wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 15:12   #1831
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Bo nie zdażyłam zjeść śiadania,a zanim przyjechał obiad zjadłam flam tryskawkowy i popiłam szampanem. No i jestem pijana.
I dziwisz sie ze masz rozmiar 34

Niezły początek dnia.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:15   #1832
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
I dziwisz sie ze masz rozmiar 34

Niezły początek dnia.

Prawda?

CHyba pierwszy raz w zyciu wyjdę z pracy wstawiona. Dobrze, ze mam sie spotkać z mężem na mieście, odholuje mnie do domu.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:12   #1833
DianaM
Zadomowienie

Cześć,
przepraszam, że tylko na chwilkę i od razu z prośbą, ale trochę nie mam czasu.
Biegam, robię sto rzeczy naraz i się nie wyrabiam. Wróciłam do pracy, a beze mnie był taki rozpierdzielnik, że próbuję ze wszystkim dojść jakoś do ładu. Każdy z pracowników robł co chciał i teraz wolę nie mwić co tu się dzieje Poza tym szefowa poszła mi bardzo na rękę, aby póki Okuś jest malutki, żeby było w pracy bardzo prorodzinnie i Tż jest z nim ciągle ze mną. Póki nie ma dużo ludzi siedzi ze mną "za ladą", więc czasu mam jeszcze mniej
Pozwalam sobie na bezczelnego dodać Jego ostatnie zdjęcie, a Was Kochane bardzo proszę o oddanie głosu na hotel.
Wystarczy wejść na linka i wcisnąć przycisk GŁOSUJ!. Nie trzeba się logować itp. Hotel "Na Skarpie" Mikołajki.
Link: http://www.polturismo.pl/glosuj-na-obiekt-miesiaca
Z góry bardzo Wam dziękuję, a jak będę miała wolną chwilkę (zawsze mam ją w nocy i Was podczytuję, ale Was już nie ma chlip!) to się odezwę

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2010-03-29 o 16:17
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:40   #1834
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Cześć,
Biegam, robię sto rzeczy naraz i się nie wyrabiam. Wróciłam do pracy, a beze mnie był taki rozpierdzielnik, że próbuję ze wszystkim dojść jakoś do ładu. Każdy z pracowników robł co chciał i teraz wolę nie mwić co tu się dzieje Poza tym szefowa poszła mi bardzo na rękę, aby póki Okuś jest malutki, żeby było w pracy bardzo prorodzinnie i Tż jest z nim ciągle ze mną. Póki nie ma dużo ludzi siedzi ze mną "za ladą", więc czasu mam jeszcze mniej
Pozwalam sobie na bezczelnego dodać Jego ostatnie zdjęcie, a Was Kochane bardzo proszę o oddanie głosu na hotel.
Wystarczy wejść na linka i wcisnąć przycisk GŁOSUJ!. Nie trzeba się logować itp. Hotel "Na Skarpie" Mikołajki.
Z góry bardzo Wam dziękuję, a jak będę miała wolną chwilkę (zawsze mam ją w nocy i Was podczytuję, ale Was już nie ma chlip!) to się odezwę

O ja! jaki już duży! a jaki piękny!
A jakie ma chochliki w oczach

Szkoda że tak zabiegana jesteś że nie masz czasu zaglądać do nas w dzień
Chociaż wieczorem skrobnij czasem ze 2 zdania

Można zagłosować tylko raz z jednego IP??
Czy np można oddać jeden głos codziennie??

EDIT.

Wlazłam na stronę hotelu zerknęłam na cennik z myślą " a może kiedyś tam pojadę"
I mnie zatkało!! Wypoczynek w Polsce TYLKO dla bogaczy

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-03-29 o 16:47
Stary 2010-03-29, 17:16   #1835
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Ja ma doła kulinarnego.
Nie chce mi sie gotować, nie mam weny, a jak już coś ugotuje to mi nie smakuje.

Nawet moja ukochana soczewicowa wyszła mi do bani.

Do tego rozmijamy sie z mężem smakami ostatnio. I to na co ja mam ochotę, on totalnie nie am smaku.
Wściekłam sie bo zawsze lubił żarcie po chińsku, a już makaron sojowy tudzież ryżowy po chińsku pożerał hurtem, a w czwartek nagle stwierdził że mu nie smakuje, zje, ale generalnie wolałby coś innego.
W związku z tym dostał bana na domowe wypieszczone obiadki.
Nie gotuję

Na święta tez nic nie robię - sama bedę więc po co

Dlatego też...niestety Miśku nie pomogę.

Za to Ty mi pomogłas bo sie wypisałam.
Haniu ja też mam podobny problem z mężem. Z niego straszna konserwa kulinarna i ma ulubione 3/4 dania które mógłby jeść na okrągło a ja znowu uwielbiam nowinki kulinarne i chętnie robię coś nowego. Właśnie w sobotę się postarałam i zrobiłam kotleciki z piersi z serem i pieczarkami a ten ledwo co to tknął No laziłam wściekła całą niedzielę jeszcze, bo ja kucharka to jestem od święta więc lubię jak się mnie docenia jeśli już się wezmę za gotowanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Niestety Madlen nie spotkałam się. Ja uciekam od klinicznej w stronę społecznej Teraz znalazłam tylko coś takiego:

http://www.psychiatriapsychoterapia....es_show&id=743

DZIEWCZYNY MĄŻ JEST MGR!
Twin gratulacje dla męża.

Co do świąt wielkanocnych to my się w pierwszy dzień świąt wpraszamy do rodziców na wyżerkę a w drugi coś się wymyśli więc też chętnie bym podłapała coś szybkiego i smacznego do zrobienia
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:51   #1836
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Haniu ja też mam podobny problem z mężem. Z niego straszna konserwa kulinarna i ma ulubione 3/4 dania które mógłby jeść na okrągło a ja znowu uwielbiam nowinki kulinarne i chętnie robię coś nowego. Właśnie w sobotę się postarałam i zrobiłam kotleciki z piersi z serem i pieczarkami a ten ledwo co to tknął No laziłam wściekła całą niedzielę jeszcze, bo ja kucharka to jestem od święta więc lubię jak się mnie docenia jeśli już się wezmę za gotowanie
Mój właśnie uwielbia nowinki kulinarne..ale jak sobie umyśli że danego dnia nie ma na coś tam ochoty to nie zje i koniec kropka..choćby to był jego ulubiony przysmak.
Dlatego tez każdy posiłek muszę z nim konsultować bo ja mogę nastać sie w kuchni kilka godzin a on później tego nie tknie bo akurat tego dnia mial ochotę na rybę a nie na wolowinę po chińsku
Generalnie to lubi wszystko prócz kurczaka

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-03-29 o 17:56
Stary 2010-03-29, 18:09   #1837
ButterBear
Zakorzenienie

Przestańcie mówić o jedzeniu, bo ja jestem w pracy do 21 i nie mam obiadu w domu

Mój TŻ poszedł dziś dzielnie do laryngologa...ze względu na chrapanie. Ciekawe co się okaże...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:38   #1838
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Przestańcie mówić o jedzeniu, bo ja jestem w pracy do 21 i nie mam obiadu w domu

Mój TŻ poszedł dziś dzielnie do laryngologa...ze względu na chrapanie. Ciekawe co się okaże...

O matko chrapanie Mój mąż też chrapie ale wlaściwie tylko jeśli coś wypije albo jak jest mocno zmęczony po pracy tylko ja taka delikatna że mi to naprawdę okropnie przeszkadza. Cały czas w nocy sie budzę i go szturcham a potem cały dzień chodzę jak zombie.
Butter jak sobie z tym radzisz? Masz jakieś zatyczki do uszu?
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:53   #1839
asiuk
Zakorzenienie

Jutro idę na seminarium o projektowaniu przyjaznych budynków biurowych

I kończąc dyskusję na temat perfum kupowanych w różnych cenach/różnych miejscach, skontaktowałam się z koleżanką z wspominanej już dzisiaj przeze mnie perfumerii - będę mogła kupić mój zapach ze znacznie większym rabatem, niż wskazuje kupon

Diano, zagłosowałam

Odnośnie gotowania, to u mnie robi to TŻ. Zjem praktycznie wszystko, co upichci On też zje moje dania, ale jest szczery do bólu, potrafi skrytykować Z tym że przeważnie ma rację

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:55   #1840
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
O matko chrapanie Mój mąż też chrapie ale wlaściwie tylko jeśli coś wypije albo jak jest mocno zmęczony po pracy tylko ja taka delikatna że mi to naprawdę okropnie przeszkadza. Cały czas w nocy sie budzę i go szturcham a potem cały dzień chodzę jak zombie.
Butter jak sobie z tym radzisz? Masz jakieś zatyczki do uszu?
Nie, nie mam...
Ja tego nie znoszę po prostu!! Budzę się, nie śpię po nocach...chrapanie to jeden z bardziej drażniących mnie dźwięków...cały czas szturcham TŻ, tyrpię, kopię, krzyczę...jak mam lepsze dni (a właściwie noce), to głaszczę, kiziam...
Ale właściwie nic nie działa...a mnie to tak cholernie męczy, że masakra
Dlatego powiedziałam TŻ, że musi coś z tym zrobić, bo jak nie pójdzie do lekarza i nie zacznie leczyć chrapania, to nie biorę z nim ślubu!!

Hania

Stary 2010-03-29, 20:51   #1841
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Cześć

Haniu widziałaś jaka porażaka z tymi platformami , obrzydliwe się okazały, już mi przeszło zamawianie w ciemno, przynajmniej na jakiś czas
No właśnie ja też się wyleczyłam moje sandałki nie przyszły, a ażurowe nie wiadomo czy będą rozglądam się ewentualnie za takimi jakich nie wiedziałam u nas w sklepach

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

Gosiu właśnie ja przymierzałam wiele sukien, ale w żadnej nie było takiego olśnienia: "ta i żadna inna"... Wiele z nich mi się poprostu bardzo podobało... W tym tygodniu idę jeszcze raz je zobaczyć, aby w końcu przestać o tym myśleć... W sumie zostały 4 miesiące..
To może poszukaj jeszcze albo wybierz najładniejszą z tych, które przymierzałaś

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY MĄŻ JEST MGR!
Gratulacje

Cytat:
Cześć,
Śliczny chłopczyk zagłosowałam

A i jeszcze miałam pisać L_V niezła imprezka
Butter super utwór już widzę jak suniecie przy nim na parkiecie

No i podpisaliśmy umowę z grajkami na wesele
Stary 2010-03-29, 21:24   #1842
DianaM
Zadomowienie

Haniu i pozostałe dziewczyny! Strasznie moooocno dziękuję Wam za głosy!!!
Nie mam pojęcia czy można głosować więcej niż jeden raz.
Ale i tak dzięki Wam jesteśmy na prowadzeniu, więc te z Was, które jeszcze nie zagłosowały bardzo proszę o ten głosik
Nie ukrywam, że wróciłam po dość długiej przerwie i staram się "zabłysnąć"
A co do cen Haniu, to dla kogo jak dla kogo, ale dla Was dziewczyny... 30% rabatu. Poza sezonem to myślę, że i więcej dam radę. To ja ustalam ceny na recepcji i czasami mogę sobie pozwolić na drobne szaleństwo - bez przesady, ale jednak

A Okuś rośnie, jest moim oczkiem w głowie. Samodzielnie jeszcze nie siedzi, ale jak się o coś podeprze to i owszem. Ciągle się do wszystkich uśmiecha, a do dziewczyn to już szczególnie Jak widzi jakąś babę to w głos się szczerzy... adorator jeden

Edit. Ostatnio byłam na spotkaniu hotelarzy w naszym mieście i okazało się, że jesteśmy najtańsi. Nie wiem czy to ten kryzys, ale wakacje w Polsce naprawdę robią się coraz droższe

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2010-03-29 o 21:27
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:20   #1843
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Diano zagłosowałam
fajny ten Twój synek. Świetnie, że masz możliwość mieć go przy sobie w pracy. Rozumiem, że to TŻ się nim zajmuje ?
Pytałam kiedyś czy wykorzystałaś też te 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego?
Ja na razie jeszcze jestem na urlopie wypoczynkowym.

I skoro już o dzieciach to się Wam pochwalę, że mój synek wczoraj nauczył się raczkować. Jaką mu to niesamowitą radość sprawia, uroczy jest

EDIT:
ad. konkursów chyba się Wam nie chwaliłam, ale wygraliśmy konkurs fotkowy, a w nagrodę wielkie pudło ciuszków

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2010-03-29 o 22:24
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:41   #1844
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Diano, zagłosowałam na hotel
Synek uroczy, mały zawadiaka

Zuza, gratuluję wygranej, takie ciuszki to fajna sprawa, na pewno zawsze się przydadzą

A mi mój pozytywny wiosenny humor diabli wzieli
Po pierwsze nie chcą nam przepuścić naszego dziadowskiego auta na przeglądzie, jest starym beznadziejnym rzęchem...a do jasnej cholery, nie mamy kasy na naprawę, a tym bardziej kupienie nowego auta..

A co gorsza, wczoraj u laryngologa okazało się, że mój TŻ prawdopodobnie będzie musiał mieć operację...bo nie dość, że ma powiększone ostro migdałki, to jeszcze ma jakieśtam flakowate podniebienie, przez co może sie w nocy dusić...i dlatego chrapie... i trzeba te migdałki usunąć, a to podniebienie naciągnąć czy cośtam Boję się o niego...
No i w związku z tym mam doła...i w związku z tym musiałam Wam pomarudzić przepraszam...

Hania

Stary 2010-03-30, 08:50   #1845
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Cześć,
a mi się nie udało głosować - wyświetla mi się, że moje IP jest zablokowane, bo niby już ktoś oddał głos z tego komputera, a to raczej niemożliwe

Jakoś nie mogę się przestawić z tym czasem, wieczorem nie jestem śpiąca i rano są potem tego efekty - takie że jestem nadal nieprzytomna
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:24   #1846
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ale i tak dzięki Wam jesteśmy na prowadzeniu, więc te z Was, które jeszcze nie zagłosowały bardzo proszę o ten głosik
A co do cen Haniu, to dla kogo jak dla kogo, ale dla Was dziewczyny... 30% rabatu. Poza sezonem to myślę, że i więcej dam radę. To ja ustalam ceny na recepcji i czasami mogę sobie pozwolić na drobne szaleństwo - bez przesady, ale jednak

A Okuś rośnie, jest moim oczkiem w głowie. Samodzielnie jeszcze nie siedzi, ale jak się o coś podeprze to i owszem. Ciągle się do wszystkich uśmiecha, a do dziewczyn to już szczególnie Jak widzi jakąś babę to w głos się szczerzy... adorator jeden

Edit. Ostatnio byłam na spotkaniu hotelarzy w naszym mieście i okazało się, że jesteśmy najtańsi. Nie wiem czy to ten kryzys, ale wakacje w Polsce naprawdę robią się coraz droższe
Zapamiętam

W życiu na Mazurach nie byłam i chętnie bym to zmieniła...tylko najbliższy możliwy termin to wiosna- przyszłego roku
Na ten rok już mamy zaplanowane wszystkie wyjazdy.
Ceny są masakryczne....za domek nad morzem płacimy tyle co w alpejskich kurortach.

Że synek podrywacz od razu zobaczyłam- w jego oczkach

Cytat:

A mi mój pozytywny wiosenny humor diabli wzieli
Po pierwsze nie chcą nam przepuścić naszego dziadowskiego auta na przeglądzie, jest starym beznadziejnym rzęchem...a do jasnej cholery, nie mamy kasy na naprawę, a tym bardziej kupienie nowego auta..

A co gorsza, wczoraj u laryngologa okazało się, że mój TŻ prawdopodobnie będzie musiał mieć operację...bo nie dość, że ma powiększone ostro migdałki, to jeszcze ma jakieśtam flakowate podniebienie, przez co może sie w nocy dusić...i dlatego chrapie... i trzeba te migdałki usunąć, a to podniebienie naciągnąć czy cośtam Boję się o niego...
No i w związku z tym mam doła...i w związku z tym musiałam Wam pomarudzić przepraszam...
Cześć.

Butter nie martw się..usuniecie migdałków to drobny zabieg, nie ciężka operacja. Mój mąż miał usuwane jako dziecko...to sie robi tylko na znieczuleniu miejscowym.

Z podniebieniem tez pewnie większego problemu nie będzie- a Ty się Babo martwisz jakby na ciężką chorobę zachorował

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

I skoro już o dzieciach to się Wam pochwalę, że mój synek wczoraj nauczył się raczkować. Jaką mu to niesamowitą radość sprawia, uroczy jest

EDIT:
ad. konkursów chyba się Wam nie chwaliłam, ale wygraliśmy konkurs fotkowy, a w nagrodę wielkie pudło ciuszków
Cudnie.
To daj jakieś zdjęcie konkursowe.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę się przestawić z tym czasem, wieczorem nie jestem śpiąca i rano są potem tego efekty - takie że jestem nadal nieprzytomna
Mam to samo..wczoraj do 2 bez sensu pstrykałam po kanałach
Stary 2010-03-30, 09:34   #1847
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

kolejny słoneczny dzionek

Cytat:
Cudnie.
To daj jakieś zdjęcie konkursowe.
na konkursowym mało widać synka bo głównie chodziło o produkty firmy
Ale mogę wkleić jakieś inne

Stary 2010-03-30, 09:36   #1848
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

kolejny słoneczny dzionek
na konkursowym mało widać synka bo głównie chodziło o produkty firmy
Ale mogę wkleić jakieś inne
Słoneczny dzionek dla Ciebie podwójnie fajny bo możesz z synkiem na długie spacerki chodzić
Dawaj inne
Stary 2010-03-30, 09:40   #1849
DianaM
Zadomowienie

Dziewczynki, raz jeszcze bardzo dziekuje za głosy!!! Dla mnie jest to bardzo ważne, a wiedziałam, że mogę na Was liczyć. Jeśli ktoś jeszcze nie głosował to ja w dalszym ciągu bardzo proszę ...

Ach, czesc
Udaje mi się rano do Was zajrzeć. Dziś jeszcze w pracy, potem dwa dni wolnego i znów dwa dni pracy. Troche musiałam sie pozamieniać, żeby święta mieć wolne.

Zuza, musiałam przegapić to pytanie wcześniej. Tak, wykorzystałam te dodatkowe dwa tygodnie. Nawet nie wiedziałam, że można, ale mama mi je w przepisach wynalazła. Zawsze to dodatkowy czas z małym. No i połowa wypłaty.
Gratuluję raczkowaia! Mój od jakiegoś czasu przesuwa się na plecach, a jak go położę na brzuchu to się podnosi i patrzy. W głowie mu chyba nie raczkowanie.
A tu w pracy tak, jest ze mną Tż. Siedzi z małym, choć wykorzystuje każdą chwilkę, żeby gdzieś pójść, a mi zostawić małego
No i gratulacje tego zestawu ciuszków! Co to był za konkurs? Jakie ciuszki? Wszystkiego jestem ciekawa

Butter, nie przejmuj się. My też mamy samochód do wymiany, ale aktualnie brak kasy na takie ekstrawagancje jak nowe (czyt. nowsze) auto. Głowa do góry

Miskowa, dziękuję za chęci

Rany, dziewczyny, sprzątałyście coś na święta? My robimy korytarz, jest taka rozpierdziawa, wszędzie syf, tynk i farba. Nie chce sprzątać, bo się nosi i brudzi

Cytat:
cześć

a mi się nie udało głosować - wyświetla mi się, że moje IP jest zablokowane, bo niby już ktoś oddał głos z tego komputera, a to raczej niemożliwe

Stary 2010-03-30, 09:45   #1850
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Butter nie martw się..usuniecie migdałków to drobny zabieg, nie ciężka operacja. Mój mąż miał usuwane jako dziecko...to sie robi tylko na znieczuleniu miejscowym.

Z podniebieniem tez pewnie większego problemu nie będzie- a Ty się Babo martwisz jakby na ciężką chorobę zachorował
masz rację - u dzieci to się robi w znieczuleniu miejscowym, u dorosłych to już jednak zabieg, nie mówię, że jakaś tragedia nie do przejścia, ale jednak dlatego właśnie powinno się migdały dzieciom usuwać a nie dorosłym, że teraz to trochę więcej komplikacji. Ja się w każdym razie nie zdecydowałam w końcu.

Cytat:

Rany, dziewczyny, sprzątałyście coś na święta? My robimy korytarz, jest taka rozpierdziawa, wszędzie syf, tynk i farba. Nie chce sprzątać, bo się nosi i brudzi
ja na święta i tak wyjeżdżam, ale odczuwam potrzebę gruntowniejszych porządków na wiosnę. Wczoraj wyszorowałam porządnie łazienkę, dziś postaram się zrobić kuchnię i tak sukcesywnie. Tylko że ja małego dziecka nie mam i małe mieszkanie, więc to zupełnie co innego
Stary 2010-03-30, 09:46   #1851
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,
Diano synek jest cudny !!!
Na hotel zagłosowałam, może się nawet kiedyś wybiorę i skorzystam ze zniżki
Cytat:

MOżliwe że okaże, się że ma nadwagę ,a to jedna z przyczyn chrapania i często się okazuję, że ma krzywą przegrodę nosową i wtedy tylko operacja
Cytat:

Ja kombinowałam, żeby na święta wyjechać z mężem i małym gdzieś, myśleliśmy o Kazimierzu Dolnym, ale ja na Mazury też bym chętnie pojechała, pracujecie w Święta, tak z ciekawości pytam ? Jest tam co robić ?

cześć

ja dzisiaj z Flavią jestem , wylaszczyłam się wiosennie już
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:53   #1852
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
ja na święta i tak wyjeżdżam, ale odczuwam potrzebę gruntowniejszych porządków na wiosnę. Wczoraj wyszorowałam porządnie łazienkę, dziś postaram się zrobić kuchnię i tak sukcesywnie. Tylko że ja małego dziecka nie mam i małe mieszkanie, więc to zupełnie co innego
Mogę sprzątać tylko wtedy, gdy mały śpi, a on strzela czasem tylko takie 10-minutówki. Nie umiem sprzątnąć trochę, potem do tego wrócić. Więc zostaje mi noc na sprzątanie. Tż się wtedy drze, że się do niego nie przytulam (a chrapie jak smok ostatnio, już trzecia noc, gdy nie zmrużyłam oka).
Też czuję, że dom potrzebuje takie odświeżenia, przewietrzenia gruntownego po zimie.
Stary 2010-03-30, 09:58   #1853
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, raz jeszcze bardzo dziekuje za głosy!!! Dla mnie jest to bardzo ważne, a wiedziałam, że mogę na Was liczyć. Jeśli ktoś jeszcze nie głosował to ja w dalszym ciągu bardzo proszę ...

Ach, czesc
Udaje mi się rano do Was zajrzeć. Dziś jeszcze w pracy, potem dwa dni wolnego i znów dwa dni pracy. Troche musiałam sie pozamieniać, żeby święta mieć wolne.

Zuza, musiałam przegapić to pytanie wcześniej. Tak, wykorzystałam te dodatkowe dwa tygodnie. Nawet nie wiedziałam, że można, ale mama mi je w przepisach wynalazła. Zawsze to dodatkowy czas z małym. No i połowa wypłaty.
Gratuluję raczkowaia! Mój od jakiegoś czasu przesuwa się na plecach, a jak go położę na brzuchu to się podnosi i patrzy. W głowie mu chyba nie raczkowanie.
A tu w pracy tak, jest ze mną Tż. Siedzi z małym, choć wykorzystuje każdą chwilkę, żeby gdzieś pójść, a mi zostawić małego
No i gratulacje tego zestawu ciuszków! Co to był za konkurs? Jakie ciuszki? Wszystkiego jestem ciekawa

Butter, nie przejmuj się. My też mamy samochód do wymiany, ale aktualnie brak kasy na takie ekstrawagancje jak nowe (czyt. nowsze) auto. Głowa do góry

Miskowa, dziękuję za chęci

Jasne że na nas zawsze można liczyć

Czyli jak jesteś w pracy to masz rodzinkę przy sobie- nieźle
A mąż nie pracuje?? (tez jestem wszystkiego ciekawa)

Ja o dziwo posprzątałam..znaczy okna wymyłam - a to duży sukces

Jak masz remont w domu to sprzątanie staje się syzyfowa pracą.
Daj sobie spokój. Omieć co z grubsza posprzątasz jak pozbędziesz sie walającego tynku

Cytat:
masz rację - u dzieci to się robi w znieczuleniu miejscowym, u dorosłych to już jednak zabieg, nie mówię, że jakaś tragedia nie do przejścia, ale jednak dlatego właśnie powinno się migdały dzieciom usuwać a nie dorosłym, że teraz to trochę więcej komplikacji. Ja się w każdym razie nie zdecydowałam w końcu.
Oj tam...ale nadal nie jest to ciężka przewlekła choroba.

Butter dobrze że TŻ Cie posłuchał i w ogóle do tego lekarza poszedł.

Mojego to ja bym wołami nie zaciągnęła.

A też tragicznie chrapie.
Po piwie to już w ogóle masakra jest

------------
Wczoraj uskuteczniłam bunt. Zrobiłam paskudne kotlety mielone z dodatkiem syfu z proszku knorra
Tym sposobem mam 0,5 kg kotletów do wywalenia
Ale mąż powiedział że może jeść nawet kurczaka byle nie ten syf z proszku
Stary 2010-03-30, 10:02   #1854
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
------------
Wczoraj uskuteczniłam bunt. Zrobiłam paskudne kotlety mielone z dodatkiem syfu z proszku knorra
Tym sposobem mam 0,5 kg kotletów do wywalenia
Ale mąż powiedział że może jeść nawet kurczaka byle nie ten syf z proszku
rozpieściłaś tego swojego tż.
Ja tam się otwarcie przyznaję, że korzystam z gotowców też. Nie zawsze mam czas, chęci albo wenę na pichcenie, kombinowanie... Mój tż wszystkożerny, więc je z proszku, ja tam też jak dodam proszek i doprawię po swojemu, to nie narzekam. Staram się unikać, bo wiadomo, że chemia jest zbędna, no i przecież i tak wszechobecna, ale jednak nieraz się poddaję.

Tym sposobem używam sosów w proszku, zup w proszku i gotowych mieszanek przyprawowych. Czekam na lincz
Stary 2010-03-30, 10:02   #1855
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam o ten dodatkowy macierzyński, bo właśnie to nowość od tego roku i nie każdy wie, że jest taka możliwość

konkurs polegał na tym że na zdjęciu miało być dziecko z charakterystycznym produktem firmy no i się nam udało wygrać hihi
a ciuszki różne - koszulki, koszule, spodnie, piżamka, nawet był dresik, kurtka, a co najfajniejsze to niektóre będą dobre na 3 latka!

wklejam moje cudo

Stary 2010-03-30, 10:06   #1856
DianaM
Zadomowienie

Dori, jeśli chodzi o święta na Mazurach, a może konkretnie u nas...
Pracujemy w święta, przygotowaliśmy specjalne pakiety 4-dniowe. W cenie nocleg, całodzienne wyżywienie, rejs statkiem, malowanie jaj (dla dzieci), dla nich zresztą projekcje bajek, gry i zabawek, przejażdzka bryczkami po okolicy. To wszystko za sporo niższą cenę niż normalnie. W tym oczywiście super świąteczne śniadanie w niedzielę (szefowa ma na tym punkcie bzika). I co? Kilka telefonów.
Mazury chyba nie są popularne na święta.
A w okolicy trochę jest rzeczy do zobaczenia. Dla dzieci wiadomo - aquapark w Gołębiu
Stary 2010-03-30, 10:10   #1857
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dori, jeśli chodzi o święta na Mazurach, a może konkretnie u nas...
Pracujemy w święta, przygotowaliśmy specjalne pakiety 4-dniowe. W cenie nocleg, całodzienne wyżywienie, rejs statkiem, malowanie jaj (dla dzieci), dla nich zresztą projekcje bajek, gry i zabawek, przejażdzka bryczkami po okolicy. To wszystko za sporo niższą cenę niż normalnie. W tym oczywiście super świąteczne śniadanie w niedzielę (szefowa ma na tym punkcie bzika). I co? Kilka telefonów.
Mazury chyba nie są popularne na święta.
A w okolicy trochę jest rzeczy do zobaczenia. Dla dzieci wiadomo - aquapark w Gołębiu
ja myślę, że to dlatego że u nas nadal najważniejsze jest zebranie rodziny przy stole i mało kto decyduje się uciec od tej tradycji,
ja też należę do osób które święta chcą spędzić w rodzinnym gronie, nie tylko z połówką, ew. dziećmi, tylko całą rodziną
może dlatego że nie jest to wielki spęd, jest miła atmosfera, a mama pichci najlepiej na świecie

Stary 2010-03-30, 10:12   #1858
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
pytałam o ten dodatkowy macierzyński, bo właśnie to nowość od tego roku i nie każdy wie, że jest taka możliwość

konkurs polegał na tym że na zdjęciu miało być dziecko z charakterystycznym produktem firmy no i się nam udało wygrać hihi
a ciuszki różne - koszulki, koszule, spodnie, piżamka, nawet był dresik, kurtka, a co najfajniejsze to niektóre będą dobre na 3 latka!

wklejam moje cudo
Cudne to Twoje cudo
A ciuszki super sprawa!
Dodatkowy macierzyński uważam za wspaniały pomysł. Tylko dokładnie - nikt o tym głośno nie mówi. Nie wiem czy przypadkiem nie byłam jedyną, która z niego do tej pory skorzystała w mojej miejscowości.

Haniu, Tż jest na tzw. "zasiłku rehabilitacyjnym". Co trzy miesiące mu go przedłużają, za m-c zobaczymy czy dalej tak będzie (oby). Noga dalej jest w kiepskim stanie, przyjmuje codziennie zastrzyk w brzuch (już od ponad roku), bez pończochy ortopedycznej może nawet nie wychodzic z domu. Boli, puchnie, jest fioletowa. Leczenie potrwa conajmniej jeszcze z rok
On się wkurza, bo już nie chce siedzieć w domu, za dużo w domu też zrobić nie może
Stary 2010-03-30, 10:12   #1859
L_V
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Jestm dzisiaj zbulwersowana od rana, bo jakiś gówniarz zmacał mnie po tyłku w tramwaju.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:16   #1860
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
rozpieściłaś tego swojego tż.
Ja tam się otwarcie przyznaję, że korzystam z gotowców też. Nie zawsze mam czas, chęci albo wenę na pichcenie, kombinowanie... Mój tż wszystkożerny, więc je z proszku, ja tam też jak dodam proszek i doprawię po swojemu, to nie narzekam. Staram się unikać, bo wiadomo, że chemia jest zbędna, no i przecież i tak wszechobecna, ale jednak nieraz się poddaję.

Tym sposobem używam sosów w proszku, zup w proszku i gotowych mieszanek przyprawowych. Czekam na lincz
eee...tam czemu lincz.
Jezeli tobie ułatwia to życie to czemu nie używać.

Ja nie używam bo nie odczuwam takiej potrzeby, jakoś sobie radze bez tego, bo jak dla mnie to to żadne ułatwienie nie jest.
No bo co to za ułatwienie- do mięsa dodałam proszek rozpuszczony w wodzie, wyrobiłam i usmażyłam na oleju..zajęło mi to tyle samo czasu (a nawet więcej bo sie babrałam ze smażeniem) co kotlety mojego autorstwa. Ja mięcho po pierwsze piekę w pieraniku (nie śmierdzi olejem) dodaję pokrojona wczesniej i czekająca do użycia nać pietruchy, zioła , paprykę w proszku , czonek przeciśniety, bułka namoczona w mleku, jajko wkładam kotlety do piekarnika i za 20 min są gotowe.

Ja stety- niestety mam tak że jak już raz na ruski rok coś z gotowca zjem to mam zgagę i piję non stop wodę od tej chemii

Kiedyś jeszcze używałam kostki rosołowe..ale okazało sie że bez nich zupy smakują tak samo wiec po co mam to dodawać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości