|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
martucha84, super, że wszystko ok. Zdjęcia fajowe
I gratuluje penisa w brzuszku ![]() Ewcia811211, wydaje mi się, że w przepisach o ochronie kobiety w ciąży jest też zapis co do pracy przy komputerze. I chyba właśnie nie wolno więcej niż te 4h dziennie. Ja tam nie zwracam uwagi na to, co sobie pomyślą w pracy i jeżdżę na 7:00, zamiast na 6:00. Na nocki też nie chodzę (pracuję na umowę zlecenie i mam być rano w określone dni i mam czas do 12:00 na wykonanie pracy. Inni przychodzą na 6:00, lub na noc, a ja mam to gdzieś ). Przepisy są dlatego, że udowodniono, że to szkodzi dziecku i ryzykować nie zamierzam, czy narażać maleństwo na "stres". A gdzieś nawet czytałam, że praca w godzinach nocnych (22:00-7:00) jest bardziej szkodliwa niż dźwiganie ciężarów. Zaburza dobowy rytm organizmu.Co do szkodliwości komputera, to nie wiem. Sama w domu więcej niż 4h spędzam przed laptopikiem
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczyny, chwilę mnie nie było i nie dopilnowałam
Dobrze, że Gabisun przytomnie założyła nowy wątek Czy ktoś poprosił moderatora o oficjalne zamknięcie wątku czy mam to zrobić? Szokoladko, gratuluję pierwszej córeczki na wątku Matrucha, gratuluję potwierdzenia płci! Piękne imię wybraliście Mszu, śliczne zdjęcia Miałam dwa dość nieciekawe dni, kilka rzeczy mnie trochę przygnębiło i chodziłam zapłakana i zapuchnięta. Nie wiem, czy jest lepiej, ale ile można płakać? Jakoś taki smutek się we mnie odezwał, kilka wydarzeń i rozmów go uruchomiło i muszę sobie z nim poradzić. Ale to już inna historia...
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-03-29 o 22:22 |
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściskam
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi możesz ją nadal prowadzić, ja nawet nie miałam w planach wątku nowego zakładać, ale tyle postów już poszło, więc jakoś się zmobilizowałam
daj znać żeby zamkneli wątek, widzisz ja nawet nie wiedziałam, że trzeba coś takiego uczynić ![]() miałam tylko założyć nowy wątek ale potem stwierdziłam że przecież lista powinna byc na pierwszej stronie A dlaczego się tak smutałaś |
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() dziekuje podwojnie imie od zawsze nam sie podobalo..
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Gabisun, chętnie poprowadzę dalej listę, bo to lubię Muszę poczytać dokładniej, co tam u was, ale chyba jutro to zrobię, bo teraz już spać lecę. Dobranoc |
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i zapomnialam ze nasze szczescie ma 17,88 cm
i wazy az 35 dkg ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- uwaga nasz filmik !!!! (aha i dzidzius siedzi po turecku: ma nozki zalozone) mam nAdzieje ze bedziecie cos widziec trwa troche ponad minute.. bo niechcialam tego 5 minutowego wrzucac... ale wszystko widac zaczyna sie od nozek ![]() http://wyslijplik.pl/download.php?sid=opIqniHH wystarczy kliknac w ramce na plik VTS_02 costam.. i sie pobierze... to zwykly plik dvd cHodzi na kazdym odtwarzaczu dvd (w stylu power dvd itd- szwagier sprawdzil u niego hula)
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny w new wątku
![]() martucha śliczny Patryczek Piękny hehe imię mojego pierwszego chłopakaSzokoladko gratuluję Dziewuszki Baaaaardzo ![]() Z nowości, to mamy połówkowe ok. 14 kwietnia. Jutro muszę potwierdzić. Ktoś pytał o coś na ból gardła, polecam homeopatyczne tabletki Homeovox- ok.11zł. Niby Tantum Verde można, ale w przeciwskazaniach jest ciąża. Więc ja zrezygnowałam. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Kasia ja to samo, pół weekendu przeryczałam, do tego (albo od tego) doszła migrena i wszystko było do d... Dzisiaj trochę lepiej, ale dolina jeszcze została ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- mszu moja droga śliczne focie, piękna KobietkaRozkoszna fota jak zbierasz (pieniążki?), super uśmiech
|
|
|
|
#69 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja polecam Propolki do ssania Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomidora głowa do góry Wszytko będzie dobrze Jak Ci się uda zajrzyj na Staraczki Konczita nas opuszcza i nie z powodu ciąży
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
ale jestem głodna... aż mi w brzuszku głośno burczy hehe, zaraz bede musiala iść na śniadanko ![]() Martuszka- Gratulacje - masz cudownego synka BRAWO;-)Pomidorko i Niczko- głowa do góry, nie smutac mi się Wiosna idzie, ciepełko bedzie wiec humorki Wam się poprawią zwlaszcza od kontaktu z NAmiJoanna 16 -WITAMY - wejdz na ta stonke, wpisz date ostatniej miesiaczki i bedziesz znala termin porodu ![]() http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000 Pisałyście, ze macie ochote na omlety z bitą smietana, ja natomiast znalazalm super przepis na necie na gofry mniam pychota...Kurcze i nie mam w ogole ochoty na mieso- juz nie pamietam kiedy jadlam na obiad to wole zupe niz drugie danie, a jak WY macie?
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik - co do mięsa to ja nie jem, ostatnio zrobiłam obiad i oddałam mięcho mężowi bo w ogóle mi nie wchodziło. Za to zupy jem i te mięso z kosteczki też, ale tylko te własnie. Nawet za wędliną nie przepadam, tylko konserwa-gulasz angielski
![]() a gofra bym wciągnęła z bitą śmietaną oczywiście ale niestety koło mnie nigdzie takiej budki nie ma ![]() Martucha - jeszcze raz gratuluje
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś mnie dziś brzucho kłuje na dole Tzn chyba macica. Oj byle by do USG za tydzień i powinnam już być spokojna |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo nam sie podoba imie Patryk od zawsze.. a ze mamy do tego przyjaciela patryka to jak najbardziej![]() dziekuje podwojnie ![]() dziekuje ![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() ale jestem szczesliwa ![]() ![]() D:aaaa no i zapomnialam sie pochwalic.. wkoncu jestem na plusie! nie dosc ze dobilam do wagi z przed ciazy to! jestem 1 kg na plusie aaaaa pan doktor powiedzial (bo robil wywiad ile wazyla mama jak wygladala jak wyglada po ciazach...) ze powinnam byc modelka.. hahahahahaha myslalam ze sie poplacze ze figurke mam i zachowam do konca;D hahahhaahahaha no i moj tata odrazu powiedzial ze kupuje wnukowi (cieszyl sie jak szalony wkoncu do teraz byly same baby) kupi mu wedke i bedzie z nim jezdzil na ryby... za to tesciu w filmiku dluzszym widzial jak maluch ma zacisniete raczki w piesci i juz mowi ze prawdziwy chlop i ze wrozy mu kariere bokserska... o to to to nie
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-30 o 08:40 |
|
|
|
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakby nie to, że syropek kosztował 3,50 to bym go poszła oddać, ale mi się już nie chciało po zimnie łazić.Cytat:
![]() Ja już się nie mogę doczekać aż poznam płeć maluszka (być może już za tydzień) i aż poczuję pierwsze ruchy - też być może już za tydzień. Ech... niech ten tydzień już minie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
szokoladka, gratuluje corci.
martucha a tobie synka
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Marta!!!!!
![]() Gabisun, Pomidora, Nika, Mpik... dzieki dziewczyny za miłe słowa
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja wczoraj napisałam ten przepis na omlety i wysłałam no i mi net padł i widzę, że nie doszło. Już piszę, tylko zaznaczam, że często robię je na oko i później jeszcze dolewam różnych rzeczy aby było więcej
5 jajek, 8 łyżek mąki ubijając białka dodać szczyptę soli, 2 łyżki cukru, później dodać żółtka, mąkę i szczyptę proszku do piecz. i zmiksować. Ja daję szklankę wody mineralnej lub mleka. Nie musicie dawać tyle jajek bo robiłam już z mniejszą ilością. Dzisiaj będę je robić po południu, więc dam jeszcze znać jak mi wyszły. Ja podaję je z bitą śmietaną i owocami, dziś to będą maliny z zamrażarki oczywiście A ten przepis na gofry na pewno spróbuję!!! już nie mogę się doczekać SERDECZNIE GRATULUJĘ mamusiom, które już znają płeć!!! SUPER Dziewczyny znalazłam takie omlety jak ja robię na naszym wizażu, przesyłam link http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=562 Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-03-30 o 09:10 |
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Czasem tak po prostu jest, że za dużo rzeczy się zdarzy i człowieka to przygniata, ale dam radę Martucha, młody superaśny Fajny filmik ![]() Monika, no widzisz, my to tak podobnie mamy widocznie w tych samych momentach Ej, jakoś to trzeba przejść i tyle Mpik, ja nigdy nie przepadałam za zupami, a odkąd jestem w ciąży to bym tylko zupy wcinała ![]() Joanna16, witaj na wątku i gratulacje Limetko, co tam u ciebie? Dash, przepis brzmi super, na pewno wypróbuję ![]() Ja dziś trochę polatam, ale pogoda ładna to mnie to jakoś nie martwi Mąż ma dziś rozmowę z kierowniczką, coś chyba nie tak w pracy jest i się martwię, bo mamy kredyt i nie stać nas na jedną pensję No i chyba w tym roku na wakacje nie pojedziemy, bo kasy nie będzie. A tak mi się morze marzyło...
|
|
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmowa z kierowniczka nie zawsze musi byc zla ![]() Moj TZ wlasnie bedzie zmieniac prace. Zobaczymy jak to bedzie. Znalezlismy juz samochod. Ford Mondeo, tylko mam nadzieje, ze nie bedzie sie czesto psuc, bo nie stac nas na to
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o dopisanie do listy bo nie mogę się "dopchać"- Beata, lat 25, termin 28.10.
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia- dbaj o siebie, bardzo się martwię
Martucha-wielkie WOW ![]() Jak mój się urodził, to mąż od razu leciał do sklepu po korki i piłkę, bo przecież oni razem będą ma mecze chodzić Mężczyźni ...![]() Pomidorko, NikoP -słońca wam życzę, bo od tego smutki jakoś szybciej mijają Ja dziś jadę pożegnać Babcię.Też będzie mi smutno... I ten wielki zjazd rodzinny, jakoś za takimi nie przepadam.
|
#83 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a plec i ruchy juz niedlugo zobaczysz ![]() ![]() dziekuje ![]() oj bardzo dumny jakby mogl to by latal .... "ja od poczatku wiedzialem ze bedzie syn" hahahah jasne to czemu do brzucha gadal corciu zuziu hahahaha no ale niech mu bedzie widze jak sie cieszy juz planuje ze w pilke beda grac ze kupi mu mala skrzynke z narzedziamy hahahaha (chyba boba budowniczego ) moi faceci ![]() ![]() Cytat:
![]() dziekuje a na filmik patrze caly czass ![]() Cytat:
a oprocz takich typowo bierzacych rzeczy nie robilismy nic.. (olej, klocki... no i plyny..) jestesmy naprawde zadowoleni...---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
no agent z niego.. on juz ie jaka wedke widzial w sklepie taka mala fajna hahahahaha dzieciak jeszczez w brzuchu a on juz wedki kupuje... no ale widze (po twoim mezu) ze to taki urok mezczyzn
|
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziwne a wg OM powinnaś mieć termin dzien przede mną.---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- u mnie podobnie - jesli będzie syn,. to już pewne, ze dostanie w prezencie wędkę od mojego męża i/lub taty Byłam dziś na badaniach morfologia + mocz. Zrobiłam sobie też cukier na wszelki wypadek. Mam nadzieję, że wyjdą ok. A za 2 tyg. kolejne USG, którego już się nie mogę doczekać.
|
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kombi.To mnie uspokoilas, ze nie bedzie trzeba duzo dokladac
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko, dasz dziś radę
Beatko, już cię dopisuję, oczywiście. A ty chyba jeszcze tez na listopadówkach jesteś? Ale nie dziwię się, kilka dziewczyn tak skacze, bo mają terminy pomiędzy miesiącami ![]() Paula, no właśnie wiemy, ze to nie będzie nic miłego. Zresztą ta firma strasznie się sypie, ostatnio obcięli pensje, a teraz wymyślają. Zwolnić go nie zwolnią dzisiaj, ale mam nadzieję, ze znowu pensji nie obetną ![]() Mamusie wrześniowe - jest już 45 Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010 chłopiec Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010 Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010 dziewczynka Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010 Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010 Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010 Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010 Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010 Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010 Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 14.09.2010 Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010 Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010 Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010 Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010 Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010 Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010 Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010 Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010 Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010 Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010 Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010 Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010 Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ? Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ? Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010 Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010 Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010 Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. ? Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] |
|
|
|
#87 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() No to wspolczuje, a w jakiej firmie maz pracuje? |
||
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem za tym, zeby zawsze byc pozytywnej mysli.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę się ubrać, muszę do miasta skoczyć a ja ciągle w betach siedzę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

I gratuluje penisa w brzuszku
spędzam przed laptopikiem 
Jakoś taki smutek się we mnie odezwał, kilka wydarzeń i rozmów go uruchomiło i muszę sobie z nim poradzić. Ale to już inna historia...

daj znać żeby zamkneli wątek, widzisz ja nawet nie wiedziałam, że trzeba coś takiego uczynić 

Baaaaardzo 

i nie z powodu ciąży 

z zamrażarki oczywiście