekcje piszę rozprawki, piękne zdania i w ogóle, a potem mam je powiedzieć to... no po prostu wszystko jest inaczej.

Cytat:
Hej wszystkim
Aż mi wstyd że dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować na wizażu

A już niedługo matura
Cześć

Nie tak niedługo.. no dobra żart

Cytat:
No to jest nas dwie .

Witam wszystkie tegoroczne maturzystki!
Można się przyłączyć?

Widzę, że u Was jakieś postępy w przygotowaniach do matury są.
Niestety u mnie nie. Gdzieś tam w duchu próbuję się mobilizować, ale nie umiem tego przełożyć na działanie...
Jestem na siebie wściekła, bo został miesiąc do najważniejszego egzaminu, a ja nadal stoję w miejscu i ani myślę cokolwiek zrobić. Po prostu zero ambicji.
Chcę, a nie mogę. Prezentacja już gotowa. Leży rzucona gdzieś na szafce. Niestety jest napisana przez kogoś, bo ja nie umiałam, a raczej mi się nie chciało.
Po wakacjach miałam wszystko fajnie sobie zaplanować, rozłożyć materiał tak, by wyrobić się ze wszystkim na czas - klops, nie zrobiłam nic. Głowę mam zaprzątniętą zupełnie czymś innym. Z jednej strony mam świadomość, że od matury zależy moja przyszłość, a z drugiej nic nie robię w kierunku tego, by ta przyszłość była dobra, wymarzona.

Kurczę, boję się maja, boję się, że wszystko zawale... ale wtedy będę mogła mieć pretensje jedynie do siebie i swojej bezczynności.

Właśnie walczę z bieżącym materiałem, bo jutro znowu ARMAGEDON w szkole...
I tobie cześć
Zmobilizujemy Cię
DO NAUKI !

Najłatwiejsze w uczeniu się do matury jest planowanie tej nauki

Cytat:
Wiele osób narzeka, że są humanistami i po co im matma
A jak jest u was z matematyką? (wybaczcie jeśli już wcześniej o tym było)
Ja nie czuję się humanistką, jednoczesnie nie lubię matematyki. Matury w sumie się jakoś bardzo nie boję, choć pewnie stres jeszcze przyjdzie. Myśle po prostu, że ona będzie łatwa Byle 30%, nie mam co do niej wymagań

Cytat:
Napisane przez nanaa Pokaż wiadomość
ejj, a'propos studiów, mieszkań i akademików- wolałybyscie akademik i "zycie towarzyskie" czy mieszkanie/ stancja i lekkie "odizolowanie od grupy"
Nie chciałabym mieszkac w akademiku, bo wiem co tam się dzieje Jest to dobre, na krótką metę no i też by mi go nie przydzielili.
ale nie uważam, żeby mieszkanie oznaczało jakieś odizolowanie, bo mam zamiar mieszkać z 5 koleżankami (jeśli się wszystkie dostaniemy ofc) i dość tłoczno będzie, ale i mieszkanie, które mamy niemal pewne jest dość spore. W centrum Krakowa, naprawdę świetnie.

Cytat:
Polecam miasteczko AGH
Hehe Tż rozpoczyna jutro biznes na miasteczku AGH ..
kupuje kraty tyskiego i będzie sprzedawał

W ogóle to możecie być ze mnie dumne, bo już mam prawie 2 strony prezentacji ... narzuciłam tempo jak nic

Wczoraj po raz 5 oglądałam film ze studniówki, już mam chyba dość.
Stary 2010-03-28, 20:55   #1315
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
ja chcę

Martyny, kartki wyślę jutro

weszłam Was pocytować i idę, dopiero co wróciłam od TŻta..
nie robię nic pożytecznego, jestem wielkim leniem
nie zdam matury.
36 dni do matury a ja się lenie.
za tydzień urodziny, potem biorę się do powtórek. może.

dawno Karoliny nie było widać ani słychać

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:57   #1316
mtynai
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18197257]rzeczywiscie smiesznie to brzmi na mojego kumpla tak wołają

ale fajnie by było ,gdybysmy razem zamieszkały

zapomniałam oglądać.
a jakie było pytanie ??

[/QUOTE]

nie mogę Achtung? hahahahahaha

fajnie !? za-je-bi-ście !

na jakim instrumencie śmiga Czesiek Mozil?

Cytat:
Ja się na samiusieńkim początku nastawiałam na jeżdżenie i nie robiłam z tego problemu, bo słyszałam, że mieszkanie to w Krakowie rarytas... tak samo jeżeli chodzi o ten akademik, a poza tym pociągiem to tylko 2 godziny, więc tak naprawdę niewiele. Problem stworzyła moja rodzicielka. Stwierdziła, że jak to tak będę dojeżdżać - nie będę miała czasu na naukę, będę wymęczona itd. Ona w ogóle chciałaby, żebym została na miejscu.
Ostatnio słyszę tylko teksty: Twoim zakwaterowaniem będziemy się martwić jak się dostaniesz.
Eh...
a moi wręcz przeciwnie, już teraz sami śledzą oferty mieszkań i dzwonią sami, ale nic nie ma na tyle atrakcyjnego w dobrym punkcie żeby się tym zainteresować

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
jeśli nie znajdę pracy, to myślę czy nie zostać przedstawicielem handlowym, np. coca-coli. uwielbiam te kwiatowe toyoty

cdn..
kocham te yarisy ! jeju.
ciekawe czy trudno się dostać do takiej pracy

Cytat:
ja ! ja !

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Oj tak, małe aksolotki wyglądają dziiiwnie i stanowią jeden z pokarmów żółwii, ale mojego nigdy nimi nie karmiłam na szczęście, bo w ogóle i tak ma dobrze, bo od wczoraj je krewetki

Nie chciałabym mieszkac w akademiku, bo wiem co tam się dzieje Jest to dobre, na krótką metę no i też by mi go nie przydzielili.
ale nie uważam, żeby mieszkanie oznaczało jakieś odizolowanie, bo mam zamiar mieszkać z 5 koleżankami (jeśli się wszystkie dostaniemy ofc) i dość tłoczno będzie, ale i mieszkanie, które mamy niemal pewne jest dość spore. W centrum Krakowa, naprawdę świetnie.

Hehe Tż rozpoczyna jutro biznes na miasteczku AGH ..
kupuje kraty tyskiego i będzie sprzedawał
jaki burżuj w ogóle, krewetki

no właśnie, minus DSów to, że tam ciągle impreza, że tylko dwa dni przed sesją cisza.
chociaż niektórym to pasuje.
ja bym nie dała rady.
poza tym jestem mało pijąca i mało imprezowa raczej też.
no i nie umiem mieszkać z kimś w pokoju.

ale jak to ? będzie tak stał i pytał czy ktoś kupi?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
ja chcę

nie zdam matury.

dawno Karoliny nie było widać ani słychać

spoko,spoko, nie ma sprawy czekam !

pewnie farmę oporządza od rana do nocy

Warren Buffet
Stary 2010-03-28, 21:06   #1317
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Najłatwiejsze w uczeniu się do matury jest planowanie tej nauki

Ja nie czuję się humanistką, jednoczesnie nie lubię matematyki. Matury w sumie się jakoś bardzo nie boję, choć pewnie stres jeszcze przyjdzie. Myśle po prostu, że ona będzie łatwa Byle 30%, nie mam

W ogóle to możecie być ze mnie dumne, bo już mam prawie 2 strony prezentacji ... narzuciłam tempo jak nic
Dokładnie

Mi z matmy też wystarczy 30%, liczy się jako 5% w mojej rekrutacji, przeżyję. Byleby zdać.

Cytat:
ja chcę

nie zdam matury.
Weź, ja się prawie dziś popłakałam,że nie zdam. zaczęłam sobie wmawiać, dziecko szczęścia.

Cytat:
ja ! ja !

No to serwuję herbatę - <serwuje>

No nie? sama jadłam ze 2 razy w życiu, a tu proszę ; p

Studentka
Stary 2010-03-28, 21:15   #1318
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

no właśnie, minus DSów to, że tam ciągle impreza, że tylko dwa dni przed sesją cisza.
chociaż niektórym to pasuje.
ja bym nie dała rady.
poza tym jestem mało pijąca i mało imprezowa raczej też.
no i nie umiem mieszkać z kimś w pokoju.

ale jak to ? będzie tak stał i pytał czy ktoś kupi?
No on tak musi, bo jest chorowity...
A w ogóle te pudełko tych krewetek kosztuje całe 6 zł, to chyba jednak nie jest takie wyjątkowe, dla porównania japońskie pałeczki o różnych smakach kosztują 17 zł!

Ja też bym nie dała rady, to nie dla mnie Jeszcze większość akademików jest w wątpliwym stanie, nie chciałabym mieszkać gdzieś, gdzie jest szafka, łóżko i stół.

jedzie z kolegmi do jakiegoś sklepu, gdzie sprzedają hurtowo i go mało za to wyniesie, a tam na miasteczku jest teraz całodniowe grillo-picie, chyba nie będzie miał problemu ze znalezieniem chętnych

Cytat:
Dokładnie

Mi z matmy też wystarczy 30%, liczy się jako 5% w mojej rekrutacji, przeżyję. Byleby zdać.

Całe 5 %

dziekuje dziekuje
Stary 2010-03-28, 21:21   #1319
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Całe 5 %

dziekuje dziekuje
No jak mi te 5% zadecyduje, czy się dostanę czy nie, to chyba sobie wyrobię pozwolenie na broń i zabawię się w terrorystkę.
Ale wolę nie dopuszczać do myśli takich czarnych scenariuszy.

Studentka
Stary 2010-03-28, 21:36   #1320
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja poproszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości