Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 19:16   #4981
pandziolka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

witajcie dziewczynki.
ja właśnie wróciłam z zakupów.kupiliśmy nowe poduszki i kołdrę,bo te stare już nie nadawały się do niczego.trochę się rozpieszczamy bo w tamtym tygodniu kupiliśmy nowy materac .ale za to jaka wygoda.budzę się bez bólu pleców
wczoraj byłam też u fryzjera i od razu humor mam lepszy.w planach miałam powrót do ciemnych włosów (teraz miałam takie rudo-nie wiadomo co),ale fryzjerka namówiła mnie na blond.na razie się przyzwyczajam,ale nie jest źle.wydaje mi się,że wyglądam trochę młodziej.w moim przypadku to wielka zmiana,bo od kiedy pamiętam to każdy daje mi więcej lat niż mam w rzeczywistości

my już trochę rzeczy dla maluszka mamy,ale powoli trzeba kompletować resztę.niestety wypadła nam teraz jeszcze naprawa samochodu i jestem po prostu przeszczęśliwa bo zamiast te pieniądze wydać na maluszka to pójdą na jakieś głupie części,no ale niestety jak mus to mus.niedługo planujemy jechać do Polski,więc auto musi być sprawne

umówiłam się na usg połówkowe 21 kwietnia.już nie mogę się doczekać.chciałabym już wiedzieć co dzidziuś ma między nóżkami
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:50   #4982
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

pandziolka podpowiem Tobie:
narządy płciowe i to najbardziej pewne

gabisun fajny brzusio
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:53   #4983
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Gabisun, ale ty szczuplaczek jesteś! Brzuszek powolutku rośnie, ale do mojego tłustego wielkoluda to mu na szczęście daleko Chociaż ja przytyłam od początku ciąży do dzisiaj tylko 1,5kg

Ilonko, ależ ci zazdroszczę spacerów po Krakowskim rynku - ja ostatnio w Krakowie byłam jako mała dziewczynka i bardzo bym chciała pojechać tam jeszcze kiedyś

Paula, tak jak pisały dziewczyny, kłucie koło pępka to rozciąganie macicy

Mszu, fajne te sesje, które pokazałaś - zabawna ta kolorowa My już jesteśmy umówieni z moją koleżanką, która jest fotografem, na sesję jakoś na początku lata Później nie chcę, bo będę wielka i może mi być ciężko, bo część sesji ma być w plenerze.

Klarissa, brzuszek niewielki, ale ja tam bym ciążę zobaczyła A powiedziałaś znajomym, dlaczego nie pijesz? Jaka reakcja?

Ycnan, ja tam lubię pobawić się w przesądy To obojnaczka małego będę miała, tylko z imieniem będzie problem

Pandziolka, to masz następne usg dzień przede mną My też musimy auto do mechanika dać, a jakoś kasy ostatnio niewiele i tez jestem wściekła

Dziewczyny, mi leci już 18tc! Moja ciocia na początku ciąży dała mi numer do położnej, z którą mam się umawiać na SR i powiedziała, ze mam dzwonić w 18tc. Wtedy mi się wydawało, że to wieki całe jeszcze! A to już! Kiedy ten czas minął? Szok!

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 19:58   #4984
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Wstawiłam zdjątka do albumu brzusio chyba trochę urósł
No pewnie, że urósł

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja wczoraj się załamałam Byliśmy na imprezce urodzinowej u koleżanki no i ja taka dumna byłam z mojego brzucha, a jego NIKT NIE ZAUWAŻYŁ
Eeee tam, albo ślepi albo zazdroszczą Ja widzę

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
my już trochę rzeczy dla maluszka mamy,ale powoli trzeba kompletować resztę.
My dzisiaj kupiliśmy dwie wyprawki 4-częściowe (koszulka, kaftanik, śpioszki i czapeczka) więc też pierwsze zakupy ruszyły.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-03-28 o 19:59
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:04   #4985
martucha84
Zakorzenienie

znalaz;lam fajny wozek ale totalnie sie na tym nieznam.. ktos mi doradzi czy to jest "ok" czy nie (bo tyle czytacie i macie wieksza wiedze ode mnie ) mnie wybieranie wozkow nieciagnie.. wiec zdaje sie na rzeczowa opinie was ekspertow

http://www.bambinesco.pl/p,pl,160,bexa+b4.html

i jak?
jak zjedziecie nizej to jest opisany bexa b4
tylko zalezalo mi na tym zeby mial 4 kola.. i zeby te przednie nie byly zbyt blisko siebie (mialy podobny rozstaw do tylnych) a tu na roznych fotkach roznie wyglada...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-28 o 20:06
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:10   #4986
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mi leci już 18tc! Moja ciocia na początku ciąży dała mi numer do położnej, z którą mam się umawiać na SR i powiedziała, ze mam dzwonić w 18tc. Wtedy mi się wydawało, że to wieki całe jeszcze! A to już! Kiedy ten czas minął? Szok!
To juz tak wczesniej trzeba sie z polożną kontaktowac? Mam w domu lekarza, a czasem czuje sie bardziej bezradna i niedoinformowana niz Wy

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
znalaz;lam fajny wozek...
parametry tego pojazdu mogą być, ale w zyciu nie kupilabym wózka kotry nazywa sie "beksa"

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-03-28 o 20:20
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:15   #4987
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
parametry tego pojazdu mogą być, ale w zyciu nie kupilabym wózka kotry nazywa sie "beksa"
nawet nie spojrzalam na nazwe ale hmm poki co patrzymy na parametry i opieramy sie opiniami a na forach a te ma dobre.. wiec pytam was zeby poznac inne opinie - osob ktore same beda szukac...
a nazwa fakt dziwna ale na szzescie nie nazwa sie sugerujemy
Stary 2010-03-28, 20:17   #4988
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ilonko, ależ ci zazdroszczę spacerów po Krakowskim rynku - ja ostatnio w Krakowie byłam jako mała dziewczynka i bardzo bym chciała pojechać tam jeszcze kiedyś

!
A to zapraszam serdecznie Ugoszczę u siebie

Weekend zleciał ja czuje się tak jak się czułam do tej pory czyli dobrze Czasami sie tym martwię czy oby nie za dobrze a USG 7-go kwietnia dopiero wiec jeszcze ponad tydzień Jutro zaczynam 12tc i strasznie mi lecą te tygodnie Szkoda że nie można widzieć tylko dzidzi codzienie żeby być spokojnyn

Dziewczyny ja mam takie pytanko. Bo u mnie ochoty na sex do tej pory raczej nie było Mój TŻ tez się trochę boi a mi ta ochota pomału wraca. W jakim okresie ochota u Was wróciła? Czy może miałyście ją cały czas ?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:18   #4989
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mszu, fajne te sesje, które pokazałaś - zabawna ta kolorowa My już jesteśmy umówieni z moją koleżanką, która jest fotografem, na sesję jakoś na początku lata Później nie chcę, bo będę wielka i może mi być ciężko, bo część sesji ma być w plenerze.
Bo to jedni z najlepszych polskich ślubnych fotografów... zawodowcy w pełnej krasie. Jak czytałam na ich blogach to wlasnie najlepiej robic sesje w 8mcu, bo brzuszek juz jest bardzo okazały, ale nie ciąży przyszłej mamie tak bardzo jak w 9mcu
Stary 2010-03-28, 20:23   #4990
gabisun
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny
Pomi ja też nie wiem kiedy to zleciało, jeszcze nie tak dawno test robiłam, a to juz prawie polówka a której strony ty niby jesteś wielkolud
Mszu fajna ta sesja, trzeba będzie pomysleć nad taką pamiątką
Martucha nawet fajny ten wózek, ale trochę drogi albo źle czytam bo za fotelik trzeba dopłacić 200zł
Klarissa no jasne ,że widać, jak najbardziej ciążowy ze mnie też na razie koleżanki się śmieją,że mają większe brzuchy ode mnie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:58   #4991
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

też wrzucilam pare fotek do albumu.... narazie ślubne starocie ... jak bede miec cos ladnego aktualnego to pewnie załaczę
Stary 2010-03-28, 21:13   #4992
gabisun
Zakorzenienie

Mszu piękne fotki a to zdjęcie w tańcu jest boskie śliczna kobitka jesteś może teraz kawałek brzucholka?

Stary 2010-03-28, 21:16   #4993
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętacie że dziś w nocy zmieniamy czas na wiosenny?
my zapomnieliśmy i byliśmy w szoku, że to dziś

W piątek byłam z kotką na zabiegu sterylizacji. I jestem przemęczona nocnym czuwaniem i pilnowaniem w dzień. Ale dziś z kotką jest już ok, wiec może się wyśpię. Najgorsze jest to, ze zaczęłam coraz bardziej odczuwać zmęczenie, ból pleców i brzucha. Zastanawiam się, czy to przez rozciąganie sikę macicy, czy z przemęczenia i tego, że w dzień prawie nie leżałam?

No i strasznie wkurza mnie katar.. i ciągłe kichanie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:03   #4994
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Komode kupilam w UK tylko dla ulatwienia znalazlam taka sama na stronie polskiej. Wklejam link do angielskiej http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60093058
Wiesz może czy w Ikei jest możliwość zamówienia przez internet z dostawą do domu,bo niestety sklep jest trochę daleko ode mnie,szukałam na ich stronie internetowej ale nic takiego nie znalazłam chyba że źle szukałam bo mój angielski jest taki średni
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Pomidorko to naprawdę fantastyczne,że mozemy liczyć na swoich TŻ w tych chwilach. Mój mężuś też zawsze pomagał mi w domu, a teraz to już wogóle... gdybym chciała to mogłabym nic nie robić, bo on taki pomocny. Dopiero teraz widzę jak go nie doceniałam
Ja na swojego też nie mogę narzekać,zawsze mi pomagał a teraz to robi więcej ode mnie,na przykład ja śpię a on robi obiad
Cytat:
Kurcze jak ja nie mogę doczekać się mojej czwartkowej wizyty, ostatnio miałam baaardzo dawno, w 13 tyg. pierwszy raz taka długa przerwa, bo ginka miała tydzień urlopu.
Wstawiłam zdjątka do albumu brzusio chyba trochę urósł
To ja mam wizytę dzień po Tobie,może już będziemy wiedzieć jaka płeć A brzuszek masz śliczny
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
dzis 16tc4dz co wieczór kłade ręke na brzuchu i staram sie wyczuwać ruchy, ale jeszcze nic nie czuje, czasem mi sie zdaje ze cos sie przesuwa, ale raczej to nie to ehhehe
Ja robię tak samo i też chyba jeszcze nic,nawet mówię do dziecka i głaszczę brzuszek żeby mnie kopnęło ale nie chce,widocznie muszę jeszcze poczekać Ja jestem w 16 tc i 3 dni
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, bo nie wiem czy sie martwic czy nie
Dzisiaj co jakis czas kolo pepka czuje taki delikatny bol (bardzo delikatny, moze nawet klucie? Nie wiem jak to opisac, nawet nie wiem czy to na pewno bol). Powinnam sie tym martwic czy to normalne? Do lekarza ide dopiero w czwartek...
No-spy na to nie wezme, bo nie wiem tak do konca czy to na pewno bol. Po prostu dziwne uczucie co jakis czas...
To napewno normalne bóle,macica się rozciąga,mnie też od czasu do czasu coś zaboli albo zakłuje
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja wczoraj się załamałam Byliśmy na imprezce urodzinowej u koleżanki no i ja taka dumna byłam z mojego brzucha, a jego NIKT NIE ZAUWAŻYŁ wszyscy byli zdziwieni, że ja nie piję i nie palę i w ogóle, nikt nie podejrzewał, że jestem w ciąży... A mnie się wydawało, że mój brzuch jest taki wielki, że każdy od razu widzi, że to ciąża...

Wklejam fote z wczoraj
Ja tam widzę brzuszek
Cytat:
Ja pamiętam jak robiłam test ciążowy w Sylwestra i wydaje mi się jakby to było wczoraj Ani się obejrzymy i nasze dzieci będą już z nami
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam takie pytanko. Bo u mnie ochoty na sex do tej pory raczej nie było Mój TŻ tez się trochę boi a mi ta ochota pomału wraca. W jakim okresie ochota u Was wróciła? Czy może miałyście ją cały czas ?
Ja też na początku nie miałam ochoty ale teraz pomału jest coraz lepiej

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:05   #4995
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ja na swojego też nie mogę narzekać,zawsze mi pomagał a teraz to robi więcej ode mnie,na przykład ja śpię a on robi obiad
Mój mąż co tydzień sprząta dokładnie dom, poza tym na codzień czyści kuwetę, wynosi śmieci, robi zakupy itd... To cudowne mieć kogoś, na kim można polegać
Stary 2010-03-28, 22:09   #4996
gabisun
Zakorzenienie

a co sądzicie o tym wózku? przyznam,że najbardziej zaintrygowała mnie cena, waży dość sporo ale na to nie patrzę bo ja go nie będę pakować do auta tylko tż, a mieszkam w domku więc schodków jest kilka.

http://www.allegro.pl/item960542068_...ad_nowosc.html

Stary 2010-03-28, 22:13   #4997
szokoladka74
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy.
Niby człowiek się nastawia,że babcia -starowinka może odejść w każdej chwili, ale jak to dociera do człowieka, to każdy myśli - "dlaczego już?!"
Nie można się przygotować na śmierć, bo zawsze jest nie odpowiednia pora.
Dzięki za zrozumienie

Klarisko
, masz śliczny ciążowy brzuszek, więc chyba niewidomych znajomych.

Gabisun, chudzinka jesteś, pewnie wszystko idzie w dzidzię. Na tę okoliczność pewnie będziesz miała śliczny brzuszek- kuleczkę

Ja przytyłam już ze 4 kg, ale w drugiej ciąży też tak miałam. Mi poszło w biust. Mam cyc jak murzynka z bliźniakami ,
ale mąż się cieszy.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:21   #4998
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy.
Niby człowiek się nastawia,że babcia -starowinka może odejść w każdej chwili, ale jak to dociera do człowieka, to każdy myśli - "dlaczego już?!"
Nie można się przygotować na śmierć, bo zawsze jest nie odpowiednia pora.
Dzięki za zrozumienie

Klarisko
, masz śliczny ciążowy brzuszek, więc chyba niewidomych znajomych.

Gabisun, chudzinka jesteś, pewnie wszystko idzie w dzidzię. Na tę okoliczność pewnie będziesz miała śliczny brzuszek- kuleczkę

Ja przytyłam już ze 4 kg, ale w drugiej ciąży też tak miałam. Mi poszło w biust. Mam cyc jak murzynka z bliźniakami ,
ale mąż się cieszy.
śmierć bliskiej osoby zawsze jest przykra, nie ważne w jakim wieku odchodzą. Ważnie,że dożyła pieknego wieku i miaa koazję nacieszyć się wnukami

To mąż ma teraz radochę

Stary 2010-03-28, 22:21   #4999
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
a co sądzicie o tym wózku? przyznam,że najbardziej zaintrygowała mnie cena, waży dość sporo ale na to nie patrzę bo ja go nie będę pakować do auta tylko tż, a mieszkam w domku więc schodków jest kilka.

Moja przyjaciółka, która rodzi na dniach dowiadywała się o ten wózek, dzwoniła do producenta, użytkowniczek i kogo tam tylko znalazła i jest zachwycona. Chce taki kupić, tylko inne kółka, uboższą wersję. Mówiła,że za te pieniądze nic lepszego nie widziała.
Mnie przeraża waga, ale jak ktoś nie musi dźwigać, to nie jest zły. Szczególnie na tereny bezchodnikowe.

ja kupiłam taki na Allegro

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:25   #5000
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

fajny wózeczek... Przeraża mnie tylko waga (nie tylko przy wnoszeniu do mieszkania czy auta, ale również na spacerach to też ma znaczenie) Poza tym ok.
Stary 2010-03-28, 22:28   #5001
NIKaP-n
BAN stały

mszu przeżyłam szok... jak to się stało, że się nie "przyjaźnimy"
Stary 2010-03-28, 22:34   #5002
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka, która rodzi na dniach dowiadywała się o ten wózek, dzwoniła do producenta, użytkowniczek i kogo tam tylko znalazła i jest zachwycona. Chce taki kupić, tylko inne kółka, uboższą wersję. Mówiła,że za te pieniądze nic lepszego nie widziała.
Mnie przeraża waga, ale jak ktoś nie musi dźwigać, to nie jest zły. Szczególnie na tereny bezchodnikowe.

a jaki ty masz model? ja szukam z większymi kólkami chociaż nie wiem czemu jakie znaczenie mają kółka przy prowadzeniu?
dziekuję za cenną informację muszę poczytać trochę na temat wagi wózków, jak się sprawują te cięższe

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
fajny wózeczek... Przeraża mnie tylko waga (nie tylko przy wnoszeniu do mieszkania czy auta, ale również na spacerach to też ma znaczenie) Poza tym ok.
a jak po prostym się pcha to odczuwa się tą wagę? kurcze bo nie mam zielonego pojęcia jakie ma to znaczenie przy spacerach...

Stary 2010-03-28, 22:34   #5003
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Super to jeden zakup już ,,z głowy''
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Mój wózek waży 20 kg ale wypróbowałam go(oczywiście bez dziecka,pościeli itd)i jak dla mnie lekko się go prowadzi,nie powiedziałabym że ma 20 kg a z dzieckiem w środku myślę że nie będzie dużej różnicy w prowadzeniu

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:39   #5004
NIKaP-n
BAN stały

gabisun z tego, co ja wiem, to ma znaczenie waga wózka przy prowadzeniu. Dojdzie dziecko ( w ciuszkach), zakupy i przy skręcaniu jak wózek ciężki, to źle jest... No i ważne, żeby kosz był spory na zakupy, bo najgorsze co może być, to przy pchaniu wózeczka dodatkowe siatki w rękach !
Kurcze chciałam pompowane kółka i coraz częściej spotykam się z opinią, że łatwo się przebijają... a my na wiosce jeszcze nie mamy drogi utwardzonej, więc może być źle...
Stary 2010-03-28, 22:45   #5005
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
a jak po prostym się pcha to odczuwa się tą wagę? kurcze bo nie mam zielonego pojęcia jakie ma to znaczenie przy spacerach...
tak mi się zawsze wydawało. Ale kurcze.. może to zależy od kółek i amortyzatorów? Niech wypowie się ktoś mądrzejszy

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
gabisun z tego, co ja wiem, to ma znaczenie waga wózka przy prowadzeniu. Dojdzie dziecko ( w ciuszkach), zakupy i przy skręcaniu jak wózek ciężki, to źle jest... No i ważne, żeby kosz był spory na zakupy, bo najgorsze co może być, to przy pchaniu wózeczka dodatkowe siatki w rękach !
tak też mi się wydawało... Moze na prostej drodze nie ma top znaczenia, ale jak dojdą skręty, jakaś górka, czy leśna droga, to moze być ciężko...
Stary 2010-03-29, 06:41   #5006
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardzo dziekuje, uspokoilyscie mnie
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Kurcze chciałam pompowane kółka i coraz częściej spotykam się z opinią, że łatwo się przebijają... a my na wiosce jeszcze nie mamy drogi utwardzonej, więc może być źle...
Co do kolek - Moj brat kupowal osobno wozek z gondola i spacerowke. Nie wiem jak w tym drugim, ale w pierwszym mial pompowane kolka i bardzo je sobie chwali Podpowiedzial, ze przy kupnie wozka musze zwrocic uwage na kolke i zeby byly one pompowane - wtedy wszedzie i w kazda pogode bedzie mi wygodnie, a z innymi kolkami to roznie bywa

edit: Ponad 5000 postow! kto zaklada nowy watek? Ja sie na to nie pisze, nie jestem w tym najlepsza

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-03-29 o 06:43
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 07:38   #5007
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Ja cały pierwszy semestr miała takie nudności, że o seksie wcale nie chciało mi się myśleć, mój mąż był biedny wtedy, ale jak przyszedł II semestr to już zrobiło się dużo przyjemniej i jakoś sex inaczej smakuje, jakby intensywniej

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
też wrzucilam pare fotek do albumu.... narazie ślubne starocie ... jak bede miec cos ladnego aktualnego to pewnie załaczę
śliczna sesja piękna suknia w moim stylu
Cytat:

ale mąż się cieszy.
ja tez jakoś tak przytyłam - tez poszło mi w cyce- mam ogromne nio i jeszcze w bioderka;-) zawsze miałam kobiecą,gruszkową, figirkę a teraz to już w ogóle

Wczoraj miałam teściów na obiedzie. Na szczęście wszystko im smakowało i byli bardzo zadowoleni, Najbardziej chyba z deseru- gofry z bitą śmietaną i truskawaki zmiksowanymi-mniam pyszne było;-)
Założyłam jakiś czas temu skarboneczke dla DZIDZI i tam wrzucam kase jaką dostajemy do teściów, czy mojej cioci już uzbierało się troszkę

znalazłam wózeczek dosyć lekki 11kg - jakby którejś sie spodobał;-)
http://www.allegro.pl/item968952145_...ga_zestaw.html

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-03-29 o 08:14
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:09   #5008
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć dziewuszki.

I mamy poniedziałek i niech leci szybko bo w czwartek jedziemy do rodziców a ja już nie moge się doczekać. Zaczęłam dziś 12 tc i zauważam że mniej mnie bolą sutki, i jakbym mniej do toalety chodziła. poza tym jest ok tylko te zanikające objawy trochę mnie martwią Nie chce się zadręczać ale USG dopiero po świętach więc na pewno będę myśleć A jeszcze dziś wstałam z bólem gardła wczoraj tez to miałam i przeszedł po kilku chwilach dziś tez przechodzi ale zastanawiam się co jest
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:25   #5009
Maggie1983
Zakorzenienie

Czesc Dziewczynki

przyznaje sie bez bicia, ze zaczynam znowu schizowac w czwartek umylam okna, powiesilam firnaki, w piatek upralam 2 dywany ...... a pozniej sobie mowilam, ze jaka ja jestem glupia i co by sie stalo, jakby raz na swieta bylo nie posprzatane i sie zastanawiam co wazniejsze porzadek czy dziecko i jeszcze dzis do Was zagladam i czytam Pomidorke jak pisze zeby nie myc okien Kurde ponadto brzuszek cos ostatnio nie wystaje i popadam w paranoje - walnijcie mocno pliiisssssssssssss
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:32   #5010
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Cześć dziewuszki.

I mamy poniedziałek i niech leci szybko bo w czwartek jedziemy do rodziców a ja już nie moge się doczekać. Zaczęłam dziś 12 tc i zauważam że mniej mnie bolą sutki, i jakbym mniej do toalety chodziła. poza tym jest ok tylko te zanikające objawy trochę mnie martwią Nie chce się zadręczać ale USG dopiero po świętach więc na pewno będę myśleć A jeszcze dziś wstałam z bólem gardła wczoraj tez to miałam i przeszedł po kilku chwilach dziś tez przechodzi ale zastanawiam się co jest
Objawy znikneły u mnie właśnie koło 12 tc więc wyluzuj wszystko jest dobrze tylko siusianie mi zostało przymnajmniej 4 razy w nocy
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki

przyznaje sie bez bicia, ze zaczynam znowu schizowac w czwartek umylam okna, powiesilam firnaki, w piatek upralam 2 dywany ...... a pozniej sobie mowilam, ze jaka ja jestem glupia i co by sie stalo, jakby raz na swieta bylo nie posprzatane i sie zastanawiam co wazniejsze porzadek czy dziecko i jeszcze dzis do Was zagladam i czytam Pomidorke jak pisze zeby nie myc okien Kurde ponadto brzuszek cos ostatnio nie wystaje i popadam w paranoje - walnijcie mocno pliiisssssssssssss
Oj niunia uważaj na siebie-na WAS, dom nie muzeum i nic by się nie stało jakby nie było na zicher posprzatane NU NU nie wolno Ci więcej tak szalec- zagoń mężulka do roboty!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości