|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
bydgoszczanka domyslam sie ze meczy cie ta wiadomosc o pracy meza..moge ci powiedziec ze nam na przyklad grozi jakas masakryczna kara ze skarbowki, prowadze firme od niedawna i z czystej niewiedzy i troche z glupoty wystapily spore problemy... jutro jade do skarbowego wyjasniac.... masakra nie moge spac od piatku budze si enad ranem tylko z mysla jak to bedzie.. nienawidze urzedow!
mąż dzis zaproponowal ze mnie zawiezie jako ze przeziebilam sie... nos zatkany... a do mojego urzedu daleko... moglby byloby mi raźniej.. wogole jakas seria czarna czy co?? zawsze tak jest kurczaczki.... niewiem w co rece wlozyc.. chodze jakas rozbita, nie potrafie zebrac mysli w jakas rozsadna calosc... i jeszcze te swieta ida.... mąż dzis postanowil pojechac w swoje strony rodzinne, stwierdzil ze musi odetchnac.... i pojechal.. rozumiem go, tez bym chetnie odetchnela! ale poki co zamartwiam sie ta skarbowka i wogole bleeee... zawsze osbie obiecuje ze kiedys ja sobie odpoczne.... i na tym sie konczy |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18172450] Dziewczyny, dzięki za kciuki, 4 ![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie też nieciekawie. Wczoraj popsuł nam się samochód. W sumie lepiej w drodze po lody niż na porodówkę. Ale widzę, że kasa, którą mieliśmy odłożoną na szafę, pójdzie na wymianę sprzęgła... Do tego brzuch od dwóch dni stawia się coraz bardziej. Wydaje mi się, że już się obniżył, trochę za wcześnie. Bardzo chcę dotrwać do maja, więc oficjalnie chrzanię wszystko i odpoczywam.
![]() |
#4683 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wróciłam z maratonu na uczelni. Nie uwierzycie, 5 zaliczeń miałam! Masakra ![]() ![]() Stwierdziłam, że jedno z dwojga: albo małża poślę na obronę, albo małża poślę na porodówkę ![]() A teraz się byczę, Jestem koszmarnie zmęczona. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Szaja-niezła jesteś!
![]() ![]() a jak nastraszysz wszystkich,że za chwilę urodzisz to szybko się obronisz ![]() ja też nie lubię koszul,dlatego śpię w piżamkach ![]() Ona-super fotka! ![]() Bydgoszczanka- ![]() ![]() Puma-smacznych jajek! Jamaica- ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-03-28 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||
Zakorzenienie
|
Tak poleciałyście z pisaniem, że za chiny nie doczytam. Więc tylko to co mi się rzuciło na oczy...
Cytat:
![]() Choć faktycznie czas średni na takie wieści. I to tak bez uprzedzenia, nic? ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to jak tylko małe kropki i nitki to nic strasznego pewnie. Ale gina bym zapytała. ![]() Zdrowia dla chorutków, dobrego humoru dla tych co im go brak, pogody ładnej znowu, mocnych szyjek i wszystkiego dobrego wszystkim... ![]() Spadam zbierać siły na kolejny tydzień z tępą stażystką. ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- A ze zwiedzania porodówki nici, tak przesuwali, że w końcu najpierw odpadła czasowo Margo, a potem już i ja nie dałam rady. I tyle z tego interesu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() ![]() Więcej plamek nie było, dziś też nie, nic nie boli wszystko dobrze ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18193643] Wróciłam z maratonu na uczelni. Nie uwierzycie, 5 zaliczeń miałam! Masakra ![]() ![]() Stwierdziłam, że jedno z dwojga: albo małża poślę na obronę, albo małża poślę na porodówkę ![]() A teraz się byczę, Jestem koszmarnie zmęczona.[/QUOTE] no to super, graty zaliczeń ![]() uu.. 29 maja ![]() może zdąrzysz ![]() Ja mam znów 5 czerwca z 7 zaliczeń, kolokwia i niewiadomo co jeszcze.. ![]() Cytat:
![]() ale niee.. Jutro wizyta, więc zapytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |||
Konto usunięte
|
wierzę Ci, że Ci ciężko.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że jednak wszystko dobrze się rozwiąże. Wiem, że w skarbówce jest coś takiego jak "akt czynnego żalu"- czy jakoś tak- moja siostra kiedyś z tego korzystała, jak "zapomniała" czegoś popłacić do US. Cytat:
![]() ![]() Byliśmy dziś na zakupach, Maksi ma nowe buty, TŻ niestety niczego nie kupił... ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę, że jeszcze będą okazje, żeby spróbować. dawaj znać, jak będziecie w Kwie, to się mam nadzieję zgramy. dziś pełnia. coś mi bratowa wspominała, że w czasie pełni jest dużo porodów. slyszałyście o takim wpływie księżyca? może sprawdzę, kiedy w czerwcu wypada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja w pełnie spać nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Margo-sprawdź,bo ja pewnie polecę
![]() przed ostatnim porodem się śmiałam,że pełnia i wszystkie pewnie w drodze na porodówkę a sama pojechałam ![]() mój gin i paru innych potwierdziło,że w pełnię mają pełne ręce roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
witam, wpadam na chwilke bo już późno, ale pędzicie..nie nadążam jak zwykle...nie zaglądałam przez weekend bo miałam zajęcia..nie miałam przy sobie indeksu a był wpis i teraz będę szukać kobiety nie wiadomo gdzie bo nie wykłada nigdzie już teraz
![]() trzymam kciuki za rozwiązanie wszystkich problemów ![]() i mam znów pytanko odnośnie stomatologa-ostatnio mówiłam o zębach ale nie bolały- od wczoraj bolą mnie dwa i co ja mam robić??boli najczęściej wtedy kiedy coś zimnego lub gorącego jem czy pije. jeden ząb to ten do wyrwania bo był juz kanałowo leczony dwa razy..a drugi to dwójka-nie widze żeby była tam dziura ale cholernie boli..co mam robić?dzwonić do stomatologa czy najpierw do gina? z milszych inforamcji to musze sie pochwalić że wczoraj małż zamówił wózek xa volcano-w połowie kwietnia ma być. ![]() Jeszcze pytanko odnośnie masażu od Marhalczar- czy któraś z was wykonuje??ja od dziś mam taki plan..2 minutki dziś pod prysznicem już było, oby tak dalej szło..nie mam natomiast tego olejku,czy może być jakis inny?albo zwykła oliwka??
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-28 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Rozeznanie
|
witam kobiety z rańca,śpicie jeszcze czy co?? ja własnie spać dziś nie mogłam..jakaś niespokojna jestem chyba...tyle spraw nie załatwionych a już tak mało czasu ![]() dziś spakuje torbe do szpitala i ucze sie na środowy egzamin..musze pozaliczać co sie da jak najszybciej ![]() ide zadzwonić do stomatologa..
#4693 |
Konto usunięte
|
Pełnia, to niespokojna jesteś
![]() Ja od 8 nie śpię, ale wczoraj padnięta po uczelni byłam taka, że poszłam spać o 18, spalam do 21, na chwilę wlazłam na wizaż i znów lulu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
ja się zaraz zbieram pozałatwiać kilka spraw (poczta, xero, mini zakupy itp.). w domu zostawiam mamę, która myje mi kolejne okna
![]() jak wrócę, sama biorę się do roboty, oczywiście nie przy oknach, tylko lżejszej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
czesc Kobitki!!!!!!!
Jak zwykle mam okrutne zaleglosci w czytaniu, tylko troszke mi sie udalo ![]() Ja dzisiaj zaczynam urlop i zaraz potem macierzynski. Dziwnie mi z tym, bo od 19.roku zycia pracuje non stop (czesto tez w czasie samych ferii), wiec musze zalapac atmosfere. Zaczelismy 33.tydzien, wszytsko jest ok, ale ja mam odwrotny problem niz wiekszosc z nas. Mam brzuszek bardzo wysoko i Malutki uciska mi bolesnie watrobe, czasem wychodze z siebie - tak boli. szyjka jest dluga i na razie brzuszek sie nie obniza. Ze spaniem katastrofa. Do tego slad bialka sie pojawil w moczu w zeszlym tygodniu. Lekarz twierdzi, ze to moga byc uplawy, ale ja juz sraczke mam oczywiscie. Zaraz cholestaza i inne *******y przychodza mi do glowy... Trzymam kciuki za wszystkie studentki! jestescie wielkie dziewczyny ![]() Zycze Wam przemilego i spokojnego dnia, zalatwienia i przetrawienia wszystkich problemow, ktore sie pojawily. Na pewno wszystko sie pomyslnie rozwiaze!!!! buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18193643] Wróciłam z maratonu na uczelni. Nie uwierzycie, 5 zaliczeń miałam! Masakra ![]() ![]() Stwierdziłam, że jedno z dwojga: albo małża poślę na obronę, albo małża poślę na porodówkę ![]() A teraz się byczę, Jestem koszmarnie zmęczona.[/QUOTE] ![]() Cytat:
ja dziś spać nie mogłam, a Bruno chyba dał radę się w końcu przekręcić... od trzech dni walczył żeby się inaczej ułożyć, ale ma mało miejsca i nie dawał rady i chyba pełnia mu pomogła bo jakoś inaczej go czuję ![]()
![]() |
#4697 | |||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18193643] Wróciłam z maratonu na uczelni. Nie uwierzycie, 5 zaliczeń miałam! Masakra ![]() ![]() Stwierdziłam, że jedno z dwojga: albo małża poślę na obronę, albo małża poślę na porodówkę ![]() [/QUOTE] W tym przypadku powiedzenie "no przecież się nie rozdwoisz" nabiera nowego znaczenia ![]() Nie myślisz o przełożeniu tego terminu obrony? Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18199302] ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
Co do tego białka - spokojnie. U mnie też pojawił się ślad w moczu w grudniu, do tego puchnięcie i też już sobie sama wystawiłam diagnozę zatrucia ciążowego... Lekarz mówił, że jest ok, ale niepokój pozostał. 3 tygodnie później zrobiłam ponowne badanie i po śladzie białka nie było już śladu ![]() ![]()
![]() |
#4698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
któraś z Was wklejała chyba liste rzeczy do szpitala?moge prosić o jeszcze raz??pakuje sie i jakoś mało tych rzeczy póki co mam w głowie ![]()
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
A ja z takim zapytaniem: kiedy pojawiła się u Was siara? Wiem, że nie ma na to reguły, ale jestem w połowie 28. tygodnia i tak się zastanawiam, czy to nie czas?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4700 |
Konto usunięte
|
Hanjah, u mnie późno. No i wcale nie musi się pojawić
![]() Oliwa z oliwek mi śmierdzi, nie dałabym rady.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki po weekendzie
![]() Martaa - tez myślałam, że żeby zacząć te masaże, ale mam jeszcze pare tygodni, tylko chyba uzyję zwykłej oliwki, tez juz kiedys o to pytłam. widziałam,że masz kłpot z ząbkami - ja miałam usuwac ósemkę w marcu ale zrezygnowałam - nie boli a za duży stres jeszcze by mi dzidze wystraszył, także na razie czekam. Co do leczenia ze znieczuleniem - nie ma problemu. A co do pakowania do szpitla, to dopiero dla siebie mam torbę i koszulę hehe, więc jeszcze duzo zakupków trzeba zrobić ![]() hanjah - ja ma siare gdzieś od 22 tygodnia, zwłaszcza po nocy i zwłaszcza z prawego cycya, chyba będzie bardziej mleczny ![]() Ona1981 - piękne zdjęcie i fajny synuś ![]() kardashi - dobrze, że z tym plamieniem sie uspokoiło ![]() ![]() My z małżem w czwartek byliśmy w hurtowni dziecięcej zorientowac się w cenach i porównac do allegro. Wózek raczej będzie Tako -1100 zł 3 funkcyjny, więc nieźle. Szkoda,że nie x lander, ale nie można mieć wszystkiego ![]()
#4702 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Wpadłam tylko na chwilunię, zaległości postaram się jutro nadrobić- jak mi się uda
![]() Dziś zaczynamy 35 tydzień ![]() ![]() ![]() U mnie siara z kolei bardzo szybko się pojawiła, nie pamiętam w którym dokładnie tygodniu ale chyba w 6 mies. Ale to nie ma zasady, niektóre kobiety wcale podobno nie mają a pokarm po porodzie normalnie jest ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- A i pochwale się kupiłam mojej niuni taką karuzelkę. http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do masażu-chyba też użyje zwykłej bambino..jakoś przyjemniej chyba będzie ![]() masz chociaż torbę bo ja właśnie myśle w jaką sie tu spakować... co do siary-aż tak dokładnie tego nie obserwuje ale od 6 miesiąca sie pojawia tzn zauważam to po plamach na koszuli..nic nie cisne na siłe..nie ma sensu..aha i tylko z lewej piersi leci
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-29 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zadomowienie
|
nie ma reguły, w pierwszej ciąży nie miałam wcześniej siary i teraz też nie mam, mimo, że za chwilę zaczynam 36 tydzień... cycki miękkie, tyle że duże, czasem po nocy albo późnym wieczorem czuję, że są takie pełne ale nic nie leci i nawet się nie zapowiada
#4705 |
Zakorzenienie
|
u mnie też susza, zobaczymy, co będzie po porodzie
![]() udało mi się załatwić wszystko tak, jak chciałam. wróciłam akurat jak mama skończyła. jeszcze raz przyjdzie w środę, bo u mnie sporo okien, a ona już nienajmłodsza. strasznie się cieszę, że mi tak pomaga. mam nadzieję, że po remoncie też nie odmówi pomocy w sprzątaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | ||||||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18166002]Szczerze mówiąc mnie by to nie zachwycało
![]() Mnie też niekoniecznie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18178773]zaczęłam dziś 32 tc. ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18178773]Byłam u fryzjera- chciałam pofarbować, ciut podciąć i być może grzywkę zrobić... ![]() ![]() ![]() Dawaj fotki!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18193643]Wróciłam z maratonu na uczelni. Nie uwierzycie, 5 zaliczeń miałam! Masakra ![]() ![]() O Matko! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-03-29 o 12:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Fajna cena. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pomocy....
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=417946 |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziekuję wszystkim za kciuki w sprawie pracy męża ![]() kropka, wypowiedzenie przysłali w czasie gdy K jest na urlopie ( od 24.03 ), a "zwolnili" go 22.03. Pismo wysłane 24.marca. Remont nadal trwa, walczymy z sufitem. Mąż zdrapał, pomalował a dzisiaj wyszły jakieś pęknięcia w paru miejscach ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło wszystkie Mamusie ![]()
#4710 |
Zakorzenienie
|
znów się namachałam mopem i umieram. nie wiem czy zrobię wszystko, co na dziś zaplanowałam... na chwilę obecną zaległam na kanapie i o ile nie nabiorę sił, to do 17 się stąd nie ruszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.